Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. presedintele nu va fi ales, pentru ca lupta merge intre clanurile PLDM si PDM…

 2. Ati avut o prestatie lamentabila in cadrul emisiunii. De la o zi la alta imi displaceti pentru ca nu stiti sa intretineti un dialog civilizat, stiti sa aruncati venin si critici nefondate. Ni s-a facut acru de acuzatiile la adresa presupusului ( in mintea Dvs ) harbuz.

 3. Pt vasile

  A-a-a-a? Va doare harbuzul? pe noi el ne dezgusta. Eu am reactii foarte bune in legatura cu emisiunea, de la oameni de convingeri, nu de la treucarii verzi.

 4. Opozitia din Rusia a inaintat Kremlinului un ULTIMATUM

  http://blackicon.livejournal.com/578603.html

  «Республиканская Альтернатива» выдвинула Кремлю ультиматум
  Время публикации: Сегодня в 11:11

  «Республиканская Альтернатива» выступила со специальным заявлением по итогам фальшивых путинских выборов в госдуму и выдвинула Кремлю ультиматум.

  «За прошедшею неделю, с окончания так называемых «выборов» в государственную Ддму РФ, которые по сути и форме, целиком и полностью являлись фарсом, актом глумления и надругательством над системой парламентаризма и здравым смыслом.

  Все свободные Граждане убедились в том, что «точка невозврата» окончательно и бесповоротно пройдена. Пройдена уже давно. Первый декабрьский мороз окончательно выветрил из голов последние иллюзии и надежды на эволюцию человеконенавистнической Системы государственного строя РФ.

  Голиаф – государство-образование РФ, наследница римской колонии – Византии, и хазарского Каганата, правопреемница Орды и Совдепии – должно быть повержено!

  РФ – криптоколония, главная задача которой физическое уничтожение русских, украинцев, татар, белорусов и многих других свободных народов, и формирование евразийского Халифата.

  В таких условиях ответ на вопрос: «хотят ли русские войны?» очевиден.

  Да, хотят!

  Ибо слишком много веков шли, как скот на бойню, ради «светлого будущего», которое всегда оказывалось кромешным адом.

  Но мы, как неотъемлемая часть Свободной Европы, не начинаем войн без соблюдения законов ведения оных.

  Поэтому мы выдвигаем оккупационным властям государство-образования «РФ»

  УЛЬТИМАТУМ

  с требованиями:

  • Немедленный созыв Учредительного Собрания.

  • Сложение с себя полномочий высшей исполнительной власти РФ, начиная с постов президента и главы правительства.

  • Передача функций высшей исполнительной власти Учредительному Собранию.

  • Объявление Референдума с вынесением вопросов об отмене действующей Конституции и федеративного договора.

  В случае невыполнения наших требований, мы заявляем властям РФ и мировому сообществу о праве на вооружённое Восстание, и праве на насилие в отношении оккупантов, с сложением с участников Восстания юридической моральной и какой-либо иной ответственности в рамках действующего законодательства РФ .

  Движение «Республиканская Альтернатива»

  Алина Витухновская

 5. Excluzind toate elementele astea meschine ca pro/contra harbuz, se observa ceva foarte interesant in RM: adeptii si promotorii majoritatii ideilor si miscarilor social-politice discrediteaza (intentionat sau din prostie/incapacitate, ramane de vazut) aproape complet ceea pentru ce lupta. Asta a facut-o „alianta” cu ideea integrarii europene si valorile asa-zise democratice, asta o face acelasi PSD care prin definitie ar trebui sa fie un partid-pilon (insa cum sa fie daca a ajuns pe mana unui sovinist ca Selin), asta au facut-o toate partidele autointitulate democratice in anii ’90 (si ca urmare a ponegririi notiunii de democratie s-au instaurat triumfator pseudo-comunistii si doar un „rebranding” al democratilor adus sub forma „integrarii europene” a putut da noi sperante unora, insa e clar ca sunt sperante desarte), asta o fac „liberalii” care sunt orice doar nu liberali .. daca doriti, asta o fac si comunistii, care sunt orice doar nu comunisti. Din pacate la fel au facut si continua sa o faca si cei ce propaga ideea pro-romaneasca/nationala: „frontul popular”, apoi PPCD-ul, si acum PL-ul si PNL-ul. Si practic mereu asta e vina liderului/proprietarului partidului.
  De fiecare data totul se reduce la raul cel mai mic, si raul nu e ideea, ci acei ce o reprezinta.

  Prestatia dvs. de la Fabrika, D-na Pavlicenco, a mai confirmat o data aceste concluzii. Reprezentati o idee impartasita de mult mai multe persone poate decat chiar dvs. credeti, insa din pacate ideea a fost „privatizata” nu de cel ce merita sa o reprezinte si asta e. Probabil doar fanii dvs. continua sa va sustina neconditionat, in rest, cu fiecare prestatie de o natura asemanatoare a celei a D-lui Selin continuati sa mai bateti cate un cui in idealurile impartasite acum 20 de ani de majoritatea populatiei.
  E pacat ca am ajuns la concluzia ca chiar si D-nul Stepaniuc (ideile caruia imi sunt foarte neplacute si indezirabile) e o persoana mai putin dezgustatoare.
  A fi pe masura lui Selin (asa cum ati fost aseara) nu va face deloc fata si in final cam asta si o sa obtineti: cum ideea social-democrata nu are nicio pondere, asa si ideea nationala pro-romaneasca o sa coboarea in aceeasi mlastina.

  PS: recent am fost un votant al dvs., insa asta s-a datorat faptului ca presa nu era atat de libera ca acum (comparativ, nu ca ar fi foarte libera acum) si votam ideea … acum s-a mai „topit gheata” si aveti mai multe aparitii in public, iar asta nu adauga pondere, ci invers

 6. Этот горлопан Шелин (политик с большой дороги) непременно войдет в следующий Парламент. Люмпен проголосует за него и его партию.

  Как он „болеет” за народ! Если бы еще и зарплаты платил своим рабочим…

 7. Pt amv

  Sinteti o persoana pt care nu merita sa lupt. Lupt pt cei care inteleg altfel lucrurile. Nu am vazut un Dumnezeu care sa spuna cine „merita” sa promoveze un ideal national. Am o intrebare simpla de tot: de ce „cei” despre care credeti ca „merita” sa promoveze un ideal nu o fac? Eu m-as bucura sa fie cit mai multi. Sau ei vor sa promoveze si sa privatizeze? Sa o faca. Noi nu am privatizat nimic, nu am inchis gura nimanui, mereu i-am invitat pe toti la actiuni, spre deosebire de altii, nu avem influenta in Parlament sa votam unele legi sau sa fim la Primarie sa nu permitem intrarea pe 28 iunie in PMAN, asa cum a facut-o cu noi PL-ul? Deci – cine privatizeaza? Altii, corect. Noi asta nu facem si NU AVEM CUM SA O FACEM. Am propus unificarea PL cu PNL, l-am invitat pe Sandu Tanase si pe Mihai Godea la PNL. Ce nu am facut inca? L-am invitat pe Alexandru Mosanu la congres si au fost 130 de invitati din cei 190 invitati. Sintem deschisi, dar nu placem fariseilor. Asta e adevarat, ei nu suporta deschiderea, sinceritatea.

  Alta e problema. AVETI MARI FRUSTRARI CA CEI IN CARE ATI CREZUT NU O FAC SI NU VA ESTE CIUDA PE EI, CA NU O FAC (E PENTRU CA SE MAFIOTIZEAZA FIIND LA PUTERE SI DIND DE „TITA”, nemaivind timp si pentru romanism/unionism), ci pe noi, care o facem. Lasati-ne pe noi, cu fanii nostri, in pace. Noi facem o munca de salahor, scotindu-i la lumina si deconspirindu-i si pe cei simpli, care nu stiu ce e cu ei, si pe profitori, care stiu care e adevarul, dar profitul din alta parte nu le permite sa faca ce cred si se descarca de ciuda ca o facem noi. Iar noi o facem. Sincer.

  Va doresc sa iesiti cit mai repede din capcana.

 8. Eu înţeleg că orce invitaţie la TV pentru mesajul PNL este foarte importantă.
  Dar nu cu orce preţ. Această PublikăTV este un surogat kgbist.
  Vedeţi cu căta insistenţă se fac emisunile „bilingve”. Un adevărat surogat. Gen şcolile ruso-moldoveneşti pe timpurile ocupaţiei.
  Ieri Shelin, azi altul vorbeşte ruseşte intr-o emisiune în limba română.
  Despre acest lucru a scris demult C.Tănase. Nu a fost nicio reacţie.
  Se insistă pe „limba interetnica”.
  Mă întreb de ce în Franţa limba de comunicare nu este araba?
  Sigur ca pentru PD este uşor să boicoteze Publika având în spate PrimeTV.
  PL parţial boicotează. Acum o luna-doua O singura prezenţă a avut Ghimpu pe care hienele lui FIlat l-au devorat.

 9. Partizanii din Bielorusia lupta impotriva ocupantilor rusi. Regiunea Smolensk din Rusia, de fapt, este teritoriul Bielorusiei. Patriotii bielorusi asteapta destramarea definitiva a imperiului ca sa-si ceara teritoriile inapoi.

  hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  БЕЛАРУСЬ. Партизанская борьба беларусов против русских оккупантов
  Время публикации: 14 декабря 2011 г., 18:32

  http://mfront.net/maladafrontaucy-u-smaliensku.html

  В городе Смоленск Маладым Фронтам была проведена акция . В центре Смоленка на возвышении возле Свято-успенского собора была вывешана национальная беларуская символика — бело-чырвона-белый флаг.
  http://www.smalensk.org/
  (фото на сайте Малады Фронт и на сайте Беларуская смаленшчына).

  Смоленщина 300 лет находится в русском плену, но беларуский характер земли живёт. И то, что росейцы называют , является диалектом на базе беларуского языка. Чекистские репрессии 30ых годов приостановили процесс присоединения к Беларуси (тогда БССР) западной Смоленщины. Были закрыты беларуские школы, однако до сих пор жители деревень
  разговаривают фактически на беларуском языке.

  В 1990 году управляющая элита Смоленщины (работники обкомов, райкомов и т.д.) во время неофициальной встречи в Москве с депутатами-представителями национальных сил Беларуси на вопрос , на удивление единогласно ответили, что .

  Исторический расцвет Смоленщины приходился на первую половину 17 века, когда она находилась в составе Великого Княжества Литовского. Тогда Смоленск был фортпостом беларуской культуры. В 1918 году 31 декабря именно в Смоленске было объявлено о создании БССР.

  По мнению Алега Трусава, историка и общественного деятеля со смоленским происхождением, Смоленщина является для беларусов своеобразным символом возрождения, и, когда в 21 веке Беларусь станет полноценной европейской страной, а центробежные силы в России победят, референдум о возвращении Смоленщины на Беларусь имеет право на существование.

 10. sunt de acord 100% cu Luca

 11. pressa rusa.

  Rusia vrea sa bage Transnistria in RM pentru apoi a baga RM in uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

  2 сентября 1990 г., пять расположенных на левом берегу Днестра районов Молдавии объявили о создании Приднестровской союзной республики в составе СССР, а затем – независимой Приднестровской Молдавской Республики /ПМР/ с центром в Тирасполе.

  К настоящему моменту Тирасполь пока не получил международного признания, однако активно этого добивается. Молдавию такой вариант не устраивает, она предлагает приднестровцам автономию в составе единого государства.

  Полтора десятка лет борьбы за независимость сделали из главы Приднестровья Смирнова опытного политика. Однако его упорство и нежелание вести конструктивный диалог с Кишиневым при посредничестве Москвы привели к тому, что российское руководство устало от анархиста Смирнова.

  Незадолго до выборов молдавские СМИ писали о конфиденциальных договоренностях российского премьера Владимира Путина, немецкого канцлера Ангелы Меркель и президента Франции Николя Саркози относительно дальнейшей судьбы ПМР. Известно также, что канцлер ФРГ обсуждала эту тему на трехсторонней встрече с молдавским премьером Владом Филатом и Игорем Смирновым. О содержании этих переговоров прессе ничего неизвестно. Но обращает внимание на себя лишь тот факт, что сразу же после этого главу МИД РФ Сергея Лаврова неожиданно признали в Молдове „человеком десятилетия”.

  Почему Москва так упорно добивается аншлюса Приднестровья, не имея гарантий нейтралитета Молдовы и ее невхождения в состав Румынии /не говоря уже о судьбах сотен тысяч российских граждан ПМР/ – одна из загадок текущей внешней политики России. Вопросов появляется еще больше с учетом того, что Москва отказала в поддержке на выборах Шевчуку, на которого еще пару лет назад российские политики делали ставку.

  „Шевчук – фигура неоднозначная: он активно вел в последнее время переговоры и с Кишиневым, и с Киевом. Но в случае его победы на президентских выборах ему ничего не остается, как вернуться к диалогу с Москвой. Ведь ни ЕС, ни Молдавия не может предложить Тирасполю ничего нового, кроме кукольной автономии в составе Молдавии”, – полагает гендиректор Центра политической конъюнктуры Сергей Михеев.

  Формирующееся в Москве решение о начале сразу же после выборов переговоров о вхождение ПМР в состав Молдавии, при условии дальнейшей интеграции последней в различные экономические проекты на пространстве СНГ – в тот же Таможенный союз.

 12. PARLAMENTUL EUROPEAN a cerut Rusiei sa-si retraga armata din teritoriile ocupate ale Georgiei
  ……………………..

  ЕС. Европарламент требует от Москвы вывести войска с оккупированных территорий Грузии
  Время публикации: 15 декабря 2011 г., 18:59

  Постоянный представитель Грузии при ЕС Саломе Самадашвили сообщила сегодня журналистам, что в резолюции Европарламента по России, принятой накануне, содержится требование допустить на оккупированные территории Грузии международных наблюдателей. Как отметила С. Самадашвили, это требование содержится в 24 пункте резолюции, сообщает агентство «Грузия Онлайн».

  «Европарламент требует выполнения этого условия на основании заключенного в августе 2008 года соглашения о прекращении огня»,- отметила постпред Грузии при ЕС.

  В резолюции также содержится требование вывести российские войска с международно признанных территорий Грузии – Абхазии и Цхинвальского региона. По словам С. Самадашвили, в ходе переговоров Россия-ЕС будет поднят вопрос Грузии.

  «ЕС подчеркивает, что грузинская проблема является для нее важной, и она последовательно будет требовать от Москвы ее решения»,- подчеркнула она.

  Напомним, накануне в рамках саммита Россия ЕС, Европарламент принял жесткую резолюцию в отношении Российской Федерации. Среди прочих требований, Европарламент также призвал Москву отменить итоги выборов в Госдуму от 4 декабря и провести новые выборы с участием всех оппозиционных партий.

 13. Patriotismul (idiotismul) rusilor se bazeaza doar pe ura de veacuri impotriva altor popoare, in special cele invecinate.
  Altceva nimic pe rusi nu-i mai uneste decat ACEASTA ura fata de de altii care nu sunt ca dansii.
  O mostra de aroganta si sovinism dezgustator este chiar Pukin… Cum sa convietuiesti cu ei in mileniul III?

  Ieri Putin nu a evitat sa-si exprime ura si dezgustul fata de ucraineni, insultandu-i chiar la TV in direct, numindu-i BANDER-logi, zicandu-le: „acum banderlogilor, neviti la mine” si a ras sarcastic…

  Porecla acesata este formata de la numele patriotului ucrainean Bandera, care a luptat contra ocupantilor rusi…

  Vedeti, ce cultura politica are Pukin, sau Putler, cum il poreclesc multi?

  …………
  РУССКИЕ ТРАДИЦИИ. Путин снова заявил о своей ненависти к украинцам
  Время публикации: 15 декабря 2011 г., 18:54

  По сообщениям русских террористических СМИ, Путин во время «прямой линии» заговорил о гражданах России, якобы «работающих на деньги иностранных государств».

  «С ними тоже будем стараться наладить контакт. Что можно сказать в конце, идите ко мне, бандерлоги», — сказал Путин, выдержав паузу, и затем засмеялся.

  Как отмечают западные эксперты, зажатой в угол чекистской крысе сейчас осталось только последнее прибeжище негодяев — патриотизм. Русский патриотизм — это всегда культивирование ненависти к нерусским, единственное, что может объединить русских.

  Особую многовековую ненависть русские питают к своим непосредственным соседям — украинцам, так как они всегда служили из-за своего свободолюбия «плохим примером» для русских рабов.

  «Бандерлогами» русская патриотня называют самых лучших сынов и дочерей Украины, с оружием в руках боровшихся с русскими оккупантами. В прошлом веке русские реализовали свою ненависть к украинцам в геноциде, отраженным как в Голодоморе, так и в сознательном взрыве на Чернобыльской АЭС в 1986 году путем подачи по телефону из Москвы заведомо диверсионных приказов при проверке работы станции.

  http://www.gazeta.ru/politics/elections2011/2011/12/15_a_3928538.shtml

 14. 🙂 🙂 🙂

  Un articol de: Constantin Tănase

  (VIRTUALITĂȚI MOLDAVE) Şoc la guvern: un funcţionar este suspectat că a luat mită. Vezi reacţia lui Filat!
  Un caz fără precedent s-a înregistrat ieri în R. Moldova: un funcţionar guvernamental este bănuit că ar fi luat mită.

  Potrivit unui comunicat de presă dat de guvern, premierul Vlad Filat a fost informat de către organele abilitate că un şef adjunct al unei direcţii de la guvern ar fi acceptat mită de la un om de afaceri. Respectivul om de afaceri, după ce a obţinut licenţa solicitată, drept mulţumire, a lăsat pe masa funcţionarului statueta lui Ştefan cel Mare, turnată din bronz, şi copia miniaturală a drapelului de stat al R. Moldova. Deşi funcţionarul nu era la birou în momentul când omul de afaceri a comis reprobabilul gest, colegii lui de birou au interpretat gestul drept o acţiune de dare de mită şi au informat organele abilitate.

  Veniţi urgent la faţa locului, reprezentanţii Centrului de combatere a corupţiei, ai MAI şi ai Procuraturii Generale, însoţiţi de o echipă de reporteri de la televiziunea Publika TV, au calificat gestul drept caz de dare de mită în proporţii extraordinar de mari, informându-l personal pe premierul Filat. Premierul, alertat de acest caz şocant şi fără precedent, a organizat imediat o conferinţă de presă în cadrul căreia a adresat un mesaj către popor despre pericolul care paşte sănătatea morală a naţiunii prin acest incident! Noi nu putem tolera un asemenea caz, care este unul urât, iar pe alocuri criminal chiar, a declarat premierul. Mă miră faptul, a mai opinat Filat, că unii lideri politici de la noi, în loc să realizeze pericolul pe care-l prezintă acest caz de corupţie fără precedent pentru republica noastră, chiar dacă e unul izolat şi întâmplător, continuă să fie preocupaţi de subiecte minore, cum ar fi, de exemplu, alegerea preşedintelui. Este o crimă politică şi, dacă vreţi, o lipsă totală de respect faţă de electorat, a spus Filat, să insişti asupra alegerii şefului statului în condiţiile când se întâmplă asemenea cazuri şocante de imoralitate şi corupţie. Solicitat de reporterul Publika TV să dezvăluie identitatea funcţionarului corupt, premierul Filat nu a dorit să-i dea numele, dar a specificat că e un simpatizant al unui partid din AIE. El nu a dorit să spună al cărui partid anume, „ca să nu tensioneze situaţia înainte de ziua alegerii preşedintelui”, dar a dat asigurări că nu este simpatizant al PLDM, ci al „unui partid care nu are alte preocupări decât alegerea preşedintelui”.

  Amintim cititorilor că acest caz şocant de corupţie e primul de când la putere în RM se află Alianţa pentru Integrare Europeană. Mai mulţi analişti politici sunt înclinaţi să creadă – cel puţin, aşa a reieşit dintr-o dezbatere la Publika TV – că acest caz de corupţie, şocant şi în premieră pentru RM, e o consecinţă a insistenţelor unor partide din AIE (nu au spus care) de a alege şeful statului. Insistenţa cu care aceste partide cer alegerea preşedintelui republicii nu poate naşte altceva decât haos, instabilitate politică şi, bineînţeles, corupţie, a precizat, tranşant, unul dintre analiştii independenţi participanţi la dezbateri.

  🙂 🙂

 15. 16 Decembrie 2011,

  Arestarea în stânga Nistrului a cetăţenilor moldoveni Ilie Cazac şi Ernest Vardanean, acuzaţi de spionaj în favoarea RM, nu a fost un capriciu al Tiraspolului, ci o ameninţare directă făcută de Rusia autorităţilor de la Chişinău în interese strict economice.

  Despre aceasta ne-au informat persoane apropiate MGB-ului de la Tiraspol, spusele cărora sunt confirmate în parte şi de unele declaraţii ale celor doi foşti deţinuţi politici. Astfel, problema ar sta în două uzine ale Federaţiei Ruse din Bender – „Pribor” şi „BMZ”, despre care se spune că produc piese pentru armament la comanda Ministerului Apărării din Rusia. Acum câţiva ani, „ZdG” scria că cel mai important produs al acestor întreprinderi este un dispozitiv pentru cel mai performant elicopter de luptă rusesc: KA-50, despre care se spune că în 2000 se producea doar la Bender. Se mai spune că tot la „Pribor” se produc sisteme reactive şi alte detalii pentru complexul militar marin şi aeronautic rus. Privatizată de întreprinderea rusă „Saliut”, fără ca vreun ban din această tranzacţie să fi ajuns în bugetul RM, uzina ar fi activat cu acordul Chişinăului până în anul 2006, când oficialităţile moldoveneşti ar fi pus primele impedimente în calea exportului pentru „Pribor” şi „BMZ”. Ceea ce, fireşte, a supărat Moscova… Schema ar fi fost destul de simplă: ca să forţeze Chişinăul să cedeze, serviciile speciale ruseşti i-ar fi ordonat şefului MGB, Antiufeev, să aresteze cetăţeni moldoveni. Cazac şi Vardanean ar fi fost selectaţi, deoarece, pornind de la profesiile lor, puteau fi acuzaţi mai lesne. Atât ei, cât şi RM. În continuare, negocierile s-au purtat la alt nivel şi în mod indirect.

  Conform aceloraşi surse, în 2010, ministrul Valeriu Lazăr ar fi deblocat exporturile pentru cele două uzine, reuşind, în plus, să obţină pentru RM şi un pavilion cu suprafaţa de 693,100 m.p. la Centrul Expoziţional din Moscova, pe termen de 50 de ani, la preţul de o rublă pe an. La acea oră, Tiraspolul ar fi putut să-i graţieze pe cei doi, însă menţinerea lor în arest ar fi fost deja un moft al lui Smirnov. Bătrânul despot ar fi avut interesul să-i elibereze cât mai aproape de alegerile recente, din 11 decembrie, nerecunoscute, pentru a-şi cizela imaginea…

  Cam aceasta este informaţia pe care am primit-o zilele astea, care, deşi nu este pe deplin confirmată, merită atenţie, pentru că trezeşte interes. Cu atât mai mult cu cât are tangenţe cu cazul Cazac. Înainte de a fi arestat, Ilie, fost inspector la Fiscul din Bender, a primit acces la baza de date, cu parafa „secret de stat al Rusiei”, a uzinelor „Pribor” şi „BMZ”, dar şi indicaţii de a controla activitatea acestora. Iar în ziua în care MGB-ul l-a reţinut în gara Varniţa, sub privirile tacite ale poliţiştilor noştri, lui Ilie i-au fost băgate în buzunar documente despre activitatea aceloraşi uzine, în care se menţiona anume despre interzicerea exporturilor. Din câte se ştie, Cazac a fost acuzat de intenţia de a transmite actele serviciilor secrete de la Chişinău. Parcă se simte o legătură. De aceea, vom reveni neapărat, cel puţin cu opinia oficialilor de la Chişinău, la acest subiect.

  http://www.timpul.md/articol/cazac-si-vardanean-au-fost-victime-ale-neintelegerilor-economice-moldo-ruse–29574.html

 16. RASCOALA DE PROPORTII IN KAZAHSTAN, SUTE DE MORTI si raniti. Uniunea Euroasiatica a lui Putler se clatina…

  http://kavkazcenter.com/russ/content/2011/12/16/87469.shtml

  VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=ECDZmkWt3lg&feature=player_embedded

  Bielorusia a trimis un avion CU TRUPE SPECIALE pentru a inabusi rascoala.

  http://uainfo.censor.net.ua/news/8723-srochno-lukashenko-perebrasyvaet-specnaz-v-kazahstan.html

 17. Nazarbaev A TRIMIS CIRCA 15 MII militari ca sa inabuse rascoala intr-un orasel cu o populatie de numai 90 de mii.

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxx

  Назарбаев бросил против восставших спецназ, ОМОН, ВВ, и морскую
  пехоту

  Время публикации: Сегодня в 01:48

  Как сообщают источники из Казахстана, до 15 тысяч морских пехотинцев были брошены режимом Назарбаевва на подавление народного восстания в небольшом городе Жанаозен на востоке страны.

  В этом городе проживает всего лишь чуть более 90 тысяч человек.

  Восставших штурмуют войска ВВ, ОМОН, спецназ, бронетехника при поддержке авиации.

  По данным правозащитных источников убиты от 70 до 80 человек. Еще не менее 800 ранены.

  Назрабаевские куфроохранители и войска спецназа стреляют по безоружным людям из автоматов и пулеметов. В городе действуют снайперские группы спецназа.

 18. http://www.ng.ru/science/2011-12-14/13_space.html

  Rusia din punct de vedere juridic si istoric nu exista, declara profesorul Magarsak, iar declaratia „apararii unitatii si integrtatii teritoriale a rusiei” este, pur si simplu criminala..

  ДЕФАЛЬСИФИКАЦИЯ ИСТОРИИ: Россия — жалкий остаток глухой китайской провинции
  Время публикации: 15 декабря 2011 г., 21:02

  Нью-йоркский профессор, специалист в области математического моделирования Юрий Борисович Магаршак опубликовал статью в московской «Независимой газете», в которой указал, что защищать «единство и неделимость» России — преступление, потому что Россия — юридически и исторически не русское, а китайское государство.

 19. România se pune în calea spre UE a Serbiei
  Ediţia de Vineri Nr.201146 din 16 decembrie 2011
  http://www.flux.md/articole/12689/

  Refuzul constant al Serbiei de a le acorda drepturi românilor timoceni din partea de sud-est a acestei ţări a dus miercuri, 14 decembrie, la o decizie fără precedent în relaţiile bilaterale româno-sârbe. Comisia pentru românii de pretutindeni din Senat a dat miercuri aviz negativ Acordului de asociere şi stabilizare a Serbiei la UE, decizia fiind adoptată, potrivit senatorului Viorel Badea. Motivul invocat de acesta se referă la drepturile etnicilor români din Serbia care nu sunt respectate. Potrivit senatorului PD-L, Viorel Badea, o serie de dezbateri au avut loc, miercuri, în Comisia pentru românii de pretutindeni din Senat, pe care o prezidează.

  „În urma consultărilor cu membrii comunităţii românilor din Serbia şi a informărilor primite de la instituţiile care se ocupă de problematică am ajuns la concluzia că avizul pentru Acordul de asociere şi stabilizare a Serbiei la UE va fi unul negativ. Este un lucru absolut normal atâta timp cât autorităţile sârbe nu sunt cu adevărat preocupate pentru a readuce o normalitate în ceea ce priveşte tratamentul aplicat comunităţii de români din Serbia”, a spus Viorel Badea. Senatorul a amintit că au avut loc mai multe reuniuni ale comisiei mixte româno-sârbe în care reprezentanţii autorităţilor române i-au solicitat părţii sârbe o flexibilizare mai mare în ceea ce priveşte respectarea drepturilor comunităţii noastre din Serbia, care nu a fost însă resimţită. „Mai mult decât atât, liderii comunităţii românilor continuă să fie anchetaţi de poliţia şi de autorităţile de anchetă din Serbia, Biserica încă nu se bucură de tratamentul pe care noi l-am solicitat, aşa că, nefiind nici una dintre aceste condiţii îndeplinite, majoritatea membrilor Comisiei a decis să acordam un aviz negativ Acordului”, a spus Viorel Badea. De ani de zile, principalii lideri ai românilor din această parte a Serbiei sunt prigoniţi de autorităţi în încercarea de intimidare în a-şi afirma şi conserva identitatea naţională.
  Sursa: karadeniz-press.ro

 20. Valentin Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu,
  se autoproclama in cartea sa, Rege al stravechii Dacii !
  » EVANGHELIA DUPĂ REGELE AGATHÎRS
  SAU DINCOLO DE «ADEVĂRUL» CATOLIC »
  http://www.scribd.com/doc/57513702/AGATHIRSII1
  un citat:
  ” CU ACEASTĂ OCAZIE DECLARĂM ILEGALĂ RETRO-CEDAREA CASTELULUI BRAN şI A CELORLALTE DOMENII FAMILIEI HOHENZOLLERN. CASTELUL BRAN APARŢINE FAMILIEI REGALE AAGATHÎRşILOR CARE L-A CEDAT BASARABILOR.
  ÎN ACESTE CONDIŢII PROPRIETARUL DE DREPT ESTE
  VALENTIN BASARAB CEAUşESCU CARE VA AVEA BUNUL SIMŢ
  SĂ-L FACĂ CADOU POPORULUI ACESTEI ŢĂRI.”

 21. Am scris ceva p/u d/l Caşu, m-am gîndit că nu e rău să fie publicat şi aici.
  D-le Caşu!
  Văzîndu-vă aici imaginaţia,aşi dori să vă propun o posibilitate de a o dezvolta: Elaboraţi un alt scenariu cu Plahotniuc preşedinte.
  Discutînd eri cu un cunoscut de al meu ( Alexandru Melnic)(Acum e bine,unde te întorci, numai analişti) am elaborat şi noi un scenariu: Ce ar fi,dacă am avea un electorat mai sănătos la conştiinţa civică şi politică. Iată,la părerea noastră, ce ar esi:
  Reeşind din cele patru tipuri de mentalităţi a percepţiei realităţii politice din actualul stat creatura stalinist-hruşciovistă Republica Moldova, la concluziile ce ar trebui să le tragă domniile lor alegătorii văzînd activitatea aleşilor lor din actualul parlament de la Chişinău ce vrîn-nevrînd au anumite orientări politice ce e normal să aibă tendinţa de a fi mai progresişti în raport cu cei din a căror partid au fost,în eventualitatea unor alegeri anticipate, reşindu-se din numărul de votanţi ce îl au acum,ar fi deştept să-şi dee voturile astfel:

  – susţinătorii comuniştilor de acum sa-şi dee voturile pentru socialiştii gen Dodon;

  – susţinătorii PLD-ştilr să-şi dee voturile pentru partidul lui Godea;

  – susţinătorii democraţilor să-şi dee voturile pentru mişcarea antimafie a lui S.Mocanu;

  – susţinătorii liberalilor să-şi dee voturile pentru PNL-ul condus de d-na Pavlicenco.

  Dacă printr-o minune în locul actualelor fracţiuni am avea în parlament fracţiunile parlamentare numite aici de noi,fiţi siguri că lucrurile în statalitatea pruto-nistreană ar evoluţiona cu mult mai rapid spre bine pentru un număr cu mult mai mare de cetăţeni.

 22. Probabil e un raspuns cu intarizere, insa sunt sanse sa ajunga la destinatie.

  D-na Pavlicenco, nici nu e nevoie sa luptati pentru mine, o fac si singur si nici nu v-o cer. Luptati pentru idealurile dvs. si probabil sunt sanse ca vor avea de cistigat putin si altii. Iar ce tine de „merite”: in orice activitate sunt persoane ce merita si cele ce nu merita, iar in politica e posibil ca cel mai mult conteaza deoarece ceva foarte important depinde de foarte putine persoane.

  De ce nu o fac altii? deoarece sunt prea onesti pentru a intra in aceasta „mlastina” .. si apoi, deja e „privatizat” segmentul si chiar daca cineva doreste nu are de facut altceva decat sa adere la partidul dvs. Insa in general e un subiect complex. Pe scurt: nu totul se face pe merit in lumea asta si „a vrea”, „a putea” si „a merita” foarte rar au tangente. Dvs. vreti, insa nu meritati si nu aveti capacitatea. Si sa nu credeti ca ceilalti lideri politici merita .. mai rar se intampla in politica ca persoana ce merita sa fie la locul potrivit. Desi exista si ceva pozitiv – ceea ce faceti e mai mult decat nimic.
  Iar daca prin „cei” s-a subinteles alte partide sau probabil chiar PL, sa nu credeti ca sunt atat de naiv sa-i simpatizez pe „speculantii” astia, pe toti, nu doar PL. De mai multe ori am observat ca dvs. imediat identificati pe cei care nu va sustin cu adepti ai altor partide, exact cum fac „democratii” si „comunistii” in mesajele lor destinate propriului electorat (unii ii sperie cu comunismul pe sustinatorii sai, ceilalti cu jandarmii romani).
  Si nu placeti nu doar ‘fariseilor’, ci si altora care ar vrea ca sa le placeti. Asta si e problema, totul impartiti in „noi” si „voi”, insa sunt foarte multi „ei”.

  „AVETI MARI FRUSTRARI CA CEI IN CARE ATI CREZUT NU O FAC SI NU VA ESTE CIUDA PE EI, CA NU O FAC” .. si iarasi principiul „cine nu e cu noi e impotriva noastra” … nu am nicio frustrare deoarece nu am crezut si sunt si altii care la fel n-au crezut.

  Iar din capcana colectiva curand nu vom iesi, chiar daca printr-o minune se infaptuieste si Unirea la care tindeti/tindem (ar putea sa difere in viziunea fiecaruia, de asta si separ verbul). Suntem prinsi nu doar intr-o capcana, si in mult mai multe. Ramane doar ca fiecare sa iasa cel putin din capcana proprie si asta v-o doresc si dvs.

 23. Pt amv

  Nu cred o iota din ce ati scris. Dar problema e ca, totusi, sinteti in capcana – a propriilor dezamagiri. Eu nu le am, toc,mai pentru ca am aratat neincredere cind altii, ca dumneata, credeau ca a venit raiul pe pamint cu idolii politici la Putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *