Diversiunea Filat continuă – acum și cu minciuni!

Acest articol a fost publicat pe blog la 13.06, insa a aparut pe coloana dreapta la Unimedia, care ne gazduieste blogul prin contract, abia pe la 14.30, din vina portalului, pe care nu si-o asuma in discutii verbale, pentru ca invoca diferite „cauze tehnice”, in care noi nu credem. Acest lucru se intimpla in ultimul timp in contextul tensiunilor politice, mai ales simbata si duminica, iar uneori – si in zilele de lucru…

Am remarcat deja că, de fiece dată cînd Vladimir Filat mai face cîte o boacănă, apare imediat la Publika TV și își afișează aroganța insuportabilă. Nu poate discuta civilizat, îi intimidează pe ziariști și analiști, care sînt și ei, cum sînt, aceștia lăsîndu-se intimidați – ”că așa e jocul de-a presa liberă și independentă”.

În continuare, consider inadmisibil să apară în fața telespectatorilor doar cîte un șef de partid din parlament, fără a se confrunta cu toții public, pentru a vedea noi cine spune adevăr, cine spune minciuni, care și ce argumente are și cine e mai deștept și mai frumos, cine are replică și cine se bîlbîie. Faptul că nu au curajul să se confrunte cei trei capi ai aproapei defunctei AIE-2, plus satrapul Voronin, demonstrează că sînt slabi, șantajabili, se tem unul de altul, nu au argumente spontane și au frică să nu dea prost.

Prestația de ieri a lui Filat nu ne-a uluit cu nimic decît că acest politician și-a reconfirmat statutul de politician mincinos. Vrînd să șocheze, pentru că nu mai are ce spune, a vorbit despre Anexele ”secrete” la Acordul AIE-2, din care ”a spicuit” că PLDM i-au revenit șefiile – adică responsabilitățile – pentru Comisia Electorală Centrală și Curtea de Conturi.

Igor Boțan s- a arătat mirat și intrigat că și președinția Curții Supreme de Justiție a fost partajată, revenind nu știu cui, probabil PD-ului, dacă am înțeles ce a vrut să ”sugestioneze”, cum s-a exprimat recent și inadecvat Filat. Eu cred că Igor Boțan, dar și noi toți, sîntem șocați de aceste partajări în detrimentul bunului-simț, care demonstrează tendința nesăbuită a politicienilor – mai ales din partidele parlamentare – de a controla totul, de a monopoliza instituțiile statului, pentru a le folosi fiecare împotriva oponentului politic. Și eu mă întreb – justiția nu poate fi controlată de puterea legislativă sau executivă, e clar. Dar Comisia Electorală Centrală și Curtea de Conturi – oare pot fi controlate de un singur partid? Chiar dacă legislația prevede, cică, participarea tuturor partidelor parlamentare cu vot decizional?

Acum de ce să ne mai mirăm că Filat și PLDM-eaua lui nu sunt pedepsiți pentru cumpărarea voturilor cu orez și săpun, după care o fi plîngînd, probabil, sinistrații în urma inundațiilor? Cum poate un partid extraparlamentar cu lideri curajoși, cum e și PNL, să mizeze pe obiectivitatea și imparțialitatea CEC? Mai ales că PNL a tras cu vîrf și îndesat de la păpușile peledemiste și comuniste din CEC, atunci cînd ne-au hîrțuit cu interzicerea spotului unionist? Nu mai spun de furtul voturilor partidelor extraparlamentare la numărare, prin cîrdășia exponenților guvernanților din comisii la numărare, acestea punînd voturile unui PNL ori în ”mojila” PL, ori în ”mojila” PLDM. Că nu ia – un singur om, mai curînd președintele – fiecare buletin de vot și să îl arate tuturor, după care abia să îl pună unde îi e locul, după opțiunea exprimată. Fiecare borfăie prin buletine, își ia cîte un stoc, îl împarte cum vrea și, pe parcurs, mai și îi bruschează pe observatorii ”incomozi”.

 

Să revenim, însă, la problema Curții de Conturi. Mie îmi pare monstruos pentru democrație ca un partid, care deține funcția de prim-ministru, care cheltuie banul public din gros, tot el sa dețină șefia Curții de Conturi.

Tot timpul șefia CC și CEC urma măcar să lase impresia de imparțialitate și obiectivitate, nu să fie dată conducerea Curții de Conturi pe mîna ”vcelui mai cinstit politician” – Serafim Urechean, transformat în bîtă contra oponenților poolitici.

Aceste funcții, cel mai bine, trebuie date Opoziției extraparlamentare, să asigure un control riguros al modului în care se gestionează banul public. 

Dar cea mai mare minciuna spusă ieri de Filat este cea cu CEDO, pe care deja a implicat-o în jocurile sale. Întrebat ce e cu ”Franzeluța”, cu Balea și Cojocaru, Filat a mințit, spunînd că l-a restabilit pe Cojocaru Victor (băiat bun, între altele, îl cunosc din anii de școală, că e din Rîșcani), deja membru al PLDM, legat prin nănășie de clica Filat, pentru că a trebuit să execute o decizie CEDO! DECIZIE CARE, PUR ȘI SIMPLU, NU EXISTĂ!

Iată detalii despre dialogul lui Filat cu Botan si concluziile noastre.

”Botan: Pentru noi cazul “Franzeluta” a fost un caz care ne-a deceptionat profund.

Filat: Dumneavoastra insistati in cazul „Franzeluta” şi faceti abstractie de decizia Curtii Europene pentru Drepturile Omului. Este adevarat. Faptul ca un cetatean, care a fost repus in drepturi de catre Inalta Curte Europeana pentru Drepturile Omului, are şi apartenenta la un partid politic, sa nu poata sa se… Este absolut incorect.

Botan: Intre timp, el a devenit membru de frunte al partidului pe care il conduceti dvs…

Filat: Nu este adevarat. Dansul este membru al PLDM de la fondarea partidului, in perioada cand era dat afara de Voronin.”

Știrea a fost deja preluata de mai multe agentii de stiri http://www.eco.md/index.php?option=com_content&view=article&id=2218:directorul-sa-qfranzeluaq-a-fost-repus-in-funcie-de-cedo&catid=101:companii&Itemid=472

Declaratiile lui Vladimir Filat sint mincinoase. CEDO nu a pronuntat niciodata o hotarare in cazul FRANZELUTA sau in cazul actualului director Victor Cojocaru.

Este adevarat ca Victor Cojocaru s-a adresat la CEDO in anul 2009. Cererea lui a fost inregistrata dar n-a fost comunicata niciodata Guvernului.

2 solicitari adresate dlui Vladimir FILAT si Ministrului Justitiei Oleg Efrim:

1. Numiti, va rog, data hotaririi CEDO, prin care „Inalta Curte Europeana pentru Drepturile Omului l-a repus in drepturi” pe nasul de cununie al sefului pazei lui Filat (Gheorghe Stratan), Victor Cojocaru.

2. Prezentati copia acestei hotariri.

In realitate, V.Cojocaru a fost numit director la combinatul de panificatie la inceputul lunii iulie, dupa scandalul FRANZELUTA. De atunci au trecut aproape 3 luni, iar de cele 24 de milioane de lei prejudiciu, adus statului de catre fostul director Eugen Baleca, asa si nu mai stim nimic.

Potrivit publicatiei “Mолдавские ведомости”, Victor Cojocaru, in urma primului congres al partidului, a fost ales in calitate de membru al organului superior al Biroului Permanent, functie pe care o indeplineşte pina in prezent.

Cat despre activitatea sa anterioara, Victor Cojocaru a fost membru al Uniunii Centriste din Moldova. Acesta şi-a inceput cariera de politician la sfirşitul anilor ’70, fiind prim-secretar al komsomolului, şi, apoi, – inspector al comitetului oraşenesc şi consilier al primului secretar al Partidului Comunist de la Chişinau.

Mentionam ca Victor Cojocaru a fost desemnat Director al Combinatului “Franzeluta” in urma scandalului cu fostul director, Eugeniu Baleca.

Multe mai putem spune. Una e clar. Filat conduce un partid prorusesc, cu Piotr Kirillovici în spate și cu Kirill Petrovici în Fracțiunea parlamentară, un partid care este o ”soluție imorală” în politica moldovenească. Pentru a evita să se confrunte cu PD, s-a apucat obraznic de capul lui Ghimpu, crezînd că toți sunt proști. Filat vrea alegeri anticipate, pregătește o coaliție cu PCRM, de aceea isterizează societatea, pentru a o aduce la starea de lehamite, în care să spună că s-a săturat de toate și să îl aleagă Parlamentul șef de stat pe cine o fi – Filat, Dodon, Greceanîi, Voronin – numai să aleagă. Deci – ”diversiunea Filat”, începută cu raiderismul asupra partidelor politice la constituirea PLDM, continuată cu orezul și sapunul prin care a cumpărat voturile pe 28 noiembrie 2010, continuă cu lupta contra partenerilor de alianță și cu minciunile nerușinate. Rușine!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Cred că apariția de ieri a liderilor PLDM şi PCRM în conferințe de presă care au avut loc concomitent re-confirmă faptul că acești lideri îşi coordonează acțiunile. Inversarea rolurilor prin care Filat a criticat PL-ul şi PD-ul, pe cînd Voronin i-a „lăudat” – are scopul de a detracta partidele liberal şi democrat, care au ajuns a fi prinse între ciocan (PCRM) şi nicovală (PLDM). Aceste două partide reprezintă puterea asemenea pajurei bicefale de pe stema Federaţiei Ruse. Şi dacă oficial PCRM îşi doreşte alegeri anticipate, atunci automat şi PLDM îşi doreşte aceste alegeri numai că ascunde acest lucru şi pregătește terenul. Coordonarea acţiunilor face posibil ca aceste partide mari să prindă „frecvenţa” sub care oscilează viaţa politică, să între în rezonanţă astfel mărind frecvenţa în mod controlat – să poată cutremura întreaga scenă politică şi să se scuture aceste partide „mai mici” cum sunt PL şi PD. Ca să înţelegeţi mai bine procesul puteţi să căutați cum se distrug clădirile în mod controlat cu ajutorul rezonanței.

  PS. Bine aţi revenit dna Pavlicenco pe unda analizelor obiective. Succes!

 2. Baba pavlicenco de fiecare data ese cu articole, de unde masa-n cur scrie atita, Plohotniuc ai da bani pentru atitea articole si pentru partidutul ei, care nimeni nul voteaza…
  Baba pavlicenco, scrie si in articole de KKIIRR ca cioara cei neagra, numaic a tu esti RIJAIA,
  Baba pavlicenco, daca vreis a lupti pentru ceva in tara asta , lupta, dar nu umbla pe la tv si iti arata agramatia si lupte pentru niste copeici care ti le da PLOHOTNIUC din crimiele facute de sinfge a lui, nu sta pe spatele oam,enilor nacajicti.

 3. Unirea cu Romania este salvarea R. Moldova de la pieire.

  Dreptul istoric la unire nu nil poate lua nimeni.

  Folositi acest drept in interesul national si promovati adevarul care ne va face liberi.

  Ma refer la cei putini care ne mai apara interesele pe aceasta aschie de pamant multpatimita.

  Unde este colaborarea PL si PNL?

 4. Orice dezbatere(iar una televizata in mod expres)in primul rand presupune asumarea anumitor responsabilitati care cu certitudine nu ar fi dorite pentru moment ,si in randul doi,ea(dezbaterea)poate genera niste momente riscante,chiar periculoase prin repercusiuni:in valtoarea emotiilor pot fi spuse niste adevaruri fatale pt unii participa nti,or aceasta sub nicio forma nu este in interesul lor.Deci,ca sa nu „puta”,e mai bine sa se procedeze anume asa-perindarea individuala prin studiouri cu „dezvaluiri”, declaratii sui generis,apropouri,lovituri pe la spate,in stil moldovenesc,etc.etc. GAINARII!!UN SPECTACOL GRATUIT SI SCARBOS!

 5. ce aberatii. Eu inteleg lupta politica, dar Dvs. sunteti ca o catzea flaminda care tre sa latre la cineva, chiar daca nu are motiv. Pavlicenco ii urashte pe toti – si nu pentru ca ar avea motive – ci pentru ca ea nu i-a parte la torta puteri. Mi-i sila de-aceasta doamna. Habar nu am de ce am intrat pe acest blog. Mai mult nu se va mai intimpla asta. Succes nu va urez!

 6. La 9-10 noiembrie la Helsinki a avut loc o conferinta, unde opozitia rusa a declarat ca Rusia este un stat TERORIST si ca Occidentul ar trebui sa-si spuna cuvantul.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  ПЕРЕСТРОЙКА-2. Оппозиция объявила Россию террористическим государством. Дело за Западом

  Время публикации: Сегодня в 10:55

  Оппозиционные СМИ сообщили о результатах проходившей 9 и 10 ноября в Хельсинки конференции «Хельсинки 2.0: за демократию и верховенство закона в России».

  Владимир Рыжков обратился к международному сообществу: «Вы должны ответить на простые вопросы: как вы отреагируете на заявление Чурова после выборов 4 декабря? Какой будет ваша реакция в марте 2012 года? Вы сразу же начнете посылать им поздравительные телеграммы?».

  Констатировав очевидность укрепления российского авторитарного режима, который уже имеет явные характеристики «террористического криминального» государства, Западу было предложено сделать выбор между двумя моделями поведения. Либо сосредоточиться на краткосрочной выгоде и продолжать продавать МВД мерседесы, не задумываясь, что на них будут увозить в лагеря узников нового российского ГУЛАГа, либо заявить о недопустимости принятия коррумпированного авторитарного режима.

  Итак, международное сообщество получило следующие рекомендации:

  1. Не признавать результаты выборов, объявив их нелегитимными.

  2. Потребовать дополнения Соглашения о партнерстве и сотрудничестве между Россией и ЕС, переговоры по которому идут уже несколько лет, главой о правах человека.

  3. Поставить под сомнение легитимность парламентских делегаций России в Парламентских ассамблеях Совета Европы и ОБСЕ.

  4. Решить вопрос о том, с какой позицией выйдет Европа на саммите ЕС-Россия, который должен состояться в декабре этого года в Брюсселе. Предложения к Польше как к стране — президенту ЕС отложить проведение саммита не встретили особого восторга у европейцев, однако у них остается возможность назвать вещи своими именами.

  Российские участники конференции и многие их партнеры по Альянсу либералов и демократов Европы не спорили о том, могут ли лидеры Европы сначала поставить перед российской властью такие вопросы, как неэффективность расследования политических убийств журналистов и правозащитников, саботаж Россией выполнения решений Европейского суда, а уже потом обсуждать экономическое и иное сотрудничество. Мнение участников конференции было консолидированным:

  — Европа вполне созрела для ультиматума путинскому режиму. В том числе и потому, что именно этот шаг станет залогом ее будущей безопасности.

  Страны, считающие себя демократическими, должны признать свою ответственность за то, что их бизнес и политэлиты регулярно сервировали стол для абсолютно всеядных политических российских гаргантюа, указал Касьянов.

  Лилия Шевцова сказала: «Некоторые из наших западных друзей убеждают нас, что «Россия не на повестке дня». У них, мол, Греция и Берлускони тяжким грузом за спиной. Они также убеждают нас, что «эта система вечна», а потому предлагают relax and enjoy (расслабиться и наслаждаться). Кроме того, российская система успешно кооптировала многие выдающиеся умы Европы и США. Каждый год они собираются на том же Валдае и рассыпаются в любезностях российской власти, задавая один и тот же вопрос: «А вы останетесь?»

  Владимир Рыжков взывал к присутствующим европейцам: «Вы готовы согласиться, чтобы наши российские убийцы, насильники, преступники ходили по вашим европейским улицам? Ведь они вывозят награбленное к вам, покупают у вас собственность, которая потом охраняется вашими государственными системами. Они, эти бандиты, восхваляют вашу демократию, которая служит их интересам, внутри презирая ее. А вы в результате разделяете ответственность за страдания российского народа».

  По словам Лилии Шевцовой, «те, кто соглашается сотрудничать с этой властью, не просто способствует построению «потемкинской деревни», но способствует устойчивости системы».

  Людмила Алексеева заявила: «Я готова сотрудничать с честной властью. С остальными я взаимодействую».

  А Сергей Ковалев отметил, что «с этой властью готов сотрудничать только в вопросе ее сменяемости».

 7. AIE a discreditat eurointegrarea.

  Идея европейской интеграции уступила по привлекательности возможности присоединения Республики Молдова к Таможенному союзу.

  Идея европейской интеграции уступила по привлекательности возможности присоединения Республики Молдова к Таможенному союзу России, Беларуси и Казахстана. Таковы данные социологического проса „Барометр общественного мнения”, представленного сегодня.

  Согласно данным опроса, 45,6 процентов населения высказались бы на референдуме за присоединение к Таможенному союзу, в то время как в поддержку евроинтеграции высказались лишь 33,8 процентов. 8,7 процентов не выбрали бы ни один из этих вариантов.

  Примечательно, что произошло серьезное сокращение сторонников присоединения Молдовы к ЕС. если бы референдум по этому вопросу прошел в ближайшее воскресенье, то в поддержку этого шага проголосовало бы 47 процентов населения, в то время как в мае этот показатель составлял 64 процента. Против проголосовало бы 25,4 процента, в то время как в мае таковых было лишь 15 процентов.

  При этом 60,5 процентов населения считают Россию основным партнером Молдовы, в то время как ЕС таковым видят лишь 23,2 процента.

 8. По данным опроса, 78,4% граждан убеждены в том, что руководство Молдовой осуществляется без учета воли населения. Помимо этого, 47% респондентов заявили, что правящий «Альянс за евроинтеграцию» неспособен управлять страной и должен уйти в отставку. Еще 48% выразили свое разочарование по отношению к либерально-демократической коалиции.

  ii gata cu AIE.

 9. nu va fi de mirare daca dupa alegerile anticipate PLDM va face coalitie cu PCRM ca Filat sa ajunga presedinte RM.

 10. Acest kgbist murdar de găinaţ încă din frageda sa copilărie frustrata continue să ne ţina ostatici ai FSB-ului rusesc.
  Citiţi aici ce acorduri semnează aceasta lichea cu şeful său Pukin.
  http://www.adevarul.ro/moldova/politica/Back_in_the_USSR_0_592140857.html

 11. Mihai Jar dela Cernauti-29

  CatalinannMULIMEDIA, 16 noiembrie 2011, ora: 18:00;↑

  http://unimedia.md/?mod=news&id=41246

  Stire foarte proasta:
  Ia vedeti ce isprava a facut in octombrie „pragmaticul” nostru Premier la Summitul CSI de la St. Petersburg.

  Acesta a semnat: „Convenţia privind reexaminarea gradelor de secretizare a informaţiilor clasificate în perioada existenţei URSS (Соглашение о порядке пересмотра степени секретности сведений, засекреченных в период существования Союза Советских Социалистически х Республик).

  Pe scurt: Filat ne-a inchis accesul la arhiva noastra SIS din RM. Acum daca vom dori desecretizarea unui dosar vom fi nevoiti sa cerem acordul Federatiei Ruse 🙁 De ce? Doar Filat stie.
  Cum calificati aceasta fapta? Eu cred ca se incadreaza la categotia tradare a intereselor nationale. Imi este greu sa gasesc o justificare logica sau legala.

 12. Mihai Jar dela Cernauti-29

  CatalinannMULIMEDIA, 16 noiembrie 2011, ora: 17:53;↑

  http://unimedia.md/?mod=news&id=41246

  Sa fiti atenti:
  cei de la MULIMEDIA furnizeaza proprietarilor adresele IP
  ale celor mai „incomozi” comentatori.
  Cei care ii finanteaza si alte „servicii” sunt foarte interesati sa afle
  cine comenteaza si ridica fum atunci cand totul trebuie sa fie fara zarva.

 13. Mihai Jar dela Cernauti-29

  _ Nistrean __, 16 noiembrie 2011, ora: 18:36;

  http://unimedia.md/?mod=news&id=41246

  Ne-am jucat de-a independenta si am ajuns de unde am pornit.
  Cred ca ar fi cazul sa punem la cale o miscare sanatoasa unionista pentru a reveni de unde am fost rupti in 1940.
  Daca ne facem pasapoarte romanesti
  si mai initiem un referendum bine pregatit este posibil.

  Eu m-am saturat de independenta, statalitate, separatisti, pragmatici (care beau cu separatistii), formuzali, tkaciushi, mushuci….
  Nu avem nici un viitor si situatia actuala le convine
  doar dusmanilor nostri de la est.

  2012 este un an cu o puternica conotatie istorica.
  Puneti mana pe cartea de istorie mai baieti ca nu-i de glumit.
  Vedeti ce si cum a fost si trage-ti concluziile.
  Nu mai avem timp de experimente.

 14. Pt Mihai

  Cum v-a raspuns PL-ul la aceasta intrebare?

 15. dna Pavlicenco de data asta respect! ieri filat a fost tare disperat si a improscat cu minciuni. va rog sa faceti ceva ca articolele dvs sa poata fi distribuite pe facebook. multumesc.

 16. Atunci cînd Marian Lupu vine și ne spune că Dodon are anumite interese mercantile îmi vine în cap ideea că de fapt Filat i-a cumpărat sau închiriat pe cei trei deputați comuniști ca să facă valuri în alianță înainte de a fi provocate alegeri anticipate. Și cînd spun că i-a cumpărat, atunci am în vedere pe bune că a plătit bani lui Voronin ca acesta să i-i dea pentru a-i folosi în scopurile sale politice de a anihila PL și PD. Trebuie să ținem minte că așa precum se cumpără funcțiile în Republica Moldova – tot așa pot fi cumpărați și politicieni. Este ceva foarte similar cumpăratului de jucători de fotbal între cluburile de fotbal. Așa au loc și tranzacțiile și transferul de politicieni de la un partid la altul. Iar sumele cred că sunt foarte apropiate celora anunțate în lumea sportului: de ordinul milioanelor de dolari. Cred că odată conștientizînd aceste lucruri am putea înțelege mai bine ce se întîmplă de fapt pe scena politică din Republica Moldova.

  Revenind la tema alegerilor anticipate, cred că ele cu adevărat trebuiesc evitate, pentru că amenințările lui Filat cum ele ar fi catastrofale pentru viitorul Republicii Moldova ar putea ascunde alte diversiuni, care așteaptă să fie puse în aplicare.

 17. PRESA RUSA stie ca noi stim
  ca RUSII NE DISCRIMINEAZA, DESCONSIDERANDU-NE CA OAMENI, CA NATIUNE CU DREPTURI DEPLINE …

  IATA CE SCRIE O PUBLICATIE IN LIMBA RUSA:

  РУССКИЙ РАСИЗМ. Молдоване раскрыли идеологию русского расизма

  Время публикации: 16 ноября 2011 г., 22:23

  Выходящая в Кишинау газета Timpul в статье «Как русские ненавидят молдаван» указывает, что сбежавший от молдовского правосудия русскоговорящий офицер Эдуард Багиров открыто пишет, что русские думают о молдованах.

  «Это не ненависть, речь идёт о презрении, переходящем любые мыслимые границы. Он считает молдован низшей расой и пишет о молдованах, что «их мозг сломан пополам еще на генетическом уровне».

  В более широком смысле, Багиров отрицает человеческое естество молдаван — речь не может идти о людях, покуда их важнейший орган, мозг, «генетически повреждён». Багиров также называет молдаван «диким скотом». Спасение может прийти только из России, проповедует офицер ФСБ — и в этом отношении дан пример Сталина, который «навёл порядок между Прутом и Днестром».

  Timpul указывает, что расовая ненависть к молдованам русских носит системный характер. «Пушкин, например, так писал о молдованах: «Среди неистовых цыганок / Я, как Орфей среди вакханок, / Вернее, лев меж обезьян, / Я, конь арабский Альмадан / В смиренном таборе ослином». В качестве благодарности за эти строки (и другие такого же рода) русские оккупанты поставили в центре Кишинева истукан своего Пушкина.

  «Багиров относится к молдаванам как к скоту, Пушкин называет их обезьянами. Презрение и расизм русских по отношению к молдованам непрерывно существовали от Пушкина до Багирова. Хотя никто открыто не говорил, в советские времена мозг молдован считался русскими оккупантами «генетически поврежденным».

 18. video: http://www.youtube.com/watch?v=_zeVByqFI50

  PRIBALTICA S-A OPUS INTOTDEAUNA COTROPITORILOR RUSI.
  ei folosesc orice ocazie pentru a comemora evenimentele istorice, cand au dat o riposta hotaritoarre hoardelor barbare pagine comuniste ruse…

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  ДЕНЬ ОСВОБОЖДЕНИЯ. Латвия торжественно отметила 68-ую годовщину воссоздании своей армии, громившей русских захватчиков

  Время публикации: 16 ноября 2011 г., 22:20

  По сообщению СМИ, 16 ноября латыши в неофициальном порядке широко отметили создание собственных воинских частей Latviešu legions, успешно громивших русско-коммунистических захватчиков.

  Латвийский Легион Ваффен СС был создан 16 ноября 1943 и состоял как из латышей, так и из русских, граждан свободной Латвии. Основной костяк этой фактически латвийской армии составили отряды шутцманншафта, до этого успешно уничтожавших террористов – русско-чекистское зверье «партизан», состоявших из такого отродья рода человеческого как пресловутый Кононов, который живьем сжигал в избах беременных латышских женщин. По данным на 1 июля 1944 года, в Легионе было 87.550 борцов с русским коммунизмом.

  Воины 2-ой бригады Латвийского Легиона, созданного в феврале 1943, прошли боевое крещение в боях под Нюеном («ленинградом») в 1943–44 гг. 15 дивизия ЛЛ, годовщину создания которого отметили 16 ноября латыши, успешно громила русских захватчиков на Псковщине в боях в Островском и Новосокольническом районах и в Белебельском районе Новгородчины.

  В свою очередь 19 дивизии ЛЛ успешно громила в снова вторгнувшееся в освобожденную ранее Латвию русское зверье в Курляндском Котле до самого 8 мая 1945, когда получила приказ из Берлина сложить оружие. После этого многие солдаты и офицеры ЛЛ ушли в партизанами и продолжали уничтожать русских захватчиков своей страны как «лесные братья».

  Всенародный праздник годовщины создания Латвийского Легиона Ваффен СС 16 ноября носит в Латвии настолько массовый и популярный характер, что в этом году в нем хотели принять участие министры коалиционного правительства страны. Однако под давлением мирового отребья, в первую очередь из бандстраны России, премьер-министр Валдис Домбровскис был вынужден запретить им праздновать славный юбилей под угрозой увольнения. Однако он не мог запретить праздновать рядовым депутатам парламента из входящей в правительственную коалиции Visu Latvijai!–TБ/ДННЛ.

  Краткое видео о славном Latviešu legions, Латвийском Легионе Ваффен СС, сопровождаемое их боевой песней.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *