Griveiul verde latră de după gard


Partea politica a emisiunii incepe la ora 18.00.
Am fost marți la Publika TV și mi-am exprimat punctul de vedere despre toată debandada declanșată în unele zile în societate de unii lideri ai AIE. Am privit și emisiunea cu participarea premierului Vlad Filat – singur in fața analiștilor, care doar peste unul au curajul să întrebe ceva mai serios. Nu voi obosi să îmi exprim nedumerirea de ce nu avem analiști politici și ziariști mai curajoși, să îi pună la punct pe politicieni cînd sînt obraznici și intimidează presa, ca și de ce nu pot apărea cei trei lideri ai AIE împreună la Moldova-1 sau la altă televiziune, ca să fie o confruntare de idei, de poziții, de viziuni îndreptate spre aplicarea Programului AIE-2 și despre piedicile care nu permit acest lucru. Pentru că asta nu o mai vedem.

Vedem în schimb niște monologuri și show-ri ale unor Grivei care latră de după gard, dar care nu au curajul să iasă pe drumul mare, pe traseu, să se ia de piept cu cei ”cîini”, pe care îi vede mari și îi crede răi. Griveii nu fac asta nici cînd stau la masa de negocieri cu ”răii”. Spun asta pentru că am rămas siderată cînd, după trîmbițarea despre ”raidurile” asupra băncilor și companiei de asigurări, îl aud pe Marian Lupu la microfon, în finalul ședinței Consiliului AIE de marți, că autorii declarațiilor despre raiduri nu au abordat deloc această problemă în ”sfatul AIE-iștilor.” Și asta după ce Valeriu Streleț a și apărut, ”ascultător”, la microfonul din culoarul Parlamentului, solicitînd ședință specială a acestuia în legătură cu declarațiile lui Filat, așteptînd prezentarea rapoartelor instituțiilor de resort despre ce e cu ”raiderismul” acesta?

Cum așa și de ce? Se pare că Vlad Filat apare ”vajnik” și ”nujnik” numai pe la Publika TV, nu și ca liderul partidului cu premier-emanație al unei coaliții. Repet ce am mai spus: Filat nu poate conduce un Guvern de coaliție, nu acceptă transparența, dialogul, vrea să conducă autoritar Guvernul ca și partidul, așa cum a făcut Ciubucul lui Lucinschi sau Tarlevul lui Voronin, de care nu ne mai prea amintim. Cînd, însă, e vorba de a pune categoric și ferm problema ”raidurilor” pe tapet în fața celorlalți colegi din conducerea AIE-2, Filat păsuiește, devine mut, bagă și capul în nisip, lăsînd impresia că e mare doar ca și Griveiul (verde) de după gard, care nu are și curajul să se încaiere cu cei despre care, domnia sa, crede ca e o haită de bandiți. Adică, avem niște lideri lași și fricoși, care, se pare, nu au nimic în comun cu acest stat și cu viitorul său.   

Nouă, PNL, președinte de stat nu ne trebuie, dar nu e corect să dorești, inclusiv prin proteste stradale, un AIE-2 cu PL și PD, după care să vrei să debarci ambele formațiuni de la guvernare, să blochezi preluarea legală a celor două funcții înalte, cochetînd cu PCRM. Adică ai nevoie de alianță cînd vrei să redevii premier, dar nu e bună alianță cînd vine rîndul să lupți și tu, împreună cu toată AIE, ca să obții votarea șefului statului și de satrapii roșii. De ce, la masa de negocieri, Filat devine timid, necurajos – nu cumva pentru că simte o culpă continuă în fața PD pentru că domnia sa a fost votat premier, dar nu vrea să voteze candidatura AIE-2 la funcția de șef al statului? 

Am rămas siderată și de ”explicațiile” lui Filat legat de ce a avut el în vedere cu lozincile ”Moldova fără Voronin”, ”Moldova fără comuniști”. Filat, ca să vezi, a devenit ”pragmatic” (se pare că el a fost ”pragmatic” (de fapt, mincinos) și atunci) și nu-i mai vede nici pe comuniști, nici pe Voronin ca pînă la 2009. Pentru că atunci ei conduceau, acum, însă, Filat crede că el îi poate debarca pe colegii săi de AIE-2 cu ajutorul PCRM, de aceea satrapii nu mai sînt atît de odioși, ba chiar sînt buni… Curioasă treabă…

Acest articol e mai lunguț, pentru că mai avem ceva de spus…

La emisiunea ”Fabrica” de luni seara Filat a avut o întrebare bună din partea lui Anatol Țăranu (din greșeală sau din șmecherie?) – dacă nu stă premierul actual în spatele unor scheme frauduloase despre care se vorbește în societate și în vîrful Puterii. Liderul PLDM s-a lăudat cu o tinerețe ”tumultuoasă” – unii știu, aproximativ, ce a avut în vedere, dar nu a răspuns prompt dacă stă sau nu în spatele unor scheme dubioase de racket, ”reiderism” sau a altor mașinațiuni. De ce? Oare nu procedează premierul la înviuniri la adresa Procuraturii Generale, a executorilor judecătorești, a unora ”din vîrful Puterii” pentru că și el e de partea altora cu scheme, cu interese, cu acaparări mari în anii de la urmă? Dacă premierul știe atîtea lucruri, de ce nu le depune instituțiilor statului și nu le discută în AIE-2, de ce nu le spune deschis alegătorilor? Sau Filat nu urmărește decît să prostească lumea cu o imagine – care nicidecum nu i se lipește – de ”mare luptător contra clanurilor corupte”, avînd o tinerețe ”tumultoasă”, ca și vina că nu oprește nici azi contrabanda de țigări (vă amintiți ce se întreba recent Voronin – dacă ”ați mai auzit ceva despre contrabanda de țigări de la frontiera moldo-română după întîlnirea Filat-Băsescu”?)?

Ceva mai nou, dar mai vechi

Apropo. Se spune că ar exista o decizie adoptată de Guvernul AIE-1 în ultima sa ședință din anul 2009 privind schimbul unui teren pentru pășune de peste un hectar pe 0,5 ha de pădure de pe malul Nistrului, pe la Ustia – lucru absolut interzis de lege. După care, patronul, care ar fi profitat de schimbul respectiv, ar fi făcut ”întîmplător” un cadou generos, un iaht ”Paula”, unuia care tare frumos și spectaculos mai sare în apele Nistrului, filmat, iarăși, ”absolut întîmplător”.

Nu mai spunem de laudele lui Filat la adresa Vămii, în situația cînd ne spune cum se fură metalul la vamă cu scanarea tirurilor și declarațiile vamale false.

După care toate acestea, ca și declarațiile privind ”reiderismul” conduc la faptul că un Mark Tkaciuk ajunge să ne umilească pe toți democrații, ce am luptat contra comuniștilor, spunîndu-ne că, sub actuala guvernare, ”hoțul de la hoț fură”. Ne întrebăm pe cine am sprijinit și pe cine i-am chemat pe oamenii să îi voteze?

Un partener de discuții, în emisiunea de marți, a spus lucrurilor foarte direct – nu e deloc unul mai bun decît altul. Toți sînt buni și nu au curajul să își asume dirijarea statului fără interese meschine. Se pare că prin PR-ul verde, care este acum în floare, se urmărește obținerea funcției de Președinte-Don Corleone-cap de mafie siciliano-moldovenească, după principiul ”mă ofensează orice dolar din buzunarul altuia” – adică pentru că nu e în buzunarul meu. Dacă acesta e măsurariul răspunderii guvernanților noștri, e chiar vai de capul nostru.

Și un P.S.: Îi rog pe cei care știu să îmi confirme sau să îmi infirme dacă este adevărat că, prin nu știu ce tender dubios, de care răspunde primăria cu un Chirtoacă PR-istul ca și Filat, construcția sau repararea drumurilor în Chișinău au fost cîștigate de la Primărie de o firmă de-a lui Kirill Lucinschi, despre care se spune că nu are o lopată în dotare, dar are firmulița și un ”Genesis”, plus un ex-șef de stat cu prieteni ”mari PL-iști”. Era bună ”Edilitate”, dar era rea aflarea în capul întreprinderii municipale a unuia ca Țărnă, care putea fi ușor înlocuit, așa cum și-a pus Chirtoacă oamenii iresponsabili peste tot. Dar capacitatea ”Edilității”, cu laboaratoarele ei, sînt de necontestat în controlul lucrărilor pentru obținerea calității drumurilor reparate sau construite.

Concluzia: ”La vremuri noi – tot noi” – Mircea Snegur și Natalia Gherman, Piotr Kirillovici și Kirill Petrovici, Vladimir Voronin și Oleg Voronin… 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

 1. dar iata si prietenul lui Filat ce zice http://hotnews.md/articles/view.hot?id=12660

 2. E interesant ca Filat a invinuit comisia financiara, banca nationala, SISul si procuratura, care sint conduse de persoane propuse de PD si PL. Dar, Filat n-a spus nici un cuvint rau despre CCCEC, chiar daca si CCCEC are aceeasi responsabilitate ca si alte organe. Insa Filat tace, fiindca CCCEC este parte a Guvernului si seful CCCEC e numit de Filat. Filat si aici isi baga capul in nisip.

  Apropo am observat o tendinta interesanta. Prin bloguri inclusiv pe unimedia si publika este un grup de tineri care scriu articole foarte critice la adresa lui ghimpu, lupu, chirtoaca, plahotniuk, PD, PL. Dar, ii lustruesc imaginea lui Filat si PLDMului. La prima vedere nu e mare treaba, lasa sa scrie daca doresc. Problema este ca aceste persoane sint angajate de catre ministere si cancelaria lui Filat ca consultanti independenti si sint plati din donatii si finantari de peste hotare. MA refer la articolele unui oarecare andrian gavrilita de pe voxreport, dar mai sunt si altii. INteresant e ca in guvern nu se angajaza experti in economie, agricultura, finante, dar specialisti in probleme de mass-media si promovare. Asi fi curioasa sa aflu opinia si a dumneavoastra.

 3. asa zisa ”Republica Moldova” a nimerit in capcana geopolitica Germania-Rusia( asa cum a nimerit Romania in capcana intre al treilea Reich -URSS)si treaba merge spre federalizare cu stationarea pemanenta a bazei militare rusesti in Transnistria.Jocul-statalist AIE-PCRM este in interesul geopolitic ruso-german.Cine a observat atent a inteles ca clasa politica statalista de la Chisinau se feresc de NATO-SUA-Marea Britanie-Romania(unire) ca de dracu la fel sta treaba cu asa zisa ”neutralitate” si iesirea din CSI.

 4. Ce sa intimplat ieri prin deshiderea gazoductului Nord Stream intre Rusia-Germania este primul pas care impinge Ucraina si R Moldova sub dominatia completa a Rusiei.

 5. Germania îşi continuă planul de federalizare a Basarabiei. Filat şi Smirnov sunt convocaţi în Germania pentru negocieri.

  Premierul Vlad Filat şi liderul separatist, Igor Smirnov, se vor întâlni vineri, 9 septembrie, în oraşul german Bad Reichenhall, în cadrul unei conferințe internaționale ce va viza, oficial, „consolidarea măsurilor de încredere dintre cele două maluri ale Nistrului”, asa cum anunta Vlad Filat.

  Observatori atenti ai jocurilor ruso-germane subliniaza insa ca Germania ii convoaca pe cei doi pentru a incerca sa obtina de la ei compromisurile necesare atingerii obiectivului de federalizare si astfel contaminarea si punerea sub control rusesc a intregii R. Moldova, evident clamand scopul nobil al eliminarii unui conflict inghetat.

 6. Putin and Schroeder get Nord Stream pumping.

  A controversial pipeline to pump Russian gas to Europe has been officially inaugurated.

  The 8.8-billion-euro Nord Stream project was agreed in 2005 by then Russian President Vladimir Putin and then German Chancellor Gerhard Schroeder – and both men were on hand to launch the first test flows.

  Last year, 95 billion cubic metres of Russian gas were pumped to Europe via Ukraine.

  Nord Stream will eventually carry up to 55 billion cubic metres a year along the bed of the Baltic Sea, straight to Germany.

  The 1,200 kilometre route by-passes Ukraine completely as does the South Stream pipeline which is due to start pumping in 2015. That weakens Kiev’s hand as it tries to renegotiate the terms of a 2009 gas deal with Moscow.

  Putin has made it clear that one of the purposes of the project is to lessen Russia’s reliance on Ukraine which he says is trying to exploit its unique transit status.

  http://www.euronews.net/2011/09/06/putin-and-schroeder-get-nord-stream-pumping/

 7. „Северный поток”: Путин празднует победу, Украина в нокауте

  Запуск трубопровода „Северный поток” изменил баланс сил на рынке поставок газа в Европу: „Газпром” во многом обезопасил себя от козней страны-транзитера и усилил позиции на переговорах с Киевом о ценах будущего года. Если проект „Южного потока” также не блеф, Украина и вовсе окажется „в клещах”, пишут СМИ. Путин и Шредер не зря поднимают бокалы.

  | Der Spiegel

  Запуск „Северного потока” – триумф Путина.

  „Проект столетия близится к завершению: впервые российский газ был пущен в направлении Германии через газопровод „Северный поток” – причем в обход стран-транзитеров. Российский премьер-министр Владимир Путин празднует победу”, – пишет SPIEGEL ONLINE.

  Новый газопровод – преимущество Москвы в сфере газоснабжения, пишет Financial Times. Запуск газопровода „Северный поток” изменил баланс сил на рынке поставок газа в Европу.

  „Вчера Владимир Путин одержал личную победу: российский премьер включил пульт управления газопроводом „Северный поток”, сообщает итальянская La Repubblica.

  Начался последний этап амбициозного проекта „Северный поток”: в трубопровод, проложенный по дну моря напрямую к немецкому берегу и минующий страны транзита сообщает El País.”Позиция Украины в настоящий момент существенно ослаблена: она вряд ли может рассчитывать на поддержку ЕС.

 8. Domnule procuror jeneral

  Al bantustanului basarabeano-infernal

  In calitatea mea de cetacean activ

  Va solicit raspuns urgent

  La citeva*ntrebari cu iz de creativ

  Deci , prima –suna*n felul urmator

  E adevar ca postul dumitale purgator

  Aduce un venit curat pe an

  Cam cit e leafa bugetarilor acestui bantustan?

  Desigur , la direct si nu la figurat

  Desigur , ca total si nicidecum nu rasfirat ?

  A doua intrebare suna*n felul urmator

  Stapinul dumitale… statu-palma-barba-cot

  Nu v-a comunicat cumva , cum naiba din Beliz

  A fost posibil , liber si legal si frumusel si chiar nestingerit

  Atitea banchi in bantustanul asta sa beliti

  Scuzati-mi incultura mea de bastinas timpit

  Si inca una nu*nteleg… de ce pe mutra ta de procuror-satrap

  Nu te-ai gindit sa*mbraci macar o cacarime de chiorap

  Sa nu priceapa nimeni cine e banditul

  Ce umbla ziua in amiaza mare pe aichia cu trasnitul !!!

  Domnule procurator general !!!

  Dat fiind ca inteleg de ce efort e necesar

  Sa va ginditi la modul cit mai eficace de a nu-mi trimite vre-un raspuns

  Va zic , o sara buna Dumneavoastra si la toti amici cordiali

  Ce cred ca*s procurori fiind niste banditi banali…

  Si ca intotdeauna imi atribui drept sa mai revin

  De nu voi fi cumva intimplator incarcerat de vre-o putoare din Beliz…

 9. Foarte interesant articol, si foarte bine ca este publicat.
  Sa vada lumea cum invart politicienii Rep.Moldova banii si bunurile acestei tari (care nu le apartin lor, politicienilor) !

  dl Filat are un program bine stabilit de a distruge treptat, sau macar eroda celelalte partide din AIE. Nu este naiv, ci chiar dimpotriva naiv este cel care crede ca dl Filat este bun ca om! Cand de fapt dl Filat este doar cu interesul personal si a grupului sau de interese si afaceri asupra acestei ȚĂRI LAGĂR numită Rep.Moldova

  REPET: voi aveti impresia ca sunteti o tara independenta si neutra, dar realitatea OFICIALA si INTERNATIONALA este ca NU sunteti o tara independenta (decat partial) si NU sunteti o tara neutra ! Ci sunteti o tara numita „conflict inghetat”.

  Si bravo dle Opinie, pentru ca comentariul tau se nimereste cel mai bine cu acest articol. Desi au trecut ceva zile de cand am observat aceasta stire, nu am apucat sa o scriu si eu mai departe.

  RUSIA A TERMINAT NORTH-STREAM.
  E O STIRE MARE.
  Cel mai mare producator de gaz din Europa – Federatia Rusa, exporta direct in cel mai mare importator de gaz din Europa – Germania.

  CE INSEAMNA ACEST LUCRU ?

  Ca Ucraina va avea pierderi foarte mari la nivelul bugetului de stat, pentru ca gazul tranzitat prin Ucraina (inainte de North Stream – 80% !!) va fi din ce in ce mai mic, si deci va fi si mai SANTAJABILA fata de Rusia.
  Adio Ucraina in UE, pe termen foarte lung (ceva de genul Turcia) mai ales dupa ce un al doilea val de criza se prefigureaza si mai puternic !!!
  (vezi alta stire mare, cum Elvetia a blocat cursul francului la 1.20 fata de euro, anuntand OFICIAL ca va cumpara absolut oricat va fi nevoie sa faca sa ramana acest curs!!)

  CE INSEAMNA ACEST LUCRU PENTRU REP.MOLDOVA ?
  Ca premizele pentru care sunteti intr-un blocaj se mentin si chiar se agraveaza.
  Ca iesirea din CSI si aderarea la UE, devin din ce in ce mai indepartate, ca si conditii externe, si nu mai zic de clasa politica interna CARE TINE PUTEREA.

  PS: o scarba imensa ma cuprinde de fiecare data cand il aud pe Lavrov, ministru rus de externe, aceasta lichea ordinara, KGBist pana in sange dealtfel, ca si Putin si Medvedev, care afirma MINTIND CU NERUSINARE INCREDIBILA ca orice integrare CSI nu exclude vreo integrare UE !!!!

  CA SA VA EXPLIC:
  Niciodata Uniunea Europeana nu a facut afirmatii despre CSI, sau ce fel de integrare doreste a fi sau este in CSI !
  Dar Federatia Rusa repede incepe sa zica ea ca UE nu inseamna exclus CSI, de parca Rusia ar fi ea in UE si stie mai bine !!!!
  Adica Germania spune clar ca CSI inseamna clar nu UE, si vine Lavrov sa spuna contrariul !!!!

  NIVELUL IN CARE SE MINTE CU NESIMTIRE CRASA din partea Rusiei este deja bine cunoscut si ignorat de celelalte tari, totusi civilizate ale lumii.

  Vorba aia, sa lasam dracului nebunul pe calea lui, atata timp cat nu sta in calea noastra, la o adica ne mai dam si deoparte, cat timp nu ne deranjeaza in mod direct.

  Oricum ca sa lamurim odata pentru totdeauna admiratia asta SOVIETICA fata de Federatia Rusa, este ca NIVELUL Rusiei este acesta:

  cum este Canada fata de SUA (economia Canadei este de 10 ori mai mica decat economia SUA)
  asa este si Rusia fata de UE (economia Rusiei este de 10 ori mai mica decat economia UE)

  doar ca Canada este totusi o demcratie functionala !! si totusi Canada are un sistem economic integrat cu SUA si Mexic !!! (regimul economic NAFTA este similar CE anterior UE !!)
  in timp ce Rusia nu numai ca nu este o democratie functionala (este condusa direct de KGB prin interpusi papusa) nici nu a terminat de aderat (si nu este azi membru) a World Trade Organization !!

  Asa ca stati linistiti ca lumea se invarte in alti poli de putere, nu in jurul Rusiei.

  Spania asa mica cum este ea, are acelasi PIB ca Rusia! Si cu populatie mai mica !
  Asta ca sa va faceti ideea CLARA despre „puterea” Rusiei !
  Iar Italia intrece tare PIBul Rusiei. De Franta, UK si Germania nici nu mai vorbesc (oricum toate aceste 4 tari fac parte din G7 si deci nu degeaba).

  Dar voi, datii cu CSI ca rezultatele dupa ani si ani de zile in CSI s-au vazut cu prisosinta! ca au fost dezastruoase.

 10. Scrisoarea lui Grîzlov

  6 Septembrie 2011.

  Cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la formarea autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, marcată în fiecare an la 2 septembrie, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Boris Grîzlov, a adresat o scrisoare de felicitare preşedintelui parlamentului transnistrean, Anatoli Kaminski. Acest mesaj de felicitare a fost postat pe site-ul http://www.tiras.ru. Cităm din respectivul mesaj: „Republica moldovenească nistreană a trecut printr-un şir de încercări dure şi şi-a demonstrat dreptul de a exista în lumea modernă. În toţi aceşti ani, alături de transnistreni a fost Federaţia Rusă, care şi în viitor va continua să sprijine dezvoltarea republicii. Astăzi, când republica moldovenească nistreană intră într-o nouă fază de dezvoltare, este important ca iniţiativele Consiliului Superior al RMN şi ale partidului „Obnovlenie” (condus de Anatoli Kaminski – n.n.) să fie axate pe modernizarea vieţii social-economice a Transnistriei”.

  Credeţi că scrisoarea lui Grîzlov a pus pe jar conducerea de la Chişinău!? Pe naiba! Preşedintele interimar M. Lupu, ca de obicei, a făcut-o de oaie. Filat a „regretat faptul” şi a aruncat piatra în curtea MAEIE. MAEIE a pus la îndoială autenticitatea scrisorii lui Grîzlov şi a promis că va „investiga” dacă scrisoarea semnată a fost trimisă cu adevărat sau e un fals propagandistic. Vineri, 2 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, Iurie Leancă, ministrul de Externe, a declarat că ,,va adopta o atitudine corespunzătoare după clarificarea situaţiei”. Presa de la Chişinău a trecut peste acest caz fără să-l comenteze. Au existat doar câteva reacţii din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, potrivit cărora Rusia continuă să scuipe Guvernul de la Chişinău, iar acesta „se şterge şi râde, spunând că plouă”.

  Nu e pentru prima dată când politicienii noştri adoptă un astfel de comportament faţă de acţiunile vădit provocatoare ale Moscovei. Nicio guvernare de la Chişinău, de la guvernul Sangheli până la guvernul Filat, nu a avut curajul să abordeze relaţiile cu Rusia de pe poziţiile interesului naţional al R. Moldova. Când Putin încruntă sprânceana, politicienii de la Chişinău iau poziţie de drepţi. Scrisoarea lui Grîzlov este o ofensă adusă statului R. Moldova şi, în mod normal, trebuia să urmeze o reacţie clară şi univocă a Chişinăului. Ceea ce a urmat însă e o ofensă adusă opiniei publice din R. Moldova – o promisiune că MAEIE „va investiga” cazul. Ce să „investighezi”, când lucrurile se pot clarifica foarte simplu, într-o discuţie de două minute la telefon cu Grîzlov? Nu pretindem de la guvernare ca, după fiecare provocare a Moscovei, R. Moldova să declare război Rusiei, înţelegem dimensiunile problemei, complexitatea şi nuanţele, dar suntem în drept să cerem de la conducerea R. Moldova să aibă mai multă demnitate şi caracter. Şi să nu se mai căciulească atât de umilitor în faţa Moscovei, încât mai că îi ia apărarea lui Grîzlov.

  Oricum, aşteptăm rezultatele „investigaţiei” promise de domnul ministru Leancă.

  Un articol de: Constantin Tănase

  http://www.timpul.md/articol/scrisoarea-lui-grizlov-un-fals-propagandistic–26841.html

 11. Cineva din specialişti poate răspunde?
  – Averile cetăţenilor RM, mai ales a politicienilor care au fost la guvernare şi prietenii acestora, de sute milioane de Euro, miliarde de Euro sunt legale? Dacă sunt exemple de ilegalităţi – cînd se va putea de tras la răspundere?
  – De ce este atăcat doar Plahotniuc, care n-a fost la guvernare, doar şi Voronin, şi Filat, şi m.a. au averi de sute de milioane, niliarde de Euro? Oare Voronin şi Filat nu şi-au făcut averile legal fiind la guvernare?
  – Cei mai rău – să „prihvatizezi” bunurile statului (să furi averea cetăţenilor acestui stat) sau să furi o parte din averea (acţiuni, bani) a Băncilor ?
  – Care este ieşirea din situaţie? Aavînd în vedere că aceştia cu averi foarte mari au şi mass-media (chiar şi posturi de televiziune) pentru a prelungi „spălarea creerilor” şi 90% vor vota mai departe „comuniştii”-burgeji şi „comsomoliştii educaţi de aceiaş „comunişti”-burgeji” – slugile Moscovei

 12. Возмущаемся? Но ведь сами же их выбрали!
  К сожалению, люди голосуют за тех, кого чаще видят на телеэкранах.
  Как хлестко выразился Николай Сванидзе, одно время возглавлявший российский телеканал : если даже задницу долго показывать на экранах, то и она станет известной и будет иметь успех.

  Тут нелишне вспомнить горскую поговорку: „Если в проводники избрать свинью, то путь неминуемо приведет к помойке”.

 13. Rusia va fi destramata si vanduta?

  Iata ce propune un rus, sa fie vanduta!!!!!!!!!!!!!! Chiar si a desemnat sectorele pe harta Rusiei, care si caru-i stat sa revina.
  De exemplu Ciukorka – Canadei, Apoi toata coasta Pacificului – Japoiniei; Siberia este impartita intre China, SUA si INDIA: iar Rusiei ii va ramane teritoriul de la Ural incoace… desigur, ca Kaukazul de Nord sa fie dezlipit de la Rusia…

  vedeti proiectul aici:
  http://www.sterligoff.ru/node/124

  ………..

  Бывший гробовщик, а ныне овцевод Стерлигов предлагает пока не поздно распродать Россию по частям

  Время публикации: 7 сентября 2011 г., 19:47

  Бывший глава биржи «Алиса», затем гробовщик, а ныне овцевод-предприниматель Герман Стерлигов выступил с оригинальной идеей реформы России и превращения её из загнивающей империи зла в процветающее европейское государство с богатым населением.

  Свою идею Стерлигов изложил в открытом письме (с приложением к письму карты России и предлагаемых к продаже территорий) на имя русских главарей Путина и Медведева.

  Стерлигов пишет:

  — Хочу поделиться плодами размышлений за время 7 лет крестьянской жизни.

  Ситуация с абортами, пьянством, наркоманией, колдовством и, вообще, деградацией русского народа крайняя. Кроме мегаполисов, в основном, в стране пустыня.

  Даже в Центральной России идет уверенное замещение титульных наций другими народами. Даже в центре нас не хватает для простого размножения.

  Скорее всего, дергаться поздно, но терять нечего: вдруг, получится остановить наше дружное вымирание.

  Для этого нужно отсечь все, что тянет нас на дно: от пьяной и обколовшейся сволочи до территорий, которые уже некому ни возделывать, ни оборонять.

  Огромная территория – это приговор для вымирающего народа.

  Считаю целесообразным и необходимым создание механизма по продаже через межгосударственные аукционы краев и областей Сибири и Дальнего Востока с целью переселения оставшегося в живых титульного населения в центральные районы России, на что и использовать вырученные от продажи средства.

  Продажу осуществлять только за золото и стараться использовать принцип черезполосицы, продавая регионы разным странам с максимально геополитически выгодным для нас размещением будущих соседей.

  Республики Кавказа, Татарстан и Башкирию мы уже продать не сможем, поэтому придется просто даровать им независимость, хотят они этого, или нет.

  Если с Сибирью и Дальним Востоком не решить проблему через коммерческую продажу этих территорий сейчас, пока мы еще, может быть, в силах продавать, то завтра точно будет поздно: до Урала будет один сплошной Китай, причем, совершенно бесплатно и очень скоро.

  Никакой возможности эвакуировать семьи тех русских людей, которые не захотят жить под китайцами у нашего государства не будет.

  Если не принять меры сейчас, мы потеряем не только территории, но и свое главное сокровище – неспившуюся часть населения.

  Как во время осады крепости посады жгли, а все успевшее население бежало в цитадель, так и сейчас тех, кто еще жив в сибирских и кавказских колониях надо стягивать в центр, составляя Реестры неспившихся мужиков, оставляя в проданных регионах алкашей, блядей и наркоманов в нагрузку странам-покупателям.

  На полученное от продажи колоний золото всем семьям переселенцев и старикам строить в России отдельные деревянные и каменные дома с дворовыми постройками для создания миллионов крестьянских хозяйств на пустующих землях черноземья и нечерноземья, закупать технику и скотину, освободить ото всех поборов и даней минимум на 10 лет становления хозяйства.

  Продажа вымирающих регионов выгодна для России и геополитически.

  Лучше иметь за Уралом несколько разных стран, разбирающихся между собой и Китаем, чем один огромный всепоглощающий Китай, разбирающийся с малонаселенной, ослабленной Россией. Лучше иметь рядом независимый Кавказ, который кормится сам, чем иметь внутри себя независимый Кавказ, который надо постоянно подкармливать.

  Учитывая, что реализация договоров о продаже территорий будет растянута во времени, как в части переселения народа, так и в части оплаты, то это гарантирует России в течении минимум 50 лет быть авторитетным игроком на политическом поле Евразии, особенно, если оставить за собой Байкал, как основной материковый источник пресной воды.

  Эти полсотни лет станут ключевыми для обеспечения передышки и перегруппировки новой России для изменения демографической, нравственной и экономической ситуации в нашей стране. Эти годы – последний шанс переломить ситуацию от вырождения к увеличению численности титульного населения. Особенно важна скорейшая максимально выгодная для России продажа нефтегазовых регионов.

  В сложившейся ситуации лучше получить сразу много, чем растягивать доходы во времени, которое работает против нас.

  Речь идет не о продаже Родины, а о ее спасении. Речь идет лишь о продаже колоний, которые иначе будут потеряны безо всякой компенсации. Да, эта земля полита кровью наших предков, но нам ее не удержать. Мы уже фактически отказались от нее, совершив сотни миллионов детоубийств.

  Нам сейчас не до величия. Наша задача выжить. Это невозможно без отказа от балласта громадных территорий колоний – Кавказа, Сибири и Дальнего Востока: они вытягивают из страны последние соки, не только финансовые, но, главное, человеческие.

  Это всего лишь отступление во избежание полной гибели нации. Если не собрать в центре оставшийся личный состав, то и Центральную Россию потеряем: невооруженным глазом видны темпы ассимиляции, и противостоять ей некому – мы разбросаны по бескрайним просторам.

  Программа продажи колоний для эвакуации титульного населения из колоний в Россию должна наложиться на программу расселения мегаполисов и моногородов самой России и на переход на золото во всех межгосударственных расчетах (тезисы высланы ранее).

  Собрав все оставшиеся здоровые силы в центр России, как в крепость, расселив страшные муравейники-мегаполисы, мы сможем создать миллионы крестьянских хозяйств, будем рожать, воспитывать детей, трудиться и выздоравливать. Если Бг (так в тексте — КЦ) даст, отсидимся, расплодимся, окрепнем и тогда уж, если тесно станет, посмотрим, за счет кого из ослабевших соседей расширить свои владения.

  Мнение широких слоев населения можно выяснить через референдум.

  На референдуме следует задавать следующий вопрос: хотите ли Вы переехать в Центральную Россию в готовый дом, с дворовыми постройками, скотиной и техникой. Всё – Вам в собственность + 30 Га земли. Референдум проводить после составления Реестров неспившихся мужиков по регионам, подлежащим продаже. К участию в референдуме пьяниц и наркоманов не допускать.

  Не мне, овцеводу, указывать вам, господин Президент и господин Премьер-министр, какие поручения надо дать МИДу, Минфину, Минэкономразвитию и другим компетентным ведомствам для подготовки соответствующих предложений. Об одном прошу вас – поторопитесь. Ведь, может быть, мы уже опоздали, и история русского народа закончена. Выяснить это можно только через попытку выжить. Отказ от попытки выжить называется самоубийством.

  Может, вы знаете другой путь? Если да, прошу вас – поделитесь.

  Герман Стерлигов (овцевод)

 14. In timpul guvernarii putiniste, de facto, a fost distrusa flota maritima, aeriana si cosmica a Rusiei…

  ….

  Путин фактически уничтожил морской, воздушный и космический флот России

  Время публикации: Сегодня в 12:25

  После целой серии падений и катастроф российских самолетов, вертолетов (гражданских и военных), ракет, космических аппаратов (в том числе потеря управления аппаратами в космосе) заставляет экспертов и аналитиков говорить о смерти воздушного и космического флота России.

  «Самолеты в России – это настоящий фарс. Большая часть из них была собрана еще во времена Второй Мировой. Каждый раз, когда ты садишься в один из них, спрашиваешь себя, как они вообще взлетают», — пишет, в частности, Жан-Франсуа Лаббе (Jean-François Labbé) в издании Сyberpresse.

  Он был опечален, но не удивлен новостью о произошедшей в среду катастрофе самолета Як-42, в результате которой погиб весь состав хоккейной команды из ярославского «Локомотива».

  «Пусть тебе и говорят, что если за самолетом хорошо следить, он может летать 70–80 лет, это все равно большой стресс», — рассказал о своих переживаниях Жан-Франсуа Лаббе.

 15. Eu nu sunt de accord cu eventuala destramare a Rusiei !!
  Si impartire intre Japonia, Canada, China sau mai stiu eu cine !

  Eu sunt pentru o Federatie Rusa puternica DAR DEMOCRATICA SI MODERNA !
  Mi-as dori foarte mult ca Federatia Rusa sa devina Canada Europei !!
  Sa fie civilizata, cetatenii ei sa fie prosperi si sa EXPORTE SECURITATE (BENEFICA !) SI DEMOCRATIE SI LIBERTATE !

  Prea multi jurnalisti si scriitori au fost ucisi in schimb in Rusia, prea multe conflicte armate impotriva unor tari mici si nationalitati mici au loc in Rusia si vecinii sai !

  Ar fi fantastic daca Rusia s-ar transforma in bine si ar adera de exemplu chiar si la NATO !

  Si sa se retraga si din Transnistria, sa lase Ucraina sa isi urmeze cursul care il decid PROPRII CETATENI AI UCRAINEI !
  Sa lase Georgia in pace si sa se retraga macar din Abkhazia! Sa nu mai impuna limba rusa si rusificarea cu forta (a tarilor central asiatice, ex-sovietice de exemplu !!)

  Eu sunt pentru normalitate, pentru o viata mai buna pentru cat mai multi oameni de pe pamant. Nu visez teritorii.
  Dealtfel din ce in ce mai multi romani inteleg acest lucru si apreciaza acest lucru !

  Noi nu vrem unirea dintre Rep. Romania si Rep. Moldova ca vezi Doamne, ne facem o Romanie mai mare, si suntem si mai mari decat Ungaria sau Bulgaria !!

  Noi vrem unirea dintre Rep. Romania si Rep. Moldova pentru simplul fapt ca e NORMAL CA DOUA TARI CU ACEIASI LIMBA sa fie in cadrul aceluiasi stat (national apropo) !

  Pentru ca avem o minima datorie istorica ca cetateni nascuti in Moldova, indiferent ca este Moldova de Vest din Romania sau Moldova de Est din Rep. Moldova !!

  Pentru a da o sansa mai buna copiilor nostri, pentru a avea vecinatatea mai sigura, granitele mai sigure si decente (nu gauri negre de securitate precum Transnistria, in care se face evaziune fiscala internationala, trafic cu arme, trafic de droguri, trafic de tigari, de petrol si derivate, si trafic de fiinte umane, masini furate)

  Asa ca va urez tuturor o viata mai buna, si normalitate, decenta, libertate, prosperitate.
  Acesta este singurul imbold, si singurele motive pentru care merita sa facem unirea dintre Rep. Moldova si Rep. Romania.

  Daca o facem in ciuda Rusiei sau sa fim „mai mari si mai tari” fata de Ungaria, atunci mai bine nu o facem deloc, pentru ca nu meritam.
  Eu zic ca Unirea se merita pentru ca am avea o tara noua, mai placuta, mai frumoasa, cu posibilitati mai mari de integrare a oamenilor si de cunoastere reciproca.

  Este absolut absurd opozitia fata de Romania a unor est-moldoveni, care se mint singuri, pentru ca culmea actualmente
  ROMANIA ESTE MAI INTEGRATA CU UNGARIA DECAT CU REP.MOLDOVA !!!

  Iar toti est-moldovenii trebuie sa inteleaga FOARTE BINE ca orice integrare a Rep. Moldova in Uniunea Europeana INSEAMNA IN PRIMUL RAND O INTEGRARE A REP.MOLDOVA CU ROMANIA !

  A crede ca Rep.Moldova intra in Uniunea Europeana fara sa fie integrata si cuplata cu Romania ESTE NEBUN SI NEAGA REALITATEA INTR-UN MOD ABERANT !

  Totusi SINGURUL VECIN si SINGURA GRANITA cu Uniunea Europeana a Rep. Moldova este DOAR Rep. Romania !!!!!
  A crede ca va integrati in Uniunea Europeana fara Romania ESTE ABERANT !
  Sau a crede ca veti fi integrati mai mult cu Ungaria decat cu Romania este iarasi ABERANT.

  Cred ca politicienii ar trebui sa spuna clar si raspicat cetatenilor Rep. Moldova care este situatia, deschis si clar, iar voi SA ALEGETI !
  Indiferent ca vreti ori CSI ori UE, dar sa alegeti voi, in cunostinta de cauza.

  PROBLEMA INSA SUNT POLITICIENII DE LA PUTERE ! CARE MINT, MINT, MINT !
  Inainte MINTEAU CU NERUSINARE COMUNSITII, si au fost prinsi cu minciuna de atatea si atatea ori !
  Si acum MINT CU NERUSINARE acestia din AIE, care rand pe rand sunt prinsi cu minciuna, in special dl Filat cu al sau PLDM.

  ––

  Sper sa fiti de accord cu mine, si sa va doriti intr-o zi sa va treziti intr-o tara putin mai mare, in care sa calatoriti liber de la Cahul la Timisoara, de la Balti la Craiova, de la Chisinau si de ce nu Tiraspol la Oradea.

  CAND VETI INTELEGE CA VOI CETATENII REP.MOLDOVA, sau macar CEI CARE VA DECLARATI VORBITORI DE LIMBA NATIVA ROMÂNĂ / „MOLDOVENEASCA”
  CA SUNTETI DE FAPT ROMÂNI LA FEL CA ORICE ROMÂN DIN ROMÂNIA
  CA SUNTETI DE FAPT ROMÂNI LA FEL CA ORICE VEST-MOLDOVEAN DIN ROMÂNIA

  atunci veti intelege ca orice lupta anti-română este de fapt o lupta cu propria identitate, impotriva de fapt a propriei identitati.

  Inca ma mai apuca rasul, cand unii sunt asa porniti impotriva României, pentru ca intr-o zi o sa inteleaga ca de fapt, sunt porniti impotriva propriei tari mamă, si porniti de fapt impotriva propriilor persoane, si impotriva propriei identitati !

  NU DEGEABA zonele cele mai sarace din Europa sunt cele cu probleme de identitate nationala, a unor false tari precum :
  Kosovo (o bucata de Albania aruncata in Serbia), Rep. Moldova (o bucata de Romania ocupata de rusi si mancurtizata), Macedonia (o bucata de Bulgaria de catre sarbi si mancurtizata)

  EU ZIC SA VA OPRITI SA VA UITATI SPRE RUSIA. Rusia in sus, Rusia in jos. Ce este Rusia pentru voi ? Nimic. Un ocupant militar, atata tot.
  Eu zic sa va uitati spre propria voastra tinta.
  Rusia nu va adus si nu va va aduce niciodata nimic bun. URSS va adus genocid si deportari in Siberia UNDE OAMENI AU FOST UCISI (direct sau indirect) !
  Astazi va aduce PLATA GAZULUI consumat de Transnistria.
  Sau Rusia va adus pierderea reala a independentei si suveranitatii prin tancurile si armata DE OCUPATIE din Transnistria.
  Asa ca ce este asa laudabil sa va uitati la Rusia ? Tara civilizata ? bogata ?
  Nu, o tara condusa de KGBisti cu miliardari de carton (ca de fapt imbogatiti peste noapte precum si in restul tarilor ex-comuniste sau ex-sovietice cele mai sarace).

  Vreti sa priviti o tara civilizata, aveti de unde alege: Canada, Norvegia, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, daca cumva aveti alergie la Franta, Italia, Grecia (unde sindicatele functioneaza, drepturile civile sunt puternice, guvernele nu influenteaza in mod dictatorial economia, unde oamenii traiesc linistiti, unde jurnalistii traiesc normal si nu sunt omorati precum in Rusia, unde diferenta de opinie este considerata parte din libertate, si diversitatea ceva bun si normal)
  dar nu Rusia.

  Nu Putin, nu Medvedev, nu Lavrov, nu Lebvedev (sau cum il mai cheama pe generalul nebun).
  Prefer un Sarkozy, chiar si un Berlusconi, o Regina UK, un presedinte grec decanul de varsta al parlamentului grec, decat „oameni de otel” precum KGBistii de la putere de la Moscova care pozeaza in oameni normali si macho, dar seara pun la cale cum sa puna piciorul pe gatul Rep. Moldova, Georgiei, Kazahstanului, Ucrainei cat mai dur si cu cat mai cu forta.

 16. Filat omul bAnului, cred ca sau gresit cei care iau dat premiul

 17. IN TADJIKISTAN rusii au cea mai puiternica baza militara peste hotare…

  Intelectualitatea din Tadjikistan cer ocupantilor rusi sa plece acasa chiar ACUM.

  …………….

  ТАДЖИКИСТАН. Таджикская интеллигенция требует от русских оккупантов убираться из их страны теперь и сейчас

  По сообщениям русских СМИ, в связи с запланированным на первую половину 2012 года подписанием правящим режимом Таджикистана соглашения с русскими колонизаторами о продлении пребывания на территории страны русских оккупационных войск аж еще на 49 лет, таджикская интеллигенция потребовала от русских убираться в их Московию теперь и сейчас.

  В своем обращении, которое широко распространяется по всей порабощенной русскими стране, они пишут, что нет никакой необходимости в присутствии в Таджикистане самой крупной военной базы России заграницей:

  «Медведев в присутствии президента Таджикистана поставил под сомнение само понятие независимости нашей страны и объявил о том, что Таджикистан еще на полвека останется заложником политики России. Мы уверены, что Медведев должен публично извиниться перед гражданами Таджикистана за такое высказывание. Даже если представим самую ужасную (? — КЦ) картину, когда после вывода американских войск Таджикистан начнет воевать с Талибаном, не стоит забывать, что в Афганистане проживает огромное количество таджиков. Это те таджики, которые усилиями русских и британцев были от нас отделены. И их любовь к Таджикистану не сравнить с «небезрасчетной любовью» России к Таджикистану.

  Россия может ввести визовый режим с Таджикистаном, что повлияет на деятельности наших трудовых мигрантов. Таджикистан, не дожидаясь, сам должен ввести визовый режим с Россией. Необходимо создать условия для работы наших мигрантов на родине и изыскать новые маршруты для трудовых мигрантов. Одной из мер может стать отказ от услуг китайских рабочих на стройках в Таджикистане».

  В своем обращении более 50 ведущих представителей таджикской интеллигенции требуют от русской марионетки Рахмонова не подписывать никаких новых военных соглашений с Россией без проведения всенародного референдума и получения поддержки большинства жителей страны, передают СМИ.

 18. Marinarii rusi din flota rusa din Marea neagra, rabda foame. Criza din Rusia, provocata de furturile oligarhilor, le-a minimalizat cheltuielile…
  in plus toate corabiile rusesti, invechite si uzate… – CE BUCURIE!!!

  ….

  ПУТИНСКИЙ КРИЗИС. У пиратского флота России в Украине нет денег даже на лоцманов, и он рискует посадить свою рухлядь на мели

  Время публикации: Сегодня в 01:16 по Имарату

  По сообщениям СМИ, у пиратского флата России, незаконно стационированного на территории Украины в Крыму, сейчас нет денег даже для оплаты лоцманов. Все деньги украли Путин с чекистами.

  Капитан большого русского десантного корабля «Азов», входяшего в состав бандформирования «197-ая бригада десантных кораблей 30-й дивизии надводных кораблей ЧФ», следовавший Керченским проливом в город Азов, сообщил украинским властям, что у него нет денег для оплаты украинского лоцмана и нагло хотел пройти через пролив «на халяву».

  Украинцы «халяву» не разрешили, так как русские не поставляют «на халяву» в Украину воруемый ими у сибиряков газ.

  Поэтому предводитель русских пиратов был вынужден поплыть в Азов параллельным курсом через мелководный Темрюкский залив, рискуя посадить свою ржавую посудину на мель.

 19. Ziuganov exclude din partidul lui pe comunistii care nu cred in Biserica Pravoslavnica Rusa, care colaboreaza cu FSB!!!

  ….

  РПЦ-КПРФ. Коммунистов исключают из партии за неверие в «благодатность» РПЦ (ФСБ)

  Время публикации: Сегодня в 01:19

  По сообщениям русских блогеров, зюгановцы стали исключать из компартии коммунистов, не верящих в «благодатность» чекистской госцеркви Путина-Медведева-Гундяева. На днях угроза исключения из партии возникла в отношении одного кандидата в члены ЦК КПРФ.

  Вина коммуниста перед партией состоит в том, что на одном партийном мероприятии у него зарябило в глазах от одного присутствовавшего там долгогривого попья, и он прилюдно послал на три буквы назойливого попика, сказав, что «я вступал в коммунистическую партию, а не в пиар-отдел московской патриархии».

  Принципиального коммуниста чуть не съели живьем, а зюгановские приживалы прямо при Зюганове стали кудахтать, что, мол, таким не место в партии. Кандидат в члены ЦК КПРФ сказал, что если его будут исключать, то он требует, чтобы исключили с формулировкой «исключить из коммунистической партии за атеистическую позицию».

 20. RE-VENIREA LA UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA :

  Val Butnaru: ” Avem „ţară”. Ce facem cu ea ? ” (II)
  Jurnal, 9 Septembrie 2011.
  ———————————————————————
  “Acum două săptămâni, am scris un articol cu acest titlu în care spuneam că, în condiţiile în care clasa politică nu e în stare să propună, timp de 20 de ani, o idee de ieşire din mizeria în care ne aflăm, singura soluţie pe care o văd este integrarea R. Moldova în circuitul economic al României, astfel ca acest teritoriu să se numească Regiunea Sud-Est”.
  —————————————————————————
  cititi continuarea aici:
  http://ziar.jurnal.md/2011/09/09/val-butnaru-avem-%E2%80%9Etara%E2%80%9D-ce-facem-cu-ea-ii/#more-14296

 21. Medvedev CRITICA marsizmul? Il declara ca ar fi O IDEOLOGIE TERORISTA, extremista, periculoasa. – Asa reiese din declaratiile lui la un for recent din Rusia.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  AUZI, BORONIN, DONDON SI TOTI CEILALTI idioti retardati, PCRM nu este un partid, ci o banda de teroristi, mafioti, extremisti.
  Iar „comunist” este, de fapt, o DIAGNOZA!

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Неадекватный айфончик Медведев объявил марксизм «экстремистским учением»

  Время публикации: Сегодня в 12:00

  По сообщениям СМИ, формальный русский бандглаварь Медведев, выступая на сборище под названием «мировой политический форум» в оккупированном московитами мерянском городе Котор Ош («ярославль») 8 сентября, сделал неадекватное заявление по марксизму:

  «Прогрессирующее имущественное расслоение, которое, может быть, было менее рельефным в условиях экономического роста, на фоне кризиса приводит к открытым конфликтам между обеспеченными и бедными людьми. Во многих регионах мира возрождаются вполне, на мой взгляд, экстремистские учения о классовой борьбе, происходят уличные беспорядки и террористические акты, а кое-где идут и самые настоящие гражданские войны»

  Заявление русского бандглаваря вызвало смущение у его подданных:

  — Просто дух захватывает от огромной перспективы развертывания противодействия «экстремизму», особенно в исполнении свежеиспеченных и продегустированных (проаттестованных) нургалиевских кадров, пишет правовед Акинов.

  — Все стремление к социальной справедливости будет подпадать под 282-ю статью.

  Недавно он объявил, что история нашей страны насчитывает всего 20 лет. Его широко распространенные прозвища, которые даже я долго стеснялся повторять — «айфончик» и «твиттереныш». Даже в нашей стране человек такого уровня не может управлять обществом. Оно просто выключит телевизор, прогнозирует политолог Делягин.

  — Может быть, он просто дурак? Тривиальный Иван-дурак? — беспокоится журналист Баранов.

 22. Si totuşi, cine-i va uni pe unionisti!? PNL, FDRM, PL, grupul Ilie Bratu, Grupul Ilaşcu, Val Botnaru etc,etc – toti înveteraţi unionişti, dar, fiecare pentru sine-croitori de pîine!?
  Cînd o să daţi”mînă cu mînă, cei cu inima română”?!
  Sau poate sunteţi falşi unionişti?! TOŢI !!!
  ŞI, TOTUŞI, CINE-I VA UNI PE UNIONIŞTII NOŞTRI ?!

 23. Госпожа Павличенко, посмотрите какой прекрасный слоган предложил tira:

  „Daţi mînă cu mînă, cei cu inima română!”

 24. Patriarhul Filaret – Biserica Ortodoxa a Ucrainei, nesupusa Moscovei – a criticat dur Rusia vis a vis de disputa „Gazului”.

  Patriarhul a declarat ca Rusia este mincinoasa, hatra si amorala.

  In fatarnicia Moscovei de a imbratisa frateste Ucraina, de fapt, de 20 de ani incearca sa o sugrume…

  Iar Patriarhia Moscovei procedeaza necrestineste – incercand sa blocheze relatiile Bisericii Ortodoxe a Ucrainei cu Biserica Ortodoxa Universala… si incearca sa o readuca fortat sub conducerea Rusiei…
  …………

  Патриарх Филарет поддержал Януковича в газовом споре: Россия действует лукаво, лживо и аморально
  Глава Украинской православной церкви Киевского патриархата

  Глава Украинской православной церкви Киевского патриархата (УПЦ КП) Филарет выражает поддержку президенту Виктору Януковичу в решении газового конфликта с Россией.

  «Считаю необходимым от себя лично и от УПЦ КП морально поддержать ваши усилия, направленные на защиту интересов украинского народа и установление подлинно партнерских отношений с Россией на основе равенства и взаимного уважения между нашими государствами», – говорится в письме Филарета к Януковичу.

  По мнению Филарета, «именно отсутствие такого равенства, отношение к Украине со стороны российских властей, как к «младшему брату», стремление любым способом лишить Украину реальной независимости и вновь превратить ее в подчиненную Москве территорию, являются главными причинами постоянного осложнения отношений между нашими странами».

  «С одной стороны, «газовый вопрос», как хозяйственный, якобы не должен касаться церкви. Но с другой стороны, в нем,

  как в зеркале,

  отражается вся российская политика в отношении Украины, целью которой является сделать нас во всех главных вопросах зависимыми от воли Москвы», – цитирует Филарета «Украинская правда».

  «На словах мы слышим заверения в «дружбе», «братстве», «стратегическом партнерстве», «духовном единстве».

  А на деле видим, что руководство действует по отношению к Украине по формуле: «Вы нам дайте все и немедленно, а мы вам что-то когда-то возможно и дадим».

  Разве это – дружба и партнерство? Разве так проявляют равноправие и взаимное уважение?», – спросил он.

  По мнению главы УПЦ КП, такие действия российского руководства «являются несправедливыми, лукавыми и лживыми, а поэтому нарушают моральный закон».

  При этом Филарет также упомянул, что Киевский патриархат «почти двадцать лет на себе испытывает особое «дружеское» расположение Москвы на Украине».

  «Московская патриархия делает все для того, чтобы изолировать нашу Церковь от общения со Вселенским православием, разрушить ее, вернуть под свою власть», – отметил он.

  «Мы молимся, чтобы Господь дал вам силы и мудрости отстоять суверенитет и независимость Украины от посягательств «добрых соседей», которые хотят задушить нас в «братских объятиях».

  К молитве за это призываем и всех верующих», – написал также Филарет.

  Украинские власти еще с прошлого года говорят о том, что газовые контракты 2009 года между Россией и Украиной необходимо пересмотреть. «Газета.Ru»

 25. pai, stimata dna, intre analistii invitati la Publika cu Filat (care inteleg, nu va plac) a fost si Anatol Taranu… Ce s-a intimplat, a trecut un motan in fata domniilor voastre? Ati fost prieteni, pare-mi-se, pe timpuri?

 26. Concurs “Limba română în Basarabia”. Premiu: 500 euro !
  –––––––––––––––––––––––-
  Premiul acestui concurs este asigurat de
  „Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”
  condus de Secretarul de Stat Eugen Tomac
  / basarabean de la Cetatea Alba /
  din guvernul României de la Bucuresti.
  http://www.dprp.gov.ro/
  N.B.
  O sugestie:
  pentru o mai buna transparenta, trimiteti articolele Dvs.
  direct si la Bucuresti sau lasati-le si pe pagina Internet
  a Departamentului ca comentarii.
  Pentru a evita orice dubii de participare prin mijlocitori !
  Iata adresa e-mail a Departamentului respectiv:
  drp@dprp.gov.ro

  Coordonator al concursului:
  jurnalistul George Damian de la ziarul „Timpul” din Chisinau
  /ziarul lui Costache Tanase care nu publica nici o informatie despre concursurile acestea ! Oare de ce ? /
  perioada de inscriere: record -maraton- graba -nemasurata:
  10-25 septembrie 2011 :

  http://www.blog-pentru-basarabia.ro/concurs-limba-romana-in-basarabia-premiu-500-euro-850/

 27. http://www.basarabeni.ro/stiri/politica/traian-basescu-l-a-felicitat-p-1192/

  O intrebare pt. dl George Damian
  de la ziarul “Timpul” din Chisinau:

  Recent ati organizat un concurs -FULGER de 30 zile
  1-31 August 2011 / si de ce ma rog atata graba de cheltuit 500 de euro ? si fara publicitatea necesara in presa , cam pe ascuns ?/
  pentru cel mai interesant blog
  despre un sat din Basarabia, dotat cu un premiu de 500 de euro.
  –––––––––––––––––––
  Premiul acestui concurs este asigurat
  de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
  ––––––––––––––––––––-
  /Premiu obtinut de satul Pelinia/.

  DACA SUNTETI JURNALIST LA ZIARUL “TIMPUL”
  DE CE ACEST ZIAR NU A PUBLICAT NICI O INFORMATIE
  DESPRE ACEST CONCURS, NICI LA INCEPUT si NICI LA SFARSIT ?
  CINE NU VA PERMITE ?
  TATUCUL COSTACHE TANASE,
  CEL CARE A SEMNAT si APELUL CELOR 44 DE PERSONALITATI
  / FORUL DEMOCRATIC AL ROMANILOR DIN RM /
  PT.RE-UNIREA CU ROMANIA DIN 16 MAI 2011 ?
  sau ACEL COSTACHE TANASE CARE CENZUREAZA
  COMENTARIILE CITITORILOR sai MAI CEVA CA
  FOSTUL MEREU PREZENTUL S.I.S.-TEM KGB ?
  care-i fata adevarata IANUS a lui TANASE ?

  http://www.blog-pentru-basarabia.ro/rezultatele-concursului-cel-mai-cel-sat-din-basarabia-821/
  http://pelinia.blogspot.com/

 28. Pt Victor

  Istoria e mai lunga. Prieteni nu am fost, intr-un partid – am fost. Daca veti da pe blogul meu cuvintele-cheie Anatol Taranu, veti citi despre acest subiect. Ce am spus se refera la toti, sint oameni care stiu sa vorbeasca, platiti, mai putin sa munceasca.

 29. Bravo, Dragos, pentru articol 😉

 30. 2011: KGB in ACTIUNE !

  PRELUARE:
  http://blog.galbur.md/2011/09/un-brav-erou-al-neamului-moldovnesc-sis.html

  Ieri după meciul Moldova – Ungaria, MAI și SIS au desfășurat ample acțiuni de provocare și reținere a tinerilor naționaliști români.
  NEARGUMENTAT, pur și simplu așa,
  că doresc dânșii, rețineau unul câte unul, pe stadion, pe scări, afară, oriunde, abuzând în serviciu și agresînd trecătorii pașnici. După meci cei din SIS au interogat un tânăr care purta tricoul ”Rupe Frontiera” din campania Basarabia Pământ Românesc.

  VIDEO de pe camera mea, pe lângă faptul că a făcut pe el la apariția camerei, mai e și prost. Cică îl agresez prin simplu fapt că-l filmez. Ia tâmpit! Și când te gândești că toți îs ca dânsul
  te înspăimânți și mai tare.

 31. TIRA spune: 10 septembrie 2011, la 11:11 – „Si totuşi, cine-i va uni pe unionisti!? PNL, FDRM, PL, grupul Ilie Bratu, Grupul Ilaşcu, Val Botnaru etc,etc – toti înveteraţi unionişti, dar, fiecare pentru sine-croitori de pîine!?”
  – Principiul ocupantului: „DEZBINĂ ŞI CONDUCE”.
  – Cine i-a îndrumat pe unii să o facă pe cei mai înverşunaţi români din RM şi cei mai luptători pentru Unirea, dar în acelaş timp să denigreze alte partide, personalităţi proromâne!? Inconştienţa lor sau KGB (banul politicului Rusiei)?
  – În istoria de 20 ani a RM au mai fost „proromâni luptători” – cei cu „mînele curate” a Dlui Roşca; „luptători” formînd P-LIBERAL-DM, cu ideologie conservatoare(!?), proromân şi anticomunist, în timp ce deacuma activau PN-LIBERAL (Dna Pavlicenco) şi P-LIBERAL (Dnii Ghimpu şi Chirtoacă)?
  – Cum poţi lupta pentru Unirea cu România, în timp ce nu poţi face Unirea forţilor proromâne cu diferite viziuni tactice de Unire cu România!? Este o luptă falsă?
  – Care a fost scopul real în denigrarea românului şi proromânului Chirtoacă în timpul alegerilor locale pe acest bloc, cînd se ducea lupta politică cu antiromânul şi comunistul Dodon? Dodon nefiind nici atăcat. Cum pot Dnii Ghimpu, Chirtoacă să facă unirea cu cei ce pe acest bloc practic în fiecare număr îi „critică” (mai deseori fiind denigraţi, dar în acelaş timp despre comunişti – Voronin, Dodon, Grecianîi nimic de rău). Ajută la consolidarea forţilor proromâne lupta de pe acest bloc antiGhimpu şi antiChirtoacă?

 32. Doamna, sunteti mare mesterita in a cleveti si a asmutza prostimea asupra unor persoane pe care nu le agreatzi din anumite motive ( stiute de noi, expuse cu alte ocazii ). Blogul dumitale ( e adevarat, este proprietate personal si scrii ce vrei aici ) a devenit cam periculos din punct de vedere a unitatzii natzionale. Mai lasati prostiile, punetzi umarul la coalizarea fortzelor sanatoase, nu semanatzi zazanie si ura. De fapt, din Germania, probabil, se percep altfel lucrurile…

 33. Pentru ionel:

  ionel spune:
  11 septembrie 2011, la 07:07

  „Blogul dumitale … a devenit cam periculos din punct de vedere a unitatzii natzionale”.

  Вы еще не „настучали” по этому поводу в SIS ? Пора! :-))))

 34. Pentru ionel:

  С каких это пор критика власти стала угрожать национальной безопасности?!

  Напротив, бесконтрольная власть ведет к порабощению собственного народа, превращая его в молчаливое, запуганное и послушное быдло.

  Народ кормит власть и вправе требовать, чтобы люди выбранные во власть, которым доверили общие деньги, не воровали, распоряжались ими разумно и по справедливости. Чтобы они следили за соблюдение Закона и сами его не нарушали.
  Если Власть эти условия не выполняет (а в нашем случае это именно так), народ обязан поменять власть предусмотренными Законом методами.

  Хорошо, что есть такие политики, как Павличенко, которые понимают, что в стране происходит и не боятся открыто об этом говорить.

 35. Pentru RUSOAICA

  Rusoaico, nu incurca UNITATEA NATIONALA cu SECURITATEA NATIONALA. Daca ne vorbeai limba, intzelegeai, poate, ce sens am pus in comentariul meu.

 36. Pt Perju

  Lupta antiGhimpu si antiChirtioaca e pentru ca sint falsi unionisti. PL se mafiotizeaza. Numai cit face ultimul tender, desfasurat pe secret, prin care Kirill Petrovici Lucinschi, fiul lui Piotr Kirillovici, prieten cu Hadarca, Salaru, Ghimpu, a cistigat sa faca drumurile, neavind o lopata la activ…

 37. http://video.bzi.ro/video/show/show-sexy-tot-cu-tineri-liberali-15264,
  Dna Pavlicenco, o sa va fie interesant sa vedeti cu ce seocupa tinerii national liberali din Romania

 38. Frumos articolul postat ! Bravo !

Comments are closed.