Dosarul PNL pt alegeri in Tighina se rejudeca in Curtea de Apel

Astazi, 1 iulie 2011, s-a examinat in Curtea de Apel Chişinău dosarul 3-3239/11 «Andrei Versilov versus CEC din R.Moldova», trimis spre rejudecare primei instante de catre Curtea Suprema de Justitie. Sedinta a durat 3,5 ore. La proces au asistat observatori din partea Misiunii OSCE in R.Moldova, care au monitorizat alegerile locale, inclusiv reprezentantul care se ocupa de problematica transnistreana.

La proces a participat Filip Druta, reprezentantul PNL in CEC, in Consiliul municipal electoral Chisinau si in instantele de judecata. A asistat si Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, partid care a adresat mai multe sesizari CEC in legatura cu inactiunile Comisiei Electorale Centrale de a organiza alegeri in Municipiul Tighina, avind in vedere ca Andrei Versilov este si membru al PNL.

Aceasta participare si interes demonstreaza ca problema este importanta, examinarea dosarului va continua in sedinta de luni, la ora 10.00, cazul fiind administrat de judecatorul Pahopol. PNL invita presa. (Oare acest subiect nu e unul demn de dezbateri, de talk-show-uri?)

Reprezentantul CEC nu a prezentat argumente plauzibile legate de inactiunea CEC de a anunta alegeri in Municipiul Tighina, facind abstractie de realitatile ca un cetatean, cum ar fi Andrei Versilov, nu-si poate exercita acolo dreptul constitutional de a alege si a fi ales, desi exista o sumedenie de cazuri si exemple ce demonstreaza ca in Municipiul Tighina pot fi comisii de circumscriptie, comisii si birouri electorale, avind Procuratura, politie, sectie de pasapoarte, penitenciar, alte institutii sub autoritatile moldovenesti.

CE SE INTIMPLA, DE FAPT, IN ACEASTA PROBLEMA?

Problema nedesfasurarii alegerilor in Municipiul Tighina este una de COMPLICITATE politica si CIRDASIE criminala intre PCRM, acum – intre AIE, pe de o parte, si regimul separatist de la Tiraspol, cu Rusia in spate.

Daca nu vrem sa pierdem Tighina, sa luptam pentru oamenii de acolo, ca ei sa aiba reprezentare prin alesii lor, care sa fie reprezentantii populari ai oamenilor si in fata Vestului, ei, aflati acolo intr-un spatiu al faradelegii, intr-un spatiu neacoperit de lege, noi nu putem inchide ochii si muta privirea de pe aceasta situatie. Tinarul Versilov, tinut luni bune in detentie la Tighina, relateaza lucruri groaznice ce li se intimpla cetatenilor nostri de acolo, care zac si mor prin penitenciare de tuberculoza, care dispar, pur si simplu, care nu stiu cui sa se adreseze dupa dreptate.

De ce, insa, nu se obtin alegeri? Cind in alte localitati, tot cu pericol din partea banditilor separatisti, ele au loc? Pentru ca la loc e o farsa. Conducerea de la Chisinau, desi pare sa fie necomunista, ramine prorusa sau cu frica mare de Kremlin, de aceea ramine indiferenta fata de nedesfasurarea alegerilor in Tighina, desfasurarea parind “a supara Moscova”. Insa intrebarea sacramentala este: de ce CEC isi permite sa vorbeasca despre insecuritatea cetatenilor din Municipiul Tighina, cind acolo sint structurile si institutiile statului R.Moldova, cind sint “forte de pacificare”, cind este Comisia Unificata de Control pluripartita, care asigura – sau nu asigura, totusi, si, atunci, ar trebui sa trimbitam faptul? – pacea si toleranta in zona de securitate, cind sint politia si procuratura, securitatea si paza penitenciarului moldovenesti? E mai comod asa, lasindu-i pe cetatenii nostri la cheremul structurilor care trebuie sa ii apere, dar, de fapt, ele fiind criminale? Atunci spuneti asta deschis. Asta e esenta dosarului PNL si a lui Versilov pentru obligarea CEC sa anunte alegeri locale in Municipiul Tighina, conform legii. Iata si cazul cu alegerile din Causeni, care confirma ca la Tighina este autoritate moldoveneasca.

Serviciul de presa al PNL

La cererea comuniștilor, Curtea de Apel din Bender a anulat alegerile din Căușeni

Rezultatele turului II al alegerilor locale pentru funcția de primar al orașului Căușeni au fost anulate. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Bender, la solicitarea PCRM. Unul din argumentele invocate a fost lipsa draperiilor la cabinele de vot. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de președintele Consiliul Electoral de circumscripție Căușeni, Irina Ciobanu, care spune că i s-a adus la cunoștință doar partea dispozitivă a deciziei instanței.


Potrivit ei, rezultatele alegerilor au fost validate la 27 iunie de către Judecătoria Căușeni. Ulterior, comuniștii au depus un recus la Curtea de Apel, prin care au cerut anularea alegerilor doar în orașul Căușeni, nu și în întreg raionul. Ei au invocat lipsa draperiilor de vot, dar și alte încălcări în procesul votării.

Irina Ciobanu spune că în secțiile de votare din Căușeni, ca și în toată țara, draperiile erau prezente la cabinele de vot. Acestea erau ridicate, dar la solicitarea alegătorilor, draperiile puteau fi coborâte. „PCRM nu a cerut anularea alegerilor în localitățile unde au cîștigat candidații comuniști, ci doar în orașul Căușeni, unde a câștigat un candidat independent, deși draperiile erau ridicate peste tot”, spune ea.

Nicolae Nogai, Leonid Chirică și Grigore Duguș sunt cei trei judecători care au adoptat decizia. Potrivit sursei, nu este pentru prima dată când Curtea de Apel Bender adoptă hotărâri care ridică semne de întrebare.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, spune că decizia poate fi contestată în termen de trei zile la Curtea Supremă de Justiție de către părțile implicate în proces sau candidații electorali vizați.
UNIMEDIA amintește că PCRM a depus o cerere la CSJ prin care cere strămutarea dosarului privind validarea alegerilor din Chișinău la o altă instanță de același grad. CSJ urmează să se pronunțe în acest sens. În cazul în care cererea comuniștilor va fi acceptată, cauza privind anularea mandatului lui Dorin Chirtoacă ar putea fi examinată de oricare Curte de Apel din țară, inclusiv cea din Bender. Sursa: UNIMEDIA

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. Către Liderii AIE, Mass-media, societatea civilă

  Declaraţie

  ,,Cât e de bine să fii aproape de cei mari şi tari…şi te faci şi tu gospodari…,, Un exemplu tipic şi îngrozitor din imperiul MAI despre ,,activitatea fructuoasă” a unui ,,ofiţer”…. şi spre regret ca alde dînsul, care a servit regimul comunist şi-l mai slujeşte în prezent, constituie majoritatea la MAI, fiindcă au bani şi folosesc funcţiile doar pentru a se îmbogăţi …

  Se adresează către domniile voastre un grup de conducători de întreprinderi comerciale şi agenţi economici din mun. Chişinău fiindcă nu mai putem răbda fărădelegile lucrătorilor din Direcţia misiuni speciale din minister, în frunte cu Veaceslav Ciobanu, (care şi în prezent conduce cu această subdiviziune din TRONUL de şef al Departamentului penitenciare) – soţul ,,vestitetei” ,,cîntăreţe,, LAURA, care cîntă toată viaţa numai 2-3 cîntece, prietenă cu SANDA Filat şi bun amic al ,,reformatorului,, şi ,,poliţistului profesionist,, Alexei Roibu – care l-a şi protejat de comun cu Prim-ministru la ultima funcţie, fiindcă, după cum arată aşa zisele modificări, de aceşti tipi de oameni are nevoie ULTIMUL. Tot el este finul generalului Dragănel, omul apropiat al lui P. Lucinschi, amic cu Plohotniuc, dar paradoxal – tot Ciobanu îl înarma pe Sergiu Mocanu cu materiale copromiţătoare pe acest amic pe nume Plohotniuc, tot el este cumătru cu Iurie Cecan – Preşedintele CEC, cu ministrul Justiţiei O. Efrem…etc, deci – prost să fii – noroc să ai…

  Important e că acest tip – Veaceslav Cebanu şi echipa a instrumentat toate dosarele de prelucrare operativă la MAI faţă de oponenţii politici ai regimului comunist şi mai interesant e că acum a fost agreat cu amabilitate de cei pe care el i-a filat şi supravegheat, s-a acomodat şi se simte formidabil – aşteptînd gradul de general pentru aceste şi alte merite descrise mai jos….Cît e de bine cînd e multă DEMOCRAŢIE în ţară şi mulţi democraţi peste noapte…..

  Aveam încredere în ministrul Catan care de multe ori se bîlbîia la adunări şi televiziune că pune capăt corupţiei la MAI, dar vedem că au fost vorbe goale, schimbarea nu s-a produs şi n-a promovat pe nimeni în afară de o rudă apropiată şi ei lucrează pe vechi şi Centrul de corupţie a lui Viorel Cetraru a dovedit că-i aşa cînd i-a arestat în noiembrie 2010 pe subalternii lui Ciobanu pentru luare de mită –- 25 mii Euro. Doar pentru acest caz el – Ciobanu trebuia demis din funcţie, iar pentru sutele de cazuri de abuz de serviciu şi utilizarea pârghiilor DMS de îmbogăţire personală necesită de mult de dat pe mîna justiţiei…..
  Ne-am întîlnit cu mulţi lucrători din MAI şi foşti ofiţeri, mutaţi la alte organe (pentru că nu făceam tot ce dorea V. Ciobanu şi Papuc) şi alţii fugăriţi de Veaceslav Ciobanu, care ne-au mărturisit că este omul devotat fostului ministru George Papuc, îndeplineşte orbeşte toate ordinile şi îl sluja la nebunie, sistematic teroriza toţi agenţii economici şi îi ducea lunar în cabinet plicul cu 20-30 mii de euro.

  În locul celor alungaţi ia luat la lucru numai pe cei devotaţi lui Ciobanu, din ei jumătate sînt neamuri apropiate, verişori, nepoţi, cumnaţi care tot continue, de cînd a venit noua putere, să ne terorizeze pe noi, să controleze toată contrabanda, întocmesc dosare penale şi scot bani mari pentru că le clasează.
  A. Roibu nici nu a luat atitudine de aceste fărădelegii, fiind preocupat cu acumularea bârfelor şi întărirea MAI cu ,,specialişti” din Serviciu de grăniceri, pe care demult la pus pe brînci… Toate aceste lucruri se poate simplu de controlat, dar numai de o comisie aparte ori parlamentară, fiindcă acest „om” are legături la Procuratură, SIS, CCEC cu care se împarte cu bani. Toţi spun că pe unde trece băeţii lui Ciobanu, arde pămîntul…

  S-a schimbat puterea în ţară, dar mafia a rămas tot la putere la MAI, fiindcă Roibu îi schimbă cu ai SĂI ,,profesionişti,, şi pas cu pas pune şi această instituţie importantă pe brînci, se rîde lumea de acest ministru, doar şeful lui se preface că nu aude şi nu vede, dar aceasta-i altă temă.

  Cum se poate de tolerat faptul că soţia lui Veaceslav Ciobanu, ,,vestita” cîntăreaţă LAURA, care cîntă toată viaţa numai 2-3 cîntece îl protegeasă pe la miniştri şi cum l-ea cântat la comunişti 10 ani, punîndu-l în funcţii mari pe acest afacerist, l-a păstrat şi astăzi cu democraţii şi face nebunii şi mai mari, îmbogăţindu-se fantastic.

  Numai cînd a lucrat la Centru de fiinţe umane, Ciobanu a cumpărat o maşină PRADO de culoare roşie de 40 mii euro şi avînd 2 apartamente cu trei camere el a mai cumpărat alt apartament în casă nouă construită de prietenul său Semenovger pe str. Eminescu cu 5 camere de 280 metri cu un cost de 250 mii euro. În 2009 la casa părintească din s. Bulboaca a organizat o reparaţie super de vre-o 40-50 mii euro.

  De cînd fostul ministrul Papuc la trecut la Directia misiuni speciale a început să construiească 2 case pe pămînt, dar de cînd a venit ministru Catan, una din case, lîngă pădure la Durleşti se constrieşte mai ferbinte fiind celtuite mai mult de 140 mii euro.
  Ciobanu se lauda că soţia cîntă pentru PLDM şi poate să devină ministru or şeful la CCCEC şi acest lucru ne pune pe toţi în gardă, deoarece la funcţia de general deja a nimerit.

  Prin desemnarea lui se discreditează întreg sistemul organelor de drept şi ca ,,patriot,, al ţării iubeşte doar BANII MARI şi dă pilde urâte colaboratorilor din tot ministerul afacerilor de interne – de aceea trebuie pus la dubală.

  Controlaţi numai pe ce bani ia cumpărat Ciobanu maşină nouă-nouţă din 2010, DJIP – Lexus (K AI 910) soţiei de 87 mii euro, în ce costume scumpe îmblă şi el şi ,,vestita” cîntăreaţă, întrebaţi-l cît costă ceasul pe care îl poartă.

  De unde a luat colonelul Ciobanu 300 mii euro ca să cumpere 16 sote de pămînt la Sovata din Romînia şi să constriască în a.2008-2010 o casă mare de 2 etaje, de 240 metri pătraţi.

  Ca să vă imaginaţi cît e de frumoasă şi scumpă această casă, întrebaţi-l pe vioristul Nicolae Botgros, care-i vecin cu dînsul la Sovata, ori pe ex-ministrul Catan, care în anul 2010 s-a odihnit 2 săptămîni în casa lui Cobanu din Sovata, ori adresaţi-vă la CCCEC ori SIS.

  Înainte de compania electorală, Ciobanu cu câtva lucrători devotaţi, sub pretextul că adună bani pentru PLDM a ,,strîns,, vre-o 160 mii euro numai de la Piaţa centrală şi ia pus în buzunar, a fost controlat de SIS dar a eşit curat şi din această afacere, doarece are un frate acolo şi controlează situaţia şi la acest organ de forţă.

  Apropo, dl Filat a fost informat de ministrul Catan, dar n-a reacţionat de loc – posibil că dumnealui are nevoie de aşa ,,specialişti” ca Ciobanu…fiind agreat şi de ultimul, care i-a şi acordat gradul de colonel, absolut fără merite, chipurile pentru descoperirea crimei grave…minciuni…

  Atenţie, toată informaţia respectivă despre cima legată de deflagraţia grenadei din PMAN o deţinea în exclusivitate doar un ofiţer al CP Buicani, care a pus condiţia lui Ciobanu să-l promoveze în funcţie la DMS ( unde-i cuzniţa de făcut parale) şi datorită acestu-i tîrg Ciobanu a primit gradul de colonel, poate şi pentru faptul că vestita cîntăreaţă Laura i-a cîntat la multe măsuri şi lui Catan…

  Acest personaj, V. Ceban, inca de pe cand lucra la CCTP, ca vice-director, se straduia sa-si intreaca seful în actiunile „strict profesionale” si strict „morale” sa „rupa” citi mai multi bani de pe urma celor care le cadeau în mană.Se pare ca aceasta batalie a fost castigată fiindcă tinea controlul asupra agentiilor de turism. La Directia Misiuni Speciale, avea angajati niste nepoti si verisiori personali sau dupa sotie, nepoti care detineau „monopolul” controalelor la agentii economici din str. Uzinelor si Petricani. Unul dintre ei era supranumit „Prorabul” pentru iscusinta cu care se descurca in domeniul materialelor de constructie. „Tema” controalelor putea fi banala, dar în final, agentul economic era anuntat ca i se va ridica computerul pentru o verificare deoarece avea programul de exploatare nelicentiat. Teama agentului economic de a nu lasa computerul pe miinile organelor, il determina sa caute „o limba comuna”, iar in urma facilitatilor „filologice” platea 2000 euro si cazul era inchis.Se poate verifica la Comisariatul Ciocana cate controale au fost initiate de DMS si cum s-au finalizat acestea… La primaria Durlesti, a fost efectuat un puternic control pe line funciara ( va las sa ghiciti cine a fost autorul controlului recunoscut de primarul din Durlesti). Coincidenta sau nu, dl. V. Ceban este impropietarit cu cca trei loturi de pamant construibil numai în Durlesti. Acelasi personaj tintea spre postul de Ministru de Interne ( inainte de fi numit dl A.Roibu). Ulterior, gurile rele spuneau ca viza postul de viceministru in acelasi minister si ca se baza pe sprijinul unei doamne care, in Parlament, se afla fizic aproape de dl. Lupu, dar ideologic – aproape de dl Filat.

  Nu în cele din urma se baza si pe contributia serioasa pe care a avut-o in timpul alegerilor în zona Anenilor. Daca acest personaj ajunge „al mai mare” pe penitenciare, atunci mai bine sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa nu poposim vreodata intr-o institutie pastorita de dinsul.

  Acestea fapte sunt cîteva din toate obrăsniciile colonelului şi viitorului general Ciobanu, care are cheltuite aproape 1,5 mln. euro pe averi adunate de la noi şi dacă dumneavoastră nu a să luaţi măsuri să numiţi oameni cinstiţi în funcţii, o să apelăm la ziarişti şi televiziune, că mai mult numai putem răbda…suntem gata să facem o conferinţă de presă cînd va fi schimbat acest mafiot. Exista poze cu imobilele şefului DP colonelul V. Ciobanu, care era dator şi obligat funcţiei să lupte cu mafia şi corupţia …şi a lutat şi căte ceva a cîştigat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *