Ruda de la SIS a unei deputate PL ne spune ca Unirea este imposibila?

http://www.publika.md/seful-sis–unirea-cu-romania-este-imposibila–care-este-explicatia-video_874011.html

Valentin Dediu, sef-interimar SIS=KGB: „Unirea Moldovei cu România nu este posibilă în acest moment. Declaraţia a fost făcută de şeful adjunct Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău, Valentin Dediu. Potrivit oficialului, România nu este în stare să realizeze acest lucru în mod unilateral. 

„Competenţa de a-şi extinde teritoriul poate fi acordată României doar de către Bruxelles, pentru că această ţară este membru al Uniunii Europene. Practic, fără Bruxelles, România nu poate să-şi extindă teritoriul. Desigur, chestiunea se discută, dar este mai mult o problemă politică, decât una de pretenţii teritoriale. Însă oamenii sunt oameni şi fiecare îşi face treaba”, a declarat Dediu.”  

Parerea mea: Am avut in permanenta ferma convingere ca SIS-ul RM este antiromanesc, la cheremul Kremlinului. Nu mi s-a schimbat aceasta convingere nici cu preluarea patronajului functional prin partajare a SIS de catre PL, care nu a miscat un deget sa schimbe ceva in SIS-ul nici macar national sau, in cel mai bun caz – aparator al moldovenismului primitiv, care place Moscovei. Dupa ce l-au scos pe Gheorghe Mihai sau Mihai Gheorghe din functie, a ramas sef acolo sef-interimar neamul deputatei liberale Corina Fusu, Valentin Dediu – despre care stiam ce stiam si auzisem ce auzisem, iar acum am si vazut concret – ca „Unirea cu Romania, imposibila”.

E oare treaba lui? Nu e a lui, dar nu ne mira nimic. Cine e legat cu KGB-urile si SIS-urile, ca au fost angajati sub comunisti sau democrati, ca nepoatele sau nepotii lor au invatat chiar si prin in Romania, unde o fi avut misiuni de acelasi fel,  sau ca sotii lor figureaza, impreuna cu liderul de partid in listele din arhiva organizatiilor social-obstesti si se vede cine a fost infiltrat in Miscarea renasterii nationale – e tot acolo. Toti sunt antiunionisti fini sau deghizati. Cum am auzit ca se spune – „V KGB bivsih ne bivaet”. 

Chiar Valentin Dediu trebuia sa ne vorbeasca de Unire? Sau vrea sa devina sef SIS si gestul antiunionist e testul, e cartea de vizita pentru care trebuie votat in functie, inclusiv de neamurile liberale?  

Iata, deci, „straduinta lui Valentin Dediu” sa demonstreze ca nu e unionist. Ca, poate, devine cumva sef SIS. Sa il reformeze sau sa lupte si el contra unionistilor romani (exceptind „unionistii liberali deghizati”…)? In opinia noastra, mai bine tacea. Sau spunea ca totul depinde de vointa oamenilor, daca vrem sa edificam un stat democratic. Mi-e sila de asa „romani” – niste renegati de dragul Mariei sale Troaca. VP

Da, am avut o speranta, acum esuata. Credeam ca, macar controlind PL-ul acest SIS antiromanesc, o perioada, avea sa ceara accesul la dosarele mele pe care nu le am in nici o forma acolo, dar despre care mi se tot vehiculeaza faptul din rautate, invidie si lipsa de motive pentru a fi santajata eu, in pozitia mea politica ferma.

Acum sa vedem alt punct de vedere despre Unire:

http://romanbasarab.union.md/presedintele-romaniei-traian-basescu-dorinta-populara-va-obliga-politicienii-sa-faca-unirea

Presedintele Romaniei Traian Basescu: dorinta populara ii va obliga pe politicieni sa faca Unirea

“Dacă se va desfăşura sau nu şi un proces de unificare a celor două ţări, acest lucru ţine mai puţin de voinţa oamenilor politici, pentru că am certitudinea că ei vor şti să valorifice o dorinţă populară, dacă va exista, pe cele două maluri ale Prutului. România are ca obiectiv sprijinirea Republicii Moldova să intre în UE” – explică Preşedintele.

Aceasta declaratie a fost realizata de Presedintele Romaniei pe 30 noiembrie 2010 . Prin ea ne este indicata calea Unificarii – dorinta populara, preluata de catre politicieni. Totusi, ma intreb: Basescu a anticipat modul in care Unirea va avea loc  sau a facut declaratia voit pentru a indica o directie?

Este evident ca, de cativa ani, mai ales incepand cu 2009, atat in Romania cat si in Rep.Moldova, se duce o puternica campanie de informare asupra necesitatii anularii efectelor negative ale istoriei prin Unirea celor doua state romanesti. Basescu a prezentat doi pasi: dorinta populara si asumarea de catre politicieni. Cu usurinta se poate vedea ca primul pas este in faza finala, in timp ce al doilea incepe sa se contureze. Si atunci va pun eu intrebarea – cat credeti ca mai e pana cand granita va disparea?

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Mult mai e, foarte mult!
  Unica speranţă era Uniunea europeană.
  De altfel,nici Dstră nu doriţi unirea! Acest articol l-ati scris pentru a-l ataca pe Ghimpu.În altele vor fi bîrfiţi Filat,Dabija, Bratu etc. Nimic nou. Pe urmă veţi mai organiza iar un marş, pentru orăşeni. Marşu-i acum la modă ! Pentru a-ţi face imagine, în faţa orăşenilor. Ţăranii idee n-au despre unire. Dar fără moş Ion Roată unirea nu se face.

 2. Pt Tot eu

  Principalul e sa va placa ce a spus Dediu. Daca va place, dormiti linistit. In opinia mea, Dediu mai bine tacea si spunea ca totul depinde de vointa oamenilor, daca vorbim de stat democratic.

 3. Păi şi Germania de Vest făcea parte din UE când s-a unit cu RDG.
  E un imbecil.
  Am să-l citez: liudi(lichele kgb) esti liudi(lichele kgb) i delaiut svoe delo.

 4. Pentru a se înfăptui ReUnirea trebuie să fie voinţa cetăţenilor. Trebuie ca majoritate cetăţenilor să gîndească proromâneşte!!! Una din căi este de a schimba mentalitatea cetăţenilor de la prorusism prin proeuropenilarism spre proromânism
  Pentru acesta trebuie să fie unite, sau cel puţin să nu se atace între dînsile forţele politice proromâne
  A striga „Vrem Unire ACUM URGENT” fără a avea susţinerea majorităţii populaţiei şi a atăca alte forţe poltice proromâne, este aceiaş ce a făcut şi Iurii Ivanovici. Oare este acelaş Centru de conducere!?
  Oare membrii PNL şi susţinătorii acestui partid nu înţeleg aceasta!?
  Nu se poate pune căruţa în faţa cailor!
  Cetăţenii trebuie să fie convinşi în necesitatea ReUnirii!!! Dar aceasta se poate face fără a se atăcă alte forţe proromâne, chiar dacă şi văd ReUnirea prin alte căi. Forţele proromâne trebuie să conlucreze, sau cel puţin să nu se atace!!!
  E regretabil că nu se consideră duşmanii ReUnirii forţele politice proruse!!! Nu se „bate” în forţele politice prose. De Ce!?
  Nu trebuie de considerat duşmanii ReUnirii aceia care socot tactica PNL ca aceia tactică promovată de Roşca şi posibil condusă din acelaş Centu.
  Analiza tacticilor aduce la această concluzie. Cu părere de rău!

 5. Uniunea europeana nu este Uniunea Sovietica , unde practic, politica externa si teritoriala apartinea Moscovei ! Bruxellul nu are competente in materie de politica externa si teritoriala a Romaniei ! Pur si simplu nu exista asa ceva !
  Romania se poate extinde unilateral prin CLAMAREA ACTULUI UNIRII DIN 1917 !!
  Adica rusii si pro-rusii cu comunistii de gat vor avea republica Moldoveneasca Nistreana ! Si cam atat !! Asta vrea populatia ?Ruperea Moldovei pentru placerea pro-rusilor ??

 6. Un om sanatos la cap am auzit. Care spune adivarul. Dediu bravo!!

 7. 🙂 „adivarul”
  cari ? că prin măhalili din Bruxelles sî zvoneşti: -Nilzia unirea !
  tari di tot.
  Dediu, mai stropeşti-ţi ligumili.

 8. Dediu a spus-o din pdv al competenţelor sale. Şi a spus-o corect. Unirea este inevitabilă, dar nu se face cu ţipete euforice şi marşuri!
  Ea se face cu strategii şi tactici bine gîndite!

 9. Chiar n-am înțeles ce treabă are SIS-ul cu problema Unirii unor state, ce ține de politica popoarelor acestor state. De cînd SIS-ul e Minister de politică externă? De cînd e Guvern, de cînd e Parlament, de cînd e întreg poporul? De cînd e împuternicit să facă asemenea declarații? De ce informațiile senzaționale le aflăm de la TV și presă dar nu de la SIS? Poate de aceea că se ocupă cu ce nu trebuie? Să ne dea măcar cîteva exempe prin care să demonstreze că au contribuit la dezvoltarea țării și la asigurarea securității cetățenilor RM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *