Rolul PNL în politica de azi (cu video și divertisment)


Audiam, ca de obicei, emisiunea nocturna a lui Oleg Brega. Un cetatean a incercat, la un moment dat, sa explice de ce nu a mers referendumul din 5 septembrie 2010. A spus ca satrapii comunisti i-au speriat pe oameni ca democratii vor sa faca un referendum pentru a uni RM cu Romania. Oamenii, avind creierii rasclatiti si speriati de autoritatile sovietice si comuniste ca ”vine jandarmul roman sa le fure saracia”, i-au ascultat pe comunisti si nu au iesit la referendum. Iar Ghimpu si liberalii se tot desolidarizeaza de atunci ca nu ei sunt unionisti si ca nu vorbesc despre Unirea cu Romania. Chiar regretam ca nu au curajul comunistii sa spuna corect, nu minciuni – PNL este unionist si a venit cu Mesajul “Avem nevoie de un Presedinte care sa ne conduca spre Unirea cu Romania!” Aveti aici spoturile interzise de Comisia Electorala Centrala, la solicitarea lui Serioja Sirbu, pozitie sustinuta de acei membri, unii reconfirmati ca atare in CEC de guvernantii liberal-democrati. Noi ne-am cistigat, totusi, in Curtea de Apel si Curtea Suprema de Justitie dreptul de a promova spotul unionist. Ceea ce nu a fost niciodata in politica moldoveneasca.

Referendumul s-a prabusit. Si bine a facut. Noi, PNL, am fost intr-o situatie dificila, pentru ca Programul nostru prevedea atunci alegerea Presedintelui RM prin vot direct – asa votase Congresul I al PNL, lucru neschimbat de Congresul al II-lea, desfasurat in regim comunist. A trecut faza, referendumul “proletel”, adica a esuat. PNL si-a schimbat, intre timp, Programul, eliminind institutia Presedintiei din el. Insa atunci, dupa 5 septembrie, mai multi politicieni, analisti si oameni simpli au spus ca referendumul nu a trecut din cauza PNL, care a speriat populatia cu Unirea. Noi suntem foarte bucurosi ca am stricat brinza. A influentat PNL? Da. E aici un anume rol al PNL? E.

Mergem mai departe. In campania de dinaintea alegerilor de la 28 noiembrie 2010 PNL a iesit deschis cu mesaj unionist. Activistii PNL s-au sacrificat, dar au impins curajos mesajul, repudiat de PL, de PLDM, nu mai spun de PD si PCRM. Dupa alegeri, Ghimpu, care se tot agita sa se desolidarizeze de acest mesaj (raminind pe mai vechiul stereotip “despre Unire, unionism, Romania, romanism, limba romana ori nu vorbim deloc, ori vorbim in soapta, ca nu aduce voturi”), a spus ca PL a luat putine voturi din cauza mesajului unionist al PNL. Asta dupa ce, pe 16 aprilie 2010, am avut, impreuna cu dl M.Severovan, o intilnire cu M.Ghimpu, caruia i-am spus ca ori cooperam PL si PNL, semnind un acord, ori PNL lanseaza mesajul unionist. Nefiind obligati sa il punem la punct, am facut-o, totusi, colegial. A influentat, prin urmare, PNL mersul politicii in 2010? A influentat.

La 28 iunie 2011, PNL a desfasurat un Mars national in memoria victimelor regimului comunist, pregatindu-l inainte de asta cu vreo luna si jumatate. Le-am spus celor care ne-au propus sa ne organizam ca, atunci cind va afla PL, va prelua stindardul si ne va impiedica pe noi, PNL, sa facem acest lucru. Asa a si fost. Mai mult – PL ne-a interzis sa intram in PMAN, a luat microfoanele si a fugit. Ca Ivan Bodiul la inceputul luptei pentru renasterea nationala. Astfel – a fortat oare PNL direct PL sa faca o actiune, desfasurind-o din motivul ca nu cumva sa o faca doar PNL? A fortat, chiar daca iarasi PL a tratat PNL-ul asa cum l-a tratat.

Continuam. De cind a inceput tevatura cu alegerea unui Presedinte al RM, noi, PNL, ne-am pronuntat categoric impotriva alegerii unui Presedinte prorus, lupta dindu-se intre cei ce vor unul din astia, pe de o parte,  si PL, pe de alta parte, caruia PNL ii sufla in ceafa. Ghimpu a luat de la PNL, mai exact de la Pavlicenco, ideea ca nu ne trebuie un Presedinte prorus, ci unul mai roman sau – ce cred ei ca e posibil si inofensiv – unul zis proeuropean (ca sa nu spunem mankurt/pragmatic, de fapt – tot un Presedinte prorus.)

PL vrea acum sa prinda trei iepuri – sa ramina in Parlament, sa nu ajunga sa provoace alegeri anticipate, ca nu se stie ce surprize aduc; sa voteze un Presedinte prorus, mascat proeuropean, fortat de celelalte doua componente, de strada, de Dodon, de papusarii rusi si, ”cica”, de populatie; sa nu-si piarda segmentul electoral. Va reusi? Nu stiu, dar daca va gresi, votind o “matrioska” de-a aitolahului centristilor Lucinschi, sigur ca va pierde, iar electoratul se va scurge si spre PNL. Influenteaza, astfel, PNL politica moldoveneasca netacind si spunind ferm ce e bine si ce nu e bine pentru RM? Cu certitudine – da.

Pe noi ne dor in cot sondajele si topurile celor 50 de ”maldaveni influenti” sau “palitishieni” din “politikoanele” voastre. Noi stim ca suntem influenti. Da, astazi suntem blocati, marginalizati, calcati in picioare de guvernanti, persecutati – exact asa ca pe timpul comunistilor… Insa stiti vorba ceea – ”az așă, mîine-așă, tătî vremea n-a și-așă”. Iac-așă. Vitalia P.

Si un articol elocvent de Constantin Tănase, inca din 21 martie 2011. Fiți atent la ultimul alineat.

http://www.timpul.md/articol/mizeria-pragmatismului-politic-moldovenesc-21720.html

Mizeria pragmatismului politic moldovenesc…

E ştiut: puterea îi schimbă pe oameni, corupe chiar şi sufletele pe care le credeam inocente şi candide. Ajuns sus, fostul „băiat din popor” începe a călca altfel şi a se uita altfel la cei din jur.
Dacă până a ajunge sus „băiatul din popor” nu sclipea ca inteligenţă, consulta colegii, avea o grămadă de întrebări la care nu ştia răspunsul, cum ajunge sus – cu el se produce o metamorfoză uluitoare: devine brusc cel mai deştept dintre pământeni şi are răspuns la toate întrebările. E un fenomen general, universal, nu unul pur moldovenesc, cu precizarea că la noi fenomenul dat e mai pronunţat şi se manifestă prin forme mai groteşti şi mai penibile.

… Am adus în discuţie acest subiect nu întâmplător. Am să evoc, drept argument, şedinţa parlamentului din 25 februarie. În acea zi, deputata PL Ana Guţu a venit în plenul parlamentului cu iniţiativa de modificare a unui articol care vizează dreptul românilor din R. Moldova de a se autoidentifica drept români în actele de stare civilă. După lungi şi penibile „dezbateri”, comuniştii, ajutaţi de 15 deputaţi PLDM, au scos de pe ordinea de zi respectivul proiect de lege şi au decis să fie „întors în comisie” pentru o analiză suplimentară. A trecut aproape o lună şi nimeni nu mai vorbeşte de „amendamentul Guţu”, ceea ce înseamnă că i s-a „pus punct”, a fost îngropat pe un termen nedefinit. Astfel, comuniştii, cu ajutorul a 15 deputaţi… anticomunişti şi pragmatici, au „dat la cuţit” proiectul de modificare a unui articol de lege de o semnificaţie aparte, care face parte din categoria „subiectelor sensibile”. Să nu uităm: de la ’90 încoace, toate administraţiile i-au umilit pe moldovenii care doreau să se autoidentifice drept români prin refuzul brutal de a le recunoaşte legal acest drept. Şi când s-a încercat eliminarea din legislaţie a acestui articol discriminatoriu, în mod cu totul surprinzător, opiniile comuniştilor au coincis cu opiniile celora care ne-au convins să-i votăm fiindcă vor o Moldovă fără Voronin şi fără comunişti. Abia acum am înţeles: da, ei au vrut ca Voronin şi comuniştii să plece, dar să rămână ideologiile şi practicile lor.

„Duelându-se” cu deputatul comunist Reşetnikov, fostul director al SIS-ului, deputata PL Ana Guţu a scăpat o precizare care merită reţinută: „R. Moldova, a declarat ea, încă nu s-a maturizat şi nu este pregătită încă pentru reforme serioase şi profunde”. Evident, zicând „R. Moldova”, Ana Guţu a avut în vedere clasa noastră politică, inclusiv „noul val” de politicieni care, ne-am convins, spre regret, prea repede au prins gustul puterii (citeşte: au fost corupţi de putere), împotmolindu-se în oportunism şi politicianism. Nu vreau să afirm că şi „noul val” de politicieni – tineri, pragmatici şi proeuropeni – suferă de aceeaşi boală rusească a antiromânismului, dar comportamentul lor a fost unul descalificant. Luând cuvântul în dezbateri, deputatul comunist Reşetnikov încerca să demonstreze că modificarea propusă de Ana Guţu nu e făcută la Chişinău, dar în România, şi scopul ei este de a reduce numărul de moldoveni şi a spori numărul de români în R. Moldova… Nu a urmat o replică pe potrivă din partea deputaţilor anticomunişti. Asta este marea mizerie a politicii noastre: ajunşi sus, cei care se autodeclară „de dreapta”, „proromâni” şi chiar „unionişti”, devin… pragmatici, ca să nu zic „enigmatici şi cuminţi”.

Edificator în contextul dat e şi cazul lui M. Ghimpu care, în februarie anul trecut, fiind atunci în dubla funcţie de preşedinte al legislativului şi preşedinte interimar al republicii, într-un interviu acordat ziarului rusesc „Komsomolskaia pravda” declara: „Când noi vorbim despre limba română, ca atare, nu trebuie să se înţeleagă că Moldova se va uni cu România. E un bluf. Unirea cu România nu se va săvârşi niciodată! În timpul ultimei vizite a lui Băsescu, a devenit clar că noi niciodată nu vom fi în componenţa României. Moldova e un stat independent. Această speculaţie despre Unirea Moldovei cu România trebuie pusă undeva mai departe, în sicriu. Astăzi, noi trebuie să ne ocupăm de economie. Şi să punem punct acestor speculaţii pe bază naţională”.

Pun şi eu punct, devastat de un dezgust fără margini… C.T.

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
  1. ANTICEKISM.
    Centrul de studiere a genocidului si rezistentei populare din Letonia a dat publicitatii LISTA cu rezervistii KGB-ului, infiltrati in structurile de stat…

    La noi exista, oare, un asa un Centru? Daca ‘da’, cu ce se ocupa??? Nu prea vad in mass media sa se faca dezvaluiri din perioada neagra a ocupatiei sovietice… De ce, oare?

    ………………….

    АНТИЧЕКИЗМ. В Литве опубликован подробный список бывших резервистов КГБ, Россия это делать не хочет

    Время публикации: Сегодня в 02:57

    По сообщению общебалтийского агентства BNS, Центр исследования геноцида и сопротивления жителей Литвы публично опубликовал подробный список бывших резервных служащих КГБ. В нем — 238 фамилий.

    «Мы поместили все, что нашли», — сказала BNS гендиректор Центра исследования геноцида жителей и резистенции в Литве Бируте Бураускайте.

    В интернете можно найти и дела части бывших служащих КГБ. По словам Бураускайте, в будущем в интернете появятся и дела других служащих, их понемногу сканируют и помещают в интернет.

    В объявленном списке есть и дела экс-главы Департамента госбезопасности Арвидаса Поцюса, и экс-министра иностранных дел Антанаса Валениса.

    В 2005 году специальная парламентская комиссия провела расследование в связи с вовлечением в резерв КГБ Поцюса, Валениса и тогдашнего вице-председателя парламента Альфредаса Пекелюнаса.

    По сообщениям из Литвы, литовская тайная политическая полиция, т.н. Департамент госбезопасности , как и литовская генпрокуратура, почти на все 100% пронизаны агентами КГБ-ФСБ. Это отчетливо проявилось в политико-религиозном деле литовской мусульманки Эгле Кусайте.

    Сейчас ее вместе с известным литовским ученым-филологом Лэтасом Палмайтисом преследуют в Литве за их разоблачения агентов ФСБ, прокуроров генпрокуратуры Юстаса Лауцюса, Миндаугаса Дуды и Альгимантаса Клюнке.

    В июне 2010 года парламент принял поправки к закону о люстрации, в соответствии с которыми Центр исследования геноцида и сопротивления жителей Литвы был обязан предать огласке документы КГБ и так завершить процесс люстрации.

    Вскоре сайт, на котором разместили фамилии бывших резервистов КГБ, «рухнул», т.к. не выдержал большого наплыва посетителей.

    Представители Центра исследования геноцида и сопротивления жителей Литвы сказали BNS, что сайт не выдержал большого наплыва пользователей. Сайт надеются восстановить в ближайшее время.

  2. atentie la traducere:
    Letonia = Latvia in ruseste – Riga
    Lituania – Litva in ruseste – Vilnius
    Estonia – nu se schimba – Tallinn

  3. Rolul PNL in politica de astazi este Unirea cu Romania, sa resolvam o problema creata de la al doilea razboi mondial si de la ocupatia rusesca. Noi vrem sa iesim de pe orbita rusesca.

  4. PROFETIA EXTRAORDINARA
    A UNUI CALUGAR ANONIM PENTRU ROMANIA ANULUI 2012: «MOLDOVA SE VA INTOARCE LA ROMANIA, DUPA CE RUSIA VA FI INVINSA INTR-UN RAZBOI!» http://secretele–sistemului.blogspot.com/2012/01/profetia-extraordinara-unui-calugar.html#axzz1n6Nb7ThD
    ––––––––––––––––
    fratele călugărit i-a povestit câte ceva despre evenimentele ce vor veni în noul an. I-a spus că va fi mare tulburare și chin în lume, războaie și cataclisme, de care România va fi ferită ca prin miracol, prin rugăciunile Maicii Domnului. Ce este foarte interesant, este faptul că a pomenit de reântoarcerea Basarabiei la România, care se va petrece în mod miraculos în acest an. Nu mi-a dat prea multe amănunte, nu știa nici el ce și cum, dar era pe deplin încredințat de predicția călugărului respectiv, cu atât mai mult cu cât acesta îi sugerase, pe ocolite, în trecut, anumite soluții la câteva situații din viața lui personală, pe care parcă le prevăzuse, fapt care îi întărea încrederea în capacitatea premonitorie a acelui călugăr.

    Mi-a mai spus că totul se va petrece foarte rapid, datorită prăbușirii puterii rusești într-un conflict militar. Curios și sceptic din fire, am încercat să aflu mai multe amănunte, dar nu mi-a spus mai multe. Mi-a mai spus doar că, întrebându-l pe acel călugăr de toate cele pe care le aflase, acela a tăcut și l-a rugat să nu îl mai întrebe nimic despre asta.

    Amicul meu, un naționalist convins, m-a rugat însă, să fac cumva ca această veste bună să fie făcută publică, pentru că el crede că este bine ca flacăra speranței să rămână aprinsă în inimile moldovenilor de peste Prut.

  5. „…o intilnire cu M.Ghimpu, caruia i-am spus ca ori cooperam PL si PNL, semnind un acord, ori PNL lanseaza mesajul unionist…”

    Iaaaaca aşă… teai prins babî pavlicenco. Adicî dacî ti lua ghimpu în caruţî ave sî şii tăt ghini, stătei ca Tolea Pitrenco, tot un mari uniunist, şi mîncai din treuca puterii fără sî faşi tari multî vorbî! Da ghimpu dacî îi un nisaturat ca tini, no vrut să sî împartî, şî pavlicenco ca sîi facî o „padlî”, o luat şî o zîs cî e vre uniri.

    Vrei nu vrei bre pavlicenco, da tăti gîndurili tăli duc numai la cormuşcă, sau cum îi mai zîşi tu – ferişire, da nu numai a tăli, da la tăţ uniuniştii iştea moldoveni, oi, scuzat, moldo-români, sau vabşe basarabeni, cum dracu va mai numiţ voi acolo…

    az așă, mîine-așă, tătî vremea n-a și-așă, cî na şi pavlicenco tăti vremea ha ha ha

  6. aprapo, ieram sî uit, Kostea Starîş duminicî o zîs cî Dadon şo facut şetăţănii RO, aşă cî pavlişenco, dijeaba tu graieşti atîta rău dispri un frati di a tău român. poati îl ei şi pi dînsu cu voi, sau el pi voi, cî doar tot ave nişti gînduri dispri şeva mari, moldovî, romanii, dam vaţ razberi voi acolo care şî pînî undi vre uniria

  7. Pt Culmea

    Asa exact a fost. Pentru ca am prevazut ca Ghimpu avea sa ne critice pt mesajul unionist, precum a si facut-o dupa alegerile din 28 noiembrie 2010. Esenta a fost: daca incheiem un acord, noi stabilim impreuna mesajul national. Prin negocieri bilaterale. Puteam ajunge impreuna si la mesajul unionist – cine stie? Daca el a spus ca „suntem oponenti”, noi ne-am lansat mesajul, deja pregatit de ceva vreme, l-am lansat. De fapt, mesajul fusese propus inca inainte de 5 aprilie 2009 de catre colegi de la PNL pentru campania electorala de atunci.

    Nu este vorba de caruta, noi am avut si asemenea propuneri, dar nu le-am acceptat. De exemplu, inainte de 5 aprilie 2009 din partea PLDM. Si MAE atunci a refuzat, iar noi, PNL, eram pe acea lista.

    Atunci, cind ne-am intilnit cu Ghimpu, „Tolea Pitrenco, tot un mari uniunist” – precum spuneti, inca nu se unise cu PL. Abia mai tirziu avea sa se produca fuziunea MAE-PL, dupa alegerile din 28 noiembrie 2010. ca doar stiti asta.

    Eu nu am fost niciodata la treuca puterii si nici nu vreau sa fiu. Noi vrem sa decidem politica strategica, asa le-am spus PL-istilor, cind, inainte de 29 iulie, au venit sa ne spuna sa nu candideze PNL la alegeri.

    Nu am deloc nici un gind la cormuska. In perioada cind am fost deputat, imparteam salariul cu un ajutor care se ocupa de interpelari, cau au fost cele mai multe din partea mea. Adica -5-6 mii de lei ii imparteam in doua.
    Daca vi se pare asta kormuska, va priveste. Cred ca voi va ginditi la kormuska, v-ati gindit si va veti gindi mereu. Noi ne gindim la ceea ce este adevarat si stie multa lume – la intregirea neamului romanesc.

  8. Pt Culmea

    Incep sa apara socialisti si comunisti in RM cu cetatenie romana? Interesant!

  9. D-na Pavlicenco, va rog comentati candidati recent propusi de PD si PLDM , noi nu ii cunoastem absolut ca personalitati, va rog sa va expuneti dumneavoastra fiindca doar pe d-voastra va credem si am vrea sa auzim adevarul despre ei!

  10. Pt Andrei

    1. Despre Veronica Bacalu – nu am ce spune decit de bine. Noi, PNL, chiar am propus-o, la timpul potrivit, ca si guvernator al Bancii Nationale. Am cunoscut-o de pe cind eram vicepresedinte al Comisiei de buget si finante in Parlament 1998-2001. A lucrat la Banca Mondiala, ne-am intilnit si la Washington.

    2. Pe Gheorghe Ghidirim il cunosc mai putin, a fost deputat, daca nu gresesc, in primul Parlament democratic, si ministru – mai tirziu. Pare om de treaba, dar nu stiu daca are verticalitatea necesara. Sa nu fie ales ca sa fie in buzunarul cuiva.

    3. Ion Ababii a fost ministru comunist al sanatatii. El e om bun, dar a fost sub controlul comunistilor, mergind la functia de ministru mai mult fortat decit de buna voie. A fost pus acolo, apoi a fost pus dincolo, acum il vor pus acolo…

    4. Mihai Popov – categoric impotriva. Este omul lui Lucinschi, la fel ca si unii de mai sus, posibil. A lucrat – daca bine imi amintesc – in Ambasada URSS la Bucuresti. Nu cred ca s-ar bucura sa fie adoptata Legea Lustratiei. interesele lui pot fi numai spre Est.

  11. Pt dna Vitalia Pavlicenco:

    Vedeti, lista mea de candidati la presedintie a fost mai aproape de realitate. Ma bucur ca si cei din AIE l-au identificat pe fostul ambasador la Paris, ES dl Mihai Popov, un om da mare valoare, diplomat profesionist, cu vederi progresiste, echilibrat, vorbitor de franceza.

  12. Pt Raul

    Nu impartasesc acest punct de vedere legat de Popov. Cit priveste ”coincidenta” candidaturilor, de care vorbiti, aveti optiuni stataliste ca si PD si PLDM. Bacalu e buna pentru ca nu e rea. Dar nu se stie cum poate fi. In general, e o femeie de caracter. Dar nu stiu daca si national. Si nu stiu daca poate fi un Presedinte avind caracter.

  13. Pt dna Pavlicenco:

    Eu cred ca daca a lucrat la ambasada la Bucuresti nu putea sa nu ramana cu ceva romanesc in suflet. Apoi uitati-va ca a educat un fiu foarte demn – Andrei Popov, care are tot vederi foarte progresiste, pro-occidentale. Si sa nu uitam, ca Mihai Popov a fost ministru in peroada democrata si trimis ambasador la Paris in perioada democrata, apoi rechemat de comunisti. Sa nu uitam ca si familia sa a avut de suferit de pe urma persecutiilor comuniste, iar fiul sau a fost chiar intemnitat de comunisti si maltratat. Cred ca e cu adevarat o familie de martiri ai comunismului, desi nu se lauda de asta.
    Apropo, i-am raspuns unui curios si in legatura cu dna Balteanu, pentru care aici exista multa simpatie. Daca imi permiteti am sa plasez raspunsul in acest articol ca sa-l poata vedea si el, pentru ca eu l-am pus la articolul cu lista de prezidentiabili, care e vechi, si unde Curiosul poate ca nu mai intra sa vada ce i-am raspuns.

  14. Pt Curios (raspuns la o intrebare pusa intr-o alta discutie, dintr-un articol mai vechi):

    Dle Curios, intrebati despre Lorina Balteanu si calitatile ei oameni concreti, vizibili in comunitatea moldoveneasca din Franta, oameni care nu au nevoie de caracteristici pentru a fi crezuti: Dorin Dusceac, Violeta Gritcan, Elena Bespalco, Cezara Colesnic, parintele Valeriu etc, etc, etc Si veti auzi acelas lucru. Si mai lasati-ne cu lectiile: ANONIM. Da poate ca trebuie sa va ganditi nu anonim in RM, ci anonim in diaspora, pentru ca toate numele vehiculate prin listele de mai sus nu spune nimic milionului de moldoveni care tine tara asta in viata si datorita votului careia a ajuns AIE la putere. Poate ne mai intrebati si pe noi ce credem despre anonimi, nu?

  15. Popov este un inversunat asasin economic al tot ce este romanesc.

  16. Preşedinte român nu va fi ales. Fiindcă nu sunt romăni cei care-l aleg.
    Va fi o corcitură SnegoKiriloVoronistă. THE THING ieşit din laboratorul Kremlinului.

  17. Cum arată viitorul preşedinte în viziunea lui V. Filat, M. Lupu, M. Ghimpu şi I. Dodon

    Alegerea preşedintelui se dovedeşte a fi un act dificil, deoarece condiţiile înaintate faţă de calităţile profesionale şi morale ale acestuia sunt diverse.
    Aşadar, aseară liderii AIE au discutat primul set de condiţii cărora trebuie să corespundă preşedintele R. Moldova.

    Condiţiile înaintate de către liderul PLDM, V. Filat, către viitorul preşedinte:
    1. Să nu fie rudă cu Lupu, Ghimpu, Dodon…
    2. Să nu fi fost coleg de şcoală sau de facultate cu Lupu, Ghimpu, Dodon sau cu cineva dintre rudele şi apropiaţii acestora.
    3. Să nu fie rudă sau prieten cu rudele sau prietenii lui Lupu, Ghimpu, Dodon.
    4. Să nu fi locuit nicio zi în acelaşi oraş cu Păpuşarul.
    5. Să nu fi făcut parte dintr-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.
    6. Să nu aibă rude sau prieteni într-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.

    Condiţiile înaintate de către liderul PD, M. Lupu, către viitorul preşedinte:
    1. Să nu fie rudă cu Filat, Ghimpu, Dodon…
    2. Să nu fi fost coleg de şcoală sau de facultate cu Filat, Ghimpu, Dodon sau cu cineva dintre rudele şi apropiaţii acestora.
    3. Să nu fie rudă sau prieten cu rudele sau prietenii lui Filat, Ghimpu, Dodon.
    4. Să nu fi locuit nicio zi în acelaşi oraş cu Păunul.
    5. Să nu fi făcut parte dintr-un partid din care fac parte Diacov, Filat, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.
    6. Să nu aibă rude sau prieteni într-un partid din care fac parte Diacov, Filat, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.

    Condiţiile înaintate de către liderul PL, M. Ghimpu, către viitorul preşedinte:
    1. Să nu fie rudă cu Lupu, Filat, Dodon…
    2. Să nu fi fost coleg de şcoală sau de facultate cu Lupu, Filat, Dodon sau cu cineva dintre rudele şi apropiaţii acestora.
    3. Să nu fie rudă sau prieten cu rudele sau prietenii lui Lupu, Filat, Dodon.
    4. Să nu fi locuit nicio zi în acelaşi oraş cu Păpuşarul şi Păunul.
    5. Să nu fi făcut parte dintr-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Filat, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.
    6. Să nu aibă rude sau prieteni într-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Filat, Plahotniuc, Godea, Dodon, Pavlicenco.

    Condiţiile înaintate de către liderul PS, I. Dodon, către viitorul preşedinte:
    1. Să nu fie rudă cu Lupu, Ghimpu, Filat…
    2. Să nu fi fost coleg de şcoală sau de facultate cu Lupu, Ghimpu, Filat sau cu cineva dintre rudele şi apropiaţii acestora.
    3. Să nu fie rudă sau prieten cu rudele sau prietenii lui Lupu, Ghimpu, Filat.
    4. Să nu fi locuit nicio zi în acelaşi oraş cu Păpuşarul şi Păunul.
    5. Să nu fi făcut parte dintr-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Filat, Pavlicenco.
    6. Să nu aibă rude sau prieteni într-un partid din care fac parte Diacov, Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Godea, Filat, Pavlicenco.

    La acestea se mai adaugă câteva condiţii care ţin de: denumirea limbii oficiale a R. Moldova, modificarea articolului 13 din Constituţie, denumirea poporului băştinaş din R. Moldova, statutul minorităţilor naţionale din R. Moldova, atitudinea faţă de Mitropolia Basarabiei, stilul vechi şi stilul nou, interpretarea anilor 1812, 1918, 1940, 1945, 1946-47, 1949, 1990, 7 aprilie 2009. Deocamdată, cei trei lideri ai AIE, plus al patrulea (Lupu, Filat, Ghimpu, Dodon) nu au formulat condiţii concrete vizavi de subiectele enumerate. Sursele noastre din cadrul AIE susţin că respectivele condiţii vor fi formulate şi discutate la şedinţa de astăzi a Consiliului Alianţei.

    Un articol de: Constantin Tănase

  18. Pt Raul

    Nu cred deloc in iluzia a ceva romanesc in sufletul unuia care a lucrat intr-o ambasada straina in perioada sovietica. Nu cred.

    Nu cred ca a educat un fiu foarte demn – Andrei Popov. Nu are componenta nationala in suflet.

    Cuvintul „martir” nu i se potriveste lui Popov. El este instrumentul si omul dator fata de Lucinschi, cel care nu este roman.

  19. Si tatal si fiul Pop-ovii / corect in româneste: POPA /
    sunt niste rusificati pro-comusiti
    cu aere de mari diplomati statalisti
    cu nasurile pe sus de ingâmfare !

  20. „Intelegerea deplina” si „unirea in spirit si simtiri” dintre partidele pro-unioniste si pro-romanesti basarabene in lupta lor comuna pentru reintregire, asa cum se vede de departe la: (http://mipopescu.wordpress.com)

  21. Pe Raul Rusanovschi noi il cunoastem in Fr. Este gomik, asa ca nu va tare luati cu capul lui ca e birfitor si se da mare si tare destept, dar de fapt e o lepadatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *