Actiuni frumoase ale CU de 27 martie

Membrii Consiliului Unirii au fost implicati activ in manifestarile dedicate Zilei Unirii

Astfel, pe 25 martie, a avut loc un superb si curajos Mars al Unirii, in pofida tuturor provocarilor si din partea Puterii, si din partea Opozitiei, care si-au dat mina in cirdasia impotriva Consiliului Unirii, a carui perspectiva de dezvoltare ii va lipsi de troaca, de posibilitatea de a face coruptie si contrabanda, de a avea bani si a se repropulsa la putere, pentru a cistiga din nou bani si a se mentine la putere – si tot asa. Precum au subliniat si unii istorici la Moldova-1, de 27 martie, a fost vorba si de frica celor de la Putere, si – cum spunem noi – de gelozia romanilor, pe care ii numim “romani electorali” si “romani de salon”, pe eforturile membrilor Platformei unioniste “Consiliul Unirii”, ai Platformei civice “Actiunea 2012” de a unifica in pozitie si actiuni fortele unioniste in Republica Moldova.

Astfel, la Bacau, pe data de 24 martie, a avut loc o sedinta a Asociatiei refugiatilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta dedicata Zilei Unirii, al carui presedinte de onoare Ioan Seniuc, refugiat din Bucovina, a semnat adeziunea la CU. Din partea Consiliului Unirii au fost dna Vitalia Pavlicenco, dl Anatolie Revenco, istoricul dl Gheorghe Palade, care au evocat, in interventiile lor, Actul Unirii si Sfatul Tarii care l-au votat. La manifestare au participat reprezentanti ai Primariei (PNL) si ai prefecturii (PD-L) din Bacau.

Mai jos reproducem Mesajul de salut din partea Prefecturii.

Pe 25 Martie a avut loc Marsul Unirii, la care au participat peste 4 mii de oameni, in pofida datelor presei controlate de patroni politici, care au pus coloana de unionisti mai ca pe acelasi cintar cu acest comandou al lui Garbuz care, in cirdasie cu Puterea, cu Opozitia si cu politia, a parasit locul prevazut de autorizatie si a agresat coloana de manifestanti pasnici.

Pe 27 Martie, membri ai Consiliului Unirii au participat – la Biblioteca Nationala si la Biblioteca “Alba-Iulia” – la manifestari prilejuite de Ziua Unirii si de prezenta oaspetilor din Romania – poeta Ana Blandiana, primarul de Alba-Iulia Mircea Hava. La Biblioteca “Alba-Iulia” Vitalia Pavlicenco i-a felicitat pe cei care au contribuit la actul cultural de sprijinire din partea Primariei de la Alba-Iulia a editarii unei carti scrise de o romanca basarabeanca si a evocat recenta deplasare a reprezentantilor PNL in comuna Limba, din acel judet, la prezentarea primei asociatii din Romania care opteaza deschis pentru Unirea cu Basarabia, apartinind lui Dan Ioan Mariuta, care a infiintat asociatia obsteasca “Pentru Realitate si Adevar”, avind un corespondent omonim in Republica Moldova, ambele asociatii facind parte din Consiliul Unirii. Vitalia Pavlicenco a raspuns la reprosul dlui primar din Romania – ca “politiceinii nu spun ce gindesc” – prin replica

Pe 27 martie, la Liceul de muzica “Ciprian Porumbescu” din Chisinau reprezentanti ai Consiliului Unirii au participat la sedinta festiva a elevilor in comun cu profesorii. Au vorbit in fata acestora scriitorul Andrei Strimbeanu, profesoara universitara Ludmila Bolboceanu si presedintele PNL Vitalia Pavlicenco, cea care are o fiica ce a absolvit acest liceu.“exista si politicieni care, cu pretul procentelor si neintrarii in Parlament, spun, totusi, ce gindesc.”

Pe 27 martie la ora 17.00, la Teatrul “Ginta Latina” Forul Democrat al Romanilor si Consiliul Unirii au organziat o sedinta festiva la care a venit un foarte mare numar de oameni de cultura, oameni simpli, fosti deputati, multi dintre ei membri si ai Consiliului Unirii, ca si reprezentanti de la Ambasada Romaniei.

Membrii CU au avut participari la emisiuni televizate de la canalele din R.Moldova.

Totodata, pe 27 martie, a avut loc la Bucuresti o dezbatere pe tema “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop si stabilizarea frontierei NATO si UE, la care au participat, intre altii, ex-premierul al R.Moldova Mircea Druc, membru al Consiliului Unirii, ca si reprezentanti ai Platformei Civice Actiunea-2012.  la aceasta masa rotunda s-a vorbit si despre Consiliul Unirii.

Copresedinti ai Consiliului Unirii, printre care Stefan Maimescu, ce activeaza acum in Italia, precum si conducatori ai Forului Romanilor de Pretutindeni, cu sediul in Canada, au organizat manifestari dedicate Zilei Unirii si, pe site-ul CU, vor fi postate treptat materiale despre aceste actiuni.

VP

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. A FOST UN SUCCES IMPORTANT MANIFESTAREA DE PE 25 MARTIE !
  AZI NICI MACAR COMUNISTII NU MAI SCOT 3-4000 DE OAMENI IN STRADA PRECUM AU FACUT UNIONISTII , LUCRU IMPOSIBIL DE CONCEPUT ACUM DOI ANI SI JUMATATE !

 2. Fara realizarea proiectelor de infrastructura intre Republica Moldova si Romania nu se va putea realiza unirea.

 3. Puscasu Vlad Irimie

  pentru laur

  cred ca te intereseaza,in legatura cu ceea ce ai scris:

  http://inconstantin.ro/2012/03/primul-forum-inter-regional-romano-moldovean.html

 4. Pe poze vad numai niste mosnegi amariti, si niste copii: material perfect pentru spalari de creieri. Mai adauga si o situatie materiala precara a acestora, si treaba merge ca pe roate. Fabrica de staruri este, acu se creeaza fabrica de zombie.

 5. @Proscrit

  Spre deosebire de tinerelul plin de vigoare, nespalat … la creer si milionar Voronin 🙂

  Nu cred ca-i nevoie de creat fabrica de zombie, deja exista vreo doua avand directori pe Voronin si pe Dodon.
  La care din astea ati fost creat?

 6. Mircea Popescu, auzi, la voi asta e asa o moda, un trend cum ar veni? Chestia asta de genu „daca nu esti cu noi, esti dusmanul nostru” – daca nu crezi in unire, esti comunist, daca nu esti cu pnl, deci esti cu pl sau filat, daca nu iti place pavlicenco, deci esti cumatrul lui ghimpu, etc. Voi inca nu v-ati saturat ? Mai inventati ceva nou, mai progresist. Si alt trend – atacurile la persoana, mai mult sau mai putin voalate. Asta va face pe voi puternici? Si Voronin ce are a face? A fost si el un presedinte ca oricare altul, sau va doare tare ca putut fura mai mult ca alti politicieni? Si comunistii fura, si democratii. Si sa-ti mai spun un secret, d-le Popescu: daca Vitalia ar deveni presedinte a Moldovei (asta e asa, o simbioza de gluma si vise maaari), tu crezi ca ea ar fi curata ca lacrima, si ar trai intr-un modest apartament, si ar utiliza transportul public, in afara orelor de serviciu? Hai nu fi naiv bre. Visati malai.

 7. A fost frumos Bravo

 8. La 13 mai trebuie sa facem un mars (al doliului) mult mai masiv!

  Sa devina marsul celor 200 ani de ocupatie!!!

 9. Precizez:
  200 ani de ocupatie ruso-sovietica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *