PNL sprijina incercarile alesilor locali de a demola monumentele lui Lenin. Un Paste Fericit!

Partidul National Liberal, care a cerut consecvent, in acesti ani, respectarea documentelor adoptate de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei privind decomunizarea societatilor posttotalitare, precum si a deciziilor adoptate in primii ani de dupa proclamarea Independentei de Parlamentul si de Guvernul de la Chisinau, saluta ferm incercarile alesilor locali de a demola in raioane monumentele ridicate satrapului Lenin.

Aceste “simboluri”-ramasite ale unui trecut, ce a distrus viata atitor generatii de oameni, nu pot si nu fac parte din patrimoniul cultural al statului si trebuie doar vointa politica si activism civic, proeuropean, ca sa scapam de ele.

PNL cheama conducerea Republicii Moldova sa aprecieze aceste demolari si curajul alesilor locali, care au sarcina sa infringa rezistenta comunistilor si socialistilor, ce apara mumiile comuniste doar pentru ca ele le-au adus lor viata buna, in timp ce altora le-au stricat destinul.

PNL considera ca demolarea rapida a acestor monumente poate face credibile demersurile proeuropene ale AIE-2, care s-a angajat sa apropie statul de spatiul euratlantic, pe care noi, PNL, il vedem ca spatiu unitar romanesc. Romanii au fost supusi genocidului de catre regimurile totalitare comuniste si au dreptul sa se regaseasca pe o platforma civilizata, fara risucrile de a mai avea rani ca cele provocate si care cu greu vor fi vindicate vreodata.

Partidul National Liberal va ureaza la toti un Paste Fericit si un inceput de viata noua, romaneasca, europeana, fara monumente care ne catranesc sufletul in continuare.

Chisinau, 13 aprilie 2012

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. IN LOCUL LUI LENIN O CRUCE CU CRISTOS !

 2. EXTREMA DREAPTA RM

  Eu sunt contra ca in locul lui Lenin sa fie instalat un alt idol-evreu. Serviciile secrete ruse prin sistemul vertical religios din Mitropolia Moldovei, controleaza Basarabia. Religia, prin MM, dubleaza puterea in stat. Cerem separarea definitiva a religiei de stat.

 3. cine il iubeste atit pe lenin , sa-l ia acasa si sa si-l puna in curte … si se poate inchina la el cum se inchinau evreii apucati pe cai gresite la vitelul de aur . in locuri publice categoric nu . nici nu vorbim de un bastinas si nici de un mare om de stat al moldovei macar . sint atitia oameni de cultura moldoveni/romani care nu au o statuie in toata republica .

 4. o noua diversiune fascisto-imperialisto-moscovita la orizont … PSD poate începe colectarea semnăturilor pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică … „Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi, 13 aprilie, grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Belarus – Kazahstan. „

 5. Ambasada Rusiei: Închiderea NIT va slăbi poziția limbii ruse în RM : „Decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a retrage licența postului de televiziune NIT contravine drepturilor omului, mai ales la libera exprimare și la informare. Aceasta este poziția Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.” … saracuta de ea limba rusa . inca putin si dispare sireaca si noi nu stim . sfirsind cu gluma stam sa ne intrebam si noi … cine vorbeste despre drepturile omului si libera exprimare ? marea „democratie” condusa de fuherul kaghebist putin ? daca e sa vorbim adevarul , din punct de vedere al democratiei , moldova e raiul iar rusia e iadul …

 6. Urmaresc acum Fabrika pe Publika.live. Stepaniuk este incredibil, e prima data cand il vad „la ochi”. Voi cei din studio ati numarat 25 de ani in care a fost implicat direct in guvernare ca agrarian si comunist. Chiar nu pot pricepe de este creditat cu luxul unui drept la replica. Nu stiu daca este o penurie de itelectuali sau o politica publika care mimeaza „echidistanta”. A afirmat ca inainte existau peste 2 mil. de angajati platitori de taxe si impozite iar acum numai 800.000, si asta la o populatie de numai 3 milioane. Nu am idee pe ce statistica se bazeaza.

 7. Pt Ovidiu

  Am scris doua articole pe blogul meu si pe cel de pe Publika.md despre politicile si manipularile acestei televiziuni, azi a fost o exceptie in privinta proportiei, de obicei era mereu inversa. Dar si aici Stepaniuc incerca sa ii astupe pe toti.

 8. Puscasu Vlad Irimie

  ,,extrema dreapta,,

  tu ceea ce scrii doar compromiti Unirea cu Romania!

  pe de alta parte ataci Biserica,preferand in schimb probabil promovarea homosexualiilor si discriminarea majoritatii ortodoxe.Halal caracter!

  si apoi iara bagi cu evreii.Vai steaua ta,cate prostii poti scrie.Arunci totul in derizoriu anonimule.Vai de capul tau

 9. EXTREMA DREAPTA RM

  Biserica este un locas inventat de religia evreilor, unde prostii aduc banii iar viclenii le i-au. Ce are statul cu biserica? Civilizatia moderna a separat statul de religie, pentru ca religie este un sistem vertical iar politica unul orizontal. Stalin si Putin, prin sistemul vertical religios, uzurpeaza si au uzurpat puterea in stat. Sistemùul vertical este tipic tiranilor.

 10. Puscasu Vlad Irimie

  smintitule,macar de Inviere tine-ti gura. Vorbesti doar aberatii fara logica,Stalin a adunat toti preotii adevaratii pe Volga si le-a tras un glont in cap.Macar daca nu stii ce vorbesti,taci!

 11. ANUNT IMPORTANT:
  Vicu Stavila:
  http://blog.nistru-prut.info/?p=4481
  –––––––––––––––––
  Duminica, 15 aprilie 2012, începând cu ora 11 veţi fi martorii unei MINUNI: elevi de pe ambele maluri ale Prutului se vor confrunta
  în cadrul emisiuni-concurs “Istorie şi Victorie” de la TV „Moldova 1” !

  Începând cu DUMINICA ÎNVIERII, în afară de premiile tradiţionale (călătorii, cărţi, premii băneşti), la emisiunea “Istorie şi Victorie”
  vor fi puse în joc netbook-uri
  (premii oferite de compania „BIOPROTECT” din Chişinău)
  Vă rugăm să anunţaţi toţi elevii cunoscuţi
  despre acest minunat eveniment !

 12. EXTREMA DREAPTA RM

  Sistemul vertical stalinist-putinist este luat din religie.

 13. Merita sa vedeti informatii : realitatea.net, rtv.net, gandul.info, ziare.com

 14. Sărbătoarea Sfântă a Învierii Domnului să reverse asupra voastră sănătate, belşug şi bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfântă să vă ridice sufletele spre noi trepte spirituale şi să vă însoţească paşii pe drumul vieţii.Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas şi un răspuns la fiecare întrebare. Paşte fericit!

 15. P/t extrema dreapta RM.Adevarul e crud si amar,dar e mai de folos decit fatarnicia dulciaga. Tot respectul.

 16. Puscasu Vlad Irimie

  fatarnici esti tu,care nu vrei sa recunosti ca NKVD-ul a ucis in URSS,inclusiv BASARABIA, zeci de mii de PREOTI ORTODOCSI!

 17. P/tPuscasu V.E. Nu am dorit sa-ti ea „tibiteica”foc.Dar ma rog .Este cunoscut de toata lumea crimele NCVD-ului(nu numai fata de preoti),mai cu siama liderii sunt bine cunoscuti.Socot ca basarabenii nu au nici o vina.Dece d-ta vrei special sa incilcesti sensul discutiei cu ExTREMA DREAPTA? El spune niste adevaruri ce nu prea convin unor profitori.Se vede ca omul e informat si nu se baziaza numai pe dogme. Si daca il sustin, care e treaba dumitale?

 18. Nicolae T........

  Christos a inviat….Va rog sa luati cunostinta de comentariul meu de simbata privind reportajul,,,Harmalaie linga monumentul lui Lenin,,desi e plin de cuvinte urite….miam scris opinia de ce trebuie monumentul respectiv intrun mod ironiv,…..numele meu de familie este complect…..Vineri am avut o intilnire cu doi jurnalisti de la ziarul,,DIARIO DE NAVARRA,,,

 19. Nicolae T........

  Ei doresc sa va contacteze pentru a relata despre situatiia din R.M.IN ACELASI TIMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *