Comuniștii, AIE și Soluția Unirii. Proclamatia CNU de la 24 ianuarie 1992

Privesc urlăturile comuniștilor care ies – recunoaștem! – foarte uniți în stradă, spre deosebire de componentele AIE care, de trei ani, nu fac altceva decît să se fenteze și să se dribleze între ele, mai și cochetînd cu ortacii lui Voronin-Tkaciuk. Oamenii – români deznationalizați și ruși – care se plîng reporterilor de viață grea, spun un adevăr. Dar au și ei o vină pentru că au tot votat Stînga antiromâneasca. Pentru asta plătesc dur cu o viață insuportabilă. Sigur, printre protestatarii jalnici și însărăciți – tot de comuniști -, sunt și țoape îmbracate în blănuri, care nu par să o ducă atît de greu sau, mai exact, ar trebui să își împartă din bunuri cu cei pe care îi scot în stradă azi, dacă, atunci cînd au guvernat, au stopat inițiativa privată, reformele, schimbarea.

Semnificativ este că protestatarii spun ”Ei, guvernanții, vor să ne unim cu România”. Vedeți? Acesta este dedesubtul adevărat al manifestărilor comuniste din stradă, nu ”sărăcia”, menită să camufleze motivul pentru care coloana a cincea a Rusiei vrea să debarce AIE.

Acea AIE, care crede că nu trebuie vorbit de Unire – să nu-i zădărîm pe ruși, comuniști și separatiști… Iată 20 de ani nu i-am zădărît. Și care e rezultatul? Zero. Iar alogenii neintegrați, asistați de sărmanii noștri români deznaționalizați și manipulați, alias moldovenii, se suie în capul românilor care știu că sunt români.  Fraților, deschideți ochii!

Publicăm aici Soluția noastră. A oamenilor curajosi. Nu Soluția Dodonilor, ci Soluția Unirii, Solutia românească. Parcă vedem cum vor ieși iarăși din peșteră antiromânii, făcând spume la gură. Calmați-vă! Degeaba! O altă soluție pentru viața voastră nu există.

Îi mulțumim dlui Mircea Druc pentru că ne-a pus la dispoziție mai multe documente despre activitatea și poziția Consiliului Național al Unirii, format la sfîrșitul anului 1991, întrunit pe 24 ianuarie 1992 la Iași. Noi trebuie și vom imprima continuitate acelui efort. 

Ar fi, însă, minunat dacă actuala guvernare nu s-ar mai amăgi și ar întelege – nici peste 20 de ani nu ne așteaptă UE cu asemenea nivel de guvernare cum au demonstrat-o și cei de după comuniștii, pe care, iată, s-ar putea să îi readuceți la putere – prin iresponsabilitatea și lipsa de solidaritate pe care le demonstrați zilnic. Dacă, desigur, nu sunteti -fiecare și cu toții – parte a unui scenariu rusesc…

Dacă actuala guvernare sau măcar unii de acolo ar spune adevărul – că doar Unirea cu România ne poate salva de marasmul prorusesc multidimensional și copleșitor, suntem siguri că lumea, presată și intimidată, adusă la condiția unui trai subuman, și-ar schimba viziunea și ar scăpa de românofobia ce i-a stricat viața și timp de 20 de ani de la 1991 încoace. 

Și două note:

1. Voronin îl caută pe dracu jignindu-l pe cetățeanul unionist al RM, de origine africană, John Onoje, membru al PNL. Să mai vrea oare un dosar la CEDO – că deja are unul cu mine…

2. Nu avem conducere națională și demnă în R.Moldova ca în Letonia, unde înalții demnitari au chemat poporul leton să respingă limba rusă ca a doua de stat. Ai noștri fac pe ei de grija cum să mai fie pe placul Moscovei în toate… Vitalia Pavlicenco

PROCLAMAŢIA

de la Iaşi a

C O N S I L I U L U I   N A Ţ I O N A L   A L   U N I R I I

24 ianuarie 1992

Unul dintre idealurile pentru care a luptat poporul român în istoria sa milenară a fost realizarea unităţii naţional–statale. Aspiraţiile de unitate au fost prezente continuu în întreaga viaţă economică, politică şi culturală a naţiunii, avându-şi temeiul în vieţuirea neîntreruptă pe acelaşi teritoriu, în legăturile multiple şi neîntrerupte ce au existat de-a lungul secolelor între toate regiunile româneşti, în conştiinţa unităţii de origine, neam, limbă, de obiceiuri şi credinţă.

Crearea statului naţional unitar la 1918 a încununat un proces cu rădăcini adânci, ce şi-a găsit expresia supremă în unirea celor trei state româneşti la 1600, sub Mihai Bravul, şi la crearea statului român modern la 1859.

Dezmembrarea statului naţional român în 1940, prin aplicarea prevederilor Pactului Molotov-Ribentrop, a cauzat numeroase suferinţe poporului român. Lichidarea consecinţelor acestui act de violenţă asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României poate avea loc doar prin realizarea voinţei întregului popor român de unitate şi independenţă naţională.

Întrunit în convenţie, Consiliul Naţional al Unirii adresează întregii naţiuni române în sfânta zi a Unirii prezenta proclamaţie:

– in baza dreptului popoarelor la autodeterminare şi unitate naţională,

– luând în consideraţie necesitatea restabilirii Statului Naţional Unitar Român în hotarele lui fireşti de la 1 Decembrie 1918, recunoscute prin tratate internaţionale,

– fiind conştienţi de oportunitatea momentului istoric favorabil lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop şi ale agresiunii sovietice asupra României, în urma cărora Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa au fost desprinse din corpul ţării – act de violenţă ce a cauzat exodul a peste 800 000 de români, exterminarea şi deportarea în masă a românilor rămaşi sub ocupaţie sovietică, distrugerea sistematică a fiinţei naţionale, a credinţei creştine şi a conştiinţei de neam, precum şi implantarea de populaţie alogenă în teritoriile anexate în scopul dizolvării şi asimilării totale a elementului etnic românesc, stăpân dintotdeauna pe aceste pământuri,

– constatând urmările nefaste ale politicii colonialiste asupra resurselor şi a economiei acestor regiuni, soldate cu menţinerea Basarabiei şi a nordului Bucovinei într-o permanentă stare de subdezvoltare, reducându-se la condiţia de sursă de materii prime – situaţie ce a generat un nivel mediu de trai sub limita sărăciei -,

 

considerăm că naţiunea română are datoria sacră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor să înlăture nedreptatea istorică ce i s-a făcut printr-un act de voinţă naţională, care să reîntregească România în frontierele ei fireşti.

Numai o asemenea decizie asumată de către toată suflarea românească în deplină solidaritate prin depăşirea disensiunilor interne de orice natură, precum şi a complexului de inferioritate în raporturile cu statele vecine, poate apropia ziua reunificării Patriei. Numai astfel putem evita efectele dezastruoase asupra economiei şi a calităţii vieţii, dar şi pericolul unui conflict militar cu forţele antinaţionale din aceste teritorii.

Dezagregarea statului sovietic provoacă tendinţe periculoase de restaurare sub o altă mască a aceloraşi structuri imperiale, obligându-ne să adoptăm o decizie similară cu cea din 1918, adică ieşirea imediată a teritoriilor ocupate de sub influenţa vecinilor din est şi reaşezarea României în frontierele ei legitime.

Fiecare român trebuie să-şi găsească locul în Mişcarea Unionistă. Astăzi, la 130 de ani de la prima şedinţă a Parlamentului Principatelor Unite, care a avut loc la Bucureşti, în ziua de 24 ianuarie 1862, istoria face să fim reuniţi într-o şedinţă a parlamentarilor români de la Bucureşti şi Chişinău, sprijiniţi de toate forţele unioniste din toate teritoriile româneşti, pentru a împlini ceea ce vitregiile unui secol ne-au împiedicat să înfăptuim.

Noi nu sărbătorim îngroparea unui imperiu; ci învierea unei naţiuni, întrucât acest secol a demonstrat încă odată că Dumnezeu îşi face istoria sa cu oamenii prin naţiuni şi nu prin imperii.

Preceptul biblic de a-i face aproapelui ceea ce îţi doreşti ţie îl vom aplica faţă de conlocuitorii noştri de alte naţionalităţi.

Suntem convinşi că, prin realizarea dezideratului reîntregirii României în conformitate cu normele de drept internaţional, Ţara noastră va deveni un factor stabilizator în această zonă a Europei.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. Succes, dna Pavlicenco!!! Sunteti o femeie extraordinara. V-am vazut discursul dvs de la lansarea PP-DD de la Bucuresti, m-ati coplesit. Bravo frumos, convingator, patriotic si nationalist discurs!!! Tineti-o tot asa, romanii nationalisti va sustin!!!

 2. Pt Popa Savin

  Acesta este e-mailul meu – vpavlicenco@yahoo.com Noi facem acum un site si acolo vom pune adeziunile. De asemenea, avem si alte actiuni comune la care ar fi bine sa participam cit mai multi. Dati-mi telefonul si coordonatele. Trimiteti-mi un e-mail. Mersi.

 3. Popa Savin spune:
  18 februarie 2012, la 22:10

  Cea mai bună sustinere este să fiţi cu toţtii alaturi de noi, sa fim împreuna. O forţa puternică.

 4. Doamna Vitalia,

  Parerea mea, este ca acum când se pregateste o a Doua versiune a acestei Proclamatii-Manifest din 2012 a unui nou Consiliu 2 al Unirii dupa masa rotunda din aceasta luna, sub auspiciile Dvs., ar trebui de inclus puncte concrete si pasi practici,de realizare a acestui deziderat. Un inceput ar fi strângerea de semnaturi de aderare la CU. Cum s-a facut si cu alfabetul latin in 1989. Sute de mii de semnaturi! Si s-a reusit! De ce nu si acum? Felicitari pentru curaj!

 5. Pt Toader

  De ce nu? Discutam, dar avem nevoie de sprijin. Inclusiv material elementar.

 6. Constantin Tanase: Deputaţii din AIE își bat joc de alegători şi de opinia publică

  Ei au dezbătut fierbinte, două zile la rând, chestiunea referitor la ce trebuie să facă mai întâi – să fixeze data alegerilor sau să identifice candidatul la funcţia de preşedinte al republicii.

  Democraţii lui Lupu şi liberal-democraţii lui Filat sunt pentru prima opţiune, liberalii lui Ghimpu – pentru a doua. Tot pentru prima obţine se pronunţă şi cel de al patrulea lider (neformal) al AIE Dodon.

  Liberalul Ghimpu a rămâne ferm pe poziţia sa: acceptă să voteze data alegerii preşedintelui, dar numai după ce va fi identificat candidatul pentru funcţia de şef al statului. Şi Lupu, şi Diacov au promis că „vor forţa nota” în aşa fel încât joia viitoare, 23 februarie, deputaţii să voteze data alegerilor prezidenţiale chiar şi în situaţia în care nu va identificat candidatul pentru funcţia de şef al statului.

  Logica elementară – cea omenească, nu cea politică – ne sugerează ca mai întâi să stabilim ce vom alege – dacă avem pe cine alege! – apoi să fixăm şi data alegerii. Punctul de vedere al lui M. Ghimpu se circumscrie perfect logicii normale. Cealaltă „logică” comportă mai multe riscuri, unul dintre ele, fiind acela că în ultima clipă poate fi propusă o candidatură acceptată de Filat, Lupu şi Dodon, dar nu şi de societate. E adevărat, societatea nu participă la votare, dar nu poţi neglija starea ei de spirit, punctul ei de vedere mai ales în situaţia specifică creată astăzi când ceea ce vrea Dodon (şi au acceptat liderii PD şi PLDM ) nu va fi acceptat nu numai de electoratul PL, ci şi al PLDM. Liderii AIE, când vorbesc despre alegerea şefului statului, trebuie să fie preocupaţi nu numai de cele 61 de voturi necesare, ci şi de sutele de mii de cetăţeni care au votat partidele din Alianţă. În această ordine de idei mi se pare cu totul insultătoare poziţia PD şi PLDM, făcută publică de D. Diacov, că selectarea şi analiza candidaţilor trebuie să fie o operaţie discretă, confidenţială pentru a-i …proteja (ha-ha-ha!) pe candidaţi de opinia publică şi de gura (spartă) a presei! Cu adevărat opiniei publice i se propune pisica din sac. Bineînţeles, procedura de alegere a preşedintelui de către parlament nu prevede dezbateri publice, dar nici nu-i interzice opiniei publice să facă cunoştinţă cu candidatul la şefia satului cu cel puţin două-trei săptămâni înainte de ziua votării. Să nu uităm, că nu va fi ales o figură simbolică fără prerogative, ci un preşedinte care, conform actualii Constituţii are dreptul de a numi premierul şi de a dizolva parlamentul. Cum poţi lăsa o asemenea alegere importantă pe seama doar a trei-patru oameni, care – de ce să nu o spunem pe şleau? – ne-au demonstrat-o de mai multe ori că au „mici” probleme la capitolul „molală şi bun simţ”. E ridicolă, caraghioasă şi stupidă grija dlui Diacov faţă de liniştea sufletească a candidaţilor la preşedinţie, ca nu cumva aceştia să fie strsaţi şi să aibă emoţii negative din cauza presei nesimţite! Preşedintele de onoare la PD se face a uita că din momentul în care persoana X a dat consimţământul să candideze la funcţia de preşedinte, el devine persoană publică şi asupra lui se extind toate bucuriile şi necazurile de care trebuie sa aibă parte o persoană publică. Eu admit discreţia şi confidenţialitatea numai la etapa negocierilor, dar din clipa când persoana a zis „DA”, adică a acceptat să candideze, el a devenit CANDIDAT, persoană PUBLICĂ şi nu mai poate benefica de clauza …confidenţialităţii.

  Păcat că liderii celor două partide se fac a nu înţelege acest lucru. După ce îşi bat joc de noi doi ani şi ceva la rând nedorind să aleagă şeful statului, după ce ne-au prostit cu interminabile „negocieri”, cu „valori şi principii”, iată că au mai inventat un prilej pentru a ne scuipa în faţă: să …protejeze de noi viitorul preşedinte! Reiese că dumnealui, mititelu” şi sărmănelu” de viitor preşedinte, trebuie păzit ca un copil bolnav, să nu-l atingă aerul rece, trebuie ferit de ochii presei şi a societăţii…O situaţie tipic moldovenească. Din păcate, unii lideri ai AIE nici în ceasul al doisprezecelea nu renunţa la atitudinea boierească, batjocoritoare faţă de presă şi opinia publică. Suntem trataţi ca o masă de manevră lipsită de inteligenţă şi agresivă căreia nu i se poate încredinţa „taina” alegerii preşedintelui. Asta e logica politică moldovenească: candidatura la funcţia şef al statului nu poate fi lăsată la mintea presei şi a câtorva milioane de moldoveni – acesta trebuie ales în taină de trei oameni. Numele acestora sunt Filat, Lupu şi Dodon.

  Nu vă vine să înjuraţi de scârbă?

 7. Daca noi vrem sa iese din orbita rusesca trebuie sa unim cu neamul nostru Romania.Bravo,Vitalia Pavlicenco pentru eforturile tale.Jos expansionist rus’

 8. Sunt si OAMENI intre rusi.
  De exemplu Valeria Novodvorskaia si Constantin Borovoi care au pichetat azi ambasada Rusiei din Letonia unde a avut loc un referendum cu privire la limba rusa ca a doua limba de stat…

  xxxxxxxxxxx

  РИГА. Перед бандпосольством России прошел антипутинский пикет «Путин, уходи!»
  Время публикации: Сегодня в 20:05

  По сообщениям латвийских СМИ, в субботу, 18 февраля, русские общественные активисты Валерия Новодворская и Константин Боровой провели пикет у бандпосольства России. Они протестовали как против русского бандглаваря узурпатора Путина, так и против предоставления русскому языку статуса второго государственного.

  Боровой держал плакат «Путин, уходи!», а Новодворская — «Путин, руки прочь от Латвии!»(фото и видео).

  «Этот митинг протеста мы проводим для того, чтобы показать русским в Латвии, чем должны заниматься русские и в Латвии, и в России, — заявил Боровой. — Не на деньги Путина и ФСБ заниматься провокациями, а бороться за свободу своей страны — России».

  «Я сижу там, где должна сидеть русская община Латвии. Потому что этот референдум задуман врагами не только латышей, но и врагами русских в Латвии. Теми, кто хочет, чтобы они навсегда остались бомжами и апатридами. Вот здесь сидят русские и требуют, чтобы Путин провалился со своим подлым, хамским референдумом»», — заявила Новодворская.

  VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=NZHL-bYRkkg&feature=player_embedded

 9. Uraaaaaaaaaa! Limba rusa nu va fi niciodata de stat in Letonia, ci va avea statut de limba straina.

  19.02.2012 03:14 —

  Жители Латвии проголосовали против предоставления русскому языку госстатуса

  ФОТО: Reuters
  Более 470 тысяч жителей Латвии проголосовали против предоставления русскому языку статуса государственного, сообщил ЦИК Латвии результаты предварительной обработки бюллетеней.

  По результатам предварительной обработки данных с 770 участков из 1035, открытых на референдуме, за предоставление русскому языку статуса государственного проголосовало 138,336 человек, против – 470,548 человек. Негодными признаны 1703 бюллетеней.

  В Латвии в субботу прошел референдум о предоставлении государственного статуса русскому языку. На данный момент в республике один государственный язык – латышский. Русский имеет статус иностранного, несмотря на то, что является родным почти для 44% жителей республики.

  Для того, чтобы русский язык стал вторым государственным в Латвии, необходимо, чтобы на референдуме за это проголосовали не менее 771,893 тысячи граждан Латвии – половина от всех граждан страны, имеющих право голоса.

  В Латвии проживают 2,1 миллиона человек. Из них 319 тысяч человек являются негражданами – лицами, постоянно проживающими в республике, но имеющими ряд ограничений в правах. В частности, неграждане не могут участвовать в выборах и референдумах. РИА «Новости»

 10. Iata ce insiamna UNIRE si MINDRIE nationala dragi frati romani!Sentimentul mindriei de a fi roman trebue sa ocupe primul loc in Ortodoxia niamului.Cei ce gindesc altfel, nu sunt capabili de a coagula societatea noastra.Cit e lucru cu cinste factorii decizionali trebue sa iasa urgent la rampa sa se pronunte deschis in aciasta privinta.Diaconii, gaponii,lupii, vulpele,ciorile-privighetoare nu sunt vrednici de a fi „Pastori”.La urmatoarea sedinta{23 februarie!!!)Lupu vreasa dea batalia decisiva pentru a ne prosti. Sa fim atenti!

 11. GEORGIA. Saakashvili a spus ca georgienii deja au simtit gustul progresului si, deja, banii sositi din Rusia pentru a ajuta opozitia, coloana a cincea, nu vor mai insemna nimic….

  Saakashvili a vizitat noua POLICILINICA multifuctionala construtita conform standardelor moderne si a declarat ca asa doreste sa arate toate institutiile medicale unde populatia sa aiba acces liber pentru a putea beneficia de asistenta medicala de calitate …

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  http://www.gazeta.ru/news/lenta/2012/02/19/n_2210357.shtml

  19.02.2012 07:05 —

  Саакашвили: грузины распробовали вкус прогресса, оппозиции деньги из России не помогут
  Грузинский народ почувствовал вкус прогресса и уже не вернется назад в прошлое, несмотря на то, что некоторые представители оппозиции «вооружаются» российскими деньгами, заявил президент страны Михаил Саакашвили, обращаясь к жителям Цагери в Западной Грузии.

  Президент Грузии осмотрел построенную в этом райцентре новую многопрофильную клинику современного стандарта.

  «В стране все еще много нуждающихся, при этом часть территорий оккупирована, что не дает нам возможности быть счастливыми, но страна целенаправленно развивается», – отметил Саакашвили.

  Глава государства говорил о планах правительства обеспечить доступность всем слоям населения современного медицинского обслуживания, рассказал местным жителям о социальных и образовательных проектах, осуществляемых в стране.

  «Наш народ распробовал вкус прогресса. Сколько бы не «вооружались» российскими деньгами, к каким бы хитростям не прибегали … эти чванливые, коррумпированные в прошлом политики не смогут вернуть наш народ назад», – заявил Саакашвили. РИА «Новости»

 12. PRO sau CONTRA ?
  Sondaj independent subiectiv:
  /in baza articolelor publicate/
  Problematica Re-Unirii cu România.
  Blog-istii de pe Vox-Publica
  total: 68 de autori
  ———————————––––––
  PRO RE-UNIRE:
  —————————––––––
  1. Nicolae Apostu
  2. Constantin Bârca
  3. Olga Bâtca
  4. Natalia Bejan /Praga/
  5. Iurie Belegurschi /Islanda /
  6. Nicolae Banaru
  7. Adrian Buligaru
  8. Dan Caranfil
  9. Victor Chironda
  10. Nicu Chitoroaga
  11. Tudor Cojocariu
  12. Dinu Cojocaru
  13. Iurie Cuza
  14. Ionuţ Deaconu
  15. Andries Donica
  16. Natalia Efros
  17. Vasile Filat
  18. Corneliu Gandrabura
  19. Oxana Greadcencu
  20. Sandu Grecu
  21. Sandu Lebada
  22. Lia Lungu
  23. Radu Marian
  24. Vitalie Marian
  25. Ion Mischevca
  26. Iurie Nastase
  27. Victor Nichituş
  28. Dan Nicu
  29. Costel Orion
  30. Vitalia Pavlicenco
  31. Sandu Pârlog
  32. Adrian Pricop
  33. Vit. Rapcea
  34. Paul Sandu
  35. Inga Tambur
  36. Traian Vasilcau
  37. Dumitru Vicol
  38. Radu Voda
  39. Vitalie Vovc /Paris/
  40. Sergiu Ungureanu

  CONTRA:
  —————-
  1.Dumitru Alaiba
  2.Veaceslav Burlacu
  3.Dionis Cenusa
  4.Igor Dodon
  5.Marina Gorobeţchi
  6.Ştefan Grigoriţa
  7.Nicolae Pascaru
  8.Lena Peretokina
  9.Nicolai Ţveatcov

  INDECISII:
  ———————–
  1.John Chetrean
  2.Victor Ciobanu
  3.Oleg Cristal
  4.Gheorghe Cuciureanu
  5.Veaceslav Balacci
  6.Mihai Busila
  7.Iulian Gulea
  8.Roman Mihaies
  9.Adrian Pleşca
  10.Maxim Pulbere
  11.Val. Purici
  12.Octavian Racu
  13.Constantin Roşanu
  14.Mihaela Roşca
  15.Cezar Salagor
  16.Sandu Soltan
  17.Andrei Spânu
  18.Vitalie Sprânceană
  19.Ghenadie Vaculovschi

  ———————————-
  N.B.
  daca s-au comis erori subiective de clasificare,
  Va rugam sa procedati public la schimbarile respective
  de pozitii. Va multumim !
  P.S.
  Numele si prenumele au fost scrise
  conform normelor ortografice românesti,
  deci au fost acceptate formele ne-rusificate.

 13. Despre revoltele de pe acest blog cu „petroiu lui Ghimpu”
  Cine cu cene-i, cine au duşmanul comun?
  Încă un luptător cu „piatra lui Ghimpu – „http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=14869
  articolul”foto | Vezi AICI ce au făcut ”protestatarii” lui Voronin cu ”piatra lui Ghimpu””

 14. Peste 70% din cetatenii Letoniei sunt contra ca limba rusa sa aiba statut de stat. Uraa!

  Jos ocupantii!

  http://ria.ru/world/20120219/569350856.html

  Более 70% граждан Латвии против госстатуса русского языка

 15. Ce se poate REAL de facut.

  Sa stabilim un milion, un miliard de INTERCONEXIUNI TRANSPRUTENE, sa avem aceleasi STANDARDE in orice domeniu, sa traim cu preocupari comune, sa avem SEDINTE COMUNE regulate ale guvernelor la Iasi.
  Asta ar fi UNIREA REALA. Prutul ajungand sa fie o simpla linie de demarcatie cu trecere libera indiferent ca suntem sau nu Oficial uniti.

 16. Presedintele Letoniei a multumim cetatenilor ca au votat contra limbii ruse la referendum.

  BRAVO, Letonia, popor UNIT si constient de valoarea ce o au. Dar noi, ROMANII BASARABENI>? Cat o sa ne lasam calariti de COLOANA A CINCEA? adica de OCUPANTI, mancurti, comi si tradatori de toate zoile…

  19.02.2012 12:33 —

  Президент Латвии поблагодарил граждан, проголосовавших против русского языка на референдуме
  Президент Латвии Андрис Берзиньш поблагодарил граждан страны, которые на референдуме проголосовали против предоставления русскому языку государственного статуса, сообщает РИА «Новости».

  «Благодарю всех, кто встал на защиту госязыка и Латвии как единственной страны в мире, где латышский язык, народные традиции и все латышское могут существовать, развиваться и объединять всех, кто является истинными патриотами этой страны», – сказал Берзиньш журналистам в воскресенье.

  По словам президента Латвии, референдум стал серьезным уроком для общества.

  «Я благодарю всех, кто сумел сохранить в накаленной атмосфере референдума хладнокровие и толерантность, не поддался на провокации и разжигание вражды. Одновременно нам нужно помнить, что с референдумом ничего не заканчивается. Все, кто хочет здесь жить на основе взаимного уважения и понимания, должны немедленно начать дискуссию, диалог о том, как преодолеть подозрения, обиды и недоразумения. В противном случае люди с экстремистскими взглядами смогут так же манипулировать нашим обществом, как это нередко случалось раньше», – сказал Берзиньш.

  В субботу на референдуме против предоставления русскому языку статуса государственного проголосовали более 821 тысячи жителей Латвии. «Газета.Ru»

  iata unele comentarii:

  alexgen | 11:14, воскресенье, 19.02.2012

  3/4 против

  ––––––––
  plus72 | 10:46, воскресенье, 19.02.2012 | Ссылка на комментарий

  Хотят двуязычия пусть выучат латышский, в чем проблема?

  –––––––––
  evgeny_300 | 10:35, воскресенье, 19.02.2012 | Ссылка на комментарий

  Вот где махровый национализм процветает.

  –––––––––
  jeengle | 10:53, воскресенье, 19.02.2012 | Ссылка на комментарий

  Это все равно, что русских, голосующих против таджикского как второго государственного, назвать националистами. Дебильно по двум причинам:
  1. россия не настолько демократична, чтобы выносить подобную проблему на референдум. У нас царь все решает.
  2. царь не видит проблемы неконтролируемой миграции, потому что не выходит в народ и не оказывается среди гопоты из соседних стран. А ведь у нас и своей вполне хватает.

 17. Iata comentariile de pe http://vox.publika.md/politica/comunistii-aie-si-solutia-unirii-proclamatia-cnu-de-la-24-ianuarie-1992-175411.html

  1. Aceasta “Proclamatie” istorica de mai sus este inca un PAS important spre Marea Noatra izbânda si Visul poporului nostru: Marea Re-Unire din Decembrie 2012! Asa cum ne informeaza Stelele din Cer si Ingeriidin sufletele noastre dornice de pace si liniste. (IVU)

  2. Doamna Vitalia, parerea mea, este ca acum când se pregateste o a Doua versiune a acestei Proclamatii-Manifest din 2012 a unui nou Consiliu 2 al Unirii dupa masa rotunda din aceasta luna, sun auspiciile Dvs., ar trebui de inclus puncte concrete si pasi practici,de realizare a acestui deziderat. Un inceput ar fi strângerea de semnaturi de aderare la CU. Cum s-a facut si cu alfabetul latin in 1989. Sute de mii de semnaturi! Si s-a reusit! De ce nu si acum? Felicitari pentru curaj! (Toader)

  3. »Frate Toadere de peste Prut, Dumnezeu nu ne-a uitat şi ne ajută, având un plan măreţ cu poporul român. Trebuie să avem răbdare. Prin faptul că pe voi v-a ţinut separaţi de Ţara Mamă, Dumnezeu a ţintit ceva, căci acolo la voi a conservat mai bine tradiţia, cultura şi simţirea românească. Mai mult decât atât, din Moldova voastră se va ridica în următorii ani Omul Providenţial, care după Unire, la alegerile din 2014, va fi ales conducător la cârma României şi o va ridica în fruntea naţiunilor, iar planul ocult, care avea ca obiectiv desfiinţarea României, va fi respins. Prea mulţi sfinţi şi oameni spirituali s-au ridicat din neamul nostru ca să nu avem ajutorul şi protecţia lor. Trebuie doar să ne păstrăm în credinţă».(Aeleden)

  4. PRELUARE de Profeţii: »Istoria curge după planul divin în care scrie că Unirea va veni curând. Şi mai cred că acel model de societate ideală, care să înlocuiască total capitalismul sălbatic actual, va prinde rădăcini mai întâi în România şi apoi se va răspândi la celelalte state de pe Pământ. Şi un mare rol în reformarea societăţii româneşti îl va avea acel conducător moldovean (de peste Prut), care va fi ales în fruntea ţării în 2014, după mult aşteptata Unire.“ (Aeleden)

  5. Sunteti ticniti. Mai bine sa am o sora in rusia decit asa frati in romania.(volif)

  6 Wolf – lupoiule: Atunci ce mai atepti? pashol na Turbinku!

  7. Marea Dacie: dragi unionisti catati-va un serviciu si veti aduce mai mult folos societatii,a fi roman nu este o profesie. (dan)

  8. Eu unul nu inteleg si prin urmare ma voi repeta pana voi primi un raspuns coerent : Desi se stie ca a avut loc “exodul a peste 800 000 de români, exterminarea şi deportarea în masă a românilor rămaşi sub ocupaţie sovietică, (…), precum şi implantarea de populaţie alogenă “, populatia alogena implantata a primit cadou cetatenia moldoveneasca si odata cu ea dreptul de a hotara soarta Moldovei (fara a fi obligata ca macar sa cunoasca limba si istoria tarii a carei cetatenie o primesc ,asa cum e la altii)iar cei 800.000 de refugiati si urmasii lor , oameni cu radacini de secole in acest pamant ,nu au primit acest drept .Ba mai mult , alogenii proaspat implantati in ultimii 60 de ani deveniti peste noapte moldoveni ne-nvata pe noi , urmasii refugiatilor , cine suntem , ce limba vorbim si hotarasc soarta tarii parintilor nostrii fara ca noi sa putem face nimic. Vi se pare corect? Vi se pare normal?Credeti ca noi putem intelege si ierta ??!!! (costin)

  9. Doamna Vitalia (de la viata), daca reusesti sa aduni 1 milion de tarani cu intelectuali in centru Chisinaului, timp de 2 saptamani (ca sa demonstreze fara violente), vei realiza visul adevaratilor moldoveni bastinasi si veti ramane in istorie. Foarte simplu. Dupa care referendum. AMIN. Sa ne ajute DUMNEZEU. Asa vad eu cea mai rapida sansa a R.Moldova de integrare in UE. Dupa Croatia, cel tarziu. (reunificare)

  10. @costin: Pe oamenii de rand (din toate etniile) sa-i ierti frate ca ei n-au vina, sunt doar unelte de manipulare inconstiente. Te rog ca sa-i iubesti si sa-i respecti. Ideologia taristilor si bolsevicilor (cu neobolsevici) trebuie pe veci distrusa si anihilata. Iubeste toate etniile de langa tine si lupta impotriva nebuniei kremlinului, practicata de peste 200 de ani. Dusmanul nostru comun este bestia din beciurile Kremlinului, care va pieri in curand. (reunificare)

  11. @reunificare: Pai nu numai eu trebuie sa fac asta. Cu totii. (Vitalia Pavlicenco)

  12. @costin: Tu trebuie sa sti ca R. Moldova este impazita de iscoade si spioni kgb-isti (gen comunisti, directia a V-a cu nume de “Voroni, Tkaciuki, Dodoni” si probabil Rosca, “pascaru”si “vajia” (vasile cu roluri de javre) si cu propagandisti ideologici tip Stati si Stepanciuk si cu curve mass-media tip Morari. Ei sunt dusmanii neamului. Trebuie sa fiti curajosi si sa va eliberati de frica. Procentul de victorie este 75% in favoarea voastra. Prin unitate si fara frica deveniti invingatorii. Pe ei fratilor. Este treaba voastra, Noi nu ne putem amesteca in problemele voastre interne. Doar voi aveti puterea interioara. (reunificare)

  13. @Vitalia Pavlicenco: Desigur cu totii,… dar eu sunt la 2000km distanta (undeva langa Bruxelles de unde stiu informatii direct de la izvorul cel bun) de voi si mi-am expus gandul prin cuvintele scrise. Cand am dorit sa va schimb tactica, m-ati atacat ca am un creier de 50 de grame si nu pot pricepe starea intelectuala a dumneavoastra. Cu ideile suntem compatibili si v-am aparat imediat contra unui comentator bolsevic (va rog ca sa cititi comentariile articolelor anterioare) fara sa-mi manifest vre-o razbunare. De altfel am scris sub diverse pseudonime (si poeziile), ca gandul meu pus in cuvinte sa se transforme in fapte. Sunt sigur ca v-a veni ziua cand ne vom bucura impreuna. Eu am uitat deja de stresul dumneavoastra, cand mi-ati evaluat greutatea creierului de 50 de grame. Voi cei de acasa trebuie sa va descoperiti forta interioara, mostenita din limba si identitate, pentru eternitate. Trebuie doar ca sa ne putem ierta si sa aparam impreuna adevarul. Din partea mea nu sunt dubii si gandul meu scris simt ca va deveni realitate. Multumesc DOAMNE. (reunificare)

  14. Заебали либералы?/Влад Филат?/Румын Оноже?/Не сиди один в печали/Приходи на площадь тоже!/Храбрым будь,/ как наши деды!/Дрогнут Лупу и Плохиш./И на “ПЛОЩАДИ ПОБЕДЫ”/Ты страну освободишь! (Radu)

  15. Traiasca România Mare! (Toader)

  16. De duşmani e plină ţara,/Ce vorbesc în limba rusă!/Ei ne pun în cale bara,/Şi ne fac viaţă distrusă!/Vrem un Ştefan şi un Ţepeş,/Şi un buzdugan mai mare!/Vrem şi arme,cai mai repezi,/Şi curaj la fiecare!/Pe duşmani să-i căsăpim,/Creierii din capi să zboare!/Liberi veşnic,ca să fim,/În Ţara România Mare! (grig leo)

  17.Dna Pavlicenco, Sint ingrijorat, pentru ca am citit raspunsul pe care l-ati dat lui Scythicus, un om si Roman Basarabean. (E VORBA DE RUGAMINTEA SA NU MI SE SPUNA ATITA DESPRE NECOOPERAREA CU PPDD! – Nota Vitaliei Pavlicenco) Repet – cu asemenea pozitie a PNL, miscarea unionista va avea de pierdut. Ei au perfecta dreptate si eu sint alaturi de ei cind vorbim despre partidul tabloid a lui Dan Diaconescu. In modul cel mai serios, propun ca aceasta actiune privind reintregirea Romaniei sa devina o cauza a societatii civile din Republica Moldova si Romania. Ea va fi sustinuta si de o parte dintre partidele politice. In mod sigur PCRM si Partidul Socialistilor ca si cele rusesti vor fi impotriva. Se impune de urgenta formarea unui Comitet al reintregirii din care sa faca parte Mircea Druc, Ion Iliescu, Mircea Snegur si tinerii basarabeni din UE care s-au declarat unionisti. Sint convins ca Mircea Snegur si Ion Iliescu regreta ca au irosit sansa pe care au avut-o imediat dupa caderea zidului Berlinului. Pe mine m-a impresionat cuvintul lui Mircea Snegur la catafalcul Leonidei Lari. Anul 2012 este anul reunificarii tarii. Hai sa nu pierdem timpul cu certuri interne. MODELUL GERMAN ESTE SOLUTIA SI PENTRU BASARABIA! (un unionist)

  18. Dna Pavlicenco, “@reunificare: Pai nu numai eu trebuie sa fac asta. Cu totii.” Faceti un pas inapoi in interesul actiunii noastre. PNL trebuie doar sa propuna societatii civile sa puna in dezbatere ideea reafirmarii hotaririi Sfatului Tarii din 27 Martie 1918 si apoi sa fie primul partid din Republica Moldova care sa-si declare sprijinul pentru ea, chemind si celelalte partide sa-si declare pozitia sprijinind sau nu aceasta miscare. (un unionist)

  19.(Vitalia Pavlicenco pt) @un unionist: Cind raspund postarilor, nu stiu cine si la ce distanta e de Chisinau sau Bucuresti. Nu atac decit cind cineva posteaza lucruri neplacute. De ce nu acceptati sa se discute civilizat orice tema? Nu postati lucruri ofensatoare si vom discuta cu toleranta. Sau nu am dreptate? Nu e vorba de starea intelectuala a cuiva. Este vorba de “empatie”. Sa poata fiecare sa se imagineze in pielea altcuiva. Asta determina intelegerea si celelalte decizii si actiuni.

  Probabil ca aveti senzatia ca stiti totul, despre evolutiile de la noi. Mie nu-mi puteti reprosa ca nu mi-am “descoperit forta interioara, mostenita din limba si identitate, pentru eternitate”. Cititi – am scris de ma doare capul. Si acum as putea sa ma linistesc si sa lasam lucrurile sa curga de la sine. Iata ca suntem o echipa ca nu lasam. Vedeti – nu sunt scandaluri in PNL, oamenii ramin din convingeri, in timp ce altii haladuiesc de la stinga la dreapta pe esichierul politic si invers. Ce am facut in acesti ani, fara forta economica in spate, ramine. Totul ce am considerat de a fi demnitate nationala am facut cu fortele mele si am demonstrat ca, desi nu poti, nu ai conjunctura, trebuie sa incerci macar.

  De comuniti mi-am batut joc intre 2005-2009, pentru ca alta forta mai mare nu aveam, dar am depus initiative legislative si privind iesirea din CSI, si privind Transnistria, am propus o comisie de medici independenti sa analizeze sanatatea mintala a lui Voronin, o comisie impartiala pentru analiza legalitatii averii familiei lui Voronin, am un dosar contra lui Voronin la CEDO, am adunat semnaturi pt art.11 si 13. De ce altii nu fac mai mult azi, cind au majoritate in Legislativ. Despre activitatea mea mai mult nu sriu, se poate citi din plin pe Internet.

  Oare noi nu asta facem? Oare noi nu adevarul il aparam, incercind, dupa congresul al III-lea al PNL sa ii adunam pe unionisti, incepind chiar cu 28 noiembrie 2010, cind i-am chemat pe toti unionistii sub acelasi drapel?

  Si noi suntem convinsi ca al nostru gind va deveni realitate.

  Miscarea unionista nu e a PNL. Noi incercam sa miscam lucrurile. Noi nu ne putem de unii singuri sa ne asumam aceasta povara. Noi nu avem bani. Orice miscare – ai iesit din casa, trebuie sa platesti biletul la transportul in comun sau sa torni motorina in masina, totul costa – un Internet, o arenda, o imprimanta, o hirtie, un cartius incarcat. Noi nu putem face fata acestor cheltuieli. Iar in RM bani se dau partidelor prorusesti sau pretins proeuropene, nu partidelor unioniste, stiti bine asta – nu?

  De unde intrebarea: Ce facem? Stam pe loc sau ne pornim? Ne pornim si incepem imediat a pune piedici sau vine fiecare cu efortul si leul lui? Spuneti-mi ca nu am dreptate.

  Deci – ce pretentii aveti la PNL, care incearca, fara mijloace, sa porneasca niste lucruri in care noi sincer credem si adunam oameni care cred, de asemenea, sincer in asta? Sa nu incerce? Bine. Incetam daca deranjeaza pe cineva, chiar am vrea sa stim si pe cine, pentru ca vom incerca sa punem aceasta problema in cadrul grupului de initiativa in discutie. dar cel mai bine e sa vedeti filmul discutiei de la 8 februarie despre oportunitatea pozitiei unioniste, care a avut loc la sediul PNL din initiativa noastra. Si va intreb – nu e mai bine ca sa ne miscam oricit e de greu si sa adunam oameni de pe ambele maluri ale Prutului? Desi ramine si o alta varianta. Daca noi nu facem bine – de ce sa nu incerce altcineva? Eu stiu care sunt dedesubturile, nu va faceti iluzii ca nu pricep. Totul e bine, munca e buna, efortul de dimineata pina dimineata e bun, dar nu cu Pavlicenco, pentru ca ea ne enerveaza. De ce? Faceti mai bine decit noi si noi va vom felicita.

  Sau spuneti-mi cui trebuie sa plac si care dintre politicienii nostri isi pun problema sa placa la 25 de milioane de romani?

  V-am rugat si repet – nu discut despre PPDD, nu avem acord cu acest partid. E chiar atit de greu de inteles asta? Sau, altfel spus, exista vreo interdictie pusa de a se vorbi despre acest partid? Sau, altfel? De ce un mesaj bun nu ar trebui ascultat si urmat de alte partide din Romania, vorbim de mesajul prounire cu Basarabia al PPDD? Imi imaginez de ce. Ca deranjeaza pe cei care nu au acest mesaj. Foarte bine. dar mai bine ar fi sa si-l propuna si alte partide. Si, spre deosebire de PPDD, avind putere, – sa il si realizeze. Sau cine nu le da voie? Europa, iluminatii?

  Intre altele, am avut un Mesaj la Congresul al III-lea al PNL de la Crin Antonescu, in care se spunea despre idealul istoric al romanilor de pe ambele maluri de Prut. Vedeti? Lucrurile deja se schimba. Concluzia? Daca taci si stai pe loc, e mort totul, daca te misti, poti misca si lucrurile.

  Ati spus “in modul cel mai serios, propun ca aceasta actiune privind reintregirea Romaniei sa devina o cauza a societatii civile din Republica Moldova si Romania.” Mie imi propuneti sau cui? M-as bucura sa avem o societate civila prounionista in R.Moldova. Astept un raspuns, daca stiti, sa imi spuneti si mie care sunt acestia, pentru ca, pe cine noi ii stim, sunt aici, in Consiliul Unirii, pornit de noi toti.

  Sa va auda Dumnezeu cu “ea va fi sustinuta si de o parte dintre partidele politice”.

  Noi, PNL, am pornit aceasta discutie in societate, si nu societatea civila. De ce oare? Astept opinia Dvs. Noi, insa, am pornit-o pentru ca nu vedem alta solutie si pentru ca avem acest obiectiv politic in Program si Statutul, inca neinregistrat de Ministerul Justitiei. O parte a societatii civile, cu toate riscurile, a raspuns. De ce alte partide nu au facut? Sau vor face cind vor fi debarcate de la Putere? Sa ne rugam sa fie debarcate sau sa speram ca vor fi la putere si isi vor declara adeziunea la o structura unionista? Cum credeti?

  Daca “se impune de urgenta formarea unui Comitet al reintregirii din care sa faca parte Mircea Druc, Ion Iliescu, Mircea Snegur si tinerii basarabeni din UE care s-au declarat unionisti” atunci nu vad de ce sa nu fie facut. Noi ne vom bucura asa cum, sper, se bucura cei care deja au exprimat adeziuni la Consiliul nostru al Unirii. Intre altele, l-am pornit dupa discutii cu Mircea Druc, cel care ne sprijina si ne-a trimis o serie de documente. Cu Iliescu nu am vorbit, dar dupa lansarea Mesajului Unionist de catre PNL la DPN din 17 aprilie 2010, a fost o emisiune la Jurnal TV si, prin telefon, au participat Ion Iliescu si Gheorghe Funar. Au avut o prestatie prounionista clara. Intre altele, editorul de mare succes in RM si in Romania, Anatol Vidrascu, Alexandra Can, Vitalia Pavlicenco – toti cetateni romani – avem, cu semnatura lui Ion Iliescu, Ordine Nationale ale Statului Roman in Grad de Comandor. Nu eram deputat cind mi-a fost acordat, ci, practic, somera, iar dna Can nu era ministru, ci deja ex-ministru. Intre altele, din cei 15 membri ai Biroului permanent al PNL 11 persoane sunt cetateni romani. Altii isi redobindesc cetatenia, noi luptind pentru ca ea sa fie recunoscuta implicit.

  Nu pot spune nimic de Mircea Snegur. El a promis sa ne zica si cind va fi Unirea. Mai asteptam. Nu cred, insa, ca fiica sa, Natalia Gherman, ar apropia Unirea Basarabiei cu Romania. Dvs. – ce credeti? Am dreptate sau nu?

  Leonida Lari, Dumnezeu sa o ierte, cred ca trebuia – si dupa ce a plecat la Bucuresti -, sa fie prezenta si sa mobilizeze lumea de pe malul sting al Prutului. Sau nu am dreptate? Ca sa nu spun ce discutii am avut cu ea si ce am vorbitt cind am fost in Parlamentul Romaniei…

  Noi avem o sumedenie de probleme. Numai pentru ca anul 2012 ar fi bine sa fie Anul Reunificarii Tarii, noi, cu totii ne sacrificam.
  Eu nu ma pierd cu certuri interne. Ii sfatuiesc si pe ceilalti sa nu faca asta, dar nici sa interpreteze “lejer” lucrurile astfel, in mod foarte subiectiv.

  Iar ca dovada ca “MODELUL GERMAN ESTE SOLUTIA SI PENTRU BASARABIA!” noi, PNL, am expediat, in anul 2009, doua scrisori Angelei Merkel, ca sa le solicite lui Putin si Medvedev sa ne lase in pace si sa ii convinga pentru noi ca avem si noi dreptul la modelul german, cu lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Mi-a tradus scrisoarea in germana chiar ginerele meu, din Germania. Inca multe va pot spune, dar nu va cunosc, dar, desi nu va cunosc, consider ca am spus prea multe. De ce? E simplu. Pentru ca nu-mi plac aprecierile pe care eu le consider subiective. De ce ele apar? Asta e deja o alta problema. E buba romanilor, cu ceea se numeste “ciinele gradinarului”. Sau nu am dreptate (nici aici)?

  Apropo, inca nu am facut decit un mic pas inainte si deja ne propuneti sa facem un pas inapoi…

  Eu cred ca totul ce am scris pina acum demonstreaza ca sfatul dat (PNL trebuie doar sa propuna societatii civile sa puna in dezbatere ideea reafirmarii hotaririi Sfatului Tarii din 27 Martie 1918 si apoi sa fie primul partid din Republica Moldova care sa-si declare sprijinul pentru ea, chemind si celelalte partide sa-si declare pozitia sprijinind sau nu aceasta miscare) este inoportun. Asta pentru ca. 1. Am sprijinit toate miscarile aparute – Actiunea 2012, Miscarea civica 1812, Miscarea Memoria Neamului. Imi puteti spune ce fac ultimele doua de cind le-am sprijinit? Poate ascultati pozitia dlui Mosanu despre asta? 2. Nu am impiedicat pe nimeni sa faca ceva, dimpotriva, prin totul ce facem si scriem am indemnat pe toti sa se alature.

  Din pacate, ne-am ales numai cu obstructionari, si pe 9 Mai 2008, si pe 28 iunie 2011, si in alte dati. Oare acum nu avem, din nou, de a face cu o noua incercare de obstructionare? Ramin la ideea – “ciinele gradinarului”: “Nici noi nu facem, dar nici voi nu trebuie sa faceti, ca ne deranjati pe noi, care inca nu putem face”. Succes! (Vitalia Pavlicenco)

 18. BANDA TERORISTA FSB in Letonia a primit o lovitura hotaratoare. La referendum organizat de ei pentru a obtine pentru limba rusa statutul de a doua limba de stat, 78% au votat CONTRA.

  …………..

  ЧЕКИСТСКИЙ ПРОВАЛ. Тербанда ФСБ потерпела сокрушительное поражение с «референдумом» в Латвии

  Время публикации: Сегодня в 12:05

  По сообщениям СМИ полностью провалился организованный в Латвии международной террористической организацией ФСБ России т.н. «референдум о признание русского языка вторым государственным».

  По результатам подсчета половины всех бюллетеней, 78% (563.000 чел.) участников референдума проголосовали против предложения пятой колонны Москвы ввести в стране второй государственный язык — русский. «За» проголосовало 22% (176.000 чел.).

  Чтобы внести необходимые поправки в конституцию Латвии, было необходимо, чтобы «за» проголосовали более 770 тысяч избирателей. При этом в Латвии проживает чуть больше 2 млн человек, из которых около 60% — латыши, а 40% — русскоговорящие.

  Таким образом, половине русскоговорящих Латвии этот «русский язык» совершенно не нужен.

  Что чекистский «референдум» провалится, было ясно с самого начала. Поэтому перед его куратором, матерым русским террористом с характерной «русской» или «латышской» фамилией Линдерман, начальством из ФСБ в пропагандистско-провокаторских целях была поставлена конкретная задача — набрать 300.000 голосов «за» и тем самым показать управляемость всеми 40% русскоговорящими из Москвы.

  Линдерман набрал только половину. В отличие от Эстонии и Литвы, где русскоговорящие — пришлые колонисты, в Латвии есть признанное во времена Первой республики русское нацменьшинство на востоке страны в Латгалии.

  Напомним, что так называемый русский язык является искусственным и был придуман по заказу царей России немецкими масонами в конце 18 века. Он представляет собой тарабарщину на основе богослужебного «церковнославянского», который в свою очередь был придуман для северных православных христиан греками византийцами на основе тоже искусственного языка, т.н. староболгарского.

  Болгары — этнические тюрки и славянофонный «староболгарский» для них совершенно чуждый язык.

  В свою очередь т.н. русские — конгломерат восточных финно-угорских (родом из Сибири) и монгольских народов. Поэтому «русский язык» для них тоже является совершенно чужим и чуждым.

  О том, что русские не славяне, свидетельствуют хотя бы их восточные черты, например, скуластость и маленькие глаза, которые совершенно отсутствуют у славян (Ричард Пайпс, Россия при старом режиме, с. 49, перевод с английского Владимира Козловского, Кембридж, Массачусетс, 1980).

 19. Vä respect, dna Pavlicenco, pt demnitatea nationalä, pt coloana vertebralä, dar imi vine a ride cä ginerele d-trä (vorbeste romäna?), avind un serviciu in Germania, si fiica, care, dupä cum inteleg, vrea sä revinä la serviciu, nu sunt in stare sä pläteascä o bonä, cä, chipurile, o faceti din pensie. In Germania copiii primesc indemnizatii pinä la 18-21 ani.

  Interesant, ce v-a räspuns Merckel, cä sunt f.diplomati, in realitate, li-i in cot…de Moldova…

  Fiica lui Snegur si Unirea??!! Ha-ha! Eu sustin partidul d-trä si dacä aveti nevoi de iscäliturä sau alt orice puteti sä-mi scrieti. Vä doresc succes!

 20. Pt lilia

  Nu trebuie sa rideti. Eu nu m-am jenat sa spun care e realtatea. Si voi raspunde punctual doar pt ca ati zis ca puteti semna adeziune la ce facem. Dar am o rugaminte. Imi veti raspunde la aceasta postare. Plus ca va solicit numarul de telefon. Tel. meu este 069111682. V-am trimis si un e-mail.

  1. Fiica mea lucreaza in sistemul de educatie. Dar este liber profesionist, nu are contract. Preda vioara. In scoala nu poti atit de usor sa iti gasesti de lucru la jumatate de an de studii. Nepotica s-a nascut pe 11 februarie 2011. Deci, un an a implinit inaintea semestrului al doilea de studii. In Germania nu poti primi si ajutorul de maternitate, si salariul. Ori una, ori alta. Fiica acum a inceput sa lucreze, dar salariul inca nu e atit de mare ca sa acopere si plata pentru bona. Ei inchiriaa un apartament, nu au bani de casa, nici noi nu-i putem ajuta decit dupa ce nu vom mai fi in viata… Le va ramine apartamentul.

  2. Ginerele temporar nu lucreaza. A fost intr-un proiect pe doi ani. Din cauza crizei s-a incheiat dupa un an. Ginerele este german de nationalitate macedoneana, din parinti emigrati si integrati in societatea germana cum au putut. El nu este roman, nu vorbeste romana, dar incepe a pricepe. Este un baiat extraordinar. Ginerele, in plus, isi ia doctoratul, in informatica. Fiica-mea deja l-a luat, i muzica. Insa el trebuie sa mai studieze.

  3. Fiica si ginerele nu accepta bona, adica un om strain, pentru a ingriji de nepotica. Nu toti vor oameni straini in casa. Fiica mea doreste eu, mama ei, si bunica fiicei ei, sa o ajut. Eu, insa, nu pot. De aceea i-am trimis o verisoara de a ei de pe varul drept, de singe. Pe care o accepta, ca e o femeie foarte buna. Si eu platesc, nu „chipurile”.

  4. Fiica mea e cam suparata pe mine ca sunt om public in continuare, in loc sa fiu bunica in sensul traditional al cuvintului. Si eu sunt suparata pe mine. Dar indata ce gasim un tinar sa ma poata inlocui sub toate aspectele, eu ma voi retrage din politica.

  5. Despre cum „in Germania copiii primesc indemnizatii pinä la 18-21 ani” cu doi parinti apti ma voi interesa. Dar stiu ca ginerele meu cunoaste perfect legile, nu am auzit despre asta.

  6. Merkel nu a raspuns. Insa nu asta conteaza. Conteaza ca am avut demnitate sa ii scriem.

  Nu va sugerez, dar s-a impune niste scuze.

 21. D-na Pavlicenco,

  Va rog nu mai postati comentarii in limba rusa.
  Va rog eu mult de tot.
  In acelasi timp stiu sigur ca sunt in asentimentul mai multora de aici.
  Romanii din Romania nu stiu limba rusa si o asociaza cu tragedia invaziei rusesti. Renuntati pentru Dumnezeu la aceasta limba.
  Puteti sa va exprimati foarte bine si in limba romana.
  Aceasta este limba noastra materna. Culmea culmilor, scrieti despre Unirea cu Romania in ruseste!? Pai cine va mai crede???

 22. Pt Radu E.

  Va rog foarte mult sa nu imi cererti ceea ce nu depinde de mine. Nu eu postez in limba rusa (poate niste interviuri acordate unor publicatii de limba rusa, dar asta e de inteles, am acest drept – de a acorda interviuri si pt a fi citite de alogeni). Am mai fost jignita pe facebook la acest capitol. Eu nu stiu cine posteaza, insa 1. Aceste postari indica niste lucruri foarte elocvente pt lipsa de demnitate a romanilor din Basarabia, in raport cu balticii sau cu antiPutinistii. 2. Eu nu-mi pot permite sa sterg postarile vizitatorilor decit cind sunt total indecente, dar si atunci foarte greu o fac.

  Eu nu am timp sa traduc aceste postari. Cei care posteaza, cred eu, la fel nu au timp sa traduca. In aceste materiale nu este scris despre Unirea cu Romania.

  Mersi pt intelegere.

 23. Nu toţi inţeleg cât de greu a fost sa alegeţi intre nepoţicâ şi politica,v-am apreciat mereu şi sunt alâturi de D-stra. Sa ne ajute Domnul.

 24. eu is contra unirii! dece sau luptat dar atunci parintsii noshtri cu transnistria? Ca sa devenim stat independent, sh akuma ce, iar sa ne unim cu cineva??? care se socot romani sa se duca in romania, acum asta e ushor. Eu am fost in romania cind eram mic, parintsii mei erau drept sclavi akolo, tatal meu a fost batut cu bestialitate cu furcile, de la nika toata!!! putea sa fie mort mai intii la razboiul cu transnistria, apoi la romania. iar acum cineva scuipa in onoarea celor cazutsi pe front!!! eu cred ca va fi haos shi revolutsie in tsara daka ne vom uni sau daka vor incerca sa ne uneaska!!! jos alianta jos unirea, noi nu suntem romini!!! SUNTEM BASARABENI!!!! TRZITSIVA CARE INCA DORM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *