De ce media a tacut despre actiunea de demnitate nationala din 28 iunie de la Ambasada Rusiei?

Este o intrebare ce ne-a fost pusa de mai multi participanti siderati de faptul ca manifestarea de demnitate nationala, de la 28 iunie, din fata Ambasadei Rusiei, nu a fost oglindita de media decit foarte slab si foarte partial. Intrebarile includeau intrebarea “Ce face presa noastra?” Nu avem nevoie d e”presa noastra”, ci de „presa obiectiva si impartiala”, nu? Ce le-ati raspunde? Probabil, nu o fi “presa noastra” si nici „obiectiva”, nu? Manifestarea a fost organizata de Platforma civica „Actiunea-2012”, sprijinita de Platforma unionista „Consiliul Unirii”, intr-o zi de lucru, cu oamenii anuntati si veniti cu efort propriu la Chisinau din Cantemir, Causeni, Ribnita, Drochia, Leova, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei si din alte raioane, ca sa ne referim doar la cele observate de noi.

Nu mai spunem de locul bun pentru isterii prorusesti, oferit si de data aceasta, de catre primaria („liberala”?) „patrihotilor”, care de multa vreme trebuiau pusi in interdictie sau in stand by, dupa ce liderasul Garbuz a recunoscut ca incalca legea si „apara” PMAN de unionisti, pe care i-a numit, evident, altfel.

Nu mai spun de atutudinea „presei noastre” (?) fata de unele componente ale Consiliului Unirii, in special fata de PNL…

Voi scrie un articol dedicat actualitatii transnistrene, preconizatei vizite a Angelei Merkel etc. Deocamdata, ma bucura pozitia demna pe care o au acum Vlad Socor, Anatol Taranu, Petru Bogatu si de altii care vorbesc de pericolul federalizarii=transnistrizarii…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Pai ce sa ne mai miram, majoritatea presei basarabene e aservita Rasaritului

 2. Stimata doamna Pavlicenco,
  conform monitorizării de presă făcută de noi, despre acțiunea de la ambasada Rusiei au scris:
  – Ziarul de Gardă
  – Moldova.org
  – Arena
  – ProTV Chişinău
  – Adevărul
  – Timpul
  – Jurnal de Chişinău
  – Union.md
  – Curaj.TV
  – Elldor
  Lor li s-au adăugat 24h.md, tribuna.md și Vocea Basarabiei, care au relatat înainte de eveniment.

  Tuturor acestora le mulțumim pentru faptul că au relatat obiectiv manifestația care a avut loc.

  Opinia mea este să nu dăm verdicte asupra întregii prese atâta timp cât aceste publicații au dat dovadă de corectitudine.

  Din cunoștințele mele, contra-manifestația așa zișilor patrioți ai moldovei s-a desfășurat fără autorizarea primăriei Chișinăului, după cum a relatat și presa din România:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/poza-care-a-ingenuncheat-oamenii-in-centrul-bucurestiului-989474.html

  Vă mulțumesc.

 3. culmea ironiei este ca neacceptarea unei identitati nationale clare romanesti , constituie marele obstacol in intarirea statalitatii r.moldova … politica strutului va face sa nu se schimbe nimic de acum inainte inca 100 de ani daca va mai dainui statul moldovenesc. pentru ca „multiculturalismul” mult clamat odinioara in occident s-a prabusit cu totul . fara un nucleu national clar ca baza de pornire , nimic nu va merge . actuala situatie neclara identitara din r.moldova incurajeaza o limba si cultura straina de aceste locuri sa domine nestingherite .

 4. Media, d-na Pavlicenco, reflecta ceea ce ea considera important, ceea ce are rasunet la populatie, dar si ceea ce poate tine in fata tv-ului, radio-ului, computerului mii de oameni, ceea ce prezinta interes pentru ei. Exista o regula de aur, in lumea mass-media: touch my heart and touch my wallet. Adica, atinge-mi inima si atinge-mi portofelul. Inima – adica emotii, retrairi, sentimente, iar portofelul – adica tot ce e legat de bani, salarii, majorari, economie, business, etc. De aia o stire despre un oarecare Ion Cordodel din Fundul Galbenii, care si-a prins testicolele intre leatzurile de la gard, e mai interesanta decit una despre o manifestare, participantii la care militeaza pentru ceva nedorit de majoritatea populatiei. Asta e una la miina. Doi la miina – chiar daca s-ar constata ca o parte importanta a populatiei doresc unirea, oricum asta n-ar fi mai important decit faptul ca nu au ce minca, sau nu au cu ce isi hrani copii, sau achita serviciile comunale, sau au salarii mizere, etc. Asta e infinit mai important decit mitingurile Dvs.

 5. vocea Basarabia

  Luati mainile de pe Basarabia mireasa, rusi murdari! Afara cu comunistii! Noi suntem romani!Eliberati tara si hai sa taiem granitele de la Prut!

 6. Eri la Publika,la Fabrica, ucraineanul Ghelici ( acel cu „Moldova mea”) a spus că pentru a face ordine cu hoţii din „statalismul maldavenesc”,trebuie de unit cu România şi de dat drumul la „Siguranţa” pentru ai pune la respect pe hoţii basarabeni băştinaşi. Dacă a ajuns aşa ceva şi la Ghelici,oare ce trebuie de făcut ca să ajungă aşa ceva şi la amatorii „maldaveni” de „statalism maldavenesc independent”? Pentru orice om cu mintea trează demult a devenit clar că „structurile stataliste maldaveneşti” nu sunt altceva decît o treucă de la care se hrănesc oricine ce se cocoţează în aceste „structuri”,fie ei comunişti,fie ei democraţi de orice culoare,iar pentru Plahotniuc şi Filat cu echipele lor de „statalişti”,acapararea acestor structuri în rezultatul alegerilor nu e altceva decît o investiţie a lor din care doresc să-şi obţină devidentele. Degeaba naivii cred că ei au venit la putere să rezolve problemele cetăţenilor. Pentru ei e important mai întîi să-şi scoată devidentele lor din investiţia lor pentru acapararea puterii în actuala republica Moldova. Unele probleme ale cetăţenilor de le mai rezolvă,apoi asta e pentru ca să şi le poată rezolva mai lejer pe ale lor…

 7. patriciu, da ce in Romania e gura de rai?? Acolo nu exista coruptie, saracie, abuzuri ale functionarilor, sau probleme in sanatate, invatamint, justitie? Sunt si acolo multi care se hranesc de la treuca. Si intrebarea mea ar fi urmatoarea – daca acei care se hranesc de la treuca acum in Romania nu fac nimic pentru cetatenii lor, vor face ei ceva pentru moldoveni, in caz de unire? Pentru moldoveni, pe care intotdeauna i-au considerat de sortul doi? Raspunsul e evident.

 8. Uite acu ce se intimpla in Romania: nu pot imparti puterea intre ei. Daca Romania ar fi foarte dezvoltata economic, daca acolo real ar fi mai bine si mai usor de trait, daca ar fi ordine, moldovenii si singuri ar cere unirea. Unirea mai tre sa aiba si perspective economice, sociale, in afara de alea istorice doar. Se face ea unirea, si ce, unirea aduce mincare pe masa sau bani in buzunar? Lumea n-are ce minca, da voi hai la unire.

 9. Pt Baribal

  Oamenii nu au ce minca pentru ca nu suntem uniti cu Romania.

 10. Pt George Simion

  O parte din cei enumerati au scris despre manifestarea de la Bucuresti, nu si despre cea de la Chisinau. Personal m-am referit la cea de la Chisinau, nu la cea de la Bucuresti. Nu am vazut nici o stire, de exemplu, pe Televiziunile „necomuniste”, controlate de patronii politici. Oricit ar fi de paradoxal, dar NIT-ul dadea despre Consiliul Unirii, celelalte televiziuni aplica practica „nu spunem–nu exista”.

 11. Oricum, marea Re-Unire a Moldovei de Est cu România se apropie.
  Dar ma cam indoiesc, daca Presedintele Timofti s-ar sacrifica acestei idei.
  Cei doi mafioti- Filat si Lupu il tin strâns intre ei.

 12. Romania are nevoie de Moldova si Moldova are nevoie de Romania… Rusia trateaza Moldova ca pe o colonie, un punct strategic pe harta…

 13. „Oamenii nu au ce minca pentru ca nu suntem uniti cu Romania.” – da sigur. Chipurile, haideti sa ne unim cu Romania si toti vom avea ce minca, si trai bine. Fix asa. Aceste afirmatii se aseamana in mod izbitor cu cele de genul „pensii de 300 euro si salarii de 500 euro” sau „in 2 ani intram in UE”. Aceleasi perspective utopice, generaliste. Dvs spuneti ca moldovenii nu au ce minca, ca nu sunt uniti cu Romania. Atunci va intreb – da cei din Romania de ce nu au ce minca? Nu cumva ca nu sunt uniti cu Republica Moldova?:)) Adica, un flamind plus un flamind, egal cu 2 satuli? Asta da, matematica superioara. Si multi din Ro chiar nu au ce minca – altfel, n-ar fi implut Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, si Canada. Nu de viata buna au plecat.

 14. Pt Baribal

  Judecati primitiv. Nu au ce minca pt ca nu suntem uniti cu Romania, inseamna ca nu suntem un stat unit si puternic, unde sa vina investitii si sa avem locuri de munca si crestere economica. Aici, intr-un teritoriu fara scut de securitate, nimeni nu vine cu investitii si lumea pleaca peste hotare.

 15. Dna Pavlicenco, imi pare mie ca Dvs nu va puteti argumenta afirmatiile, nu e faza cum judec eu. Repet – sa lasam RM putin la o parte. Va intreb deci – de ce in Romania exista saracie? Pentru ca ea exista, la sigur – mai multa, ori mai putina ca in RM – dar ea exista, si de acolo fug oamenii cu miile. Ei parca au scut de securitate, de ce atunci nu vin investitii mai multe, de ce nu se creaza locuri de munca mai multe si mai bine platite ? E pentru ca Romania nu are in componenta sa palma de pamint, numita RM? Asta vreti sa spuneti? Nu cred. Pai atunci e logica intrebarea – daca Romania nu-si poate rezolva propriile probleme interne la etapa actuala, in componenta teritoriala in care se afla, si la populatia care exista, isi va rezolva ea problemele adaugind in componenta sa inca un teritoriu, si inca 4 milioane de guri flaminde??? Idea e simpla: daca un stat vrea sa se dezvolte, atunci conducerea sa face totul pentru asta, si apoi si oamenii. Indiferent de cit de mare ca suprafata e acel stat, ce populatie are, ce resurse naturale sau pozitie strategica, etc. Exemple, cite doriti: ce bogatii a avut Japonia distrusa dupa razboi? Ce resurse are Israelul ma rog, ca mai toata tara numai nisip? De ce Coreea de Sud, desi amenintata vesnic de cea de nord, a putut sa se dezvolte atit de vertiginos? Doar tara nu era reintregita, caci o Coree exista, separata artificial de sovietici si americani. Ipoteza Dvs ca doar unirea aduce bunastarea, nu e corecta: pina ce nu vom face ordine noi singuri, nu vom avea viata buna. Cu, sau fara Unire.

 16. Baribale,

  Cu cat vom fi mai mari, cu atat vom fi mai puternici. Prin unire cu restul romanimi, Moldova se va mari DE CATE ORI? Intreprinzatorii moldoveni isi vor putea extinde activitatile si piatele de cate ori?

  Terminati asedierea si colonizarea poporului roman!

 17. tzutz, ai putea sa lasi emotiile la o parte (ultima ta fraza, spusa din strafundurile sufletului) si sa privesti logic lucrurile. Cica „cu cit vom fi mai mari, cu atit vom fi mai puternici”. Pai atunci rezulta ca Rusia e cel mai puternic stat de pe planeta ,conform logicii tale?? E cea mai mare ca teritoriu, nu? Da, intreprinzatorii moldoveni isi vor putea extinde acitivitatile si pietele de desfacere. Da de concurenta ai uitat ? Ei nu doar vor avea petze noi de desfacere, ci vor trebui si sa concureze si sa lupte pentru acele vechi, pe care vor veni producatorii romani si europeni. Producatori care au tehnologii mai avansate, costuri de productie mai mici, deci si preturi mai mici la produsele finale. Si daca un kg de zahar de la Falesti va fi 20 de lei, iar unul adus din Timisoara, 17 lei, ce crezi ca va alege moldoveanul care isi numara leii pe degete? Si daca nu vor avea vinzari, cum vor supravietui producatorii basarabeni? N-ar fi rau sa mai reflectati, amicilor.

 18. Baribal,

  Inainte de toate omul trebuie sa se respecte si sa aiba demnitate. Daca nu are aceste lucruri, mai bine nu exista. Logica si ratiunea da sunt cele importantante lucruri, dar fara demnitate nu esti decat un sac de memorie giga fara program, o gramada de informatii fara algoritm. Eu nu mai vreau ca elementul romanesc din RM sa fie sinucigas (moldovenist). Eu nu mai vreau sa fie obligati romanii din Moldova sa stie limba rusa, ci ca minoritatea rusa sa stie limba romana, cum ar fii natural. Cand majoritatea trebuie sa stie limba minoritatii, in propria tara, nu poate fi vorba de altceva decat o relatie coloniala.

  RM este o colonie ruseasca in Romania.

 19. Stii, tzutz, uite acu am priceput. Am priceput care e diferenta dintre noi, si de ce apar divirgente. Pentru ca noi gindim si ne exprimam diferit. Tu gindesti la nivel spiritual, emotiv, sufletesc. Aforistic, daca vrei. Ceea ce spui tu e corect, doar ca nu e util, in situatia de azi din Moldova si Romania. In afara de aforisme din carti, exista viata reala, de zi cu zi, unde mamele tre sa-si hraneasca copii, iar tatii sunt gasiti inecati prin Italia, unde au plecat pentru o bucata de piine. Da, omul tre sa se respecte, sa aiba demnitate. Si, daca asta nu are loc nu din vina lui, atunci ce, il aruncam la gunoi? Un fost pedagog, sau inginer, ajuns la pensie fara nimic, care sta cu miina intinsa in subterana, are demnitate, sau nu? In opinia ta, el se respecta pe sine, sau nu? Caci daca sta cu miina intinsa, atunci cred ca nu se respecta. Dar daca n-ar sta, atunci s-ar respecta, dar ar muri de foame. Nimeni in Republica Moldova nu este, legal, obligat sa stie limba rusa. M-am referit anume la aspectul legal, caci celelalte nu sunt relevante. Daca, in virtutea istoriei, asa s-a intimplat ca in Moldova locuiesc si rusi, daca exista mass-media in rusa, care si mai de calitate ca Moldova 1, daca multi privesc filmele traduse in rusa (pentru ca in romana, traducere NU EXISTA!!), atunci vrei sau nu vrei, rusa devine vorbita. Si daca sunt vorbitori de rusa, atunci la angajare va fi solicitata si rusa. Si daca vrei sa ai un business mai de succes in Comrat, atunci ar fi bine sa stii si gagauza. Asa cum in alte tari se vorbesc 3-4 limbi – Elvetia deex, asa si Moldova a devenit o tara cu multe limbi vorbite. Vrei tu sau nu vreai. Da, minoritatea rusa tre sa stie romana, adevarat. Nestiind-o, ei singuri isi taie craca si rateaza oportunitati, de exemplu la angajare. Sau nu rateaza, daca se angajeaza la rusi. Majoritatea nu TREBUIE sa stie limba minoritatii, ci AR FI DE DORIT sa o stie. Asa cum un american, care opereaza un business in Texas, ar fi bine sa stie spaniola, si angajatii lui, la fel. Nu e OBLIGAT, dar e DE DORIT – or Mexicul e aproape. Da, influenta Rusiei nu e de dorit, corect. Dar ea exista. Si de ce exista? Iarasi am ajuns la vorbele mele – pentru ca Moldova e tara saraca. Saraca, deci vulnerabila. Deci, influentabila. Cind ceva – rusii is porci. Bine, is porci. Sa zicem. Atunci daca is porci, de ce cumparati gaz de la porci, a? De ce va duceti sa lucrati la porci, cu sutele de mii? De ce privesti canale rusesti, si filme traduse in rusa? Iti zic eu de ce – ca nu ai alternativa buna in Moldova, ca esti fortat sa pleci la Moscova la stroika, ca de altcineva, n-ai de la cine cumpara gaz. Iarasi am ajuns tot acolo – tre dezvoltare economica, tre schimbari din interior, si nu matahairi de flaguri si strigate de unire. E una cum tre sa fie, si alta cum este. Si tre sa reiesim din ce este, nu din idealuri. Sunt de acord ca armata ruseasca din transnistria tre trimisa acasa. Sunt de acord ca Moldova si Romania tre sa se uneasca, dar nu cum vreti voi – orbeste, sufleteste. Prin dezvoltare economica se va contribui la unire, dar nu Unirea va aduce automat prosperitate. Invers, dragilor, invers.

 20. bai rusnacule jegos de @Baribal care esti, mai lasa tu manipularile astea ieftine. Romania pe departe nu este cea mai bogata tara din EU. Totusi, de ce omiti sa spui ca PIBul pe cap de locuitor in cel mai sarac judet din Romania este de trei ori mai mare ca PIBul Basarabiei(RM)???? eu sunt ferm convins ca o faci intentionat! Si articolul in apararea politicii imperiale rusesti, si a limbei ruse in Basarabia de mai sus, chiar sunt curios, citi bani ai ridicat de la ambasada rusie? cata-ti de treaba nene rusnak mancurt, si mai lasa-ne nene cu sfaturile tale. Un lucru este cert, reunificarea RFG si RDG la 1990 a facut posibil ca Germania de azi sa devina cea ma mare forza din Europa.

 21. BPR, nu sunt rus – ambii parinti imi sunt basarabeni, si vorbesc romana, dar cunosc si rusa. Eu, in afara de romana si rusa, vorbesc fluent engleza si franceza. Asta asa, ca un mic intro. Nu incerc sa manipulez pe cineva, imi expun doar parerea, si aduc argumente – la fel argumente astept de la cei care participa la discutia cu mine. Dar in discutii cu cei de teapa ta, numai ofense si primesti – deja m-am deprins cu asta. Afirmi un simplu adevar – ca rusa e vorbita in Moldova, si gata – esti rusnac jegos. Asa se vorbeste si in Europa civilizata ??? Prin asta se face unirea? Prin ori esti cu noi, ori esti rusnac jegos? Alta cale nu exista, nu? Parca suna asta a neo-nazism, dar ma rog – voi doar sunteti pentru Unire, voua tot vi se poate. Asa si nu ai raspuns la intrebari – de ce Moldova cumpara gaz de la rusii jegosi? De ce pleaca moldovenii sa lucreze acolo? Sau jegul propriu ti-a legat limba si intepenit degetele, ca nu poti da un raspuns?
  Dar sa judece d-na Pavlicenco, si restul vizitatorilor acestui site, cine e mai jegos din noi doi, in baza mesajelor scrise de fiecare. Incerci, sa ma contrazici, dar folosesti cu totul alte psedo-argumente, care nu au nimic cu ceea ce am afirmat eu. Eu iti spun ca asfaltul e negru, da tu imi spui ca mingea e rotunda, si crezi ca ma contrazici cu asta. Din pacate,ai lunecat si tu in tagma obsedatilor, care cred ca daca cineva are o parere diferita, atunci gata – e platit de Filat, ambasada rusiei, sau altceva. Daca m-asi prosti si eu ca tine, ar trebui sa te intreb citi bani ai primit de la ambasada Romaniei. Dar nu am atins asa nivel de degradare. A negat cineva ca PIB-ul Romaniei e mai mare ca in Moldova? A negat cineva ca Romania e mai dezvoltata ca Moldova? Sigur ca este, in virtutea multor cauze. Si daca este, atunci RM tre sa se alipeasca, si sa suga laptele de la tzitza? Si de la asta va fi bine la ambii? Eh, sfinta naivitate.
  Reunificarea Germaniei NU A FACUT POSIBIL, si doar A CONTRIBUIT la dezvoltarea Germaniei, si la devenirea ei cea mai mare fortza. Ce a facut posibil, a fost abnegatia cu care au muncit nemtii, conducerea cu cap, investitiile straine, in special americane, utilizate rational. Asa cum au muncit japonezii, sau sud-coreenii. Repet, pentru cei cu capul patrat si creier intepenit: nu sunt contra Unirii, ci doar cred ca abordarea nu e cea corecta. Dar specimeni ca tine, doar fac de rusine pornirile nobile ale cuiva. Ma rog, „v semie ne bez uroda”. Se mai intimpla.

 22. Baribale, Baribale
  Dar tu esti citit bine din cleanurile de propaganda ale Gradinii URSS- adicatelea Republica Socialista Sovietica Moldova !! E clar scumpicule comunist, ca erai un tovaras comunist de nadejde la invatamnatul de partid. Sa nu-mi spu ca nu faceati asa ceva, pentru ca ai minti! Acolo ti s-a exemplificat cu cifre, cu „realizari” economice despre superioritatea „lagarului socialist”. Acolo s-a condamnat COCA COLA, acolo te-a invatat baietii destepti ai KGB-ului cum devine treaba cu Israelul, Cu Coreea de Sud, cu Japonia , cu Germania… Ma rog, cu tot globul pamantesc basca marele patriotism loco , moldavo-rus!! Toata interpretarea ta e FALSA! Degeba te bati cu pumnul in piept ca esti tare ..la logica. NU ESTI! Tot ce stii tu si te duce pe tine logica la vale este logica si interpretare comunista. Nu am sa stau si sa pierd vremea cu „munca de lamurire”. Nu-ti va mai schimba modul de gandire decat da ar veni Romania si ti-ar pune in mana 100.000 de euro si sa zica: na si tie , sa ai tu si familia ta in vecii vecilor!! Si chiar si atunci nu ti s-ar misca rotitele mintii decat ff putin!! N-ai stii nici ce sa faci cu ei, nici cum sa-i inmultesti!! Tu esti unul din cei care ai in jur de 50-60 de ani si care nu mai poti fi recuperat din prostie in vecii vecilor. Ai idei putine, dar fixe!! Nu esti singurul, sa stii. Si ca sa fii bucuros pt asta, ca nu esti singurul, poti vedea ca si in Romania sunt multi ca tine . Intr-adevar UNIREA nu e pentru tine si cei ca tine. Ne-am duce dracului cu totii daca am si infapui-o.
  Totusi, ca sa iti faca in ciuda si sa te oftic, iti spun doar atat: in Ro salariul mediu pe economie este de 350 de Euro la ora actuala. La voi cat este? Cat ai tu? iti ajunge macar pentru un pachet de tigari de contrabanda pe zi? Apropo, 25% din tigarile de contrabanda vandute in RO provin din Republica ta Moldova!! De ce sa nu ti-o spun si sa stii?Milionarii vostri din asa ceva si-au facut vilutele, limuzinele si …amantele !! Si tot ca scuipa pe „fascistii ” romani. Macar la noi sunt miliardari facuti din asa ceva, nu doar milionari, cum e de pilda Dinu Patriciu pe care-l cunosti sau Adrian Nastase care-l asteapta sinucis putin la Rahova la puscarie. Tu de ce scuipi pe tot ce e romanesc? Asa te-a invatat ma-ta cand ti-a dat tata? Sau te uiti prea mult la tv lui Voiculescu, securistul nostru cel de toate zilele si propagandele lui comuniste ? Batu-te-ar Plahotniuc sa te bata, ca bine mai gandesti,!!Hai , du-te si cere-i lui niste euro, Baribalule. Nu huli Romania!!

 23. Baribal, asculta-l pe Titirez, ca tare mare adevar mai spune omul asta! Si asculta-ma si pe mine, ca pari sa fii un om intelept, doar ca te mai poticnesti! Vorba aia: „Sa stam strimb si sa judecam corect!” De Unire avem nevoie ca de aer! Nu mai putem tolera starea aceasta ambigua. Vor stat doar cei ce se imbogatesc pe baza contrabandei de tigari, carnii adusa in Basarabia dupa aceleasi scheme,ca pe timpul comunistilor, pauperizind si mai biata poporatie basarabeana, ca popor nu poate fi numit o frintura din marele popor roman instrainat de rusi cu deasila! Si de ce ar trebui sa sufar eu si copii mei din pricina unor timpiti?! De ce sa nu intregim tara si sa traim si noi in bine ca confratii nostri din Regat. Sa muncim intru prosperarea Patriei – Romania intregita – in ciuda tuturor dusmanilor ei, care nu ne inghit de secole pentru faptul ca suntem un popor falnic, harnic, frumos la chip si la suflet si inca de sorginte latina! Cel care sustine, ca reunindu-ne vom deveni slugi la cei din regat ori e in slujba Rusiei ori e bolnav de legat, care se lasa usor influentat de ideologia sovina, velicorusa, indoctrinind si indobitocind masele din spatiul dintre Nistru si Prut, promovata pe toate caile: prin coloana a cinceasi odraslele ei gen „patriotii Moldovei” care nustiu nicio boaba romaneste, biserica si masmedia ruseasca, santaj economic, ambasada, etc! Aberati!!! Ti-or veni cei de la Bucuresti, Brasov sau Cluj sa-ti faca regula in casa ta?! Ori mai curind vei merge tu intr-acolo, dupa cum o faci si acuma, ca asa-i basarabeanul, cauta unde e mai bine! Nu umblati cu tertipuri ieftine, ca nu rezista in fata adevarului! Si apoi traim in alte vremi. Esti domn in Basarabia vei fi intimpinat ca domn pretutindeni: Bucuresti, Iasi,Cluj, Roma, Londra, Paris, iar daca iti „put oghelele” in Basarabia vei fi tratat dupa „putoarea” pe care o comporti pestotlocul aidoma unui dihore! Unirea inseamna siguranta in ziua de miine, investitii, bunastarea tuturor nu a citorva contrabandisti, devenind peste noapte legiuitori! Vom trai, cu adevarat intr-un stat, unde legea sta in capul mesei, cu batrinete asigurata, cu drumuri si infrastructura de invidiat, fiindca in cazul Reunirii, Occidentul si SUA nu vor sta cu mina-n briu, ci vor investi enorm in Basarabia securizata, prin reintoarcerea la patria istorica, dindu-le palme rusilor si nostalgicilor dupa vremurile sovietice! Un inaintas al nostru a spus-o franc, ca acel popor, care nu-si cunoaste istoria este un popor mort! Trebue cu totii, cei ce mai avem ceva sfint in noi, sa ne conjugam puterile spre ai convinge pe celalti consingeni si de alte etnii conlocuitoare spre a aduce la bun sfirsit actul de unificare a Basarabiei cu patria-muma Romania, si atunci vom fi cu adevarat impliniti! Traiasca Ideea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *