M.Popescu cere conducerii României să pedepsească recrudescența politicii antiromânești a lui M.Lupu

Domnule Traian Basescu, Presedinte al Romaniei,
Domnule Mihai-Razvan Ungureanu, Prim-Ministru al Romaniei,
Domnule Titus Corlatean, Presedinte al Comisiei de Politica Externa a Senatuilui,
Domnule Viorel Badea, Presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni a Senatului Romaniei,
Domnule Eugen Tomac, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni,
Abia nascut, Consiliul Unirii, miscare populara a romanilor de pretutindeni, care-si propune sa readuca in memoria colectiva a romanilor, dar si a comunitatii internationale, tragedia poporului roman, nevoit sa traiasca separat in doua tari, ca urmare a odiosului Pact hitleristo-sovietic, numit Pactul Ribbentrop-Molotov, este atacat de la cel mai inalt nivel al administratiei de la Chisinau prin iesirea extrem de dura a lui Marian Lupu, presedintele interimar al statului: ”Nu pot accepta asemenea tendințe. Am spus-o de mai multe ori, eu susțin păstrarea statalității R.Moldova. Consider că statul R. Moldova nu este un proiect temporal. Nu susțin și nu voi susține proiectul de Unire nici în calitate de președinte al PD, nici în cel de președinte al Parlamentului, nici în cel de președinte interimar al statului și nici măcar în cel de cetățean. Ba mai mult, voi folosi statutul meu pentru a combate această idee .” Domnia sa declara ca VA COMBATE, nu numai Consiliul Unirii, ci si IDEEA, folosindu-si STATUTUL de inalt functionar al Republicii Moldova.  S-a ajuns la o intoarcere in timp, cand presedintele interimar de la Chisinau ataca deschis o IDEE care nu-i convine, in cel mai desavarsit spirit totalitar. Si, ca urmare a acestei pozitii care incita la ura, au aparut in mediile antiromanesti din Basarabia cereri exprese “ale cetatenilor indignati”, prin care se cere explicit: “in puscarie cu tot Consiliul Unirii, pentru ca ei vor sa distruga independenta si suveranitatea”. Prevazand asemenea reactii, in articolul “Romania avertizeaza”, de pe blogul http://mipopescu.wordpress.com, spuneam: In acelasi timp, fortele politice de la Chisinau care spera sa ajunga la putere promovand un discurs anti-romaneasc, prin care incita la atitudini profund daunatoare in relatiile normale dintre frati, la fel ca si politicienii puterii care prefera sa promoveze si sa mentina diviziunea anormala a societatii romanesti basarabene, trebuie sa inteleaga faptul ca se pot gasi in situatia de a se auto-izola sau de a fi izolati, indiferent de evolutia politica interna din Basarabia.”

In Serbia, este atacata identitatea romanilor, iar Romania a gasit mijlocul corect de a amenda acest derapaj de la conduita civilizata si europeana pe care trebuie sa o adopte un stat care doreste sa devina membru al Uniunii Europene.

Consider ca si in cazul Chisinaului, Comisia de Politica Externa a Senatului Romaniei trebuie sa sesizeze atitudinea oficiala a inaltului demnitar de la Chisinau, pentru a propune masuri adecvate.

In acelasi timp, cu ocazia primei intalniri de la Iasi dintre Guvernele de la Bucuresti si Chisinau, solicit domnului Mihai-Razvan Ungureanu, Primul Ministru al Romaniei, sa abordeze problema semnalata si sa adreseze o interpelare in acest sens omologului sau, Vlad Filat.

Sper ca autoritatile romane sa nu cada in capcana unei politici duplicitare prin evitarea unor pozitii ferme asupra acestui subiect ce reprezinta o recrudescenta a politicii anti-romanesti a Chisinaului.

Mircea POPESCU,  Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei, Membru al Consiliului Unirii

California, 1 Martie 2012

Loading Facebook Comments ...

116 Comments

Add a Comment
 1. Lupul mălai visează.

 2. Igor,
  eu cunosc 4 limbi straine: rusa, italiana, franceza, iar engleza chiar foarte bine.

 3. Pt. vasea
  Cu regret dar intradevar astea, unionistii, sunt mult mai spalati de creer ca bolsevicii comunisti, dar in fine intre ei nu-i mare diferenta, directia gandirii este si la unii si la altii unilaterala. Asa ca ce se schimba, practic nimic, ca sunt de dreapta radicala ori de stanga radicala nu schimba propriu nimic, ca doar insasi ideele sunt fundamentate pe radicalizm… ori rosu…ori negru…intr-un cuvant daltonici, n-au sarmanii posibilitatea sa vada toata gama de culori.

 4. Marian Lupu: Republica Moldova nu e un proiect temporar. Suntem un stat dat de Dumnezeu.

  02-03-2012.

  „Cu părere de rău, formarea statului nostru nu a avut parte doar de flori şi bucurii”. Declaraţia a fost spusă de preşedintele interimar, Marian Lupu, cu prilejul comemorării eroilor căzuţi în războiul româno-rus de pe Nistru.

  „Formare statului nostru a avut parte nu doar de flori şi bucurii, dar a avut şi fire dramatice. Suntem aici să spunem că Republica Moldova nu e un proiect temporar. Suntem un stat dat de Dumnezeu pe care trebuie să-l edificăm. Jertfa combatanţilor tragicului război nu a fost zadarnică”, a menţionat preşedintele.

  De asemenea, Marian Lupu a reiterat că sarcina comună a tuturor moldovenilor este reunificarea ţării şi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

  http://www.publika.md/marian-lupu–republica-moldova-nu-e-un-proiect-temporar–suntem-un-stat-dat-de-dumnezeu_730751.html

 5. Treuca sub denumirea Republica Moldva ii data statalistilor pentru a umple buzunarele personale de Dumnezeu.

  Lupu -este un mirsav …..

 6. Pentru nyk Igor,si celalalt : mai baieti,dar lasati-o mai moale,ca doar va platit destul „bulbuciul comunist”.Sunte-ti doar unelete,platite,altceva….nimic in afara de zdrente platite ! Eu stiu cine sunt,dar voi,stiti ce sunteti ?…Cred ca d-na Pavlicenco,ar trebuii din start,sa ne lipseasca vizual,de asemenea „specimene”,care au alt scop,si au anumite persoane in spate ( nu isi are rostul si timpul,sa bagam in seama zdrentele cu care se sterg pe picioare,intodeauana,cine-i comanda ! ). Este o vorba : democratie,democratie,dar si noi te facem,democratie !

 7. Sunteti doi imbecili,daca ar fi fost dupa mine, nici nu v-as fi raspuns… nu meritai sa vi se spuna cetatateni ai Moldovei. face-ti parte din turma de Porci care au invadat Basarabia in anul 1812….Hatz,,,,,inapoi in Siberia la mincat ghinda si jir..Nu va amestecati in treburile bastinasilor acestor plaiuri…Hai pa…

 8. Ma aliez si sunt de acord cu ce spune nyk-ul : un iobag ! Niste …zdrente,fara caracter,platite si ele,exact ca e timpul….nu demult apuse !

 9. Romania impreuna cu firma americana EXXONMOBIL + OMV Romania au descoperit in Marea Neagra cantitatii foarte mari de gaze naturale. Romania importa inainte 25-30% in gaz, dar acum romanii vor importa maxim 15% din import, din Rusia sau nu va mai importa deloc gaz natural, folosind doar productia interna a Romaniei.

 10. Sa va spun sincer MAFIA-STATALISTA de genul Lupu-Plohotniuc-Filat-Lucinschii-Ghimpu-Snegur-Rosca- aceasta mafie statalista este mai periculoasa si mai strasnica decit PCRM-Voronin-pe comunisti ii vezi in fata si sii cine ei sunt…

  Mafia Statalista va guverna RM pina cind nu va ramine ultimul om pe acest teritoriu intre Prut si Nistru…

  Al şaptelea moldovean prins într-o săptămână trecând ilegal Prutul.

  6 Feb 2012

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal unui cetăţean moldovean, care a trecut ilegal frontiera de stat în România, cu intenţia de a-şi găsi un loc de muncă.

  Acesta este cel de-al şaptelea moldovean prins într-o săptămână trecând ilegal Prutul. Trei au fost prinşi marţi, într-un autobuz care mergea spre Bacău, iar alţi trei au fost prinşi pe lacul de la Stânca.

 11. Suleiman Burum Burum

  pentru Suleiman: nu nene, anume ca tu trisezi. Nu stiu, incerci sa-l convingi pe Igor sau pe alti comentatori pe aici, dar mai debraba incerci sa te convingi pe tine, desi iti dai seama ca te auto-amagesti. Un procent foarte mic din moldovenii care solicita pasapoarte romanesti o fac anume din spiritul asta interior, din dorinta de a se simti roman. Traim vremuri foarte grele, si lumea pune pragmaticul, nevoile de zi cu zi, in fatza sufletescului. Cine va imbla sa promoveze Unirea, daca n-are bani sa cumpere de mincare sau sa plateasca factura la incalzire?? De aia si vor oamenii pasapoarte romanesti, bre, asta e biletul spre UE, unde ei spera sa aiba o viata mai buna. Poate si rusii din Moldova, care cu acelasi scop solicita cetatenia bulgareasca, tot se simt bulgari in suflet, nu?:))) Asa reiese din vorbele tale, nu ?? Problema este ca incerci sa arati ca o stioalna nu e asa de adinca ca alta, desi in esenta e tot o stioalna, si incerci iarasi „mitul Paradisului de peste Prut”. Pentru inceput, ia zi de ce fug asa romanii din acel paradis, ca soarecii de pe o corabie naufragiata? Care in Canada, care in UE – fiecare unde poate. Cica daca esti roman, ai mai multe drepturi. Omule, tu chiar visezi? Care drepturi ? In Moldova nu exista legi sau drepturi, de orice gen, mai rele ca in Romania. Problema Moldovei, ca si a Romaniei, ca ele nu se indeplinesc si executa !!. Si in Romania se da spaga peste tot, si acolo serviciile de stat lucreaza dea oaia, si acolo legile lucreaza pentru cei bogati doar, si acolo infloreste coruptia (uite la stirea cu functionarii de la pasapoarte),etc. Deci, pe cine incerci tu sa amagesti? Apoi, sa le luam pe punctele tale. 1. Omule, esti liber daca ai bani in punga, nu daca ai pasaport. Ce folos ca esti roman si n-ai nevoie de viza in UE, daca n-ai bani de bilet, a?? 2. Salariile si pensiile sunt mai mari, da nu uita ca si preturile nu sunt la fel. Cind vad ca oamenii opereaza cu cifre brute de venit/salariu, imi vine sa-i trimit…la scoala, dinnou. Merge vorba de ce si cit iti poti permite cu acel salariu, bre, nu care e marimea lui. 3. Drumurile sunt…mai mari?? Numai tu stii ce-ai vrut sa zici cu asta, si unde e avantajul,. dar nu sunt nici pe departe mai bune. E ca in Rusia – pe linga Moscova sosele bune, cum mergi mai departe de 300 km, iti tre tractor, asa e si in Romania. Ca si cum am zice ca Md are drumuri bune, aratind ca exemplu soseaua la Leuseni, recent renovata. Dar „uitind” de portiunea de la Rezina, unde nu exista deloc drum. 4. Da sigur, vor ajunge. In buzunarul tau, direct.:)))5. Da e, si ce? Iti pare ca daca Romania nu e la coada, e departe de coada? Problema e ca tu propui o foarte mica imbunatatire, care nimanui nu-i tre. De tiganii si criminalitatea din Ro de ce nu zici? De atitudinea deseori discriminatorie fata de acestea prin institutiile de invatamint, de ce nu zici? Ah, pai sa nu stricam imaginea Paradisului, nu? Ceea ce propui tu, e ca si cum sa schimbi un Jiguli pe o Volga: exista imbunatatire putin, dar in fond sunt aceleasi rable. Lumea vrea o Toyota draga, sau cel putin un Chrysler. Asa ca lasa propaganda eftina, si simte-te roman, daca asta iti imple stomacu si te face fericit. Howgh !

 12. E cunoscut faptul că înalţii demnitari ai R.Moldova nu împărtăşesc ideea Unirii, dar nici înalţii funcţionari ai României nu prea se expun întru susţinerea acestei idei. Nu înţeleg atunci, de ce acest M.Popescu detestă doar conducerea Moldovei. Toţi sunt buni şi nu trebuie să ne aruncăm în extreme! De altfel, a nu susţine o idee, nu înseamnă categoric că eşti antiromân. Dna Pavlicenco crede în acest M.Popescu ca într- un idol, un proroc şi îi soarbe cu voluptate orişice vorbuliţă, dar omul mai poate şi greşi. Mai ales că-i de departe şi nu prea cunoaşte (se simte!)viaţa de pe la noi, judecînd doar din informaţii, care pot fi şi ele eronate.

 13. eil lasa tu mai moale cu inaltii demnitari romani ca nu impartasesc Unirea.

 14. problema Unirii din anii 1990 pina in prezent este la Chisinau ,statalistii nu vrau sa renunte la treuca RM din care se umpla buzunarele personale….

 15. Chiar si rusii din RM scriu deschis despre tema treucii stataliste din RM si de ce nu vrea unirea clasa politica de la Chisinau.

  Нынешняя верхушка не хочет терять власть, даже ради братской Румынии.

  27.01.2012

  Очередной опрос общественного мнения наделал много шума, хотя результаты его оказались предсказуемыми. Видимо, оценивать их надо с другой точки зрения. Растет не рейтинг ПКРМ, а приверженность идее вхождения в Таможенный союз России, Беларуси и Казахстана, что совсем не удивительно на фоне проблем, с которыми сталкивается Евросоюз. Лидеры ПКРМ пытаются вновь оседлать конька той же породы, что в 2001 году помог им влететь во власть – тогда это было обещание войти в союз России и Беларуси.

  Потом, правда, коммунисты назвали идею неактуальной и стали ярыми адептами идеи евроинтеграции. Нынче история повторяется, но уже в виде фарса, тем более что такой же лозунг на будущие выборы утвердили еще как минимум три партии. Тех, кто надеется, что ПКРМ получит большинство голосов в парламенте, объединившись с партиями левого толка, ждет сюрприз: нынешние трения в АЕИ по сравнению с разборками в потенциальном союзе – детские игры! Но все это политика. А что же с экономикой? Там, где у политических игр приоритет перед экономическим развитием, нет места прогрессу. Да и для инвесторов такая страна отнюдь не привлекательна. Но наши парламентарии никак не успокоятся.

  То, что ситуация патовая, еще раз подтвердили данные опроса, проведенного Ассоциацией социологов и демографов РМ. Респонденты уверены: досрочные парламентские выборы кардинально ситуацию не изменят – ни одна из партий (групп партий) не сумеет набрать в законодательном органе числа мест, необходимого для избрания президента. То есть в перспективе – бесконечный электоральный цикл…

  Впрочем, при нынешнем состоянии дел в парламенте президента выбрать тоже вряд ли удастся – слишком уж антагонистичны интересы сторон. Причина отнюдь не в различии политических взглядов (все наши политики – от Воронина до Гимпу и всех остальных – одним миром мазаны и могли бы найти общий язык). Все дело в бизнес-интересах, а при их защите политики стоят насмерть.

  Этими же причинами можно объяснить, почему сторонникам унии не дождаться объединения с Румынией, несмотря на ” униoниста ” Гимпу. Да именно потому, что ни разу в истории человечества государственная (у нас – властная, периодически сменяющаяся в соответствии с принципами демократии, а потому спешащая в отведенный ей срок укрепить свое благосостояние) элита не отдавала власти добровольно. В этом мы не лучше и не хуже своих соседей и «старших братьев». Нынешняя верхушка не хочет терять власть, даже ради братской Румынии.

  А как хорошо мечталось о светлом будущем на заре независимости! Граждане МССР искренне верили в него, как верит ребенок в сказки. Нет, они мечтали не о золотых колосьях на фоне голубого неба, не о пышных свинках, не о фабриках и заводах… В МССР все это уже было, потому не ценилось и к мечте не приравнивалось! Кому это было нужно, если по стране ходили слухи, что в странах загнивающего капитализма распоследний бомж получает вэлфора в денежном выражении больше, чем квалифицированный инженер?

  В середине 90-х сюжет воплотился: независимость стала свершившимся фактом, а мы выросли, насмотрелись «их» видео и уже требовали сказок для старшего школьного возраста. Тогда родилась сказка о мудром и рачительном хозяине, способном распорядиться советским наследием. И опять в самые безумные прожекты верили все, начиная теми, кто их придумал, и заканчивая специалистами, которые по долгу службы должны были кричать: «Не верю!».

  Эта сказка тоже не сбылась, и тогда в тоске по пышным свинкам народ выбрал воронинцев, засевших во власти на долгие восемь лет. Но и они, имея всю полноту власти, подмяв под себя всю систему, не смогли изменить ситуацию к лучшему. Ужасной стала уже не вера в чудо, а неверие – неверие в горькую реальность, в пучину бедности, в которую с каждым годом все глубже уходила страна. Политики, экономисты, эксперты превратились в профессиональных сказочников, получающих солидное вознаграждение за свои бредовые изыскания. Пока они страну пилили-делили, предоставленный сам себе народ начал разбегаться из страны. Бюджетники – учителя, медики, чиновники – провозгласили свою индивидуальную независимость от государства, решая личные финансовые проблемы за счёт гешефтов. Вот где лежат истоки дикой коррупции.

  Детство прошло, наступила политическая юность – пора отрезвления. Все больше граждан начинают прозревать и перестают верить в сказки. Они уже не испытывают оптимизма по поводу светлого будущего, вопиют, как робинзоны на необитаемом острове: заберите нас отсюда, вывезите куда-нибудь на большую землю!!! Они устали от своего государства, от своих властителей, они хотят сбежать в Европу, на худой конец – в Россию, сбежать всем вместе или по отдельности…

  km.press.md

 16. @TRUBADUR:
  „Daca pana acum inca noi cei care am sustinut AIE, mai taceam, acum cred ca Lupu ne invita la o confruntare DIRECTA SI DESCHISA”

  Este una dintre cele mai remarcabile comentarii, care-i raspunde si lui Tira:”De altfel, a nu susţine o idee, nu înseamnă categoric că eşti antiromân.”

  Intr-adevar, aceasta este esenta scrisorii mele, atentionarea unui demnitar aflat in cea mai inalta pozitie a unei tari care, adopta o pozitie AGRESIVA impotriva unei IDEI, deci, abuzand de functie, de statutul sau, dupa cum declara chiar domnia sa, se comporta ca un dictator dintr-un stat totalitar.
  Deci nu-i vorba ca se opune unei idei, ci de la inaltimea si autoritatea functiei, domnia sa manevreaza si instiga la ura intre membrii societatii basarabene, dintre care cateva sute de mii deja sunt cetateni ai Romaniei.
  Dovada o constituie si indivizi, precum acest Igor, care desigur isi fac „meseria”, pentru a ameninta voalat si a cere intemnitarea sau deportarea celor cu care nu sunt de acord in cel mai pur stil KGB-ist.

  Acesta-i dora inceputul, daca tovarasii de conducere din AIE se vor face ca nu conteaza ce a spus dl. Marian Lupu.

  Societatea civila are tocmai datoria, mai ales daca sustine IDEEA Unirii despre care vorbim, sa raspunda in mod hotarat inaltilor functionari ai statului atunci cand acestia deviaza si actioneaza pentru divizarea societatii.
  Deci, da, asa cum spune TRUBADUR, presedintele interimar „invita la o confruntare DIRECTA si DESCHISA”.

 17. „Все больше граждан начинают прозревать… Они устали от своего государства, от своих властителей, они хотят сбежать в Европу, на худой конец – в Россию, сбежать всем вместе или по отдельности…
  km.press.md

  Un comentariu f. precis plasat aici de „opinie: 2 martie 2012, la 15:03”

  Asa este, basarabenii vor face Unirea nu pentru ca vor constientiza ca sunt romani, dar ca sa scape de saracie si de acest „stat” esuat!

 18. Ptr.Mircea Popescu : Cat adevar ati postat,mai sus ! Cine vrea o „confruntare”,in limitele bunului simt,o va avea,chiar si de la mine din Romania ! Toate lucrurile,au timpul si vremea lor !

 19. Dle Mircea Popescu,
  multumim pentru aprecierea comentariului meu. Va multumesc si pentru ca ne sustineti pe noi, ROMANII BASARABENI. Avem nevoie de sustinerea UNOR OAMENI ca Dvs.

  Suntem optimisti, desi stim realitatea foarte bine, insa, intr-o zi va exploada RABDAREA PROVERBIALA a basarabeanului. Am fost si eu in PNAM la 7 aprilie si TINERII strigau intruna UNIRE! Traiasca Romania MARE etc… Nu cereau revendicari economice, ci UNIRE!!
  Eu cred in acesti tineri, care acum par a fi dispersati… Intr-o zi vor iesi si vor maruta acesata pleava de banditi.

  Multi, pur si simplu, s-au deprins sa traiasca cu capul in jos, sa nu spuna direct CE DORESC. Altii sunt dezorientati de cei care mereu le spala creierii… in special mass media.

  Dar va veni o zi, si va BATE ceasul adevarului si dreptatii.
  Jos LUPU si toti ceilalti tradatori, mancurti si lasi!

 20. Azi parca si Chirtoaca incerca sa aiba mai mult curaj sa spuna despre unire… insa INCA mai vorbeste cu jumatate de voce, vrea sa fie „subinteles”… rusine!!!!!!!
  Pai, uite, ca AM AJUNS deja in asa zile cand NU SE MAI POATE sa vorbim cu presupuneri. Nu mai merge acest still de politica.

  Daca Chirtoaca, Ghimpu s.a. compatrioti, nu se vor indrepta de sale, daca nu se vor ridica in toata VERTICALITATEA, risca sa fie maturati impreuna cu tot gunoiul antiromanesc. Asa sa fie!

  Nu mai dorim sa rabdam MINCIUNA, nu mai dorim ca in tara noastra sa traim in genunchi, lasand mancurtii sa vorbeasca nestingheriti pe la tribune, si unde, chiar in fata lui Stefan cel Mare.

  Afara, tradatorilor… Atatia martiri au platit cu sange, cu propria viata pentru UNIREA acestui popor mult patimit, iar voi??? – Netrebnicilor!

  Pur si simplu multi acum nu vor sa iasa in PNAM, ca sa nu fie considerati ca sustinem comii sau pe Roscovanu…

  DAR INTR-O ZI NU VA MAI FI LOC LIBER IN PIATA… VOM IESI TOTI!

 21. Ptr.TRUBADUR : Bravo,pentru postarea ta,deoarece reprezinta un adevar !

 22. Să o spunem răspicat și tare:
  Suntem Români și punctum!!!
  Și întradevăr vocile de susținere din România ar trebui să fie mai puternice, pentru a inspira mai multă încredere în Românii Basarabeni!!!

 23. Ce prosteala statalista.

  Filat : Republica Moldova se va integra foarte curând în Uniunea Europeană.

  02-03-2012

  Prim-ministru Vlad Filat speră că Moldova se va integra foarte curând în Uniunea Europeană. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

  http://www.publika.md/filat-despre-intelegerea-perfecta-cu-romania-si-unii-politicieni-de-la-chisinau_731101.html

 24. Fiti siguri ca romanii din intreaga lume se alatura Consiliului Unirii.
  Din cate stiu, ieri au aderat printre altii, Asociatia Femeilor din Romania, CMR din Statele Unite, Revista Clipa din Statele Unite.
  Din informatiile de care dispun, pe 27 Martie la Campul Romanesc de la Hamilton/Toronto-Canada, nou infiintatul (legal inregistrat) Forum al Romanilor de Pretutindeni va acorda o sustinere oficiala Consiliului Unirii si va intreprinde actiuni variate pentru sensibilizarea opiniei publice internationale fata de cauza poporului roman.

 25. O întrebare naivă: Şedinţa comună de la Iaşi a guvernelor R. Moldova şi Romăiei tot ete o accţiune antoromânescă?

 26. este o actiune de a suge bani din guvernul de la Bucuresti

  statalistii RM sug fi fura banii de unde nu ar fi Bucuresti,Moscova,Brusel,China, FMI,Banca Mondiala etc…

 27. România singură decide care proiecte să fie selectate pentru alocarea surselor din grantul de 100 milioane euro. O declarație în acest sens a fost făcută pentru postul de radio Europa Liberă de către ministrul Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, care a refuzat să comenteze faptul că din cele 50 milioane euro planificate la Chișinău au ajuns doar opt.

  „Nu suntem de acord cu situația creată pentru că, conform acordului, partea română decide care proiecte să fie selectate. Noi doar le prezentăm. Dar avem nevoie de un document coordonat între ambele părţi conform căror reguli se fac aplicările. Şi noi am trimis o dată la Bucureşti ghidul aplicantului”, a spus ministrul.

  Ministrul a mai notat că la Chișinău există sute de proiecte de dezvoltare.

 28. DIPLOMA FALSA a lui Ianoş Ţurcanu! – omul care a tras pe sfoară 4 primari ? Copiile documentelor care demonstrează acest lucru!

  Ianoş Ţurcanu este şef-adjunct al Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău – subdiviziune care potrivit sit-ului primăriei, gestionează aproape 100 de milioane de lei din banii contribuabililor. Potrivit copiilor documentelor de care dispunem, Ianoş Ţurcanu ocupă ilegal funcţia pe care o deţine, deoarece a fost angajat în baza unor documente false.

  Deşi a prezentat la angajare Diplome de la două instituţii de învăţământ superior din Rusia, din răspunsurile oficiale ale acestor instituţii reiese că Ianoş Ţurcanu nu a fost studentul acestora. De aproape 20 de ani omul activează în Direcţia de Cultură a Primăriei şi nici unul dintre primari (fie ei şi interimari) nu au avut curajul/voinţa/dorinţa să-l demită din funcţie. Vom revei cu un material mai amplu la această temă, deocamdată vă lăsăm să studiaţi copiile documentelor:

  COPIILE DOCUMENTELOR SI MAI MULTE DETALII PE: http://indirect.md/ianos-turcanu-omul-care-a-tras-pe-sfoara-4-primari-copiile-documentelor-care-demonstreaza-acest-lucru/

 29. Suleiman Burum Burum

  auzi, stimate Mircea Popescu. Din cite stiu eu, unirea se face din primele rinduri, din baricade – acolo cunosti esenta faptelor, acolo i-ai „focul” asupra ta, acolo incepi tu primul a trage focuri, la figurat vorbind. Pai uite daca tot esti pentru unire, nu vreai sa vii cu traiul in Romania sau Basarabia, ca sa infaptuiesti unirea? Ce stai peste ocean, in California calduroasa? Ai vreo sursa buna de venit acolo, si cind te plictisesti de scaldat un ocean, privit la femei in bikini si odihna la umbra sub palmieri, te pornesti cu ideea unirii? Get a life man ! Vreai sa faci ceva, vino si fa, nu sta peste ocean si scrie scrisori – plevati hoteli demnitarii romani pe scrisorile tale de peste ocean. Of, naivilor…

 30. Oaa, dna Pavlicenco ce spuneti despre faptul ca Ianos Turcanu e sef adjunct la Primarie cu 2 diplome false din 1992?

 31. Tricolorul Re-Unirii

  Marșul de la Bălți:
  care urmează să marcheze 94 de ani de la votarea Moţiunii Adunării generale a Zemstvei din districtul Bălţi prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a Unirii Basarabiei cu România,
  —————————————————-
  Platforma Civică “Acțiunea 2012″ organizează
  o manifestație publică în Bălți, oraș românesc,
  Sâmbata, la data de 3 martie 2012,
  începând cu ora 11.00,
  având ca punct de plecare intersecția străzilor Independenței și Pușkin
  (în fața restaurantului Nistru).
  ————————————————
  Veniti cu Tricolorul si Pancarte !
  N.B.
  cine stie, la ce ora pleaca autobuzul
  cu voluntarii din Chisinau ?

 32. @Suleiman

  Ideile sunt mai eficiente decat gloantele. Si sperie mai mult. De aia si Marian Lupu declara ca „va combate ideea”, iar anti-unionistii au sarit atat de speriati cu amenintari si injurii.

  Nu uitati „la inceput a fost cuvantul”.

 33. Pt Iulia

  Nu cunosc, dar de ce nu se iese deschis cu aceasta „stire”?

 34. Pt Tira

  Fraza postata: „O întrebare naivă: Şedinţa comună de la Iaşi a guvernelor R. Moldova şi Romăiei tot ete o accţiune antoromânescă?”

  Fraza corecta: „O întrebare naivă: Și ședinţa comună de la Iaşi a guvernelor R.Moldova şi Romăniei este o accţiune antoromânescă?Ț

  Mai învață limba română, asta în primul tînd.

  În al doilea – urmărește blogul, vei vedea noutățile de mîine. Daca nu stii ca PNL a salutat sedinta ins crisoarea adresata Premierului Mihai-Razvan Ungureanu.

 35. Sa pedepseasca politica lui Marian Lupu ca sa-l ajute pe Vladimir Voronin sa revina ? Foarte inteligent.

 36. Puscasu Vlad Irimie

  Moldova human rights issues, OPEN LETTER adressed to excellency Cancelar of Germany Angela Merkel

  Bundestag
  https://www.bundestag.de/htdocs_e/service/contact/index.jsp

  CNN
  http://www.topix.com/forum/who/cnn

  Euro News rendez-vous@euronews.net http://www.euronews.net/contact/

  EUROPEAN PARLAMENT EC-Security-Helpdesk@ec.europa.eu
  http://ec.europa.eu/contact/index_en.htm JOSE MANUEL BARROSO

  Your excellency Cancelar of Germany Angela Merkel,

  As result of studing the most important issues in the world: Human rights issues, I decided to write to you.
  Moldova Republic is ocuppied by Russian troops,illegaly.Russia as you already know,sign OSCE treatty in 1999 in Istanbul Turkey,and make asure that Russian troops from Transnistria(Moldova) will return in Russia for the security and peace in Europe.

  But since 1999,many years Russia and his agents in Moldova distroy human rights issues, rape girls, shoted Moldova citizens, and prison many of Human Rights activists in Tiraspol,and other places.

  Moldova needs your suport,to develop the european concept and economic strategy with european founds.

  The poorest country in Europe shot be save by EU,to develop its capacity to prouve that democracy is not just teoreticaly,but still a reality.As you already know,many journalists were intimidate by russian mafia, others like Ernest Vardanianu were illegaly prisoned in Tiraspol.

  The democratic Radio ,,Free Europe,, has many dificulties to take interviews in Transnistria,Russian ocupied zone.

  There drugs traffiking from Asia,is the capital,also Tiraspol was accuesed by selling weapons to some terrorist groups.

  As you already know,sir Leon Panetta,the fighter for democracy in the world , makes sure all the world that he will be involved in any region to develop democracy and Human Rights issues.

  You have to know that peace in Europe will be assure,when that illegal region named Transnistria,will be over,will become democratic.

  You can save All Europe,because now Germany decide all the political and economical decision in Europe.The most important step you can take,is to let Greece down with euro-zone,and to exclude Greece from the EU treaty of Lisabon,and to join Moldova and Serbia in EU.Moldova is a small country and will be a succes in European Union.If you will bring more money from European Bank,in Greece,all Europe will colapse.

  My christian-democrats brothers from EPP in Romania, will suport all your best decisions.I hope that you will invite Moldova soon in EU,and that you will exclude Greece from EU,to save all Europe from economical crises of euro-zone.

  Best regards,

  Puscasu Vlad Irimie
  Civil Society member
  Club 2009 leader
  EPP,CDU afiliate
  Human Rights activist

 37. Pt opinie 2 martie 2012, la 18:06

  Interesanta informatie ne-ai adus despre Ianos Turcanu.
  Dar mai spune-ne, Iulian Filip e complice la treaba asta sau fraier?

  Oricum, vedem ca el a stiut de bazaconiile lui Ianos.

  Interesant, cine a dat de documentele acestea si de ce le-a tinut atata timp ascunse?

 38. Puscasu Vlad Irimie

  Your excellency Cancelar of Germany Angela Merkel,

  As result of studing the most important issues in the world: Human rights issues, I decided to write to you.
  Moldova Republic is ocuppied by Russian troops,illegaly.Russia as you already know,sign OSCE treatty in 1999 in Istanbul Turkey,and make asure that Russian troops from Transnistria(Moldova) will return in Russia for the security and peace in Europe.

  But since 1999,many years Russia and his agents in Moldova distroy human rights issues, rape girls, shoted Moldova citizens, and prison many of Human Rights activists in Tiraspol,and other places.

  Moldova needs your suport,to develop the european concept and economic strategy with european founds.

  The poorest country in Europe shot be save by EU,to develop its capacity to prouve that democracy is not just teoreticaly,but still a reality.As you already know,many journalists were intimidate by russian mafia, others like Ernest Vardanianu were illegaly prisoned in Tiraspol.

  The democratic Radio ,,Free Europe,, has many dificulties to take interviews in Transnistria,Russian ocupied zone.

  There drugs traffiking from Asia,is the capital,also Tiraspol was accuesed by selling weapons to some terrorist groups.

  As you already know,sir Leon Panetta,the fighter for democracy in the world , makes sure all the world that he will be involved in any region to develop democracy and Human Rights issues.

  You have to know that peace in Europe will be assure,when that illegal region named Transnistria,will be over,will become democratic.

  You can save All Europe,because now Germany decide all the political and economical decision in Europe.The most important step you can take,is to let Greece down with euro-zone,and to exclude Greece from the EU treaty of Lisabon,and to join Moldova and Serbia in EU.Moldova is a small country and will be a succes in European Union.If you will bring more money from European Bank,in Greece,all Europe will colapse.

  My christian-democrats brothers from EPP in Romania, will suport all your best decisions.I hope that you will invite Moldova soon in EU,and that you will exclude Greece from EU,to save all Europe from economical crises of euro-zone.

  Best regards,

  Puscasu Vlad Irimie
  Civil Society member
  Club 2009 leader
  EPP,CDU afiliate
  Human Rights activist

 39. Suleiman Burum Burum

  to Mircea Popescu: ehehe, nu te face mort in papusoi, cu sacul plin, stimabile. Ti-ai dat foarte bine seama ca faza cu baricade/foc a fost spusa la figurat, si ai inteles foarte bine sensul ei. Repet – vreai sa infaptuiesti ceva major, vino si infaptuieste, aici, in primele rinduri, in viltoarea evenimentelor. Citi „patrioti” de astia am mai vazut eu, care si-au gasit cite un loc caldutz peste hotare, si de acolo incep a trimbitza – „haideti sa facem asta”, „eu cu sufletul sunt cu voi”, etc etc. Cica cuvintele sperie mult – sperie nu cuvintele, omuleanule, ci consecintele cuvintelor, capacitatea acestora de a stirni actiuni, de a crea feedback ba americanule. Cu cit e mai mare si important feeback-ul, cu atit sunt mai importante cuvintele. Scrisorile matale ce au stirnit in Romania? Au zguduit mapamondul, s-a rasturnat lumea si a inceput nenea Base sa plinga? Fii realist bre, ca Romania de cind e in UE, nu poate decide unilateral tot ce vrea, sau agatza ca o locomotiva un alt stat independent la ea. Da, la inceput a fost cuvintul – au fost deja mai multe inceputuri. Ce urmeaza, si ce a urmat, va intreb ??? Unde e etapa urmatoare? Matale parca esti Filat cu Land Cruiser de vreo 80 k euro, care le spune la tarani ca vor trebui sa stringa cureaua, ca guvernu n-are bani. Vei face unirea prin corespondenta, prin Skype din California, sau cu scrisorele? Vad ca acu ii la moda faza asta: Moldova are presedinte din SUA prin skype, Unirea se face din SUA prin skype. Lucoarea vine de peste ocean, bre:))) Ce ne-am face noi fara yankei, sau fara romanasi „yankeizati”. Ba nene, daca vrei sa faci unirea, mai bine trimite niste bani sa faca astia de aici niste fluturasi. Mai mult folos ai face.

 40. Puscasu Vlad Irimie

  Anonimule de mai sus,

  Exilul anticomunist romanesc a suferit enorm.Acesti romani au fugit de comunism prin Jugoslavia ,prin dunare,au mers in coate prin paduri,si au ajuns refugiati.

  Majoriatea.Nu ai tu dreptul anonimule,sa judeci tu pe romanii patrioti anticomunisti din Exilul romanesc din USA,Occident,Australia.

 41. Patroiţii statalismului moldovenesc(în cazul dat tov.Lupu Marian Ilici s.a.) sunt nu altceva decît ca patrioţii-complici a crimei stalinismului faţă de poporul român, a pactul Ribentrop-Molotov.
  Lupu şi compania, – patrioţi,promotori ai consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov pentru Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. Consider,ca în orice date biografice a oricărui politician,sau cetăţean simplu să fie indicată şi orientarea politică, adică, în caz de se manifestă ca „statalist maldovenist”, să fie indicat:Patriot şi promotor a consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov pentru Basarabia,Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa,să se ştie de odată cu cine avem de a face şi să se ştie că orice statalist moldovenist nu e altceva decît un complice cu crimele comunismului stalinist faţă de teritoriile româneşti din stînga Prutului.

 42. Suleiman Burum Burum

  Dear Puscasu Vlad Irimie,

  My name is Gotter Bussel, I work as a press release assistant at the chancellor and I am one of the seven assistants in the office. Your letter has been forwarded to me – currently, I do not have much work to do, so they wanted me to handle stuff which is not important. To start with, I would like to mention that your letter is fairly naive: if you think the German chancellor has time or desire to read some letter from an unknown person living in some banana republic, you are very wrong. Secondly, the big politics is definitely not performed in this way – like ordinary people writing to high-rank officials and having their requests realized. Secondly, all the information you have provided in your extremely incoherent letter bears not even a single piece of evidence, denotes racial hatred and contains offending accusations. Moreover, it’s profoundly slanderous. My personal advice to you: get a life, and do something with it. Stop day dreaming about crap that’s never gonna happen. You’re too small to change something.

  Best regards,
  Gotter Bussel
  Press Assistant.

  Vladik, iauti mai sus, ti-o venit deja raspunsu bre:))))))))

 43. Suleiman Burum Burum

  Puscasule, au fugit cind e rau, acuma doar bine – de ce nu se intorc inapoi ??? A mers Mircea Popescu in coate, prin paduri, ca sa ajunga in SUA? Ah da, a trecut si oceanul in innot, de la Marea Neagra. Dintii a innotat la partea de est, si nefiind inteles la New York, a innotat in California:))))

 44. Puscasu Vlad Irimie

  @ anonimul las SULEIMAN

  esti un mincinos.Nici nu exista Gotter Bussel decat in imaginatia ta.

 45. Puscasu Vlad Irimie

  @ SULEIMAN

  eu nu ma jos de-a politica,ci sunt foarte serios,iara daca nu incetezi a mai denigra pe X si Y,te dau in judecata,si iti fac plangere la FBI pentru a-ti afla IP-ul.

  Sper ca nu vrei sa ne vedem in instanta,doar ca esti teribilist si faci glume proaste.

 46. Bai patriciu iar ta-a apucat ceva, oare chiar in fiecare seara va vine raptusu…

 47. Bravo Sukeiman Suleiman vad ca mai sunt baieti teferi in tara lui Stefan, si in politica nu esti slab. Respect dar nui usor sa-i convingi pe alde patriciu si altii de tipul lui, dar ei nu-s altceva decat marionete in mainele cuiva dupa cum clar vezi si tu…

 48. rectificat Suleiman Burum Burum (in loc Sukeiman Suleiman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *