Pozitia PNL fata de jocurile din Alianta. La Publika TV (Video)

Partidul National Liberal a declarat anterior ca este contra alegerilor parlamentare anticipate. PNL a insistat asupra unui dialog intre AIE-2, pe de o parte, si Opozitia comunista, pe de alta parte, – dialog necesar in alegerea sefului statului si evitarea unui nou scrutin. Raportul despre zisele atacuri raider, prezentat de premierul Vladimir Filat in Parlament, a demonstrat, inca o data, precum vedem in ultimul timp, ca o componenta a AIE-2, mai exact PLDM, face tot posibilul sa schimbe majoritatea parlamentara si sa ii readuca pe comunisti la Putere.

Societatea si opinia publica asteapta de la guvernantii democrati reforme, imbunatatirea vietii, o speranta de mai bine, un viitor european. In ultimii doi ani, insa, de cind exista AIE-1 si AIE-2 si de cind Vladimir Filat isi exercita functia de premier, devine tot mai vizibil ca statul Republica Moldova intra in disolutie. In loc sa vina in Parlament si in fata cetatenilor cu propuneri de reforme imperative si rapide, premierul – pentru a distrage atentia de la criza grava in care s-a ajuns prin nefunctionalitatea institutiilor statului si pentru ca nu are curajul sa vada cauza in propria incapacitate de a conduce un Guvern de coalitie – creeaza in permanenta scandaluri in AIE-2, dorind tot mai multa Putere. Cu toate ca nu stie ce sa faca pentru populatie cu atita putere. Asta dezamageste cetatenii, care au avut alte asteptari la formarea AIE-1 si AIE-2.

PNL considera ca, in Parlament, trebuia audiat Raportul Guvernului privind situatia critica din economie si sfera sociala, precum si masurile pe care le propune pentru depasire, nu despre raidurile ce exista in Republica Moldova – intr-o forma sau alta – de la proclamarea Independentei. Oare cunoscutele “prihvatizari”, din anii ’90, “asistate” si de actualul premier, ca si de dupa anul 2000, sub regim comunist, nu au fost atacuri-raider de acaparare a bunurilor publice, ce apartin tuturor cetatenilor Republicii Moldova, dar care au ajuns concentrate in mina unor oligarhi?

Se pare ca liderul PLDM pregateste opinia publica pentru o coalizare a acestui partid cu PCRM, cautind false “motive serioase” pentru a iesi din AIE, distrugind, astfel, speranta cetatenilor intr-un viitor democratic. Prin demiterile cerute si amenintarile proferate, vizindu-i pe actualul speaker, Procuror General, seful SIS si seful Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare, se urmareste, de fapt, a face tapi ispasitori din aceste persoane si inlocuirea lor cu oameni loiali PLDM si PCRM, sub umbrele sigure de nepedepsire pentru indeplinirea indicatiilor venite de la Filat si Voronin si pentru comitere de faradelegi sub control verde. Amenintarile lui Filat la adresa partenerilor de alianta sint pe placul comunistilor, care vor sa revina la Putere si sa opreasca firavele semnale ale reorientarii ireversibile – speram noi, cetatenii – a politicii noastre externe spre UE, spre NATO si spre relatii exceptionale cu Romania.

Si semnarea impreuna, de catre deputati comunisti si peledemisti, a hotaririi pe baza Raportului premierului in Parlament, este condamnabila, constituind inceputul sfirsitului democratiei in Republica Moldova. Asteptarile cetatenilor cu vederi democratice sint inselate. Acesti cetateni au votat pentru partide democratice si o guvernare democratica, nu pentru o aliere cu PCRM. Prin urmare, coalitia PLDM-PCRM ar semnifica deturnarea vointei politice a celor ce nu mai doresc sa fie comunisti la Putere in Republica Moldova. Speram ca unii votanti ai culorii verzi vor intelege esenta adevarata a partidului-fariseu PLDM, venit in Parlament cu lozinca “Moldova fara Voronin!”, “Moldova fara comunisti!”, tradata imediat ce liberal-democratii s-au cocotat, cu ajutorul PL si PD,  la guvernare. In loc sa discute in AIE-2 toate solutiile si deciziile posibile, Vlad Filat creeaza haos si instabilitate.

PNL considera ca, decit revenirea comunistilor la Putere, ar fi mai bine ca Presedintele-interimar al Republicii Moldova sa faca uz de decizia Curtii Constitutionale si sa anunte alegeri parlamentare anticipate din cauza nealegerii in termene legale a sefului statului. Sa judece alegatorii comportamentul politicienilor.

Partidul National Liberal,

Chisinau, 13 octombrie 2011

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. sincest sa spun nu cred ca alegeri anticipate vor schimba ceva .voturile vor fi din nou cumparate cu pacete pline cu sapon,macaroane,orez.

  RM este in mlastina si in ia va ramine pina cind nu vor veni la putere unionistii adevarati care vor efectua unirea iar pina atunci adio- sub guvernarea agentilor Moscovei de diferite culori politice.

 2. Filati,Rosti,Diacovi,Voronini etc.. vor fi -si se vor gasi tot timpul pe meleagurile Basarabiei….KGB URSS nu degeaba a fost una di cele mai puternice servicii secrete de pe globul pamintesc.

 3. ЧЕКИЗМ. Агенты чекистского Коминтерна угрожают Америке
  Время публикации: Сегодня в 17:37

  По сообщениям русских террористических СМИ, на рабочей сходке новосозданного чекистами под названием «Интернациональная России» ленинского Коминтерна прозвучали прямые угрозы в адрес США от заграничной агентуры ФСБ.

  Базирующийся в коммунистической Кубе главарь Коминтерна в странах Латинской Америки, офицер ФСБ Виолетта Щербина заявила своим чекистским СМИ:

  «За 10 тыс км все мы русские. Для нас очень важен этот союз. Несколько миллионов наших соотечественников (пятая колонна Москвы — КЦ) проживает в Латинской Америке. Поэтому идея возрождения евразийского союза (т.е. СССР под новым названием — КЦ) очень важна для нас.

  Сейчас создается Боливарианский союз, где пытаются противостоять США. Интеграция в рамках евразийского государства приветствуется народами Латинской Америки, она поможет Боливарианскому союзу сообща противостоять внешней агрессии (то есть, от Америки, больше там некому — КЦ)».

  Коминтерновцы приводят следующий список своих агентов в США, работающих в «открытом секторе» («закрытый сектор» агентов Коминтерна в Америке строго засекречен):

  1. Константин Арустамян — «ПетролНовел Енерджи Групп», Беверли Хиллс, со-руководитель,

  2. Роберт Бамбани — профессор университета Пеппердайн, Малибу,

  3. Маис Паронян — семейный доктор, Лос-Анджелес,

  4. Теван Арустамян — специалист по обеспечению правопорядка и общественной безопасности, Лос-Анджелес (идеальная должность для каждого русского шпиона и террориста — КЦ), соруководитель.

 4. Cu multa stima si respect p-u D-na Pavlicenco, citeva intrebari sincere:
  Trebuie sa intelegem ca D-stra sustineti atacurile raider?Trebuie sa intelegem ca D-stra sustineti coruptia?
  Oare nu trebuiau demisi aceste elemente corupte care care-si bat joc de oameni fara nici o frica si remuscare?
  E posibila Unirea daca tara apartine in excusivitate oligarhilor?
  Daca petindeti ca sunteti la curent despre toate, ce stiti despre Plohotniuc?
  De ce nu Va includeti si D-stra in lupta contra coruptiei?

 5. Pt Tira

  Cu multa stima si respect p-u D-na Pavlicenco, citeva intrebari sincere:
  Trebuie sa intelegem ca D-stra sustineti atacurile raider?Trebuie sa intelegem ca D-stra sustineti coruptia?

  Despre ce credem noi despre atacurile „raider”, care nu sint definite in legislatie, am spus in Declaratie, in conferinta de presa contra „raiderului” intreprins de seful Pietei de la Ciocana impotriva actionarilor )si el a pierdut procesul dupa conferinta noastra de presa) si in emisiunile publice. O alta conferinta de presa o avem miercuri. Impotriva coruptiei am luptat eu in regim comunist, si nu Filat. El repeta campania „miinilor curate” a lui Rosca, pentru ca Lucinschi din spatele sau nu e capabil de alte scenarii.

  Oare nu trebuiau demisi aceste elemente corupte care care-si bat joc de oameni fara nici o frica si remuscare? Cine a stabilit ca cineva isi bate joc de oameni fara frica? Dovezile!

  Oare Filat nu are dosar in Romania si datorii financiare fata de statul roman? A scris Unimedia.

  E posibila Unirea daca tara apartine in excusivitate oligarhilor? Nu apartine si nu in exclusivitate. Nu repetati ca papagalul manipularea lui Filat. Dar unii oligarhi sint cu pasaport romanesc, in Romania, membra a UE, mai repede li se va face justitie.

  Daca petindeti ca sunteti la curent despre toate, ce stiti despre Plohotniuc? Nu pretind ca sint cu curent cu toate. Nu am de unde le sti, judec dupa spatiul public. Nu stiu despre Plahotniuc mai mult decit scrie presa. Stiu doar ca are cetatenie romana, a spus-o chiar el la Prime. In rest – stie mai bine Filat, ce naiba l-a votat ca prim-vicespeaker!?

  De ce nu Va includeti si D-stra in lupta contra coruptiei?

  Nu sintem la condcuerea statului si nu am institutii. Dar nimeni, in situatia noastra nu a facut mai mult. Intrebindu-ma asta, inseamna ca nu stiti sau nu vreti sa stiti nimic despre PNL. Un singur exemplu – pe Banulescu-Bodoni, piata de flori, acum, e in alerta de jumate de an pentru ca l-am demascat pe Selin, ce plateste o batjocura de bani statului pentru arenda acestui imens teritoriu. Autorizatia inoita a fost semnat de adjunctelul lui Chirtoaca – persoana controversata Grozavu Nistor. Este plasat totul si pe acest blog. Si acest caz e doar un exemplu. Am spus ce se face in sfera constructiilor, transporturilor etc.

 6. Trei oameni pot salva RM
  Anatol Petrencu – presedinte
  Vitalia Palicenco – prim ministru
  Veceaslav Untila – spiker
  Sus !!!

 7. Pt. Victor:
  de unde cumper marihuana care o fumezi sau bautura care o bei? Zi-mi si mie ca demult caut asa diluzii si eu.

 8. Horst Kohler – președintele Republicii Moldova!
  http://www.acum.tv/articol/40518/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *