Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco este în conflict cu partidele politice, politicienii care au făcut lucruri concrete pentru cauza proromână. Aceiaş luptă o duce şi propaganda Moscovei şi a comuniştilor cu politicienii proromâni.
  Cu ajutorul conflictului nu poţi repara împreună cu vecini, cel puţin, nici scara de la bloc. Cum cu conflicte poţi face ReUnirea cu cele partide care au acelaş scop final, dar propunînd altă cale, tactică? Imposibil!!!
  Dna strigă că PNL este unicul partid unionist, şi este în conflict, dur critică PL cu liderii PL că văd ReUnirea prin efortul de integrare în UE, adica altă tactică decît ReUnirea o vede Dna Pavlicenco. Drept că nu-i înţeles cum vede Dna acuma urgent această ReUnire cînd majoritatea cetăţenilor la moment au poziţie prorusă?
  Citiţi ce este scris în P R O G R A M U L Partidului Naţional Liberal, pentru ce se luptă aceia care se declară unicii unionişti cu România (http://www.e-democracy.md/files/parties/pnl-program-2006-ro.pdf
  )
  „…
  5. O societate democratică, liberă şi solidară
  PNL se pronunţă pentru consolidarea statalităţii Republicii Moldova în formula celui de-al doilea stat
  românesc.

  6. Un obiectiv şi un destin European
  Republica Moldova este parte integrantă a spaţiului cultural european şi integrarea plenară şi fără
  echivoc a ţării în structurile europene constituie efortul principal în asigurarea unui loc firesc în noua
  arhitectură europeană…”

  În loc de conflict, trebuie de luptat împreună cu acei care au aceiaş aspiraţie proromână. Prin aceste conflicte faceţi jocul Moscovei. Conştient sau inconştient?

 2. Pt Student2000

  Ma tem ca raspund ultima data si nu mai am de gind sa suport misionari ai PL pe blog. E clar? Eu nu am timp sa le raspund de citeva ori celor grei de cap sau platiti ca sa scrie prostii si ei sa se arate surzi sau orbi la ce vad si ce aud.

  Am raspuns foarte amplu la niste intrebari. daca nu intelegi, atunci lasa-ma in pace. Mai incerc o data sa raspund.

  1. Nu am nici o problema cu partidele politice decit pe cele de la guvernare trebuie sa le criticam pentru ca guverneaza prost. Dumitale iti place? Fii sanatos si tiva sa ii slujesti cit mai bine. PNL nu s-a format „sa se impace” cu partidele politice si ma doare drept in cot ce crezi dumneata ca as fi eu in confliuct. Sint in conflict cu fariseii, mincinosii, dediblatii, asa cum sint Lupu< Filat, Ghimpu si Voronin. Si nu am nevoie de prietenia acestora, scopul nostru nici nu este sa ne impretenim cu ei, ci s aii vedem cazuti, ca nu sint capabili d enimic.

  Nu au facut politicieniinici un lucru bun pt cauza proromână. Da, un lucru concret l-a facut Ghimpu cu Hadarca, era sa uit – au facut jocul lui Lucinschi si au promovat insistent sa le dea tuturor rusolingvilor care ne urasc cetatenia romana fara sa ne stie limba. Acum romanii spala funduri batrine in Italia, iar rusii fac business si cumpara ieftin munca basarabenilor. Asta da, e lucru concret, ce mai!

  Propaganda Moscovei contra politicienii proromâni exista, numai ca politciieni proromani la putere nu sint. Ei sint in opozitie, in PNL.

  ReUnirea nu o vor face-o partide ca PL care nu o pronunta si care sint prietene cu Lucinschi. Si tu esti prieten cu Lucinschi? Nu l-ai intrebat pe Chirtoaca de ce i-a dat lui Kiriusa Lucinschi sa faca drumuyrle cu Genesis si sa incerce Chirtoaca vreo doua credite pt Primarie sa ii plateasca lui kirill petrovici? Intreaba-l.

  Nu donsideram PL partid unionist. Este un partid care a manipulat cu unionismul electoratul, acum s emafiotizeaza si a dat de tita mosu. Dumneata vezi altfe? Foarte bine, de aceea si pierdem mereu, pt ca voi nu va descurcati in manipulari. esti manipulat sau platit, dar e ti o rusine.

  Ca majoritatea cetăţenilor la moment sa nu aiva poziţie prorusă, Ghimpu nu trebuie sa se teama sa fie uninist si sa incerce din Parlament sa schimbe mentalitatea basarabenilor deznationalizati. Insa el asta nu face, pt ca ii e in cot de romani. Acum foloseste imaginea lui fratesu", dar cind era in viata nu vorbea cu el.

  5. O societate democratică, liberă şi solidară
  PNL se pronunţă pentru consolidarea statalităţii Republicii Moldova în formula celui de-al doilea stat
  românesc.

  Da, asa a fost, acum va fi altfel. Tocmai in aceasta si consta esenta modificarii Statutului la cel de-al treilea congres al PNL. El nu a putut fi modificat sub comunisti, acum, sub liberal-democrati, incercam sa il modificam. Numai ca programul nu e al meu personal, iar PNL nu s-a facut ca partid de buzunar al lui Pavlicenco, ci al unei echipe. Acum echipa vede total altfel aceasta prevedere si ar fi bine sa o fi reprodus modificata.

  …6. Un obiectiv şi un destin European
  Republica Moldova este parte integrantă a spaţiului cultural european şi integrarea plenară şi fără echivoc a ţării în structurile europene constituie efortul principal în asigurarea unui loc firesc în noua arhitectură europeană…”

  Si aceasta preveder se va modifica, vezi in proiectul Noii Redactii.

  Nu putem "lupta împreună cu acei care au aceiaş (corect: aceeasi) aspiraţie proromână.", pentru ca asemenea forte nu exista. Aluzia la PL este gresita. Ei azi sint "pragmatici" si tac atunci cind Filat il trage d emineca pe Ghimpu sa nu spuna prea mult contra Moscovei. Mie, insa, nimeni nu mi-a inchis gura, asa ca lui Ghimou. Nu mai spun cit de fericit era Ghimpu cind numai devenise presedinte de RM si deja dadea voios din coada ca va conduce CSI. In loc sa spuna ca PL e pentru iesirea din CSI, el era fericit ca a apucat sa fie "om de stat". sa te prapadesti de ris, nu alta!

  Iata prin aceasta neverticalitate, PL si Ghimpu cu Chirtoaca fac jocul Moscovei. Conştient sau inconştient?

  Daca vei demonstra ca nu intelegi incapatinat nimic, atunci nu te mai chinui. Mergi si scrie pe blogurile iudolilor. Noi aici discutam cu oameni destupati la minte, nu cu zombi.

 3. „Ofertele“ lui Lavrov.

  25 noiembrie 2011

  Vizita ministrului rus de Externe la Chișinău ne-a furnizat indicii prețioase asupra conduitei cercurilor politice autohtone, ba mai mult, ne-a livrat o imagine a conștiinței publice care ar trebui să ne alerteze: „Eu nu am impresia că Moldova alege între Uniunea Europeană și Federația Rusă.

  Indiferent de rezultatele pe care le demonstrează sondajele de opinie, nu există niciun fel de contradicție între procesele integraționiste în Vestul și în Estul Europei, deoarece toate acestea urmăresc același scop: libertatea de circulație a mărfurilor, capitalurilor, serviciilor și a forței de muncă”, a spus Serghei Lavrov.

  Era doar o complezență a demnitarului de la Moscova față de susceptibilitățile gazdelor sale, care trebuiau să-și salveze „obrazul european” sau, de bună seamă, dialogul pe care l-a avut dl Lavrov cu guvernanții moldoveni i-a întărit senzația că interesele rusești în Moldova nu sunt periclitate sub nicio formă?.. Intuim ușor răspunsul la această întrebare, după rezultatele vizitei oficialului rus și după declarațiile făcute.

  Lavrov a obținut prelungirea tratatului de bază moldo-rus cu alți zece ani, Chișinăul nu a ridicat obiecții, chiar dacă Moscova nu și-a respectat angajamentele legate de încetarea sprijinului pentru separatismul transnistrean și de evacuarea completă a trupelor și armamentului din stânga Nistrului. Lavrov oferă garanții rusești pentru un „stat comun” cu Transnistria și, ca o consecință firească, ne invită să aderăm la Uniunea vamală ruso-bielorusă. Iar pentru a mai flata nițel orgoliul geopolitic al gazdelor sale – că tot vorbea Andrei Popov, viceministrul moldovean de Externe, despre „pilotajul la mare altitudine” de care a dat dovadă Chișinăul în cadrul acestor discuții – Lavrov a sugerat Republicii Moldova să adopte poziția Rusiei față de scutul antirachetă american amplasat în România. Ultima propunere echivalează cu faimoasa clauză din tratatul româno-sovietic, semnat de Ion Iliescu la Moscova în aprilie 1991, care stipula că România și URSS nu vor adera la vreo alianță militară ostilă uneia dintre părțile semnatare.

  Era o clauză împotriva NATO care, din fericire, nu a mai funcționat. Va funcționa în cazul Basarabiei?

  Ce poate opune diplomația unei țări mici, oricât de iscusiți i-ar fi reprezentanții, ofensivei unui imperiu? Georgia a blocat ani în șir accesul Rusiei în Organizația Mondială a Comerțului (unde deciziile se iau prin consens), și-a permis acest curaj: suportase un război de agresiune și avea niște teritorii anexate „pe bune” de ruși. Lavrov nu le-a propus moldovenilor să recunoască „independența” Abhaziei și Osetiei de sud, dar a întins destule capcane pentru o guvernare slabă, măcinată de conflicte interne, incapabilă să aplice un program de reforme care să ne dea sentimentul că am trecut Rubiconul.

  Nu te poți integra și cu Rusia, și cu Europa, cum nu poți împăca un sclav cu un om liber. Lavrov știe foarte bine acest lucru dar susține contrariul la Chișinău, deoarece guvernanții noștri nu au explicat moldovenilor că o asemenea „struțocămilă” nu există sub soare. Au avut alte priorități.

  http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/EDITORIAL_-Ofertele-_lui_Lavrov_0_597540491.html

 4. Filat este omul Moscovei. Sa fie clar !
  Analizati faptele lui din ultimii 2 ani si nu vorbele lui !
  Prin vorbe – ne integram in Europa / O Asociere nebuloasa inca ne-semnata, de tipul unei tari ca Marocul/,
  care nu prevede nici o ADERARE in viitor.
  Nici politicienii nu se descurca in aceasta terminologie europeana,
  dar mite populatia simpla.
  De aici si mairile minciuni ale lui FILAT SI LEANKA cu Integrarea in UE. O mare miciuna ! Ei ne baga in noul Imperiu Ruso -Asiatic moscalesc !

  Prin fapte – Filat ne baga su sila in structutile CSI, a semnat multe documente in Rusia, fara sa aiba consimtamântul Parlamentului sau a unor referendumuri populare.
  Atunci când capuruile luminate fug de Filat /Al.Tanase, Godea, etc./ el isi angajeaza o Snegurocika, oița docila dar muscatoare,
  o anume Lilia Snegureak ca sefa consilierilor sai, o batrâna de aproape 60 de ani, ca o treapta pentru urmatoarele miscari si „surprize”
  la Presedintia acestei zdrente de pamânt rupt si ocupat de rusi.

  Si in spatele acesor manevre sta Patriarhul comunistilor vechi rusofili- Piotr Lucinski !

  Lupta se intensifica caci ei isi dau seama ca curentul unionist ia amploare in RM, si fac tot posibilul sa opreasca acest proces natural de Re-Venire la România Mare,
  care este INTERESUL NOSTRU NATIONAL ACTUAL !

  Lupta se inteteste:
  – ori sunteti pentru Re-Unirea cu Romania,
  – ori sunteti rusofili, tradatori sau manipulatori:
  /asa-zisii – europeni de Integrare / o minciuna mare irealizabila /

 5. Bravo lui V. Pavlicenco si PNL! Este unicul partid cu adevarat pentru
  toata populatia, indiferent de nationalitate, pentru ca toti doresc libera circulatie in Europa. Acest lucru este o realitate numai prin Unirea cu Romania, o alta sansa nu este. Filat este un minciunos si n-a ramas mult pina se vor convinge toti de aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *