Hora clanurilor antiromanesti

Nu am scris vreun articol de o vreme – imi onorez functia de bunica, savurind aflarea provizorie la noi a fiicei si a nepoticai, dar si avind niste probleme de sanatate, cu epuizarea majora in ultimele campanii electorale. Insa urmaresc evenimentele si ma tot ingrozesc. O asemenea evolutie am asteptat noi dupa 29 iulie 2009 si 28 noiembrie 2010? Desigur ca nu.

Se da o lupta subterana acerba intre clanurile oligarhice antiromanesti, care sfisie economic, politic si moral R.Moldova, acestea incluzind gruparile Voronin, Lucinschi-Filat, Plahotniuc si “primknuvsie” (satelitii” lor). Clanul Filat-Lucinschi isi stimuleaza din gros papusile vorbitoare, care isi zic “analisti politici”, dar care, de fapt, sint o cohorta de securisti aflati in serviciul Kremlinului, in frunte cu platitorul de polite Filat, avind si el stagiu in domeniu, pornind de la serviciul militar si, e de presupus, nu numai…

Are dreptate un lider AIE care constata ca Filat, ahtiat dupa PR, dispune de timp sa se intilneasca lejer cu lepra Smirnov si maimutica politica filatoida Formuzal, dar nu are timp sa discute cu partenerii de alianta. Este ceea ce am spus de atitea ori: Filat nu este un partener corect, nu poate conduce un Guvern de coalitie, nu poate dialoga, nu poate asigura transparenta deciziilor si a actiunilor Puterii, cocheteaza si tese scenarii cu satrapul Voronin, devenind, de fapt, o scula jalnica in mina clanului cu Lucinschi-i in frunte – tatal si fiul. Emana o aroganta inimaginabila – ca in vorba “prostului nu ii e destul, daca nu e si fudul”. De ce oare i-a trebui lui Filat „sa cada sub incidenta” acestui proverb?

Ma intreba recent o moderatoare TV ce cred despre faptul ca si Plahotniuc are discutii secrete cu Voronin. Nu cunosc, dar ce sa cred? PD-ul este impins sa le aiba, cind vede acrobatiile parapolitice ale lui Filat. A avut un “Mesaj catre natiunea maldavineasca” prin care s-a compromis, demonstrindu-si slabiciunea si complexele de inferioritate fata de cel caruia ii zice “papusar”, nu a ajuns sa faca nimic dupa ce s-a “infoiat” curcanul si ginsacul sa faca, apoi a continuat cu prostiile de PR “a la Putin”, in timp ce lumea geme de somaj, de saracie si de disperare – stare de lucruri ce ar trebui sa ii oblige pe guvernanti sa discute ce e de facut mai departe, ca funia, iata, ajunge la par.

Tocmai de aceea s-au intetit articolele despre “ce facem cu statul-problema” si despre singura solutie de iesire din marasmul moldovenist – reunificarea celor doua state romanesti.

Tot soiul de vizitatori orientali, care ne viziteaza, incearca sa isi puna la putere exponentii de singele respectiv – fie dintre cei aflati azi in virful piramidei, fie ca dintre fiii fostilor Presedinti ai RM, care au pravalit de fiece data statul. Adica, la “vremuri noi – tot noi” si e jalnic un Petru Bogatu cu ditirambi stimulati pentru o Natalie Gherman sau – miine vom auzi si asta, nu? – pentru un Kirill Petrovici, care nu pot fi decit papusi in miinile clanurilor actuale si farisei ca si prorusii Mircea Ivanovici si Piotr Kirillovici.

Dar ce se mai intimpla pe la noi?

Unii spun ca si Dumitru Diacov – cel care ne-a promis sa nu mai tradeze niciodata democratia si sa nu se reapropie de comunisti –cauta sa il convinga pe Voronin “sa ii intoarca datoria” si sa il voteze “prezident”, pentru ca ar avea niste tensiuni in PD, pierzind controlul asupra partidului-odrasla, ceea ce e de inteles, intre altele. Dar cine il va vota? Comunistii, niste PD-isti si Filat? Va fi interesant de tot. Dar care va fi pretul? Va fi demis si Lupu sau nu? Va fi o alianta PCRM-PLDM-PD, fara PL?

O alta varianta e sa fie votata – “soft” – asa, pe neasteptate, pe nevazute si pe nesimtite, la votul secret, sperindu-se sa treaca repede socul, Zinuta Greceanii, alias „pulemiotcita”, care a amenintat ca va trage in tinerii disperati de guvernarea bolsevica. Filat sa ramina premier si pe Lupu sa nu il poata demite sau sa il demita odata cu demiterea Procurorului. Dupa care sa fie “curatit” Guvernul de ministrii PL si PD. Sa vedem – citi PLDM-isti se vor prostitua ca si Filat si Diacov in 2005? Credem ca doi deputati baptisti nu vor vota. Cine inca? Deputata anticomunista, verde si infocata, din Nisporeni va vota? Vorbaretul Deleu sau Deliu va vota? De papagalul Strelet nu mai intreb… Unii spun ca acum in Fractiunea PLDM a ramas “susera” – nu va suparati, insa imi voi retrage calificativul (ce nu imi apartine) cind voi vedea acolo demnitate, in general, si demnitatea de a nu vota in scenarii cu bolsevicii si securistii, in special.

Sigur, PD-ul nu poate sta cu miinile-pachet si – asa cum am spus la TV – o fi cautind sa atraga deputati care sa nu participe la rusinoasa cooperare PLDM-PCRM, sa vedem daca ii reuseste. E mai trist ca, desi s-a crezut ca PD-ul va fi veriga slaba in AIE, vedem ca trufandaua-“skorospelka” PLDM, caruia eu ii mai spun “partid jetabil”, adica “partid de unica folosinta”, fara perspectiva, ca seringa ceea folosita, e partidul imoral, ce face probleme in RM doar pentru ca Filat vrea sa fie Don Corleone, iar PD-ul, cu Lupu si Plahotniuc, nu ii permit.

De PL nu vorbim aici. Ghimpu vrea sa para inocent, insa formatiunea se mafiotizeaza prin preluarea rapida, in scopuri meschine, a controlului – prin oamenii liderilor falsi liberali, inclusiv prin papusile lui Chirtoaca-PR-istul dezgustator, – asupra intreprinderilor municipale, a tuturor structurilor aducatoare de bani – si murdari. Lista consilierilor municipali a PL este elocventa in acest sens – cu fosti PPCD-isti si PCRM-isti, acum – PL-isti.

Ce va fi mai departe? Incercari de debarcari urite si dezolante. In R.Moldova toti fura. Nimeni nu crede in acest stat, toti stiu ca el nu are viitor, dar se prefac precum ca il iau in serios. RMN-eaua se consolideaza, pentru ca Rusia vrea ca atunci, cind – eventual, prin securistii sai aflati la guvernare sau prin cei „de veghe” din spatele guvernantilor, – se va “reintregi” cu RM, sa dicteze aici din plin.

Nu am spus azi aici despre posibila decizie a Curtii Constitutionale, despre atitudinea lui Filat fata de legea organica ce ar putea fi supusa votului, pentru ca e totul clar. Filat si-a intarit pozitiile ca si grupare mafiota la centru si in provincii, pentru ca a fost premier, dar nu este partenerul corect si moral ca sa respecte intelegerile cind altii le-au respectat si i-au oferit cadrul de a se manifesta. E posibil sa urmeze si el calea PPCD sau PDAM, pentru, ca, de fapt, PLDM este un PDAM-2, chiar mai jalnic in plan moral si politic. V-ati putut imagina asa ceva dupa „Moldova fara Voronin!”, „Moldova fara comunisti!”? Eu una – nu.

In concluzie – spectacol, unul tot mai jalnic, avem. Piine – nu avem. Sau avem mai putina. Insa, ce am votat, asta mincam. In loc de piine.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

68 Comments

Add a Comment
  1. Pt Cititor

    Degeaba aveti acest nickname. Un Cititor trebuie sa citeasca, dar nu faceti asta. Au fost interzise TOATE PARTIDELE DE SORGINTE COMUNISTA. Adica si PCRM.

  2. Tatal „oficial” al lui Putin a fost un terorist, iar mama lui traieste foarte saraca in Georgia…

    ……

    «Официальный» отец Путина был террористом

    Время публикации: Сегодня в 16:24

    Сайт WikiLeaks опубликовал все 251 287 документов из переписки американских дипломатов с госдепом США.

    В одной из депеш, отправленной в Вашингтон из посольства США в Таллинне в конце 2009 года, посол США ссылаются на вице-канцлера МИДа Эстонии Харри Тиидо, который объяснил, почему Путин ненавидит эстонский народ
    По словам Тиидо, во время второй мировой войны «официальный» отец Путина был сброшен с парашютом для проведения терактов в Эстонии, освобожденной германской армией от сталинских орд. Русский террорист был пойман эстонскими крестьянами, которые сдали его властям.

    Преступнику удалось бежать, но при побеге он был ранен. Поэтому Путин затаил личную черную злобу приемного сына террориста на эстонцев и Эстонии, сообщил американскому посольству в Таллинне Харри Тиидо.

    Недавно приемный сын террориста Путин на сходке путинюгенда «Селигер-2011» поведал о том, как его фальшивый отец выжил в тербанде НКВД, орудовавшей в освобожденной Эстонии — из 28 стволов в банде в живых остались всего четверо. Из госпиталя домой после тяжелого ранения недобитый Путин старший вернулся на костылях.

    Согласно официальным святцам, террорист Владимир Спиридонович Путин был членом русского бандформирования «330-ой стрелковый полк 86-й дивизии Красной армии». После возвращения с войны террорист якобы был мастером на заводе имени какого-то товарища Егорова. Он умер в 1999 году.

    В свою очередь австрийское издание на английском языке Austrian Independent, взявшее в августе интервью у эстонского премьер-министра Андруса Ансипа отмечает, что рядовые русские не понимают и не разделяют звериной ненависти Путина к эстонцам.

    «Одна десятая нашего экспорта идут в Россию, несмотря на призыв Путина бойкотировать эстонские товары», подчеркнул Ансип.

    Напомним, что по официальной чекистской биографии Путин является сыном Владимира Спиридоновича Путина. Однако по данным независимых исследователей, настоящим отцом Путина является житель Урала Привалов, а его мать – Вера Путина, до сих пор проживает в Грузии (именно из-за того, что его мать вышла замуж за грузина, который не очень жаловал пасынка, у Путина развилась личная ненависть к Грузии).

    Video:

    http://video.google.com/videoplay?docid=2431235612440671382#

  3. La 20 de ani de Independenţă Academia revine la chestiunea limbii şi istoriei românilor

    Rezoluţia Conferinţei Știinţifice 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova

    Participanţii la Conferinţa Știinţifică 20 de ani de proclamarea Independenţei Republicii Moldova, organizată de Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău, 24 august 2011:

    Constată că într-o societate democratică, cercetarea în domeniul științelor socioumane precum și învăţământul istoric, juridic și lingvistic, constituie componente esenţiale ale sistemului academic şi al celui educaţional;

    Menţionează contribuţia esenţială a cercetătorilor din mediul academic și universitar la elucidarea problemelor cu care se confruntă societatea noastră în perioada de trecere de la totalitarism la democraţie;

    Apreciază aportul oamenilor de știință la procesul de renaştere naţională și de democratizare a societății.

    Prin promovarea adevărului științific privitor la limbă, istorie și sistemul de drept, oamenii de știință și cultură au contribuit la decretarea limbii române drept limbă de stat, la reintroducerea alfabetului latin, la adoptarea Tricolorului ca drapel național și a Stemei de Stat a Republicii Moldova.

    Prin reformarea sistemului educațional și promovarea valorilor culturale naționale s-a îmbunătățit esențial calitatea învățământului, generații întregi de cetățeni și-au recăpătat demnitatea națională și conștiința civică.

    Este incontestabilă contribuția comunității științifice la proclamarea Suveranității și Independenței Republicii Moldova. Prin principiile și dezideratele sale, prin întregul său conținut, Declarația de Independență din 27 august 1991 constituie actul fondator fundamental și suprem al existenței Republicii Moldova ca stat democratic, independent și indivizibil. Acest document reprezintă adevăratul și unicul act de identitate politică și națională al Republicii Moldova.

    Participanţii la Conferinţă reiterează punctul de vedere exprimat de Academia de Științe a Moldovei cu privire la Limba noastră română (1994) și cu privire la Istoria noastră națională românească (2003).

    Comunitatea științifică a constatat și a reiterat, în repetate rânduri, că din cele mai vechi timpuri, populaţia dintre Prut şi Nistru a cunoscut aceleaşi procese etnice şi culturale pe care le-a parcurs întreg neamul românesc din spaţiul carpato-danubiano-pontic. Poporul care s-a format şi dezvoltat, timp de secole, într-o ambianţă etnoculturală comună, de o parte şi alta a Munţilor Carpaţi, de-a lungul Dunării, în dreapta şi în stânga Prutului și pe ambele maluri ale Nistrului, are aceeaşi origine etnică, vorbeşte aceeaşi limbă, este de aceeaşi credinţă, are aceleaşi tradiţii şi obiceiuri şi s-a condus de aceleaşi norme juridice, nescrise sau scrise. Aceste adevăruri servesc drept temei pentru ca fenomenele sociale şi procesele istorice respective să constituie domenii prioritare de cercetare. Comunitatea etnoculturală, de secole, justifică întru totul ca limba noastră maternă să recapete denumirea firească de Limbă Română și istoria noastră națională să se numească precum e firesc – Istoria Românilor. O asemenea abordare este în deplin consens cu tradițiile vechi cărturărești și cu concepțiile fondatorilor și continuatorilor istoriografiei române: Mihail Kogălniceanu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, A. D. Xenopol, Nicolae Iorga şi mulţi alţii.

    Discuţiile purtate în ultimul timp în societate referitoare la denumirea limbii de stat, denumirea şi conţinuturile cursului de istorie naţională predat în învăţământul preuniversitar, speculațiile extraștiințifice în jurul chestiunii identitare impun comunitatea științifică să se pronunțe explicit asupra tuturor acestor chestiuni de maxim interes public.

    În acest context, noi, participanţii la Conferinţa ştiinţifică 20 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova:

    1. Ne pronunţăm pentru revenirea în învăţământul preuniversitar, la treapta gimnazială, a cursurilor distincte de istorie a românilor şi de istorie universală şi predarea problematizată a acestor cursuri în clasele liceale;

    2. Exprimăm convingerea că educația istorică din învăţământul preuniversitar şi-ar putea atinge obiectivul doar în cazul în care va finaliza cu susţinerea obligatorie a examenului de capacitate la istorie, la treapta gimnazială, și a examenului de bacalaureat, la treapta liceală, începând cu anul curent de învățământ, situaţie care, de altfel, am avut-o în sistemul educaţional până în anul 2005;

    3. Ne pronunțăm pentru aducerea în concordanță a normelor constituționale și a legislației în vigoare privind denumirea limbii de stat, în conformitate cu adevărul științific consacrat și cu prevederile Declarației de Independență a Republicii Moldova;

    4. În scopul excluderii imixtiunii factorului politic, propunem ca problemele legate de istoria, limba, literatura și cultura noastră să fie delegate AȘM, unicul for în drept și cu competența de a se pronunța în aceste domenii;

    5. În speranța depășirii impasului politic și social, ne pronunțăm pentru o amplă reforma constituțională. Propunem ca Declarația de Independență a Republicii Moldova să devină parte componentă a textului Constituției, așa precum a fost în proiectul elaborat de grupul de lucru în anii 1992-1993.

    Luând în considerare problemele cu care se confruntă astăzi societatea, pe plan social, politic, economic, cultural, științific etc., și dezideratele strategice de edificare a statului de drept și integrare europeană, fiind conștienți de responsabilitatea ce revine comunității științifice la valorificarea patrimoniului istorico-cultural național, noi, participanții la Conferință, ne exprimăm deplina disponibilitate de a contribui, prin întregul nostru potențial științific, la realizarea obiectivelor formulate, fapt care reclamă univoc păstrarea și fortificarea Academiei de Științe ca for științific și cultural suprem al Republicii Moldova.

    Considerăm că potenţialul ştiinţific și uman din domeniul științelor socioumane trebuie să devină forță edificatoare a unei societăți democratice și prospere, iar valorile noastre naționale să faciliteze calea Republicii Moldova spre integrarea europeană.

    Adoptată la Chişinău, 24 august 2011

  4. Rezoluţia Conferinţei Știinţifice 20 de ani
    de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova
    Academia de Stiinte a RM
    Chisinau, 24 august 2011

    Printre semnatari s-au numărat:
    http://www.cuvantul.legco.md/article/1108/

    http://www.rgnpress.ro/categorii/eveniment/2926-conferina-tiinific-20-de-ani-de-la-proclamarea-independenei-republicii-moldova.html

    1. acad. Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2. Elena Beleacova, dr. în economie,
    director general al Biroului Relaţii Interetnice al Republicii Moldova.
    3. Gheorghe E. Cojocaru, doctor în istorie, conferenţiar universitar,
    director al Institutului de Istorie, Stat şi Drept al AŞM,
    4. Anatol Ţăranu,
    doctor în istorie, conferenţiar universitar,
    5. Vasile Bahnaru, doctor habilitat în filologie, profesor universitar,
    director al Institutului de Filologie al AŞM etc.
    6. Nicolae Enciu, dr. hab. în istorie, conferenţiar universitar, IISD al AŞM
    7. Andrei Smochină, dr. hab. în drept,
    profesor universitar, vicedirector al IISD al AŞM
    8. Victor Moraru, dr. hab. în ştiinţe politice, profesor universitar,
    director al Institutului Integrare Europeană şi Ştiinţe Politice al AŞM
    9. Victor Juc, dr. în filozofie, conferenţiar universitar, IIEŞP al AŞM
    10. Gheorghe Bobână, dr. hab. în filozofie,
    profesor universitar, IIEŞP al AŞM
    si altii.

  5. RUSIA SE AFLA INTR-UN HAOS CARE SE VA TERMINA CU CADEREA REGIMULUI, SPUNE un specialist occidental intr-un interviu la Vocea Americii.


    http://inotv.rt.com/2011-09-05/Rossiya-perezhivaet-haos-konca-rezhima

    Билл Браудер: Россия переживает хаос конца режима

    Время публикации: Сегодня в 13:03

    В интервью интернет-телевидению русскоговорящей службы «Голос Америка» крупный западный специалист по России Билл Браудер, глава компании «Эрмитаж-Капитал», рассказал о предстоящем крахе чекистской клики Медведева-Путина:

    «У нас значительный амбициозный план, согласно которому мы намерены добиться правосудия для людей, убивших Сергея Магнитского.

    Наш следующий шаг — сделать так, чтобы в Европе последовали примеру США и приняли схожее законодательство. И здесь нужно понимать, что для людей, которые убили Сергея Магнитского, очень важна возможность ездить в Европу. У них счета в европейских банках, у них собственность в Европе. Их дети получают в Европе образование. Они совершают свои преступления в России, крадут в России деньги только для того, чтобы потом иметь возможность потратить их в Европе.

    В Европе все немного испуганы, поскольку русские по этому поводу очень шумят. При этом тот факт, что США ввели визовые ограничения по этому делу, привел к двум результатам. В первую очередь, это создало очень важный прецедент.

    Во-вторых, это продемонстрировало, что угрозы России ни к чему не привели. Все, что Россия говорила об ужасных последствиях введения Соединенными Штатами визовых ограничений, не материализовалось.

    Сегодня ничего не произошло. Россия петушилась, угрожала, но все это было только фарсом.

    Сейчас, когда Европа видит, что Америка уже продвинулась с этой инициативой, понимает, что русские в данном случае — только кучка крикунов, не производящих ничего, кроме шума, продвинуть эту инициативу в Европе будет значительно легче.

    Россия угрожала Европе и США. Они много чего говорили: «Мы прекратим сотрудничество по иранской проблеме», «сотрудничество по Северной Корее», «не будем сотрудничать по вопросам транзита грузов в Афганистан».

    Европе они грозили отключением газа. Однако если подумать, разве они могут пойти на такие меры, для того чтобы защитить 60 человек, которые украли у государства 230 миллионов долларов и убили честного русского человека, который сообщил об этих правонарушениях?

    Разве они готовы разрушить всю сеть дипломатических и коммерческих отношений для того, чтобы защитить этих людей? Они США всем этим угрожали, однако прекратили ли они сотрудничество по Северной Корее? Нет! Прекратили сотрудничество по Афганистану? Нет! Так что все это — пустые угрозы.

    Люди в списке Кардина — это лишь вершина айсберга. Самые высокопоставленные лица в списке сенатора Кардина — заместитель генерального прокурора, заместитель министра внутренних дел, глава департамента по борьбе со шпионажем ФСБ. Это пока самые высокопоставленные лица в списке.

    Почему там нет более значимых фигур? В этот список вошли только те имена, которые фигурируют в документальных свидетельствах, где есть их росписи. Судье легко доказать, что они имеют отношение к смерти Сергея Магнитского.

    Над ними есть еще и другие люди, мы это знаем точно. Они на документах, нам доступных, подписи не ставили. Но мы в какой-то момент получили доступ к тем документам, с помощью которых можно доказать виновность более высокопоставленных чиновников.

    Пока, для того чтобы в нашей кампании было абсолютно не к чему придраться, мы называем имена только тех, против кого у нас есть доказательства.

    Если мы посмотрим на эту ситуацию внимательно, мы осознаем ее беспрецедентность. Впервые в новейшей истории — как минимум за последние 20 лет — против России применяются международные санкции.

    Для России это огромное оскорбление. Они сейчас в министерстве иностранных дел и Кремле ломают голову над тем, как с минимальными усилиями заставить этих иностранцев перестать придираться.

    Ну вот, они и придумали: давайте найдем кого-то рангом поменьше, к примеру, тюремных врачей. Эти люди, кстати, даже отношения никакого не имеют к украденным сотням миллионов долларов и к пыткам Магнитского.

    Ну, так вот, русские решили посмотреть, поверят ли наивные иностранцы такому трюку и отступят ли они со своими требованиями. Я не против того, чтобы эти врачи были наказаны.

    Они определенно сыграли роль в смерти Магнитского. Однако это только двое из шестидесяти. Остаются еще 58 человек, которых должно настичь правосудие.

    Россия в этой ситуации пытается отделаться малым: понести наименьшие жертвы, для того чтобы отделаться от назойливых иностранцев — США и ЕС. Могу вас заверить: это не сработает. В этом меня заверило множество высокопоставленных чиновников, как в США, так и в Европе.

    На сегодняшний момент США ограничились запретом на выдачу виз по делу Магнитского.

    Мы будем продолжать убеждать Вашингтон в необходимости заморозить активы, назвать имена и так далее.

    Также мы будем лоббировать, чтобы такая политика применялась и к другим нарушителям прав человека. Это именно то, что внесено в законодательство, названное по имени Сергея Магнитского.

    Если вы поговорите с людьми из госдепартамента, они вам скажут, что лучше не разглашать все имена, внесенные в список, поскольку в этом случае те, кто замешан в правонарушениях подобного рода, будут бояться того, что они внесены в этот список.

    Если предположить, что число замешанных в дело Магнитского, скажем, тысяча человек, а в списке находятся только имена шестидесяти, почему бы не заставить всех остальных, кто этого заслуживает, серьезно поволноваться.

    Цель не в том, чтобы заставить россиян бояться. В России около 140 миллионов честных, добропорядочных людей, которые не должны волноваться.

    Есть, однако, около миллиона, которые вовлечены в разного рода коррупционные сделки. Они все точно должны поволноваться по поводу «Акта Магнитского», потому что после того, как с виновными по делу Магнитского будет все решено, применение этого законодательства будет постепенно распространяться на всех остальных нарушителей прав человека.

    Эти люди должны будут оставаться в России и бояться выезжать за ее пределы. И когда в России появится новое руководство, которое всерьез начнет рассматривать эти правонарушения, они не смогут покинуть страну и избежать уголовного преследования.

    Прямо сейчас от России я, конечно, не ожидаю ничего хорошего. Сейчас власти проводят массированную кампанию покрывательства тех, кто виновен в смерти Магнитского.

    Сейчас мы в России наблюдаем то, что называется хаосом конца режима:

    люди, нелегально делающие деньги за счет того, что они занимают тот или иной пост, не знают, сохранят ли они эти посты за собой после президентских выборов.

    Поэтому они пытаются максимизировать свои прибыли. Сейчас инвестиционный климат самый худший, поскольку чиновники заинтересованы в том, чтобы вытрясти из бизнесменов все возможное.

    Нам по-прежнему продолжают угрожать самыми разными способами. Но я вам одно могу сказать: останавливаться мы не собираемся.

    Меня недавно приглашали на допрос в Россию те же самые люди, которые арестовали Сергея Магнитского, подвергли его пыткам и убили, в конце концов.

    Я хотел бы этих людей пригласить в Лондон, потому что у нас в Лондоне на них большие виды».

  6. Pentru RUSOAICA,

    IN LOC DE RASPUNS LA OBSERVATIILE MATALE iti recomand sa meditezi la numeroasele crime si acte TERORISTE comise de bandele de nelegiuiti din Rusia.

    Iata ce spune un disident rus, aflat in emigrare in Georgia, ca RUSIA ESTE UN STAT DE CRIMINALI care reprezinta un pericol pentru omenire dar si pentru Rusia insasi.

    ….

    ГРУЗИЯ. Русский оппозиционер: «Россия — враг всего цивилизованного человечества»

    Время публикации: Сегодня в 16:47

    По сообщениям грузинских СМИ, русский оппозиционер Андрей Деревянкин, которого уже 33 года преследуют российские спецслужбы, попросил политического убежища в Грузии. Об этом сообщает Pik.tv.

    52-летний Деревянкин обратился с просьбой об убежище в администрацию президента Грузии. Он заявил в эфире Pik.tv, что выбрал именно эту страну, так как не стремится к комфорту и благополучию, а намерен приложить все силы к «борьбе с нашим общим врагом». По свидетельству Деревянкина, современная Россия и режим Путина — «враг всего цивилизованного человечества» (опасный в том числе и для русского народа).

    Деревянкин в прошлом трижды попадал в заключение по политическим мотивам. По данным открытых источников, оппозиционер находился в русском ГУЛАГе в 1984–1987, 1997–1998 и 2000–2004 годах. Его обвиняли в таких «преступлениях», как «антисоветская агитация и пропаганда», «призывы к вооруженному свержению (нелегитимной чекитстской) власти» и приготовление к созданию народных партизанских отрядов .

    Сейчас Деревянкин возглавляет комитет Катынь-2, который, пользуясь в значительной мере материалами Кавказ-Центра, ведет независимое расследование сбития тербандой ФСБ по приказу Медведева и Путина самолета президента Польши Леха Качиньского под оккупированном Россией Смоленском в русском теракте 4/10. Кроме того, оппозиционер осуждает захват русскими неоколонизаторами грузинской провинции Южная Осетия и требует, чтобы Россия выплатила Грузии необходимые репарации и контрибуции.

  7. Pentru Rusoaica si toti rusofonii,
    cititi adevarul despre politica gresita a Rusiei.

    Japonia protesteaza ca Rusia a ocupat NELEGITIM teritoriile ei de nord.

    ………..

    ТОКИО. У России нет никаких юридических прав на захваченную ей северную Японию

    Время публикации: Сегодня в 16:49

    Министр иностранных дел Японии Коитиро Гэмба, вступивший в должность 2 сентября, заявил, что Россия не имеет юридических оснований владеть северной Японий, пишет газета The Asahi Shimbun.

    Он выразил свое отношение к Северным Территориям, который руссекие захватили в 1945 году в ходе вероломного нападения на Японию, без объявления войны и в грубейшее нарушение мирного договора между двумя странами: «Они заняты и управляются в форме, которая не имеет юридических оснований».

    Ранее Гэмба говорил журналистам, что «не смогу принять то, что неприемлемо, и буду это четко говорить».

    B Японии прошло масштабное празднование Дня Северных Территорий, в ходе которого была сожжена трехполостная тряпка для мытья сортиров или для вытирания ног как половик, которую Россия называет своим флагом.

    Свое давление на Россию в вопросе оккупированной и порабощенной русскими северной Японии эта страна усилила во второй половине 2009 года. 24 ноября правительство этой страны утвердило документ, в котором подтверждается, что север Японии незаконно оккупируется Россией.

  8. P-tru Rusoaica
    Multumesc p-tru link. M-au amuzat baietii tare

  9. Scrieti mai ,chupa-chups,si in limba oficiala(macar),daca in limba romana,va este greu sa pronuntati,macar cuvantul : „tovarase” …!

  10. Trubadur , я внимательно все прочитала.

    „люди, нелегально делающие деньги за счет того, что они занимают тот или иной пост, не знают, сохранят ли они эти посты за собой после президентских выборов.
    Поэтому они пытаются максимизировать свои прибыли”.

    Теперь убедите меня в том, что у нас все иначе.

  11. Rusoaica, draga,
    tocmai aici este si problema, ca peste tot spetiul ex-sovietic este aceeasi situatie, iata de ce vrem sa iesim din acest „comunism”.
    stiu ca si in Occident este mafie si coruptie si, totusi, oleaca este mai bine. deci, noi vrem macar oleaca mai bine sa fie si la noi si chiar si Rusia.

    Poporul rus este dus in eroare

  12. Trubadur, я с Вами полностью согласна. Думаю, мы (rusolingvi) не окажемся с вами по разную сторону баррикад.
    Давайте жить дружно!

  13. Kazahstan. Kazahii cer ca limba rusa sa nu mai fie folosita pe teritoriul Kazahstanului la acelas nivel cu limba de stat kazaha. In acest scop a fost elaborat un proiect de lege care acum se discuta pe larg in mass media kazaha.

    …. SE DESTEAPTA POPOARELE!

    КАЗАХСТАН. Казахи требуют «обучить русского медведя молитве палкой»
    Время публикации: 6 сентября 2011 г., 23:37

    Казахи требуют исключить из конституции норму об обязательном использовании русского наравне с казахским языком.

    «Обучить медведя молитве палкой» призывает в открытом письме группа активистов, защищающих национальное информационное пространство Казахстана от русских изданий, выступивших против нормы Об обязательном обращении к государственным органам на государственном языке, сообщают СМИ.

    Казахи заявили что русский язык вводит народ в заблуждение.

    Речь в обращении идет о законопроекте «О внесении изменений и дополнений в некоторые законодательные акты Республики Казахстан по вопросам государственной языковой политики», появившемся в начале августа в информационном поле Казахстана. В документе заново переосмысливалась языковая политика Казахстана.

    Под письмом стоят подписи – их более 100 – не только политиков патриотического толка, но и представителей конструктивной» оппозиции, лидера «зеленых» и многих других. В послании говорится, что оно направлено президенту Назарбаеву, премьер-министру Масимову, а также спикерам обеих палат парламента.

  14. RUSIA CONTINUA politica terorista, discriminatorie fata de popoarele mici pe care le supun genocidului. Nimic nu s-a schimbat in mentalitatea si in viziunea rusilor.
    In Lituania a avut loc o discutie la masa rotunda la care s-a discutat pe larg politica gresita a Kremlinului fata de alte popoare, in special Cecenia, fata de care Occidentul a inchis ochii si se face ca nu vede…

    Intre timp, poporul cecen este in mod barbar terorizat in propria lor Patrie si aproape nimeni nu le ia apararea.

    ………… LISESTE SOLIDARITATEA UMANA IN ACEASTA LUME??

    ВИЛЬНЮС. Вековые традиции России не изменились — геноцид малых народов и превращение их в рабов
    Время публикации: 6 сентября 2011 г., 23:36

    По сообщению литовской газеты Klaipeda Diena, выступая на круглом столе в литовском парламенте 6 сентября по случаю 20-летия провозглашения независимости ЧРИ, известный литовский политик консерватор Рытас Купчинскас напомним о том, что представляют собой русские и осудил западноевропейцев за потакание кровавым русским злодеяниям на Кавказе:

    «Сейчас мы организовали тут круглый стол и вспоминаем провозглашение 20 лет назад чеченской независимости. Конечно, мы снова пытаемся обратить внимание на болезненную судьбу чеченского народа.

    Однако в глобальном сообществе на эту глубокую трагедию не обращают внимания.

    Россия продолжает свои многовековые традиции: истребление малых народов в ходе своих завоеваний и превращение их в своих рабов. Сейчас, в цивилизованном 20 и 21 веке, репрессивный аппарат русского правительства остался точно таким, каким он был всегда», засвидетельствовал литовский парламентарий.

  15. Dna Pavlicenco
    Regret ca vorbiti fara a avea habar despre starea reala a lucrurilor. Las la o parte ca este o mare problema a determina ce inseamna „de sorginte comunista” si constat doar faptul ca induceti lumea in eroare. Si drept dovada reproduc mai jos textul HP nr. 783 din 23 august 1991 prin care a fost interzis expres partidul comunist existent atunci fara nici o trimitere la diferite „sorginte”
    H O T Ă R Î R E
    cu privire la Partidul Comunist din Moldova

    nr. 683-XII din 23.08.91

    Veştile nr.11-12/91, 1991

    * * *
    De-a lungul anilor, Partidul Comunist din Moldova, care este o parte componentă a PCUS, a dus o politică antipopulară. Urmărind scopuri utopice, Partidul Comunist, care a uzurpat puterea şi s-a substituit organelor puterii şi administraţiei de stat, a fost organizatorul represiunilor şi deportărilor în masă, al colectivizării forţate, al foametei planificate, devalorizînd şi nimicind metodic şi sistematic cultura naţională, obiceiurile şi tradiţiile populare, limbile naţionale, falsificînd istoria.
    Executînd orbeşte directivele Centrului imperial, Partidul Comunist din Moldova a deformat dezvoltarea economiei naţionale a republicii, conducînd o catastrofă ecologică şi o degradare considerabilă a fondului genetic al societăţii. Fuziunea Partidului Comunist cu structurile puterii şi administraţiei de stat şi uzurparea de către acesta a rolului conducător în societate au dus la acumularea, pe seama mai multor generaţii de cetăţeni ai republicii, a unor imense mijloace materiale în mîinele respectivului partid.
    Nefiind înregistrat în modul stabilit şi acţionînd contrar legii, Partidul Comunist din Moldova caută cu orice preţ să menţină regimul totalitar, sistemul administrativ de comandă şi vechile practici. El a acţionat împotriva renaşterii naţionale a poporului moldovenesc, fapt demonstrat de faimoasele Teze ale CC al PCM din 1988, a contribuit la formarea, pe teritoriul statului nostru suveran, a două pseudorepublici – marionete ale Centrului, a pus obstacole în calea înfăptuirii reformelor economice şi politice, vădindu-şi astfel caracterul conservator, reacţionar.
    Faţa adevărată şi scopurile minuţios camuflate ale Partidului Comunist s-au manifestat deosebit de pregnant în organizarea şi sprijinirea înfăptuirii loviturii de stat anticonstituţionale de dreapta, întreprinsă de un grup de persoane de orientare extremistă, reprezentînd partea cea mai reacţionară a societăţii şi alcătuită din exponenţi ai aparatului de partid nomenclaturist, ai complexului militar-industrial şi din grupul de deputaţi „Soiuz”, lovitură care a avut loc în noaptea de 18 spre 19 august 1991 şi a fost îndreptată spre răsturnarea prin mijloace violente a puterii de stat instaurate în mod legal.
    În temeiul Decretului cu privire la puterea de stat, articolelor 4 şi 7 ale Constituţiei Republicii Moldova,
    Prezidiul Parlamentului Republicii Moldova
    HOTĂRĂŞTE:
    1. Se interzice activitatea Partidului Comunist din Moldova pe întreg teritoriul republicii.
    2. Se naţionalizează întreaga avere a Partidului Comunist din Moldova, care se consideră de acum înainte proprietate de stat a republicii, dreptul de a dispune de ea transmiţîndu-se Guvernului Republicii Moldova.
    3. Guvernul Republicii Moldova să ia imediat sub pază bunurile naţionalizate (clădirile, mijloacele de transport, întreprinderile, editurile, tipografiile, documentele arhivei de partid ş.a.), inclusiv bunurile transmise prin tranzacţii altor persoane.
    4. Guvernul Republicii Moldova să ceară organelor de resort ale U.R.S.S. să transmită neîntîrziat Republicii Moldova toate documentele şi materialele de arhivă vizînd activitatea Partidului Comunist din Moldova.
    5. Preşedintele Băncii Naţionale a Moldovei să sisteze toate operaţiile băneşti potrivit conturilor Partidului Comunist din Moldova, structurilor organizatorice, întreprinderilor şi filialelor acestuia şi să verse mijloacele băneşti, inclusiv valuta, în venitul bugetului republicii.
    6. Controlul asupra îndeplinirii prezentei Hotărîri se pune în sarcina Primului ministru al Republicii Moldova.
    7. Prezenta Hotărîre intră vigoare din momentul adoptării ei.

    PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI Alexandru MOŞANU

    Chişinău, 23 august 1991.
    Nr.683-XII.

    __________
    Hotărîrile Parlamentului
    683/23.08.91 Hotărîre cu privire la Partidul Comunist din Moldova //Veştile 11-12/91, 30.12.1991

  16. Scuze. Trebuia sa scriu HPP, caci actul este adoptat de Prezidiul Parlamentului si nu de catre Parlament.
    Si un apropo. Daca atunci s/ar fi pus problema respectarii legii adoptarea acestui act ar fi fost pusa sub un mare semn de intrebare.

  17. Rețeta eșecului: ignoranță la vest de Prut, complexe de inferioritate la est de Prut

    http://www.acum.tv/articol/38136/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *