Pericolul comunizării=mafiotizării și al filatizării-remankurtizării

Stau si ma minunez ce inventii le pot veni in cap lucinskistilor din armata verde. Dupa ce ne-au aburit cu „Moldove fara voronin si fara comunisti”, acum cauta argumente sa ne abureasca pentru a nu ne decomuniza, ci a ne filatiza si mankurtiza, continuind „cu succes” politica antiromaneasca a clanului Voronin-Tkaciuk-Reidman-Greceanii-Dodon, ultimul pupindu-se cu Filat pe platforma moldovenismului stalinist.

In Republica Moldova nu poti gindi si actiona normal nici dupa ce comunistii nu sint la guvernare oficial, pentru ca tentaculele lor patrund si erodeaza partidele pretins democratice, care, de fapt, sint – de atita vreme sau chir d ela bun inceput – un cal troian antiromanesc. Spun, in acesti ani, ca PLDM e partid imoral si iata o vedem tot mai evident.

Lucinski e in spatele PLDM – cel care nu poate avea alte idealuri decit comuniste, pentru ca tineretea lui de komunist activ si iubit de femei este la Moscova, in trecutul sovietic, de care „urmasii”, chiar si avind studii pe la Iasi, nu se pot desprinde. avind – si ei – misiuni antiromanesti, promoldoveniste. L-au terfelit si l-au tras comunistii pe platforma lor moldovenista pe Stefan cel Mare – Cel Mai Mare Roman din spatiul nostru national -, iar acum si-l trage sub el Filat, vrind si el, ca si Voronin odinioara, sa ne induca opinia ca, prin alierea-i cu peceremistii antiromani, ne va salva. Ce-i drept, nu stim de cine ne va salva.

Parca se vorbea de o sedinta comuna a Guvernelor de la Bucuresti si Chisinau. E tocmai timpul ca, la aceasta sedinta, sa se examineze si Apelul Forului Democrat al Romanilor din R.Moldova, care a cerut ca acestea sa discute chestiunea reintregirii neamului romanesc pina in anul 2012. De ce nu mai auzim nimic de cooperarea romano/moldo/-romana?

Filat acum are alte preocupari – cum sa ne faca mai inghitibila apropierea de Voronin. Vreau sa ii intreb pe „intelectualii” nostri, care se pretind de marca si cu pondere: va place acum ce se intimpla? De ce taceti si nu va organziati? Oare nu ati inteles, daca va pretindeti romani adevarati, ca Moscova, prin Lucisncki, cel care a darimat, cu Voronin si Rosca, ADR-ul, acum vrea sa darime si AIE-2? 

Vitalia Pavlicenco

Si un articol foarte elocvent al lui Constantin Tanase

http://www.timpul.md/articol/filat-a-recunoscut-ca-nu-poate-guverna-fara-voronin–25388.html

„Filat a recunoscut ca nu poate guverna fara Voronin”

Moto: Setea de glorie e ca râia, de ce-o scarpini, de ce te mănâncă (Al. Vlahuţă) 

„Principalul eveniment politic al săptămânii care s-a scurs a fost, indiscutabil, „mesajul către naţiune” de marţea trecută al premierului Vlad Filat, liderul PLDM. Regizat şi jucat după toate canoanele genului, evenimentul va rămâne în memoria noastră ca o mostră clasică de PR şi manipulare. Ar fi însă greşit să reducem semnificaţia evenimentului doar la acest aspect. Mesajul lui Filat, dincolo de scopul lui pur manipulator, a avut şi o valoare practică – a fluierat startul campaniei de lichidare a actualei coaliţii de guvernământ şi de pregătire a alegerilor anticipate.

Scriam ceva timp în urmă despre un posibil proces de peceremizare a PLDM. Reacţia a fost cea aşteptată: presa proguvernamentală şi cea comunistă, pe o singură voce cu jurnaliştii din dotarea personală a premierului, în loc să mediteze asupra fenomenului peceremizării PLDM – fenomen ce are loc sub ochii noştri, s-au dedat la atacuri la persoană asupra subsemnatului şi la insinuările devenite deja tradiţionale despre… intrarea mea în slujba lui Lupu, Ghimpu şi Plahotniuc! Nu m-au deranjat respectivele mici ticăloşenii de presă din simplul motiv că, oricât ar dori aceştia să schimbe accentele şi să „mute centrul de greutate”, pentru a determina opinia publică să vadă realităţile cu ochii lor, nu le va reuşi, fiindcă viaţa bate filmul şi nu poţi ascunde sula în sac – ea sparge sacul şi i se vede vârful.

Moldova, ai televiziune! Ei si?

Un cuvânt aparte doresc să spun în acest context şi despre aşa-zişii analişti politici care s-au pronunţat asupra evenimentului discutat. Ca şi alte dăţi, prestaţia lor a fost sub cota admisibilă şi m-am convins încă o dată de un adevăr – Moldova are televiziuni, dar nu are jurnalişti de televiziune şi analişti politici pentru televiziune. Apariţia la ecran şi analiza operativă, pe viu, a unui eveniment politic sunt în egală măsură o meserie, o artă, o ştiinţă şi o vocaţie. Cei care ies seară de seară la TV uită că dincolo de sticlă îi urmăresc sute, poate, mii de oameni, dintre care cel puţin jumătate sunt mai deştepţi decât ei, chiar dacă nu-s invitaţi la televizor să-şi dea cu părerea. De la un analist politic invitat la televiziune se cere nu doar tupeul de a apărea la ecran cu orice preţ, ci şi opinii proprii, să se descurce în dialectica evenimentelor, să se poată exprima coerent şi corect gramatical, să poată judeca echidistant lucrurile şi să aibă curajul de a pune invitatului întrebări tranşante şi incomode. Îi priveşti pe unii dintre aceşti „analişti” şi constaţi cu stupoare că ei nu lucrează pentru public, ci pentru televiziune şi… invitatul emisiunii. Incapacitatea de a pătrunde în esenţa celor discutate şi frica de a nu-l deranja pe cel invitat îi fac penibili şi caraghioşi. Aici trebuie să caute managerii televiziunilor audienţa modestă a instituţiilor lor. Când aceste televiziuni se umflă în pene că ar fi independente, te apucă râsul-plânsul!

Astfel, nu m-a mirat superficialitatea cu care aceşti analişti au analizat mesajul premierului. Am revenit de câteva ori asupra discursului lui Filat şi m-am convins că respectivul discurs nu rezistă unei critici cât de cât serioase şi pertinente. Totodată, am comparat o „dezbatere” în cadrul unei emisiuni de la o televiziune din Chişinău cu participarea premierului Vlad Filat cu o emisiune de acelaşi gen de la o televiziune din Bucureşti cu participarea premierului Emil Boc. Pe bietul premier Boc l-au trecut zece rânduri de sudori, Robert Turcescu şi Ion Cristoiu nu-l slăbeau, loveau în zece. Ei erau stăpâni în studio. La televiziunea noastră stăpân era Filat – cum numai acesta încrunta sprânceana, curajoşii noştri analişti se înmuiau şi îndulceau vocea. Niciunul dintre ei nu a avut curajul să pună punctul pe „i”, aşa încât o bună parte a privitorilor a rămas contrariată şi nelămurită în privinţa adevăratelor mesaje transmise de Filat, iar aceste mesaje, dacă le analizăm atent şi cu onestitate, ne convingem că sunt periculoase pentru societate.

O contrapunere falsa si periculoasa: comunizare si mafiotizare

Cu siguranţă, cea mai periculoasă şi scandaloasă „teză” a lui Filat este cea care se referă la „mafiotizare şi comunizare”. Citez integral pasajul, pentru a împrospăta memoria cititorilor. „…unul dintre formatorii de opinie care a participat la consultări mi-a spus ca pericolul care pândeşte acum RM nu este comunizarea, ci mafiotizarea, afirmă Filat. Dacă nu vom opri orice tentativă de mafiotizare a ţării, nu vom avea niciodată o Moldovă fără sărăcie şi nu va veni niciodată timpul să ducem schimbarea până la capăt, iar aceste cuvinte vor rămâne doar slogane de campanie electorală”. 

Deoarece Filat s-a înarmat cu această „teza” ca un fel de platformă conceptuală pentru acţiunile sale politice de colaborare cu comuniştii, era foarte indicat ca el să dea numele acestui „formator de opinie”, ca să vedem şi noi ce biografie de creaţie are, ce valori politice a sprijinit până în prezent, să înţelegem şi noi de ce premierul Filat preia opinia acestuia fără a o pune la îndoială, prezentându-ne-o ca pe un verset din Sfânta Scriptură. Oricât de mare specialist ar fi acest „formator de opinie” în domeniul „pericolelor care pândesc RM”, ne permitem să afirmăm că „teza” sa e o curată tâmpenie, ierte-ni-se calificativul, dar altul nu merită. Dacă Filat a înţeles ceea ce noi nu putem înţelege, e cazul să ne explice ce semnifică acest termen, comunizarea, şi dacă semnifică ceea ce intuim noi, reiese că procesul comunizării nu este o realitate vie, ci doar un pericol care pândeşte RM? De asemenea, reiese că mafiotizarea RM nu e o realitate, ci un pericol. Astfel, societatea noastră nu se confruntă cu realităţi, ci cu pericole virtuale.

Cineva spunea că ambiguitatea terminologică e tot atât de periculoasă pentru ştiinţă (iar noi adăugăm: şi pentru politică) precum ceaţa pe mare pentru corăbii. Un premier care iese în „faţa naţiunii” cu un discurs programatic, „deschizător de destine” nu-şi poate permite libertatea să confunde realităţile cu pericolele virtuale. Ideologia şi practica comunistă (comunizarea) nu sunt pericole virtuale care pândesc RM, ci un cancer care o omoară lent, chinuitor şi definitiv de peste jumătate de secol. Comunizarea şi mafiotizarea nu sunt noţiuni disjunctive, cum zic babele de la ţară, ci conjunctive, mafiotizarea fiind unul dintre elementele de esenţă ale practicii comuniste. Sistemul economic edificat de Voronin în cei opt ani de zile este unul prin definiţie criminalizat (adică mafiotizat!). Atât sub aspect teoretic, cât şi sub aspect practic, este o curată găinărie, golănie să contrapui aceste două noţiuni, procese – comunizarea şi mafiotizarea! -, fiindcă ele sunt părţi ale unui şi aceluiaşi întreg, iar a susţine că comunizarea e mai bună, iar mafiotizarea e mai rea este o dovadă de cretinism intelectual şi de lipsă de morală. Păcat că şi „formatorul de opinie” la care face trimitere Filat, şi însuşi Filat, au uitat de acei „trei D” care, chipurile, ar viza doar Transnistria. Unul dintre aceşti D” –decomunizarea – înseamnă, în egala măsură, şi desovietizarea mentalităţilor, şi decriminalizarea economiei, iar decriminalizare inseamna demafiotizare.

Niciun „formator de opinie” de la televiziuni nu l-a luat pe premier la bani mărunţi, lăsând să se înţeleagă că ei sunt de acord cu faptul că mafiotizarea şi comunizarea sunt realităţi diferite şi că, spre deosebire de mafiotizarecomunizarea nu e o treabă chiar atât de urâtă…

O altă inepţie din discursul premierului este următoarea: „Trebuie să recunoaştem, afirmă el, că noi nu luptăm cu comuniştii acum, ei s-au izolat şi aşteaptă (trebuia să mai adaugecuminţi) momentul oportun să revină la guvernare. (Sigur că s-au… izolat – nu organizează mitinguri, nu urlă în faţa Parlamentului „Jos Alianţa!”, nu organizează la NIT „băi de sânge”, nu boicotează şedinţele Parlamentului…). Nu putem să mai continuăm să dăm vina doar pe ei, curând o să facem doi ani de guvernare, iar acest argument îşi pierde din consistenţă. Eu sunt perfect conştient că cetăţenii nu ne vor judeca după cât de eroi am fost în lupta cu comuniştii, ci după câte lucruri bune am făcut pentru ţară”. (Această ultimă frază va intra în antologia demagogiei politice moldoveneşti!) Concluziile care se impun nu sunt deloc vesele. Părerea mea e că prin acest „mesaj adresat naţiunii” Vlad Filat s-a dat bătut – politicianul nr. 1 a recunoscut că nu poate face faţă guvernării fără Voronin. Prin aceasta el i-a aplicat Moldovei o lovitură de imagine zdrobitoare, adevăratul mesaj transmis, fără voia lui, fiind altul, şi anume: RM e o ţară care nu poate fi guvernată fără comunişti. Prin îndemnul său de a-i readuce pe comunişti la putere, Filat a pus pecetea ruşinii pe întreaga clasă politică moldoveană, dar şi pe toţi moldovenii în general – moldovenii sunt un popor care nu se poate desparţi de comunişti şi comunism. Acesta este, din punctul meu de vedere, adevăratul mesaj care a fost transmis de Filat opiniei publice interne şi internaţionale.

Filat schimba vectorul politic si geopolitic al R.Moldova

Cum era şi de aşteptat, mesajul lui Filat a fost repede „prins” de comuniştii declaraţi, dar şi de oportuniştii care stăteau în hibernare – aceştia s-au trezit şi au prins a-l lăuda pe Filat! Nimic mai distrugător şi mai dezonorant pentru Filat decât laudele venite de la acei care ieri îl numeau „contrabandistul nr. 1 al ţării, fricos şi laş”. Anticomunişti cu bărbile ninse, dar şi juni cu şorţuleţe de ştefănei ai patriei şi cu puf în loc de mustaţă, au dat glas oportunismului lor refulat cu atâta greu până acum şi au prins a-l încuraja pe Filat să nu mai resusciteze cadavrul Alianţei şi să se ocupe de alegerea preşedintelui… de unul singur, fără cei doi lideri ai AIE. Aceştia consideră că UE i-a dat mână liberă lui Filat, aprobând o eventuală colaborare cu comuniştii. Nu ştiu de unde au luat ei că „UE i-a dat mână liberă lui Filat”, dar, chiar dacă ar fi aşa, de ce credem că UE exprimă voinţa divină? Să ne amintim că UE i-a mai dat o dată mână liberă lui Filat în 2005 când, împreună cu Roşca, Diacov, Serebrian ş.a., l-au adus la putere încă pe patru ani pe Voronin. Atunci voturile electoratului anticomunist au fost folosite pentru menţinerea la putere a comuniştilor. Acum Filat doreşte să repete experimentul. Înţelege oare Filat că, invitând la „colaborare” cu Voronin, el, de facto, schimbă vectorul politic şi geopolitic al RM? Eu unul nu sunt de acord şi protestez vehement împotriva faptului ca votul meu şi al familiei mele să fie folosit de Filat pentru a „salva ţara de… mafie”, readucându-i pe comunişti la treucă.

Regret foarte sincer că în „tezele lui Flat” nu şi-au găsit reflectare adevăratele probleme ale acestei ţărişoare: dezbinarea Moldovei pe criterii etnice, lingvistice şi religioase, votul etnic, sistemul electoral vicios, invazia informaţională a Rusiei împotriva RM, depopularea, generaţiile de copii rămaşi fără părinţi ş.a.m.d. Toate aceste probleme au fost generate de guvernarea comunistă. Şi să declari acum, cum declară Filat, că „guvernul nu se confruntă în acest moment cu opoziţia politică făcută de comunişti, ci cu opoziţia făcută de partidele din interiorul AIE, e dovadă nu doar de oportunism politic şi laşitate, ci şi de criminală complicitate cu un partid profund antiuman, antieuropean şi antimoldovenesc. …Înţeleg, e mai greu să răspunzi la întrebările din acest editorial şi e mai uşor – să mă acuzi pe mine că aş fi intrat „în slujba lui Lupu, Ghimpu şi Plahotniuc”. Eu sunt în slujba cititorului normal, fără prejudecăţi, cu darul gândirii critice şi care nu e îngrijorat de dilema lui Filat (cu cine să rămână în continuare la guvernare cu orice preţ). Moldova cea adevărată nu are dileme: această Moldovă vrea să scape de comunism, iar când spunem comunism, spunem şi mafie!”

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. Președinte comunist la Cahul, cu votul PCRM-PD

  Foto: photos.casata.md
  În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Raional Cahul, cu majoritatea simplă a voturilor din partea PCRM și PD, președinte a raionului a fost ales comunistul Avram Micinschi. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către consilierul PCRM, Petru Burlacu. Potrivit lui, după ce consilierii s-au întrunit în componența deplină și au solicitat o pauză, fracțiunile PL și PLDM nu au mai revenit în sală. Anterior, ședințele au fost amânate de câteva ori.

  Din cei 35 de consilieri, în cadrul ședinței au fost prezenți 21 de aleși locali. 15 consilieri comuniști, 5 democrați și un consilier PPCD au votat pentru candidatura lui Micinschi.

  În consiliul raional Cahul, AIE deține majoritatea: PLDM are 9 consilieri, PL – 4, PD – 6. Vicepreședinții raionului urmează a fi aleși în ședința următoare.

  UNIMEDIA precizează că tot astăzi, la Căușeni, președinte de raion a fost ales un democrat, acesta fiind votat de reprezentanții tuturor fracțiunilor, cu excepția PLDM.

 2. Dna Pavlicenco
  Stau si ma minunez cum pot oameni aparent inteligenti sa lupte cu morile de vint. Altfel nu pot numi obsesia pe care ati facut/o pentru lupta cu PCRM sub o lozinca falsa a luptei cu ororile regimului sovietic. Da in PCRM exista foarte multi nostalgici si, admit, ca si foarte multa lume care ar dori revenirea la timpurile de cindva. Dar daca pretindeti ca sinteti un politician cu viziuni democrate aveti obligatia de a judeca un partid in conformitate cu standardele obligatorii pentru un stat democrat. Inteleg ca n/o sa ma credeti pe mine sau pe oricare alta persoana din aceasta tara asa ca Va sugerez sa angajati niste experti internationali care vor face o analiza nepartinitoare a PCRM si activitatii acestui partid pentru a Va convinge de un lucru care pentru orice specialist in materie de drept si politologie este evident si anume faptul ca PCRM cu toate hibele si pacatele sale este un partid care nu poate fi scos in afara legii si care nu promoveaza principii si valori contrare unui stat de drept. Puteti condamna comunismul in orice tribunal dar aceasta nu are nici o legatura cu existenta PCRM si cu dreptul acestui partid de a participa la procesul de guvernare. Prin ce am scris nu Va indemn sa iubiti sau macar sa respectati PCRM. Nici nu Va indemn sa incetati lupta pentru a exclude accederea lor la guvernare. Incer doar sa Va atrag atentia asupra faptului ca atita timp cit pierdeti timpul cu lupta cu himerele trecutului la putere ajung fie parveniti care au o mentalitate aproape la fel ca cei din PCRM fie analfabeti care dupa mine sint mai periculosi deoarece fura de la oameni increderea intr/un viitor mai bun si contribuie la mentinerea la putere a unor dinozauri

 3. „Va indemn sa iubiti… PCRM” Ha Ha

 4. Povara libertatii noastre

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Un lucru insa-mi pare Doamne c-ai uitat-
  Cumva sa mi-o ridici, sa mi-o aburci pe spate

  De -atunce Doamne, tot ma girbovesc
  Incerc sa misc din loc povara asta.
  Povara ce-o crezuse- m har dumnezeesc
  Asa si sede neclintita linga poarta …

  Si nicidecum si ncdecum nu pot intra
  In raiul asta care- i pestre drum de mine
  Si nici povara Ta n-o pot lasa
  Si ni sa ma ajute nu mai vine nimeni…

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Imi pare rau ca atunci nu te-am rugat
  Sa-mi dai si un salahor.S-o duca el in spate..

  Iutie Osoianu 19 07 2011 Chisinau.

 5. la momentul actual principalul pericol nu este mafiotizarea ci reintoarcerea comunistelor la putere in alainta cu Pcrm iar acest fapt poate duce la schimbarea intregului sistem politic moldovenesc unde doua partide vor avea o majoritate uyluitoare ceea ce le permite sa actioneze dupa placul lor, si aceasta cred ca este cel mai mare pericol si atunci va fi ordine la intreprinderile de stat…cind vor fi privatizate de reprezentantii anumitor grupuri si se varecurge la instaurarea uni monopol economic si politic

 6. D-a Pavlicenco. In editorialul publicat de astazi al lui C. Tanase, d-l Ilie Bratu a lasat cateva comentarii. El ar dori sa publice un articol despre Ghimpu, despre unionismul lui pervers. D-stra ati putea sa publicati articolul lui pe blogul d-stra?

 7. Un politician veritabil trebuie să-şi atingă scopurile propuse – preţul contează, dar mau puţin.
  În politică, mai ales în cea moldavă, doctrine nu există.
  Unirea – cu cel mai mare regret – rămâne o utopie.
  Faza iniţială a unirii – reunificarea Rep. Moldova şi consolidarea politică şi economică a acestui nou stat federal. Faza a doua – Intergrarea în UE.
  Mafie – nemafie – nu mai contează !

 8. Inca odata felicitari Dnei Pavlicenco pentru faptul ca intelege ca au dreptul de a fi eprimate si opinii cu care nu este de acord. Spre deosebire, spre exemplu de Radu Busila, care a sters comentariul la analiza (de altfel de doi bani) pe care a facut/o la proiectul legii privind prevenirea si combaterea discriminarii

 9. Lasa-i dracului Liviule si nu-ti mai batea capul cu toromacii astia sa le explici ce inseamna a fi roman.Virusul muscalesc a patruns atat de adanc in fiinta lor de nu mai pot sa-l scoata veci. Si in fond noi romanii nu mai avem nevoie de un nou Tatar Bunar sau sa irosoim banul contribuabilului roman pentru o populatie greu de digerat.

 10. la momentul actual principalul pericol nu este mafiotizarea ci reintoarcerea comunistelor la putere in alainta cu Pcrm iar acest fapt poate duce la schimbarea intregului sistem politic moldovenesc unde doua partide vor avea o majoritate uyluitoare ceea ce le permite sa actioneze dupa placul lor, si aceasta cred ca este cel mai mare pericol si atunci va fi ordine la intreprinderile de stat…cind vor fi privatizate de reprezentantii anumitor grupuri si se varecurge la instaurarea uni monopol economic si politic

 11. Lui MEHMET…

  V-am spus să vă astâmpăraţi şi voi,
  Cenzori capricioşi ai vremii mele,
  C-o să vă coste scump măruntul moft,
  De a ne face nouă zile grele.

  A.Paunescu

 12. Mehmet, ei nici moldovean nu stiu ce inseamna.

 13. Lu Liviu

  …V-am spus că bătălia pentru om
  Nu iartă astăzi nici o dezertare
  Şi voi v-aţi decorat voi între voi
  Când lupta este în desfăşurare.

  A.Paunescu

 14. Pt ionl79

  De ce nu, numai ca Bratu trebuie sa aiba o doza de obiectivitate, de multe ori e subiectiv si crede ca numai el are dreptate.

 15. Pt Cititor

  Nu voi respecta niciodata PCRM – asta e o enormitate inimaginabila.

 16. Liviilor si Mmehmetilor…

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  …Lasati-mi macar numele ce-l am
  In valurile vremii sa se spele

 17. Dna Pavlicenco
  Chiar eu am scris ca nici nu Va indem sa/i respectati. Ideea era doar ca trebuie sa incetam sa luptam cu umbrele trecutului. Si sa nu reactionati ca proverbialul taur cind auziti cuvintul comunist. Despre PCRM puteti spune multe mai putin ca este comunist sau ca promoveaza viziuni comuniste. Dar chiar si asa nu sugerez sa nu luptati cu PCRM. Ma apuca disperarea insa cind vad ca nu intelegeti ca adevarata problema nu este revenirea PCRM (sint ferm convins ca PCRM la guvernare in alianta cu orice alt partid (desigur in situatia in care nu ar fi o marionate a lor) nu ar fi o problema serioasa (pentru ultrapatrioti – nu consider ca ar fi bine ci doar ca nu ar mai fi posibile derapajele autoritare comise din abundenta cind au guvernat singuri)la guvernare ci modul in care este guvernata tara.

 18. POVESTEA UNEI ALIANTE

  …Lup prin voia intimplarii
  Nimerit in fruntea Tarii

  Gimp prin voia intimplarii
  Coborit din fruntea Tarii

  Si tovarasul Filat
  Mai tot timpu-ntr-un… pacat!!!

  Si lipseshte …Serafica
  Ala… stiti voi… fara frica

  Crai de supla eleganta
  Scuipa iar in Alianta…

  Dihorii se ling pe buze
  Vine vremea lor de a suge

  Choara iar se umfla-n pene
  Ca acu, acu e vremea

  Am uitat de un personaj
  Stiti ce nume are?.. Vlad

  El din nou ne pregateste
  Un spectacol ca-n poveste

  Cu papusi si franzelute
  Cu orez pentru babute…

  Of…caldura lui cuptor
  Cind ma lasi Doamne sa mor

  Ca sa nu mai vad nebunii
  Ce ma fac de risul lumii…

  Iurie Osoianu 19 07 2011 Cishinau

 19. POVESTEA UNEI ALIANTE

  (varianta definitiva)

  …Lup prin voia intimplarii
  Nimerit in fruntea Tarii

  Gimp prin voia intimplarii
  Coborit din fruntea Tarii

  Si tovarasul Filat
  La Guvern ca la… scaldat!!!

  Si lipseste …Serafica
  Ala… stiti voi… fara frica

  Crai de supla eleganta
  Scuipa in apa Aliantei…

  Dihorii se ling pe buze
  Vine vremea lor de a suge

  Choara iar se umfla-n pene
  -Ia treceti incoa-la nenea

  Am uitat de un personaj
  Stiti ce nume are?.. Vlad

  El din nou ne pregateste
  Un spectacol ca-n poveste

  Cu papusi si franzelute
  Cu orez pentru babute…

  Of…caldura lui cuptor
  Cind ma lasi Doamne sa mor

  Ca sa nu mai vad nebunii
  Ce ma fac de risul lumii…

  Iurie Osoianu 19 07 2011 Cishinau

 20. Unde sunt Academicienii si rectorii universitatilor , ba si ceilalti intelectuali care au crezut in Filat, in PLDM si in totul ce era verde ???

  O combinatie mai reusita nu se putea Verde si Rosu, Drapelul RSS Moldovenesti. Se pare ca si asta a fost gindit …

  Totul se face pentru om, si pentru viitorul luminos si European al copiilor lui Filat, al nepotilor lui Lucinschi si Voronin …

  Multumim Partidului, multumim tarii, multimim Liderilor de alta data ca au crescut un alt Lider fix ca si ei … Mai vedeti ce fac alte tari oameni buni …!!!

 21. Fratelui meu…romanului
  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  In monstri, in dusmanii tai m-au transformat
  Nu crede…frate-meu, romane…

  Si se mai spune cica m-au rusificat
  Si limba ce-o vorbesc tu n-o intelegi prea bine
  Si cear si versul asta iti pare cam cudat
  Furat de undeva…asa e frate-meu, romane..?

  Se mai zvoneste cica hoti suntem si cersetori
  Nemultumiti de hrinca sa de pane….
  Pai cum sa neg..? Miliardarii de la noi
  Sunt hoti ca si ai vostri… frate-meu, romane…

  Se mai zvoneste ca am rugat stindardul lui Stefan
  Si multi se tem ca aice va ramine…
  Zombat, rusificat si tradator de neam
  Doar asta vezi in mine…frate-meu, romane..?!

  Nu tu in -patruzeci fujita-i intr-o zi peste hotar
  Crezind ca al opri pe Stalin e o rusine
  Si azi…mi-ai refuza stindardul lui Stefan
  Cum vine asta…frate-meu, romane..?!

  Si ce-i cu visul Romaniei Mari
  Si din unirea Tarii ce ramine..?!!
  Si mai adeveresti-o spus-a lui Stefan
  –Moldova nu-i a voastra…frate-meu, romine..!!!

  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  Si cear de ma numesti maladavan, ramin barbat
  Roman ca tine…frate-meu, romane…

  Iurie Osoianu 20 07 2011 Cishinau Basarabia

 22. VENETICILOR

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  …Lasati-mi macar numele ce-l am
  In valurile vremii sa se spele

  Tu ce-l ce ai intrat in casa mea
  Cu secole-napoi si necemat de mine
  Cu ce ardoare, zau, te-as alunga
  Cu huideli si bici…de-as fi la fel ca tine

  Si daca nicidecu nu simti nevoia de-a pleca
  Si daca gustul panii mele-ti place
  Tu resemneaza-te ca asta-i tara mea
  Pamintul meu de mii de ani incoace

  Si lasa in pace glia mea te rog
  Si limba mea te rog s-o-nveti in pace
  Si-n freamatull acestui tricolor
  Ridica-te ce-ar daca imnul meu nu-ti place

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  … Si doar legendele mai tin ca sunt din neam
  Si cintecele veci -ca sunt venit din stele…

  Iurie Osoianu Cishinau 20 07 2011

 23. Cum sa distrugi o tara? Cum sa distrugi un imperiu, inclusiv cel rus? Sau cum sa distrugi America?

  Expertii dau sfaturi: introduceti 2 limbi de stat..,

  http://topwar.ru/1757-kak-unichtozhit-ameriku-sovety-amerikanca.html

 24. Aveţi perfectă dreptate în cele scrise mai sus.Societatea noastră are un cancer care distruge totul la noi.Acesta este tendinţa permanentă de a intra în sistemul de la noi de corupţie.Aceasta nu se întîmplă numai la guvernanţi dar şi la cel mai sărac dintre săraci .Toţi aleg căile cele mai necinstite de a rezolva ceva personal.De aici şi rezultatul.Unde este societate noastră civilă ,obţiunea de a ne uni întrţun front comun de luptă cu corupţia şi corupţionerii.Mafioţi noştri n-au nici o frică deoarecelipseşte forţa care să acţioneze promt.Acesta nii destinul aceasta merităm.

 25. Liviule,sti ce sunt basarabenii astia?…..un cordon sanitar creat sa apere imperiul rus de invazia civilizatiilor occidentale.

 26. Mehmet, din punct de vedere geopolitic, ai dreptate, dar ei stiu asta?

 27. pentru Mehmet si Liviu

  Imi pare foarte rau CA SUNT NEVOITA sa scriu randurie de mai jos, insa fiindca ADEVARUL conteaza mai mult decat orice, TOTUSI am sa va dau o replica.

  DE CE GENERALIZATI? Nu toti suntem la fel aici. Nu toti sunt mancurti. De ce, dar, ne insutati pe toti???

  Sa nu va IMAGINATI in mintea voastra limitata ca ati fi MAI SUPERIORI decat noi, numai pentru faptul ca NOI, ROMANII BASARABENI am trait in conditii DIFERITE decat voi; am fost in situatii care ne-au marcat adanc, INSA, totusi, ne-am pastrat IDENTITATEA si DEMNITATEA de ROMANI!

  Incercati si voi, macar in imaginatia voastra, sa rezistati atata timp CAT AM REZISTAT NO, in aceste conditii EXTREM DE OSTILE PENTRU SUFLAREA ROMANEASCA de aici si atunci o sa vedeti cum este…

  Vad adesea ca voi ne priviti cu oarecare superioritate. DE CE??? Oare cu ce va deosebiti voi atunci de rusi??? Ca ei tot se considerau frati mai mari…

  Frati ROMANI de peste Prut, daca nu intelegeti prin ce-am trecut NOI aici si prin ce mai suntem APLECATI DE SITUATIE SA MAI TRECEM, nu va aratati tare destepti. Stiti de ce? Pentru ca CEL care nu intelege NU ESTE DESTEPT.

  Si un adevarat FRATE cuprinde cu dragoste si consimtire pe fratelelui care a fost mult timp inchis… iar noi si acum inca mai suntem izolati… UN ADEVARAT frate il ajuta pe fratele in dificultate ca sa se refaca IN SENSUL CEL MAI LARG al cuvantului.

  Da, ROMANIA ne-a ajutat si ne ajuta foarte mult, dar NOI avem nevoie sa ne sustinem si sufleteste FIECARE DINTRE VOI… caci multi dintre noi suntem, pur si simplu, daramati la pamant, ca unii leapada totul si emigreaza fara sa mai doreasca sase intoarca inapoi…

  Ca de nu am fi REZISTAT noi aici, ca daca nu am fi LUPTAT zi de zi…. o MANA DE OAMENI …vanati, persecutati, urmariti, unii omorati…. si ACUM SI VOI MAI LOVITI IN NOI???

  PUR SI SIMPLU nu-i crestineste!!!!!!!!!!!

 28. Noi am luptat cu balaurul rosu si i-am at o riposta HOTARATA. Tot NOI vom sti sa ne aparam DEMNITATEA SI ONOAREA si in fata altora care lovesc in noi.

  Nu ne provocati!

 29. Pentru Valenta,

  Regret ca nu am fost inteles cum trebuie si am starnit nemultumiri in directia gresita. Cand spun „mancurt” (nu m-am exprimat asa pe aceasta pagina), indrept cuvantul spre o persoana pe care o si definesc: isi spune „moldovean”/”moldovan” si uraste tot ce e romanesc, e romanofob. La acei indivizi ma refer cand spun ca nici „moldovean” nu stiu ce inseamna si chiar ma deranjeaza ca isi spun moldoveni, ca si mine, de parca am avea ceva in comun. N-am dreptate? Iar Republica Moldova chiar este considerata ca facand parte dintr-un „cordon sanitar” de catre Rusia. Te-ai indoit vreodata de acest lucru? Par sa fie, totusi, si oameni cu viziune la voi, cum e Vitalie Marinuta (sper sa nu ma insel).

  Nu am generalizat; daca consideri ca m-am exprimat prea vag, cere explicatii suplimentare data viitoare (inainte sa arunci cu insulte).

  Stiu ca exista basarabeni cu constiinta romaneasca si ii simpatizez din principiu. Nu pot face prea multe pentru voi, din pacate, dar m-au injurat multi moldovenisti (comunisti in special) in timp ce vorbeam in favoarea voastra.

  N-ai sa obtii sustinerea sufleteasca a fiecarui roman. Majoritatea nu e interesata prea mult de subiect si are putine cunostinte despre problemele prin care treceti.

 30. Liviu,
  multumesc de raspuns. Regret ca nu am cerut explicatii, dar nici tu nu ai concretizat…

  Sa stii ca NOI aici am rezistat doar fiind incurajati de GANDUL ca avem o TARA ROMANIA, si ca ACOLO avem frati carora le PASA de noi.

  Am rezistat fiindca AVEM credinta in Dumnezeu care ne va reuni INTR-O ZI si ne va vindeca ranile adunci ce le avem…

  Da, asta este credinta noastra!

 31. Valenta,

  Ce opinie ai despre posibila aducere a Steagului lui Stefan cel Mare la Chisinau de 27 august? Eu banuiesc ca domnul Vlad Filat vrea sa-si mai faca niste capital politic, iar comunistii vor incerca sa profite si ei. Eu nu vreau ca un simbol sacru al romanilor sa fie profanat intr-un spectacol moldovenist de prost gust. Ce solutii vezi?

 32. Liviu,
  sa stii ca pentru noi romanii basarabeni Steagul Marelui Stefan, la sigur, este si SACRU dar si un indemn de lupta pentru hotarele vechi pe Nistru, hotare care au fost intarite prin CETATI nu numai din piatra, ci si SPIRITUALE, caci toate aveau in mijlocul lor Biserici si Duhul Sfant apara tara…

  Acum cetatile NOASTRE sunt in mare parte ocupate si profanate. Vreo 15 ani in urma am fost la Cetatea Alba – un dezastru – numai daramaturi si Biserica profanata, transformata in WC…

  Poate ca din acest MOTIV si ne zbatem incolo si incoace tot pe loc fara prea mari rezultate, PENTRU CA am pierdut esentialul in aceasta LUPTA!

  Luptam impotriva cuiva si nu pentru CETATILE NOASTRE SPIRITUALE, nu pentru credinta noastra, NU PENTRU ADEVAR SI DREPTATE… si din aceasta cauza, POATE ca Dumnezeu nu ne ajuta iar noi ne pierdem puterea si batem pasul pe loc, tot pe loc si deloc.

  Stefan lupta nu numai pentru TERITORII ci in PRIMUL RAND pentru CREDINTA NOASTRA in Dumnezeu.

  Pana nu vom elibera Cetatile si pana nu vom reface Bisericile din interiorul lor, niciodata hotarul de Est nu va fi intarit de nadejde. Suntem nu numai noi in pericol dar si Romania…

  caci anume NOI am fost cei care am facut ZID contra tatarilor, mongolilor, rusilor… si astfel i-am stopat sa nu dea peste voi, dar cum unii rasplatesc pe EROII si MARTIRII de aici???

  Acum este la moda alte ideologii – ateste – venite atat din Est cat si din Vest, dar PUTEREA si TARIA ROMANIEI este in Dumnezeu. Dumiriti-va, cat nu este tarziu!

  Stefan BIRUIA, numai datorita faptului ca INSUSI Dumnezeu il ajuta!
  Atunci cand POPORUL va constientiza unde este PUTEREA BIRUINTEI – in DUMNEZEU – atunci se vor mobiliza toti intr-o singura vointa, iar cei ramasi dezorientati pur si simplu vor tacea…

  Cred, VREAU sa cred in sinceritatea intentiilor lui FILAT. Dupa aparente multe se poate de crezut, DAR, OAMENI BUNI, pana aici FILAT nu ne-a tradat, pana aici el a luptat si a fost blocat si dintr-o parte si din alta si TOTUSI, IN PLAN INTERNATIONAL multe a rezolvat.

  Vedeti? Cu strainii este mai usor sa te intelegi, iar ai nostri de pe loc, TE MANANCA DE VIU… Cine ar mai vrea sa se sacrifice in asa situatie pentru popor?

  Filat nu este ideal, caci nici un om nu este, dar AVEM UN ALTUL ACUM mai bun?

  Daca privim ce se intampla in lume si CE SE POATE INTAMPLA – ma refer inclusiv la criza financiara care deloc inca nu s-a terminat – atunci, ar trebuie sa ne TREZIM din interesele inguste de partide si sa ne unim INTR-O FORZA care sa scoata tara din criza…

  Dar ranza moldovanului…

  Despre eventuiala alianta dintre PLDM cu PCRM –

  cred ca ar fi interesanta, daca MAI INTAI PCRM si-ar schimba statutul, denumirea, ar renunta la simbolurile si idolii comunisti si s-ar transforma, sa zicem, intr-un partid socialist-democratic cu accente sociale.

  In asa caz o alianta a PLDM-ului care AR PUNE CONDITII CLARE, de fapt, AR dizolva partidul comunistilor. Si acolo sunt oameni si specialisti, adevarat ca MANIPULATI si foarte rataciti, DAR SUNT cetatenii nostri pe care ii putem RECASTIGA.

  DAR PENTRU ASTA, este nevoie de multa pricepere politica, intelepciune si diplomatie. In asa caz TOTI am castiga si ENERGIA AM DIRECTIONAO spre propasirea economica a tarii nu pentru lupte istovitoare…

  Oameni buni, deja este mileniul III – comunismul este nu numai anacronic, ci si depasit si compromis si candamnat… La gunoi!

  Filat, asa intuiesc eu, ASTA ar vrea. Poate ca si unii comunisti, deja s-au plictisit de comunism, care este EGAL cu fascismul… si ei simt ca nu mai au viitor!

  N-ar fi inteleapta o asa miscare?
  in asa situaitie avem o SINGURA intrebare:

  ESTE, OARE, FILAT ATAT DE INTELIGENT si de patriot si de consecvent si de sincer si de corect fata de popor caruia i-a promis O MOLDOVA FARA COMUNISM???

  mAI BINEM HAI SA DIRECTIONAM politica in aceasta directie. Voronin deja a obosit, ceilalti sunt cam buimaciti si unii dezorientati…

  nu uitati, CORABIE trebuie condusa in directia in care NOI vrem nu unde o pot duce valurile si vantul.

  Capitanul trebuie sa stie unde mergem!

 33. LEGEA CAZINOULUI

  Liberalul Mihai Gimpu, mai daunazi in sedinta declara cam iritat
  Ca un hot de Ionita, o lichea peledemista, n-a dat parte din furat
  Cica au primit o lege si-apoi alta s-o dezlege, si cu a treia l-a-incurcat
  –Puscaria sa-l infunde, cucosel in ea s-agunga …mama lui de deputat

  Drept la care Ionita, ferind pleava de tarita, nu se lasa intimidat
  -Ai uitat mai Mihaita cum in bechi la Colonita, partea leului ti-am dat
  Si acu fara rusine dai butoiul peste mine cica eu te-am dezbracat
  Sau te-a asmutat stapinul..care…care..stii tu bine… –Treci Grivee la latrat?!!

  Si aici nu cazinoul …aici aerul Moldovei e si el amestecat
  Scimband rutele de charter si facind un fel de barter l-au uimit cear pe Filat
  –Eu nici nu mai am cuvinte sa aud cum Gimpu minte facind omul vinovat
  Paremi-se papusarul iarasi ia implut buz-narul ..mafiot inveterat…

  Si tot cautind solutii si gasind numai polutii, cind prea calmi cind agitati
  Liderii de Alianta,cu iluzii si sperante au mai stat si au discutat
  Cum s-aleaga Presedinte,ca cam oboseshte Gimpu fiind simplu deputat
  Alte intrebari si sigur ca Filat cu-al sau prezidiu…pur si simplu ignorati

  Iaca aista-i tot cinoul, toti ce asteptau razboiul au ramas nemultamiti
  Ba pornim televizorul , ba oprim televizorul, ba e totul ba-i nimic…
  RACUL, BROASCA si o STIUCA iar sau inhamat la carul
  Ce tot duce- n Europa cazinoul meu de tara…

  Iurie Osoianu 21 07 2011 Basarabia

 34. Saakashvili a declarat, ca in Georgia inca mai sunt unii dominati de mentalitatea de rob, inculcata in mintea lor de rusi in timpul ocupatiei…

  Saakashvili a mustrat pe acesti „robi” care nu cred in prosperitatea Georgiei.

  Saakashvili a zis ca toate sanatoriile vor fi renovate la nivel european, CARE VOR ADUCE MARI BENEFICII, iar orasul Batumi se prevede sa fie un centru sanatorial important si populatia lui va creste rapid.

  SAAKASHVILI a mai spus ca Georgia se dezvolta vertiginos, chiar si daca 20% din teritoriul ei este ocupat de armata rusa,

  PENTRU CA nici unul din membrii Guvernului, parlamentului, altor structuri de stat nu fura, nu ia mita. Iar daca se va gasi vreunul corupt, la sigur va fi judecat cu toata severitatea…

  O, DOAMNE, avem si noi nevoie de un conducator ca Saakashvili!

  ГРУЗИЯ. Саакашвили: Рабская ментальность, сотни лет внедрялась Россией в наши мозги

  Президент Саакашвили считает, что крупные строительные проекты в Батуми и в других частях страны вносят свой вклад в борьбу с «рабской ментальностью», которую Россия много лет насаждала, чтобы заставить грузин считать себя неудачниками.

  Об этом президент заявил 20 июля на открытии гостиницы Radisson Blu на грузинском черноморском курорте Батуми.

  «Сегодня – исторический день для этого города и важный момент для важнейшего сектора грузинской экономики – туризма, — сказал он. – Сегодня мы открываем не только архитектурный шедевр, но и – что самое важное – будущий символ успеха Грузии, развития Грузии и лучшего будущего Грузии».

  По его словам, примеру Radisson последуют и другие международные сети, такие как Holiday Inn, Kempinski, Novotel, Hilton, Conrad, Ritz-Carlton и так далее.

  «Я это говорю для тех, кто не верит, что Грузия может этого добиться, и что она – особенная страна», — добавил он.

  Скептиков, которые не верят в то, что Батуми и другие грузинские курорты будут соответствовать европейским стандартам, Саакашвили назвал «классическими образцами рабского типа, созданного Россией в Грузии».

  По мнению Саакашвили, эта «рабская ментальность», основанная на ложном представлении о грузинах как о «неполноценных» и о «неудачниках», сотни лет «внедрялась в наши мозги» Россией. Он полагает, что строительство и обновление зданий, повсеместно идущие в Грузии, сейчас разрушают эту ментальность.

  «К слову, несколько дней назад у меня была деловая встреча во Франции, в Ницце, и я хочу вас сказать, что уже сейчас по целому ряду параметров – общественным местам, культурным центрам, озеленению – Батуми лучше Ниццы, а через два-три года он будет лучше Ниццы и Канн по всем параметрам», — заметил Саакашвили.

  Он утверждает, что к началу следующего года население Батуми увеличится до 200 000 человек, а к 2015 году — до 500 000. Сейчас, по данным государственного статистического ведомства, в Батуми живут 124 000 человек.

  «Моя задача заключается в том, чтобы сделать эти изменения необратимыми», — заявил президент.

  «Страна, 20% территории которой оккупированы, страна, каждый день находящаяся под угрозой… превратилась в самый яркий в мире пример динамичного развития и реформ. Это произошло потому, что правительство не ворует, и у нас нет ни одного коррумпированного министра, заместителя министра или гамбегели [главы муниципалитета]… а если такие вдруг появятся, мы отправим их, куда следует», — подчеркнул он.

 35. Un articol analitic foarte interesant despre imoralitatea si comertul Patriarhiei moscovite cititi pe site:

  «Патриарх» Гундяев — олицетворение духовной деградации России

  http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2011/07/22/83688.shtml

  МОСКОВСКАЯ ПАТРИАРХИЯ — МОЩНАЯ БИЗНЕС-ИМПЕРИЯ

  Кризис общества связан с кризисом веры. Современную церковь разъедают распущенность и деньги. Вы посмотрите, как участились в Украину визиты Кирилла, одержимого пронафталиненной византийской идеей.

 36. Russia, lagarul de concentrare a popoarelor, este in prag de razboi interetnic…

  РОССИ. В расползающейся по швам тюрьме народов идет холодная этническая война

  В рунете опубликован полный текст выступления офицера ФСБ… о предстоящем развале России из-за непреодолимых этнических противоречий. Чекистский ученый в частности указал:

  http://forum-msk.org/material/fpolitic/6798246.html

  …Hа российских стадионах мы видим группы кавказских болельщиков с антироссийскими и антирусскими лозунгами.

  Эти настроения достаточно широко распространены и вполне адекватно отражают условия, в которых мы живем.

  Интернационализм в сегодняшней России мертв.

  В России идет — пока «холодная» — этническая война, и государство обречено перевести ее в «горячую» и пасть ее жертвой.

  … проблемы «страшных скинхедов» и «ужасных русских фашистов» …

  …Не понимая этого, вы можете невольно оказаться в положении людей, ведущих против нашей страны войну на уничтожение».

 37. CU TIMPUL LUI TANASE LA UN CIAI

  Cotidian de rind in viata tarii mele
  In editorialul lui Tanase oglindit…
  Un teatru mic, dar Doamne cu ce scene
  Cu ce fundal de decoratii aurit.!!

  Ba cineva ramine membru in Consilii grele
  Justitia urmind s-o reformeze in on-line
  Ba ca primarii sunt sunati sa treaca curs de stajiere
  Tinute de profesori -harbuzari

  Si atitia demnitari cu interese puse la vedere
  Din umbra au esit ca nici ca te mai miri
  Cum naiba dovedesc ei bre sa spele
  In micul Bic atita banarit

  Putin mai joc –..atit va dau..trei zile
  Si charterul la turci sa-l vad descis…
  Pai guvernantii nostri ca si mine
  Atitea ani de cer albastru sint indragostiti !

  Si mai la dreapta …eroare corectata
  Si sase milioane recupperate la buget
  Si te gindesti, in ce buz-nar a fost varsata
  Aceasta virgulita de procent?!

  Da judecatoriile…Cum care.?! Economice!
  Cit de frumos si cult le-au lichidat
  Pai treaba s-au facut-o…In tara asta cronica
  Au impartit legal ce-a mai ramas

  Si Fostul iaca pleaca la odihna
  In Tatra stiti, la ape bre, la bai
  Si tu te frigi sorbind din cashca ta racita,
  Visind sa ai ca choara acolo, castel

  Si in sfirsit cod galben, -animale-n parlament-
  Sa-i obligam sa instaleze semn pe aia de la rutiera
  In fata la palat. Si paznic pe Grivei, sa nu scapam
  Cumva pe cineva spre el ce nu cunoaste cartierul

  Of doamne, cit de bine-i dimineata
  Cu timpul lui Tanase inainte sa visezi!!!
  Si ce nenorocita iti pare seara viata
  Cind fabricele estea cu tot cu fabricanti le vezi…

  Ca nici nu-ti vine a trai pe lumea asta sumbra
  Cu papusari prostuti si geniali actori
  Cu numai umbre, numai umbre,numai umbre
  Ce ar bea pe ascuns si sufletul din noi…

  Iurie Osoianu 22 07 2011 Cishinau Basarabia

 38. CAMPANIA : “AICI E ROMANIA” :
  Durată:
  25 iulie – 15 septembrie 2011
  Scop:
  Informarea populaţiei din Republica Moldova cu privire la adevărul istoric.
  Descriere:
  În perioada desfăşurării campaniei, Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 va pune la dispoziţie voluntarilor
  abţibilduri cu mesajul ,,AICI E ROMÂNIA”, pentru a fi lipite în toate raioanele și localitățile Republicii Moldova.
  Apel:
  Lipeşte abţibildurile campaniei în localitatea ta și spune tuturor că AICI e ROMÂNIA!

  Persoanele interesate să primească abţibildurile sunt rugate să ne contacteze
  la adresa de mail: contact arond actiunea2012.ro / contact@actiunea2012.ro
  sau la numărul de telefon +37369726403.
  http://actiunea2012.ro/cam pania-aici-e-romania.html#comm ent-240
  –––––––––––––––––––
  TRIMITE LA TOTI !!!!!

 39. p-u Trubadur spune:

  21 iulie 2011, la 21:09
  ––––––––––––––
  MULTUMESC MULT P-U POSTARILE TALE, EU CA DEOBICEI LE TRIMIT MAI DEPARTE !!!!!!
  LUPTA CONTINUA… NIMENEA SA NU CEDEZE… SA NU LASATI MIINILE IN JOS… EI ANUME ACEASTA SI DORESC CA NOI OAMENII SIMPLI SA CEDAM SI SA SPUNEM CA TOTUL E IN ZADAR –––––––––––––––––––––––––––––––– APROPO, SI LA NOI IN MOLDOVA TIMP DE 200 DE ANI RUSII AU BAGAT IN CAP MOLDOVENILOR/ROMANI SA SUNTEM O NATIE , CITEZ: как о «неполноценных» и о «неудачниках», сотни лет «внедрялась в наши мозги» Россией (CA SUNTEM O NATIUNE DE PROSTI SI CU HANDICAP, SI CA FARA RUSI NOI NU PUTEM EXISTA – MENTALITATE DE ROB BAGATA CU FORTA !!!! ) ==================================================== VEDETI LUME CA SE POATE !!!!

 40. Montreal
  Multumesc de aprecierea straduintelor mele.

  Intr-adevar ARMA PSIHOLOGICA ESTE FOARTE PUTERNICA.

  IMPERIALISTII ne-au inculcat in minte ca nu putem PROSPERA fata robia lor…, si multi i-au crezut si si-au luat lumea in cap si au plecat.

  Oameni buni, dumiriti-va! Suntem puternici, suntem destepti. Apropo, Republica Moldova are cel mai mare procent de persoane cu studii superioare in EUROPA!!!

  Dar, priviti cum este folosit acest POTENTIAL INTELECTUAL! iNSASI TINERII nu au incredere in fortele proprii ca pot porni un business prosper si pleaca peste hotare sa lucreze la negru, adica SE APLEACA IN ROLUL DE ROB si asa ramane toata viata!

  Invatati-va sa fiti stapani pe viata voastra!

  Pe de alta parte Guvernul trebuie sa creeze posibilitati REALE ca micul business sa prospere incat sa POATA deve ni MARE!!!

  Daca am avea un Saakashvili, – UN mare patriot, un optimist, curajos, viteaz, lucid, neinfricat !!!!!!!!!!!!!!

  Chiar nu avem asa OAMENI in Moldova???

 41. O CARTE care DESCRIE in mare parte si situatia din Republica Moldvoa, caci imperialistii rusi, folosesc aceleasi metode… RAZBOIUL INFORMATIONAL IN GEORGIA (ANII 1819 – 2008)…

  ………….

  ГРУЗИЯ. Вышла книга об информационной войне с Россией в августе 2008 года

  В Грузии вышла новая книга журналиста, профессора Государственного университета Илии Олега Панфилова «Россия-Грузия: информационная война 2008».

  Книга открывает серию публикаций об информационном противостоянии двух стран, начиная с 1819 года.

  В издании изложен ряд материалов, относящихся к информационной составляющей военных событий в августе 2008 года — несколько лет информационной войны, а также непосредственно относящиеся к пятидневным военным действиям.

  В книге в частности содержится мониторинг нарушений прав журналистов во время этих событий, примеры использование российских СМИ для ведения пропаганды против Грузии и данные результатов социологических исследований, проведенных в России, и которые показывают формирование общественного мнения, сообщает «Грузия Online».

  Презентацию книги планируется провести 7 августа в Музее оккупации в Тбилиси, передает ИА «Новости-Грузия».

 42. МОСКВА. Правозащитники сурово осудили преступную Европу за потакание русскому терроризму

  Время публикации: 22 июля 2011 г., 17:08

  По сообщениям СМИ, известная русская правозащитница Валерия Новодворская подвергла резкой критике Австрию за потакание русскому терроризму в деле Вильнюсского Мясника Головатова.

  «Это заговор равнодушных, заговор потребителей российского газа, это попытка пожертвовать маленькой страной во имя большой страны», — заявила она в интервью литовским СМИ.

  Она подчеркнула, что в данном случае ни о какой букве закона речи идти не может, а Европа поступает подло, поскольку есть все основания, чтобы задержать и предать М.Головатова суду.

  — Литва имеет все основания не понимать, в чем здесь дело, потому это вообще в голове не укладывается. Это заговор равнодушных, заговор потребителей русского газа (напомним, что ни у России, ни у русских никакого своего газа нет, они воруют его у порабощенных сибиряков — КЦ), это попытка пожертвовать маленькой страной во имя большой страны.

  Европа поступает подло. Она требует от стран Балтии, чтобы они были в дружеских отношениях с Россией. Это предательское поведение. Европа за это заплатит. За все наступает историческая расплата. Когда агрессоров поощряют, расплата бывает однозначной.

  Никакой буквы закона в действиях Австрии нет. Есть все основания для того, чтобы задержать и предать суду. Разумеется, они в этой ситуации выбрали Россию. Решение совершенно безнравственное. Так что Литва должна держать себя очень достойно, чтобы не получилось вытирания ног об нее.

  То, что следовало сделать, сделала пока одна Грузия – разорвала дипломатические отношения с Россией. Европа не должна поддерживать дипломатических отношений с диктатором Путиным.

  Литва апеллирует к солидарности, и ее поддержали страны Балтии, Польша, Чехия. Страны старой Европы промолчали. А руководство ЕС в лице Вивиан Реддинг заявило о законности решения Австрии. Подобные инциденты указывают на равнодушие. Жареный петух, видимо, недостаточно их клевал. Им слишком легко все далось, они никогда не были поглощены монстром. Они ведут себя не только глупо и подло, но и беспечно, потому что они тоже могут оказаться под какой-нибудь телебашней и под русскими танками.

  Нужно составить ноту протеста, отказаться от участия в русских торжествах, отказаться от поездок в Россию, составить список русской политической и экономической элиты и не пускать их в Литву», указала здравомыслящий русский политик Новодворская

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *