Îmi este rușine pentru TVR

Îmi pare rău, dar așa este. L-am întrebat pe reporterul TVR dacă, după ce a fost și a filmat secvențe din Marșul auto al Unirii, a transmis ceva la București. Mi-a spus că a transmis, dar cei de acolo nu au dat nimic.

Îi declar dechis TVR că îmi este rușine pentru atitudinea lor. Dacă România, cu Băsescu în frunte, pe care noi, PNL, l-am apărat public, atunci cînd prieteni ai săi politici de aici nu au făcut-o, fiind vorba de confruntarea Moscovei în subiectul Ioan Antonescu, se consideră un stat european și democratic, dar nu a consemnat Marșul auto al Unirii al PNL, degeaba se consideră stat civilizat, cu interes și durere pentru românii săi (oare?) de peste hotare.

Dacă TVR e controlată de PD-L și conducerii TVR îi dă în nas cînd aude de PNL-Moldova, îmi este dezgustător, dar voi spune că această televiziune nu pare condusă de români adevărați.

Rușine, frați români, care nu păreți frați și ai basarabenilor! Cine sunteți voi, pe care vă interesează minciunile securiștilor împotriva unioniștilor, dar nu vă interesează curajul PNL de a lupta pentru Unire în condiții grele, neschimbate în R.Moldova? Sau au dreptate basarabenii care spun că vă este în cot de noi, basarabenii decimați pe parcursul deceniilor? Sau – și mai rău – lucrați pentru ruși?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. lupta politica din Romania intre PDL-PNL se reflecta si asupra TVR

 2. D_na Vitalia,politicenilor din Romania ii doare in cot de ce se intampla in Basarabia.Tineti minte ce va zice un roman,cei de la Bucuresti va folosesc doar ca masa electorala si nu ca romani de-ai lor. Oricum ce au facut rusii cu voi in 200 de ani nu poate repara nici o mie de Basesti peste noapte transformandui in romani puri.

 3. Nu mai cred că voi mai avea motive să susţin PDL-ul la aleger.Deşi în Basarabia am fost cu PNL,aveam simpatii faţă de Băse şi o bună parte din echpa lui (l-am cunoscut în campania electorală pe Tomac,îmi era simpatic)…
  Interesant,pînă la alegeri,se vor găsi argumente ca să mă convingă de contrariu?

 4. O HORA a masinilor in numele Unirii. PNL marcheaza Ziua Unirii

  http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/mars-auto-in-numele-unirii-pnl-marcheaza-ziua-unirii.html

  PROTV Romania in fiecare seara transmite stirile din RM-PROTv Chisinau

  Stirile ProTv Chisinau – difuzate in premiera la ProTv International din 10 octombrie 2011.

 5. Romanii nu merg in Rusia si Ucraina (tari care sunt sarace moral) asa cum merg moldovenii.

 6. Iata televiziuni din Romania pe care le puteti vedea direct pe internet :

  – TVR, PRO TV, REALITATEA TV, ROMANIA TV, ANTENA 1, ANTENA 3, ANTENA 2, B1 TV, NATIONAL TV, N24, OTV, TVR INFO, U TV.

  Iata radiouri din Romania pe care le puteti asculta direct pe internet :

  – NATIONAL FM, EUROPA FM, RADIO ROMANIA, ROMANTIC FM, PRO FM, GOLD FM, SMART FM, MAGIC FM.

  Iata ziare si reviste din Romania pe care le puteti citi pe internet :

  – EVENIMENTUL ZILEI, ZIARE, ROMANIA LIBERA, JURNALUL NATIONAL, ZIUA VECHE, GANDUL, CANCAN, CLICK, LIBERTATEA, ZIARUL DE IASI.

 7. TVR continuă să fie gestionată de ghebiştii Moscovei.

 8. Pt luca

  Aceasta aluzie am facut-o si eu, care se transforma in convingere.

 9. Bravo pentru aceasta actiune a PNL-ului, demna de toata consideratia.

 10. ROMANIA TREZESTE-TE!!!

  REPUBLICA MOLDOVA TREZESTE-TE!!

  VA FII SI UNIREA FACUTA!!!

 11. ANUL 2012: DOSARELE MARII RE-UNIRI: ( I /25 )
  —————————————————————–––––-
  “Mesajul spiritual al prinţesei japoneze
  Kaoru Nakamaru cu privire la anul 2012″
  de Andrei Pescariu
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6959

  În data de 2 ianuarie 2012, prinţesa Kaoru Nakamaru
  din Japonia a făcut în cadrul unei scurte conferinţe
  de presă anumite dezvăluiri pentru întreaga umanitate
  în ceea ce priveşte controversatul an 2012. Nepoata împăratului Meiji a vorbit timp de zece minute despre necesitatea purificării trupurilor şi sufletelor noastre în vederea trecerii cu bine a planetei Pământ
  într-o dimensiune superioară.
  câteva fragmente:
  Prinţesa japoneză susţine că în anul 1976 a trăit nişte experienţe spirituale extraordinare, în urma cărora
  a reuşit, încă de atunci, să comunice cu fiinţe extraterestre
  mult mai evoluate decât pământenii
  precum şi cu civilizaţia foarte avansată care
  trăieşte în interiorul pământului.
  Conform unor ipoteze ştiinţifice, pământul ar fi gol
  pe dinăuntru şi locuit de mai multe rase de fiinţe foarte evoluate spiritual. De asemenea, în această direcţie există
  numeroase mărturii ale celor care
  au ajuns să intre în contact cu regatul subteran al Shambalei şi cu fiinţele evoluate spiritual care trăiesc acolo şi protejează,
  ghidează şi impulsionează evoluţia spirituală a omenirii.

  În urma informaţiilor primite de la aceste fiinţe spirituale,
  Kaoru a afirmat că începând cu data
  de 22 decembrie 2012 vor fi trei zile şi trei nopţi
  de întuneric total, adică fără soare, stele, foc
  sau electricitate. Nakamaru a spus că mass-media
  nu informează oamenii despre aceste lucruri care
  se vor petrece deşi unii politicieni ascunşi şi influenţi
  (clica satanică a aşa-zişilor „iluminaţi”)
  cunosc aceste aspecte.
  „Ei (francmasonii elitişti) se gândesc să scape
  şi să fugă de pe această planetă sau îşi construiesc oraşe subterane în ţări precum Norvegia, Olanda, Australia, Elveţia. În jur de 10 000 de membrii ai elitei plănuiesc să se salveze astfel. Eu sunt de părere că orice ar face ei nu se vor putea salva.”
  ——————————————
  N.B.
  calatoria unui norvegian, Olaf Jansen /1829/
  in lumea unei civilizatii subterane:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/The_Smoky_God

 12. Da bre Pavlicenco, ai adunat şi tu vreo 3 maşini şi dam cauţi să fii escortată de toată poliţia mun. Chişinău şi să stai prin topul ştirilor de la Euronews sau BBC. Cu Onoje a tău mai multe şanse aveţi să fiţi arătaţi pe la Animal Planet… ha ha ha

 13. Dna Pavlicenco
  Dar nu credeti ca ar trebui sa Va ginditi ca poate nu sinteti buricul pamintului si evenimentul organizat de Dumneavoastra nu a meritat atentia in perioada in care Romania are atitea probleme interne? Ah da. Era sa uit ca Va conduceti de lozinca bolsevica – exista doar opinia Dumneavoastra si opinii gresite.

 14. Pt Cititor

  Nici nu meriti vreun raspuns.

 15. Apropo Pavlicenco, eram să uit, cînd ai degind să scrii şi un articol depsre intrunirea secretă a aşa zişilor „unionişti”, la care ai participat şi tu???? Hai că dam internetul este plin cu versiunea audio la ce aţi discutat voi acolo e.g aici http://bogdania.md/index.php?id0&llid=0&sid=116 sau aici http://vox.publika.md/politica/boschetarii-de-la-bucuresti-in-rol-de-unificatori-la-chisinau-158181.html .

  Am rămas şocat de „unionismul” basarabenilor, dacă toţi sunt aşa păi pot fi sigur că şi nepoţii mei vor trăi in Republica Moldova.

  Dar desigul cea mai banală ai fost tu, îmi închipuiam cum îţi umblau falcile şi curgeau spumele la gură cînd apărai cu atîta inverşunare monopolul tău asupra la ceea ce numiţi voi „unire” ha ha ha. Cum dracu vreţi să faceţi voi acolo unirea cu România dacă măcar voi nu vă puteţi uni, bine măcar că sunteţi puţini, altfel aveţi să vă împuşcaţi în goana pentru locul de „cel mai mare unionist”.

  Ah da, şi nu ratezi tu momentu băi babă unionistă, să te mai plîngi de situaţia ta financiară precară.

  Dacă tot eşti aşa săracă, ia mai bine o torbă de chiloţi de la „Ionel” şi una de sandale de la „Zorile” şi împreună cu cimpanzeul unionist pnl-ist pleaco în africa să înfăptuieşti mare unire a triburilor africane.

 16. Tvr este televisoare tuturor Romanilor in Bucurest si peste hotare,basarabianii si bucovina de nord etc

 17. gata pavlicenco ai terminat cu libertatea exprimării pe blogul tău, teai apucat de moderare. parcă chiar recent te laudai la un articol că nu moderezi nimic că eşti tare curajoasă şi liberală, ha ha.

 18. Patriotii moldovei a lui Garbuz. Lepadaturile merită atenţie.
  Marsul de ziua Unirii este un lucru bun, patriotic. Voi cei care comentaţi mereu de ce nu veniţi la astfel de evenimente. Vin lepadaturile mancurte rusofone să ne umileacă şi voi priviţi indiferent ce se întîmplă. Acest Garbuz, Klimenko, Voronin, Tkaciuk, Roitman şi alţii î-şi bat joc de limba noastră, cultura noastră, valuările nostre, de noi, de streămoşii noştri şi voi comentaţi în loc să-i punem la punct şi să le dorim Drum bun şi cărare bătută. Nu le place să plece. Noi nu i-am poftit aici ei ni-au ocupat. Să luptăm cu aceşti indivizi, lepădături, rîsuri făcuţi la beţie.

 19. TVR sunt satui de protestele din romania, nu mai au pofta sa le arate si pe cele din Moldova

 20. am publicat stirea pe bagiuovidiu.ro si 7% din populatia Romaniei stie deja ! La fel si 15% din cea a RM !! Cu TV nu faci asa rating!

 21. Bravo doamna Vitalia Pavlicenco.

 22. Nici nu m/am asteptat la altceva. Tare as fi vrut sa gresesc dar eram sigur ca veti proceda cum ati procedat – veti ataca persoana si nu mesajul. Pacat. Am asteptat mai multe de la Dumneavoastra. Si mai atrag atentie asupra faptului ca nu V/am tutuit si, cel putin bunul simt, spune ca nu ar trebui s/o faceti nici Dumneavoastra

 23. drACro/Till Uil een Spiegel

  Omisiunea acestei ştiri din programul TVR (TVR 1; TVR info,…) nu poate fi atribuită exclusiv „nesimţirii” responabililor de programe informative, ci arată gradul în care Televiziunea de Stat, plătită din bani publici, este aservită Puterii iar Puterii nu-i convine o astfel de ştire. Acum (când la Iaşi şi Focşani, liderii opoziţiei s-au prins în Hora Unirii) PDL şi Dl. Băsescu, cel adorat de mulţi basarabeni, au alte priorităţi.

 24. C Tanase : Liderii AIE zic că ne integrăm în Vest, în realitate, noi batem pasul pe loc şi ne uităm spre Est. Asta e marea păcăleală, aici am fost minţiţi fără ruşine.

  http://www.timpul.md/articol/autorii-morali-ai-protestelor-sunt-liderii-aliantei-30695.html

 25. Nu este adevarat d`na Pavlicenco. TVR a transmis!
  http://www.tvr.ro/actualitate.php?play=119006

 26. Stimată doamnă Vitalia Pavlicenco! TVR este televiziunea reprezentativă pentru România şi cred că nu-şi poate permite că provoace incidente cu autorităţile actuale ale RM care ar acuza România de ingerinţe în treburile interne ale RM. Avem noi şi aşa problemele noastre interne. Eu cred că nu se mai doreşte să se dea apă la moara maldavaniştilor, ruşilor, comuniştilor şi tuturor nomenclaturiştilor din RM. Dis-de-dimineată au apărut în presa noastră ştiri despre acţiunea dumneavoastră şi despre acţiunea maldavaniştilor cu Basarabia Mare, dar apoi au fost şterse. Din motive întemeiate pe care nu le pot dezvălui aici.

 27. Anul 1989 a fost momentul ideal al Unirii. Aţi căscat gura!? Trenul a plecat!
  Astăzi, nici în cel mai fantastic vis, nu se pot întrezări nişte minusculule însemne ale Unirii. Totul ce se face în acest sens- seamănă a clounadă, manipulare, demagogie, naivitate(dac-ar fi numai asta?).
  Ideal ar fi să construim al doilea stat românesc! Să demonstrăm tuturor cine suntem! Să ne invidieze acei de la TVR care V-au supărat.

 28. care Unire in 1989-? atunci unirea nu putea fi nici de cum ,rusul statea in RM( baza militara de parasutisti din Chisinau ) si Romania numai iesea din comunism…..

 29. cind ii aud pe statalisti de care nu ar fi AIE ori PCRM imi vine sa vomet….

 30. Pt Culmea

  Pavlicenco nu „modereaza” nimic. Asa e sistemul facut. Dinspre mine, puteti pune orice, in afara de cuvinte indecente. Mi s-a stricat caldura la masina si abia acum am reintrat pe Internet. Dimineata nu mai erau mesaje. Asa ca degeaba murdariti.

 31. Mi-a placut actiunea PNL-ului.Merita tot respectul nostru,al romanilor de pretutindeni.Pacat numai ca intra pe aici elemente CGB-iste.

 32. Pt unul de la Iasi

  Frumos va mai laudati, mie mi-ar fi rusine sa scriu si sa gindesc asa. De 20 de ani cineva se tot teme sa nu-i zadare pe maldavenisti, pe rusi, dar mai bine de la asta nu s-a facut. Asa ca degeaba ati sters, dar diversiunea si subversiunea presei este ca o actiune frumoasa a PNL ati pus-o alaturi de un ris ca Garbuz si scursurile lui securisto-ruse. Asta e presa noastra libera? Asta e presa voastra, romaneasca, libera, care face la fel? Vai de capul vostru.

 33. Pt Daniel

  Prea tirziu au pus – abia la 7 dimineata, nu seara, ca „Unirea, probabil, nu incape in calculele conducatorilor TVR, ca nici libertatea de exprimare.

 34. Cu o pasarica nu se face promavara

  Totusi, adevarul trebuie RESPECTAT si REFLECTAT

  PNL-Moldova? As zice PNL-RM sau est-Moldova

 35. Doamna,idiotii astia (unii) de la tvr ,inclusiv razvan ionescu de la cna.au in cap creier cu muci.Ei nu transmit decit 30 minute din jurnalul basarabean,pe la ora 5.20 dimineata iar ungurii au peste 10 programe tv.Niste imbecili.Si la tvr trebuie curatenie.e drept ca unii redactori sint patrioti,dar ce sa faci cu restul…Sa speram ca PPDD v-a avea un cuvint de spus la viitoarea guvernare.Saru”mina.Tot respectul pentru munca dvs si a colegilor.

 36. abatere de la tema:
  D. Pavlicenco. In marile cancelarii europene, pe timpuri, cind era vorba de zona tarilor romanesti se spunea TARILE ROMANESTI. Deci, ar fi bine sa promovam UNIREA STATELOR ROMANESTI (RO si MD) pentru ca asta e realitatea la moment. Altfel, ese ca ne trebuie unirea pentru UE si NATO.

 37. Ma tot uit ce scrie acest”culmea” şi mă întreb,şi vă întreb,culmea la ce?
  Răspunsul ce mi-l dau eu la acestă întrebare este: Culmea obrăzniciei, culmea inculturii,culmea relei creşteri,culmea îngîmfîării “prostataliste maldaveneşti”, culmea urei faţă de acei cu conştiinţa naţională românească nealterată,ş.a.(cei drept,mi-au mai venit alţicîţiva alde “culmea ….”,dar deoarece sunt cuvinte necenzurate,iar eu scriind aici ceva de de genul domniei sale, aşi demonstra o incultură mai joasă ca a d-lui, şi deci, mă reţin)
  Tov.”culmea”,oare la ce culme mai eşti cînd ţi-ai permis să scrii aici .”băi babă unionist㔺i “împreună cu cimpanzeul PNL-st unionist pleaco în Africa să înfăptueşti marea unire a triburilor africane”?Ce ai demonstrat cu asemenea “spirutualitulitate inteligentă”?
  La părerea mea,ai demonstrat exact inversul la aceea la ce te-ai gîndit,şi meriţi pe deplin ca toată lumea de pe lumea asta, şi pe celelalte lumi, cîte or mai fi,să te dezmierde totdeauna şi peste tot numai aşa, cum ai scris d-ta pentru alţii.

 38. Pt Ionel

  Poate ca aveti dreptate, vom folosi si aceasta formulare. Mersi.

 39. Pt inprofunzime

  Si asta poate fi adevarat – PNL-RM si PNL-RO

 40. dar tovarasei pavliucenko nu e rusine, a adunat cu greu vreo 10 automobile si numai de ras sau facut si inca, iau starnir si pe as numitii patrioti, ca sa mai hamae si ei.ce sa arate bucurestiul?, ca nimeni in R.M nu doreste sa se numeasca roman, necatind ca tocmai 10000 de cetatzeni moldavi in acest an au primit cetatzeniea romana.dar evident e pentru ce, pentru a pleca peste hotare si atita tot.dar celcare se scufunda se agatza de tot ce e posibil.

 41. http://www.ziuaveche.ro/cultura-religie/cultura/face-tvr-jocurile-moscovei-70900.html

  Face TVR jocurile Moscovei?

  Scris de : M.A. 2012-01-25 14:48

  Conducerea TVR lasă impresia că face jocurile Moscovei. De Ziua Unirii, 24 Ianuarie, filmul serii de la TVR a fost “Admiral”, un film despre revoluţia bolşevică.

  “Dupa contractul de preluare a TVR pe o frecventa a controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc, apropiat intereselor rusesti, si care atunci cand nu-i convine ce transmite TVR, baga telenovele sau publicitate in limba rusa, spargand transmisia TVR, conducerea TVR continua sa-si bata joc de basarabeni”, scrie Romanian Global News.

  “In 24 Ianuarie, cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor Romane, PNL de dincolo de Prut, dar si alte institutii si asociatii au organizat diverse manifestari prin care sarbatoreau, pe modelul celor din Tara, Mica Unire. Desi corespondentul TVR de la Chisinau a facut un material pe care l-a trimis la Bucuresti, producatorul Raluca Stroe Brumaru a blocat transmiterea materialului in Jurnal. De, nu trebuia sa se vada unitatea de actiune a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului! Doar Moscova asta vrea!”, scrie sursa citata.

  Programul TVR – 24 ianuarie 2012

  “Nu este prima data cand respectivul producator cenzureaza materialele de la Chisinau.(…) Vrea cineva sa ne bage pe rusi pe gat cu tot dinadinsul? Poate ar fi bine ca inainte de asta, iubitorii Rusiei din TVR sa sugereze Moscovei sa-si ceara iertare pentru sutele de mii de romani ucisi in gulagurile rusesti”, continua rgnpress.ro, care se referă la faptul că, de ziua independenţei R. Moldova, TVR a transmis filmul propagandistic rusesc “Taras Bulba“.

  Şi, acum, o alta “coincidenţă” bizară, marca TVR. După filmul “Admiral“, a urmat un altul, “Pericolul din adâncuri“. În aceeaşi zi, Sebastian Lăzăroiu declarase: “Nemultumirea poporului este ca un monstru marin care inoata linistit in adancuri. Daca il zgandari iese la suprafata“.

 42. Pt robin hud

  Demult nu mai meriti nici un raspuns. Iti trebuie calmante sa iti linistesti sufletul ravasit de conflictul cu propria constiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *