(În imagine – fotoliul cuplului Filat-Dodon) Mai întîi să spun de ce nu-mi place Ghimpu. Nu e vorba de lucruri personale, că sunt aici mai multe. Am fost cu Ghimpu într-un partid, în PFD, am fost, anterior, în PD-ul condus de Gh.Ghimpu, care s-a unit cu Congresul Intelectualității, transformat în Congresul Democrat Unit, apoi – în PFD, condus de Valeriu Matei. Nu-mi place că nu a ieșit Ghimpu deschis împotriva comuniștilor, așa cum am făcut-o eu toți anii, uneori chiar fiind singura în Parlamentul 2005-2009, cînd Ghimpu s-a tot ascuns după spatele lui Chirtoacă, apărînd după alegeri deja în prim-plan.
Nu-mi place Ghimpu pentru caracterul său, pentru atmosfera și isteria pe care o face împotriva PNL, pentru că nu a știut și nu-l interesează unitatea forțelor naționale, pentru egoismul inimaginabil pe care îl manifestă, crezînd mereu că va suci mîinile PNL și ne va scoate de pe arena politică. Nu-mi place pentru că acum nu-l mai interesează obiectivul Unirii, la care a renunțat (dar la care va reveni, la sigur, cînd va fi debarcat de ”parteneri”), dar îl interesează, în schimb, îmbogățirea propriului partid pentru a-l menține la putere. Nu ne place Ghimpu deoarece ne spune mereu că PNL trebuie să se dizolve și să nu participe la alegeri. Aceasta în timp ce – și în Parlament, și în Consiliul Municipal Chișinău – par să lipsească exact, credem noi, peneliștii, voturile PNL, cînd o cooperare cu noi ar fi putut aduce o plusvaloare faliei politice naționale. Suntem supărați și pentru că Ghimpu – deși noi am adresat o scrisoare PL – nu cere Ministerului Justiției să nu interpreteze Constituția, ci să înregistreze noul Statut al PNL, în care este fixat obiectivul Unirii cu România (sperăm că nu se și bucură pentru asta, ca să nu spunem că e și complice, poate, la un asemenea abuz antiromânesc). Nu-l deranjează pe Ghimpu Partidul Regiunilor lui Formuzal, înregistrat fără probleme etc. Ne oprim aici, deși am avea încă multe de spus.
În pofida tuturor acestor fapte triste, pe care timpul le va pune la loc, eu nu cred ca trebuie făcut Ghimpu vinovat de nealegerea Președintelui R.Moldova. Nu cred că individul antiromân Dodon, care a umplut străzile cu simbolurile-i moldoveniste/antiromânești trebuie să ne dicteze cine să fie Președinte și să ne vorbească de pe micile ecrane ca un Lenin rozovior.
L-am urmărit ieri cu repulsie pe Dodon, care ne spunea cu o privire a la Beria (mutra îi seamănă cu satrapul) că PD și PLDM sunt ostaticii lui Ghimpu. Noi nu suntem naivi să nu vedem cum se spală creierii populației prin manipulările de la unele televiziuni, prin care e forțat PL-ul să voteze o greceanîi, un talmaci sau alți cîrpaci roșii, mascați prin calificative gen ”neutri”, ”apartinici”, ”apolitici”.
În primul rînd, noțiunea corectă ar fi ”un candidat nepolitic”, deși ”neafiliat” nu poate fi nimeni, la fel – nici ”nepolitic”, pentru că oricine are o opțiune politică, sensul fiind doar că nu e membru al vreunui partid.
Din atare punct de vedere, nu văd de ce, pentru un om politic normal, nu ar fi bună pentru Președinte candidatura lui Vasile Nedelciuc, propusă de PL. Ar fi bune și candidaturile lui Alexandru Moșanu, Valeriu Matei, Ion Sturza, Vladimir Beșleagă, Alexandra Can, a colonelului combatant Anatol Caraman, oameni care știu ce spun și nu sunt ”jmecheri” ca unii candidați cosmopoliți, alimentați de bani occidentali, care spală sentimentele naționale, gen Nantoi.
Personalitățile naționale amintite aici ”nu sunt bune” pentru că de ei nu are nevoie Kremlinul – asta e. Toată lupta care se dă acum e pentru a pune un Președinte care să răspundă comandamentelor cercurilor imperiale de la Moscova, să nu fie român sau proromân, să facă ce i se va spune, să nu capete aură și, carecumva, să îi crească ratingul mai mult decît cel pe care îl are, de exemplu, Filat. Filat nu vrea povestea Lucinschi-Sturza, cînd apăruse frica lui Piotr Kirilovici că Ion Sturza va deveni lider național. Iar Filat e produsul lui Lucinschi.
Acest Filat, la Televiziunea publică, era asistat, într-o emisiune, de Nedelciuc (mie nu mi-a plăcut ipostaza în care l-am văzut pe Vasile), după care îi respinge candidatura. De ce? Pentru că Vasile e cu șapte capete mai sus decît Filat și dacă Nedelciuc ar fi Președinte, Filat nu l-ar putea controla, manipula, nu i-ar dicta, plus că, lui Filat, i-ar scădea ratingul în două săptămâni și nu va mai fi ”number one”, ci, „ot silî, 11”.
Acum să revenim la Ghimpu. Știu că stă acum arogant și evervat. Arogant – că așa e el, nu –i ajung educație, noblețe, generozitate, experiență interumană, toleranță, cultura de a nu fi orgolios și cu nasul pe sus. Enervat – pe bună dreptate – pentru că, după ce a renunțat la funcția de speaker, e tot el, cică, vinovat pentru că nu vrea să voteze candidatura cuplului Filat-Dodon. Că acesta e adevărul. Da, Ghimpu crede că acum ”totul depinde de el”. O știu asta și cercurile de la Kremlin, o știe Filat, o știe Dodon. Toți ăștia, plus instrumentele lor mediatice, acum îl victimizează pe Ghimpu. Și el e în capcană. Pe de o parte, vrea să rămînă în Parlament, că nu se știe ce aduc anticipatele. Pe de altă parte, nu poate vota pe cineva de-al lui Filat, Dodon, sprijinit cumva și de PD, pentru că acest Președinte va fi obligatoriu unul prorus. Și asta va fi pentru Ghimpu ca un 4 aprilie 2005 pentru Rosca și PPCD.
Ce trebuie făcut? Ghimpu nu trebuie să cedeze. Mai bună ar fi o înfrîngere demnă, decît o victorie rușinoasă pentru falia națională. Mai bine alegeri anticipate decît – după trei ani de luptă și instabilitate, de incertitudine și stagnare în reforme – să se aleagă tot un Președinte antiromân.
Noi am observat cum a preluat Ghimpu mesajul PNL că ”nu vrem un Președinte antiromân”, cum e miza Moscovei și a jujucilor de aici – Voronin, Dodon, Filat. Nu aud ce spune PD. Nu pot judeca, dar le dau un sfat – să nu-l debarce pe Ghimpu. Dacă vor face asta, nu voi înțelege cooperarea lor cu PSD din România.
În încheiere, vreau să îi repet lui Ghimpu oferta PNL. Noi suntem deschiși să discutăm despre unirea forțelor naționale, liberale, românești, unioniste. Fără condiționării de persoane. Dacă ne pretindem a fi puternici, și nu doar mari și tari cu oameni slabi în jur, care sunt comozi și foarte buni lingușitori. Eu nu-i plac lui Ghimpu (lui îi plac persoane obediente, eu nu sunt așa și nu voi fi niciodată, nu promovez această linie nici în PNL, unde este o democrație absolută). Nici Ghimpu nu-mi place mie. Dar nouă trebuie să ne placă să ne opunem împreună forțelor antiromânești. Cu certitudine – doar dacă e posibil. Cît privește alte condiții, o reiterez pe cea a PNL – voi, echipa PL, vă puneți președintele, de la noi, PNL, preluați denumirea/logo-ul PNL și Săgeata, ca să omogenizăm spațiul politic românesc, să avem relații instituționalizate serioase cu partide din România (cum spunea ieri dl Anato Petrenco la dezbaterea despre mesajul și obiectivul unionist, organizat de PNL), să participăm nehaotic și la alegerile din România, care se apropie. Puteți considera acest ultim alineat ca propunere oficială de cooperare și de dialog.
Faptul că se va renunța oficial la referendum este o rușine și o manifestare a slăbiciunii, o cedare a guvernanților în fața forțelor rusești, dacă nu carecumva unii, de exemplu, PLDM, nu au fost, de la bun început, parte a acestui scenariu. Noi, PNL, am sprijinit ideea referendumului și spun acum că ne vom gîndi dacă, pe viitor, vom mai lua în serios angajamentele și declarațiile AIE-2. Rușine și păcat. Mare păcat.
Vitalia Pavlicenco
Mafia statalista !
*DACA VOI NU NE VRETI,NOI VA VREM* (Part one) …sau istoria unei tradari nationale.
In Declaratia Parlamentului Romaniei din 28 noiembrie 1991, se afirma raspicat
ca teritoriile romanesti anexate abuziv de fosta URSS nu au apartinut niciodata
Ucrainei si sunt de drept ale Romaniei. Se cerea parlamentelor si guvernelor
statelor care vor recunoastea independenta Ucrainei sa declare expres ca
recunoastere nu se extinde asupra acestor teritorii. De asemenea, Parlamentul
Romaniei solicita Guvernului sa inceapa de urgenta negocieri cu autoritatile de
la Kiev in problema teritoriilor romanesti anexate cu forta de URSS. In aprilie
1993, Guvernul Romaniei notifica Guvernului ucrainean faptul ca, urmare a
disparitiei URSS si a aparitiei la frontiera de est a Romaniei a doua noi state
independente – Ucraina si R. Moldova – Tratatul privind regimul frontierei de
stat romano-sovietice, colaborare si asistenta mutuala in problemele de
frontiera, incheiat in 1961, a devenit caduc. Partea romana isi manifesta
disponibilitatea de a incepe negocieri cu partea ucraineana pentru un acord in
acest domeniu. ]
Dupa ce Conventia Democrata a ajuns la
putere, politica externa a Romaniei a devenit capitularda in ce priveste
contenciosul teritorial cu Ucraina. Imediat dupa investitura, la reuniunea de
la Davos, presedintele Emil Constantinescu lansează
ipoteza „sacrificiului istoric”.Intr-un interviu acordat postului privat de
radio NovaMova din Ucraina, el declara: „Suntem dispusi sa recunoastem
granitele actuale. Aceasta recunoastere a realitatii va forma, intr-adevar,
baza tratatului”, mentionand apoi ca „Insula Serpilor este teritoriu
ucrainean”. In continuare, intreaga diplomatie romaneasca este pusa sa
lucreze in favoarea consolidarii „tanarului stat ucrainean”. O
extraordinara campanie de manipulare a opiniei publice si a parlamentarilor
este pusa in functiune.
Principali artizani ai acestei actiuni – un
veritabil act de tradare nationala – au fost Emil Constantinescu, Petre Roman,
presedintele Senatului, si Adrian Severin, ministrul de externe.
Aceiaşi cale o continuă şi actuala guvernare de la
Cotroceni,care mai dăunăzi a declarat că o eventuală Unire s-ar produce
aprximativ în 25 ani.Non-stress a declarat aceasta, dînduşi bine seama că prin
această afirmaţie induce tergiversarea Unirii aproximativ peste două
decenii.Prin afirmaţia trădatoare liderul de la Cotroceni a dat de înţeles
Unioniştilor Republicii Moldova să se mai lingă pe botişor în aşteptarea
actului istoric sfînt.Acest fapt ar trebui să ne pună în gardă,acest fapt
necesită chibzuinţă şi bun raţionament iar reacţia noastră trebuie să fie dură
şi rapidă pînă cînd n-a dispărut interesul asupra temei abordate.
EU PERSONAL ,CÎT ŞI SEMENII MEI, NU MAI DORESC SĂ
FIU OSTATIC AL INTERESELOR CUIVA ŞI SĂ FIU LĂSAT LA VOIA SOARTEI ÎN DRUMUL MARE
SPRE ABATORUL EUROPEAN.DORESC SĂ ADER LA UE!DORESC SĂ ADER CA MEMBRU CU
DREPTURI DEPLINE NU CA O JERTVĂ VEŞNIC DATOARE ŞI SĂRACĂ.
Lansarea mesajului unionist într-o societată
afectată de virusul ruso-comunist este similar tentativei de
sinucidere.Societatea necesita lecuită consecvent ,iar masurile terapeutice
atît de necesare n-au fost întreprinse,cu atît mai mult ca medicii specialişti
dincolo de Prut nici nu şi-au dat „Marea” lor stăruinţă.
Ar fi mai bine să luaţi apă în gură cînd îl criticaţi pe Nantoi. Prea comuniste vă sunt declaraţiile:
15.01.2012 Mark Tkachuk: „Nu îl respect pe acest individ. (Oazu Nantoi)”
17.01.2012 Vitalia Pavlicenco: „Eu nu-l respect pe Oazu Nantoi şi am scris despre motive pe blog. Şi Nantoi, şi Mocanu sunt din tabăra lui Filat, pe care nu-l sprijin.”
D-na Vitalia, faptul că Oazu ar fi fost omul lui Filat (spusele dvs.) – ceea ce nu accept, vă dă dreptul să nu îl susţineţi – de ce a-ţi accentuat că NU ÎL RESPECTAŢI ? De unde a-ţi luat această expresie ? Faptul că nu respecţi pe alţii arată că nu te respecţi pe tine. Şi pe duşman trebuie să-l respecţi.
Dacă Ghimpu a renunţat la unionism, poate Nantoi ne va consolida ? Dodon nu are treabă, Nantoi nu ar putea adera la un partid vădit antiromânesc cum este PSRM. Dodon nu trebuie comparat cu Nantoi.
Şi încă ceva – nimeni nu renunţă la Referendum. Referendumul e necesar, dar după alegerea preşedintelui Oazu Nantoi.
„și spun acum că ne vom gîndi dacă, pe viitor, vom mai putea lua în serios anhajamentele și declarațiile AIE-2” În primul rând, româneşte e gândi şi nu „gîndi”. „Anhajamentele”, să înţeleg, e peiorativ. Alegerea preşedintelui nu ar însemna renunţarea la unionism – John Onoje poate să vă deschidă ochii de ce îl susţine pe Nantoi, dacă tot a-ţi vorbit de lideri de partid autoritari/democratici.
E foarte dificil de polemizat cu Dvoastra,dna Pavlicenco! Taiati in stanga si in dreapta,negati totul,nu doriti sa gasiti(sau sa vedeti) nici un lucru pozitiv…emanati o energie negativa inadmisibila pentru un politician de talia unui leeder de partid…In lupta politica trebuie sa stii SI a pierde,SI a ceda,lasand totodata speranta petru discutie,pentru cooperare…Sfaturile pe care i le dati dlui Ghimpu vis-a-vis de o infrangere demna,denota ca Dvoastra nu cunoasteti,nu simtiti suflul electoratului…rural..al Diasporei moldovenesti de pe tot globul…DE fapt prin aceasta chemare ,readuceti comunistii la putere….
Pt dumitru pogolsa
Inca nu am pomenit in viata mea sa incerce cineva sa imi dicteze pe cine sa respect si pe cine nu. EU NU-L RESPECT CATEGORIC PE OAZU NANTOI, dintr-o serie de motive, pe care ve li se arat.
1. Am lucrat impreuna, il cunosc. Umbla cu filfiitul si cu senzatiile, nu sa puna mina sa faca ceva fundamental.
2. Il cunosc de la Masa Rotunda din 2001-2002-2003 – cind venea cu miinile in buzunar ca si Oleg Serebrian (parca sunt frati la smecherie evreiasca), noi munceam, scriam si ofeream documente impreuna cu Svetlana Sagaidac, iar Oazu venea si umbla ca narcomanul dupa microfoanele presei, facea de sus pe tot, iesea in fata ziaristilor si, nejustificat, critica totul. Este un fariseu calculat, care se crede foarte smecher si pe toti noi, prosti, asa cum ne mai considera o intreaga natiune, si e cu sapte fete.
3. Nu este roman. Nu este proroman.Este un fals proeuropean, ca sa ramina totul cum e.
4. Nu este luptator. A mers unde a fost cald.
5. A cedat PSD si, indiferent ce spune Tkaciuk, cel care pentru mine e un bandit antiroman, nu am acceptat maniera cedarii PSD, care imi pare dubioasa.
6. A muncit la cald cu toti sorosistii, a facut sondaje trucate cu Ciubotaru si Barbarosie, care sunt, toti, oportunisti, cosmopoliti, care reprima PNL-ul si ma persecuta mediatic pe mine, pentru ca sunt antiromani si inca misogini, fiind in serviciul cuiva mereu.
7. Acum, a aparut ca „mare salvator”. Sa incalte cizmele si sa mearga prin noroi si pe linia frontului sau la lupta economica, asa cum au facut Nedelciuc, Matei, Mosanu, Caraman si, de ce nu, Alexandra Can, unii dintre acestia cu Ordine Nationale ale Romaniei si care merita sa fie sefi de stat.
8. Oazu Nantoi are un orgoliu care trezeste repulsie totala. Se iubeste pe sine pina la greata. Nu-i ajung banii din granturile straine, acum mai vrea si glorie de sef de stat, dupa ce nu a facut nimic absolut concret in acest stat, ocupindu-se doar cu manipulari platite din strainatatea care nu ne doreste inca sa fim uniti cu Romania, ci sa raminem o stioalna, in care sa pescuiasdca toti oazicii, ciubotarii, barbiler rosii si altii ca ei.
Cit de slabi mai sunteti si cum va poate amagi azi un Rosca, miine un Chirtoaca sau un Filat, pomiine un Lupu sau un Nantoi, mai raspomiine un Dodon. Si RM sta pe loc, iar voi sariti in capul meu. vai de capul vostru.
Pt CEZAR
Am mai auzit aiuriti care vorbesc despre faptul ca daca cineva critica AIE ii readuce comunistii la putere. Chiar avem noi, PNL, asemenea putere? Daca avem, de ce nu suntem luati in calcul? Daca nu avem, de ce nu suntem lasati in pace si suntem persecutati? Botan se plinge in fiece seara ca i s-a reprosat precum ca, iata, criticile contra AIE aduce comunistii la putere. Dragilor guvernanti, faceti asa sa nu-i aduceti pe comunisti la putere, voi aveti pirghiile si influentele, si nu noi. Chiar credeti ca este atit d eputernic al nostru cuvint? ne maguliti.
Nu polemizati cu mine. Cu mine pot polemiza oamenii onesti, nu fariseii si oportunistii – cu astia imi chiar pierd timpul degeaba.
Bine, dar măcar un lucru rău despre Nantoi puteţi spune, în afară că nu a fost activ şi că nu ar fi fiind român ? Cred că dumnealui ar putea să vă răspundă personal la aceste acuzaţii, confirmând că este român. Chiar vă provoc să participaţi împreună la o dezbatere şi să îl întrebaţi direct asta, să vedeţi ce vă va răspunde. Dacă nu o faceţi, atunci dvs. sunteţi cea care umblaţi cu manipulările, atât de frumos înşiruite pe puncte… Eu nu vă propun sau Doamne fereşte să vă impun să RESPECTAŢI pe cineva, asta e problema dvs. personală. Un singur lucru regret – că nu vă respectaţi pe sine şi nici pe John Onoje, membrul dvs. de partid, care şi-a retras intenţia de a candida la preşedinţie în favoarea lui Oazu Nantoi. La fel, probabil nu mă respectaţi nici pe mine când îmi ortografiaţi numele cu minuscule: „dumitru pogolsa”. Şi nici pe Cezar când îi răspundeţi: „am mai auzit AIURIŢI…” Aici vreau să pun punct polemicii. P.S. Vă rog încă foarte respectuos, în virtutea vârstei, a sexului, funcţiei ce o exercitaţi şi a veleităţilor de mare unionistă – nu mai postaţi atâta SPAM pe pagina grupului de facebook – „Oazu Nantoi – Preşedinte”. Sper că sunt destul de explicit. Şi încă ceva, ştiu că şi cu gramatica staţi prost, nu doar cu demnitatea – dar vă rog mult – „sau un Filat, POMIINE un Lupu sau un Nantoi, mai RASPOMIINE un Dodon.” – What a fuck !? Is this Romanian ? Can you write it in English please, cause I don’t get the meaning ! Poate aţi vrut să scrieţi – POIMÂINE, RĂSPOIMÂINE !!!! La începutul cuvântului se utilizeaz㠄Δ din „I”, iar în interior „” din „A”. Învăţaţi limba, înainte de a denigra ideea unirii RePULIcii Moldova cu România. Sunteţi o comunistă şi o provocatoare ordinară.
Puteti cere orice va doriti, dar lasati o data pentru totdeauna poezia: PL cu presedintele de la noi sageata si numele. PNL in Romania a intrat cu iliescu(comunistul no.1) geoana(prietenul rusilor) in hora, cu ei doriti uniformizarea relatiilor? cer pardon, da aveti o problema sau incercati special sa o provocati.
Regret că români adevăraţi au decis să înghită mesajul dvs. drept bun, fără a judeca cu creierii. V-aţi atins scopul, premiul mare de la Putin şi Voronin vă este garantat 100 %. Huo !
Iată mesajul pe care i l-am transmis domnului Dodon:
Candidat “apolitic” sau “apartiinic” ?
În ultimele trei zile sursele de informare în masă utilizează sintagma „candidat apolitic” în locul celei de „candidat apartiinic”. În opinia mea, nu e doar o eroare, ci, probabil, un fapt intenţionat. Toate dubiile ne–au fost spublerate de declaraţiile deputatului comunist Sergiu Sîrbu, a lui Mark Tkaciuk şi a „democratului” Marian Lupu.
Potrivit acestora, unul dintre cei doi candidaţi la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Oazu Nantoi, nu ar fi în drept să ceară susţinerea deputaţilor ca şi candidat apolitic.
Amintim că dumnealui nici nu a accentuat apolitismul său, ci doar dezgustul faţă de acţiunile imorale şi ilegale ale tuturor partidelor politice din Parlamentul actual, acţiuni ce vin în contrast cu necesităţile populaţiei şi cerinţele societăţii civile. Nantoi este acuzat de sus–numiţii deputaţi că ar fi fost „mai ieri un anticomunist înflăcărat”, lider de partid şi membru al Partidului Democrat.
Şi au dreptate – parţial. Personal consider că un candidat total apolitic nu poate exista, sintagma potrivită celor doi fiind: „candidat apartiinic”. Dar, în opinia lor, candidatura „apolitică” ar fi Leonid Talmaci, guvernator al Băncii Naţionale a R. Moldova în anii 1991 – 2009. Ei spun că ar fi un om – „puternic, tehnocrat, statalist şi profesionist”. Nu împărtăşesc această opinie, cu excepţia statalismului său.
În continuare, voi aduce argumente pentru societatea civilă şi deputaţii indecişi că aceste declaraţii sunt false. Sunt lucruri clare pentru noi, cu atît mai mult ar trebui să fie pentru un jurist de talia domnului Sîrbu:
1. Statutul de guvernator al B.N.M. nu poate fi considerat apolitic deoarece, conform Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei, nr. 548–XIII din 21.07.95, Art. 6 persoana aflată în această funcţie execută hotărîrile şi directivele Guvernului, articolul fiind modificat abia prin Legea nr.191-XVI din 30.06.2006. Deci, până în 2006 guvernatorul a fost o persoană subordonată. Pentru a se menţine în această funcţie nu trebuia să dea dovadă de mare spirit de iniţiativă şi calităţi de lider ci de capacitatea de a executa, fără “cîrnire” deciziile venite de sus. Aici menţionez acordarea frauduloasă de credite băncii FinComBank, în perioada aflării la putere a guvernării comuniste. Desigur, nu doar comuniştii au folosit B.N.M. în scopuri de clan ci şi guvernările anterioare. Ce este important să reţinem, e că guvernatorul B.N.M. a acţionat conform principiului “capul plecat – sabia nu-l taie”, principiu care pare să-i fie specific şi în continuare, în cazul alegerii sale în calitate de preşedinte al ţării. Nu neg că ar putea devenit un bun preşedinte de ţară – marionetă, demonstrînd servilismul său. De ce astăzi se ascunde de presă ?;
2. L.Talmaci nu poate fi considerat apolitic pentru că a fost „plecat” de către AIE – demisia nu şi-a prezentat-o de bunăvoie. Deci, cel mai probabil are o atitudine negativă faţă de cei care l-au destituit (şi dintre care unii încearcă astăzi să-i dea voturile);
3. Un candidat apolitic trebuie să-şi declare şi să-şi depună singur candidatura fără a avea în spate decizia oricărei formaţiuni politice. Talmaci este candidatul politic al PCRM, nemembru de partid.
Cei patru deputaţi fără de fracţiune (Dodon, Godea, Greceanîi, Abramciuc) au şansa, dreptul dar şi obligaţia de a–l vota şi susţine pe Oazu Nantoi, chiar înaintea AIE. Astfel şi–ar consolida poziţiile. E puţin probabil că alegerile anticipate să le permit să obţină fracţiuni parlamentare, în formula PSRM sau PAD. Singurul care ar avea şanse reale să acceadă în Parlament ca şi candidat independent ar fi Igor Dodon. Un preşedinte ca Oazu Nantoi, cu viziuni de stânga ar putea crea un plus de imagine stângii necomuniste. Astăzi, societatea civilă îl preferă pe Nantoi. De aceea îi îndemn pe aceşti patru deputaţi să se folosească de moment pentru a surprinde pozitiv şi a avea un cuvânt greu de spus pe viitor. Oazu Nantoi exprimă voinţa majorităţii populaţiei de jos – rezolvarea problemei transnistriene, asigurarea securităţii energetice, relaţii excelente cu România, aderarea la Uniunea Europeană şi stabilizarea crizei politico–economice.
Igor Dodon: Interesant. Insa acum nu avem fixata data alegerilor Presedintelui.
Apropo, d-l Dodon e singurul care nu utilizează în prezent termenul „candidat APOLITIC”, spre deosebire de Lupu. Cei ce îl folosesc MANIPULEAZĂ. Şi tot Dodon, într-un ultim interviu acordat TV7 a răspuns în ROMÂNĂ la toate întrebările acordate în RUSĂ de jurnalistă.
faptul ca dodon este si-a exprimat disponibilitatea de a-l vota pe oazu nantoi demonstreaza faptul ca ei impartasesc aceleasi idei antiromanesti si stataliste. intradevar, dodon nu ar vota niciodata un presedinte care se declara roman, asta e de la sine inteles, el actionaza conform indicatiilor primite din Rusia. Acum el are scopul trasat de rusi de a-l anihila si de a-l marginaliza pe romanul Ghimpu. Fortele proromanesti trebuie sa se uneasca. Impreuna suntem mai puternici. Trebuie sa renuntam la orgoliile personale in scopul indeplinirii idealului national.
„faptul ca dodon este si-a exprimat disponibilitatea de a-l vota pe oazu nantoi demonstreaza faptul ca ei impartasesc aceleasi idei antiromanesti si stataliste.” Mai mari aberaţii nu pot fi ! Încurci toate lucrurile şi judeci pe dos !
Societatea civilă de mâine
„Se aud tot mai des voci care susţin că e momentul ca societatea civilă să vină în faţă. Că acum, cînd nu ştim ce vrem (doar ce nu mai vrem), cînd protestele sînt tot mai ponosite şi mai fără efect, cînd nemulţumirile fireşti riscă să fie confiscate de adversităţile politice, acum, deci, e cazul ca societatea civilă să-şi facă auzit glasul neangajat politic, neutru, fără profit, dar eficient, prin urmare un glas cu iz de credibilitate care ar putea face legătura dintre societate şi cei care îi decid viitorul. Societatea civilă apare astfel într-un rol de salvator care se lasă greu aşteptat. O vedetă cu fiţe, care-şi întîrzie apariţia pe scenă, pentru un surplus de aplauze şi strigăte de admiraţie.
Mai întîi aş spune că societatea civilă, atîta cîtă e în România zilelor noastre, încearcă de douăzeci de ani să-şi joace rolul menit: organizaţii nonguvernamentale, asociaţii de profesionişti, fundaţii pentru apărarea drepturilor cetăţenilor de orice vîrstă, sex, religie sau etnie au iniţiat campanii cu mai mult sau mai puţin succes, toate prin eforturi proprii, multe dintre ele voluntare, fără altă (răs)plată decît aceea a salvării unei fiinţe aflate în dificultate. Apoi, reprezentanţi din diverse zone ale societăţii civile încearcă, acolo unde sînt lăsaţi, să vorbească despre dezordinile din societate, să propună modele sau soluţii prin care s-ar putea învinge inerţia sau corupţia. Artişti, scriitori, economişti, avocaţi, profesori sînt cei mai des văzuţi în compania tinerilor, încercînd să le aducă în faţă alternative onorabile la tipul de dezabetere derizoriu, agresiv, propus de politicieni.
E adevărat, însă, că vocea şi rezultatele muncii lor sînt cam palide: presa, angajată pe diverse fronturi politice, vrea scandal, nu eforturi cuminţi, oneste. Vrea anihilarea adversarului, nu soluţii care implică asumarea responsabilităţii individuale. Efectul imediat este acela că invitaţi la talk-show-uri sînt mai curînd falşi reprezentanţi ai societăţii civile: lideri de sindicat corupţi, dispuşi să intre în jocuri subterane, activişti ai drepturilor omului implicaţi în mişcări de culise ale politicienilor, oameni de afaceri răsplătiţi pentru diverse favoruri de primari, parlamentari sau miniştri.”
Maria Iordănescu,
Dilema veche, nr. 416, 2-8 februarie 2012
E valabil şi pentru Republica Moldova. Oazu reprezintă societatea civilă şi implicarea sa în rezolvarea unei probleme foarte acute. Din păcate, unele figuri politice ca Pavlicenco, Roşca, Voronin sau Ghimpu se dau în spectacol – pentru că voi, setoşii după teatru şi circ vreţi telenovele !
„Oazu Nantoi exprimă voinţa majorităţii populaţiei de jos – rezolvarea problemei transnistriene, asigurarea securităţii energetice, RELAŢII EXCELENTE CU ROMÂNIA, aderarea la Uniunea Europeană şi stabilizarea crizei politico–economice.”
Ce fel de anti-român e Dodon dacă a acceptat asta ?
Mai bine nu mai publicaţi acest articol. M-am întristat de-a binelea. Cu propunerile aduse,măria voastră şi mai activ doreşte lichidarea PL-ului şi scoaterea lui M.Ghimpu de pe arena politică. Prin aceste propuneri n-am văzut o mare diferenţă dintre cei vizaţi şi conducerea PNL… L-aţi „zoit” şi mai mult pe liderul PL!!!!În acest caz, la ce conciliere speraţi?…
„In asteptarea Presedintelui RM”.
Sclavii asteapta venirea noului patron cu speranta ca le va indulci viata lor mizerabila, le va arunca in cusca un os mai mare.
Se discuta cu mare pasiune despre bisnitarul politic Nantoi si multi alti candidati la postul Seful Sclavilor. Asta este ocupatia zombatilor din tarcul rusesc RM.
Ei se preocupa de bunastarea lui Nantoi si Co, sa devina ei Presedinti si nu de viitorul lor, copiilor si nepotilor. Ce mai popor generos si altruist?
P.S. Acum un an acest blog era inundat de avocatii lui Filat. Azi au disparut cu totii.
Va trece inca un an si vor disparea avocatii lui Ghimpu, Nantoi si alti mascarici.
http://moiseevalexandrin.wordpress.com/2012/02/09/mihai-ghimpu-si-partidul-liberal-intre-ciocan-si-nicovala/
Eu sunt impotriva candidatura Nantoi in functia de presidente al republicii Moldova.El este pro-europene false si a rusificate individual.Eu sprinjin Allianta sa modifice constitutiei si organizeze referendu m lui fara pragul electoriala.Si merge inainte,fara sfaturile de la Dodon,Comunistilor,PSD,Tradatoriile,pro-ruse analiste politice etc.
Удивительная нация, удивительные лидеры! Никакого национального достоинства!
После отмены в России в 1861 году крестного права холопы плакали, не желая расставаться со своими хозяевами у которых они находились на положении домашнего скота.
Оказывается, до сих пор живуч
феномен рабской привязанности к хозяину и завоевателю.
Молдаване, берите пример с прибалтов. Тогда сможете уважать себя. И другие народы будут вас уважать.
Bravo John, eu nu apucasem sa dau replica. Mersi.
ghimpu nu trebuie sa cedeze. el nu trebuie sa sustina un candidat antiroman propus de grupul filat dodon. alegerile anticipate sunt o solutie mai buna, alegeri in urma carora un partid unionist, PL-PNL ar putea obtine majoritatea iar la prima sedinta ar vota unirea cu Romania iar votul va fi confirmat de un referendum popular unde populatia isi va exprima in proportie covarsitoare dorinta unirii cu Romania. fortele antiromanesti si prorusesti vor fi anihilate
Bravo Dna Pavlicenco!
„Вы достойная продолжатель дело Юрия Ивановича Рошки”
Ce se mai bucură Moscova, Voronin, Dodon, Şelin … că bateţi în acel care a emis Decretele de condamnarea comunismului, cu privire la retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul R Moldova, …, care a instalat „Piatra lui Ghimpu” în memoria celor care au pătimit de la ocupaţie şi regimul comunist
ПОЗДРАВЛЯЕМ!!! Очередной ордин получите
Tfiu-tfiu-tfiu… sî nu şii di ochi, cum zîc moldovenii, nisatoasa pavlicenco o divinit mai uniunistî pintru uniuniştii moldoveni. Da şi vdrug băi pavlicenco aşă teo tras la ghimpu şî alţ uniunişti rataşiţ prin basrabaia asta? Nu cumva sîmti rînza taia cî sî aprochii alejirili antişipati şî nai niş o şansî sî prinz macar un mandat în parlament?
Punil pi uniunistul afro-moldo-român şăf di partie, şî poate sor tragi mai mulţ uniunişti la voi, macar ca la ţîrcul cu moniţe ha ha ha
Tov.Pogolşa!
Ideologi ca d-ta ne-au condus ultimii 20 de ani. Viziunele dumitale sunt de domeniul trecutului.Pînă şi la ţară lume cu mult mai multă ca în anii 90 înţelege din ce în ce mai mult că soluţia eşirii din impas este doar una readucerea cît mai degrabă a creaturii stalinist-hruşcioviste la trupul ţării noastre – România.(vedeţi cîtă lume se strădue să-şi redobîndească cetăţenia ţării lor, – România)
Dacă într-adevăr aţi fi pătruns de durerile neamului, vaţi angaja într-o campanie de luminarea a celora care încă nu conştientizeză că suntem o parte de României aţi demonstra unde se poate că atît cît vom fi „independenţi”, o mică grupare de „statalişti moldovenişti”,de profitori privelegiaţi se vor folosi de calitatea lor de privelegiaţi ai acestor structuri,absoluta majoritate a poporului creaturii staliniste R.Moldova avînd doar de pierdut.
În concluzie o aşa poziţie ca a dumneavoastră este adoptată ori de angajaţii plătiţi a acestui regim,ori de fricoşi care astfel îşi justifică inactivitatea.
Chestiunea reîntregirii naţionale româneşti este cea mai de onoare problemă a naţiunii române. E timpul ca să facem o unire a tuturor unioniştilor, să-i încurajăm pe cei fricoşi să vorbească deschis despre reîntregirea naţională,să iniţiem o şcolarizaze largă spre a da o pregătire ştiinţifico-psihologică susţinătorilor unionismului,pentru ai ajuta să ştie a vorbi argumentat cu acei ce încă nu conştientizeză care soluţie este necesară de realizat pentru teritoriile româneşti din stînga Prutului (reîntregirea cu România), pentru a şterge astfel cît mai curînd ruşinea naţională românească – desbinarea poporului român în două state,unul moştenit de la tov. Stalin ce ni la creat la 2august 1940, în care spre ruşinea noastră încă mai locuim, în loc să locuim în statul ce ni l-au realizat buneii noştri la 1918.
Doamne ajută. Anatol Marin
P.S. D-le Pogolşa,dacă e să vorbim despre provocatori şi comunişti, cele scrise de d-ră aici mai degrabă se poate de atribuit unuia ce scrie ce scrieţi d-ră, decît unea cum o cunoaştem pe d-na Vitalia Vangheli-Pavlicenco.
Pavlicenco – la sigur ca nu sunteti normala la cap.
Am citit adineaori un material din Timpul, unde se face un rezumat al interviurilor cu conducatorii „R.Moldova” de la 1990 incoace. M-am ingrozit, fratilor!
Dintre toti prim-ministrii, incepand cu Mircea Druc, si presedintii de la Snegur incoace, dar si de la speakeri cu Mosanu in frunte – nimeni-nimeni! nimeni-nimeni!!! n-a inteles sa raspunda ca noi, („R.Moldova”) traim cel mai sarac in Europa PENTRU CA NU NE_AM RE_UNIT CU ROMANIA!!!
Credinta amuzanta, precum ca in „R.Moldova” s-ar putea construi un stat independent – este de rasul curcilor!!!
Fratilor, noi vom fi cei mai saraci in Europa atata timp, cat nu vom fi re-uniti cu Romania!!!
Lasati „independenta” lui Voronin!
Noi suntem romania, iar romanii traiesc in Europa (fara noi)!!!
p-u Ioana:
La sigur că eşti invidioasă pe d-na Vitalia. M-ai bine ţi-ar fi ruşine de ţinuta moral-psihologică măcar cînd te uiţi în oglindă, dacă încă nu-ţi e ruşine cînd scrii replici aici.
Mă uit eu la alde „naţie maldavenească”, şi îmi zic: Mare-mare-mare dreptate au „eliberatorii” cînd le zic la alde „naţie maldavenească”, în semn de recunoştinţă pentru că îi slujesc credincios pe ruşi, muli, bîdle dîci,tupiţe,etc.
Asta mi-a venit,cer scuze,Ioana, şi atunci cînd ţi-am citit aici replica.
p-u Ioana: (varianta corectată)
La sigur că eşti invidioasă pe d-na Vitalia. M-ai bine ţi-ar fi ruşine de ţinuta moral-psihologică măcar cînd te uiţi în oglindă, dacă încă nu-ţi e ruşine cînd scrii replici aici.
Mă uit eu la alde “naţie maldavenească”, şi îmi zic: Mare-mare-mare dreptate au “eliberatorii” cînd le zic la alde “naţie maldavenească”, în semn de recunoştinţă pentru că îi slujesc credincios pe ruşi, muli, bîdle bîci,tupiţe,etc.
Asta mi-a venit,cer scuze,Ioana, şi atunci cînd ţi-am citit aici replica.
Stimata Vitalia! Vreau sa fiti ca o simpla mama, care isi iubeste si copiii natingi.Critica D-voastra provoaca emotii negative la oamenii simpli. Va implor sa tineti cont de acest fenomen. Vom cistiga neaparat ,numai cu dragoste fata de toti ratacitii.
Pt prisacaru
Nu pot fi mama lui Ghimpu, pt ca el e mai mare decit mine. Eu cred ca el, avind tre functii si nefiind atit de grosolan si rautacios, putea fi un tata, poate mai badaranos, dar unul macar mai bun, ca sa ii adune pe toti nationalii impreuna. Si i-am spus asta. Mai ales ca succesul nu e al lui, ci al lui Chirtoaca in sensul momentului cind altul, ceva mai tinerel nu era. Dar nici Chirtoaca nu arata reforme si demnitate.
Ce a facut cu un decret anulat nu e eroism. Pt ca a cedat. In locul lui, paraseam Alianta daca nu se condamna crimele comunismului. Nici asta nu a facut. A ramas sa repuna AIE comunistii la putere si sa scoata si pietroiul… Si asta e rezultatul egoismului lui nemasurat.
Pt Ioana
Te cheama cineva pe blogul unei „nenormale”? Chiar daca „nenormala” este inconjurata de atita lume buna? Stai in grajdul tau cu „normalii”, lasa-ne pe noi in plata Domnului sau nu poti pina nu-ti versi veninul care iti iese prin toate orificiile?
EXTREMA DREAPTA din Moldova saluta alegerea lui Ungureanu in fruntea Guvernului Roman. Contra securistului Putin poate pune rezistenta numai un alt securist.
INTRE TIMP CE VOI, IN MOD – I R E S P O N S A B I L – CONTINUATI SA LOVITI IN AI NOSTRI, comunistii si ppsd-stii dau mana ca sa dea lovitura de stat…
SA NU CREDETI VOI, CARE ACUM LOVITI IN LIDERII ALIANTEI, CA MAINE, IN CAZ DACA COMII REVIN LA PUTERE, O SA VA FIE BINE… ei nu-si schimba naravul, SUN VIOLENTI, inculti si lipsiti de orice logica…
Cititi ce au facut ei in Osetia de Sud:
Реанимация вместо инаугурации
Штаб-квартира экс-кандидата в президенты Южной Осетии Аллы Джиоевой взята штурмом
Читать полностью: http://www.gazeta.ru/politics/2012/02/09_a_3995129.shtml
ЦХИНВАЛИ. Русские чекисты до потери сознания избили лидера цхинвальской оппозиции Джиоеву
Время публикации: 9 февраля 2012 г., 22:44
Лидер цхинвальской оппозиции Алла Джиоева потеряла сознание из-за сильного удара прикладом по голове, нанесенного одним из русских чекистов во время штурма избирательного штаба, утверждает представитель избирательного штаба Джиоевой Фатима Кокоева.
…
UNIRE, frati romani basarabeni!
Veste Buna: MULTI RUSI INCEP SA INTELEAGA IN CE TARA TRAIESC, CE BANDE CRIMINALE AU – OMON – CONDUSE DE KREMIN …
F I T I … V I G I L E N T I !!
Cititi comentariile la ARTICOLUL DE MAI SUS in Gazeta.ru
IATA DOUA MAI SEMNIFICATIVE:
Джиоева
Сволочи,ухайдокали женщину
А мне представляется так – путинстам не народ Южной Осетии нужен- до сих пор еще развалины стоят.Им нужен полный контроль над тоннелем между Северной и Южной Осетиями. На этот народ путинистам наср…ть,как и на весь народ России
zaqzwaq | 07:57, пятница, 10.02.2012 | Ссылка на комментарий
не нужен им тоннель. Они не хотят допустить прецедента, – если осетины будут свободно выбирать то и русские захотят. Поэтому Пукин и на счет Грузии так бесится, завидует что там его по чеснаку выбирают, а ему приходится народ через СМИ зомбировать и выборы фальсифицировать.
Читать полностью: http://www.gazeta.ru/politics/2012/02/09_a_3995129.shtml?lj2#p2
Nu doresc să obijduiesc, dar şi în politică TREBUIE DE GÎNDIT
1.La CE V-AŢI GÎNDIT şi CARE A FOST SCOPUL REAL cînd cereţi Dlui Ghimpu să vă uniţi PNL cu PL
– şi în acelaş timp – spuneţi cele mai murdare cuvinte despre PL şi Ghimpu?
– pentru ca PL parlamentar să refuze de nume în favoarea denumirii altui partid neparlamentar, dar care nici în sondaje nu arată bine?
2.CINE SUNTEŢI, proromâncă sau antiromâncă, dacă sunteţi din aceiaş parte a baricadei lupte politice antiPL, antiGhimpu, antiChirtoacă împreună cu propaganda Rusiei şi agenţii Moscovei dintre politicienii RM – cu antiromânii?
3. CU ADEVĂRAT DORIŢI REUNIREA? Nu se poate face ReUnirea fără a nu uni, fără a nu se ataca, fără a nu colabora, fără a nu face un front comun împotriva Politicii Rusiei din RM şi agenţilor Moscovei din RM.
4. Mă miră faptul că PNL nu a înţeles că cu conflictuala Dna Pavlicenco, PNL aduce daune frontului proromân, anticomunist, proeuropean. Dna A. Can, Dl Severovan, Marin,… mai GÎNDIŢI-VĂ, NU VA FACEŢI DE RUŞINE!
Dna Pavlicenco – nu va supăraţi, dar nu vă deosebiţi de un orecare coleg de lucru, sau vecin, care strigă cel mai tare că doreşte să îndeplinim un lucru, dar ponegreşte, se sfădeşte cu toţi din jur. Vă asigur că nici un coleg de lucru şi vecin nu va dori să conlucreze cu persoana conflictuală. Nu aduceţi daune luptei pentru ReUnire.
Vă doresc sănătate
D-na Pavlicenco dar pe dvs. cine vă cheamă să postaţi spam-ul dvs. pe pagina grupului de facebook „Oazu Nantoi – Preşedinte” ? Să minţiţi lumea, asta e pâinea dvs.? Chiar a-ţi face bine să recitiţi comentariile mele şi să-mi răspundeţi, dar fără oligofrenii.
Dacă tot nu vei intra niciodată în Parlament, ce te scremi naibii şi nu le dai pace oamenilor din PL să îl voteze pe Nantoi? Ideolog de kîkat eşti matale. Şi încă papagal – repeţi nu doar mesajul Unirii, furat de la Ghimpu, ci şi vorbele lui Tkaciuk. Dacă veţi lua 1 % la alegeri să ştiţi că i le-aţi furat PL-ului, AIE şi le-aţi dat comuniştilor !
pt patriciu
Eu am 23 de ani. Ideolog !!! Lol…
Ian informaţivă despre OAZU NANTOI, şi nu umblaţi cu FOFÎRLICA !
http://www.info-prim.md/?x=24&y=44397
http://www.noi.md/md/news_id/9228
Moldoveanul de originea africană John Onoje şi avocatul Ilie Rotaru ameninţă că vor intra în greva foamei în cazul în care Oazu Nantoi nu va fi înregistrat în cursa electorală de Comisia parlamentară responsabilă pentru alegerea preşedintelui. Ambii şi-au înaintat candidaturile la această funcţie în cadrul scrutinului din 16 decembrie 2011.
Ilie Rotaru susţine că, personal, a fost considerat “nebun” de către deputaţi, iar dacă acest lucru se va întîmpla şi lui Oazu Nantoi, va fi „culmea obrăzniciei”.
Pe de altă parte, John Onoje susţine că nu renunţă la ideea să adune semnăturile a 15 deputaţi, pentru a putea depune dosarul la Comisia pentru alegerea preşedintelui. Doar în cazul în care nu va aduna semnăturile, îşi va exprima susţinerea faţă de Oazu Nantoi.
Ioane, prea des îţi schimbi „orientaţia”. Nu eşti deloc credibil.
Pavlicenco asta e o COMUNISTĂ în piele de OAIE (sau poate invers ?) şi poate manipula pe oricine.
Stimaţi vizitatori ai blogului.Îmi cer scuze, poate nu e modest,dar majoritatea nu scrie la tema articolului de sus.Bine ar fi ,dacă noi ne-am expune,macar in linii generale la subiect.
In ceia ce priveste despre Ghimpu,după parerea mea:Ghimpu,la moment sa poziţionat destul de bine .Are primaria Ghisinaului,fractiune in parlament si unionizmul la lăsat,pină ce la o parte.La moment el are scopul,după parerea mea ,să-si mareasca capitalul economic al partidului,inţelegînd că majoritatea electoratului se vinde,care la preţ de sticlă goală,care mai scump.Din acest motiv PL nu va prelua denumirea\logoul PNL şi Săgeata.
Deaceia unica scăpare a PNL-ului este PNL-ul.lucrînd nu numai in capitală dar şi in teritorii şi nu numai in campanii electorale.
Oazu Nantoi despre identitatea sa românească/buletin: „E un act sovietic, scris în limba ucraineană. Părinţii mei s-au născut români, creştini ortodocşi, în satul Vancicăuţi, judeţul Hotin. Eu, născut tot acolo, am fost înscris moldovean. Cum mă simt, e altă chestie.”
„…Nu ştiu în ce măsură activitatea mea poate fi identificată cu politica moldovenească. Pentru mine, politica a trecut prin mai multe faze. Prima s-a produs la sfârşitul anilor 70, când mi-am zis că trebuie să citesc operele clasicilor marxism-leninismului. Nu din cauza examenului la comunismul ştiinţific, ci pentru a le confrunta cu realitatea. Acesta a fost începutul trezirii mele. Cumpăram de la librăria „Aurora” operele lui Lenin, în nişte cărţulii de 15-20 de copeici, pe care îmi făceam, cu creionul, notiţe de tipul „idiotism”, „prostie” etc.
Cea de-a doua fază în relaţia mea cu politica a fost perestroika.
Atunci am văzut cum oamenii încearcă, timid şi tiptil, limita permisului. Nu eram membru de partid, lucram la Academia de Ştiinţe şi mă străduiam să-mi autocultiv gândirea critică. Şi atunci, absolut accidental, am fost ales, „prin corespondenţă”, vicepreşedintele Sfatului Frontului Popular, responsabil de relaţiile interetnice, eveniment la care nu am participat dintr-un motiv foarte important – în acea zi de 13 octombrie 1989, fiul meu cel mare împlinea 16 ani. Astfel, fără să fiu întrebat, s-a produs intrarea mea în politică.
Am plecat din Front destul de repede – prea eterogenă era lumea care se adunase acolo şi viziunile noastre erau incompatibile. Nu acceptam abordări simpliste, discuţii sterile în problema Unirii, a Bucovinei de Nord şi a Basarabiei de Sud etc. înţelegeam că, pe cât de multă gâlceava se făcea la Chişinău, pe atât de mult aveau de suferit românii din teritoriile cu care vroiam să ne unim, – mă refer la Bucovina de Nord şi sudul Basarabiei. Atunci am ajuns la concluzia că doar suveranitatea reală, nu declarativă, a Moldovei, poate constitui un element de consolidare pentru populaţie şi o alternativă reală aflării ei în componenţa URSS. Drept consecinţă, la 13 mai 1990, am participat la conferinţa de constituire a PSDM unde s-a declarat pentru prima dată în Moldova că trebuie să fim un stat suveran (URSS mai avea de existat încă un an), despre egalitatea cetăţenilor în faţa legii şi Constituţiei, despre necesitatea împroprietării cetăţenilor, fapt ce urma să le ofere libertate reală în raport cu statul. Astăzi îmi dau seama cât de naivi eram, însă nu renunţ la nimic din ce am declarat atunci, deşi societatea merge greu spre conştientizarea acestor valori.”
Vesti bune din Est: Rusii au inceput sa se dezmeticeasca.
Iata ce scrie un comentator referitor la actiunile criminale ale OMON-ului in Osetia in ziarul gazeta.ru:
RUSIA – UN RAU ABSOLUT. Oriunde se implica Rusia se extinde si acest rau. A FI PRIETEN CU RUSIA ECHIVALEAZA CU A-TI VINDE SUFLETUL DIAVOLULUI, In sfarsit am inteles ca am gresit cand am sustinut Rusia in anul 2008 in razboiul contra Georgiei. Daca osetinii erau acum incadrul Georgiei le era cu mult mai bine…
xystos | 09:56, пятница, 10.02.2012 | Ссылка на комментарий
Россия – это абсолютно зло. Куда это зло протягивает свои щупальца, там возникает такое же подобие этого зла. Быть в друзьях у России, это все равно что продать душу дьяволу. Я наконец-то понял, насколько ошибся в своей поддержке России во время войны в августе 2008… И осознаю, что если бы Ю.Осетия вошла в Грузию, сейчас бы югоосетины были гораздо счастливее, чем под российским феодализмом и такими же марионетками. Тьфу!
Читать полностью: http://www.gazeta.ru/politics/2012/02/10_a_3995589.shtml?lj2
Am posta acest comentariu in special PENTRU MANCURTII din RM ca sa se dumiresca in fine, cine sunt cei de la Kremin – niste banditi, criminali, oligarhi nesatiosi, lipsiti de logica si lepadati de Dumnezeu…
Pt Siberiacul
Noi in politică exact asta facem – GÎNDIM.
Scopul real este „unificarea fortelor nationale, liberale”.
Nu sunt cuvinte murdare despre PL şi Ghimpu, ci parerea noastra despre actiunile si caracterul lor. Avem, dreptul si chiar suntem obligati in plan civic sa spunem ce credem.
Deloc nu ne intereseaza daca PL-ul „parlamentar” accepta sau nu propunerea noastra. Dar sa se stie ca am propus-o, cind ei propun numai disparitia si dizolvarea PNL, precum si ca, in general, vorbim de un dialog, in timp ce ei aplica doar presiuni in toti acesti ani impotriva noastra prin Parlament, cu lichidarea unicului minut de publicitate gratis la TV publica, si cu restrictiile si persecutiile din partea Primariei liberalo-comuniste.
Sunt româncă, am documente din partea ambelor state românesti si am Ordinul National al Romaniei „Pentru merit” in Grad de Comandor. Nu consideram ca PL, Ghimpu si Chirtoacă sunt exponentii intereselor romanesti. Dumneata poti considera altfel, insa noi asa nu credem. Noi credem ca PL se mafiotizeaza si ii este in cot de interesul national. Il puteti apara cit vreti, dar noi, in discutie si atitudini, nu plecam de la faptul ca ei sunt adepti si promotori ai interesului national, ci invers. Daca vor sa demonstreze inversul, vor coopera cu fortele natioonale, daca nu – fac jocul comunistilor. Ei fac jocul comunistilor, care au spus ca au cistigat putin in alegerile din 28 noiembrie 2010 din cauza mesajului unionist al PNL. Si nu noi facem jocul comunistilor, noi, PNL-ul unionist, care inca nu am cistigat nimic, dar ne-am sacrificat continuu.
Nu ne intereseaza propaganda Rusiei si nici nu vom iubi si nu nici nu vom indragi PL-ul de frica Bau-Baului comunist, pe care ii readuc la putere si PL-ul, si PLDM-ul, si PD-ul. In general, de o mie de ori nu am sa va explic asta, ca nu am timp. Nu vreti sa intelegeti – o sa terminam discutiile. Ramineti pe pozitia pe care o aveti, noi raminem pe a noastra, dar nu incercati sa ne convingeti. Nu aveti sansa. Iubiti-va PL-ul pina in pinzele rosii, e dreptul fiecaruia.
CU ADEVĂRAT DORIM REUNIREA si exact spre asta mergem si actionam. Ultima noastra actiune tot despre asta a fost – incercam sa unim, dar trebuie sa vedem cine sunt cei ce ar putea fi uniti. De atacat vom ataca mereu cit nu suntem intr-o barca – chiar Ghimpu ne-a spus, pe 16 aprilie 2010, in biroul sau de presedinte interimar, savurindu-si in mod primitiv functia fara putere reala, ca „suntem oponenti”, cind i-am propus acord de cooperare. I-am propus colaborare – a refuzat. Mereu am sprijinit actiunile lor bune, ei – niciodata pe ale noastre. Sunt de un egoism PPCD-ist, sunt trasi la xerox cu frontistii. Intoleranti, egoisti, rai, inversunati, incrincenati etc.etc.
Despre politica Rusiei nu ne intereseaza atita timp cit PL-ul nu este interesat de a contribui la sporirea faliei nationale. Ei trebuie sa isi bata capul de ce face Rusia, noi ne batem indeajuns prin ce am facut pina acum, ca deputat, cu intiative legislative curajoase inaintate, care zac in Parlament din 2006.
Te poti mira pina te apuca infarctul. PNL-ul a votat unanim, cu peste 300 de voturi ale delegatilor, vot secret pt Pavlicenco. Un presedinte de PNL nu poate fi avocatul PL-ului. Se simte ca te desfaci de ciuda, dar degeaba, vom bate in PL ca in cai in alegerile parlamentare viitoare. Tocmai pentru tot raul facut noua de Chirtoaca si Ghimpu.
Daune frontului proromân, anticomunist, proeuropean aduce PL-ul si egoistul, mojicul Ghimpu. De aceasta parere e intreg PNL-ul, stati linistit. Va faceti voi de rusine cind Ghimpu merge la brateta cu Voronin contra lui Ionita – care nu ne place nici noua, dar nici Ghimpu sa mearga la Voronin contra lui Ionita, cind a venit bija… Ca sa nu adaugam multe altele.
Nu deplingem deloc lipsa de dorinta de cooperare din partea PL. De la asemenea oameni primitivi nu poti astepta altceva. Noi pentru oameni am aratat ca, daca am avea de a face, in persoana PL, cu oameni neegoisti si civilizati, am putea dialoga. Daca nu – nu.
Nu te chinui atita sa ii servesti, Trezesti deja repulsie. Nu degeaba te numesti Siberiacul – acolo te-ai educat, la rusi. Si te asemeni perfect lor.
Pt Vasile
Si tu cine esti sa stabilesti ce e ste oligofrenie si ce nu e? ieri am vorbit cu Vasile Galusca toata seara, nici el nu stie cine imi viruseaza blogul – cred ca tot tipi de-alde tine. Inca nu stii ce inseamna dialog. De aceea nu am cui raspunde. Am tot dreptul sa postez unde vreau ce vreau. Nu-ti place – nu deschide si nu citi.
Pt Dumitru Pogolsa
Nu am auzit icaieri Ghimpu sa fie unionist. Noi am avut programe romanesti inca la PFD, apoi in 2006 la PNL. Ghimpu atunci nici nu se vedea pe arena politica. Plus ca a spus sa punem Unirea in sicriu. De ce spui minciuni? „Ideolog de kîkat eşti matale” – asta despre propria persoana ai spus, nu? Nu repet eu meaajul Unirii, ci am avut un Congres cu circa 370 d edelegati si 130 d einvitati, care au acceptat acest meaaj, iar toti unanim l-au votat. Stiu, va iesiti din minti de ciuda, dar nu sunt doar singura care promovez asta. Si e ceea ce nu va convine. Nu e nimic, cei slabi vor dispare. Mai ia valeriana si te linisteste.
Oazu Nantoi nu este roman, nu este proroman, nu are familie romaneasca, nu este harnic, nu este sincer in ce spune. Si e ahtiat dupa glorie, toata viata. Este sorosist, cosmopolit, care uita de valorile nationale si este extrem de orgolios si iubitor de sine.
Pt dumitru
Noi avem structuri in aproape toate raioanele. Stati linistiti. Am facut un Mars pe 28 iunie cu reprezentanti din 22 de raioane. Vi se pare ca PL-ul lucreaza in teritoriu? PL-ul are bani, ca are niste pirghii si la noi partidele parlamentare fura, asta e. Noi nu avem, dar avem oameni fideli si un mesaj de prezent, dar, mai ales, de viitor.
Dna A. Can, Dle Severovan
Chiar sunteţi de acord cu isteria Dnei Pavlicenco? Chiar credeţi că în aşa mod urgentaţi ReUnirea?
Dna Pavlicenco, pe mine m-au educat părinţii, care au pătimit prin Siberia din cauza la aşa persoane care au fost din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu propaganda Moscovei şi au „bătut” în intelengenţia şi oamenii gospodari. Dstră sunteţi tot din aceiaş parte a baricadei cu Moscova, Voronin, Dodon,… şi alţi antiromâni.
Nu repetaţi tactica lui Roşca