Loading Facebook Comments ...

37 Comments

Add a Comment
 1. Ar trebui să pree ceva din experienţa Rusiei, care are destulă „experienţă” în „eliberarea poporului moldovenesc de ocupanţii români” în ajuta poporul novgorodean de a se elibera de ocupaţia rusească de mai bine de trei secole…

 2. Minunat raspuns.Adica dupa „buna ziua” si multumita. Iar din partea rominilor basarabeni am mai adauga-ceia bi corova miciala,a vasa( rasa)bi molciala.

 3. Bravo Basescu! AVEM PRESEDINTE la Bucuresti! Cu demnitate, umor, radical, indraznet si cu verticalitate! Nu mai avem nevoie de un alt presedinte la Chisinau!
  Traiasca Basescu! Traiasca ROMANIA MARE! Unire!

 4. Dar Romania are experienta sa cedeze o parte din fostul teritoriu al sau,fara nici o impuscatura si pina in ziua de azi nu intreprinde nici o masura ,cit de cit,ca sa-si alipeasca pamitul pierdut .Dar noi,ca copil abandonat de mama,plingem si ne rugam la ia sa ne atingem acest scop.Dar n-ai de unde…

 5. p/u Dumitru:
  Trebuie de chemat la Bucureşti experţii ruşi ca să le fie şi lor împărtăşită „experienţa să cedeze o parte din teritoriul său,”fără nici o împuşcătură” ca apoi vre-o trei secole să nu întreprindă nici o măsură serioasă pentru aşi aduce acasă teritoriile pierdute.

 6. unirea ca deziderat are o mare încărcătură emoţională.Persoane care au fost pentru,acum sunt contra,existând şi relaţia inversă,criteriile în apreciere fiind mai mult subiective,ţinând de cultură,educaţie,grad de informare,tradiţii.Relaţia dintre România şi RM este una asimetrică,în timp ce majoritatea românilor de la vest de Prut sunt convinşi de unitatea lor lingvistică şi etnică,în stânga Prutului lucrurile se schimbă,procentul majoritar al populaţiei având o poziţie tributară ideologiei sovietice.Să ştiţi că românul informat înţelege situaţia,are răbdare dar nu se poate abuza la nesfârşit de încrederea şi deschiderea acordată.Faptul că ultimul sondaj de opinie indică o majoritate nostalgică după vremurile sovietice nu este de bun augur.Cât ai fi de nemulţumit de actuala guvernare şi dacă te consideri român,conştient de originile tale,nu ai cum să votezi forţele continuatoare ale politicii de deznaţionalizare şi înrobire.Prin urmare,dacă se vrea unirea doar basarabenii pot să o decidă.

 7. Asa e Mircea,
  doar basarabenii pot decide unirea cu Romania, pentru ca romanii nu cred ca vor fi impotriva la unire.
  Rusia clar ca se va impotrivi si de 20 de ani dupa lichidarea URSS face tot posibilul ca acest lucru sa nu se produca. Arma lor cea mai puternica se bazeaza pe acesti nostalgici ai trecutului intunecat.
  Cred ca mai e nevoie de vreo 20 de ani daca si nu mai mult, pentru ca sa se schimbe generatiile si mentalitatea

 8. pentru Petru:
  S-ar putea şi mai puţin,dacă partea instrită a asocietăţii s-ar învăţa să discute liber cu cealaltă parte a societăţii, captivă mentalităţii sovietice,desigur pentru aşa ceva înarmînd-se şi cu cu răbdarea şi curajul necesar.
  Cineva a spus: Intelectul fără caracter curajos nu face nimic,caracterul curajos fără intelect poate face foarte multe.
  A venit timpul,cred eu,ca şi în Basarabia intelectul să mai prindă la curaj şi să se ştie a impune ignoranţei.

 9. PT Mircea.ro. Istoria ne spune că Basarabenii au decis unirea de mai multe ori, dar România mare i-a trădat. Un singur om a încercat să-i saveze pe basarabeni, dar şi acela a fost împuşcat, tot de fraţii noştri!?
  Există oare vre-o garanţie, dacă mai încercăm o dată?!

 10. Petru, te inseli. Majoritatea romanilor sunt acum impotriva unirii cu Basarabia. Eu sunt mai mult decat impotriva. Consider ca Romania nu trebuie sa se lege la cap daca nu o doare. Basarabia ar fi ca o piatra de moara legata de gatul Romaniei. Suntem diferiti prin mentalitate, istorie, cultura, religie si chiar limba. Noi suntem peste 90% romani in Romania actuala si nu ne mai trebuie si alti straini. Voi sunteti un amestec de popoare si abia daca vreo 3 – 4 % ar dori unirea cu Romania. La noi toti, inclusiv ungurii, vorbesc romaneste. La voi se vorbeste ruseste, ucraineste, turceste etc, iar maldavneaska voastra e un amestec barbar de cuvinte din diferite limbi care se vorbeste doar pe la sate. Iar timpul lucreaza in defavoarea unirii. Luati-va voi sudul si nordul Basarabiei de la Ucraina, adoptati rusa ca limba de stat sau şezut (ca tot una este) si ADIO tovarasi.

 11. Pt Petru.

  Pentru a nu aştepta 20 de ani, mai ascultaţi sfaturile adevăraţilor unionişti,cum ar fi de ex. M.Druc care a spus într-o emisiune:

  ” Acordaţi-le unui partid unionist , cum ar fi de ex. PNL, 5 procente în alegeri, şi vă veţi convinge,, că un partid parlamentar unionist, chiar cu un aşa mic procentaj pote schimba vectorul RM spre calea UNIRII cu România.”

  Cam în aşa fel.

  Şi este corect. La ziua de azi cum cîntă parlamentul, aşa joacă tot baletul.

  Dacă faci parte dintr-o grupare parlamentară, poţi să-ţi faci de cap cum vreai, că cuvîntul justiţie în RM şi-a pierdut sensul.

  Poţi să omori pe cineva şi să încasezi doar vre-o 5 ani, iar dacă ai furat o găină, paremi-se cineva nudemult a furat o vacă şi a încăsat 6 ani, sau şi mai bine un pedagog pentru că a primit cadou de la un elev o plapumă poate încasa 6 ani de detenţie.

  Interesant oînă unde va ajunge RM cu aşa o autoritate la nivel parlamentar.

  Poate e timpul să mai schimbăm ceva în ţara aceasta, că nu de alta, după cazurile Ţopa chiar te apucă fiorii., nu vreau să le comentezi pentru a nu fi înţeles incorect.

 12. pt. Tira…istoria ne invata multe daca o citim de la prima pagina pana la ultima si nu trunchiat…romania nu este si nu a fost buricul pamantului…ca sa supravietuiasca a trebuit ba sa fie vasala(principatele romane) altui stat mai puternic ba sa caute garantii la alte puteri in perioada interbelica dar din pacate garantii romaniei din varii motive(si ele sunt discutabile) nu au putut sa faca nimic privitor la ultimatimul rus… tradare?…intrarea romaniei in razboi de partea germaniei a avut la baza dorinta de eliberare a basarabiei….au murit romani pentru basarabia…

 13. numai arma ne va ajuta sa invingem injosirea de a deveni romani! Noi Moldovenii ne vom lupta cum am facut-o de-a lungul veacurilor aparindu-ne tara de tiganii borati si lenesi romani care ravnesc la Tarisoara Noastra! Cara-te, Pavlicenco, in Tiganiada(romania) ta! Rabdarea noastra a Moldovenilor are o limita! Nu incerca marea cu degetul!

 14. dumitru spune:
  14 ianuarie 2012, la 13:01

  Dar Romania are experienta sa cedeze o parte din fostul teritoriu al sau,fara nici o impuscatura si pina in ziua de azi nu intreprinde nici o masura ,cit de cit,ca sa-si alipeasca pamitul pierdut .Dar noi,ca copil abandonat de mama,plingem si ne rugam la ia sa ne atingem acest scop.Dar n-ai de unde…

  ASA E, DIN 1941 PANA IN 1944 ROMANIA S-A JUCAT CU PRASTIA.

 15. pt Tira;subscriu la comentariu lui Relu şi am câteva precizări.Constat că judecaţi România făcând abstracţie de contextul istoric în care se afla.Aliaţii tradiţionali Franţa şi Anglia în 1940 erau la pământ,La vest Ungaria hortystă ocupase,cu acordul Germaniei,nord-vestul Transilvaniei,la sud Bulgaria fascistă ocupase Cadrilaterul,efectiv România era prinsă ca într-un cleşte,viitorul fiind dispariţia statului după exemplul Poloniei.Ţi-ai pus vreo dată întrebarea,dacă ruşii pierdeau războiul,acum te mai simţeai abandonată?

 16. @Patriciu
  >>dacă partea instrită a asocietăţii s-ar învăţa să discute liber cu cealaltă parte a societăţii

  este foarte greu, aproape imposibil de realizat asa ceva, si asta in primul rind din cauza politicienilor de rahat din tara asta care intentionat separa populatia in ai nostri si ai vostri pentru a capata voturile, exemplele le cunoastem pe de o parte sunt Voronin care orice sa-ar intimpla obtin cel putin 35 de procente din voturile populatiei rusofile pe de alta parte sunt cei de genul lui Rosa, Ghimpu, Pavlicenco care de-a lungul celor 20 de ani obint in jurul la 15% din electorat.

  Rosca deja a tradat, Ghimpu nu e departe de el, acest bazin electoral de 15% devine si mai subtire. Unica sansa este schimbarea generatiilor si mentalitatii, si speranta ca totusi vom fi in stare sa alegen niste politicieni mai lucizi la minte, curajosi care cu adevarat le pasa de populatia tarii.

 17. Ştergeţi vă rog prima variantă
  Pentru Serghei:
  Serghei,de unde ai tu ţărişoară?Ţărişoara asta e a lui Filat,Plahatniuc,a mafiei, a alogenilor ce se simt aici stăpîni nevorbindu-ne limba şi tratîndu-ne cu superioritate.
  Dar dacă stai puţin şi te mai gîndeşti,ce cîştigă România dacă se întregeşte cu Basarabia?Teritoriul a 6-7 judeţe de ale ei?Ce cîştigăm,noi,basarabenii de ne întregim cu ţara noastră România?Teritoriul a 235 mii km patraţi,ţara noastră nu va fi de la Nistru la Prut,ci de la Nistru la Tisa,nu mai spunem şi de alte faculităţi ce le obţinem ca teritorii ce vor face parte din Uniunea Europeană.De la reîntregire au de pierdut doar şmechero-hoţii locali,profitorii privelegiaţi ai structurilor de stat a actualei R.Moldova.
  Cam de ce te doare pe tine inima de pierderile profitorilor statalismului moldovenesc? Ori faci parte din tagma lor,ori eşti ienicer rusesc.
  Pentru cine nu ştie cine sunt ienicerii,explicaţie:
  Ei au fost armata de elită a turcilor formată în majoritate din copii de creştini,moldoveni,munteni,bulgari,sîrbi,etc.luaţi de la 5-7 ani de la baştina lor şi crescuţi în lege turcească. Aceşti ieniceri erau cea mai devotată armată turcă,pentru Alah şi sultan ucideau mai rău decît turcii de sînge.Şi la noi ruşii au educat un soi de ieniceri,aceştea sunt jertfele politicii de denaţionalizare,dezbinare a ocupanţilor ruşi. Ei se deosebesc prin faptul că deşi vorbesc aceeaşi limbă românească ce se vorbeşte pe teritoriile locuite de acest neam ce în unele locuri se numesc olteni,bănăţeni,ardeleni,etc. ei numesc această limbă doar moldovenească şi se consideră naţie deosebită moldovenească de restul vorbitorilor aceleeaşi limbi şi se deosebesc de restul moldovenilor,ce nu sunt jertfele politicii ruseşti de denaţionalizare ce se consideră moldoveni-români şi se simt că fac parte din marea naţiune română, adică de noi moldovenii basarabeni neienicerizaţi de ruşi.
  Aşa că,Sergei,ori profesorul ce te-a învăţat istoria trebuie de penalizat,ori eşti un angajat ienicer al străinilor,ce le faci aici politica lor de dezbinare a naţiunii române, din careva interes.

 18. Pt mircea.ro

  Foarte corect. Oricit de dezamagiti de ceea ce se intimpla acum am fi, nu putem vota fortele prorusesti vadite, care sint comunistii si acolitii lor – socialistii si unii cretini-democrati. Iar cit priveste celelalte partide pretinse liberale, cele camyflate prorusesti iarasi nu trebuie votate. Nu votati PCRM, ci votati PNL!

 19. Pt Serghei

  Cara-te, obraznicatura in grota moldoveneasca. Noi suntem in Romania, la noi acasa in Basarabia. Basarabia e Romania si Romania e Basarabia..

 20. Traian Vasilcau:

  LECTURILE PRIM-MINISTRULUI

  (interviul Lui cu Baba cumpărată)

  —Bună ziua, dle Prim-ministru!

  –O-o-o, Hellău, Baba!

  –Pe la Dvs a fost Moș Crăciun?

  – Nu prea…

  – Atunci, privește-mă în toată splendoarea ce sînt. Un Moș Crăciun în fustă ai mai întîlnit?

  — Pricol, Baba!

  —Nici un pericol de nicăieri. M-ați chemat—am venit. Da de ce nu-ți scoți mîinile din buzunare, maică?

  –No passaran, totul e OK, Baba. Mă tem numai să nu-mi înghețe sentimentele naționale, ce nu le mai am.

  –Nu le mai aveți? Și cu Clara, prietena Dvs, achiziționată în sauna de la Ciocana, căreia ia-ți cumpărat și apartament pe bd. Ștefan cel Mare, ce faceți?

  –I-o dau cu împrumut lu LULEAncă, mare iubitor de tandrețuri liberal-democrate. Dar chiar pentru atîta treabă de nimic ați venit tocmai de la Orhei? Apropos, cum a fost drumul?

  –Fără Lexus-ul dumitale de 40 de mii de euro,–greu. Da iaca am venit călare pe 2 mături și ți le dăruiesc, maică. Cu una, zic precum m-ai învățat, să-i mături pe Lupu, pe Lacomniuc și pe ceilalți din PD și să le iei postul pentru președinție, iar cu alta să-i aduni lîngă tine pe toți comuniștii de ieri, de azi și de mîine, cu tot cu ziariștii și artiștii lor de curte. Bine, maică?

  —Da eu asta și fac din 2009, sau satul DVS cu 200 de alegători nu prinde PRO TV, PUBLIKA TV, JURNAL TV, TV 7 și Moldova 1?

  —Prinde, Primule, prinde, altfel cum aveam eu să aflu că ieri Curtea Constituțională le-a tăiat calea spre președinție cumătrului dumitale, Talmaci și vărului Nantoi? Că din doi iepuroi de-ai matale tot trecea unul…

  —Da, maică, numai că eu nu prea vroiam să treacă nici unul…

  —Știu, știu, am întrebat aseară țolul fermecat și el mi-o soptit că poporul Țării Moldovei nu acceptă pe nimeni președinte, decît pe DVS.

  —Ollrait!

  —Nici o raită nicăieri, află că ți-am adus o carte de psihologie despre caracterul hidos al lui Lacomniuc și metodele de distrugere a acestuia(a caracterului, maică) în 2 timpi și 3 mișcări.

  —Offcoss! Numai că fără 2 Timpi, dacă se poate, că mi-i de-ajuns unul cît mă rade, de cînd i-am zis “Gudbai” lui Sandu Tănase. Da cartea de psihologie o iau și-o voi da lui Botmalai și Cimbrunciuc s-o citească, pe fundalul muzicii strident-deșănțate scrise de deputatul meu Ciobanu, numai bună de imn al satului DVS. Vi-l dăruiesc…în direct la toate televiziunile mele răspublice.

  –Mulțumesc, maică, dar chiar nu vreți să scoateți olecuțică mîinile din buzunare? Măcar cît o să v-arate la televizor, alături de mine…Din punct de vedere psihologic, nu sînteți corect…

  —Știu asta, și nu numai din punct de vedere psihologic… nu sînt de 43 de ani corect. Da eu vă propun în schimb Operele Alese ale bloggerilor mei preferați: Viorel Posmotrel(Mardare) și Vlada Ciobanu. Pentru unul din ei am pus cuvînt la “ FărăSlipMagazin” sa-i dea titlul onorific „Blogger al anului” și tot eu am intervenit pe la Mișcarea Națională „ProMafia Mea” să-l ia în serviciu la Jurnal. Ministrul Adevărului îi spune. Voo pațani și pațance, Baba! Citiți-le numai titlurile și spuneți-mi dacă n-am cumva dreptate…

  —Aoleu, maică, Doamne Ferește, d-apoi aici e pornobloggeală, nu alta, iar după dînșii văd că plînge Agenția pentru protecția moralității, dacă mai este…

  —Știți, noi n-am păstrat toată moștenirea comunistă de tristă faimă, așa că dacă n-avem pic de moralitate în țară, la ce bun să mai ținem tocmai 3 specialiști într-o Agenție? Am luat și-am lichidat-o, iar aceasta, în temeni supermoderni, se numește: „optimizarea cheltuielilor bugetate”.

  —-Dacă zici tu, Primule.

  —Mulțumesc pentru susținere. Apropos, acum mergem în camera unde au loc ședințele de Guvern. Acolo Honța de la ProTV o să vă-ntrebe pe cine vedeți DVS cap de țară, am să vă rog să repetați așa cum ne-am înțeles…ieri la telefon.

  (Baba și Prim-ministrul cu mîinile-n buzunare merg țanțoși într-acolo, înconjurați din cele 4 puncte cardinale de 100 de telejurnaliste și tot atîtea camere de luat vederi. Honța e la datorie, Baba trage filat în piept și răspunde).

  — Apoi, drag popor, sînt foarte bune condițiile de lucru pe care le-a creat dl Filat pentru miniștri. Da dacă o să-l ridicăm cu 5 centimetri mai sus, la rangul de președinte, atunci el ne promite că toți vom trăi așa, ca miniștrii Țării Moldovei. Așa că dl Filat merită să urce mai sus, așa că-l rugăm să accepte să fie conducătorul nostru, președintele nostru în veci. Amin!

  (Toate ziaristele, mai ales Honța, aplaudă nestingherit din pleoape și gene. Sîinii lor, vai, cît ai zice doar: „Primul”, evadează din lipsa crasă de sutien și aplaudă fără-ncetare. Ai Babei, nu se știe de ce, încă nu. Prim-ministrul nu insistă, dar e Luleancă de fericit).

  —Foarte bine, maică, c-ai repetat de 3 ori chestia cu președintele. Lupu și Lacomniuc cred că o să crape diseară de ciudă cînd o să ne vadă-mpreună. Ce zici?

  — Eu zic că da, am zis așa cum ne-am înțeles și atunci, vara, pe țol. Da să știi că țolul nu l-am terminat.

  —Apropos, cum e corect: „covor” sau „țol”? Că eu asta n-am învățat la școala de securiști din Golițîno.

  —Țol, maică.

  —Atunci dacă-i țol, te rog, contra plată, desigur, cum ne-am înțeles perfect și pînă acum, să termini țolul cît mai repede, pînă-n februarie, martie, cel tîrziu. Că atunci voi fi ales președinte. Vezi covorul de pe perete cu imaginea lui Ștefan cel Mare și cifra „500” pe el? Eu pe țolul cu imaginea mea vreau să fie scris: „Filat cel Mare și Veșnic la puterea a 43-a”!! Este?

  —Bine, ne-am înțeles.

  —Apropos, cînd vine iarna, nu știi, maică?

  — Știu eu? Cînd vrea Dumnezeu…

  —Asta știu și eu, da cînd vine iarna,- te întreb..

  —-Cu încălzirea asta globală nu mai înțelegi nici în cer, nici pe pămînt ce se întîmplă.

  —A-a-a, știi mata și de asta?

  —Păi da, de-ar fi numai dragoste și pace, și înțelegere între voi, liberal-democrații și comuniștii, și credință cît mai multă în Dumnezeu.

  —Asta știu, maică, da fără țol am certitudinea că nu mai ajung eu în curînd președinte.

  (E momentul ca toate ziaristele să elibereze încăperea, iar Primul cu Baba lui să bea un ceai, să mănînce în voie cîte-o felie de…harbuz și să semneze actul de dare-primire a…țolului!)

  P.S. Mă telefonează un președinte nesupărat de partid și mă întreabă dacă e adevărat că m-am împăcat cu Primul. Glavnîi* i se mai zice. Nu știu de ce pe loc am și izbucnit în…rîs. A izbucnit în rîs și președintele. Rîdeam nevinovat, rîdeam cu lacrimi… De-o babă și-un filat zburînd pe-un țol!

  *–principalul(rus.)

 21. @Serghei – Curat nume moldovenesc, ai mama…

 22. bineinteles ca romanii vor unirea.
  Mai sus sunt niste postari gen: toti romanii nu vor…, romaniilor nu le place…> Ma intreb: de unde aceasta generalizare?
  In sondajele si studiile din ultimii ani, Basarabia este in inima romanilor, chiar daca au trecut 200 de ani.
  Hai acasa.

 23. Filat este cel mai mare PAPUSAR
  Traian Vasicau a scris un pamflet minunat despre Filat – “Lecturile Prim-ministrului”. Atragandu-l la mijloc de hora pe Primul cu Prima (Baba) din tara, vedeta mare care, fiindca nu avem o industrie, nici grea, nici usoara, mai tese la covoare in acest mileniu al vitezei; tese, tese BABA vesel si degajat, exact si distantat, echilbrat si DREPT LA TANC ! Vedeti dvs, ca nu din intamplare, tolul nu este si nu va fi gata, pana se marita fata… Cam asa scrie Vasilcau, laundu-l in deradere pe-al nostru prim-imparat, adica pe Filat.

  Dar, la drept vorbind, CRED ca pe PRIMUL, de fapt, noi, inca, nu l-am inteles si nu l-am apreciat la justa lui valoare MARE! Caci a stiut cum SA NE SALVEZE din ghiara lui Lacomtniuc, cum sa-l opreasca de la putere pe vicleanul Lup, care nu stie nici istorie nici ce limba vorbeste; care vaneaza nu atat pentru el, cat pentru stapanul sau… Poveste, poveste, ca inainte mult mai este!

  Filat chicotea pe ascuns, prin cabinete, cu manusi nepatate si albe sosete, dandu-i voie Lupului sa ajunga pe mana BABEI, adica a CAPREI din povestea lui Creanga, sa se-nece cu-o sarmala chioara si, astfel, sa cada-n groapa mare…
  FILAT, cred, BINE L-A JUCAT pe Lup, asa cum scria Cosbuc: “Lup flamand cu trei cojoace, vin’la maica sa te joace”. FILAT este cel mai mare PAPUSAR, cel mai talentat actor, dirijor si saltimbanc dintre toti pe care i-am avut vreodata.

  In TOT sensul FRUMOS, BUN si POSITIV al cuvantului!!! Ca de ajungea Moldova in GURA LUPULUI, nu mai ramanea intreg nici un ied…

 24. P-u Valenta:
  L-aţi lăudat într-atît pe Filat că îmi făcea impresia că vreţi deja să-l propuneţi la vre-un premiu ceva,monument,carte Gynes etc. Ori poate aţi dorit să iniţiaţi un concurs de esse la tema:Cine e cel mai bun păpuşar în Republica Moldova?
  De fapt această temă o propun eu.Interesant,cine va fi cîştigătorul, Filat sau Plahotniuc? Dacă va lua foc această iniţiativă de concurs,sunt sgur că nişte cetăţeni vor adăuga ceva înţelepciune.

 25. Un tinar dezamagit de actualii Parlamentari

  Azi Liderii AIE au anuntat ca vor face Referendum de modificare a Constitutiei.
  Este strigator la cer ce fac acum actualii parlamentari
  1. Referendum pe aceaasi tema se poate face doar dupa 2 ani de la precedentul referendum ceea ce vedem e ca precedentul a avut loc la 05 septembrie 2010, altul poate fi facut nu mai devreme de 5.09.2012, deci daca il fac in aprilie 2012 e anticonstitutional.
  Sa presupunem ca nu fac aceleasi modificari insa modifica intreag Constitutie si inclusiv modul de alegere a presedintelui aavem urmatoarele variante:
  a) Se micsoreaza pragul astfel incit sa poata valida referendumul ca sa nu calce pe acceasi grebla din 2010.
  b) Sa presupunem ca referendumul trece, deci vom avea nevoie de alegeri prezidentiale primul tur, si respectiv al doilea tur de scrutin, ca nu cred ca va fi ales din primul tur, plus ca constitutia intra in vigoare in yrmatoarea legislatura. Prim urmare va imaginati cite ampanii electorale urmeaza sa avem:
  –-Una pentru Referendum
  –-Doua turiri de scrutin pentru alegerea presedintelui
  –-Alegri parlamentare
  –- in total 4 tipuri de alegeri cu cheltuieli enorme si dezamagire a populatiei.
  c) data trecuta referendumul nu a fost validat din urmatoarele considerente:
  –- nu a fost trecut pragul de 1/3 adica 33% au participat la referandum circa 30% deoarece PCRM a boicotat referendumul. Adica din cei 60% din cet,RM 30% auparticipat iar 30 au boicotat, plus ca din cei 30 care au participat citeva % au fost contra. Prin urmare intuiesc ce va fi la urmatorul referendum, PCRM cu 30% nu va boicota dar vor vota Contra si inca citeva % Contra si vom Avea Urmatorul rezultat al referendumului Constitutional mai multe % Contra decit PRO, si va fi declarat Referendumu ca nu a avut loc.
  In aceasta situatie si in cele de mai sus va fi o palma pentru AIE si pentru netrebniciile pe care le fac.
  d) In 2009 cind PCRM au avut 60de mandate ei nu au incercat macar sa faca asa ceva pentru a se mentine la putere, insa ce face AIE acum e sfidator, nu vrem asa tip de reforme, cu ce sunt ei mai buni ca comunistii care la fel incalcau????????

  Parerea mea e ca e nevoie de Anticipate ca sa nu fie invinuiti de uzurpare, de exclus pragul electoral ca sa ajunga in parlament partide nationale, de condmnat Comunismul si Partidul lor, de pus la duba comunistii care au incalcat, ca asa ei se joaca cu actuala putere si o poarta pe degete cum vor.

  In final Va urez succes si doresc o maxima implicre a PNL in procesele ce au loc in RM, si rexplicatile va rog ca sunt netrebnici actualii Parlamentari inclusiv AIE si PCRM.
  Va doresc in viitorul Parlament sa fie si PNL

 26. Eu cred ca ar trebui un concurs DE SATIRA SI UMOR, caci prea ni s-au incretit fruntile de atata crisa politica si de principii si valori, or un concurs la TRANTA – intre Filat si Plohoitniuc.

  Nu-l ridic in slavi pe Filat, absolut deloc, dar pe acest segment de a-l stopa pe inhaitatul Lup – il laud!
  Insa acest fapt nu-l scuteste de responsabilitatea ce o are… a promis atat de multe si a facut atat de putin!

  Ii va veni si lui randul, ca si lui Lupu sa stea cu coada intre vine de rusine.

 27. Apropo, chiar nu se pot gasi niste sponsori sa stimuleze oamenii de creatie? Vreo 10.000 de lei pentru niste concursuri? FIE SI CU NISTE PREMII MININE POSIBILE?

  Pe de alta parte ne inveselim, ca alta ce ne ramane. Vedeti dvs. ca Lupu nostru nu are de gand sa fuga ca acel din poezia lui Cosbuc. Ai impresia ca i s-a lipit pantalonii de fotoliul de presedinte…
  Ca daca legea i-ar permita ar candida la acest post de zeci de ori… uite ce perseverent este! Si nu m-as mira ca pana la urma ar castiga! Unii l-ar vota a lehamite, ca sa scape cumva nu DE CRIZA, ci de atatea alegeri liber-fortate a lui Lupu… Caci criza nu va dispare cu Lupu presedinte, ci se va COMPLICA si mai grav. Asa ca, nu-l lasati pe Lupu la conducere!

 28. Mihai Morteanu spune:
  9 ianuarie 2012, la 15:03

  Iată şi acum, privesc în direct ” Deni za dneom” cu V.Pavlicenco şi mă întreb, de ce cînd este invitată V.Pavlicenco la vre-o emisiune, numai decît trebue să fie invitat şi antiromânul Demideţchii, Climenco sau Şelin.

  Aceasta am spus-o la 9 ianuarie.

  Astăzi la Publica report iarăşi participă V.Pavlicenco şi ce credeţi?

  Au văzut pe 9 ianuarie că un antiromîn Demideţchii nu pote lupta cu V.Pavlicenco şi astăzi la dezbateri cu V.Pavlicenco Publica TV invită 2 antiromîni Crilov şi Stepaniuc.

  Se pune întrebarea, cu ce scop? Probabil de a închide gura celora care au viziuni unioniste , eurpopene, democratice, proromâne, antiruseşti.

  Data viitoare trebue să ne aşteptăm că împotriva V.Pavlicenco vor fi invitaţi şi Climenco, şi Stepaniuc, şi Demodeţchi, si Crilov, şi Şelin toţi împreună.

  Păcat , că nu avem bărbaţi pe acest petic de pămînt moştenit de Şt. cel mare care ar avea curaj să le închidă gura celora , care închinîndu-se ocupanţilor ruşi îşi trădează propriul popor.

 29. Pt Mihai Morteanu

  Foarte corecta observatie. Aici Publika TV face o chestiune subtila, careia unii ii spun „actiune subversiva”. Intotdeauna baga unul de dreapta cu doi de stinga, sau cu mai multi, cum e la Vox.Publuka, dar pastreaza aceasta proportie. Publika TV crede ca cineva nu vede. Vedem, dar nu avem incotro si mergem sii spunem mersi ca ne invita si depinde doar de capacitatea si verticalitatea noastra sa nu ne lasam atrasi de reporteri si colegi d eplatou pe platfoma filatelisto-lucinschista.

  Este adevarat – pot sa nu te invite deloc, deocamdata, insa, ei asta cu PNL nu fac. Dar scopul acestei proportii este de a arata ca cei de dreapta, unionistii, proromanii sint in minoritate, cind, de fapt, in societate situatia este invers si viata a aratat si la primul talk show despre bilingvism al lui Pahomova, in special, ca societatea a votat atunci invers decit proportia din platou si eu asta am remarcat chiar atunci, apoi am scrie ca moderatorii au avut un soc. Dupa care s-au luat masuri „sa nu mai piarda pozitia majoritara din platoul Publika”, nu spunem cum – ca e clar.

  Cu toate astea, eu imi spun opinia. Chiar si azi, observind ce spune Andrievschi, un consilier al lui Lucinschi, care este cu Filat, vazind ce spune Oazu, care vine tot din partea lui Filat, vazind ce spune Rosca, cel care sta intre Filat si PCRM, fiind cu ambii, asta ne arata ca Filat s-a conformat deciziei AIE, dar nu va face nimic sa fie referendumul, pentru ca se teme sa nu fie ales, totusi, Lupu Presedinte.Iar Ghimpu nu are incotro – vrea sa ramina in Parlament si sa devina speaker.

 30. Era bine dacă Publica Tv îşi aducea aminte , că astăzi e ziua lui Eminescu, şi în afară de acele ştiri scurte despre depunerile de flori în dezbaterile de azi, chiar şi pe teme politice în loc de de duşmanii limbii lui Eminescu î-i invitau şi pe Dabija, Matei, Ungureanu şi alţi scriitori sau politicieni proromâni care măcar astăzi, în cinstea lui M.Eminescu, să nu profaneze limba română pe care nici Stepaniuc şi nici Crîlov nu o vorbesc.

 31. „…asta ne arata ca Filat s-a conformat deciziei AIE, dar nu va face nimic sa fie referendumul, pentru ca se teme sa nu fie ales, totusi, Lupu Presedinte”

  Но ведь о референдуме не позже апреля сообщает уже и российская пресса. Назад пути нет.

  Нужны досрочные парламентские выборы. Эти хитрожопые из Альянса уже всех достали!

 32. Alianţei au găsit limbaj comun şi au identificat singura soluţie justă în situaţia creată? Risc să cred că meritul îi aparţine Curţii Constituţionale care a avut curajul să anuleze farsa de alegeri prezidenţiale din 16 decembrie, oferind în acest mod clasei politice o şansă de a reveni la normalitate

  Constantin Tănase

  Такого откровенного цинизма не ожидала от К. Танасе. Родительские чувства превалируют над порядочностью.

 33. Eu mă voi duce la referendum dacă va fi inclusă întrebarea despre alegerea preşedintelui de către întreg poporul.
  Dar Voi?!

 34. Pt Tira

  Noi vom merge ca sa il alegem in Parlament cu 51 de voturi. Desi PNL nu are nevoie de sef al statului.

 35. Pt Mihai Morteanu

  Exact asta mi-am spus si eu despe ziua de azi a lui Eminescu.

 36. Monitorule de Iaşi, ma dezamagesti profund, NU pot sa fiu de acord cu tine niciodata, chestii de genul, romanii din RO nu mai vor Basarabia, in Basarabia sunt atati albi si atati negri, unii vorbesc limba nu stiu care, aiureli…,texte omule, texte, astea-s aberatii omule. Basarabia este provincie a RO si asta nu se negociaza NICIODATA, indiferent cine e acolo si ce crede ca e el….,un lucru e clar, Basarabia ca si celelalte provincii romanesti din vechea DACIE, lasate de Dumnezeu poporului roman si nu de om, nu pot fi cedate NICIODATA nimanui, nu se poate nici daca-i vrea, e cadoul lui Dumnezeu pt. poporul roman, clar. Romanii au in sange simtul proprietatii si apartenenta la neamul lor, nu zic, mai sunt si zombati care au luat-o pe aratura, sa fim decenti si iertatori cu ei, suntem un neam cu toata paleta de culori, dar cand n-au fost asemenea indivizi, asta nu e o problema, cu inteligenta, cu calm, cu perseverenta dar mai ales cu credinta in Dumnezeu o sa vedeti, cand nu va asteptati, trenul reunirii va veni, simt asta.

 37. Domnule Furnică, ferească Dumnezeu de unirea cu pruto-nistrenii rusificaţi! Viaţa e scurtă iar ţara noastră şi fără unire are multe greutăţi. Înţelegeţi că pruto-nistrenii sunt străini de noi, românii. De ce vreţi să ne umiliţi cu aducerea străinilor rusificaţi dintre Prut şi Nistru în frontierele României? Scuipaţi-vă domnule în sân şi mulţumiţi cerului că sunt în afara României! Sau poate aveţi rădăcini pruto-nistrene?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *