Iata ce credem noi. Dar ce credeti voi despre „filmulet-ul” privind 7 aprilie?

Zilele acestea s-a dat un filmulet anonim despre 7 aprilie. E cam asa ca si cu facatura „Lista Sandrovschi…”, intocmita cu tavaliri de ris prin cabinete parlamentare foarte „democratice” si foarte „crestine”. Acum apare acest filmulet, care mie mi-a lasat senzatia ca cineva, cu niste tare pe constiinta, neavind cum sa mai justifice nespunerea adevarului, a incercat sa spele niste urme.

Iar, in paralel, sa mai incerce sa loveasca, din interes financiar meschin, si in unionistii sinceri si saraci. Cine o fi facut filmuletul, care poate avea si o doza de adevar, cine stie? Ramine cum este – filmuletul este anonim…

Cred ca e facut si de unii care se pretind unionisti, dar inca nu au dezlegare sa spuna public si ii deranjeza ca o spun altii. Facem o remarca – se pare ca avem dreptate cind vedem vreo patru categorii de unionisti – 1) unionisti de salon; 2) unionisti pretins mascati; 3) businessunionisti; 4) unionisti sinceri si saraci, batuti din toate partile, cei care au semnat adeziuni la Consiliul Unirii. Definirea si impartirea isi au marja de eroare. Fiecare o banuieste si se regaseste unde stie ca ii e locul. 

Dam mai jos parerea dlui Mircea Popescu despre filmulet. Dar voi – ce credeti?

 „Am vazut-o si eu pe Morari cum indemna la revolta impotriva comunistilor. Tu, Vitalia i-ai indemnat sa mergeti la televiziune. Ce-i rau in asta? 

Altii, gen Filat, Ghimpu nici n-au aparut, iar Chirtoaca indemna sa nu apara tricolorul romanesc, deoarece le tremurau nadragii sa nu fie considerati unionisti sau „instigati” de Romania.

Nu te supara, dar cred ca o Morari a avut mai mult curaj decit aia care au stat deoparte. Bravo ei!

Da, s-au exprimat pareri unioniste si doar alora carora nu le convine Unirea, trec la marsavii de genul unionisti=comunisti. Asta-i o tampenie si se compromit ziaristii sau politicienii care scriu asemenea aberatii. Si, in fond, de ce ar fi o rusine daca unionistii ar fi participat la evenimentele de la 7 Aprilie?

Acum, vad ca toata lumea incepe sa vorbeasca de „provocarea 7 Aprilie”. Cu alte cuvinte, foarte rau ca a avut loc, nu-i asa? Pina la urma o sa inceapa sa-l deplanga pe Voronin sau pe Lupu, care „au facut tot posibilul ca sa restabileasca linistea si pacea”. Asta-i diversiune, Vitalia, asta de acum cand se vorbeste de „manipulari”.

Ca au fost excese, da, au fost. Dar asta se intampla la orice miscare revolutionara, lumea se dezlantuie, nu poate fi controlata, cum si-ar dori autoritatile. Exact asa a fost si in Bucuresti in ’89. In schimb, despre reactia brutala a guvernantilor, tacere. La fel si despre pozitia lui Lupu sau a lui Rosca.”

Loading Facebook Comments ...

53 Comments

  1. Nu sunt cetatean roman, si sincer am sa fiu nici nu ma pot simti roman pentru ca n-am cum, sunt cetetean al Republicii Moldova, deci sunt moldovean, da trece prin vinele mele si saingele fratilor nostri moldoveni de dincolo de Prut, nimeni nu neaga faptul dar ei si-au pierdut identitate de moldoveni odata ce au format Romania la 1859 si de atunci in acte se numesc romani. Pe cand noi moldovenii dintre Prut si Nistru chiar daca am fost rupti din inima Moldovei la 1812 si alipiti cu forta la Imperul Tarist Rus tot moldoveni am ramas in toate vremurile fiind indicati in acte ca nationalitate: moldoveni, chiar si cand am facut parte de URSS (imperul comunist) tot ca moldoveni am fost indicati in acte. Dar fapta ca nu doresc unirea teritoriala cu Romania nu inseamna ca nu respect romanii, ca nu vreau sa fim in relatii de prietenie si bunavointa ca state vecine, dar nici nu inseamna ca sunt comunist s-au alte aberatii si aiureli care vin ca pietrele din directia si gura unionistilor, mai mult atata timp cat suntem si sustinem in marea noastra majoritate independenta si suveranitate statalitatii Rep. Moldova vom face de toate sa nu ne pierdem libertatea si independenta la care am nazuit sute de ani pana la proba contrara a vointei majoritatii cetacenilor expusa doar prin referendum.

    Afirm ca nu am nimic impotriva romanilor la general dar am cu acea parte de romani care se simt buricul pamantului si vor sa hotarasca soarta tarii mele fara sa ea in consideratie vointa poporului care locuieste in aceasta tara pe nume Republica Moldova, sa nu ea in consideratie doar pe o mica parte a societatii din Republica Moldova (ca exemplu PNL) dar sa incerce sa-i auda pe majoritatea cetatenilor si-apoi sa va faceti impresiile despre fapta ce isi doresc moldovenii din Republica Moldova. Nu ma sperie unii romani agresivi s-au conationali pro unionisti, ca-ci am fost speriat (speriati si amenintati) la timpul nostru si de turci, tatari, polonezi, rusi, romani, iar de rusi deja comunisti dar in fine n-am avut si nici nu am frica de nimeni … Sunt cetateanul unui stat independent si liber pe nume Republica Moldova, macar ca sunt constient ca inca suntem departe de a fi un stat in toate sensurile democratiei … dar spre aceasta ne straduim sa mergem.

  2. Cand se afirma ca asa zisa „R.Moldova” este mai saraca si decat cea mai saraca provincie europeana – replicile se termina.

    Cum poate „R.Moldova” sa iasa din saracia aceasta?

    Sa intre in Uniunea Europeana.

    Dar daca UE nu vrea s-o primeasca inca vreo 20 de ani? Sa ramana tot asa cea mai saraca?

    Cred ca pana la acesti 20 de ani de saracie ce urmeaza, „R.Moldova” are toate premizele sa se Re-Uneasca cu Romania!

    Un om care vrea bine poporului sau nu poate sa nu recunoasca acest simplu adevar.

    Si atunci ce-i incurca pe ei sa opteze pentru Re-Unirea cu Romania?

    Cred ca numai lipsa de vrere pentru binele poporului sau…

  3. O informatie de pe blogul lui Veaceslav Stavila
    http://blog.nistru-prut.info/?p=4463

    Recent, în presa rusă a fost publicat studiul unui oarecare Andrei Medvedev (“director executiv al centrului “Politkontakt”). Din el desprindem că acei care aspiră spre unirea cu România ocupă poziţii dominante în societatea Republicii Moldova şi anume:

    a) 44 % din totalul colaboratorilor în structurile de forţă,

    b) 36 % din totalul conducătorilor de întreprinderi,

    c) 30 % din totalul pedagogilor

    Etc. Etc.

    (vezi: http://xn--c1adwdmv.xn--p1ai/news/analitics/1516613.html)

    Întrebare: Reiese că 1/3 din elita Republicii Moldova este prounionistă ?
    Dar maldafanetii nostri umbla cu niste 2,2%, inventate de comunisti.

    Cititi>
    http://blog.nistru-prut.info/?p=4463

Comments are closed.