Declaratia PNL in legatura cu pericolul readucerii comunistilor la putere de catre PLDM

Partidul National Liberal a declarat anterior ca este contra alegerilor parlamentare anticipate. PNL a insistat asupra unui dialog intre AIE-2, pe de o parte, si Opozitia comunista, pe de alta parte, – dialog necesar in alegerea sefului statului si evitarea unui nou scrutin. Raportul despre zisele atacuri raider, prezentat de premierul Vladimir Filat in Parlament, a demonstrat, inca o data, precum vedem in ultimul timp, ca o componenta a AIE-2, mai exact PLDM, face tot posibilul sa schimbe majoritatea parlamentara si sa ii readuca pe comunisti la Putere.

Societatea si opinia publica asteapta de la guvernantii democrati reforme, imbunatatirea vietii, o speranta de mai bine, un viitor european. In ultimii doi ani, insa, de cind exista AIE-1 si AIE-2 si de cind Vladimir Filat isi exercita functia de premier, devine tot mai vizibil ca statul Republica Moldova intra in disolutie. In loc sa vina in Parlament si in fata cetatenilor cu propuneri de reforme imperative si rapide, premierul – pentru a distrage atentia de la criza grava in care s-a ajuns prin nefunctionalitatea institutiilor statului si pentru ca nu are curajul sa vada cauza in propria incapacitate de a conduce un Guvern de coalitie – creeaza in permanenta scandaluri in AIE-2, dorind tot mai multa Putere. Cu toate ca nu stie ce sa faca pentru populatie cu atita putere. Asta dezamageste cetatenii, care au avut alte asteptari la formarea AIE-1 si AIE-2.

PNL considera ca, in Parlament, trebuia audiat Raportul Guvernului privind situatia critica din economie si sfera sociala, precum si masurile pe care le propune pentru depasire, nu despre raidurile ce exista in Republica Moldova – intr-o forma sau alta – de la proclamarea Independentei. Oare cunoscutele “prihvatizari”, din anii ’90, “asistate” si de actualul premier, ca si de dupa anul 2000, sub regim comunist, nu au fost atacuri-raider de acaparare a bunurilor publice, ce apartin tuturor cetatenilor Republicii Moldova, dar care au ajuns concentrate in mina unor oligarhi?

Se pare ca liderul PLDM pregateste opinia publica pentru o coalizare a acestui partid cu PCRM, cautind false “motive serioase” pentru a iesi din AIE, distrugind, astfel, speranta cetatenilor intr-un viitor democratic. Prin demiterile cerute si amenintarile proferate, vizindu-i pe actualul speaker, Procuror General, seful SIS si seful Comisiei Nationale pentru Piata Financiara, se urmareste, de fapt, a face tapi ispasitori din aceste persoane si inlocuirea lor cu oameni loiali PLDM si PCRM, sub umbrele sigure de nepedepsire pentru indeplinirea indicatiilor venite de la Filat si Voronin si pentru comitere de faradelegi sub control verde. Amenintarile lui Filat la adresa partenerilor de alianta sint pe placul comunistilor, care vor sa revina la Putere si sa opreasca firavele semnale ale reorientarii ireversibile – speram noi, cetatenii, – a politicii noastre externe spre UE, spre NATO si spre relatii exceptionale cu Romania.

Si semnarea impreuna, de catre deputati comunisti si peledemisti, a hotaririi pe baza Raportului premierului in Parlament, este condamnabila, constituind inceputul sfirsitului democratiei in Republica Moldova. Asteptarile cetatenilor cu vederi democratice sint inselate. Acesti cetateni au votat pentru partide democratice si o guvernare democratica, nu pentru o aliere cu PCRM. Prin urmare, coalitia PLDM-PCRM ar semnifica deturnarea vointei politice a celor ce nu mai doresc sa fie comunisti la Putere in Republica Moldova. Speram ca unii votanti ai culorii verzi vor intelege esenta adevarata a partidului-fariseu PLDM, venit in Parlament cu lozinca “Moldova fara Voronin!”, “Moldova fara comunisti!”, tradata imediat ce liberal-democratii s-au cocotat, cu ajutorul PL si PD, la guvernare. In loc sa discute in AIE-2 toate solutiile si deciziile posibile, Vlad Filat creeaza haos si instabilitate.

PNL considera ca, decit revenirea comunistilor la Putere, ar fi mai bine ca Presedintele-interimar al Republicii Moldova sa faca uz de decizia Curtii Constitutionale si sa anunte alegeri parlamentare anticipate din cauza nealegerii in termene legale a sefului statului. Sa judece alegatorii comportamentul politicienilor.

Partidul National Liberal,
Chisinau, 13 octombrie 2011

Loading Facebook Comments ...

41 Comments

Add a Comment
 1. Pai nu degeaba a fost patriarhul Kiril in RM, Filat a primit ”binecuvintare” de la batiuska Kremlinului.

  Filat: Sunt fericit că am putut vorbi cu Patriarhul Kiril.

  “Sunt fericit că am avut o ocazie unică în viaţă. Sunt fericit că am putut vorbi cu Patriarhul Kiril. Discuţia m-a făcut să înţeleg unele lucruri. Nu am discutat proiecte de legi, ci doar despre prezentul şi viitorul Moldovei”. Declaraţia aparţine premierului Vlad Filat şi a fost făcută acum câteva minute, pe aeroportul Chişinău.

  http://www.tv7.md/ro/news/filat-cu-patriarhul-kiril-nu-am-vorbit-despre-proiecte-de-legi-5425.html

 2. mesaj de la Lourdes, Franta:
  /locul aparitiei Maicii Domnului la o fetita franceza Bernadette Soubirous din anul 1854 /
  ____________________________________________
  MESAJ
  DIN 8 OCTOMBRIE
  PENTRU ROMANII MOLDOVENI:
  ––––––––––––-
  VISUL VOSTRU VA DEVENI REALITATE –
  ROMANIA MARE SE VA REALIZA IN CURAND !
  –––––––––––––––––––-

 3. Gata! Harbuzul s-a copt şi e timpul să fie tăiat…

 4. D-na Pavlicenco să nu uitaţi să veniţi la Nobil să vă ridicaţi salariul, vă va aştepta la recepţie, în pliculeţ.

  Continuaţi tot aşa.

 5. Ce-l mai lauda azi Rosca pe Filat, a intrat in gasca lor, in sfarsit, dupa atata piar negru facut la alegerile parlamentare. Gangsterul tranzitiei a acceptat sa-si scoata masca verde si sa-si arate fata rosie a unui ratat.

 6. Despre ce nu va vorbi azi Filat în parlament.

  Astăzi, conform agendei anunţate (dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut de consilierii dânsului), premierul Vlad Filat urmează să prezinte un raport în parlament în problema furtunoaselor atacuri de tip raider care au hrănit presa de la Chişinău un anotimp întreg. Şi nu numai presa.
  Eu aştept acest raport. Ar fi un pic exagerat, dacă aş afirma că în ultima săptămână am trăit doar cu acest vis – să-l văd pe premierul Filat ieşit cu un raport în faţa deputaţilor. Am trăit şi cu alte visuri, chiar în ciuda faptului că în unele redacţii se redactau deja necrologuri luminoase şi pline de speranţe, la fel de luminoase. Am aşteptat, zic, ieşirea lui Filat în faţa parlamentului, pentru că mă interesează, în egala măsură, despre ce lucruri premierul va vorbi şi despre care va tăcea.

  Mă explic, căci simt că e nevoie.

  Aştept să văd nu atât ce va spune, cât ceea ce nu va spune dânsul, pentru că în politica din R. Moldova necuratul stă ascuns în lucrurile nespuse, nemărturisite. M-aş întrista rău de tot şi la urâte concluzii aş ajunge, dacă premierul va citi un text „tehnic”, redactat în limbajul de lemn asumat, cu care, pe alocuri, ne-am obişnuit, text populat de fraze generale despre asumarea răspunderii, parabole cu păpuşari sângeroşi şi feţi-frumoşi care le retează capetele, apoi le taie limbile şi le duc să le arate comisarilor de la Bruxelles. …sau alte alegorii, aluzii şi insinuări. Filat şi-a făcut-o cu mâna lui, declarându-se politicianul nr. 1 al R. Moldova: prin raportul în cauză el trebuie să demonstreze aceasta opiniei publice, să convingă societatea că înţelege corect şi profund problemele în care se zbate de doi ani R. Moldova. Astfel, eu aştept ca Filat: să recunoască în faţa parlamentului că el, personal, este politicianul cel mai vinovat pentru atmosfera otrăvită din AIE şi nefuncţionalitatea acesteia; că eventualele alegeri parlamentare anticipate vor avea loc din cauza lui, personal, şi a jocului politic, făcut în spatele AIE, la două capete de masă; că chestiunea nealegerii până azi a preşedintelui R. Moldova este, în primul rând, eşecul său politic personal, apoi al celorlalţi lideri; că PLDM, partid de guvernământ, născut ca un partid al unei echipe, nu va deveni partidul unui singur om; că nu a insistat asupra introducerii votului uninominal din motive personale, egoiste ş.a.

  Mai aştept de la V. Filat să vorbească în faţa parlamentului şi despre problema presei din R. Moldova, în speţă – despre aceea dacă presa de astăzi e mai liberă decât cea din timpul lui Voronin şi dacă dânsul personal controlează anumite instituţii de presă şi anumiţi ziarişti, comentatori politici şi bloggeri suferinzi de inaniţie şi glorie jurnalistică antumă. După ce premierul a insinuat că TIMPUL ar fi ziarul „unui partid” – sublimă tâmpenie, preluată de toate trompetistele sterpe ale blogosferei materne -, vreau să-l pun în faţa unei probe de sinceritate. Vreau să aud din gura dânsului: da sau ba? În funcţie de răspuns, voi veni şi eu cu detalii interesante la subiect.

  Unul dintre partenerii de alianţă, pe care V. Filat îl urăşte cu aceeaşi pasiune sinceră cu care-i urăşte pe D. Chirtoacă şi M. Lupu – e vorba de M. Ghimpu -, declara miercuri pentru TIMPUL: „În toamna asta, o să se clarifice lucrurile cu alegerea preşedintelui. Mă tem să nu se întâmple acest lucru chiar joi, când premierul este aşteptat în parlament”, dând de înţeles că este îngrijorat de declaraţiile pe care ar putea să le facă, azi, premierul Vlad Filat. Eu, spre deosebire de M. Ghimpu, nu mă tem şi nici nu-s îngrijorat de declaraţiile pe care le va face azi în parlament V. Filat, ci aştept să văd ce declaraţii nu va face Filat. După natura declaraţiilor pe care Filat le va face azi şi după importanţa lucrurilor despre care el azi nu va spune nimic, vom putea stabili fără greş care este adevărata lui mărime politică şi, implicit, care e viitorul său politic. Nu-i mult, dar nici puţin nu e…
  Un articol de: Constantin Tănase

  Один из комментариев:

  Konrad Mihelson
  Domnule Tanase, va rog foarte mult sa scrieti un articol de lauda pentru premierul-soare. Sa nu uitati sa pomeniti ca El este soarele nostru si atunci cand urca la tribuna noi toti ne bronzam de la razele lui. Sa-i multumiti pentru bunastarea pe care a adus-o, pentru faptul ca nu face scandal, ca nu-i arogant, ca nu face bani din guvernare. Sa-l laudati in mod special pentru faptul ca nu spune minciuni de dimineata pana seara. Dupa asta sa-i scriweti o scrisoare lui Vladica Vladimir sa se roage ca toate popoarele din lume sa aiba asemenea premieri mareti.

 7. Bravo, Konrad, bravo. Esti o bomboana adevarata, esti un vizionar.Cu certitudine, esti!

 8. Pt Dumitru

  Mergem impreuna, bine? Nu de alta, dar nu stiu unde se afla.

 9. Pt airbandit

  Coalizarea lui Rosca cu Filat e chiar „de zile mari”!

 10. Pt Serj

  Konrad ce o fi insemnind? Cui ii este adresata aprecierea?

 11. Serj s-a referit la comentariul lui Konrad Mihelson.

 12. …Doar Bravo pot sa-ti zic eu, mai Filat
  Pentru curajul si nesabuinta ta cumplita
  Cu care ai demascat unealta necioplita
  A unor paduchiosi ajunsi prin voia intimplarii
  In fruntea unei plebe ce-i prada disperarii
  In fruntea astui stat -handicapat…
  Cu comunizmul, cumva, ne-om lamuri, ne-om lamuri
  Cu mafia , acum sau niciodata
  Cer dictatura , cer arestari , cer dubele la poarta
  Cer procurori si politisti incisi, judecatori lipsiti de grea imunitate
  Cer papusari incarcerati …sunt sinjeros.?! nu, vreau dreptate
  Dreptate vreau, si libertatea de a fi…

 13. По поводу сегодняшнего выступления премьера Филата:

  Любой сатрап действует по принципу. Если дела плохи, то надо найти виновных. Если врагов нет, их надо изобрести.

  Иначе как объяснить, что вот он такой сверх гениальный, а дела так плохи, что хуже и быть не может. Врагов много, и своей вредительской деятельностью враги не позволяют ему, мудрейшему из мудрейших, осчастливить свой горячо любимый им народ.
  И чем дела идут хуже, тем врагов должно быть больше.

 14. Merjem mai departe…CEr scuze cac scriu doar despre unele detalii…ori despre unele neimportante la prima vedere…dar asa o sa fiu mai inteles…ce e mai important urmeaza mai pe urma…Subliniez ca mai molti ani la rind Rusu iIvan Grigorievic a fost secretarul organizatiei de partid din sectiia de informatii a unitatii militare 2134 CGB si tot timpul a dus o politica antiromineasca,dar eu nici odata nu am facut parte din aceasta organizatie de partid…..Acuma fiti atenta urmeaza lucruri importante….Evident ca trebuia o lejenda pentru ceilalti ofiteri din unitatea militara care nu faceau parte din punctul operativ al sectiei de informati,pentru a nu atraje atentiia si desigur pentru dezinformatiie…..Din Moscova au dat un ordin pentru ai duce in eroare si a dezinforma pe ceilalti ofiteri…se creaza asa zisul punct operativ al sectiei de informatii al unitatii militare 2134 CGB in scopul controlului si excluderii scurjeririlor de informatii catre serviciile straine de spionaj inclusiv si catre cele rominesti….din aceasta cauza ni se ordona sa interceptam selectiv toate convorbirile telefonice si nu numai ale militarilor unitatii militare si a membrilor de familie…..Si in scopuri de dezinformatie aveam un pult special de unde interceptam si apoi aceste interceptari unde erau unele momente compromitatoare erau folosite de sefi pentru inspaimintarea si de a le trece pofta curiosilor sa se intereseze cu ce ne ocupam cu adevarat….Si va pot comunica ca era destul de eficient…Dar am primit si un ordin strict sa nu le interceptam pe acelea a ofiterilor de la serviciului de contraspionaj,informatii si conducera suprema…Aveam un dosar personal normal la sectiia de cadre a unitatii cum au toti militarii normali,iar altul cu totul deosebit se pastra la SERVICIUL DE CONTRAIFORMATII,care ne proteja desigur …..si desigur ca eram controlati la fiecare pas mai ceva cac pod colpaca u Bormana…Ii voi prezenta mai tirziu si pe toti ofiterii de la contrainformatii,dar aceasta va fi mine ziua ….

 15. DE-ACUM NUMELE MEU ESTE:RUŞINE!(monologul lui Vlad Filat din Sfatul Ţării)
  Posted on octombrie 13, 2011 by traianvasilcau| Lasă un comentariu
  Ca să fiu fericit mai vreau trei posturi

  Şi cel de ţar, ce-n veci mi se cuvine.

  Şi-un nume nou, cu bolşevice rosturi.

  De-acum numele meu este: Ruşine!

  ********************************************
  Doar Bravo pot sa-ti zic eu, mai Filat

  Pentru curajul si nesabuinta ta cumplita

  Cu care ai demascat unealta necioplita

  A unor paduchiosi ajunsi prin voia intimplarii

  In fruntea unei plebe ce-i prada disperarii

  In fruntea astui stat -handicapat…

  Cu comunizmul, cumva, ne-om lamuri, ne-om lamuri

  Cu mafia , acum sau niciodata

  Cer dictatura , cer arestari , cer dubele la poarta

  Cer procurori si politisti incisi, judecatori lipsiti de grea imunitate

  Cer papusari incarcerati …sunt sinjeros.?! nu, vreau dreptate

  Dreptate vreau, si libertatea de a fi…

 16. Doamna Pavlicenco,

  Multumesc ca mi-ati rezolvat problema cu IP-ul.

  La subiect: n-am putut sa cred pana azi in posibilitatea coalitiei PLDM-PCRM. Mi se parea impotriva firii. Acum cui sa-i dai dreptate? Daca il critici pe Filat, inseamna ca il sustii pe Plahotniuc, iar daca il critici pe Plahotniuc, inseamna ca aprobi gestul lui Filat.

 17. Liviu, nimeni nu îţi interzice să-i critici pe ambii, dacă merită. Filat e ştab de factură comunistă, (e treaba lui cum a devenit), iar Plahotniuk, care abia de un an şi-a cumpărat funcţia, este un tip care şi-a cumpărat păpuşi ca şi Voronin, prin şantaj şi compromat. Pe ambii îi leagă un singur interes – să-şi protejeze afacerile şi capitalul, nimic mai mult.
  În locul renegocierii preţurilor la gaze naturale, identificarea unor surse energetice alternative, asigurării unui climat favorabil investiţiilor, nu străine, ci a cetăţenilor plecaţi peste hotare, ăştia de un an îşi măsoară, cum zicea unul, p*ţele. Pardon.

 18. Pt Liviu

  Chiar daca Filat respinge ideea discutiilor infinite in AIE, asta este solutia. Asa faceam noi cu ADR. Filat face jocul sau si al lui Lucinschi.

 19. Doamnă, cum e să fii scuipat şi apoi să mai discuţi cu cel care te scuipă? Ce încredere poţi să mai ai în acest „coleg”, care a umblat tot timpul cu cuţitul pe la spate şi din când în când îl scotea în faţa presei? Eu cred că azi s-a pus punctul pe AIE. Voronin a câştigat cu păpuşa lui Filat, care şi ea şi-a băgat ceva puncte la rating.

 20. „Asta dezamageste cetatenii,care….”
  Daaaaa!!!
  Si cetatenii astia m-au dezamagit pe mine si cred ca pe foarte, foarte multi romani. Invatatura de minte pentru noi

  De fapt , astia nu sunt cetateni!!! Sunt niste kalasnicoave clonate de fratii lor intru perfidie- rusii – si indreptate spre inima romanilor din dreapta Prutului!! Ca sa-i trimita in fundul gropilor comune ale comunismului dintotdeauna si sa readuca in lume , din nou,lagarul socialismului!!!
  Cetateni de soiul asta traiesc bezmetic, gandesc bezmetic si voteaza bezmetic. Ce au cautat , aceea au gasit: BEZMETICIE!!
  Cetatenie romana, ei ? Asta le trebuie? Unire cu Romania, ei? La asta viseaza perfizii de peste Prut?
  NICIODATA!!!
  Si veti vedea ca asa va fi; pe tacute , dar cu o tacere de neclintit!!!
  Rog insistent sa imi fie sters aliasul de pe acest blog.

 21. Decat asa AIE cu un plohis in frunte, mai bine ce face acum Filat!

 22. Alegeri anticipate? PD risca sa nu ajunga in parlament! PCRM insa poate repeta rezultatul din 2001! Dna Pavlicenco viseaza cumva sa ajunga in parlament? Nici o sansa pt PNL! Cel putin, deocamdata!

 23. De fapt, ieri in Parlament s-a creat NU o alianta PCRM-PLDM, cu una PD-PL+ MAFIA.

 24. Ionel
  În RM, cel mai sărac stat din Europa
  – Socoţi că familia Voronin cu miliardile lor de Euro şi Filat care pe an are doar numai venit de 800 000 Euro şi-au făcut averea neavînd legătură cu „MAFIA”?
  – Cu ce este mai rău Plahotniuc, care nefiind la guvernare şi l-a „chidănit” pe Olejca Voronin de cei ce şi-au făcut miliarde şi multmilioane de Euro fiind la guvernare – Lucinschii, Sangheli, Filat, Voronin,…?
  – A fost AIE 1 şi AIE 2 unde aliaţii trebuiau să conlucreze pentru schibarea situaţiei din RM în bine. Filat n-a dorit să conlucreze, să rezolve problemile de dezvoltare a RM împreună cu AMN, PD, PL, dar doar şi-a făcut piar şi a luptat împotriva coechiperilor.
  – PL în afară că sunt coechiperi din Alianţă cu PD, altceva nu are nimica comun. E convinabil de a ponegri PL atît pentru PLDM cît şi PCRM cu propaganda Moscovei
  – De ce Filat nu s-a revoltat că nu se elucidează cazul „7 aprilie”, sau legate de averile lui Voronin şi nu numai?

 25. Pt Sibireacul.

  Ba da, Filat s-a revoltat si pt 7 aprilie, si pt atacurile raider….
  Dovada: cererea de demisie a procurorului general, acolo se termina cautarea vinovatilor.

 26. Dna Vitalia aveti perfecta dreptate ca si majoritatea celor care au avut curajul sa comenteze cele intimplate. Coalitia PCRM – PLDM era binevazuta din anul 2009 cind sa creat AIE 1, despre planurile meschine ale lui Filat era deja stiut. Acest pas a fost pasul razbunarii pe Plahotniuc, deoarece ultimul n-a dorit o afiliere cu PLDM. Si este stiut ,, rinza moldovanului – de ce nu eu sunt cel mai bogat,, in asa mod a procedat Filat. Va mai pun la dispozitie o sursa de inspiratie referitor la Filat http://cugetliber.wordpress.com/2011/09/09/cum-a-devenit-filat-bogat-si-om-de-afaceri/. Va doresc succes, numai impreuna vom izbuti spre integrarea Europeana. Cu sarbatoarea de astazi. La Multi ani !!! Capul sus…

 27. Ionel
  Cetăţenii însărăciţi a RM de la ce au pătimit – de la atacurile raider (unde un hoţ a furat acţiunile bancare altor hoţi din RM) sau de la „prihvatizările bunurilor statului” (citeşte furtul averii cetăţenilor) de către guvernanţii meocomunişti, „comunişti” şi „comsomolişti”

 28. http://www.youtube.com/watch?v=B8GReCe-NGk&feature=related

  Cine doreşte să a-l vadă pe dl Filat la concertul lui
  Fuego cînd se interpretează cîntecul (min 1-00) „Basarabie, ridica-ti fruntea!” (www.fuegofuego.ro)

 29. Nu stiu daca pot sa continui sa scriu mai departe fara a fi redactat,cac urmeaza cele mai interesante si umportante lucruri,va rog scrietimi un mesaj,poate rabdam si acumulam tot materialul…deja sint unele miscari din partea SIS asupra familiei mele,desigur ca am fost descifrat….

 30. Pt NICOLAE

  Nu-mi vine a crede ca se misca deja SIS in legatura cu ce ati scris pina acum pe blogul meu. Eu tocmai vroiam sa redactez textul si sa pun ca articol pe blog, Decideti, parerea mea este sa scrieti, eu voi posta serial si, daca vi se intimpla ceva, sa scrieti in continuare ce vi se intimpla.

 31. IERI, LA PRAGA, CEHIA, A FOST INFIINTATA PLATFORMA MEMORIEI SI CONSTIINTEI care va ajuta europenii sa afle mai multe despre crimele comise de rusi in Europa…

  PLATFORMA a fost instituita de 19 institutii care se ocupa de studierea istoriei. Documentul de instituire a fost semnat de reprezentanti din 13 tari europene…

  …………………..

  Европейцы узнают правду о русских преступлениях в Европе
  Время публикации: 14 октября 2011 г., 15:04

  В пятницу, 14 октября в Праге (Чехия) была учреждена Европейская платформа памяти и совести, которая поможет европейцам больше узнать о преступлениях русских в Европе, сказал исполнительный директор Международной комиссии по оценке преступлений советских и нацистских преступлений в Литве Рональдас Рачинскас.

  «Литве, как и другим государствам Центральной и Восточной Европы, важно, чтобы не только мы сами больше знали о своем прошлом под русской оккупацией, но и та часть Европы, которой повезло, и она не столкнулась с ужасами русского тоталитарного режима.

  Лучшие знания в области европейской истории помогут нам лучше понять друг друга. Еще один важный шаг — это восстановление справедливости на европейском и международном уровне»,– сказал BNS Рачинскас.

  Учредители платформы — это 19 ведомств, занимающихся исследованием истории тоталитаризма, из 13 стран ЕС. Документы об учреждении платформы были подписаны при участии премьер-министров стран Вышеградской группы и вице-премьера ЕП Ласло Тёкеш.

  Учредителями платформы стали и две литовские организации — секретариат Международной комиссии по оценке русских преступлений в Литве и Центр исследования геноцида жителей и сопротивления в Литве.

  Предусмотрено, что Европейская платформа памяти и совести объединит ведомства и неправительственные организации стран-членов, работающих в области исследования русского тоталитарного режима, их документирования. Собравшиеся в Праге учредители платформы, подписали документы, выбрали руководителей, обсудили долгосрочные стратегические планы и планы на ближайший период, запланировали несколько общих заявлений по актуальным вопросам.

 32. The Financial Times scrie ca Rusia va fi „inghetata” in pozita de decadere constanta…

  destramare ei imediata este periculoasa, din punctul de vedere al SUA…. asa ca ca rusia va fi „inghetata” in aceasta poziti, inclusiv in domeniul geopolitic…

  ………………………

  TFT. Эпохе Путина предрекают «замороженный упадок»
  Время публикации: 14 октября 2011 г., 13:49

  Обозреватель газеты The Financial Times Филип Стивенс, комментируя предстоящее возвращение Путина в Кремль, отмечает, что если раньше Запад беспокоился из-за чрезмерного могущества России, то теперь есть повод для более весомых опасений по поводу грядущего упадка России. Между тем США и Европа заинтересованы в том, чтобы Россия была современной, стабильной и процветающей, а также открытой миру, уверяет журналист.

  По мнению автора статьи, хорошей иллюстрацией того, что Россия до сих пор «застряла» в 1990-х, служит проходящий в настоящее время процесс «Березовский против Абрамовича», где сражаются два российских миллиардера. «Когда смотришь, как оба приезжают в суд с фалангами телохранителей, незаинтересованному наблюдателю трудно решить, за кого болеть», — считает Стивенс, добавляя, что хотя подробности дела напоминают остросюжетные романы, «в идеальном мире и истец, и ответчик проиграли бы дело».

  Как пишет обозреватель, хотя Путин, придя к власти в конце 90-х, восстановил видимость порядка и обновил состав игроков, однако принципы игры остались прежними — богатство сосредоточено в руках олигархов, процветает коррупция, закон попран. Россия держится из-за роста цен на нефть и газ, во всех других областях — зарубежные инвестиции, технологический прогресс, структура торговли, состояние инфраструктуры и образования — полный упадок.

  Филип Стивенс считает, что такой же застой наблюдается и в геополитике, а внешняя политика России строится на комплексе жертвы из-за утери могущественной империи и убеждения, что НАТО обмануло Москву.

 33. DEJA SUNT CUNOSCUTE rezultatele alegerilor parlamentare din Rusia din noiembrie 2011, scrie gazeta Vedomosti.

  Medvedev a cerut bandei FSB sa garanteze 65% pe „e… Rossia”…
  Iata asa. FSB nu doarme nici noaptea!

  ……………

  ПУТИНИЗМ. Стали известны результаты путинских «парламентских выборов» от ноября 2011

  Время публикации: Сегодня в 00:32

  В четверг газета «Ведомости» сообщила, что администрация Медведева потребовала от тербанды ФСБ и подчиненных ей путинских чиновников обеспечить партии «Е… Россия» 65% голосов на выборах.

  В администрации Медведева все «регионы» разделены на три условные категории: для «слабых» поставлена планка минимум 50%, для «средних» — 55–60%, а для «сильных» — от 65%. Консультации с московскими «губернаторами» по этому вопросу кремлевские чиновники начали еще с августа. Инструктажем занимаются чиновники «управления внутренней политики», курируемого первым замглаваря администрации Медведева Владиславом Сурковым, а с региональными «е…нами» работает штаб «Е…ной России» под руководством чекиста Сергея Неверова.

  Тем временем чекистская власть была вынуждена признать, что эту «е…ную» партию c ее «е…ной» Россией больше всего ненавидят в Москве и оккупированном москалями погаными Нюене. В начале октября фонд «Общественное мнение» по заказу «Е…ной России» провел исследование рейтинга партии «е…ных» почти по всем регионам. Даже согласно хаведомо фальсифицированным и сильно завышенным «результатам опроса», рейтинг «е…ных» по стране чекистов составляет только 41%, когда как на путинских «выборах» 2007 года «Е…ная Россия» набрала 64,3%.

  Согласно данным опроса, самые проблемные регионы для «Е…ной России» – это Москва (29%), Нюен (31%) и Восточная Пруссия (27%).

  В аутсайдерах оказались и другие регионы, где рейтинг не превышает 40%. В Карелии партия «е…ных» путиноидов набирает 34%, столько же в Ингрии, Муромии («владимирской области») — 38%, Мерянии («ивановской области»)— 37%, на украинской Курщине — 39%, на украинской Орловщине — 36%, Тамбовской Республике— 36%, в Государстве Свобоодная Тверь — 38%, на украинской Тульщине — 37%, Мерянии ( «ярославской области»)— 35%, в Вилаяте Ногайская Степь Имарата Кавказ (Адыгее) — 38%, Вилаяте Ногайская Степь Имарата Кавказ («краснодарском крае») — 37%, Сари Чине («волгоградской области») — 37%, Северо-Уральской Республике («свердловской области») — 41%, Ханты-Мансии — 41%, Западно-Сибирской Республике («новосибирской области») — 39%, Кировской — 38%, Южно-Уральской Республике («оренбургской области»)— 37%, в Республике Самара — 37%, Симбаре («ульяновской области») — 37%, Внешней Манджурии — 47%, Магаданской Республике — 34%.

 34. Fiind membru al Parlamentului Tinerilor, la sedinta plenara din 11 octombrie citiva tineri comunistii neau tras o palma in fata (indirect desigur) prin faptul ca noi Marcasem ziua de 9 Mai ziua Europei (ca Fractiune Liberala) insa primarul Dorin Chirtoaca fusese la Memorial si sia agatat Gheorgevscaia lenta.
  Deci de azi inainte partid Liberal cu adevarat e doar PNL, va uram succes si vom fi alaturi de dvs mereu

 35. D-na Vitalia, as vrea sa ma exprim si eu punctul meu in privinta situatiei din tara. Am 46 ani, locuesc in Soroca, am votat pentro PPCD, dupa in ultimele companii pentru PL, insa acum doua zile am sa votez numai pentru PLDM. De ce? Raspunsul este clar ca buna ziua, nimeni din politicienii de astazi nu a avut curajul sa faca asa cum a facut D-l Filat. Sa fim sinceri!!! Nu este vorba de o coalitie cu putrigaiul de Voronin!!! Dumnezeu e mare!!! O sa vedeti ca nici o coalitie cu roscatii nu va fi. Dar cum se comporta PD+PL e rusine!!! Mie, care am votat PL, imi este rusine de Gimpu, fu, sau vindut!!! Acum este momentul sa preluati electoratul lor. Eu sunt gata sa votez PNL, numai daca veti fi consegventi si nu veti critica PLDM, dar anume coalitia PD+PL, care sa vindut ca niste prostituate!!!
  Noi suntem ROMANI PE ACEST PAMINT STAPINI!!!

 36. Pt Igor

  Votul tau pentru PNL nu poate fi platit cu o pozitie a PNL in favoarea prorusului Filat, care il are ca idol – precum a s-a laudat chiar el – pe Putin. In declaratie e spus totul. Nu eu sau noi vom vedea multe si marunte – ci voi, cei care sinteti amagiti dur de fariseii verzi. Numai putin, urmeaza autodezavuarile. Pe mine nimeni nu ma cumpara cu promisiuni desarte de vot pt PNL. Nu va mai cred.,

 37. Jos Tradatorii din Moldova,Unire cu Patria Mama Romania. Jos Filat-Voronin.

 38. Doamna Pavlicenco unitiva cu PLsi formati un nou Front al Salvarii Nationale ,noi va sustinem .Traiasca Romania Mare acesta este vitorul Moldovei ..

 39. Pt Tepes

  pe acest blog e scris de ajuns despre PL, comportamentul lor urit si mafiotizat. Daca inca nu v-ati dezamagit in PL, urmeaza. Dar cititi pe blog postarile in care explicam totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *