Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
  1. La un post TV Igor Botan nu stia cum sa se prezinte (roman ori moldovean) ca sa nu-i supere nici pe tov. Stepaniuc, nici pe dna Paclicenco.
    Desigur suntem (est)moldoveni, iar moldovenii sunt romani.
    Cam lung.

    Solutia?

    Am putea sa ne numim MoldoRomani sau RomanoMoldoveni
    (ca sa nu ne confunde Stepaniuc cu cei din Romania).

    Ce ziceti dna Pavlicenco?

  2. Pt Vladul

    Am spus clar – sintem moldoveni de origine romana, altii sint moldoveni de origine rusa etc. Cind vor spune rusii ca sint moldoveni, atunci voi fi si eu moldoveanca, de origine romana. Moldovean doar ca cetatean si ca politonim. Asa e corect in statuletul asta-problema.

  3. Pt. Patriciu(A.Marin):

    Patriciu(A.Marin) spune:
    5 decembrie 2011, la 19:07

    «.Dar pentru alde Boţan de dat vre-un medicament prin care să capete curaj,de făcut un test de verificat dacă a prins la curaj,şi,dacă trece testul,de permis să mai iasă la televiyiune.Dacă nu,de trimis la munci agricole,până se va lecui de frica de a vorbi curajos.
    La o lună-două,de repetat testul cu Boţan,dacă îl trece,să i se permită să vină la televiziune,dacă nu,iarăşi la munci agricole.Şi,tot aşa,pînă Boţan va trece testul la vitejie.»

    Господин A.Marin, Вы являетесь сторонником и последователем политики Пол Пота? Страшно, если такие, как Вы, придут к власти.

    P.S. Игорь Боцан вполне вменяемый и мыслящий аналитик. В отличие от многих других.

  4. Госпожа Павличенко, высказывания подобные заявлениям А, Марин, принесут больше вреда вашему движению, чем пользы. Вы станете пугалом для населения Молдовы. И это не случайный человек на Вашем блоге. По-моему, я его видела выступающим не конгрессе.

    Очень жаль.

  5. I-as lasa pe „moldovenii” care nu mai pot sa doarma din cauza dramei lor interioare care le sfasie sufletul, „oi fi moldovean-roman, oi fi est-moldovean, oi fi …, nici eu nu stiu ce mai sunt”, sa afle cine a scris:

    „Biruit-am gindul sa ma apuc de aceasta truda, sa scot lumii la vedere felul neamului, din ce izvor si semintie sint lacuitorii tarii noastre…
    Cea mai stralucita dovada a acestui popor, de unde se trage, este limba lui care este adevarata latina… Numele cel mai adevarat, autentic… este ruman sau rumanus, care nume acest popor l-a pastrat intotdeauna…”

    Totusi, ca sa le scurtez suferinta, le indic: Miron Costin.

    Iar Eminescu nu s-a mai invartit atata in jurul cozii aleia de moldovean de nu stiu ce origine: „Suntem romani si punctum”.
    Cui nu-i place, sa se dezica si de Eminescu.

  6. D-na Rusoaica:
    Nu sunt eu „storonic politichi Pol Pota”,mai degrabă a veşniciei ce sa născut la ţară. Acum,în mare majoritate,acei ce au proprietăţi la ţară au şi verticalitate,(proletarii nu mai sunt şi proprietari),o cunosc din proprie experienţă,fiind şi eu din 1996-2007 proprietarul unei cote lăsate de tatăl meu la Grozeşti, Nisporeni. Deşi am avut domiciliul în acest timp la Chişinău,mama la Ciorăşti,Nisporeni,pământul meu nu a rămas nici un an neprelucrat.
    Nu Pol Pot ma trimis acolo să-mi lucrez cele lăsate de tatăl meu,ci simţul responsabilităţii şi a ruşinii de a nu-mi face de rîs neamul,ce cîteva generaţii la rînd au fost gospodari în acea localitate.
    Acolo am învăţat şi curajul de înfrunta singur greutăţile(locuiam la nişte moşi de ai mei,cînd eram la Grozeşti,ei îşi vedeau mai întîi de treburile lor,chear de mă ajutam cu ei).Este o experienţă care m-a ajutat să mă formez ca personalitate ce a avut curajul chear în faţa audienţei alogene (am avut grupe ruseşti la Colegiul Cooperatist ca profesor de istorie,cu riscul de ami pierde locul de lucru) să vorbesc deschis în plin regim comunist despre identitatea băştinaşilor de aici. Nu mă termeam deoarece mă ştiam de ce sunt bun, ce capacităţi am,şi, chear de aşi fi pierdut locul acolo(de fapt l-am pierdut) ştiam că o să-mi găsesc alt loc de muncă,ceea ce am şi făcut,adică am găsit un alt loc unde sunt mai bine plătit.
    Aşa că,d-na Rusoaica experienţa de la munci agricole mi-a prins bine,cam de ce aşa ceva i-ar face rău d-lui Boţan?

  7. Sa traim in demnitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *