Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. am doar un comentariu despre prestaţia reprezentanţilor partidelor din arcul guvernamental.Dânşii critică bugetul ca şi cum ar fi în opoziţie.Cele spuse de domniile lor sunt plauzibile dar impresia lăsată este jalnică,practic nu ştie dreapta ce face stânga şi viceversa.Dacă erau asociaţi într-o societate comercială şi plecau la drum pe banii lor de mult dădeau faliment!

 2. politica fiscala se poate rezolva,repede,destul de simplu,cu efect pozitiv bugetar esential si cu aprobare aproape unanima din partea antreprenorilor,NU SE DORESTE,CORUPTI,CORUPTI,CORUPTI!

 3. Gabriel Savu says:
  30 November 2011 at 07:35
  http://anatolpetrencu.md/?p=3642

  ……”Citez din nou, din aceeaşi sursă: „Noi, cu toate astea, in numele colaborarii noastre din trecut, ca nu sintem dusmani, l-am invitat la Congresul nostru al III-lea, l-a sunat vicepresedintele Alexandra Can. E la decizia sa cum va proceda. Se poate depasi sau nu. Sa vedem”. Da, doamna Alexandra Can m-a invitat la congresul PNL. I-am răspuns că este nevoie de o invitaţie pe numele domnului preşedinte al PL Mihai Ghimpu sau dacă invitaţia rămâne în forma orală, şi în acest caz este corect să fie decizia conducerii PL. Aşa cum doamna A. Can a coordonat cu V.P., tot aşa, este firesc să coordonez şi eu prezenţa sau absenţa la congresul PL. Între timp lucrurile au evoluat şi eu sunt absolut liber să iau o decizie corectă. Este vorba de un alt text al d. V.P., datat cu 26 noiembrie 2011, în care d-ei, răspunzându-i „Studentului 2000”.”……..

  Domnule Petrencu, consider foarte lung si neproductiv paragraful dedicat Dnei Pavlicenco. Va pierdeti in detalii personale si atacuri la persoana inutile. Depasiti va rog acest meschinarii reciproce, repet RECIPROCE care nu va fac cinste nici Dv, nici Dnei V.P. Nu era momentul sa deschideti o noua polemica , cititi ce v-a indemnat Dl. Mircea Popescu. Decat asa polemici de joasa calitate, mai bine ati lucra la o reconciliere cu Dna Pavlicenco.
  Sunteti vicepresedintele PL, ce invitatie scrisa in numele Dlui Ghimpu doriti sa aveti?! Nu sunteti destul de sus in ierarhia Pl ca sa luati o decizie? Sau de fapt cautati un pretext ca sa refuzati invitatia la Congresul PNL…..
  Acesta este sentimentul meu dupa ce v-am citit articolul. Sincer, m-ati dezamagit! Dovediti va rog ca va intereseza Unirea, si nu va mai ascundeti dupa deget sau inventa o multime de pretexte puerile pentru a nu va intalni cu echipa PNL…Speram sa fiti capabil sa depasiti animozitatile personale cu Dna V.P., in numele idealului pe care il clamati: Unirea… dar se pare ca m-am inselat.
  Poate ca totusi, citind aceste comentarii, va veti trezii in al 12-lea ceas, si veti dovedi ca stiti sa va asezati la aceeasi masa si sa dialogati civilizat si sa realizati o reconciliere pe care foarte multi unionisti o asteapta.

 4. Gabriel Savu says:
  30 November 2011 at 14:58

  Catre Victor: intr-adevar, nici Dna Pavlicenco nu exceleaza in diplomatie sau in limbaj, dar daca ai citit cu atentie, in mesajul de mai sus i-am indemnat pe AMANDOI (Dl A.P. si Dna V.P.) sa depaseasca nivelul actual al discutiilor si sa se axeze pe punctele comune, sa nu mai fie dezbinati si cu acuze reciproce….Trebuie terminat acest cerc vicios al calomiilor reciproce, repet RECIPROCE.
  Dna Can a lansat Dlui Petrencu o invitatie cat se poate de corecta, iar Dl Petrencu ar putea trece cu vederea purtarea Dnei V.P. si sa inceapa un dialog cu echipa PNL, repet, cu ECHIPA PNL, daca cu Dna Pavlicenco are anumite reticente……
  Ma asteptam ca Dl Petrencu sa inteleaga arta dialogului si compromisului la un nivel de profesor academician, dar atitudinea Domniei sale de a cauta o multime de pretexte (mai reale sau mai putin reale) pentru a se eschiva de la un pas inainte spre reconciliere, m-a deceptionat profund….

 5. Gabriel Savu says:
  30 November 2011 at 22:26
  http://anatolpetrencu.md/?p=3642

  Pentru Siberiacul: in mesajele de mai sus m-am referit la amandoi, si Dnei Pavlicenco i-am scris mai demult sa incerce sa-si modereze limbajul acum vre-o doua-trei saptamani, apoi si dansa a “recidivat” cu acel “maraie” la adresa Dlui Petrencu, dar apoi la rugamintea mea, si poate a mai multor, a vorbit cu Dna Can (membra PNL) ca sa-i transmita totusi o invitatie Dlui Petrencu pentru Congresul PNL din 3 dec…..
  Dupa parerea mea era si inca este un bun prilej de a nu mai ridica manusa unul la celalalt si sa stearga cu buretele neintelegerile mai vechi.
  Cei doi, si VP, si AP, nu sunt “persoane oarecare” dupa cum spuneti, ci sunt persoane publice, purtatoare a imaginii partidelor respective si trebuie sa se comporte ca atare, sa lase deoparte atacurile la persoana si cuvintele jignitoare sau potential jignitoare. Amandoi au acelasi obiectiv declarat, anume Unirea, si nu inteleg de ce exista atata neintelegere si de-o parte si de alta. A fi un bun politician inseamna in primul rand a stapanii la perfectie arta compromisului, a lucra in echipa si a cauta tot timpul a afisa o imagine cat mai neutra despre sentimentele sau emotiile interioare….
  Dar se pare ca in R.Moldova nu s-a ajuns inca la acest nivel in politica ( dealfel si Romania are inca mari restante la acelasi capitol….)
  Va multumesc pentru intelegere.

 6. Pt AURARU

  Nu ma intereseaza deloc ce spune Petrenco. Lui ii place, probabil, sa isi creeze dusmani, pentru ca nu are sfera de influenta si nu are unde se da mare si tare, A fost, probabil, nevoit sa cedeze partidul si nu se poate obisnui cu aceasta realitate. Am aruncat un ochi peste ce a scris pe blog si m-am amuzat. El a intirziat si asta regreta, dar nu poate recunoaste ca a intirziat. Eu nu imi raportez activitatea la el. Dar el poate face ce vrea, cel mai bine ar fi sa ma lase in plata domnului, e cel mai simplu lucru pe care l-ar putea incerca sa il faca, pentru ca pe altele nu pare sa le poata. Nu este independent si ii pare foarte rau, dar e soarta pe care si-a ales-o. Sa il lumineze Dumnezeu! Ca de ce nu ma lasa in pace chiar nu inteleg. Nu vad sa fi scris despre cum il rugam cu Alexandra Can in birou la ea sa vina cu noi, sa promoveze Unirea si el, ca istoric, mai ales de vreme ce isi spune unionist. El raspunde la numai ce ii convine.

  Nu-i mai spun ca nu conteaza daca scrii sau nu cu diacritice. Conteaza ce scrii.

  Si-apoi – pentru ce m-au invidiat mai multi a fost si ramine LIBERTATEA. Da, sint libera, curajoasa, nu depind de nimeni si nu am obligatii decit fata de bunul-simt. pe care se intimpla sa il mai tradez uneori, dar adevarul – niciodata! Bani nu am, dar stiati vorba ca „ban are si … ” Ei si? Onoarea, demnitatea conteaza si daca onoare si demnitate nu e – nimic nu e.

 7. Cititi si amuzati-Va cum fortele „oculte” provocatoare
  prin mesajele „Ninei” / una din metodele lor, oare câte or fi având ? /
  incearca sa ne abata
  de la singurul nostru obiectiv strategic: „Re-Unirea” !

  Mircea Druc, 1 Dec 1991 in Parlamentul Românei:
  „Vrem Re-Intregirea Patriei !” :

  http://ziar.jurnal.md/2011/11/29/%E2%80%9Evrem-reintregirea-patriei%E2%80%9D/comment-page-1/#comment-18272

 8. H-mm?!?! Si totu-si,am impresia ca timpul patriotilor care vor crea BLOCUL UNITATII NATIONALE(BUN) este aproape!!! Multa Bafta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *