Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. Al. Mateevici: „Să-i luminăm pe toţi cu lumina dreaptă !”

  La 25 mai 1917, preotul-poet Alexei Mateevici, a spus: „Fraţii noştri din Bucovina, Transilvania şi Macedonia nu se numesc după locurile unde trăiesc, ci îşi zic români. Aşa trebuie să facem şi noi !…

  Trebuie să ştim că suntem români, strănepoţi de-ai romanilor, şi fraţi cu italienii, francezii, spaniolii şi portughezii. Aceasta trebuie să le-o spunem şi copiilor şi tuturor celor neluminaţi. Să-i luminăm pe toţi cu lumina dreaptă !”

 2. doamnă Pavlicenco,dumneavoastră şi PNL-ul ca organizaţie a românilor patrioţi din Basarabia veţi avea un loc de seamă în cartea de istorie a neamului românesc.Să ne trăiţi doamnă iar cugetul şi simţirea românească în Basarabia trăieşte şi prin aportul neprecupeţit al d-voastră;sunt mândru că am asemenea conaţionali în Basarabia şi asta v-o spune un român din dulcele târg al Iaşilor.

 3. complimente sincere pentru manifestatie !
  vedeti integrarea in procente Romania-Moldova pe http://sindicateuropean.blogspot.com

 4. Integrare intre Romania si Moldova in date . Anul 2008 comparativ cu anul 2011
  1. Integrare culturala :
  2008 /////////////////////// 23%
  2011 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 100%
  2. Integrare Media on-line :
  2008 //////////// 12%
  2011 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 78%
  3. Integrare TV internet
  2008 ///////////// 13%
  2011 /////////////////////////////////////////////////////// 55%
  4. Integrare teritoriala – spatiu de mic trafic la frontiera
  2008 .0%
  2011 //////////////////////////////// 32%
  5. Pasapoarte
  2008 ///2,2%
  2011 //////////////////// 20,5%

 5. Un sincer BRAVO, d-nei V.Pavlicenco,pentru,gestul de Roman,pe care l-a facut ! Bravo !

 6. Ptr. MIRCEA RO : Salutare,si toate urarile de bine,cu aceasta ocazie,UNICA,ocazie,in care Romanii din toata lumea,isi aduc aminte,de adevarata lor identitate nationala,si…..candva vom fi iarasi,ce am fost,chiar poate,mai mult de atata !

 7. Tot respectul, PNL, suntem alaturi de voi si de toata suflarea roamaneasca. La multi ani, Romania!

 8. Cum pe meleagurile Californiei, 1 Decembrie abia se trezeste, doresc sa urez romanilor, cu un gand aparte romanilor-basarabeni care cred in destinul comun romanesc, un calduros
  La Multi Ani, Romanie Reintregita si puternica!

  Ma bucur ca Unirea n-a fost uitata in Basarabia si ca atat PL cat si PNL au dat dovada de patriotism si s-au dus sa-si aduca prinosul de recunostinta inaintasilor care au infaptuit Romania Intregita. Este o dovada, ca impotriva disputelor verbale si a diferentelor tactice de actiune, ceeace le este comun este mai puternic si mai profund, dragostea pentru natiunea romana.
  Peste doua zile va avea loc Congresul PNL, la care, am inteles ca a fost invitat si dl. Petrencu. Poate modalitatea de a trimite verbal invitatia nu a fost tocmai normala, dar importanta este intentia. Personal as fi procedat trimitand o invitatie oficiala PL.
  Dl. Petrencu se pare ca este putin ofensat, dar as zice ca a refuza invitatia ar constitui ratarea unei ocazii de apropiere intre cele doua partide.
  In fond, nu-i vorba de Pavlicenco sau de Petrencu, este vorba de doua forte romanesti aflate intr-un razboi pe viata si pe moarte cu dusmanii romanilor si ai reintregirii.
  Daca Ion si Gheorghe se dusmanesc personal, in armata tarii stau umar langa umar pentru victoria si pentru binele Patriei comune. Cand sovieticii au cotropit Basarabia si Bucovina, nu s-au uitat ca baba Maria sau nea Gheorghe erau suparati, sau unul era basarbean si alta era bucovineanca. Pentru ei erau romani care trebuiau exterminati, trebuiau deportati, trebuia sa li se stearga urma existentei de romani pe aceste meleaguri.
  Poate PL este partid care vede unirea prin integrarea in UE, in timp ce PNL se declara partid unionist care vede unirea prin integrarea in Romania.
  Pana la realizarea unuia sau altuia dintre deziderate, trebuie ca „partida romaneasca” sa ajunga la putere, sa ajunga sa inlature „partida moldovenista”. Dezbinarea nu este vazuta ca dezbinarea dintre Petrencu sau Pavlicenco, ci ca dezbinarea dintre romani, dezbinare de care profita din plin dusmanii.
  Parerea mea, domnule Petrencu, este sa va duceti pe 3 Decembrie la Congresul PNL. Oare o mana intinsa celor cu care pana mai ieri ati dus un razboi verbal, v-ar dezonora? Eu cred ca din contra, ar fi o dovada de intelepciune si de demnitate.
  In acelasi timp, as pleda ca PNL sa trimeata, chiar in acest al 12-lea ceas, o invitatie oficiala PL pentru a participa la lucrarile Congresului. Asa este civilizat, asa este normal, asa inseamna sa faci politica nationala.

  Dumnezeu sa va dea intelepciunea de a proceda spre binele natiunii romane, spre binele Patriei noastre, Romania.

  Mircea Popescu
  California
  1 Decembrie 2011

 9. eşti român basarabean dacă ai conştiinţa aparteneţei la valorile perene româneşti,implicit la un spaţiu identitar comun.Nu înţeleg de ce unii basarabeni,afiliaţi PL,vor realizarea idealului naţional de unitate în cuget şi simţiri pe căi ocolite,ai impresia că cineva se scarpină la urechea stângă după cap cu mâna dreaptă!De ce le este frică? Ideea asta că ne vom întâlni în UE şi vom fi împreună,aşa cum românul actual este împreună cu bulgarul sau cu ungurul,este hilară ca să nu spun un cuvânt mai neortodox.Nu există altă cale decât cea propusă de PNL,şi pentru asta toată consideraţia de la un român ieşean.

 10. Felicitări tuturor românilor de pretudindeni cu această zi atât de importantă pentru întreg neamul românesc. LA MULŢI ANI ROMÂNIA, LA MULŢI ROMÂNI!!!!!!!!!

 11. Pt Mircea Popescu

  PNL nu va invita mai mult PL la manifestarile sale, pentru ca PL si presa pe care o controleaza se poarta cu PNL ca si comunistii. PL nu a permis agitatia unionista a PNL in Chisinau si nu a permis PNL sa intre in piata pe 28 iunie, cind PNL a mers pe ploaie, cu oameni din 22 de raioane, o distanta mare, intr-un Mars al durerii. A luat microfoanele promise si a parasit PMAN ca si ultmul satrap comunist, Ivan Bodiul.

  Acest Pl e PL asa cum Republica Moldova e stat independent. Cite am tras noi de la Chirtoaca si Ghimpu nu dorim nimanui. Iar Petrenco nu este independent. El nu poate decide nimic si nu poate sau nu are voie de la Ghimpu sa reprezinte PL. Formal e vicepresedinte, insa de facto nu e. Asa vedem noi lucrurile. Noi l-am invitat pe petrenco la Congres nu ca PL-ist, ca a ramas totuna MAE-ist, ci ca unionist, asa cum am mai facut-o, anterior, iar el ne-a tratat cu refuz mereu. Acum a schimbat macazul. dar to formal, pentru ca daca ar fi unionist si independent, nu si-ar cere voie de la Ghimpu unde sa se duca si cit sa stea. Petrenco e istoric, stie multe lucruri, Ghimpu este un accident politic mediocru, urcat in Parlament pe spatele lui Chirtoaca.

 12. În plenul parlamentului din Chisinau, deputatul Partidului Liberal – Valeriu Munteanu a rostit un discurs referitor la 1 Decembrie 1918
  http://anatolpetrencu.md/?p=3655
  un ultim citat:
  ” În aceste zile de mare sărbătoare pentru neamul nostru, aducem sincere felicitări tuturor românilor cu ocazia sărbătorii Marii Uniri, asigurându-vă că, aici în Basarabia, adevărul istoric şi sentimentul de identitate românească al basarabenilor nu va putea fi învins niciodată,
  iar năzuinţa întru UNIREA EUROPEANA a tuturor românilor va rămâne vie în inimile noastre, până când acest deziderat istoric se va împlini, astfel regăsindu-ne cât mai grabnic alături de fraţii noştri români în marea familie a Uniunii Europene.”
  ——————————————————————————
  CONCLUZIA mea, a unui simplu muritor de rând:
  ” pacat de baietii astia din PL, care nu inteleg, ca in acest secol XXI, RM nu are sanse sa ADERE la Uniunea Europeana; caci de abia se negociaza un Acord de ASOCIERE, nesemnat inca, care ar inseamna o vecinatate si nimic mai mult, cum exista deja un precedent cu MAROCUL. Vedeti cumva niste sanse ca aceasta tara nord-africana sa adere cândva la UE ?
  Oare credeti ca PL nu intelege acest lucru ? Credeti ca sunt orbi ?
  De ce dar insista cu MINCIUNA lor ?
  De ce nu vor sa spuna cu inima deschisa in fata lumii:

  NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA
  CA SA SACAPAM DE OCUPATIA RUSEASCA
  SI UNICA SANSA DE A FI IN UE DOAR FIIND
  IN CADRUL ROMANIEI,
  CU CARE DEJA NE-AM UNIT IN 1918
  IN BAZA ACTULUI UNIRII
  AL SFATULUI TARII DIN CHISINAU !
  ————————————————————————————-
  un alt citat:
  “Acum vă amintesc doar
  că avem un singur obiectiv strategic: „Reunirea”.
  din
  “Alocuţiunea” rostită de Mircea DRUC, deputat în parlamentul de la Chişinău, la 28 noiembrie 1991 în sala Parlamentului României din Dealul Mitropoliei în cadrul şedinţei festive,
  cu participarea deputaţilor şi senatorilor, consacrată aniversării
  a 73-a de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
  http://ziar.jurnal.md/2011/11/29/%E2%80%9Evrem-reintregirea-patriei%E2%80%9D/comment-page-1/#comment-18224

 13. Pt toti

  Ceea ce a spus Valeriu Munteanu acum, sub liberal-democrati, eu am spus timp de patru ani intre 2005-2009, in Parlament, sub regim liberal-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *