Da, „Libertate lui John Onoje”!

http://valbutnaru.union.md/libertate-lui-onoje

E la nave va…

Facem abstractie de „sagetile” pe care Val Butnaru pare sa le indrepte contra „unionistilor de meserie” intr-un articol al carui autor pare a fi. Noi nu ne recunoastem in sintagma-i, desi banuim sa fi fost vizati… Se va spune cindva cine e avut in vedere, noi respingem daca s-a avut in vedere PNL.

In acelasi timp, remarc faptul ca suntem supusi ostracizarii pentru ca John Onoje a venit la PNL si salutam ca V.Butnaru i-a luat apararea in legatura cu ce i se intimpla. Astazi John a fost invitat de noi, PNL, la intilnirea conducerii partidului cu bloggerii si ne-a aratat petitia la Procuratura.

Val Butnaru critica deja actuala guvernare. Nu-l mai intrebam unde i-a plecat dragostea de ea. Probabil l-as atribui, in replica, unei categorii a „manipulatilor de meserie”, pentru ca a tot gresit – ba cu Rosca, ba cu Filat, ba cu Ghimpu si Chirtoaca (toti formeaza actuala guvernare, nu?), ba cu Jurnal TV, cu Tzopii, iar acum, i-a mai ramas sa greseasca si cu un Godea ori cu mai cine? Noi nu gresim, la fel am salutat venirea lui John la PNL, chiar daca am vazut in unele interviuri plasate si pe www.union.md ca gestul lui Onoje e cam luat in zeflemea. o sa va lecuiti si de asta. Intr-adevar, Libertate lui Onoje! V.P.

„Cineva doreşte, cu tot dinadinsul, să-i închidă gura simpaticului „modovan” John Onoje. Ce vrea procuratura de la el? Adică, actuala guvernare, că ştim cât costă versiunea oficială – chipurile, un cetăţean nemulţumit a depus o plângere. Să i-o spuneţi secretarului de partid! Cui i-a trecut cărăruşa?

O fi cam pălit de avion John al nostru, o fi fost manipulat de Brega, cum spunii unii, sau de altcineva, cum cred eu, dar să-i închizi gura pentru că spune nişte lucruri neplăcute pentru actuala putere, dar şi pentru actuala opoziţie, – asta a prea de tot!

De fapt, ce spune el?

 1. „Eu sunt modovan”. Asta e prima lui teză şi este oarecum de înţeles. Omul se mândreşte cu faptul că a devenit cetăţeanul unui stat din care toţi visează să fugă.
 2. „Unirea cu România”, acesta e al doilea lucru pe care Onoje îl repetă la tot pasul. Nu ştiu cum i-a apărut această idee, nu ştiu ce legături sufleteşti are el cu România (când spui „unire”, nu te duce gândul la nişte locuri pe care le-ai îndrăgit sau la rudele şi prietenii pe care îi ai dincolo?), dar ce contează? Oare nu e mai bine să-l auzi pe un tip nostim vorbind despre Unire, decât să-i suporţi pe „unioniştii de meserie”? Oare nu ne-am săturat până la refuz de tanti şi de nenii care hodorogesc despre Unire prin bloguri, dar de fapt habar nu au ce vorbesc?

Cei care şi-au propus să-l reducă la tăcere pe John, nu au învăţat nimic din lecţia însuşită de comunişti: dacă vrei să-l faci erou pe cineva, cheamă-l la procuratură!

Şi pe urmă, de ce le-ar trebui să-l facă erou? Că doar nu se va găsi cineva care să afirme la modul responsabil că îl ia în serios pe Onoje. Cine ar putea spune aşa ceva?

E doar o distracţie, o chestie haioasă, e un prilej de amuzament. E un joc de-a Pavel Turcu mutat pe teren politic. Un negru vorbind pocit româneşte pledează pentru Unire! Cam de ce să nu-l susţină bloggerii pe un asemenea personaj pitoresc? Că totuna murim de plicteseală!

Cam asta ar fi putut fi soarta sărmanului John, dacă cineva nu ar fi avut ideea să-l poarte pe la procuraturi. Şi cum vă spuneam, asta e calea cea mai sigură de a lansa pe orbita politică noi eroi. Martiri, chiar.

Apariţia unui unui individ bizar, hilar, halucinant, chiar, de culoare pe de-asupra, care nu se teme să spună ceea ce alţii preferă să tacă – unul ca acesta de ce nu ar avea şanse reale de a capta atenţia? În timp ce lumea s-a hlemătuit de clovnii politici din Parlament şi aşteaptă apariţia unui personaj poaspăt (chiar există şi din ăştia care pun la îndoală relaţia intimă a lui John cu şamponul şi săpunul), în timp ce caricaturile politice  urmăresc doar scopuri meschine, de ce electoratul să nu-l dorească pe unul ca John Onoje? Cu ce e mai rău ca alţii?”

 

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. ANUL 2011: TEROAREA KGB CONTINUA in Moldova !
  1.
  Joi, 22 Decembrie 2011, Chisinau, România de Est (Basarabia)
  / Romanian Global News /
  ——————————————————————————————————————
  ” SIS-ul preocupat de anihilarea miscarii de reunire a celor doua state românesti. Mediul studentesc basarabean din România vizat “.
  http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/4176-sis-ul-preocupat-de-anihilarea-miscarii-de-reunire-a-celor-doua-state-romanesti-mediul-studentesc-basarabean-din-romania-vizat.html
  2.
  Preluare:
  # mihail spune:
  23 decembrie 2011, la 13:01
  http://www.pavlicenco.md/2011/12/22/va-asteptam-vineri-23-decembrie-la-sediul-pnl/#comments
  ” D. Pavlicenco:
  este adevarat in privinta amenintarilor celor cu priviri Unioniste.
  Cine a fost la inmormintarea poetei Leonida Lari, nu au putut sa nu observe ca,
  la intrare in incinta Teatrului de opera si balet din Chisinau, unde era expus corpul neinsufletit al Martirei neamului, L.Lari,
  vizitatorii erau filmati de citiva indivizi fara distinctii pe camerile video profesioniste. Filmarile se efectuau in continuu,
  in fas, de la o distanta de 1-2 metri si se numesc filmari operative, de identificare a persoanelor cu viziuni unioniste.
  Cui apartineau cameromanii ? SIS, MAI, Ambasadei Rusiei din Chisinau ? Dumnezeu stie.
  Una este clar, serviciile speciale lupta impotriva miscarii unioniste din Basarabia “.

 2. PRELUARE:
  # Andrei p/u spune:
  23 decembrie 2011, la 21:09
  ” Vrajmasi ne sint paginii de românii !
  Noi Moldovenii le vom zdrobi testele !
  Traiasca Moldova! Moarte unionistilor ! ”
  http://www.pavlicenco.md/2011/12/22/va-asteptam-vineri-23-decembrie-la-sediul-pnl/#comments

  DOAMNA VITALIA,
  APELUL DE MAI SUS ESTE INCITARE LA VIOLENTA, LA MOARTE SI TREBUIE DE CURMAT IN MOD LEGAL.
  FACETI UN DEMERS LA PROCURATURA
  CA SA FIE DEPISTAT ACEST INDIVID CRIMINAL.
  OARE DE CE UN AFRICAN JOHN CARE CHEAMA PASNIC
  LA O RE-UNIRE CU ROMANIA ESTE CHEMAT LA PROCURATURA,
  IAR CRIMINALII DE PE INTERNET, NU ?
  NU TREBUIE SA TACEM !
  CACI IN ASEMENEA MOD AU FOST OMORATI ULTIMII MARTIRI
  DIN ACEST AN: POETA LEONIDA LARI, JURNALISTUL VASILE VATAMANU, CANTARETUL VLAD GHEORGHELAS,
  CUPLUL TUDOR CATARAGA SI DORA, ETC.
  NU ESTE GREU DE STABILIT CINE STA IN SPATELE CRIMINALILOR !
  ——————————————————————————––––––––
  Nicolae Dabija:
  ” Zilele acestea s-au împlinit 22 de ani de când Leonida Lari
  a fost condamnată la moarte de către organizaţia unională şovină “Pameat’” („Memoria”).
  Odată cu ea mai fuseseră condamnaţi Grigore Vieru şi subsemnatul.
  Primiserăm aceste “sentinţe” către sfârşitul anului 1989.
  Acestea sosiră pe adresa Uniunii Scriitorilor, în plicuri pe care ştampila indica faptul că expeditorii le trimiseră din Moscova….”
  Joi, 22 Decembrie 2011.
  http://www.literaturasiarta.md/pressview.php?l=ro&idc=200&id=3270&zidc=3

 3. Bravo John! El are mai multa demnitate natinala decit toti comunistii luati impreuna.

 4. LIBERTATE lui John! Rusine celor ce il denigreaza sau il persecuta!

  John ne-a dat o lectie de curaj civic, de verticalitate, de demnitate.

  Eu voi sustine in mod hotarit PNL si doresc sa aiba cel mai mare succes in viitorul parlament.
  Doresc ca JOHN sa ajunga deputat in Parlament! Pentru ca are VERTICALITATE, constiinta curata si este incoruptibil. Nu va vota niciodata ceva gresit, asa cum vor altii, CI DOAR CEEA CE ESTE DREPT.

  Hei, deputatilor, JOHN are mai multa demnitate decat voi!

 5. RUSIA INCA NU S-A POCAIT!
  PUKIN nu a mers la inmormantarea lui Vatlav Havel din razbunare pentru articolul pe care l-a publicat in ziarul Novaia Gazeta, scrie saptamanul francez Marriane.

  IATA CE A SCRIS VATLAV HAVEL adresandu-se poporului rus:

  NU SE POATE DE CONSIDERAT democratie ceea ce exista in Rusia, cand conducerea insulta demnitatea poporului, controleaza sistemul judiciar, mass media, falsifica rezultatele alegerilor… iata de ce propun opozitiei din Rusia sa formeze un guvern paralel…

  http://www.marianne2.fr/Pourquoi-Poutine-et-Medvedev-ont-boycotte-les-obseques-de-Vaclav-Havel_a213853.html

  Pourquoi Poutine et Medvedev ont boycotté les obsèques de Vaclav Havel
  Anne Dastakian – Marianne | Vendredi 23 Décembre 2011 à 16:01 | Lu 4493 fois

  МЕСТЬ ПУТИНА: Путин и фаворит бойкотировали похороны Гавела из-за его статьи в «Новой газете»
  Время публикации: 23 декабря 2011 г., 22:52

  Массовый французский еженедельник Marianne (тираж 300.00) опубликовал 23 декабря статью «Почему Путин и Медведев бойкотировали похороны Вацлава Гавела» (Pourquoi Poutine et Medvedev ont boycotté les obsèques de Vaclav Havel). Журнал в частности отмечает:

  Трудно не объяснить молчание Кремля в свете текущих событий в России и последнего официального заявления Гавела, сделанного 9 декабря, то есть за 9 дней до его кончины. Его последний тест, опубликованный «Новой газетой», газетой Анны Политковской, красноречив (мы приводим цитаты в обратном переводе с французского — КЦ):

  «Я думаю, писал Гавел, что русское общество ведет борьбу с наиболее жесткой продолжающейся формой посткоммунизма — специфическим сочетанием старых стереотипов с новой средой мафиозного бизнеса. Возможно, что политологи найдут связь между зарождающейся в России ситуацией и арабскими революциями. Но лично я слышу в нынешних событиях эхо от крушения «железного занавеса» и политических изменения в 1989 1990 гг.

  »Нельзя говорить о демократии, настаивает Гавел, до тех пор, пока руководители страны оскорбляют достоинство граждан, контролируют юридический аппарат, СМИ и манипулируют результатами выборов». Бывший диссидент, выскочка во власть после мирной «Бархатной революции» от ноября 1989 года считает, что «главная опасность в России — это сейчас апатия народа» и призывает русскую оппозицию «объединиться, образовать параллельное правительство и объяснить свою программу народу по всей России». «Оппозиция должна обратиться к русским, которые на основании своего личного опыта на Западе видели, как работают демократические свободы и призвать их поддержать развитие гражданского общества в своей стране».

  Очевидно, Владимир Путин не очень это оценил. Однако враждебность Кремля к Гавелу может быть контрпродуктивной, накануне новой массовой демонстрации, намеченной в России на субботу 24 декабря.

  Несколько русских людей сильно протестовала против того, что они считают оскорблением от их имени чешскому народу. В интернете циркулирует петиция с выражением соболезнования от многочисленных русских граждан. Со своей стороны «Новая газета» также обратилась с петицией, ниже приводится ее текст (в переводе на французский — КЦ), с требованием, чтобы Болотная площадь в Москве, на которой состоялась гигантская демонстрация 10 декабря, была переименована в площаль Вацлава Гавела…».

 6. Buna ziua! Va rog sa nu ezitati doamna Pavlicenco de la intrebarile mele! Va mai intreb odata atunci personal:
  1) Parerea Dvs. proprie despre Vlad Plahotniuc
  2) De ce vorbiti numai de Filat, dar ezitati sa ne spuneti si ceva de domnul Plahotniuc, sau dvs. nu aveti ce spune?
  3) Air Moldova schimbarile acesteia si modul in care se face bisnes la noi in tara
  4) Daca PNL este coordonat de catre Vlad Plahotniuc! Va rog raspundeti-mi concret la intrebare! Mersi.

 7. Înterbări foarte logice de la Ana.
  Dar vin şi eu cu nişte întrebări naive:
  Dstră pledaţi pentru unire pentru că vreţi binele acestui popor?
  Dar poporul vrea să trăiască bine şi pînă la unire!?Atunci de ce nu v-aţi implicat şi nu l-ati susţinut pe Filat cînd acela a încercat să lupte cu asa zisul păpuşar?
  Dacă ţineţi la acest popor de ce l-aţi lăsat singur în faţa oligarhiei, mafiei şi a tuturor pungaşilor?
  De ce nu aţi luat nici o atitudine faţă de Mocanu?
  Trăim timpuri neclare ,ca în epigrama:
  Muncim să căpătăm măcar un os
  Şi cum suntem pe calea cea mai dreaptă-
  Ne-aşteaptă viitorul luminos
  Şi dracul ştie ce ne mai aşteaptă

 8. Pt Tira

  Raspunsurile la „intrebarile foarte logice” ale Anei le citesti mai sus.

  1. Dstră pledaţi pentru unire pentru că vreţi binele acestui popor? Dar poporul vrea să trăiască bine şi pînă la unire!? Atunci de ce nu v-aţi implicat şi nu l-ati susţinut pe Filat cînd acela a încercat să lupte cu asa zisul păpuşar?

  Nu am nici o dovada ca Filat e mai roman decit un papusar sau doi. Filat este antiroman si eu nu sprijin antiromanii. Filat a fost in securitatea rusa si este prorus, se lauda ca are ca model pe Putin si se pupa cu Smirnov. Detest asemenea indivizi.

  2. Dacă ţineţi la acest popor de ce l-aţi lăsat singur în faţa oligarhiei, mafiei şi a tuturor pungaşilor?
  De ce nu aţi luat nici o atitudine faţă de Mocanu?

  Nu cred ca Filat e singur si nu cred ca e in fata oligarhiei, a mafiei. Filat este oligarh, mafiot si nu opreste, pe ptin spus, contrabanda, poate ca ii place acest fenomen… Mocanu m-a atacat pe nedrept si nu-l cred pentru ca pare a fi portavoce a Tzopilor si a lui Filat. Cind voi vedea ca se detaseaza net de ei, mai vedem. Dar nu eu i-am stat in cale ca sa ma atace din senin. De ce? Poate face jocul comunistilor? Ramine de vazut, nu ma hazardez in a sprijini pe cineva, pentru ca nu am vazut inca nimeni sa ma sprijine pe mine, si eu sint femeie. Credeti ca asa barbati puternici au ajuns la sprijinul unei „babe batrine”, cum ma numesc prietenii vostri pe toate site-urile si blogurile?

  3. Trăim timpuri neclare, ca în epigrama:
  Muncim să căpătăm măcar un os
  Şi cum suntem pe calea cea mai dreaptă-
  Ne-aşteaptă viitorul luminos
  Şi dracul ştie ce ne mai aşteaptă

  Nu am nimic in comun cu osul si ciolanul. Toti membrii PNL sint niste perle, pentru ca stau intr-un partid unde aduc suflet, incredere si speranta, primind, ca raspuns, o atmosfera buna, respect si prietenie.

  MAI AVETI INTREBARI? – CA NOI AVEM RASPUNSURI.

 9. Pt Ana

  Cucoana, ai invatat formule gen “sa nu ezitati”? Ai iesit din ou si pui intrebari “mature”?

  1) Parerea Dvs. proprie despre Vlad Plahotniuc

  Nu am nici o parere despre Vlad Plahotniuc. Stiu ca are pasaport romanesc. A spus-o la Prime si apreciez politicienii care au cetatenie romana si recunosc faptul. Probabil ca despre Plahotniuc au parere buna partenerii din AIE-2, care l-au votat in calitate de prim-vicespeaker. Ce ti-au spus deputatii PL si deputatii PLDM, care l-au votat in aceasta inalata, foarte inalta functie in stat? Mersi daca imi spui si mie.

  2) De ce vorbiti numai de Filat, dar ezitati sa ne spuneti si ceva de domnul Plahotniuc, sau dvs. nu aveti ce spune?

  Nu am avut treaba cu Plahotniuc. Dar am avut de tras comportamnete urite de la Filat, despre care am spus cu virf si indesat pe acest blog. Citeste si te informeaza, sint scrise pe durata a trei ani si mi-ar lua prea mult timp sa le re-expun. Am o atitudine extrem de negativa fata de Filat, pentru ca il consider manipulator – a vrut sa ii amageasca pe oameni ca este liberal si democrat, dar, de fapt, este un social-democrat prorus si antiroman. Inca nu te-ai convins? Mai ai putina rabdare, la unii ajunge mai greu.

  3) Air Moldova schimbarile acesteia si modul in care se face bisnes la noi in tara

  Nu cunosc problema, nu m-am ocupat de ea. In campania electorala am avut o conferinta de presa incare am aratat ca Salaru, care nu face ordine la gara si autogara, rusificate si mafiotizate, s-a apucat de Air Moldova. Pacat. Mare pacat. PL se mafiotizeaza. Nu cunosc ce face businessul, dar cred ca abia gifiie din cauaza guvernantilor pe care ii adori si mie asta imi repugna.

  4) Daca PNL este coordonat de catre Vlad Plahotniuc! Va rog raspundeti-mi concret la intrebare! Mersi.

  PNL are organe de conducere care il coordoneaza. Plahotniuc este, se pare, prim-vice la PD. Cum poate el avea de a face cu noi? Inca nu avem o Uniune social-liberala in Moldova asa ca in Romania, ca ne coordonam aceste doua partide.

  In general, noi respingem impartirea societatii intre Filat si Plahotniuc, asa cum vrea Filat. Filat si Plahotniuc, plus Lupu si Diuacov, conduc doua grupari politice si economice. Cum le conduc, daca incalca sau nu legea, fac ei contrabanda sau nu – e treaba justitiei. O avem? Nu cred.

  Mai ai intrebari? Ca NOI AVEM RASPUNSURI.

 10. PUKIN ESTE IMPREVIZIBIL si periculos, declara fostul lui consultant Ilarionov intr-un interviu.

  Dupa parerea lui, Putler nu va ceda pozitia, ci isi va lua revansa, cel mai posibil dupa anul nou.

  Ce poate face Pukin? – omorirea liderilor opozitiei, acte teroriste de proportii ca sa sustraga atentia opiniei publice,

  Poate chiar sa provoaceiste conflicte armate… cu cine? TARILE BALTICE bat alarma de vreo cateva luni ca forte importante din armata rusa se concentraza in zona…

  Alfa-dog – asa la numit pe Pukin fostul ambasador al SUA in Rusia. Dar, cred ca se vor gasi oameni iin aceasta lume SA ANIHILEZE ACEST CAINE TURBAT.

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxxx

  Бывший советник Путина предупреждает, что он может пойти на теракты и убийства лидеров оппозиции

  Время публикации: Сегодня в 21:53

  Чекистская власть готовится к резкому развороту и реваншу, который может быть осуществлен в самой жесткой форме. Не исключены убийства оппозиционных лидеров, теракты, военный конфликт и введение чрезвычайного положения в стране.

  Об этом сообщил в эфире радиостанции Finam.fm бывший советник Путина по экономическим вопросам, президент Института экономического анализа, старший научный сотрудник Института Катона Илларионов. Ему Путина лучше знать.

  Комментируя массовые антипутинские протесты в России, Илларионов отметил, что не нужно питать никаких иллюзий: Кремль требования не собирается выполнять, и никто не собирается уходить в отставку. Власть не изменилась, изменилось общество, – констатировал он.

  «Власть занимается провокациями и дискредитацией, в том числе тех, кто организует эти митинги, но самое главное – власть готовится к реваншу. Всласть серьезно готовится к осуществлению крутого виража, когда от так называемой в кавычках либерализации и демократизации, она развернется в совершенно другом направлении. Это произойдет очень скоро», – подчеркнул Илларионов.

  Скорее всего, не произойдет ничего существенного до конца этого года, а вот уже в начале следующего года – в январе мы станем свидетелями совершенно других решений и совершенно других действий, – считает Илларионов.

  По его свидетельству, при нынешнем уровне падения рейтинга Путина, когда последние опросы общественного мнения показывают, что его рейтинг даже по тем социологическим службам, которые не вызывают доверия, оказывается не выше 34–36%, Путин вряд ли победит на честных «президентских выборах» в первом туре.

  В этой связи он напомнил о том, какие именно меры предпринимались в прошлом, чтобы сохранить власть или укрепить ее в стране.

  «Мы видим, из тех кандидатов в президенты России или тех людей, кто думает, что мог бы быть президентом России, у всех них жизнь закончилась печально. Они погибли насильственной смертью.

  Достаточно вспомнить Галину Васильевну Старовойтову. Застрелена в подъезде собственного дома.

  Сергей Николаевич Юшенков. Застрелен перед подъездом собственного дома.

  Один из организаторов партии «Либеральная Россия», хотя он не был кандидатом в президенты, и не рассматривал для себя такой перспективы, господин Головлев был застрелен.

  Генерал Лев Рохлин застрелен в собственном доме в июле 1998 года. Генерал Александр Лебедь погиб в вертолетной катастрофе.

  Харизматический генерал Трошев – он задумывался о власти и обладал поддержкой в войсках «северо-кавказского округа» погиб в авиационной катастрофе. Я не говорю уже о лидерах Чечни, тысячах погибших на Кавказе или в результате терактов.

  «Но совершенно ясно, что среди этого длинного набора этих мер, есть разнообразные – есть несчастные случаи, террористические акты,

  есть международные «инициативы» по восстановлению квази-Советского союза – в сравнении с любыми конфликтами с участием российской армии все вопросы внутренней повестки дня совершенно блекнут.

  Это создает дополнительные основания для введения чрезвычайных мер, чрезвычайного положения, в том числе с ограничением средств массовой информации. Это столь часто и столь регулярно осуществлялось в разных странах мира, в том числе и в нашей стране, что исключать подобное развитие событий из рассмотрения, из анализа, было бы крайне неразумно и недальновидно. Это просто надо иметь в виду», – сказал Илларионов.

 11. Mai am de spus foarte multe lucruri si am sa la spun pe parcurs pina cind nu va iesi la iveala toate legaturile si schemele frauduloase care se petrec in politica noastra moldoveneasca! Sunt si eu cetateanca romana, am pasaport roman si asta nu inseamna ca sunt curata si bravo in fata oamenilor numai din simplu motiv ca am pasaport! Nu va suparati dar puteti sa-mi spuneti ce inseamna inalata? Eu nu sunt cucoana, nu vam numit nici intr-un fel! Nu stiu cine din noi ar fi mai repede Cucoana, reiesind din faptul ca nu cunoaste nici macar pretul la transportul public! Tin sa va reamintesc ca troleibuzul e 2 lei, rutiera- 3 lei, autobuzul- 2,50!O sa va fie de folos in campanie, ati dat-o in bara odata, va reaminteti? Doamna Pavlicenco va rog sa ne respectam pe viitor, caci chiar imi este interesant legatura dintre Dvs si Plahotniuc! De Filat nu e necesar sa-mi spune-ti ca suficient stiu si eu multe lucruri, dar vreau totusi sa vad ca sunteti deschisa pina la urma cu oamenii! Acum va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarele intrebari:
  1) Atacurile raider, este Plahotniuc implicat?
  2) Plahotniuc monopolizeaza anumite afaceri?
  3) Ce parere aveti despre cazul Franzeluta?
  4) Cine in viziunea Dvs. ar fi trebuit inchis dupa gratii pentru corupere si etc?
  5) Daca ati fi la guvernare la-ti trage pe Plahotniuc la raspundere?
  Chiar nu aveti ce spune si aici?
  Sunteti doar un politician puternic, sau va este teama de Plahotniuc ?
  Va rog asa de vioi cum de Filat cunoaste-ti mult, sunt sigur ca si despre alti politicieni ar fi trebuit sa cunoasteti suficient de mult! Daca ne raspunde-ti la aceste intrebari oamenii vor trage concluzia necesara!Astept raspuns! Mersi.

 12. Pt Cucoana Ana

  Cucoano, daca vrei sa discuti civilizat, pune linistit intrebari linistite, nu cu gen „Va rog sa nu ezitati doamna Pavlicenco de la intrebarile mele!”, cind nici nu stii ca ai vrut sa spui „sa nu va eschivati sa raspundeti”. Cit priveste „a ezita” vad ca nici nu-i cunosti sensul, plus ca utilizezi acest cuvint in mod ridicol. Iata de ce esti cucoana si vei fi cucoana in batjocura pina nu vei invata sa te porti. Clar?

  Desi nu am nici o speranta ca iti intra ceva la capacica, iti mai raspund odata:

  1. Ma bucur ca ai asemenea capacitati sa contribui sa iasa „la iveala toate legaturile si schemele frauduloase care se petrec in politica noastra moldoveneasca!” Eu, de exemplu, nu le cunosc. Nu sint in Parlament, nu sint la guvernare, nu am business, nu pot servi drept umbrela nimanui. Daca ceva nu-mi place, merg in justitie – fie ca e cu Pasat, cu posterele lui politico-religioase, fie ca e cu spotul nostru unionist.

  2. A avea cetatenie romana nu inseamna a fi automat si destept si roman si unionist. Dimpotriva, populatia noastra demonstreaza contrariul si cred ca faci parte din majoritatea stricata de comunisti.

  3. Nu stiu ce inseamna „inalata”, poate e o greseala de la „Inalta”, ca nu am timp sa citesc sa fie totul impecabil. daca ma apuc sa iti caracterizez greselile, chiar prima consemnata in fraza de inceput a acestui raspuns, o sa trebuiasca sa restitui pasaportul romanesc.

  4. Pretul la transportul public sa il cunoasca bine cui ii trebuie. Eu nu circul cu transportul public. Corect nu e „rutiera”, cucoana, ci „microbuz”. Spre deosebire de cei cu ceva la fund, eu nu am complexe cu preturile sa le stiu exact. Stiu ce imi trebuie si ce nu si nu exist si vorbesc in campanie de frica nimanui. Sa ii voteze pe cei care stiu preturile, ca vad ca departe nu au ajuns dupa ce i-au votat.

  5. Nu ii respect pe cei care vorbesc rautacios pe blog, ii consider, fiind si anonimi, niste mirlani, badarani, mojici, jlobi. Cind vei invata cum sa te porti, atunci vei avea respectul meu, inca nu l-ai meritat.

  6. Nu am legatura cu Vlad Plahotniuc. Nu a fost deputat, nu am fost colegi. Nu sint om de afaceri, nu am acces in culoarele Puterii. El a aparut in fata dupa 2009, eu din 2009 nu mai sint in Parlament. Sint o pensionara, sef de partid, pe care oamenii ma respecta si m-au votat toti unanim la vot secret la congresul al III-lea al PN pentru consecventa, curaj si sinceritate.

  7. Nu esti, Cucoana, dumneata cea care sa fii in masura sa califici deschiderea sau nedeschiderea mea. Mai ales ca toate opiniile sint subiective, numai unul Dumnezeu este dreptatea absoluta. Ceilalti isi vad justetea actiunilor si a deciziilor in timp.

  8. Nu cunosc cine este implicat in atacurile raider, eu nu sint anchetator, procuror sau judecator. Poate il intrebi pe Filat – daca stie, de ce tace si nu ia masuri?

  9. Nu cunosc afacerile lui Plahotniuc – cind eram deputat nu stiam de el, am auzit doar intimplator numele lui, eu am facut interpelari si am documente despre implicarile familiei Voronin in afaceri cu statul.

  10. Nu cunosc despre cazul Franzeluta mai mult decit din presa, nu am timp si nici competenta sa ma ocup de asemenea cazuri, dar cred ca e lupta lui Filat sa isi puna oamenii la institutii. Il cunosc pe Cojocaru, ca sintem dintr-un raion, dar l-am vazut in viata matura de trei ori, nu sintem nici in relatii de cunoscuti, nici de prieteni, dar stiu ca e membru al PLDM si cu asta e spus totul. tatal sau era inspector pe limba moldoveneasca, iar mama mea era profesoara si in clasa a cincea am fost, un grup de elevi din Riscani, intr-o excursie, de unde il tin minte si am poze de grup de atunci.

  11. Dupa gratii pentru corupere si etc. trebuie inchisi cei care sint condamnati de justitie. Politicianul nu poate substitui judecatorul si e mare pacat, Cucoana, ca nu stii asta. sau poate Filat a spus cine trebuie inchis si nu a fost auzit? oare de cine, de ce si cind Filat va mai spune o data cine trebuie inchis, poate chiar si el, care nu poate opri contrabanda de tigari la vama unde si-a pus omul?

  12. Nu stiu daca vom ajunge, PNL, la guvernare, dar nu cred ca daca intram in Parlament, eu pot fi numita judecator sau procuror – nu am studii juridice si nu intrunesc conditiile. Ca om politic, nu pot trage pe nimeni la raspundere – o fac instituiile competente, daca discutam de separarea puterilor in stat.

  13. Nu ma consider nici puternic, nu am frica de nimeni. Din cite stiu, Plahotniuc nu e procuror, nici politist, nici seful CCCEC. De ce trebuie sa ma tem de un prim-vicepresedinte al Parlamentului cind imi caut de treaba mea si nu am probleme cu legea?

  Nu cunosc nimic mai mult, am explicat sus de ce nu cunosc o serie de oameni – nu m-am intilnit cu ei in Parlamentele anterioare, plus ca regimul comunist era inchis, iar televiziuni libere sau aproape libere nu existau, nu aveam unde sa ma intilnesc decit strict cu anturajul de partid.

  SI IN CONCLUZIE.

  Ana, esti un om incompetent, needucat, primitiv, dar cu ambitia de a te da mare si rotunda. Esti, pur si simplu ridicola. Nu ai raspuns la intrebarile mele, oare de ce? Nu stii a pune intrebari – pui intrebari care nici nu merita raspuns prin incompetenta prin care le gindesti si le formulezi. Mai deschide cartea si invata, e nevoie da mai cresti, pentru ca eu nu am atita timp sa vorbesc cu oameni neevoluati. Am facut-o acum, dar obraznicia si ura ta nu pot substitui inteligenta, care lipsesc cu desac=virsire. Este o mediocritate absoluta, poate chiar mai rau. Esti certata rau cu bunul-simt si cu Bunul Dumneseu. Pacat si rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *