Partidul National Liberal urmareste cu ingrijorare extinderea nestigherita a influentei ruse, lucru care se intimpla, de obicei, cind la guvernare vin forte neafiliate, la prima vedere, cu cele comuniste proruse. In fata fricii ca sa nu apara, in societatea moldoveneasca, o stare de spirit favorabila reintregirii poporului roman si integrarii acestei palme de pamint romanesc in familia euratlantica, autoritatile ruse actioneaza ori pe cai directe, cum ar fi santajul economic, ori pe cai indirecte, cum ar fi si dominarea prin ortodoxie. Vizita IPS Kirill, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, se inscrie in acest obiectiv rus antiromanesc si antioccidental.
Pozitia PNL este ca autoritatile Republicii Moldova, daca se pretind neprorusesti, ar trebui sa depuna toate eforturile pentru a obtine acceptul Mitropoliei moldovenesti, acum proruse, de a incepe desprinderea sa canonica de Patriarhia Rusa si de a deveni, in prima etapa, autocefala, prin dialog si solicitare de sprijin de la factorii bisericesti ortodocsi.
De asemenea, PNL considera ca este necesar ca actuala Putere sa isi exprime ingrijorarea in legatura cu vizita Patriarhului rus in planul comportamentului sau ca putere dominanta in plan religios asupra credinciosilor din statul nostru. Autoritatile noastre, prin televiziuni si prin acceptul fetelor bisericesti, trebuie sa ii obisnuiasca pe cetateni, macar acum, sa inceapa a vedea altfel lucrurile si in privinta necesitatii supunerii canonice a Bisericii R.Moldova Patriarhiei Romane. Poate, cu o perioada tranzitorie de autocefalie, care intirzie si din cauza ca Biserica moldoveneasca prorusa s-a implicat condamnabil politic in favoarea fortelor politice proruse, comitind pina si sacrilegiul de a chema la vot populatia pentru comunistiii ce au facut in regimul sovietic grajduri pentru vite din lacasele sfinte.
Partidul National Liberal ii indeamna pe liderii politici din arcul guvernamental sa nu se intilneasca in calitate de supusi cu Patriarhul rus, iar daca nu au taria si verticalitatea aceasta, sa explice Patriarhului sa nu se vada aici stapin si sa analizeze initierea procesului de desprindere a Bisericii moldovenesti de Patriarhia rusa.
Fara demnitate nu poate exista nici o Independenta a statului, cu care se lauda politicienii pragmatici. Republica Moldova ramine inca dependenta in toate planurile de Rusia si speranta intelectualilor, a oamenilor cu verticalitate si demnitate nationala ca va incepe desprinderea de orbita rusa a fost inselata. Dar oricind lucrurile pot sa inceapa a se schimba.
Partidul National Liberal, Chisinau, 6 octombrie 2011
Partidul Naţional Liberal îi invită pe ziarişti la conferinţa de presă cu tema ”Poziţia PNL faţă de vizita Patriarhului Rus, ÎPS Kirill, în Republica Moldova”.
Conferinţa de presă va avea loc vineri, 07 octombrie 2011, ora 11:00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puşkin, of. 446. (et.4). Vor participa: Vitalia Pavlicenco, preşedinte, Anatolie Revenco şi Alexandra Can, vicepreşedinţi ai PNL. Conferinţa de presă va fi transmisă on-line şi de portalul www.privesc.eu. Va aşteptam, serviciul de presă al PNL.
Vizita unei biserici cotropitoare ! suna ca naiba dar , din pacate pe noi si Isus Cristos ne-a cotropit din cauza rusilor !
vă rog,nu-L amestecaţi pe Mântuitorul Issus Hristos în bălăcăreala politică de la Chişinău.Autocefalia Mitropoliei Moldovei nu este un lucru fezabil,mai bine s-ar subordona Patriarhiei Constantinopolului sau a Ierusalimului într-o primă etapă,aşa cum era pe timpuri.
pai de ce nu…vine imparatul sa-si viziteze domeniile….ooffffff…inca mai suntem cu ochii inchisi, oare 20 ani e atat de putin pentru a ne trezi la realitate??? De-ar vedea toti filmul documentar „istoria sovietelor”…poate ar fi capabili sa inteleaga adevarul, asa cum a fost el..nu cum nu lau prezentat atata timp. As fi curioasa sa vad cum reactioneaza partidele si partidutele pro ruse, lumea care se mai vrea in URSS daca s-ar trambita cu atata fast venirea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniei in Moldova???? si regret ca pana acum nu a fost invitat in Moldova….
A ramas celebra declaratia Patriarhului Kiril, facuta cu ocazia ultimei campanii electorale de la Chisinau, cand Sanctitatea sa l-a sprijinit pe fostul sef al serviciilor secrete moldovenesti ( se aduna baietii, se aduna ) si, bineinteles s-a facut de ras. Va mai amintiti acea declaratie? “Din punct de vedere canonic, Moldova va apartine vesnic Marii si Sfintei Rusii.” Asta ca sa fie clar…
Unul dintre moldovenistii convinsi, apropo de aceasta vizita, incarcata cu fum de pucioasa, perora ritos pe un alt blog: “Sa faca bine Patriarhul Daniel sa vina si el la Chisinau si sa oficieze impreuna cu Patriarhul Kiril Sfanta Liturghie!” Nici nu stiam ca tocmai la Chisinau se afla cel care ii face programul zilnic al Patriarhului Daniel. Desi pana si aceasta peroratie este un progres. Acum cativa ani alergau cu ciomegele dupa enoriasii Mitropoliei Basarabiei. Desi Prea Fericirea Sa Daniel a declarat cat se poate de clar ca el nu are ce sa caute la Chisinau , cu aceasta ocazie, sa presupunem, prin reducere la absurd ca aceasta vizita ar avea loc. Si cam despre ce ar putea discuta Patriarhul Daniel, detinatorul unui doctorat in teologie ortodoxa, la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti, sub indrumarea eminentului teolog Dumitru Staniloaie, al unui doctorat in teologie protestanta, la Universitatea de Stiinte Umane di Strasbourg, Franta, sub indrumarea cunoscutilor teologi Gerard Ziegwald si Andre Bonoit si al unui doctorat in teologie catolica, la Universitatea “Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau, Germania, profesor la universitatile din Geneva si Fribourg, Elvetia, fost director al Seminarului Teolegic Ecumenic Universitar din Bossey ( singurul director ortodox din istoria acestei universitati ), membru, alaturi de Papa Benedict al VI-lea si multi alti teologi crestini de elita, al Comunitatii Sant’Egidio, cu Patriarhul cu epoleti Kiril?
Si fiindca a fost pomenit numele Mitropoliei Basarabiei iar unul dintre postatori vorbeste despre “prietenia” dintre Daniel si Kiril, eu cred ca, in ciuda iesirilor nervoase ale Patriarhului Kiril, viitorul Mitropoliei Chisinaului este deja predestinat. Si totul porneste de la zgarcenia specifica oamenilor nevoiasi, asa cum sunt moldovenii. Dupa cum bine se stie, in biserica ortodoxa filie a Patriarhiei Moscovei, in cadrul liturghiei, exista un moment denumit neoficial, “Inchinarea Darurilor”, cutuma preluata de la cultele neoprotestante de sorginte americana, in care un diacon se plimba, prin spatiul liturgic, cu un cosulet in care cei prezenti pun diverse sume de bani ( Cum ramane cu episodul alungarii negutatorilor, cu biciul, din Templu? ). A fost de ajuns ca se faca auzit in masele de credinciosi ortodocsi ca, la liturghiile oficiate in bisericile apartinatoare de Mitropolia Basarabiei, nu se cere nici un ban, in afara platilor pentru serviciile religioase conexe, pentru ca balanta sa incline in defavoarea Mitropoliei Chisinaului. Deci nu este nevoie sa bati cu carja arhiereasca in masa pentru a-ti impune autoritatea. Pentru cei care il asteapta pe Patriarhul Daniel, acesta va veni cand se va cuveni… si daca se va cuveni….
Se spune ca faptasul se intoarce intotdeauna la locul crimei. Ei bine si cu ocazia vizitei de sambata , Patriarhul Kiril va vizita Manastirea Curchi, locul unde, cu ocazia prezentei sale anterioare in RM, a facut celebra sa declaratie: “Din punct de vedere canonic, Moldova va apartine vesnic Marii si Sfintei Rusii.”
…nu cred ca a afirmat cineva despre „prietenia” la care faceti referire dle Romanul…si nici despre imperioasa necesitate a venirii IPS Daniel..ci doar despre posibelele reactii ale societatii…si nu doar. Va veni sau nu…vom trai si vom vedea. Si sa vedem cum „pastorii” din cadrul MB vor scoate-de voie, de nevoie-turmele la slujba care va fi oficiata in scuarul Catedralei, de altfel cum au mai facut si la protestele din fata MJ
si daca tot se pomeni ds Manastirea Curchi…ca si Capriana, Hincu..aceasta a fost renovata de marii credinciosi care nu mai mult decit cu citiva ani in urma au distrus practic toate bisericile si manastirile. Cunoastem cit de „benevole” au fost donatiile agentilor economici sub amenintarea implicarii in afaceri, la fel de ctitor ca si cel care umbla cu taiatul panglicilor si deschiderile su sfintirile oficiale ma pot considera si eu..si alti angajati ai structurilor bugetare, care nu au fost intrebati daca vrm sau nu, daca suntem credinciosi, atei, musulmani sau de alte credinte..dar am donat la fel „benevol” cite un salariu de o zi. Si acum….mergand în acele manastiri…sa ti se impuna un price-list a serviciilor si taxele exagerate care abia de-ti permit sa scrii la sanatate familia si parintii sau buneii bolnavi….
Din culise: Detalii despre ce i-a propus Filat lui Voronin.
05.10.2011.
Întâlnirea ordinară dintre Vlad Filat şi Vladimir Voronin sporeşte secretomania, care agită şi societatea, şi partenerii din AIE, şi, cel mai interesant, pe unii membri marcanţi ai PLDM, care nu se văd nicidecum în calitate de parteneri ai PCRM. Anume unii colegi de partid ai prim-ministrului au încercat să afle despre conţinutul acestei întâlniri şi să-l comunice presei în scopuri preventive, cum spun ei, sub acoperirea anonimatului.
Sursele spun că Filat ar fi venit la Voronin cu propunerea de a găsi împreună o astfel de soluţie la criza politică, încât celelalte două partide din AIE să fie aruncate pe tuşă, iar puterea să fie împărţită egal prin votări tehnice, fără a crea o coaliţie politică deschisă.
Voronin, practic, și-a dat acordul, lucru firesc, indiferent de persoana celui, ce se oferă să distrugă Alianţa, pe care o urăşte atât de mult. Şi a prezentat schema sa, în linii mari, deja cunoscută: un preşedinte «al nimănui», Voronin sau exponentul său – speaker, Filat – prim-ministru, un guvern de «tehnocraţi» distribuit egal, precum şi destituirea Procurorului general şi a altor şefi «periculoşi» ai structurilor de forţă. La rândul său, Filat a exprimat acordul său prealabil, dar şi temeri întemeiate în ce priveşte propriul destin politic de mai departe. După peste 2 ore de discuţii, s-au înţeles ca Tkaciuk să pregătească un proiect de înţelegere secretă între Voronin şi Filat, în care pentru cel din urmă să se conţină garanţii solide. Astăzi se poate deja adăoga aici şi condiţia unei modificări serioase a cursului politic al Republicii Moldova, pe care Voronin o vede în cadrul noilor structuri eurasiatice.
Aceste «detalii», care deranjează pe mulţi chiar în PLDM, în realitate ar putea pune baza pentru depăşirea crizei politice din Moldova, deşi pe căi destul de contradictorii. Or, cei doi negociatori au reuşit asemenea lucruri în aprilie 2005. Deşi s-a pus totul în cârcă lui Iurie Roşca, cunoscătorii spun, că anume Vlad Filat a dus atunci munca de mediere ca Vladimir Voronin să fie votat pentru al doilea mandat prezidenţial. Iar garanţiile le-a pregătit acelaşi Tkaciuk.
Acestuia i se atribuie şi calitatea de autor al proiectului politic al lui Filat, având scopul ca PLDM să substituie în timp opoziţia reală şi periculoasă de atunci, Alianţa «Moldova Noastră», care ulterior a şi fost absorbită. Dacă acest misterios parteneriat a fost atât de productiv atunci, de ce să excludem acum faptul că el poate obţine noi realizări.
http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=13018
Vasile Şoimaru, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova: Nu vreau medalii pentru că am votat Independența. După 20 de ani de aşa-zisă Independenţă, nu văd altă salvare pentru neamul meu din Moldova, pentru cele 2,5 milioane de români basarabeni, decât lichidarea consecinţelor Pactului dintre cei doi mari fascişti ai secolului XX: comunistul Iosif Stalin-Djugaşvili şi socialistul Adolf Hitler- Schicklgruber.
6 octombrie 2011.
Mă aflam pe patul de spital când ai mei mi-au adus Monitorul Oficial în care a fost publicat decretul prezidenţial cu o nouă listă de deputaţi din primul Parlament, decoraţi cu distincţii de stat „cu prilejul aniversării a 20-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova şi în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia deosebită la afirmarea statalităţii”.
Prin acest decret am fost decorat şi eu, a doua oară în viaţă, cu o distincţie de stat: cu Ordinul de Onoare pentru meritul deosebit că am votat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, pe care n-am scris-o, n-am redactat-o, nici măcar o virgulă n-am pus în textul ei.
Şi prima dată, la 26 august 1996, la aniversarea a cincea a proclamării Independenţei, am fost decorat în ajunul campaniei electorale prezidenţiale, pentru acelaşi merit, cu medalia Meritul Civic. Atunci, în sala de şedinţe a primului Parlament, nu mi-a ajuns curaj să refuz această distincţie în faţa colegilor mei de Parlament, colegii din Partidul Forţelor Democratice, Vasile Nedelciuc, Alexandru Moşanu şi Valeriu Matei, refuzând-o în ajunul şedinţei date, motivând refuzul prin abaterea conducerii de atunci de la spiritul Declaraţiei de Independenţă. De aceea, la ieşirea din clădirea Preşedinţiei, i-am lăsat medalia consilierului prezidenţial, care, la rândul său, i-a transmis-o responsabilului pentru distincţii de stat. Explicaţia o publicasem în ziarul „Mesagerul”, într-un articol mare intitulat „Distincţiomania la moldoveni sau Ploile torenţiale cu ordine şi medalii”, care conţinea, printre altele, şi următoarele compartimente-argumente: Gloria Muncii – fără muncă; Meritul Civic – fără merite; chiar dacă rezultatele lipsesc, totuna plouă cu distincţii.
Au trecut de atunci 15 ani, dar nimic nu s-a schimbat sub soarele Moldovei: multe ordine şi medalii fără muncă şi fără merite, cu Ordinul Republicii (Independente!) se decorează, ca şi atunci, unionalişti şi unionişti. Este penibilă situaţia mea pentru care votul pro Independenţă a fost o întâmplare, un noroc, şi nu o posibilitate să am azi o pensie de fost nomenclaturist sovietic, să fiu decorat cu distincţii de stat, să fiu înmormântat la Cimitirul Central din Chişinău fără plată sau să dispun pe viaţă de paşaport diplomatic. Singurul meu merit în acest caz a fost că am obţinut victoria asupra celor 12 concurenţi electorali în alegerile din februarie-martie 1990 ca să ajung la cruciala zi de 27 august 1991 şi să votez Independenţa. Cu cine oare aş fi asemuit eu dacă aş accepta azi o distincţie mai mare după ce am refuzat atunci una mai mică pentru acelaşi merit?
Mă mai ţine o frână: pe 1 decembrie 1991 am aderat din convingere la Consiliul Naţional al Reîntregirii şi până azi n-am ieşit din acest consiliu, chiar dacă el nu mai activează. Mai mult, nici azi, după 20 de ani de aşa-zisă Independenţă, nu văd altă salvare pentru neamul meu din Moldova, pentru cele 2,5 milioane de români basarabeni, decât lichidarea consecinţelor Pactului dintre cei doi mari fascişti ai secolului XX: comunistul Iosif Stalin-Djugaşvili şi socialistul Adolf Hitler- Schicklgruber.
În concluzie, domnule preşedinte interimar Marian Lupu, rog să anulaţi partea de decret care mă priveşte, subliniind, totodată, că n-aş fi refuzat această distincţie pentru merite reale şi rezultate palpabile, dar niciodată nu voi accepta vreun ordin/medalie pentru simplul noroc că am fost participant la proclamarea Independenţei. Chiar dacă, prin minune, Republica Moldova ar supravieţui independentă până la aniversarea a 50-a şi dacă, tot prin minune, aş rămâne ultimul votant al Independenţei în viaţă, n-aş accepta o distincţie pentru aceste merite.
Rog prietenii şi colegii din primul Parlament să nu se supere pe mine pentru această ieşire: acestea sunt principii pe care nu le voi încălca vreodată!
http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Nu_vreau_medalii_pentru_ca_am_votat_Independenta_0_567543368.html
E un articol minunat.Da nu trebue sa fim subjugati si cu ajutorul religiei.Trebue sa fim independenti si liberi in credinta pentru Dumnezeu.Avem atitea cadre teologice care se pot ispravi pe loc fara amestecul din afara tarii.Avem tipografii , avem literatura cuvenita .De ce e nevoe de DICTATURA patriarhului rus? Oameni buni se face totul pentru a ne mentine in lanturile dictaturii rusesti.A ne face robi pe veci.
In Dumnezeu si Iusus Hristos se poate de crezut fara Patriarhia Rusa.Se vede ca au mari venituri pe seama acestui amestec de aceia si vin in vizita.Lupta pentru inrobirea nemului romanesc prin amestecul Rusiei se face si prin ortodoxie , lamurind oamenilor diferite pricini de ce trebue sa ne inchinam Patriarhiei RUSE.
Cadrele teologice trebue sa duca o lupta pentru independenta bisericii din Moldova.Avem pe loc Mitropolia din Moldova, de ce sa depindem de cineva.Credinta in Dumnezeu nu se va imbunatati cu sosirea Patriarhului Rus.
@ Vitalia Pavlicenco,
Va recomand sa cititi scrisoarea de protest pe care i-o trimite Patriarhul Teoctist Patriarhului Alexei, in care Patriarhia Romana protesteaza impotriva imixtiunilor Patriarhiei Moscovei in interiorul eparhiei romanesti prin infiintarea Mitropoliei Autocefale Ortodoxe Romane de rit vechi de la Slatioara, judetul Suceava, imixtiuni care se produceau la mai putin de 4 luni, dupa semnarea unui acord bilateral la Constantinopol, in care cele doua semnatare se angajau in respectarea canoanelor sinodale si apostolice, asa cum rezultau ele in urma deciziilor Sinodului Ecumenic III, de la Efes din anul 431. Luand act de cele petrecute, Patriarhia Romana se considera dezlegata de orice promisiuni si angajamente si hotaraste reinfiitarea Mitropoliei Basarabiei pe teritoriul actualei Republici Moldova, cu respectarea acelorasi canoane sinodale si apostolice, asa cum au fost ele elaborate la Sinodul ( Conciliul ) Ecumenic de la Efes, din anul 431, ocazie cu care s-a statuat principiul “o eparhie, un popor, o limba,” apropo de pretentiile anexioniste, la vremea aceea, ale Patriarhiei Antiohiei asupra teritoriului Arhiepiscopiei Autocefale a Ciprului ( la greci arhiepiscopia era mai mare ca mitropolia, principiu pastrat pana astazi, vezi Arhieoiscopia Atenei, cu rang de patriarhie ). Textul il gasiti pe Internet in arhiva Patriarhiei Romane.
Ne place sau nu, dar Filat este insurubat bine la putere. Atat de bine, incat “partenerii vestici”, cum le place analistilor sa numeasca SUA si statele membre UE, il vad pe mister Filat conducatorul de drept al Republicii Moldova. Fie vorba intre noi, nu sunt departe de adevar. Sa luam de pilda, Romania. O sa va spun un lucru care s-ar putea sa nu placa simpatizantilor guralivi ai PL-ulu: Romania l-a lasat din brate pe Ghimpu si l-a luat pe Filat. Asadar, cine este cel mai iubit dintre moldoveni la Bucuresti? Nu, nu Vitalie Cojocari, subsemnatul, ci Vlad Filat, imparatul. Pe langa lucrurile vizibile, adica vizitele pe care primul ministru le face in Romania, mai sunt si unele elemente care nu se vad.
Dar mai intai sa punctam cateva lucruri importante. Vlad Filat este produsul unei universitati din Romania. Oricat de mult s-o fi schimbat acest om in ultimul timp, nu se poate sa fi pierdut tot spiritul romanesc pe care il obtii la Iasi, vrei, nu vrei. Doi, in sfarsit Moldova are un conducator cu care se poate vorbi in limba romana. Iar asta conteaza al naibii de mult. Nu in zadar a glumit Basescu la prima intalnire cu Vlad de la Lapusna: “ma bucur ca vom discuta fara translator”. Sa-mi fie iertata aprecierea, dar Ghimpu, un patriot roman mai tenace decat Filat, este un prost cunoscator al limbii romane. Asta fara discutii. Ar mai ramane Chirtoaca. Numai ca ce poate discuta o primarie cu o tara? Cum Lupu este cu curul in doua luntrii, iar Ghimpu are un partid incorsetat unui procent de alegatori in jur a 10 la suta, alegerea a cazut, evident pe Filat. De aici si marea dragoste manifestata de Romania pentru PLDM.
Am tot vorbit de lucruri vazute, dar exista si chestii care nu se spun. O bucatarie interna foarte discreta. Functionari, consilieri, sefi de institutii din Romania sunt detasati, trimisi pentru a rezolva o problema sau pentru a ajuta la modernizarea diferitor institutii, cadre legale in Moldova. in cazul primariei Chisinau vorbim, de pilda, de Termocom. Functionari din Guvernul Romaniei au venit, au analizat situatia acestui colos falimentar si au conceput niscaiva strategii pentru imbunatatirea lucrurilor. Nu ca RADET, omologul Termocomului din Romania, ar functiona perfect. Totusi, sta ceva mai bine. Daca discutam de Guvern, pai, aici lucrurile sunt si mai complexe. Doar vorbim de Filat, cel adorat… de Romania, desigur. Echipe intregi de romani lucreaza in Guvern, cot la cot cu specialistii moldoveni. Domeniul concurentei, cel auto, cel vamal, al fondurilor europene sunt intesate de baieti din Romania. Partea buna, nu Moldova le plateste salariile. Partea proasta, Romania, saraca, are grave deficiente la multe dintre aceste capitole. Eu sper din tot sufletul sa nu ne strice si pe noi, ci sa faca o treaba buna!
Acestea fiind spuse, am si eu o intrebare: oare Basescu i-a dat verde lui Filat pentru a incepe negocierile cu Voronin?
SURSA: Blogul lui Vitalie Cojocari
Pentru Ion
Nu cred , nu pot sa cred, si exista multe argumente pe care le-as putea invoca, presedintele Basescu nu a dat si nu-si va da girul pentru jocul cu focul pe care-l face Vlad Filat. Acest personaj aparent foarte stapan pe el si actiunuile sale , pare a se lasa imbatat de promisiunile si premisele unei parti a Occidentului. Si unul si …ceilalti spera sa puna in pagina niste interese total improprii perspectivelor geopolitice ale zonei in care ne aflam.Chiar daca pentru o bucata de timp se va reusi temporizarea si statu-qvoul, situatia contine „in nuce” toate conditiile sa se prabuseasca cu brio si cu mult zgomot. Vom vedea. Miza e mult prea mare,iar escamotarile nu vor duce la nimic durabil in regiune.Presiunile politice, economice si mediatice puse pe Romania(foarte vizibile!) nu vor avea efectul scontat si se vor razbuna pe insisi regizorii marii cacealmale.
@ Vitalia Pavlicenco,
Recunoasterea de catre Patriarhia Rusa a Mitropoliei de Slatioara este un fapt foarte grav, pentru simplul motiv ca aceasta mitropolie este una eretica, de oarece la data desprinderii ei de Patriarhia Romana in sanul comunitatii dizidente nu exista nici un episcop care sa asigure lagatura canonica cu cei 12 Apostoli si care sa-i confere caracterul apostolic noii comunitati. Ori aceasta mitropolie are episcopi care au fost hirotoniti ( canonizati ) nelegitim ( de catre cine? ), are un sinod mitropolitan care nu are nici o legatura canonica cu restul bisericii crestine. Toti episcopii crestini europeni, ortodocsi, catolici, protestanti, sunt legati intre ei prin legatura comuna canonica cu cei 12 Apostoli. Sirul faptelor apostaziate, cu incalcarea canoanelor sinodale si apostolice, de catre Biserica Ortodoxa Rusa este, de-a lungul istoriei, fara numar si intra in traditia poporului rus de a nu respecta nici o regula si nici o intelegere. Mare nenorocire pe poporul roman ca a fost obligat sa aiba asemenea vecin.
Domnilor şi doamnelor compatrioţi!
Conform Bibliei, legea supremă în religia Ortodoxă – fiecare neam trebue să aibă un Patriarh aşa cum îl are Rusia şi România bazată pe dorinţa lui D-zeu din timpul cauzei întâmplate în babilon.
Patriarhul rus are denumire specifică neamului rus – Patriarhul Moscovei şi întregii Rusiei… Adica însuşi sanul lui zice de la sine că d-lui nu are nimic cu ţara noastră inclusiv cu neamul nostru.
Ceiea ce vedem noi se numeşte ocupaţie a neamului şi nimicirea lui…
Trebue de cerut în mod urgent de coborât portretul patriarhului de pe Arca de triumf şi părăsirea patriarhului a teritoriul Moldovei până nu îl va invita Patriahul neamului nostru.
Este necesar în mod de urgenţă de redenumit aşa zisă Mitropolia Moldovei în Filiala Mitropoliei a Rusiei în Moldova.
Atât timp cât această mitropolie este în pielea hamelionului atât timp lulmea va fi tâmpită de Kremlin.
JOS ortodoxia rusă din capul mesei moldave!!!