PNL va oferi joi, 19 ianuarie, o conferință de presă

INVITATIE 

PARTIDUL NATIONAL LIBERAL invita reprezentantii mass media la conferinta de presa cu tema: „Atitudinea fata de decizia Ministerului Justitiei de a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu obiectivul Unirii, introdus in Statut la Congresul al III-lea al PNL”.

Conferinta va avea loc joi, 19 ianuarie 2012, cu incepere de la ora 10.00, in sala de conferinte a Agentiei de presa “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puskin 22, of. 446. 
Telefon de contact – 93 00 73, 0.691 55 495
E-mail: ipn@info-prim.md, v.vasilica@info-prim.md
Lucrarile conferintei pot fi urmarite on-line pe site-ul Agentiei www.info-prim.md si accesate ulterior in arhiva.
Datele conferintei de presa pot fi consultate oricand si pe site-ul Ageniei www.info-prim.md la rubrica „Anunturi”. 

ПРИГЛАШЕНИЕ 

НАЦИОНАЛ ЛИБЕРАЛЬНАЯ ПАРТИЯ приглашает представителей СМИ на пресс-конференцию на тему: «Отношение к решению Министерства Юстиции обратиться в Конституционный суд по поводу цели Воссоединения, установленного в Устав третьим Сьездов НЛП».

Пресс-конференция состоится в четверг, 19 января 2012 г., в 10.00, в конференц-зале Агентства „Info-Prim Neo”, Дом печати, ул. Пушкина, 22, оф. 446. 
Контактный телефон – 93 00 73, 0.691 55 495
E-mail: ipn@info-prim.md, v.vasilica@info-prim.md
За ходом конференции можно проследить в режиме он-лайн на веб-сайте Агентства www.info-prim.md и просмотреть впоследствии в архиве.
Информацию о конференции можно проконсультировать в любое время и на сайте Агентства www.info-prim.md в рубрике Анонсы. 

 

www.info-prim.md
ipn@info-prim.md
Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Vitalia, las-o mai moale ca te blestema buneii nostri din mormonte, asa cum au blestemat cind erau in viata jugul romanilor in anii cotropirii 1918-1940! Crezi ca daca niste curve tradatori de tara, care au organizat lovitura de stat din 07 aprilie 2009, impun invatatorii sa-i zombeze pe copii, sa-i mancurtizezesi sa-i aduca la ceea ca ei sa se lepede de parintii Moldoveni si sa socoata ca mamele lor au fost insamintate de fiarele de romani, e de ajuns sa subjughezi sufletele Moldovenillor? Te gresesti! Ura fata de romani o mostenim din strabunei! In noi Moldovenii curge sange rosu, nu curge dohot negru ca-n romani! Traiasca Republica Moldova!

 2. Pt Serghei

  Nici nu banuiam ca esti mesagerul si purtatorul de cuvint al celor care, cind te aud cum spui minciuni, se intorc in mormint.

 3. Apreciez gestul pe care il faceti,nici un partid politic pana la moment nu a riscat sa abordeze chestiunea revenirii Basarabiei si realipirea ei la trupul mamei,de la care a fost zmulsa cu fortade catre colonistii si imperialistii rusi.Serghei e un beat ratacit,care nu cunoaste istoria acestui pamant multpatimit,el este o specie aparte de juvine care fac parte din grupa ,,dodonari,,o specie noua si tanara de mancurti si vanzatori de neam,care pentru doua parale isi vand si propria mama,si propria limba si istorie.Actul unirii din 1918 nu poate fi contestat de nimeni in lume,nu si de tancurile si baionetele rusesti.

 4. Traiasca unde si unde cite un maldavan ca tine.Ura!…sireogica pui de napirca.

 5. @Serghei,pe maica-ta am insamantato chiar eu.

 6. Mult curaj si vointa basarabenilor pentru a infaptui acesta mareata idee si dorinta!Idee si dorinta, care a fost si a bineilor si strabuneilor nostri care-s acuma in ceruri.(spre deosebire de ai lui Serioja, care sunt in mormant)
  Basarabia este Romania!!!
  Doamne-ajuta!

 7. P/u Serghei:
  Credeam că eşti jertfă a politicii de denaţinalizare şi rusificare,acum,din cele ce le scrii se vede clar că eşti ienicer rusesc, mai încerc încă o dată să-ţi explic ceva,dacă asta nu ţi-a explicat-o profesorul de istorie:
  Jertfele ocupaţiei ruseşti,învăţaţi de ocupanţii ruşi spun:Ce a fost mai înainte,Moldova sau România?
  Da, tov.jertfe,într-adevăr mai întîi la,1359 după mai multe date avem statul Moldova, independent.
  Tov.jertfe ale dezbinării şi denaţionalizarii,ia spuneţi,ce apare mai înainte,neamul sau statul?
  Dacă este ceva minte în cap la jertfă,va răspunde:Mai întâi a fost neamul,şi apoi statul,deoarece statul poate apare doar pe baza unui neam.
  Acum,tov.jertfe ia spuneţi:Care este primul lucru prin care se deosebeşte un neam de altul?
  Dacă este minte în cap,ve-ţi răspunde: Limba.
  Ia spuneţi acum voi,tov.jertfe,În ce limbă vorbesc şi în Muntenia,şi în Ardeal,şi în Banat,Oltenia,Moldova de peste Prut,etc.,oare nu vorbesc ei în aceeaşi limbă?
  În toate aceste regiuni istorice,acestei limbi îi zic Română,de ce o parte a moldovenilor,ce au nimerit sub ocupaţie ruseasc,de la 1812,acestei limbi îi zic doar moldovenească?Oare nu străinii ce ne-au dorit dezbinaţi ca neam,ne-au învăţat că această limbă e alta ca cea de peste Prut,unde peste tot se numeşte românească?
  Mai departe,tov.jertfe,ia spuneţi,chear pînă la apariţia Moldovei,Munteniei,Transilvaniei,ce a fost pe aceste teritorii,ce ţărişoare au fost?
  Va spun:La est de Carpaţi,unde e acum Moldova au fost:Ţara Bolohovenilor,Ţara Berladnicilor,Ţara Brodnicilor,Ţara românilor etc.,la sud de Carpaţi ce ţări au fost,ştiţi voi?Dacă nu – vă spun:Voevodatul lui Litovoi,Voievodatullui Seneslau,Voievodatul lui Ioan,etc.,pe teritoriul Transilvaniei(Ardealului) erau Ţara Bârsei,Ţara Haţegului,Ţara Făgăraşului,Ţara Loviştei,etc.

  Ştiţi voi,stimabili,”naţie moldovenească” ce aveau comun toate aceste ţărişoare?Aveau aceeşi limbă şi îi ziceau românească ,deoarece era conştiinţa că aparţin de acelaş neam.
  La 1330,sub presiune ungurilor şi tătarilor,la sud de Carpaţi ţărişoarele vorbitoare de aceeaşi limbă se unesc,formînd prima ţară independentă românească Valahia (Muntenia),iar la est de Carpaţi,ţărişoarele vorbitoare de aceeaşi limbă românească se unesc formând altă ţară vorbitoare de limbă românească,Moldova.La rîndullor şi ţările vorbitoare de limbă românească de peste Carpaţi se unesc formând Transilvania.

  La 1859,parte de neam,ce vorbea aceeaşi limbă în Muntenia sa unit cu partea de neam ce vorbea aceeaşi limbă (Moldova dintre Prut şi Carpaţi) prin dubla alegere a moldoveanului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor a Moldovei ( 7 ianuarie) şi ca domnitor a Valahiei la Bucureşti(24 ianuarie 1859),astfel,ţara care sa format prin Unirea acestor două principate de la 1862 a început să se numească România – de la numele limbii pe care o vorbeau şi moldovenii şi muntenii.
  La 1918 (27 martie) la această ţară se uneşte partea Moldovei ce fusese ocupată de ruşi la 1812(Basarabia),ce vorbea aceeaşi limbă,pe care străinii,dorind să ne dezbine faţă de vorbitorii aceaşi limbi peste Prut ne ziceau că se numeşte doar moldovenească,nu şi românească.Apoi,la 28 noiembrie,1918 la România se uneşte partea de nord a Moldovei, luată de austrieci din trupul Moldovei la 1775,numită de ei Bucovina,iar la 1 decembrie 1918,la Alba-Iulia cu România se unesc vorbitorii aceleaşi limbi române de peste munţii Carpaţi(Transilvania şi Banatul),astfel formîndu-se Româmia Mare. Nimeni pe nimeni nu a ocupat,ci sau unit într-o ţară vorbitorii aceleşi limbi şi deci şi a aceluiaşi neam – neamului românesc.
  Poate v-am plictisit cu aceste explicaţii,dar poate lui alde Serghei,nua avut cine să-i lămurească popular de ce moldovenii,de rînd cu muntenii.oltenii,bănăţenii,ardelenii etc.la un loc se numesc români.
  O întrebare pentru acelaş Serghei:Cum de eu,prin clasa a IV-a,cînd m-am dus la Grozeşti,pe malul Prutului,şi cînd mi-am înztrebat bunicul despre Grozeştii de dincolo de Prut:De ce grozeştenii de pe malul celălat al rîului sunt şi moldoveni,şi români,iar noi, din partea astlaltă suntem doar moldoveni,a fost deajuns o singură explicaţie şi am înţeles că suntem o naţiune,iar la alde voi,20 de ani vă explică că suntem aceeaşi naţiune,iar voi tot prostii cu ocupanţi români şi jug românesc spuneţi?
  Cineva a zis că “naţie moldovenească” ori e boală psihică,ori e un soi de profesie,d-ta,d-le Serghei,cum explici această stare de lucruri,de ce noi,o parte a basarabenilor,avem conştiinţa că aparţinem întreg neamului ce vorbeşte aceeaşi limbă ce ştiinţa îi zice românească,iar alde voi,îi ziceţi doar limbă moldovenească şi vă socotiţi “naţie moldovenească” deosebită de restul vorbitorilor aceesi limbi (olteni,munteni,ardeleni,moldoveni de peste Prut, etc., ce îşi zic cu toţii împreună români,nu “naţie oltenească”, “naţie muntenească”,”naţie ardelenească,etc.

 8. Vă rog ştergeţi a II-a parte,p/u Sergei, a primei variante şi lăsaţ-o pe aceasta:
  Continuare,p-u Serghei,deoarece a dispărut cealată parte a textului:

  Ştiţi voi,stimabili,”naţie moldovenească” ce aveau comun toate aceste ţărişoare?Aveau aceeşi limbă şi îi ziceau românească ,deoarece era conştiinţa că aparţin de acelaş neam.
  La 1859,parte de neam,ce vorbea aceeaşi limbă în Muntenia sa unit cu partea de neam ce vorbea aceeaşi limbă (Moldova dintre Prut şi Carpaţi) prin dubla alegere a moldoveanului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor a Moldovei ( 7 ianuarie) şi ca domnitor a Valahiei la Bucureşti(24 ianuarie 1859),astfel,ţara care sa format prin Unirea acestor două principate de la 1862 a început să se numească România – de la numele limbii pe care o vorbeau moldovenii şi muntenii.
  La 1918 (27 martie) la această ţară se uneşte partea Moldovei ce fusese ocupată de ruşi la 1812(Basarabia),ce vorbea aceeaşi limbă,pe care străinii,dorind să ne dezbine faţă de vorbitorii aceaşi limbi peste Prut ne ziceau că se numeşte doar moldovenească,nu şi românească.Apoi,la 28 noiembrie,1918 la România se uneşte partea de nord a Moldovei, luată de austrieci din trupul Moldovei la 1775,numită de ei Bucovina,iar la 1 decembrie 1918,la Alba-Iulia cu România se unesc vorbitorii aceleaşi limbi române de peste munţii Carpaţi(Transilvania şi Banatul),astfel formîndu-se Româmia Mare. Nimeni pe nimeni nu a ocupat,ci sau unit într-o ţară vorbitorii aceleşi limbi şi deci şi a aceluiaşi neam – neamului românesc.
  Poate v-am plictisit cu aceste explicaţii,dar poate lui alde Serghei,nua avut cine să-i lămurească popular de ce moldovenii,de rînd cu muntenii.oltenii,bănăţenii,ardelenii etc.la un loc se numesc români.
  O întrebare pentru acelaş Serghei:Cum de eu,prin clasa a IV-a,cînd m-am dus la Grozeşti,pe malul Prutului,şi cînd mi-am înztrebat bunicul despre Grozeştii de dincolo de Prut:De ce grozeştenii de pe malul celălat al rîului sun şi moldoveni,şi români,iar noi din partea astlaltă suntem doar moldoveni,a fost deajuns o singură explicaţie şi am înţeles că suntem o naţiune,iar la alde voi,20 de ani vă explică că suntem aceeaşi naţiune,iar voi tot prostii cu ocupanţi români şi jug românesc spuneţi?
  Cineva a zis că “naţie moldovenească” ori e boală psihică,ori e un soi de profesie,d-ta,d-le Serghei,cum explici această stare de lucruri,de ce noi,o parte a basarabenilor,avem conştiinţa că aparţinem întreg neamului ce vorbeşte aceeaşi limbă ce ştiinţa îi zice românească,iar alde voi,îi ziceţi doar limbă moldovenească şi vă socotiţi “naţie moldovenească” deosebită de restul vorbitorilor aceesi limbi (olteni,munteni,ardeleni,moldoveni de peste Prut, etc., ce îşi zic cu toţii împreună români,nu “naţie oltenească”, “naţie muntenească”,”naţie ardelenească,etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *