M.Gh.: „Unora nu le convine Ghimpu şi inventează poveşti că ar pregăti Unirea”

Si acest interviu – http://www.timpul.md/articol/interviu-cu-mihai-ghimpu-daca-ingenunchezi-in-fata-rusilor-poti-ramane-fara-cap-33908.html  – din „Timpul” m-a facut sa scriu articolul precedent. In interviu, Ghimpu incrimineaza, cu cinism, ca „multe partide ne folosesc tragedia naţională pentru a acumula capital politic”. Cititi interviul mergind la link-ul reprodus mai sus si spuneti-ne daca e sau nu e Ghimpu unionist. Ca nu am inteles ce gindeste cind spune  „Unora nu le convine Ghimpu şi inventează poveşti că ar pregăti Unirea”. Adica – sunt povesti ca el ar pregati Unirea – ca nici nu o pregateste si nici nu vrea sa o pregateasca. Dar noi, iata, o pregatim, prin scoaterea romanofobiei din sufletele oamenilor. E bine, e rau?

Cuvintul „Unire”, ca si altele din aceeasi categorie, a fost folosit o singura data in zisul interviu si doar in fraza reprodusa si in titlu.  Deci – cum sa mearga, in acest caz, Consiliul Unirii cot la cot cu PL spre Unire? 

Vitalia Pavlicenco 

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Si PL si PNL de bine de rau bat cam in aceeasi directie.

  Asa ca am o rugaminte: Doamna va rog reglati tirul.

  Va sugerez cateva „subiecte”: Dodon, Lupu, Diacov, Muntean etc.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Friendly_fire

 2. Ce va-m spus…si sar scantei din treuca
  Chimpu primul vrea sa fie mai baeti ?!!
  Imposibil -Doamna Fidelicenco
  Este cvintesénța unitatii romanesti !!!

 3. măi pavlişenco, tu pi lîngî ghimpu eşti ca dondon pi lîngî Voronin, doi caţăi hamîie la doi dulăi, asta o zîc cu tătî dragostia me faţî di ghimpupuu ista, batîl cruşia. ghimpu macar di cînd îi el şî tăt niamu lui îs uniaşti, da tu ai îmblat tătî viaţa în colo şî încoa numai sî gasăşti o bîcatî di treucî, şî la bătrîneţî cînd nuştiu di undi ţo ajins minti sî înţaleji cî nu mai ai niş o şansî sî ti eii şineva, tiai apucat sî şii unianistî, credcî ca ultima spiranţî sî mai apari în lumi. Da văd cî şî aişi ai gasît nişti haiţ în jiuru tău şî faşi numai zîzanii, şî gramadeşti 0,0000000000 în sondajî, facuti chiar di rromîni. Poati nu ti mai întorşi din jermania şeia undi ai gasît ferişirea pentru şicta, cîn romaia sî vedi cî nui.

 4. Din păcate Rîmoldovenii sunt cu „mintea cea de pe urmă”.
  Hai că nu învaţă pe greşelile altora dar ei nu învaţă nici de pe urma propriilor greşeli.
  Pe aceeaşi greblă. Cucuie pe frunte este simbolul naţional al Rîmoldoveanului.
  S-au fript cu ghebistul Roşka şi Co. acum o repetă cu treucarii şantajabili din PL.
  Succes până nu vă spargeţi ţeasta cu această greblă.

 5. DL GHIMPU NU O DATĂ A ZIS CĂ E ROMÂN, NU UNIONIST. REGRETATUL GHEORGHE GHIMPU A FOST UN PATRIOT ȘI A LUPTAT PÂNĂ LA ULTIMA SUFLARE PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC.

  ÎN REPUBLICA MOLDOVA UNICUL PARTID CARE A DECLARAT DESCHIS CĂ ESTE PARTID UNIONIST E PNL. CEI CARE VĂD VIITORUL ACESTEI ȚĂRI ÎN UE, ALĂTURI DE FRAȚII NOȘTRI, AVEM MENIREA SĂ ADUCEM ACEST PARTID ÎN VIITORUL PARLAMENT. DOAR ÎN AȘA FEL AM APROPIA UNIREA.

 6. Mai povestiti-ne de urmatoarele actiuni ale CU..doamna Pavlicenco…ca de Ghimpu are cine sa se ocupe…! Sau gata..a devenit CU o mare putere si nu se mai aliaza chiar asa cu orisicine..:)…!sunt sigur ca , pana la urma nu va lasati pana nu faceti praf alianta asta…! Unirea face intr-adevar puterea..dar asta daca toata lumea tace din gura si se ocupa de treburi serioase si PUNCT! Cu toata simpatia si admiratia pentru daruirea pentru cauza…va rog..lasati-o mai moale cu atacurile chiar daca poate aveti dreptate la unele lucruri….e inutil si prea devreme pentru asa ceva..

 7. Lupta politica avand ca teren de desfasurare interesul national, duce la compromiterea miscarilor nationale si la dezbinare.

  Acelasi lucru se intampla si cu Legea Electorala care, prin acceptarea candidaturii reprezentantilor politici, duce la divizarea diasporei si a romanilor de peste hotare, inclusiv din Basarabia.

  Opinia mea este ca in lupta politica dintre PL si PNL sa nu fie folosit CU. Se va ajunge la compromitere. Oamenii nu vor mai intelege nimic si se vor retrage.

  Ca membru al Consiliului Unirii, voi critica orice folosire de catre partidele politice a CU pentru promovarea intereselor lor de partid.
  De aceea, cer partidelor politice sa adere la CU, dar sa nu incerce sa-l confiste in scopuri electorale.

 8. Sunt total de acord cu pozitia domnului Popescu! Cunosc atatia oameni care s-au implicat cu sufletul si toata forta in acest ideal si a caror munca sa fie facuta praf de aceste denigrari intre doua partide politice! CU nu merge „”cot la cot”” nici cu PL nici cu PNL, e o platforma nationala nu un ring pentru dispute politicianiste. Cand cei din CU vor da comunicate cu privire la PL atunci comentam..deocamdata..!

 9. îhî. Asta şi o vreau „prietenii” din FSB să reducă CU dintr-o mişcare unionistă intr-un ONG răsuflat. Cât mai multe partide politice unioniste trebuie să facă parte în CU.

 10. Se vede clar ca in aceasta zisa republica , rupta fortat din corpul romaniei , este mai important scaunul decat unirea cu tara de unde s-au rupt. Aceasta situatie este grava si se vede cat colo ca nu se lupta pentru binele poporului ci pentru buzunarele proprii. Atata timp cat conducerea deviaza de la calea cea drepta cand la stanga cand la drepta fiecare isi pierde increderea si unirea nu se va face pentru a intra in NATO apoi in U.E. si pentru a fi liberi pe soarta. Treziti-va odata si nu mai zabviti , oameni buni aceasta este calea.

 11. Pt Nume_necesar

  Dodon si Muntean etc. au fost in atentia noastra cind erau la guvernare. Acum sunt in Opozitie. Sunt colegii PL-ului – sa lupte cu ei in Parlament.

 12. interzicerea limbii ruse in politica !Asta e o urgenta in Republica Moldova !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *