Chiar ca e așa… Scîrbă generalizată

Am participat, la Iasi, impreuna cu un grup de 12 doamne, in zilele de 24-26 iunie, la conferinta a treia a „UNIFERO” (Uniunea Femeilor Romane), cu sediul la Atlanta, Georgia, SUA, condusa de prof.Smaranda Livescu (www.unifero.org). Amintesc – la constituirea sa, acum trei ani, Organizatia femeilor national-liberale a aderat la scopurile UNIFERO. Doua dintre doamnele noastre – Ludmila Bolboceanu si cu mine am fost onorate cu diplome de apreciere pentru promovarea obiectivelor asociatiei, de fapt, a obiectivului de implicare a femeii romance in promovarea valorilor nationale, a unitatii romanesti si idealului de reintregire nationala. De acolo, cu acces putin limitat la Internet, am citit despre murdaria politica de la Chisinau…

Nu pot spune decit, din nou, „cIta dreptate am avut!” Despre cei trei „mari” lideri ai AIE. Care nu mai pot sa se decida care e mai frumos si care e mai tare in parcare. Fiind pe chatul „inprofunzime” pe site-ul PRO TV, spuneam ca „Filat vrea sa fie Don Corleone, iar Plahotniuc nu-l lasa”. Problema e de ce cineva vrea sa fie un Don Corleone? De ce la noi nu e legea in capul mesei nici dupa comunisti, ci fiecare vrea sa fie cit mai sus, „sa faca el legea” si sa fure statul in continuare, nepedepsit si in tot chipul?

Tanase, in articolul de mai jos, spune multe si corecte (numai ca nu semnaleaza faptul ca toti fura statul, deoarece nu cred in el), dupa ce eu am fost ostracizata de presa vinduta pentru ca nu am crezut un unii lideri falsi, cu „proiecte omonime” si mai false. Iata, acum, se vede cita dreptate am avut… Da, apare intrebarea „cum de, totusi, oamenii nostri voteaza niste mizerabili? Raspuns: nu voteaza, ci isi vind votul pentru pomeni electorale care sint rezultatul coruptiei majore generalizate in R.Moldova, prin care se cumpara voturile unei populatii indobitocite si insaracite cu buna stiinta, pentru ca numai asa o poti manipula. Iata de ce noi, PNL, nu recunoastem rezultatele ultimelor doua scrutine.

Mi se pare ca PLDM, prin satrapiorul Filat, doreste sau chiar are o deja intelegere cu PCRM si Voronin. Eu am scris recent ca nu vor reusi aliantele locale in teritoriu… Prin iesirile lui Filat acum se vrea – si asta o vom vedea in curind – ruperea aliantei si coalizarea cu PCRM ori cu o parte a a cestuia. Se mai spune ca alierea ar fi acceptata de Vest, cu marginalizarea si eliminarea din arhitectura Puterii a PD si PL. Se mai spune ca numai vreo trei-patru din Fractiunea PLDM mai mornaie contra acestei aliante, ei despinzindu-se si mergind spre Mihai Godea. Filat are grija sa nu plece Dodon acum de la PCRM, pentru a nu se strica majoritatea ecrazanta (=strivitoare), prin care sa calce in picioare bunul-simt si sa se marite cu Voronin. O vom vedea si pe asta si imi veti da dreptate cind, spuneam recent – „Moldova NU fara comunisti”, Moldova NU fara Voronin”.

CONSTATIN TANASE: „Chiar ne consideraţi tâmpiţi, domnilor politicieni?

Dacă ar fi să definim starea de spirit ce i-a indus-o societăţii ultimul scandal din Alianţă, aceasta ar fi dezgustul generalizat faţă de actuala elită de la guvernare. Este ceva între bâlci şi nebunie programată, un fel de chichi-michi, ca să reiau o expresie lansată de Marian Lupu.

Politicienii noştri sunt nişte fabulişti, discută cu noi într-un limbaj esopic, nu cu probe. Totul este transferat în lumea simbolurilor, a parabolelor, siglelor, umbrelor şi fantomelor, iar în consecinţă votăm secere şi ciocane, stejari, trandafiri ş.a., şi aducem la putere „păpuşari”, „şobolani”, „chichi-michi”. (Nu ştiu ce înseamnă chichi-michi – bănuiesc că ar putea fi ceea ce în satul copilăriei mele se numea chichirlichi, oricum sună frumos şi convingător…)

Astfel, a câta oară deja, realizăm că suntem trataţi de către politicienii „noştri” ca nişte imbecili incapabili să înţeleagă ce se întâmplă. Ni se spun minciuni, minciuni întregi şi jumătăţi de adevăruri. Fiecare dintre cei trei lideri ai Alianţei – Lupu, Ghimpu şi Filat – trăiesc cu profunda convingere că Dumnezeu a dat pe pământul Moldovei trei oameni deştepţi, adică ei!, şi câteva milioane de handicapaţi mintal, adică noi!.. Nici comuniştii nu-şi permiteau să manipuleze opinia publică atât de cinic. Din păcate, cei mai manipulaţi suntem noi, jurnaliştii, care avem datoria ingrată de a comenta ceea ce nu cunoaştem. Filat dă numele „păpuşarului” după întoarcerea sa de la Bucureşti şi Bruxelles, deşi doar cu vreo două zile în urmă, la rugămintea presei de a face acest lucru, promis de atâtea ori, el declara plin de responsabilitate că „nu sunt un om care renunţă, ci unul care doar prioritizează evenimentele şi acţiunile. Acum actual este să finalizăm cu colegii din Alianţă procesul complicat postelectoral, iar ceea ce ţine de problemele din activitatea politică, ele urmează să fie rezolvate şi administrate spre binele cetăţenilor”.

Să înţelegem că „procesul complicat postelectoral” a fost deja finalizat… „cu colegii din Alianţă” şi acum s-a trecut la rezolvarea problemelor politice… spre binele cetăţenilor? Nu poţi citi calm asemenea declaraţii, îţi refulezi cu greu indignarea: de ce suntem trataţi astfel?! Unii analişti nu au „observat” acest „detaliu” şi încearcă să ne convingă că Filat, chipurile, a făcut aceasta senzaţională dezvăluire (despre care ştia toată lumea!) la îndemnul acestor două capitale… Probe – niciuna! A făcu vreo declaraţie în acest sens premierul Filat? Nu. De ce? În general, toate declaraţiile Guvernului şi ale premierului Filat despre succesele vizitelor sale peste hotare sunt redactate într-un limbaj de lemn greu de digerat, pe un ton triumfalist, din care reiese că demnitarii de la Bruxelles numai cu Filat se întâlnesc, iar RM iaca-iaca intră în UE! În realitate, nu vedem nicio mişcare concretă înainte, batem pasul pe loc şi producem doar vorbe, vorbe, vorbe…

Reacţia „păpuşarului” nu întârzie, vine prompt, acuzaţia e senzaţională! Citez: „Într-o discuţie în 2009, Filat m-a rugat să accept să nu intru în politică, să-l ajut pe el să devină nr. 1 în politică, recunoscând că adoră puterea acumulată de Voronin. El a promis că, dacă îl susţin, atunci el îmi facilitează contracte şi voi deveni businessmanul nr. 1. Eu l-am refuzat şi acesta e motivul tuturor acestor denigrări. Aceasta este frustrarea lui personală, frica lui”. Cum a răspuns Filat la aceste acuzaţii? Mai mult decât original: „Opt ani de guvernare comunistă au însemnat opt ani de presiune asupra mea, a familiei mele şi a activităţii pe care o desfăşor. Pentru mine persoana respectivă nu înseamnă nimic. Nu mă interesează el, ci principiile pe baza cărora funcţionează legea în RM”. Fantastică dezminţire! Filat nu răspunde punctual acuzaţiilor, ci filozofează despre „principiile pe baza cărora funcţionează legea în RM”! Într-un cuvânt, polemica politică dintre cei doi se transformă într-un spectacol dezgustător de ridicare a poalelor, după principiul moldovenesc „să mă puchi tu pe mini!..”. Nici eu, ca ziarist, nici opinia publică nu am aflat însă dacă: a avut loc o asemenea discuţie între Filat şi Plahotniuc? l-a rugat Filat pe Plahotniuc să nu intre în politică? i-a promis Filat lui Plahotniuc că îl va face businessmanul nr.1? i-a refuzat Plahotniuc lui Filat aceste oferte? Ş.a.m.d.

La aceste întrebări trebuia să răspundă punctual Filat, nu că „pentru mine persoana respectivă nu contează nimic”. Cum „nu contează nimic”? Păi, nu dl Filat l-a votat pe Plahotniuc în funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului?! Ştia el atunci că Plahotniuc e „păpuşar”? Dacă ştia, cât valorează afirmaţia sa precum că „pe mine nu mă interesează el („păpuşarul” – n.a.), ci principiile pe baza cărora funcţionează legea în RM”? Care-s aceste principii, dacă a votat în această înaltă funcţie un „păpuşar”? Sau l-a votat pentru că avea nevoie de votul lui ca să devină premier?

Şi dacă tot a venit vorba de Lege. Situaţia e în egală măsură stupidă şi penibilă. Cine e procurorul acestei ţări? Dacă Filat are probe că „păpuşarul” e implicat în afaceri dubioase, de ce îl „împunge” pe la conferinţe de presă, dar nu sesizează Procuratura? Sau acestea-s „principiile pe baza cărora funcţionează legea în RM”? Dacă Procuratura e „cumpărată” de „păpuşar”, oare nu are şi Filat o vină în asta? Dacă Procuratura nu poate face nimic, de ce Filat nu are curajul să iasă, bunăoară, la Televiziunea publică şi, cu probe incontestabile, să demonstreze vinovăţia „păpuşarului”?! Dacă deţine adevărul despre „păpuşar”, de ce nu-l spune? Cât o să mai dureze acest bâlci naţional care se numeşte la noi guvernare şi care, de fapt, duce ţara de râpă?! Cred oare aceşti politicieni că la următoarele alegeri vor mai putea apărea în faţă noastră, a acelor aproape două milioane de proşti care am ieşit la urne şi le-am dat Puterea? Chiar ne consideraţi tâmpiţi, domnilor politicieni?!

…Mi-e greaţă să mai deschid televizorul şi să mai merg la Redacţie…”

Loading Facebook Comments ...

35 Comments

Add a Comment
 1. Si noua ne este greata ce scrie Tanase… Ce expresii! Cam toti striga unul la altul: „sa ma puchi tu pe mine…”
  Care e la rand cu pupatul?

  Doamne fereste!

 2. Apropo,
  FILAT ar trebui IN MOD HOTARAT sa ia in maini conducerea si sa faca ORDINE in RM. Ca de nu – el va fi prima persoana care va trebui sa dea raspuns. Cam asa! Sa stie!

  Saakashvili nu a pierdut timpul. Saakashvili stia ca OR face JUSTITIE si ordine, or intra tancurile rusilor…

  Saakashvili a creat ECHIPE in institutii care au dat VIATA si elan in dezvoltarea democratica a Georgiei.

  Filat e timid? Sa ia seama, ca acesti care umbla cu pupatul sa nu faca intre timp ‘o mica lovitura de stat’. Si atunci Filat va raspunde.

  Caci Papusarul (adica mafia), Murluiala (adica Justitia), Varonen (adica lepadaturile) si ceilalti comunistii- fascisti tampiti (adica nostalgicii dupa gulagurile sovietice) – tare repede se pot uni – Nu stiti ca banditii si hotii se unesc? Nu stiti ca si ei au ierarhii si exista ascultare???

  Doamne fereste ce poate fi, daca se mai taraganeaza reformele!

 3. SPRE ATENTIA LUI FILAT!

  Daca la „Franzeluta” niste baietei stau cu automate, si posibil ca nu numai acolo, iar ei, baieteii, SE OPUN GUVERNULUI (!!!!!!!!!!!!!) oare nu-l face sa se gandeasca ce poate fi maine?

  UNDE NE AFLAM????????????

  ….

  In Georgia au fost arestati 8 teroristi care au declarat ca aveau o misiune speciala, trimisi fiind de Moscova pentru a destabiliza situatia…

  Unul din teroristi a recunoscut ca dupa ei erau pe cale sa mai vina din Rusia si altii…

  ….

  Georgian counter intelligence neutralizes Russia’s subversive and terrorist group

  The department of counter intelligence attached to the Georgian interior ministry detained an organized armed group that attempted to destabilize the situation in Georgia.

  8 terrorists in total were arrested, a few more are being searched. An arrested terrorist confessed that he had been hired as a driver and he had to ensure the travel of a gang of Russian terrorists from Putin’s „special forces” to Georgia.

 4. Prea furata-ţi fără frică, fără grijă de nimic
  Aţi lăsat în urma Voastră peisaj cosmic, pustiit
  Şi acum aveţi nevoie iar, ca glasul să V-il dăm
  Să venim încet ca boii, tot pe Voi să Vă votăm?!
  Toată astă lupăraie care părul îşi schimbă des
  Iar se vrea instaurată în fotolii moi de şefi !…
  Toţi mancurţii, rusofonii, trădătorii şi mişeii
  Se visează peste noapte c-au ajuns la cîrma Ţării
  Voi acei hapsîni şi lacomi mai puneţi la îndoială
  Că odată şi odată Vă vom cere socoteală
  Că odată şi odată cineva o să Vă-ntrebe
  Că de unde-aveţi palate şi oficii şi hotele?
  Şi de unde-aveţi canale, radiouri şi ziare
  Pe cînd gloata- nu privelişti, nici de pîine astăzi n-are

 5. Acum,
  fiecare vrea sa strige cat mai tare ca anume el a avut candva dreptate! Parca am fi la intrecerea socialista sau la victorinele de alta data. Oare ACUM asta conteaza???

  ARE ASTA ACUM IMPORTANTA? Va intreb, caci situatia este foarte delicata.

  Eu stiu sigur, de exemplu, ca in multe institutii din Chisinau sunt cabinete cu „baiatei inarmati”, care, chipurile, sunt in paza edificiului…

  Vineri ma duceam la magazin si in cafeneaua de vis-a vis iesise din cladirea de alaturi, cativa „baietei” cu automate ca sa bea o cafea. Erau la serviciu intr-o cladire CARE nu are nimic cu securitate, politia, procuratura… ci doar o institutie oarecare.

  Nu erau intr-o operatie speciala, caci nu ar fi stat indelung acolo la o cafea, de plictiseala. Si-i vad nu prima data.

  Apropo, si la Policlinia de sector sunt din acesti „baietei” care deghizati in haine civile, asigura paza.

  Acum, va intreb, acesti baietei, cui se supun? Aceluiasi PERSNAJ stapan carora se supun si cei de la „Franzeluta” care, IN MOD OBRAZNIC si violent se OPUN Guvernului Republicii Moldova?

  NU V-ATI INTREBAT: acesti baietei cu automate la ce ar fi capabili daca deja sunt antrenati sa nu sa se spuna Conducerii RM??

  PrivitI face PAPUSARUL in acest stat!!!!!!!!!!! – Pana si USILE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA nu se deschid decat atunci cand vine PLOHOTNIUC!!!

  Si proiectele de Legi sunt blocate in Parament de PD-ISTII CONDUSI DE PAPUSAR!!!

  Va spun: ca toti acei care acum lovesc in ADEVARATII patrioti, TOTI (incusiv JURNALISTII) care nu fac deosebire dintre grau si neghina, deci ISI DAU ARAMA PE FATA cui slujesc, CINE-I SPONSORIZEAZA si ai cui papusele sunt!

  PAPUSELE din panusi de papusoi, ba imbracate si imbrobodite, ba iar dezbracate si aruncate la gunoi… jocul copiior saraci,,,

 6. Valenta spune:
  27 iunie 2011, la 09:09

  …care acum lovesc in ADEVARATII patrioti, TOTI (incusiv JURNALISTII).

  Nu vă supăreţi D-le sau Dna Valenta, dacă se poate mai la concret pe nume, cine sînt devăraţii patrioţi ai neamului, şi prin ce acţiuni de patriotizm s-au evidenţiat?

 7. O mare tristete si rusine pentru noi toti,afara de diriguitorii hoti in lege! Inceputul tuturor relelor trebue cautat in radacina destramarii imperiului.Caracatita a patruns adinc in toate structurile statale din fostele republici.Ea metodic distruge visul maselor pentru reforme, storcind avutul obstesc si tot odata minind cimpul in jurul lor.In afara de formatiuni inarmate,sunt folosite mijloacele de ,,informatie,,,legiutori fara lege ,popi fara credinta,si alte lepadaturi sociale ce usor sunt adulmecati de pofta banului.Ultimele alegeri au dovedit-o cu prisosinta.Un Danco pentru noi poate fi doar din afara sistemului,sau cel ce va putea sari peste el!

 8. Dle Morteanu, Va las ca sa va puneti mintea in miscare si sa intelegeti singuri. Eu mi-am spus parerea. Iar dvs. ganditi-va bine!!!

 9. Pt Valenta.

  Problema, nu constă în mintea mea , a Dstră, sau a jurnaliştilor.

  Problema constă în faptul, că toţi cei, care i-am susţinut pe PATRIOŢI I NEAMULUI, de frică să nu revină comuniştii, la o întrebare concretă , nu găsim un răspuns concret şi încercăm să apelăm la mintea altuia.
  Şi nu e nevoie să-mi răspundeţi mie la întrebarea pusă, ci încercaţi pur şi simplu pentru Dstră să găsiţi răspuns.

  În afară de încercare lui Ghimpu de a decreta Ziua de 28 iunie ca zi de ocupaţie, eu nu mai găsesc răspuns la întrebare, deşi şi acel decret a fost abrogat de colegii din AIE.

  Şi atunci despre care patriotizm noi vorbim, dacă ei nu pot împărţi averea statului.

 10. Dna Vitalia, de la o posta se vede ca simpatiile DVs sunt pentru papusar. Si ceia ce faceti o faceti pentru papusar. Aveti o ura patologica pentru Filat. Acest lucru este inteles. U sunteti luata in caruta si acest lucru va irita. Cu prietenul si sponsorul DVS – Plohotniuc…Ceia ce s-a intimplat la „Franzeluta” aduce a timpurile cind in Columbia pina in 1993, anul cind a fost impuscat, totul hotara Pablo Escobar. Statul nu putea face nimic cu acest narcobaron. Ca si in cazul cind oamenii inarmati din formatiunile de paza paramilitare ale lui Plohotniuc au pus de fuga pe politisti, iar o doamna a fost inchisa in birou ca sa nu nimereasca la sedinta consiliului de actionar, tot asa si in Columbia pe timpurile lui Escobar statul era pus in genunchi. Actualmente Moldova e la unghia degetului mare de la piciorul sting a lui Vlad Plohotniuc.

 11. Pt Valenta.

  Şi cînd te-ai gîndi bine.

  La prima vedere, ce -i complicat aici de împărţit nişte fabruci, hotele ţ.a.

  Asta ţie , asta mie şi gata.

  Da ei nu. Exact ca în filmul ” Nunta din Malinovca”:

  ..Asta mie, asta mie, asta iarăşi mie, asta din noi mie…

  De aici e şi ceartă , nu? Doar şi toţi sînt la treucă.

 12. Apropo,
  eu cred – asta-i parerea mea – ca pcrm punea la cale o loviruta de stat – dar lucririle au inceput sa le iasa de sub control, incat sambata trecuta a fost plenara cc al pcrm, iar dupa asta

  un briefind de presa la care idelogul lor principal, care priveste Moldova cu ochii lui tulburi, adica Mark Tcaciuc a iesit si a citit de pe foaie, dand comanda tuturor lepadaturilor comuniste „otboi!!”, in special baieteilor…, caci este o CONSPIRATIE si nu se mai telefoneaza ca alta data, ca sa nu ramana probe…,

  motivand ca, adica, deja pcrm renunta la proteste de strada, pentru ca, chipurile, Tcaciuc, a auzit de undeva (ce noutate) ca agentii SIS-ului vor fi infiltrati in randurile demonstrantilor
  si ca NU VREA provocari…

  Ganditi-va BINE!

  APROPO, nu v-ati gandit, de ce majoritatea baieteilor cu automate si muschi tari VORBESC IN LIMBA RUSA?

  Va aduceti aminte ca in timpul razboiului din Iugoslavia, cand aparuse un moment de incercare de a face o oarecare pace si trupele KFOR intentionau sa intre in teritorii, in timp ce americanii doar declarau ca asta vor sa faca,

  iata ca inca cu o noapte inainte, la intersectii, au aparut ca DIN PAMANT, soldati rusi inarmati si echipati pana in dinti, cu tancuri …

  DE UNDE APARUSE rusii??? Caci trupe rusesti nu erau pomenite ca ar fi fost prezente in Iugoslavia pana la acel moment???

  LUATI SEAMA ce va spun!!!!!!!!!

 13. Pt Victor.

  Cînd vorbiţi de Franzeluţa aveţi dreptate.

  Însă nu putem ignora şi faptul, că s-a iutat deja de 7 aprilie, s-a uitat de 300 kg de heroină. Cînd în România au fost arestate 2 tiruri cu ţigări de contrabandă din RM toţi au strigat UAUUUUU. Oare a cui sînt?

  Nu ştiu de ce au uitat toţi de aceste tiruri..

  Înainte de alegerile parlamentare toţi declarau, că venind la guvernare lichidăm CCCEC -ul, fiindc-i centru de combatere a concurenţilor lui Voronin.

  Acim cu cinse s luptă CCCEC-ul.

  De ce nu a intervenit în cazul Franzeluţa

  De ce tac din gură.

  A … Cer scuze, am uitat.

  Ei sînt cu ochii pe pedagogi şi pe copii din licee, ca nu cumva în timpul bac-lui vre-un copil să scoată vre-o fiţuică din buzunar destabilizînd situaţia economică în ţară.

  Să fim sinceri pînă la capăt Dle Victor.

 14. Dle Morteanu,
  sa nu fim orbi, lupta nu este doar pentru hotele, prihvatizari…
  Ei au furat destul SI au destul.

  Papusarul la randul lui este si el O PAPUSA tot din panusi de papusoi, care va fi SI EA aruncata, caci SUNT ALTII MAI MARI SI DECAT EL, sarmanul…

  Sunt altii, care misca figurile pe tabla de shah la nivel regional…

  dar, IN TOATA ACEASTA SITUATIE, sa fim constienti ca PUTEM FI PUTERNICI daca vom fi toti uniti si orientati spre propasirea Patriei si interesului major al poporului.

  Fiti destepti, nu prosti!

  Priviti IAR SI IAR LA GEORGIA, care este intr-o situatie si mai delicata decat noi dar, totusi,

  SAAKASHVILI, CARE ESTE CONSIDERAT DE UNII CA AR FI DUR, iata ca a izbutit sa uneasca natiunea, sa incurajeze fortele sanatoase din societate, sa apere independenta statului –

  caci teroristii rusi au fost infiltrati anume in ajunul Zilei Independetei Georgiei pentru a zadarnici serbarea – si chiar pentru a da o lovitura de stat .

  Dvs stiti ce pot face circa 200 de insi din trupele speciale, SPETNAZ intrun stat mic ca Georgia,

  Insa, iata, ca GEORGIENII i-au deconspirat, unii fiind arestati si SERBAREA a avut loc!!!

 15. RM-Republica Mafiei

  Anunț online în Moldova: Se vând organe interne!

  26 Jun 2011.

  Anunț șocant pe unul dintre site-urile de anunțuri online din Republica Moldova.

  Anunțul conține informație privind vânzarea de organe interne. „Se vând organe interne. Rinichi – 25 000 de lei/bucata, inimă – 30 000 de lei/bucata, stomac – 15 000 lei/bucata, plămân – 20 000 de lei/bucata, ficat – 25 000 lei/bucata, uter – 35 000 de lei/bucata. Transplant gratuit! Așteptăm și propunerile dumneavoastră cu privire la vânzare de organe. Grăbiți-vă, cantitatea de organe este limitată”, se spune în anunț.

  http://www.jurnal.md/ro/news/anun-online-in-moldova-se-vand-organe-interne-foto-207230/

 16. Pt Valenta.

  Şi cine trebue să se lupte cu toate aceste evinemte de lovituri de stat, de corupţie?

  Nu cumva guvernul este răspunzător de tot ce se întîmplă în ţară?

  Doar pentru evenimentul din 7 aprilie , nu guvernul comunist trebue trAS LA RĂSPUNDERE?

  Doar ei trebuiau să apere averea statului.

  Şi acum cine trebue să răspundă de averea statului şi de diferite încercări de lovituri de stat.

  Valenta spune:
  27 iunie 2011, la 10:10

  Apropo,
  eu cred – asta-i parerea mea – ca pcrm punea la cale o loviruta de stat –

  Dstră aţi bănuit o lovitură de stat, dar guvernul ce face pentru lichidarea oricăror încercări de lovituri de stat ?

  Sau poate poate ei numic nu bănuesc.

 17. Valenta spune:
  27 iunie 2011, la 10:10

  ..IN TOATA ACEASTA SITUATIE, sa fim constienti ca PUTEM FI PUTERNICI daca vom fi toti uniti ..

  Sînt deacord cu Dstră Dna Valenta, că trebue să fim uniţi..

  Mai eri eram criticaţi că şovim în AIE, şi că trebue ă fim uniţi cu AIE împotriva comuniştilor.

  Acuma cu cine Dna Valenta trebue să ne unim şi împotriva cui ?

  Apropo PNL ştie cu cine să se unescă . Cu România împotriva imperiuli rus.

 18. UNITI sa ne aparam Patria, uniti la bine, prosperare, adevaratele valori si NU ANUME contra Rusiei.

  Lasati-o pe Rusia acolo unde este. Dar aici in RM noi sa fim stapani!

  Daca noi lovit in ai nostri, care INCA MAI POT CONDUCE SPRE LIMAN acest mic stat improvizat, atunci lepadaturile nostalgice sa ne vare in gulaguri vom sari in sus de bucurie,…

  Asta vreti?

 19. Dna Valenta.

  Pînă nu vine la guvernare un Şt. cel Mare, un Vlad Ţapeş, Un Antonescu, un Saacaşvili RM va sta cu capul plecat şi v-a linge bocanţii ocupanţilor.

  Pentru a vă convinge de ceia ce spun eu, veniţi mîne 28 iunie de Ziua ocupaţiei Basarabiei pe PMAN şi-i veţi vedea pe adevăraţii patrioţi ai neamului.

  Care nu vine să comemoreze victimele regimului comunist, înseamnă că la 28 iunie sărbătoresc ziua „eliberării”

 20. Valenta spune:
  27 iunie 2011, la 10:10

  Daca noi lovit in ai nostri,..

  Şi care sînt ai noştri Dna Valenta?

  Pentru mine ai noştri sînt toţi cetîţenii RM indiferent de etnie, de culoare politiă sau confesie religioasă.

  Da pentru Dstră?

 21. Dl Mihai Morteanu,
  voi veni numaidecat. Apreciez tot ce face BUN PNL. Atat va rog: NU GENERALIZATI scirba. Caci, de fapt, NU TOTI au scirba, decat doar cei sponsorizati. Deci scirba nu este generala!!! Noi tare bine vedem cine, cum si cui si de ce ii SUFLA IN PANZE! In special Dl Tanase!

 22. Dle Morteanu,
  mai lasati-ma cu intrebarile. Mai lasati si ALTII SA SCRIE.

  Eu ma refer la patriotii nostri care nu se vand, nu tradeaza, nu se clatina, nu se lasa captati de structuri mafiotice, criminale pro-imperiale etc.

  Nu am fobii nici pentru vreo etnie, sau confesiune religioasa sau optiune politica… dar nu mai vreau iar sa intoarcem inapoi conducerea comunista… am suferit destul din cauza terorii si persecutiilor…

  Toate cele bune la toti oamenii de buna credinta si cu bune intentii. Ajunge pe azi!

 23. Morteni.valente…etcetera…Raspuns la intrebarile voastre cautati in intrebarile SCRISOAREI A VI…Puse si la ai VOSTRI si la ai NOSTRI

 24. Patriciu(A.Marin)

  Tare bine ar fica d-l Tănase să-şi mai aducă aminte ce spunea d-lui cînd Mocanu luni la rînd,împreună cu oameni ce au avut de suferit din cauza haiducului Plahotniuc,ne spuneau la Jurnal TV, păţaniile lor.
  Atunci d-lui zicea:Mocanu vrea să intre în politică,că e reglare de conturi între grupări de interese etc. nu prea am auzit atunci să ceară ca procuratura să-şi facă datoria. E prea tîrziu,d-le Tănase să ne spuneţi că ziariştii au fost frăeriţi împreună cu D-ră!
  Acum,dacă sa întîmplat asta,mai puţin ar trebui să ne tînguim de cele întîmplate,ci ar trebui să propunen soluţii de depăşire a situaţiei.
  Eu văd în aceea ca d-ră,cu autoritatea şi posibilităţile pe care o aveţi să promovaţi partidul ce nu sa compromis,şi care are ca obiectiv reîntregirea naţional teritorială a României,unul din obiectivele Mişcării civice Anul 1812, unde faceţi parte din grupul de iniţiativă.

 25. Patriciu(A.Marin)

  Şi cînd îmi aduc aminte de cîte ori şi locuri, unde,înainte de alegerile din noiembrie, am spus-o eu,un simplu cetăţean, şi mulţi alţii ca mine, că tov. haiduc Plahotniuc ne va conduce creatura stalinistă Republica Moldova manipulînd alianţa după bunul său plac!
  Cum oare se face că cetăţeni ca mine îşi dădeau seama de asta cu mult înainte de alegerile din noiembrie,pe cînd bravii noştri ziarişti ne spuneau gogoşi despre pericolul că intră Mocanu în politică! Acum au ajuns să recunoască că au fost amăgiţi de politicieni.După părerea mea, nu erau ei aşa de naivi ca să nu vadă ce vedeau oamenii simpli,mai curînd au fost ajutaţi să nu vadă şi să scrie la comanda binişor remunerată de păpuşarii politicieni ce iau folosit ca pe nişte pr-ve pentru a accede la putere!

 26. Unui viitor Prim-Ministru

 27. Eu cred ca in foarte mare parte anume unii JURNALISTI sunt vinovati de manipularea maselor.

  Prin interpretarile, accentele si comentariile aiurea-n tramvai, ei, de fapt, dezinformeaza poporul pentru a sustrage, astfel, atentia de la problemele adevarate existente.

  Foarte multi jurnalisti scriu la COMANDA. Acesti jurnalisti vanduti sunt egali cu tradatorii…

  In caz de lovitura de stat, dar asta se poate intampla in diferite FORME – vedeti ca deja acum se aduna semnaturi ca adica alegerile de la 19 iunie ar fi fost incorecte…

  Fiti vigilenti! Maine ar putea fi tarziu!

 28. Catre Eugenia Ceban,
  cea care face partizanat pentru PCRM
  da, tie iti spun, A F A R A, din Primarie, SPUCACIUNE!

  Cu ce te ocupi tu, de fapt? Sa stii ca multe am contra ta si le voi da la iveala. Ti-a venit si tie randul. Rabdarea are un capat!!

 29. … ŞACALII BASARABIEI MODERNE/ CU PERFIDIE O IMPART LA NESFIRSIT/ IAR NOI LA NESFIRSIT LE DEDICAM POEME/ IN LOC SA-I RIDICAM IN FURCI LA NESFIRSIT…..

 30. Am observat cea efoarte mult timp:
  cum dnei pavlicen i se face scirba, in acelasi timp lui Tanase ii este greata. Voi,ce, mancati impreuna aceleasi bucate? Sau poate de la acelasi stapan?

  am mai observat ca unii lucreaza in echipa, adica canta in duet. De exemplu Natalia Morari nu poate fara voea mieroasa a analistului politic, cu aceleasi optiuni politice – ghiciti cine? evident, nelipsitul de la Fabrica – Botan…

  La fel si dna Pavlicenco este dependenta de ceea ce scrie Tanase, ea doar or il aplauda, facandu-i reclama, or se inspira din ce scrie, or il ingana a o amorezata…

  duete, duete, duete

 31. Stimati compatrioti, sa ne unim fortele, sa ne unim dragostea de neam, sa ne unim demnitatea, pentru a o face conducatoare in actiuni. Vitalia, suntem cu tine, sustinem promovarea valorilor neamului. O tara fiind impreuna in toate va combate saracia, coruptia, mizeria.
  Frica ne va duce si mai la rau, amenintarile ne vor deruta, curajul ne va salva. Sa fim impreuna!!!

 32. Unirea este visul de secole ale rominilor moldoveni! Inca tare demult un oarecare mos Ion Roata,care mai apoi a fost poreclit,mos ,,Ion Roata si Unirea,, ne invata, ca un manunchi de vriascuri, se rupe mult mai greu, decit fiecare vergica in parte.Noi suntem diferiti, dupa minte si putere,dar avem datoria sa urmam sfatul lui mos Ion.Sa lasam ambitiile,supararile, in numele unor idei, ce ar aduce linistea si buna incelegere ,intre toata lumea, de pe aciasta palma de pamint.Cred ca si alolingvii ne vor sustine pina la urma,daca ne vom uni cu scopul, de a face viata pentru toti mai omeniasca, mai suportabila.

 33. Pt Victor

  Pentru mine ambii sint egali. Unul domina, altul vrea – nu sa instaureze legea! -, ci sa domine EL, in locul primului. Eu asta nu vreau. Vreau o persoana sa instaureze legea, nu sa preia el sistemul mafiot, creat de comunisti.

  Cit priveste de caruta, stati pe pace, nu vreau niucaieri. Dar imi pare bine ca iata capata raspindire optiunea unionista.

 34. Pt Mihai Morteanu

  Si de cazul cu heroina iarasi m-am ocupat eu, ca altii s-au temut… Mari „patrioti” si „luptatori contra Mafiei”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *