Toti oamenii de buna credinta sunt asteptati la actiunile de demnitate nationala de pe 13 si 16 mai

Joi, 26 aprilie, a avut loc şedinţa tradiţională a membrilor activi ai Consiliului Unirii, la care au participat mai multe persoane. S-a discutat despre conferinta de presa oferita la Bucuresti pe 19 aprilie 2012 de catre copresedinti ai CU si despre actiunile pe care le va intreprinde Consiliul Unirii in viitorul apropiat. Este vorba de manifestarile consacrate implinirii celor 200 de ani de la dezmembrarea Tarii Moldovei in urma razboiului ruso-turc din 1812 si raptul unei parti de teritoriu de catre Imperiul Rus.

Astfel, pe data de 8 mai, reprezentanti ai Consiliului Unirii vor oferi o conferinta de presa in legatura cu programul la care vor participa membrii si simpatizantii entitatilor componente ale Consiiliului Unirii. Este vorba de un Mars pentru comemorarea vicitimelor celor doua sute de ani de ocupatie ruso-sovietica, actiune care va incepe intre 13.00 si 14.00 in Piata Marii Adunari nationale, organizatorii si responsabilii de aceasta manifestare fiind Asociatia Veteranilor Razboiului 1992 “Tiras-Tighina” si Forul Democrat al Romanilor. Marsul va trece pe linga Ambasadele rusa, turca si franceza si se va indrepta spre Teatrul de Vara, unde va avea loc o ampla manifestare national-patriotica romaneasca.

Aceste actiuni sunt sprijinite activ de Platforma civica “Actiunea-2012″, care a fost organizatorul Marsului Unirii de la 25 martie 2012, la care s-au alaturat Consiliul Unirii si Forul Democrat al Romanilor.

S-a convenit ca pe 16 mai sa aiba loc o retragere cu torte si o defilare cu luminari incepind cu Parcul Valea Morilor in perimetrul strazilor Mihai Cogalniceanu şi Alexei Mateevici, de unde coloana va merge spre Ambasada Romaniei pe strada Puskin şi va ajunge in Piata Marii Adunari Nationale, unde va comemora evenimentul trist produs acum 200 de ani.

In urmatoarele saptamini membrii Consiliului Unirii vor actiona pentru a face cunoscute aceste manifestari preconizate si a-i invita pe toti  sa participe, ele insemnind o manifestare de demnitate nationala si de vrere unionista a romanilor de pretutindeni. Sunt asteptati si romanii din Romania, sa fie alaturi de romanii basarabeni.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. e un moment bun pentru o mobilizare generala in toata republica …mai ales dupa recentele actiuni cu vadit caracter anti-national ce atacau drapelul de stat , imnul national , limba nationala si istoria romanilor …

 2. e timpul pentru hotar la Nistru si UNIRE.

  Daca mai ezitam o sa fie tarziu!!! Rusia nu ne va da o a 2a sansa in urmatorii 50 de ani. Nu fiti prosti, mai bine cu fratii de peste Prut decat cu sakalii de peste Nistru.

 3. Unirea nu se face cu marsuri ci prin actiuni de anvergura si bine gandite.

 4. Trebuie corectat din Mihai Cogalniceanu in Mihail Kogalniceanu.

  Pe orice roman est-moldovean normal nu poate sa nu-l doara SFASIEREA tarii sale, RUPEREA de la patria lui Stefan cel Mare.

  Doar niste descreierati, pseudo-patrioti pot sa se bucure de RUPETREA MOLDOVEI IN DOUA, elibera-i-ar naiba de urechi daca nu de cap precum se bucura ei de „eliberarea” Moldovei de o parte a teritoriului.

 5. auzeam ca „patriotii” moldovei „sarbatoresc” eliberarea moldovei de sub jugul otoman la 1812… sa fim seriosi . aceasi minciuna au folosit-o rusii mai tirziu cind spuneau ca au acaparat teritorii vaste la vest inainte de 22 iunie 1941 pentru a indeparta bazele unui eventual atac al germaniei naziste . bine-bine… si de ce nu au retrocedat aceste teritorii cind nu a mai existat acest pericol ? de ce nu au retrocedat basarabia romaniei in 1877-1878 cind tinarul stat creat din unirea principatelor moldovei si munteniei si-a proclamat independenta fata de turci si a salvat prin interventia sa la sud de dunare in razboiul ruso-romano-turc , imperiul tarist de la o infringere rusinoasa ? iata telegramele pe care le primea principele carol I al romaniei de la marele tremurind si inspaimintat duce nicolae :http://3.bp.blogspot.com/_RZrnAIgm_R8/SmMlJDnlaeI/AAAAAAAAAPA/UoXBs-ZKzc0/s1600-h/Telegrame1877.gif

 6. ACȚIUNE // Ia-ți Tricolorul pe mașină

  Ai văzut prin capitală zeci de mașini cu panglică Sfântul Gheorghe lipită pe geamul din spate? Te deranjează invazia negru-oranj? UNION Media Grup pe invită să le dai o replică.

  Pe 7 mai, ora 18.00, vino cu mașina în Piața Marii Adunări Naționale și noi îți vom lipi Tricolorul pe geamul din spate.

  Acțiunea se va desfășura în cadrul Festivalului Tricolorului.

 7. ANUL 2012:
  DOSARELE MARII AXE DE LA NISTRU LA TISA ( IV / 18 )
  ––––––––––––––––––––––––
  Godea vrea ca Parlamentul să-l impună pe Filat să accelereze reformele
  http://unimedia.md/?mod=news&id=47022
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Președintele PAD, Mihai Godea, a solicitat colegilor deputaţi din Legislativ sa adopte o hotărâre prin care sa impună Guvernului accelerarea reformelor în domeniile deficitare.
  ––––––––––––––––––––––––––-
  Potrivit proiectului legislativ înregistrat astăzi , 28 aprilie 2012,
  în Parlament cu nr. 872, se solicită Guvernului să întreprindă pe parcursul anului 2012 măsuri prioritare în următoarele domenii:
  –––––––––––––––––––––––––
  – Extinderea protecţiei drepturilor omului
  şi realizarea plenară a acestora.

  – Consolidarea sistemului naţional de integritate şi de luptă împotriva corupţiei (implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, reforma CCCEC şi funcţionarea eficientă a Comisiei Naţionale de Integritate).

  – Implementarea planului de acţiuni pentru reforma justiţiei şi asigurarea financiară complexă a implementării acestei reforme.

  – Finalizarea procesului de reformă a poliţiei,
  implementarea Strategiei Securităţii Naţionale şi a reformei armatei.

  – Demonopolizarea principalelor sfere economice, crearea condiţiilor pentru intrarea investitorilor în sfere aflate sub monopol de stat.

  – Revizuirea politicilor în sfera sănătăţii şi axarea acestora pe ajutor real, calitate şi performanţă a serviciilor, competenţă a personalului.

  – Implementarea primordială a acţiunilor din planurile aprobate în cadrul procesului de integrare europeană.

  – Implementarea reformelor sistemului de impozitare, în scopul reducerii economiei tenebre.
  diversificarea sistemului de protecţie socială şi în special a sistemului de pensionare, prin asigurarea alternativelor private şi reducerea cotei prestaţiilor sociale exagerate.

  – Susţinerea agriculturii şi a agricultorilor în condiţiile anului agricol dificil.

  – Implementarea politicilor de colaborare cu diaspora şi de reintegrare socială şi economică a cetăţenilor reveniţi acasă.

 8. ANUL 2012:
  DOSARELE MARII AXE NISTRU-TISA ( IV / 19 )
  –––––––––––––––––––––––––––
  MINICIUNA OFICIALA „MALADAVANISTA”
  CU ADERAREA NOASTRA LA UNIUNEA EUROPEANA:

  un comentarui preluat de la Inga:
  http://vox.publika.md/politica/4523-226361.html#comment-579771
  –––––––––––––––––––––––––-
  “…aderarea la UE este obiectiv major al actuălii guvernări” –
  ––––––––––––––––––––––––––-
  INCORECT.
  Uniunea Europeana nu prevedere ADERAREA RM la UE
  nici peste 25 de ani.
  Ne pregatim numai de ASOCIEREA prin TRATAT DE ASOCIERE
  ca tara vecina si partenera strategica a UE,
  cu dreptul la libera circulatie intre RM si UE
  a capitalului, marfurilor si persoanelor
  (regim fara vize pe termen de pana la 90 zile).

  Integrarea europeana pentru RM la fel ca pentru celelalte 5 tari ex-sovietice din Parteneriatul Estic,
  precum si cele din Uniunea Mediteraneana
  a statelor nord-africane
  NU PRESUPUNE si ADERAREA cu statut de TARI-MEMBRE ale UE,
  in interiorul hotarelor comune UE,
  hotarul Schengen de pe Prut ramânând in continuare.

 9. Primul Festival al Tricolorului la Chișinău.
  –––––––––––––––––––––
  Evenimentul organizat de UNION Media Grup
  va aduce multe surpize în nuanțele tricolorului.

  Timp de trei zilei, 7-9 mai 2012,
  – în fața centrului comercial ”Gemenii”,
  – în scuarul Arcului de Triumf
  – și în scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare,
  vor fi împărțite trecătorilor zeci de mii de panglici tricolore.

  Tot acolo, veți putea primi tricouri, chipiuri și pungi cu logoul Festivalului.

  Voluntarii UNION vor putea fi găsiți în aceste locații
  în intervalul de 13.00 -18.00.

 10. Pt mosu

  Si care e problema? faceti ce spuneti. Fiecare face ce crede de cuviinta.

 11. Premieră // Trei zile de TRICOLOR la Chișinău

  Timp de trei zilei, 7-9 mai, în fața centrului comercial ”Gemenii”, în scuarul Arcului de Triumf și în scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare, vor fi împărțite trecătorilor zeci de mii de panglici tricolore.

  Tot acolo, veți putea primi tricouri, chipiuri și pungi cu logoul Festivalului.

 12. ZIUA EUROPEI – 2012 ÎN REPUBLICA MOLDOVA

  În acest an, Ziua Europei la Chişinău va fi marcată pe 12 mai. Festivităţile preconizate pentru acestă sărbătoare vor avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La fel ca şi anul trecut, „Satul european” va fi centrul evenimentelor la care vor contribui Misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, împărtăşind din cultura, tradiţiile, bucătăria etc. ţărilor pe care le reprezintă.

  Activitatea „satelor europene” va începe la orele 14:00.

 13. Momentan aceasta asociere la UE tot ar înseamna ceva: se va putea circula liber, deci cetatenii RM vor putea trage o concluzie daca vor ïntr-adevar ca tara lor sa devina membru cu acte în regula a Uniunii si marfurile moldovenesti vor putea fi exportate fara probleme, ceea ce va contribui la cresterea economica. Cine nu e multumit si vrea mai mult, va trebui sa voteze aderarea la NATO, controlul strict al frontierei estice si reunificarea cu România!

 14. Am scris ceva la articolul lui Ţîrdea de mai jos. Iată:

  Ne spui atîtea, dar ne propui ca soluţii la Publica, nu Reîntregirea naţională,ci proliferarea pe viitor a creaturii tov.stalin pe cele 6 judeţe ale României a aşa numitului stat republica Moldova.
  Orice om normal îşi dă deja seama că vinovate de desmăţul miliardarilor sunt “structurile stataliste maldaveneşti”, indiferent cine stă cocoţat în ele:comunişti,statalişti uzurpatori sau statalişti maldavenişti legali.
  Dacă mai continui să propagi “statalismul maldavenesc”, în concluzie îmi vine doar una: Serveşti altă grupare de “statalişti” pe care o doreşti să vină în locul acestora şi de la care doreşti să ai personal nişte bineficiii.
  Am ajuns timpurile cînd sau dus unii şi n-au venit ceilalţi. (Ţi-i minte răspunsul moşului care a fiind întrebat cînd a fost mai bine,cu românii sau cu ruşii). Iată la ce am ajuns cînd se ascultă poveţele unor moşi denaţionalizaţi ce nu ştiu cine sunt pe lumea asta şi dincotro vin şi încotro se duc.
  Mama mea, ce a trăit pe timpul României 18 ani (a.n. 1926) zicea altfel: “Doamne fereşte din boieri din ai noştri,te amăgesc mai rău ca cei străini, că ştiu mai bine de unde şi cum”,şi, mai adăuga: “Cu România era o lege, cu ruşii mai era lege,cu hoţii noştri nici o lege”.
  Poate e timpul să ascultăm de aşa sraturi?
  Lasă,d-le Bogdan servirea stataliştilor maldavenişti, toţi stataliştii maldavenişti de la vîrfurile grupărilor sunt doar membri unor grupări de oligarhi de care ne spui d-ta în acest articol, şi vino cu noi să refacem Ţara pe care ne-au lăsat-o buneii la 1918, numai aşa vom putea scăpa de posibilităţile de a jefui aceste teritorii româneşti de la est de Prut de diferitele grupări de miliard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *