Si despre Pro TV. Avem dreptul la replică

Nu am plăcerea să pun nici o poză…

În ultimul timp am scris două articole despre Publika TV. Departe de mine gîndul că aș putea influența cumva ceva. Dar, speranța nu te părăsește niciodată. Nu știu dacă am dreptate, dar la ediția de duminică a emisiunii Vox Publika, Natalia Morari a mai dres lucrurile legat de proporții. Tema ideii naționale este una subtilă, fină, nu de capul și gura slobodă a unor ghelici, krilovi, pascari și gavrilițe… Dar. Mă rog. Depinde ale cui sunt acțiunile și dacă, ”pe lîngă ”gaze”, mai sunt și ”obraze”. Să vedem dacă lucrurile se vor schimba măcar puțin în bine. Sper să înțelegeți ce înseamnă ”a critica presa”, dar dacă altfel nu se poate…

Zilele trecute mă sună un coleg de spațiu virtual și îmi spune că problema nu e doar în Publika TV, pentru că – cel mai trist e – nu avem, în genere, televiziuni independente. Și iată mă gîndeam cum să scriu, cînd acolo – am privit la Pro TV o ”În profunzime” și ”mi-a căzut fisa”.

Nu avem nimic împotriva acestei televiziuni. Dimpotrivă – nimeni nu poate spune că nu i-am apărat și noi, PNL, și eu, ca deputat. Inclusiv cu participarea la proteste sub regim comunist. Nu știu cui aparține această televiziune – nici nu mî interesează. E privată – să fie sănătoasă, să încerce să respecte deontologia profesională. Nu știu dacă îi și reușește…

Dacă o iei așa, ce fel de pretenții să ai? Nu poți cumpăra spațiu de emisie. Iar pentru clipuri electorale, din mila guvernanților – tare liberali și tare democrați, care strangulează partidele extraparlamentare – nu putem da cîte 600 euro minutul de publicitate. Fiind sărac, așa ca toată populația, PNL, care, totuși, are niște pozițiii în top imediat după partidele parlamentare, între campanii, rămîne nevizibil. Stop. Nu e corect – e vizibil PNL la Pro TV dacă președintele face un accident de mașină…

La talk-show-urile din perioada electorală sunt invitați, abuziv, numai partidele păarlamentare. PNL a scris scrisori la televiziuni și a arătat că nu se respectă art.18 din Regulamentul de reflectare a campaniei electorale. Nu a ajutat. Bine, ne-am înțeles locul. Numai că, atunci cînd privim canalele românești, acolo la talk-show-uri participă și partidele extraparlamentare. Ami fost invitați noi, PNL, și la TV 7, rar, dar am fost, deși se spune că și această TV e a lui Kirill Lucinschi, la fel ca și Publika TV, despre care spun unii că are un pachet bun de acțiuni de la Gazprom. Nu știm – e așa sau nu, numai Dumnezeu și Lucinschi știu.

În felul acesta, noi apărem la Pro TV numai în alegeri, unde ticăie minuțelul. În rest, nu prezentăm interes, Pro TV nu vine categoric, din dezinteres sau încăpățînare, la conferințele de presă ale PNL, mai știi – poate nu va veni nici la cele ale Consiliului Unirii… Ne invita, însă, cînd nimeni dintre bravii noștri bărbați ai neamului nu venea să înfrunte Rusia, care strivea sticlele de vin moldovenesc în văzul lumii…

E românesc postul de televiziune Pro TV? Dacă privești din punctul de vedere că pe acolo apare suficient de ”nepuțin” Chirtoacă, unii ar crede că e așa. Dacă privești cu cîtă plăcere vine Voronin – putem să încercăm să spunem că se respectă pluralismul. Parlamentar. La noi pluralism extraparlamentar nu există. E clar, nu? După ce, nevenind la acțiunile noastre, neinvitîndu-ne măcar la un talk-show pe an la Pro TV –”analiștii” spun  – ”păi nu există alternative politice!” Există, numai că voi nu aveți dezlegare să le vedeți.

Luni seara am privit o ”Profunzime” cu Voronin. Nu cu Lorena Bogza, ci cu Voronin. Nu am nimic absolut cu persoanele care lucrează la Pro TV: să le judece Dumnezeu și CCA (slabă nădejde!) dacă sunt corecte. Însă eu cred că Voronin a meritat o replică. Poate Lorena nu știe – îi spun: cetățeanul RM, căruia simpatizatul vostru Mihai Ghimpu i-a și dat, se pare, cetățenia, care nu are de lucru în Municipiul Chișinău, cufundat în corupție, care, dezamăgit de PL, a venit la PNL, fiind și unionist, NU ESTE NEPOTUL MEU, AL VITALIEI PAVLICENCO. Lucru, peste care Lorena a trecut ușor-ușurel. Lorena, ai nevoie de analiza ADN, dacă nu știai ce să-i spui? Și-apoi, ești observatoare a fenomenului politic – vezi că John e om liber, însă PNL nu iese în stradă să apere AIE, de aceea nu avem mașini să îl ducem la proteste… Nu se putea spune asta? Nu e nevoie să ne îndrăgești pe noi, dar cu adevărul cum rămîne? Sau crezi și dumneata la fel ca și Voronin?  

Mă gîndesc oare cum avea să reacționeze Lorena dacă îi spunea Voronin că John e nepotul ei… Se prăpădea de rîs, nu? Ca într-o discuție de salon… Lorena, îi puteai aminti lui Voronin ca am un dosar vs persoana sa și RM la CEDO, mai vrea unul și după bădărăniile netaxate de la Pro TV? 

PNL are ca membri români, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, evrei, romi. Dar nepotismul, cred, e încuibat în altă parte, în Arcul Puterii și pe la servitorii Arcului, nu la PNL.

De aceea, mă declar profund nedumerită în legătură cu lipsa de replică din partea Lorenei Bogza la bădărănia prietenului Voronin al Pro TV, care își permite, netaxat, să spună acolo ce vrea. Iar întrebarea privind discriminarea a fost pusă între altele, de ochii lumii, pentru ca să nu-l ”deranjeze” prea tare pe liderul comunist care, mai știi, – mîine poate reveni la putere și, iarăși, pune presioune pe Pro TV…

Deci – a fost evidentă elementara lipsă de reacție în fața unui lider comunist rasist. Nu am auzit să spună Pro TV că Vitalia Pavlicenco, în numele PNL, a dat o declarație despre rasismul lui Voronin, majoritatea presei reproducînd doar declarația unui ONG, nu și a partidului din care face parte John. Dar uite să spună la Pro TV Voronin măgării e voie și nimeni nu îi dă replică. Păcat. Păcat că v-am sprijinit cînd vă păpau comuniștii. Să rezulte că v-am apărat și noi, PNL, ca să ne păpați acum pe noi în tandem cu Voronin? Păcat, mare păcat, și ne sunteți datori cu o replică. Faceți-o, dacă aveți bun-simț, sau inventați altceva, dacă sunteți atît de semeți, deștepți, ”echidistanți” și ”imparțiali”…

Am mai avea multe de spus, dar nu știu dacă are rost…

Și ar trebui să luați exemplu de curaj și demnitate națională măcar de la John Onoje…

Vitalia Pavlicenco 

Loading Facebook Comments ...

57 Comments

Add a Comment
 1. De ce atacaţi atât de vehement ProTV şi JurnalTV? Nu zic că ei ar fi avut dreptate, dar printr-o asemenea atitudine vă marginalizaţi. Oare nu dumneavoastră aţi spus că trebuie să fim uniţi?

  Aş zice că în politică emoţiile trebuie stăpânite. Se putea de enunţat aceste pretenţii un pic mai tacticos, ori poate mai întâi în mod privat…

  Totuşi, cu faptul ar fi trebuit să intervină Lorena cu o replică sunt de acord.

 2. Pt IX

  Nu a ajutat in mod privat. Rugamintile noastre nu ajuta. Credem ca asa putem schimba. Daca nu – mai rau nu poate fi, decit daca se va trece la razbunare, care nu ne va mira. Nu suntem convinsi ca cei cu atita deschidere si toleranta fata de Voronin pot fi uniti cu dusmanii lui Voronin.

 3. Mass media din RSSMoldovenească este sub controlul bandiţilor din Kremlin(gazprom).
  Lucinski, Voronin or Filat sunt doar nişte etichete agăţate de obielele ruseşti.
  Aceşti ghebişti, măgari cu urechile lungi nici nu se mai ascund de lume.
  Ei sunt stăpâni aici. Îi vezi peste tot.
  Nu este nevoie de armata XIV, nu e nevoie să intri tancurile în Chişinău ca în Georgia. Suntem demult ocupaţi de 200ani.
  Azi sclavii din palestina ruseasca au ajuns să aleagă între Kremlin(sclavagism) şi Kremlin(sclavagism), adică între etichetele Filodon şi Voronin.

 4. P.S. Soluţia?
  1. LUSTRAŢIA !!!
  după care va urma punctul 2,3,4,5 …până la Unire.

 5. Vindecatorul Timpului

  PROCLAMATIE ANTI- VERONICA BACALU:
  –––––––––––––––––––
  / in memoria unui martir-erou national asasinat :
  Gheorghe Ghimpu / 1937-2000 /,
  fost detinut politic, deputat si militant pentru Re-Unirea cu România /
  –––––––––––––––––––––––––––
  La suprafata, voi aveti o conducere care e hotarata,
  in totalitate sa stopeze iluminarea umanitatii.
  Statele Unite, Rusia, Anglia, China, Canada, Uniunea Europeana,
  ONU, NATO, pe scurt 95% din guvernele si institutiile voastre
  de pe Terra sunt sub controlul „Cabalei” intunecate cunoscuta
  si sub numele de „Illuminati”.
  Plus toate sistemele financiare globale:
  –––––––––––––––––––––
  FONDUL MONETAR INTERNATIONAL / FMI /,
  –––––––––––––––––––––
  Banca Mondiala, Federal Rezerve Bank, Wall Street,
  Banca Europeana, etc.
  Precum si toate marile corporatii:

  Boeing, Coca Cola, Hewlett Packard, Texas Instruments, AT&T, ITT, Exxon, Enron, Xerox, Mobil, Pepsico, Nabisco, Goldman Sachs etc.

  Aceasta conducere nu va reusi sa-si realizeze telul de control
  si manipulare, in urmatorii 10-15 ani.
  Aceste fiinte din guvernul secret care conduc planeta si cei
  care rezoneaza cu ei, sunt constienti ca vremea lor a trecut.
  Da, si Vaticanul, Regalitatea chiar si NASA se afla sub controlul
  ” Illuminati”.
  ––––––––––––––––––-
  / O preluare de pe Internet /

 6. Relele sunt motivate de cei care ne conduc si nu mai putin de cei care reflecta evenimentele din tara. Dupa ce se vad cu mari distinctii de stat, pe care nu le-au meritat, de ce sa nu slujeasca calcand pe adevar, demnitate, demonstrandu-si nu profesionalismul , dar servilismul si sa nu mai spunem si de alta calitate care, cu regret, o au o buna parte din reprezentati ale mijloacelor de informare.Doamna Pavlecenco, cetatenii nostri au inteles si vorbesc despre ce se face, cum se face in institutiile de informare cum sunt radioul, televiziunea, presa. Au inteles ca nu sunt liberi , nici nu vor libertate, vor bani, relatii, laude, distinctii.Sunt convinsa, vor veni in mass-media adevarati patrioti, profesionisti si vor aduce adevaru in casele oamenilor, care sunt derutati, injecatati de mincuni cu ajutoru unor, dar cu regret sunt multi, reprezentatnti ai acestui domeniu de activitate.

 7. D-na Vitalia!
  Aţi dat această întrebare în scris Lorenei? Dacă da, apoi vă rog să-i spuneţi că, noi dorim să vedem explicaţiile d-ei în scris aici,la acest articol a D-ră,sau să ne daţi un linc unde ea a răspuns la obieicţiile D-ră.
  E destul de ageră această Lorena cu alţi invitaţi ai d-ei,lipsa unei reacţiii adecvate la mojucismul lui Voronin,aşi vrea să ştim, a fost o lipsă de curaj sau ingeniozitate la acel moment(să nu excludem şi asta),sau e o normă de comportament cînd are de a face cu persoane gen voronin?
  Să-i dăm posibilitatea să se reabiliteze în ochii noştri.
  Dacă nu vei face asta ,d-nă,(-şoară?) Lorena, vei pierde respectul în ochii multora,dar l-ai cîştigat destul de greu,ca să-l pierzi pentru un comunist anacronic…

 8. Dna Pavlicenco, va simpatizez enorm de mult, ce tine de PRO TV chiar mi-am pus intrebarea de ce la emisiunea INPROFUNZIME din fiecare LUNI vine ba Chirtoaca, ba cite un Lider de partid parlamentar, apoi ciclu se inchee cu toti trei in studiou, apoi de la inceput, de parca numai aceste prtide sunt in Basarabia.
  Moldova 1, la fel la emisiunea politica in direct si altele vad aceleasi fete, de parca altii nici nu sunt, insa e televiziune publica, care trebuie sa fie echidistanta, impartiala, etc
  cu BUBLICA e clar, sa transformat in GAZprombublica, Jurnalul cu Topii si antimafie mafiota, de Nit nici nu mai zic, N4 are si ea o emisiune ,,Puterea a Patra,, la fel cu invitatiiide mai sus numai nu si PNL.
  Asta e presa „independenta”, de unde mai vreti sa fiti informati, daca CCA e papusa controlata de politicul corupt?

 9. Membri partidul comunistilor controleze mai mult ca jumatate de presei si televizoare in republica moldova.Eu membri comunistilor intre la servicii la televizoare sau presei cu documentele moldovenii,pentru ca ei au nascuti aici,din parinti rusei.Ei foloseste inselatoare,smechere la servicii.Ei sunt representativi comunistilor,Sevciuk din Tiraspol,Putin din federatia Rusa.Asa ei sprinjini Voronin si rasismul.Partidul comunistilor sunt rasisti in totalitate.

 10. Vindecatorul Timpului

  PROCLAMATIE
  ANTI- VERONIKA BAKALU:

  ——————————————————–––––––-
  N.B.
  alte dedesubturi de ultima ora:
  Premierul Vlad Filat a fost invitat în Israel,
  într-o vizită oficială. Invitația a venit din partea omologului său israelian, Benjamin Netanyahu.
  ––––––––––––––––––
  / O preluare de pe Internet /

 11. Nu va cheama pentru ca sunteti PLICTISITORI, plictisiti lumea, faceti sa isi piarda timpul oamenii cu conferinte de presa rasuflate. Daca nici de asta nu sunteti constienti, atunci ori aveti probleme cu IQ-ul, ori aveti boala puricelui grandoman.

 12. Pt Ioana

  Ce sa va spun – asta asa spuneti voi sa va justificati. Pentru ca nu va intereseaza deontologia, ci sservilismul in fata Puterii. Pe noi tocmai ne cheama ceilalti pentru ca plicctisotori nu suntem, insa voi nu aveti voie sa promovati romanismul sau numai pe cel controlat. Aveti vreo matrice prin care stabiliti cine sa mai fie in politica si cine – nu? Dati-ni-o si noua, desi totuna se vede. Apoi – v-am cerut ceva? Nu. Dar nici sa va bateti joc asa cum ati facut aseara.

 13. Numai scandal si scandal dna Pavlicenco, da sa facem ceva, sa faceti si dvs ceva concret. Iata sa spuneti am facut ceia si ceia si trebuie facut concret cealalta si cealalta de dvs ori de dvs, nu. Asa numai cu vorba si sa inebuniti electoratul care e tot mai dezamagit. Daca credeti ca mai voteaza cineva pentru voi democratii la viitoarele alegeri va amagiti. Lumea e tare inebunita si asta ma ingrozeste. Si eu care-s foarte inimoasa si intelegatoare si care vin pe la bolguri numai cind sint alegeri sau se apropie ma simt rusinata si vatamata sufleteste de ce vad si ce aud. Critica si zoi, zoi si critica. Toti ca-n vestita fabula a lui Donici despre racul, lebada si stiuca. Cita dreptate avea marele clasic cind parca vorbea despre politicienii nostri democrati de azi!

 14. Dela porcul de voronin nu pot fi emise pretentii, pacat de atitudinei Lorenei, ca nu l-a intrebat macar pe cioroi in ce calitate face asemenea afirmatii si daca are documente care sa ateste aceste lucruri. Daca nu are, atunci trebuia sa-i zica ca sunt un post tv serios si nu accepta mojiciile si insultele si pe usa afara. Nu stiu ce mama dracului toti reporterii si prezentatorii tv din RM cand vine voronin se pisa pe ei de frica, rusine sau ce le-o fi???? Alo trezirea!!! Raspundet porcului tare, vertical, fara graba si cu capul sus!!!! Ala e doar o mizerie.

 15. Dupa afirmatiile „berenuce”-i sa intelegem ca „CLASICUL” este asociat cu marele tovaras I.Stalin.Traeste in lumea trecutului ca acolo tii locul.Nu te mai roti printre picioare, ca ti-or mai srtivi vre,un ou.

 16. Doamna, Pavlicenco. dati dovada de rasism dezicindu-va de legaturile de rubedenie intre D-voastra si John Onoje!

 17. Berennise:Dacă încă n-ai înţeles care din partide,dacă îl votezi,exponenţii săi îşi pierd toate înlesnirile,de oarece trebuie să realizeze reîntregirea şi asta înseamnă autolicidarea tuturor privilegiilor (PNL), spre deosebire de alte partide „stataliste”,care dacă sunt votate, exponenţii lor completează structurile stataliste „maldaveneşti”,rămase în spaţiul Nistreano-Prutean încă de la tătuca Stalin, e foarte mare-mare păcat.
  Orice partid statalist înseamnă o perpetuare a existenţei structurilor prin care „băieţii deştepţi” îşi păstreză privilegiile. Şi eu pe ei îi înţeleg: Au investit bani ca să-şi cîştige alegerile,apoi trebuie să-i scoată. Ei acţionează după deviza: Dacă sunt atăţea proşti,de ce n-ar fi cine să-i amăgească. Ei nu sunt vinoveţi că îşi amăgesc votanţii,ei trebuie doar să-şi scoată banii investiţi şi devidentele,vinoveţi sunt acei ce îi cred şi votează pe statalişti atunci cînd au deja alternativa,să voteze un partid unionist.Dar dacă,d-ta eşti bolnavă cumva de faptul că ar exista o „naţie moldovenească” care i-ar trebui stat,(adică structuri stataliste,treucă pentru şmecherii „patrioţi ai statalităţii moldoveneşti”),apoi noi, care încă nu suntem destui unionişti, trebuie să suferim şi să fim şmeceriţi de hoţii statalişti locali pînă şi vouă vă veni mintea la cap,să înţelegeţi că trebuie odatăşi odată de terminat cu buysnesul şmecherilor locali, – Republica Moldova…

 18. Pentru Serghei:
  Serghei,rude suntem cu toţii de pe Adam şi Eva. Da, Serghei,îmi pare foarte bine pentru un băiat,Igoraş, am corespondat mult cu d-lui la articolul d-lui Butnaru de aici: ” Unire sau peire”. Văd că un timp nu mai scrie aberaţii maldaveniste, probabile deja pe calea cea bună, sa săturat să mai fie jertva propagandei ruseşti ce ne desbină în moldoveni şi români,dacă e aşa, Bravo lui.
  Mai avem un fecioraş rătăcit în hăţişurile moldovenismului primitiv,Coliţă Pascaru. Tare bine ar fi să-l vedem şi pe d-lui într-o bună zi că că nu mai este folosit de străini să ne desbine în două naţii, români şi moldoveni. Cum nu daţi,eu sunt optimist şi în privinţa d-lui Pascaru,dacă domnia sa încă nu sa lecuit de moldovenism primitiv,apoi e şi vina mea (noastră) că nu i-am identificat corect de unde vin viruşii şi cum a fost molipsit de sintomele acestei boli distructive de conştiinţă naţională românească, pentru ca să-i aplicăm urgent un tratament psihologico-ştiinţific adecvat,să avem bucuria de al vedea şi pe d-lui printre noi,de ce nu,poate mai unionist ca noi…
  Mă duc să ridic un pahar cu urarea: În cinstea lecuirii de moldovenism primitiv şi a lui Coliţă Pascari!
  Să te văd cu conţtiinţă naţională sănătoasă, a unei naţiuni de la dincolo de Tisa pînă la dincolo de Nistru, d-le Pascari!
  Anatol.

 19. Bravo Ioana si Berenice. Da ai dreptate ca PNL in mod si chip face tot posibilul ca pur si simplu sa tulbure apele si nicidecum nu au idei constructive. Unecele argumente: porcii , rusii, comunistii, maldavanii, stalinistii, bolscevicii, dobitocii, incarturarii, tradatorii maldavenisti, ocupantii….tot gunoii si tot felul de zoi si otrava din gura lor peste toti si toate. Unicii perfecti si cu idei sanatoase sunt doar ei unionistii, care au perfecta drepatate in toate: patrioti adevarati proromani, gospodari romani pe pamintul nostru, liderii si fruntea lor sunt antonescu, mussolini, hitler si altii in carca cu ei…

 20. Da patriciu sun pe linie si tocmai cand descriu unionistii te am in vedere exact pe tine…

 21. Nu stiu ce cu adevarat aveti in cap unionistii (patriciu) doar un singur lucru stiu precis: toti au dreptul sa aiba ideele si opiniile sale, religioase, istorice, personale doar cu o singura conditie sa nu mearga impotriva majoritatii, iar cel putin cum stiu eu la moment nu faceti parte din majoritate acestui popor dintre Prut si Nistru, sunteti doar o parte din ei (cu aceleasi idei PNL) deci logic ati avea si voi dreptul sa fiti auziti si sa dialogati cu majoritatea acestui popor. Daca ati fi in stare sa convingeti majoritate ar fi o alta discutie…dar pana atunci acei care in mod deschis ca voi promoveaza distrugerea statalitatii Republicii Moldova trebuie sa fie trasi la raspundere, nu inteleg de ce organele de securitate statala pana acum nu-si indiplinesc functiile pentru care sunt platiti di banii contribuentilor. Mai mult ca atat toti care se simt Romani si vor sa traiasca in Romania mare n-au nici o problema pentru ca asa stat deja exista si majoritatea au toate posibilitatile vazind ca nu sunt probleme cu cetatenia…

 22. Berenice, tu in afara de „marele clasic” Donici ai mai citit ceva? Mai bine n-ai hoinari pe bloguri da ai mai citi vreo carte.

 23. Este si asa greu in Moldova din toate punctele de vedere si cand cineva vorbeste (viseaza) un viitor mai bun toti (majoritatea) au in vedere un stat civilizat, democratic dar democrazie nu inseamna haos, prepotenta, inghimfare, dispretuire ci contrar reguli precise pentru toti si pentru toate fie in orice domeniu n-ar fi. Pentru o viata mai buna trebuie de luptat fara doar si poate dar onest, curat sufleteste … dar nu cand societatea e asa de tare dezbinata si infocata, cand dintr-o schintee poate fi un incendiu mare… ori vrem s-o facem toti pe marionetele indiferent de partea si ideele cui suntem. Ajunge, ca deja teatrul de papusi ,,Parlamentul,, nicidecum nu reuseste sa termine teatrul inceput acum 2,5 ani ca din fabula: stiuca, racul si lebada… Daca oponentii vostri nu sunt de accord cu Voi asta nu inseamna ca nu vor binele acestui popor, pamant, tara care se chiama Republica Moldova. Cum ti-am mai scris incerca sa auzi (sa asculti) si poate vei fi si tu (patriciu si unionistii) auzit (auziti), iar cand unii se aud unii pe altii poate naste si un dialog!

 24. auziti da cine sunteti voi ca lorena sa va ea apararea,l-as zombat pe aborighen care ideie nu are de politica si istoria tarii noastre numai pentru acel fapt ca are gura si nu i-o poti inchide,insa aceasta este pe un timp, pnl si pl sunt niste unionisti mizerabili care in afara de dezordine in masa si dezbinarea populatiei RM nu mai au nici un scop,a da si unirea cum sa uit care nu se v-a realiza niciodata

 25. Respect pentru Igor, puterea este in noi -majoritatea cetatenilor RM , dar cei ce traiesc cu visuri aiurea de distrugere a statalitatii si integritatii RM nu au de ce sa nu o faca in continuare,oricum nimic nu hotarasc in tara aceasta si posibil in cel mai apropiat timp v-or fi trasi la raspundere

 26. LUCA,
  zici ca vrei LUSTRATIE pentru a le pune astfel SARMA IN BOT, ca la porci sa nu mai rame… agentilor Kremlinului??/
  Poate mai bine sa ceri CASTRATIE? Adica sa li se taie limba, caci prea ling … rusilor si ca sa nu mai faca propaganda antiromana…

 27. Pentru patriciu:
  Zizi ca esti roman? Spune de candin uz a paraut notiunea de roman? Daca nu stii ti-o spun: din momentul cind a fost hotarit la Paris cum sa va puna aceasta porecla! Voi sinteti o tara de stransura, un popor inventat! Inventata e denumirea voastra de tara, dar aici va dau crezare: puteti spune ca sinteti cetatenii acestei tari care are la moment toate atributiile de tara! In rest cine maminca la cacat de popor roman? Valahii!! Valahii care prin minciuna vor sa lipseasca de identitatea sa Moldovenii de peste Prut! Sinteti niste nenorociti! Si se vede ca elita europeana nu degeaba v-au nimit romani, caci s-a adeverit peste ani ca de la romi(tigani) va trageti!

 28. Doamnî V. Pavlicenco, este evident că L. Bogza uneori dă în bară, inconştiernt sau din imprudenţă. Ea poate să-i adreseze orice întrebare lui M. Ghimpu, dar se perde cu firea în faţa acestui marasmatic Voronin. Oare nu de aceia că de M.Ghimpu nu se teme, iar de Voronin -da? Eu de multe ori nu sunt de acord cu Dstră, dar faptul că nu vă invită la PRO TV, este regretabil.
  Referitor la PUBLIKA TV, acest canal de televiziune demult nu mai e naţional şi urmăreşte câteva scopuri: 1. Este un post de televiziune anti-românesc. Nu în zadar invitaţii permanenţei sunt „patrioţii” Şelin, Crâlov, Demideţchi, Andrievschi, „voevodul” cu idei de la Ural N.Pascaru, rătăciţii Stepaniuc, Plugaru,etc. 2. Este un canal de televiziune care serveşte unor interese, a cui? Atrageţi atenţie, moartea tânărului de la podul Vadul lui Vodă a fost trecută cu vederea de Nataşca Moraci(ov). Într-um mod iironic a fost comentată şi fuga lui Baghirov. Iar pe Dstră vă invită pentru a îndreptăţi invitaţia „patrioţilor” Gelici, Crâlov, Demideţchi (indivizi fără patrie) Pascaru, etc. 3. AIE este departe de a fi bună, dar totuşi e răul mai mic decât Dodon şi comuniştii. Nataşca Morari(ov), pentru a păstra aparenţele deocraţiei, l-a atras într-o capcană pe analistul atotoştiutor I. Boţan şi nu face altceva decât le organizează unor lideri mai democraţi seansuri de linşaj. De ce, să căutăm răspunsul la moscali? Pentru a contracara activitatea subversivă a acestei televiziuni, oamenii cu scaun la cap trebuie să o ocolească intenţionat. Las-să să-şi arate arama pe faţă. ca Ţara să-şi cunoască eroii.

 29. Pentru Serghei: Tu spui că poporul român a fost inventat, atunci raspunde-mi la o întrebare, dacă cunoști istoria de cine a fost inventată republica moldova?

 30. Haha, ce interesanta o fraza din articul: „Fiind sărac, așa ca toată populația, PNL, care, totuși, are niște pozițiii în top imediat după partidele parlamentare, între campanii, rămîne nevizibil.” Asta cashcum eu asi zice: iaka Bill Gates are 80 miliarde, sultanul Bruneiului ari 65 miliarde dolari, da eu ma aflu, dupa ei pe pozitii de top (am salariu de 3000 lei sa zicem:)))))Sh normal, mai este mosh Vasili din Fundu Galbenii, care are pensia de 800 lei. „Top” deja inseamna in frunte blin, da nu in fruntea cuiva, da la coada altcuiva. Mai pi scurt, lauda-ma gura, ca tzoi da friptura. Da referitor de ce nu va kiama la PROTV, ii simplu, sh nu tre sa purshitz pre mult pe Lorena. Orice televiziune exista ca sa aduca bani, adica e un biznes. Si ca sa faca bani – in special din publicitate sh chestii de genu – tre sa aiba audientza, adica multz so priveasca. Anume de asta Voronin este kemat la emisiune, pentru ca necatind la reitingu lui terfelit, sh al partidului, totush la moment secera sh ciocanu is muuult mai populare ca sajeata, orice n-atz face matale, coana Pavlicenco. Asta ii realitatea, sh n-o skimba nish Pier Nartzis, alias shokoladnii zaiatz:))))) Vnaturi lo zombat pi aborighen:)) El in loc sfaca vro 13 kopkii, da el imbla la proteste.

 31. Tribunalul Frontului Revolutionar din toata Rusia i-a condamnat pe Puti si Mevedev… Acest Front cheama populatia la rascoala armata si indeamna sa fie distribuite foi volante…

  …..

  http://vnrf.org/

  СМЕРТЬ ПУТИНИЗМУ. Революционный трибунал Всенародного Революционного Фронта России вынес приговор Путину и Медведеву

  Время публикации: Сегодня в 14:18

  В сети интернет выложен приговор Революционного Трибунала русским главарям Путину и Медведеву.

  ***

  «Информационное сообщение о деятельности Революционного Трибунала и Чрезвычайной Следственной Комиссии Вынесен приговор Путину В.В. и Медведеву Д.А.!

  28 февраля 2012 г. Революционным Трибуналом вынесен приговор по делу Путина В.В. и Медведева Д.А.

  Обвиняемые признаны виновными по всем пунктам обвинения, им назначено наказание в виде смертной казни.

  Революционный трибунал объявил Путина В.В. и Медведева Д.А. тиранами, врагами народа и вне Революционного закона. Также Революционным Трибуналом объявлено, что правом казнить осужденных тиранов и врагов народа Путина В.В. и Медведева Д.А. обладает каждый гражданин России и каждый человек на планете». Конец цитаты.

  Всенародный Народно-Революционный Фронт заявляет, что приговор Путину и Медведеву является актом «возмездия за жестокости и бесчеловечности, учиненные осужденными в отношении народа России».

  Полный текст данного постановления можно прочитать на сайте Всенародного Народно-Революционного Фронта (http://vnrf.org), сервер которого физически расположен в Нидерландах. Судя по всему, доступ к данному сайту на территории России свободный.

 32. Văd că iarăşi doriţi explicaţii,m-am săturat să vi le fac,dar voi mai încerca.
  Zice-ţi că numai PNL-ştii sunt corecţi. Bun,dar de ce n-ar fi ei corecţi,dacă doresc ca neamul românesc,acei ce vorbesc o limbă şi au fost aduşi de minţile cele mai luminate prin lupte şi jertfe a zeci de generaţii într-un singur stat,de adevăraţi patrioţi,care ne-au creat ţara noastră a întregului neam românesc, la 1918(olteni,munteni,ardeleni,bănăţeni,basarabeni,moldoveni din stînga Prutului într-un stat după limba pe care o vorbesc toţi,limba română,statul România),să fieîn o ţară,aşa cum le-aulăsat buneii? Poate foarte tare doriţi ca PNL-ştii să fie de acord,să fie cumva susţinători a statului pe care mi la creat Stalin şi Hruşciov, la 2 august 1940? Numai trădătorii de neam, prifitori privelegiaţi, separatiştii, conjuncturiştii, complicii crimelor comunismului faţă de poporul Român pot fi promotori şi “patrioţi” a acestei creaturi staliniste,Republica Moldova. Voi, dacă doriţi să fiţi patrioţii acelui stat, ce ni la creat comunismul, nu aveţi decît. Acei ce doresc statul ce ni l-au realizat buneii la 1918, au tot dreptul moral să vă numească complicii crimelor comunismului şi separatişti,voi pe ei vă ajunge capul numai să-i numiţi cum v-au învăţat cotropitorii de la răsărit şi să le spuneţi să se ducă peste Prut,nicidecum să fiţi patrioţi a unui stat unde neamul vostru e unit din punct de vedere politic.
  Dar pentru ce puneţi atîtea beţe în roate unioniştilor? Pentru că vor o ţară a întreg neamului românesc,aşa cum au aceeaşi ruşi,francezi,greci,italieni,etc.,oare inima voastră e atăt de indiferentă şi “pragmatică” încît pentru beneficii personale, vă este în fund de idealurile milenarea poporului românesc?
  Mă uit eu la aşa oameni ca alde voi,Igor şi alţii, voi tare fericiţi aţi fi dacă neamul românesc ar aveea o soartă pe care o au curzii,ce nici pînă astăzi nu au stat, iaca atuncea aţi fi voi mulţumioţi,iaca atunci le-aţi face hatîrul străinilor pentru care ei să vă laude spunîndu-vă că sunte-ţi “constructivi”. Oare de ce ucrainenilor le trebuie naţiunea lor într-un singur stat,cu toate că la vre-o 50 % limba celor din vest se deosebeşte de limba celor din est,dar iaca “naţiei maldaveneşti” ce au creat-o comuniştii stalinişti pe o parte de neam pe care la stăpînit imperiul sovietic din 1944-91 îi trebuie stat aparte?
  Eu la aşa întrebare găsesc numai un singur răspuns,hoţii locali au nevoie de structuri stataliste,”de treucă” că să-şi rezolve doar problemele lor personale de bunăstate. Ce avem din asta,noi,marea majoritate din basarabeni? Nimic. Orice popor are nevoie de structură de stat,ştim că corupţia şi hoţia a fost prezentă în Ţările Române de totdeuna ( de atîta a avut de lucru Vlad Ţepeş la timpul său), şi dacă neamul acesta e aşa, la ce îi trebuie două structuri stataliste, şi la Bucureşti, şi la Chişinău?
  Vouă să vă explici nu are nici un rost,voi gîndiţi numai cu burta,voi simţ naţional că aparţineţi unui popor de veacuri nu puteţi avea (poate sunteţi de ptovinienţă alogeni ce scriţi aici,româneşte). Nu ştiu cine sunteţi,dar mai mult Ion Africanul are în inima sa pentru neamul românesc unit, mi-e ruşine să vă spun asta,dar m-aţi făcut să o spun,aţi ajuns la aceea că mai multe are pentru acest neam un cetăţean din Africa,decît voi,cum se vede adepţi a statului ce ni l-a creat aici tov. Stalin,adică nişte separatişti de neamul românesc,altfel nu mi-aţi da mie întrebări de genul celora pe care mi l-aţi dat.
  Vă mai spun una: Nici cum nu înţeleg,cum de mie de copil mi-a fost clar cine suntem,de unde pînă unde ne este ţara, că moldovenii sunt o parte a naţiunii române, etc.,vouă atîţea şi atîţea savanţi v-au spus/lămurit peste 20 de ani,atîţea oameni zi de zi vă explică,voi tot justificaţi existenţa creaturii tov. Stalin Republica Moldova şi o promovaţi mai departe. Mă,voi ce, sunteţi un blestem pe capul neamului românesc, de au ajuns străinii să fie mai mari patrioţi a acestui neam, iar vouă în loc ca ei să vă fie ei ca exemplu,cel puţin măcar să nu le încurcaţi,contoinuaţi să realizaţi uneltirile altor state ce ne vor mici şi slabi,desbinaţi în cît mai multe state. Bune zile sau mai ajuns,străinii devin patrioţii neamului românesc, băştinaşii se complac în separatism şi ură faţă de restul neamului românesc. Opriţi-vă,daţi-vă seama încotro mergeţi şi a cui politică o faceţi cu separatismul moldovenist. Veţi fi blestemaţi de DUMNEZEU!
  Anatol Marin

 33. pentu Vitalie Plesco: imi cer iertare cu toate ca nu mi-a fost adresata mie aceasta intrebare dar nu m-am putut abtine din momentul in care ai scris RM cu litere mici,imi dau seama a carei tari patriot esti,si mi-i scirba de asa indivizi in cazul in care esti si cetatean al Moldovei,de ce tu crezi ca cineva trebuia sa inventeze aceasta denumire,oare natiunea de moldoveni nu exista,ori poate o sa negi faptul ca Tara Moldovei a aparut mult inaintea insasi denumirii Romania,si imi pare rau pentru ca unii din voi mai traiesc cu timpurile vechi si nu vreau sa coinstintizeze realitatea existenta si sa inteleaga ca aceasta deja e un lucru normal si reesind din considerentul ca nu mai avem nimic comun cu romanii timp de aproape 200 de ani,avem tot dreptul sa fim un stat independent si suveran precum si suntem, sau tu crezi ca Germania si Austria avind aceiasi limba si istorie comuna au avut dreptul la suveranitate,aceiasi situatie cu fosta Cehoslovacie care s-a separat in doua tari, Yugoslavia etc. dar cu toate aceste avem o asemanare limba, da chiar deja si limba la noi nu este romaneasca ci mai degraba cum scrie in Constitutie -moldoveneasca ,caci nici un roman sau nici un rus nu o sa inteleaga sensul unei propozitii moldovenesti care este formata din cuvinte rom-rus=mold),vorbesc de majoritatea

 34. Da bre, paniciu, numai ca ai incurcat oleaca teritoriile, Vlad Tepes n-a fost domnitor a Moldovei, nu incurca bre, paniciu, iitile asa cum ti-am spus si prima, am fost indipendenti ca stat Moldovenesc, am supravetuit de la bun inceput si pina acu 200 de ani cand ne-au rupt Moldova Rusii impreuna cu Valahii care tu ii numesti frati (mai tarziu prin unificarea teritoriilor alipite vor deveni romani, asa ca pe saingele si slabiciunea noastra s-a format asa numitul stat Romania iar Moldova a terminat sa mai existe pe teritoriul lor roman), dar spre fericire suntem, noi, adevaratii Moldoveni s-au ceia cea ramas din fii lui Stefan cel Mare, cu mindria si orgoliu de libertate, indipendenta, si nu niste supusi ingenunchiati in fata fanariotilor indiferent din ce directie vin, din est s-au din west. Asa ca cum zici tu ca comunistii (la care n-am nimerit intamplator dar tot cu ajutorul fratilor care din interese mercantile … personale ne-au tradat 1940… ca si in trecutul istoriei Valahii ne-au tradat de nenumarate ori) ne-au imbibat tot asa si Valahii care au ocupat teritoriul nostru strabun au dus lucrul de propaganda si au facaut sa anientieze acea mandrie de neam moldovenesc la moldovenii nostri de peste Prut (moldovenii de pe teritoriul romaniei de astazi) , da uitate ca doar pe ei, accentuezi ca doar ei sunt din trecut sange din sangele nostru (s-au invers) dar nu Valahii (care s-au supranumit Romani) si in asa fel i-au facut pe Moldovenii de acolo sa devie si ei romani cum noi la timpul nostru am devenit dintii moldoveni intr-o gubernie tarista iar mai tarziu si-un stat totalitar comunist chemat USSR. Dar a dat domnul si ziua cand doar ceia ce a ramas din Moldova lui Stefan cel Mare sa rasufle iar libera si uitate ca vin altii alde tine care zic, hai fratilor s-a ingenunchem in fata dusmanului de veci (valahii-romanii) si in plus se ne supunem lor, atunci de la sine vine si intrebarea apoi voi sunteti patrioti ori tradatori al poporului nostru moldovenesc care a existat, exista si v-a exita… fiecare poate numi cum crede.
  Asa ca cand vobim de frati, asta eram doar noi, Moldovenii, tot neamul moldovenesc din tara lui Stefan cel Mare dar nu dusmanii cu ajutorul carora am fost disfiintati si ocupati. Nu mai opera cu terminologia indoctrinati de rusi, nui de ascuns pentru un simplu motiv ca cum ne-au indoctrinat pe noi in Imperul Rus, comunistii din USSR, tot asa au indoctrinat Valahii fratii nostri moldoveni de peste Prut ca sa-i poata domina (tot un tip de bundestan numai ca mai mic dupa cum obisnuiti voi sa va exprimati), trebuia sa vezi dezvoltarea teritoriului moldovenilor pina acum 15 ani in urma dincolo de Prut, cand eu pentru prima oara am traversat Romania de la Est la West…se nota foarte bine…

 35. Для тех, кто в танке:

  Абориген – коренной житель страны.
  Джон Онеже не является аборигеном Молдовы.
  А вот ElComandante и Oleg, скорее всего, истинные аборигены.

 36. Da si referitor la treuca, n-am activat in politica, nu activezi si nu fac parte nici dintr-un partid nici la ziua de astazi, de 15 ani muncesc la greu peste hotare si anume in Italia ca sa-mi mentin familia asa ca fraza: (patriciu: Eu la aşa întrebare găsesc numai un singur răspuns,hoţii locali au nevoie de structuri stataliste,”de treucă” că să-şi rezolve doar problemele lor personale de bunăstate.) nu are nimic in comun nici cu mine nici cu majoritatea poporului moldovenesc pe care tu il insulti la fiecare pas. Doar atat (imi permit sa vorbesc in numele majoritatii) nu suntem indiferenti penru pamantul nostru stramosesc care l-am mostenit de la Stefan cel Mare care ne-a transmis orgoliul si mindria de a fi Moldoveni dar liberi, pentru ca pprea mult sainge am varsat c-a sa ajungem din nou sa ne simtim Liberi si Indipendenti.

 37. Da si referitor la Ion Africanul, intelege fiecare moldovean si nu numai ca el este doar manipulat de voi, nimic altceva, esye o marioneta in mainele voastre, nimic mai mult si nici nu are rost sa discutam.

 38. Bravo Pitrucho!!! Respect!!!

 39. Patriciu nimeni tie personal nu-ti interzice sa fii in inima roman si mai mult poti primi cetatenia (s-au poate deja ai primit) si sa fii si orgolios, dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa-ti urmeze exemplu, si chiar daca multi contetateni iti urmeaza fapta au alte interese si alte sentimente dar sunt obligati (cum ti-am mai scris si prima) de situatia economica si sociala pentru un simplu motiv vor sa supravetuiasca aceste timpuri grele si nicidecum nu merge vorba de patriotizm romanesc, n-are de unde sa fie la majoritate clar ca cu exeptii si nu vad nimic strasnic in asta.

 40. Si tie respect Igariok!!! Sa stii ca in noi este viiotrul RM,noi suntem majoritatea care privim real la ceia ce se intimpla, si niciodata nimanui nu o sa-i permitem sa se bata joc de tara noastra.Nu stiu de ce majoritatea unionistilor cred ca daca nu-i sustii ideia unificarii atunci esti un venetic,moldofan,porc sau cum mai zic ei)) dar nu pot sa inteleaga un lucru simplu toti cei de la putere stau acolo numai pentru treuca si cum spui pentru satisfacerea intereselor personale, si nu ma refer acuma numai la AIE ci la toti cei care neau condus tara pina acum si ni-au adus in rahatul in care suntem

 41. pentru prapaditul mancurt cu nume rusesc(Igor) care se da drept moldovean din moldovenii lui Stefan cel Mare: taci ma prapaditule si nu abera atata. Tu esti maldavan(mancurt) nicidecum moldovean, nu-ti face iluzii din astea. Retine un lucru, republica moldova va fi Romania sau nu va fi de loc.

 42. Pt Igor

  Igor, insist sa incetezi cu minciunile. Onoje nu e persoana manevrabila si PNL, daca face actiuni, le face numai deschis, transparent, public. John trebuie protejat, pt ca are probleme cu autoritatile care il persecuta si pt ca nu are de lucru, iar Moldova nu e stat civilizat. Daca mai spui minciuni, am sa te dau la spam. Scrii doar ce stii sigur si poti proba. OK?

 43. Ba Dormund m-ai bine ai muti ca nu cred ca mult va vom mai suporta ideile astea pro romane si distrugere a tarii in care traim, cred ca e aproape si ziua cand daca n-o sa dovediti sa fugiti o sa putreziti prin puscarii ca tradatori de tara, haosul trebuie sa aiba si sfarsit

 44. Da Dormund mai bine ai diventa dormut (doar mut) si daca ai curaj scrieti macar numele asa cum am curajul eu, Igor!

 45. doamna Pavlicenco, ce sa le ceri de la vandutii astea de la Pro TV? astea iau sume fabuloase ca sa apari la ‘In Profunzime’ cu Lorena. Credeti, ca pentru publicul romanesc, trezeste interes invitati ca Voronin, sau ambasadorul rus Kuzmin? va raspund eu, nu trezeste nici un interes, cine plateste acela si are acces in platou la Lorena Bogza….

 46. Pt. Vitalia Pavlicenco
  Bine, toti au dreptul sa-si expuna parerile si asta-i parerea mea, clar ca probe directe eu nu am, dar analizez situatia si intrebarea vine de la sine…

 47. Igor, taci bre mizerie bolsevica, nu incerca sa intimidezi lumea ca degeaba, a trecut vremea voastra, vremea bolsevicilor. Adevarul iese la iveala, si adevarul este doar unul si altul nu poate, Basarabia este Romania. Respect pentru PNL!

 48. Nu te intimidezi deloc, Dortmund, doar ca asa situatie cand merge agitarea pentru distrugerea statului este prevazuta de lege cu termen de inchisoare si intr-un stat civilizat, democratic nu poate fi tolerat asa ceva, tocmai pentru asta te preintimpin pe tine si altii ca tine ca haosul intr-o zi va lua sfarsit, mai mult nimic, daca aveti creier ganditi-Va, s-au ca intotdeauna romani (valahi) tradatori ce sunteti doar tumaniti si-i impingeti la inaintare pe cei prosti in locul vostru.

 49. Mai mult as vrea sa vad un scenariu de tipul acesta in romania (unde voi ca exemplu ati fi in rolul de protagonisti unguri) cu ungurii din transilvania… (cred ca cunosti cum au fost inghititi si ei de romani …), care ar face ce faceti voi acum pe teritoriul Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *