Cita dreptate am avut…

E inca totul inainte. „Moldova fara Voronin”, „Moldova fara comunisti” se transforma in „Moldova nu fara Voronin”, „Moldova nu fara comunisti”. Comunistii, nebagati la puscarie, dupa ce au furat statul zece ani, acum mai ca revin la putere in teritioriu, vrindu-se si la Chisinau. Pina acum, nu avem sef de stat, ma tem ca raminem si fara Primar General – pentru ca, daca justitia noastra va pasi strimb, noi reintram in criza administrativa.

M-am plictisit sa scriu ce cred si intrevad. Pot spune doar ca in teritoriu e cu totul alta situatia decit in iluziile capilor AIE care umbla prin nori. Filat are multi consilieri, care au cistigat cumparind voturi, acum lui ii convine ca PL si PD „sa tina cont” de faptul ca „are cel mai bun rezultat in locale” si sa ii voteze pe PLDM-isti in functii de conducere. Filat sa isi atraga mai multi adepti, apoi sa cistige alegerile parlamentare anticipate.

Insa exista raioane unde, daca nimereste sef de raion un peledemist, fost comunist, fost satrap rosu, acum devenit verde, colegii din PLDM sau altii din PL sauPD, care il stiau de comunist infocat, se considera umiliti sa il voteze. Nu am crezut niciodata in falsul „proiect Filat”. A mozolit total acest cuvint. Ce fel de „proiect Filat”, care nici macar la capitolul „Voronin fara comunisti” nu s-a realizat?

Si vorbeam de plictiseala. Tocmai de aia postam articolul lui C.Tanase: „De ce Filat il curteaza pe neostalinistul in itari Dodon?”

Cu certitudine, Igor Dodon este produsul emblematic, cel mai periculos şi nociv, al neostalinismului rusesc, îmbrăcat în iţari moldoveneşti. E o anomalie morală, un diagnostic politic. Dodon este autorul „antologicului manifest xenofob întitulat „Unire moldoveni”, publicat pe 27 martie (data unirii Moldovei cu România) 2011, care a pus bazele scindării electoratului şi polarizării lui pe criterii etnice, lingvistice şi cultural-spirituale.

În această „creaţie patriotică”, cum a întitulat-o el, regăsim tot inventarul tezelor stalinist-comuniste vizavi de România şi etnicii români din R.Moldova. Nici un alt comunist de la Chişinău (cu excepţia, poate a „clasicului genului”, V. Stati) nu a atacat atât de urât România şi cetăţenii R.Moldova care se consideră români, cum o face comunistul Dodon în textul indicat. Astfel, etnicii români din R. Moldova sunt numiţi: „coloana a 5-a a panromânismului”, „forţe politice de extrema dreaptă”, „promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti„, ”care mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române”. El cere, aidoma procurorului stalinist Vîşinski, ca „promotorii panromânismului”, „iude cumpărate cu 30 de arginţi„, (adică intelectualii şi politicienii moldoveni care se consideră români” să fie „aspru pedepsiţi” şi …supuşi oprobriului public”. Xenofobia antiromânească a neostalinistului în iţari atinge paranoia când îi declară pe moldovenii de dincolo de Prut „un popor fără stat şi fără identitate statală”.

… Şi această anomalie morală şi politică, numită „comunistul Dodon”, este curtată de către anticomunistul Filat, premier şi lider de partid de guvernământ. Aseară, la o emisiune tv, Filat „îl detaşează de comunişti” pe Dodon şi mai spune despre acesta că „se prezintă mai puţin comunist”?!

Oare?! Chiar aşa? Chiar până aici? Dar mâine până unde, domnule „anticomunist” Filat!? E în spirit european (şi creştinesc) să cochetezi cu acel care urăşte de moarte o ţară care – ca să nu mai vorbesc de toate celelalte! – în timpul inundaţiilor din lunca Prutului, a rupt de la gura propriului popor ca să ne ajute? Oare o Moldovă fără Voronin, dar cu stalinistul în iţari Dodon, va fi mai liberă, mai democratică, mai europeană şi mai fericită?

Loading Facebook Comments ...

52 Comments

Add a Comment
 1. В СМИ была информация, что Додон имеет румынское гражданство. Человек, ведущий пропаганду против государства, гражданином которого является, и унижающий народ этого государства, „un popor fără stat şi fără identitate statală”, должен быть лишен этого гражданства. Одно дело, критиковать действия правительства (это даже похвально и признак патриотизма) и другое дело позиционировать себя как непримиримого противника этого государства и народа его населяющего.
  Было бы неплохо, чтобы румыны открыли уголовное дело против Додона за фальсификацию официального монитора.
  Вот тогда Филат и Додон смогут поздравлять друг друга, имея каждый по уголовному делу. Один за контрабанду сигарет, другой – за мошенничество.

 2. Un cuplu monstruos Filat-Dodon au putut inventa doar mintile cele mai diabolice din beciurile Lubiankai, sefi ai laboratorului pentru exterminarea neamului romanesc.

 3. ANUNT!
  SCHIMB O SECERA SI UN CIOCAN PE O COADA DE TOPOR!

  ANUNT!

  SCHIMB O COADA DE SHOPIRLA PE UN SCOBITOR DE DINTI (NE FOLOSIT).

 4. Pt toti

  Mai mult: PNL a obtinut ca Procuratura sa intenteze dosar administrativ impotriva celor care au plasat si au stat in spatele banerelor http://www.moldovenii.md. Nu a facut-o PL, cu Primar general, care a permis aceasta batjocura, ca si pe cea a lui Pasat, nici PLDM, care a stat in spatele atacului CEC si al PCRM contra clipului unionist al PNL

  Nu a facut-o PL, care a permis si http://www.moldovenii.md, si banerele cu Pasat si Vladimiruska, insa nu a permis publicitatea unionista a PNL in campania din 28 noiembrie 2010.

 5. GEORGIA CONTINUA SA LUPTE, cerand de la Rusia dezocupatia teritoriului sau.

  ГРУЗИЯ. Тбилиси требует от России деоккупации страны

  Время публикации: Сегодня в 00:29

  Официальный Тбилиси требует от Москвы немедленной деоккупации и выполнения всех обязательств о неприменении силы, сообщает ПИК.

  Грузинский МИД распространил заявление в связи с инцидентом 18-го июня на территории Онского района страны.

  Тогда российские оккупанты задержали десять жителей грузинского села Гари. Внешнеполитическое ведомство выражает возмущение действиями оккупационной стороны, направленными против мирного населения.

  Министерство иностранных дел требует от Москвы незамедлительного освобождения всех похищенных. Заявление в связи с инцидентом сделали и в администрации президента Грузии.

 6. Ucrainenii au inteles ca nu au alta cale decat spre Uniunea Europeana…

  КИЕВ.

  Политолог: Россия слаба и у нее нет сил покушаться на независимость Украины

  Россия настолько занята внутренними проблемами, что Кремль вряд строит на обозримое будущее какие-либо серьезные планы по реинтеграции Украины.

  Об этом на круглом столе в Киеве, посвященном 20-летию распада СССР, заявил известный политический обозреватель Виталий Портников.

  «Я много работаю в России и вижу, какие там внутренние угрозы», — успокоил он украинских патриотов.

  По мнению Портникова, альтернативы движению Украины в сторону Запада не существует: «Никакого другого пути уже нет».

  «Нельзя уже пойти назад, потому что там стоят автоматчики и говорят: нужно вступать в Таможенный союз, Виктор Федорович, вместе с вашими предприятиями, принесите и заверните», — обрисовал ситуацию Портников.

  С ним согласился и присутствующий тележурналист Микола Вересень. «Никто больше не делает Украину более самостоятельной, национальной, нежели Россия.

 7. Filat nu spune cine-i păpușarul pentru că nu are curajul să o facă

  Premierul Vlad Filat nu mi s-a părut niciodată a fi un bărbat prea curajos. Prima dată a demonstrat acest lucru în după-amiaza zilei de 7 aprilie, când mai nu izbucnea în lacrimi în fața lui Vladimir Voronin, cerându-și scuze pentru evenimentele care s-au produs la Președinție și Parlament. Cine vrea să mă contrazică să mai privească încă odată materialele video cu Urechean, Filat și Chirtoacă în fața lui Voronin și atitudinea lor umilitoare în raport cu Președintele Moldovei de pe atunci. Atunci a excelat prin atitudine umilă Vlad Filat. Atitudine care a stârnit critici dure din partea mass-media, mai ales cea de peste Prut.

  După ce a ajuns să fie șef al guvernului, Filat n-a demonstrat mai mult curaj, adesea mergând la niște compromisuri care nu sunt demne deloc pentru un lider al Alianței pentru Integrare Europeană, ce și-a asumat să aducă lumină în cazul evenimentele din aprilie 2009, să bage la mititica toată adunătura comunistă, să facă ordine în justiție și organele de forță, etc.

  În ultimele luni Filat tot vorbește de-un păpușar și ne promite că o să-i spună numele, că o să-l scoată din bârlog și c-o să ne arate tuturor adevărata față a acestuia. Toată șarada a început acum vreo 3 luni, când păpușarul i-a aplicat primul upercut lui Filat, prin plecarea lui Tănase din PLDM. Apoi păpușarul i-a mai aplicat o directă de dreapta exact în bărbie, după ce l-a cumpărat și pe Godea, lovitură ce l-a făcut rău să se clatine pe Premier, acesta reușind să evite un knock-out rușinos doar prin retragerea din cursa pentru Primăria Chișinău a lui Victor Bodiu.

  După aceste două grele lovituri primite Filat n-a contraatacat deloc, iar în ultima lună și jumătate o tot ține într-un joc de glezne continuu. În seara zilei de 5 iunie, în direct la Publika TV, Filat promitea că a doua zi, adică la 6 iunie, va ieși într-o conferință de presă în care va spune cine e păpușarul și va prezenta poze din nu știu ce hotel din Viena, în care ar apărea Godea și cel ce stă în spatele plecării sale din PLDM. Am așteptat cu nerăbdare conferința lui Filat, doar că în loc de multașteptata lovitură, liderul PLDM a continuat să alerge prin colțurile ringului, amânând dezvăluirile șocante pentru ziua de 20 iunie. Ieri a fost 20 iunie, Filat din nou a ieșit în conferință de presă, însă și de această dată ne-a lăsat pe toți cu ochii în soare, evitând să spună ceva despre celebrul păpușar.

  Între cele două conferințe de presă, de pe 6 și 20 iunie, Filat a mai primit însă un croșeu de stânga destul de tare. S-a întâmplat în ziua de 19 iunie, când în fața sediului PLDM cineva i-a trimis o mașină dubioasă, cu plăcuțe de înmatriculare false, care se pare că și-a îndeplinit obiectivul, băgându-l serios în sperieți pe Filat.

  Nu cred că în acea mașină era una capcană, plină cu explozibil, sunt însă sigur că ea a fost trimisă acolo cu un scop bine determinat, și anume de a-l avertiza pe Filat că e mai bine să tacă și să amâne și de această data dezvăluirile.

  Și cum Filat ne-a demonstrat deja din plin curajul de care dă dovadă, scopul Audi-ului cu numere de Subaru a fost îndeplinit, iar ieri, când a fost întrebat de păpușar, Filat nu a făcut decât să scoată niște cuvinte nearticulate, însoțite de o încrețite gravă a frunții.

  Nici nu m-am așteptat la altceva de la Filat, mai ales după ce am văzut că tam-tam s-a făcut asupra evacuării acelui automobil. Filat, în ultimii doi ani de zile se tot bate cu pumnul în piept că o să ia decizii asumate, drastice, curajoase și încă nu știu de ce fel, însă întotdeauna promisiunile sale se dovedesc a fi nimic altceva decât niște mari blufuri. Povestea cu păpușarul vine încă odată să demonstreze cât de mult valorează cuvântul dat pentru Filat, adică nimic mai mult decât o ceapă degerată.

  Iar în tot acest timp păpușarul lovește constat și puternic în Filat, făcându-l pe acesta să se clatine tot mai tare, iar knock-out-ul, deși poate fi amânat, devine inevitabil. Păpușarul a demonstrat că este în stare de orice pentru a-și îndeplini obiectivele, iar atunci când are în față un adversar de talia lui Filat,chiar că nu-i va fi foarte greu să-l distrugă. Asta doar dacă, cine știe, nu se trezește și Filat pentru a face ceva cu adevărat curajos.

  http://www.alexcozer.com

 8. Dupa dezmatul si jaful comis de Voronin & Co. in timpul guvernarii de 9 ani, acest PCRM astazi nu ar trebui sa mai existe.
  In schimb Filat, acest smecher bisnitar komsomolist, cu ajutorul imbecililor presedinti interimari M&M, ii va readuce pe bolsevici la putere.

  Vova jr.din codrii hancestilor se vede deja Prisidateli.

 9. Tov. Pavlicenco mai bine si-ar da demisia din fruntea PNL, daca se gandeste cat de cat la viitorul acestui partid. PNL la fel ca si PL au nevoie de lideri tineri, de perspectiva. Ratatii la o parte!

 10. Treziti-va LIBERALI, si MARSH la lucru si faceti reforme.

  postez mai jos cateva mesaje adresate dlui ex-ministru Tanase, pe care le-am scris pe blogul dlui, dar fiindca dlui nu benevoieste sa raspunda sunt nevoita sa ma fac sa fiu AUZITA!

  ………………….

  http://www.tanase.md/2011/06/18/demitere-spectaculoasa-sau-ipocrizie-ordinara/#comment-697

  Valenta
  21/06/2011 at 18:09

  Dle Tanase,
  totusi nu ati raspuns la intrebarea: De ce nu ati reforme cat ati fost ministru?
  Dle Tanase,
  totusi Filat a avut inteligenta si priceperea sa-l sustina pe BRAVUL NOSTRU PATRIOT DORIN CHIRTOACA pe care dvs. in felicitati, sper cu sinceritate.

  Ca de nu armfi fost Filat si PLDM… pe cine azi ati fi felicitat?

  Dle Tanase,
  eu nu fac parte din nici un partid si nu scriu la comanda nimanui, ci din propria mea inima, cu durere va scriu.

  Situatia este complicata, PENTRU CA MINISTRII nici nu au incercat sa faca reforme, iar cand Filat v-a cerut socoteala, ati evadat la un loc caldut si sigur…

  Asta am inteles.
  Sincer va spun, ca regret ca sunt nevoita sa scriu aceste randuri. Caci suntem o mana de oameni … si noi nu putem sa fin UNITI???

  Va rog sa-mi raspundeti.

  Reply
  Forti
  21/06/2011 at 22:26

  DAR DESPRE MADAM OTEANU DE LA DIP! CEA CARE E BAGATA IN MULTE PORKARII! PENTRU ORICE AVANSARE, TRANSFER, CONCURSUL PENTRU CEI CARE AU INTRAT LA STUDII IN ROMANIA SI MULTE ALTELE…A LUAT O KARUTA DE BANI! CINE PE O EA VA VERIFIKA! I-AM DAT SI EU 1000 EURO CA SA FIU AVANSAT! SI AM SI COLEGI CARE AU TRECUT PRIN ASTA!DE CE DOMNULE TANASE CAND ERATI MINISTRU NU ATI RASPUNS LA ACESTE SESIZARI?!

  Reply
  Valenta
  22/06/2011 at 08:21

  Dle Ex-Ministru,
  Va rog sa raspundeti la intrebari, caci anume pe timoul dvs., eu mergeam de la instanta in instanta si nu mi s-a facut nici o dreptate.

  De ce? si pana cand? Cui as putea sa ma adresez in tara asta???
  Am ajuns bolnava de atata nedrepttate. Si ca mine sunt MII!

  As vrea sa stiu CINE este acel monstru care nu v-adat voie sa faceti revolutie in justitie.

  or voi credeti ca noi mergem la votare numai pentru ca voi sa va odihniti in fotolii de ministri???

  Eu cred ca ACEST POPOR SE VA DESTEPTA SI VOR ZBURA MULTE CAPETE.

  CHIAR DACA EU AM SA MOR, SE VOR GASI ALTII CU CONSTIINTA TREAZA
  si au sa va ceara socoteala. Sa stiti asta.

  o spun asta si ca o atentionare celor care azi sunt in fotolii de ministri si TARAGANEAZA NEMOTIVAT reformele.

  Nu ne tradati increderea. Poporul este la limita rabdarii.

 11. 22.06.2011 08:03 —

  «Московская правда» обрушилась на «Народный фронт» Путина, сравнив его с партией Гитлера
  В среду в газете «Московская правда» вышла статья «Фронтовые вести», в которой беспрецедентной критике повергнута идея создания «Общероссийского народного фронта» и проводятся аналогии с гитлеровской Германией.

  Фактически в этой статье инициатива премьер-министра Владимира Путина сравнивается с политикой Гитлера.

  «Сейчас нашему председателю кабинета министров осталось, наверное, лишь пробить через парламент и своего друга-президента аналог немецкого закона декабря 1933 года «Об обеспечении единства партии и государства», которым тогдашняя правящая в Германии партия объявлялась носительницей государственной мысли», – проводит исторические аналогии автор статьи.

  До сих пор это издание не позволяло себе такой резкой критики в адрес Путина. Учредителем издания числится редакция. При мэре Юрии Лужкове газета выражала интересы московских властей.

  Никаких сообщений о закрытии газеты в последнее время не поступало.

  Автор также критикует «Народный фронт» за использование бюджетных средств.

  «Глава Госдумы Борис Грызлов, не скрывая радости, сообщил, что фонд поддержки «Единой России» выступил учредителем Института социально-экономических и политических исследований, – говорится далее в статье. – Очень любопытно, кто конкретно финансирует фонд поддержки «Единой России», который учредил вышеупомянутый институт, с помощью коего единороссы и фронтовики дружной толпой двинут на, понятно, беспроигрышные для них выборы?»

  «Говорить о единых целях ОНФ и народа просто смешно. Какой разумный человек посчитает для себя надежной политическую платформу, предусматривающую фактически создание диктаторского государства», – приходит к выводу автор. «Газета.Ru»

 12. Postarile sunt interesante si utile.Felicitari d.Pavlicenco.

 13. Igor Dodon este pe jumatate ucrainian.
  UE, SUA trebuie sa-si puna intrebarea?

  Daca Rusia nu permite aderarea Republicii Moldova la UE, NATO, care este o tara de 20 de ori mai putin importanta ppentru Rusia si rusii credeti ca va permite sa adere Ucraina la UE?

  NU, NU O VA LASA. IANUKOVICI FACE CAM ACELASI LUCRU CA VORONIN.

 14. Pt Vlad

  Da-da-da, sa imi dau eu demisia ca sa vina un PL-ist mascat si sa duca partidul sub fundul lui Ghimpu. Ii este de ajuns MAE.

 15. http://romania-rusia.info/Romania1941.asp

  Peste 71.000 de militari români au căzut în Războiul de Reântregire a Ţării, pornit în zorii zilei de 22 iunie 1941 .

  Guvernul RM liberal democrat a cpmemorat astăzi acei 71 mii de militari români căzuţi în Războiul pentru Reîntregirea Ţării?????

  Slavă ostaţilor români şi Dumnezeu să-i odihnească în pace.

 16. «Сегодня преступно молчать»

  Владимир Синельников, автор фильма «Академик Сахаров — человек на все времена», встретился с Еленой Боннэр незадолго до ее смерти

  — Что вас заботит во взаимоотношениях власти и гражданина? Сегодня.

  — Понимаешь, вот в любой стране есть разные группы населения. Бизнесмены, торговцы, инженеры, учителя, музыканты, шоу-бизнес… В любой стране есть общие интересы каждой группы людей. Я не знаю, есть ли страна, в которой есть объединенный интерес урок. Урки, по-моему, — изобретение советской власти. Или порождение советской власти. Очень страшное. Страна находится в руках урок. Не просто богачей, которые так или иначе, иногда правильно, иногда неправильно, становятся богатыми, а именно урок. Россия в руках урок. Уже одно это не просто заставляет, а обязывает к тому, чтобы эта компания ушла. Может быть, даже не просто ушла, я вообще не мстительный человек, но в данном случае — ушла бы по суду.

  P.S. урки – воры, бандиты.

  Все, как у нас. Молдова – зеркало России.

 17. Acum 70 de ani rasunau cuvintele:

  „OSTAŞI, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roţu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre. […]

  Să luptati pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.

  Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

  OSTAŞI, Izbanda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!”

 18. MINERII DIN DONETK IN ZIUA DE 22 IUNIE AU DAC LA CARPELE ROSII, numite de comunisti drapele…

  ….

  Донецкие шахтеры сожгли на 22 июня красную тряпку русских захватчиков

  Время публикации: Сегодня в 13:59

  По сообщениям украинских СМИ, 22 июня, в четыре утра в Донецке состоялась беспрецедентна акция. На вершине одного из терриконов шахты им. Челюскинцев в Петровском районе шахтеры-пенсионеры сожгли флаг большевизма.

  Александр Луцик и Виктор Михащенко назвал официальный символ войны сатанинским и античеловеческим. Подобное мероприятие, к тому же организованное обычными шахтерами, состоялось в Донецке впервые. Был сожжен также фашистский флаг.

  Александр Луцик — шахтер-пенсионер, который имеет 27 лет подземного стажа. Виктор Михащенко имеет 18 лет подземного стажа.

  «Если мы европейцы, то с такими флагами в гости никто никуда в Европе не ходит. Думаю, что сегодня все люди доброй воли поддержат то, что мы сделали, и будут делать тоже самое», напомнили Москве украинские шахтеры.

  Напомним, что агенты Москвы в Украине организуют в стране 22 июня провокации, чтобы сорвать людям радостный и веселый праздник Освобождения, и ходят по улицам, размахивая своими красными тряпками, как будто они тореадоры, а простые люди быки.

 19. GENERALII DIN ARMATA RUSA VOR SA FACA REVOLUTIE
  sa rastoarne puterea oligarhilor de la Kremlin care fura poporul…

  Карательная психиатрия ФСБ добралась до полковника Квачкова

  Время публикации: Сегодня в 14:45

  По сообщениям СМИ, чекисты не решаются судить полковника Квачкова по обвинению в очень популярной сейчас в широких народных массах подготовки к вооруженному восстанию, тем более, что ранее Квачкова 3 раза оправдывал суд присяжных.

  На помощь чекистам «следователям» и «судьям», как всегда в таких случаях еще со времен СССР, пришли чекисты «русские врачи».

  21 июня «лефортовский суд» ФСБ в Москве удовлетворил «ходатайство» чекистского «следствия» и продлил срок ареста полковнику ГРУ Квачкову, обвиняемому в попытке организации всенародного восстания против чекистской хунты Медведева-Путина, до 23 октября.

  Ритуал «заслушивание ходатайства» был проведен в отсутствие Квачкова, поскольку его направили в институт политической судебной медицины им. Сербского для «прохождения стационарной психолого-психиатрической экспертизы», необходимой для оформления его отправки на бессрочное «лечение» в психиатрическую тюрьму ФСБ.

  Назначенная Квачкову «экспертиза» для признания его сумасшедшим продлится около месяца.

  О том, что Квачков не будет присутствовать при ритуале «заслушивание ходатайства» о продлении его ареста стало известно лишь перед началом «судебного заседания».

  Это было сделано для того, чтобы оказать давление на Квачкова. Ранее чекист «следователь» Лодыжко неоднократно «заявлял ходатайство» о продлении тюремного заключения под предлогом «проведения оперативно-розыскных мероприятий» и «допроса свидетелей».

  В ходе исполнения ритуала «заслушивания ходатайства» судья-чекист Елена Канева пополнила приказ своего лубянского начальства и продлила тюремный срок для Квачков.

  Напомним, что полковник ГРУ Квачков был схвачен ФСБ в своей квартире 23 декабря 2010 года. Чекисты обвиняют его в «содействии террористической деятельности» и попытке организации вооруженного всенародного восстания против чекистской власти.

 20. Inca un general din fortele speciale a fost impuscat chiar in centrul Moscovei.

  МОСКВА.

  Средь белого дня, прямо на площади расстрелян еще один полковник из банды »МВД”. Тоже «воевал» на Кавказе?

  Время публикации: Сегодня в 14:24

  Полковник из банды » МВД РФ” госпитализирован в Москве с многочисленными пулевыми ранениями, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на свои источники. «Вчера около 15:00 в одну из московских больниц с множественными огнестрельными ранениями был доставлен 33-летний капитан подмосковной дивизии оперативного назначения», — сказал собеседник агентства.

  По его словам, полковник обнаруженный прохожими на Комсомольской площади, получил при невыясненных пока обстоятельствах 5 пулевых ранений — в руку, ногу, грудь и живот. «В ходе проведенной операции врачи извлекли две пули калибра 9 мм», — сказал источник. Он отметил, что сейчас раненый находится в реанимации в крайне тяжелом состоянии.

 21. Multstimată, preafericită și multvenerată doamnă autoare. Văd că sunteți foarte unionistă, însă nu înțeleg un lucru. Cum de până acum nu v-ați învățat să utilizați literele ă, î, ș, ț, â? Deprinderea cu ele e o chestie de două/trei zile. Chiar după jumătate de oră de tipărire deja începe să apară o bază solidă de deprindere. Poate vârsta nu e aceea la care poți învăța să utilizezi cinci litere de pe tastatură?

 22. Pt.John.

  Şi ce are postarea Dstră cu subiectul.

  Sau aşa , îţi place să scuipi cuiva în faţă , şi ţuşti după gard.

  Dacă cauţi greşelile cuiva , neavînd ce face, de ce nu critici această postare?

  # John Connor spune:
  22 iunie 2011, la 03:03

  ANUNT!
  SCHIMB O SECERA SI UN CIOCAN PE O COADA DE TOPOR!

  ANUNT!

  SCHIMB O COADA DE SHOPIRLA PE UN SCOBITOR DE DINTI (NE FOLOSIT).

  Dacă este postarea D-stră, atunci unde sînt Ţ;Ă:Ş;Î.

  Sau mai sînt JOHN pe acest blog.

 23. Valentina Naforniţă, soprana nr.1 din lume, a fost coristă într-o biserică din raionul Glodeni.
  „Valentina îşi face în prezent masteratul la Bucureşti şi este angajata Operei din Bucureşti”.
  ascultati aceasta voce divina:
  http://hotnews.md/articles/view.hot?id=11493

 24. Bravo, FILAT!

  Oameni BUNI, Ati vazut ce ordine a INCEPUT azi sa faca FILAT in MINISTRII somnorosi???

  Dl Filat, Va indemn cu MAI MULT CURAJ SI INDRAZNEALA cu continuati! Noi Va sustinem! Poporul ESTE CU Dumneavoastra
  SUCCESE!

  Jos coruptia, Jos mafia! Jos papusarii!
  Doamne ajuta sa facem ordine in tara!

 25. Pt Luca.

  Ne mîndrim, cu performanţele concetăţenilor noştri la niveluri mondiale.

  Păcat, că guvernele noastre nu preţuesc , cu remunerări serioase , nu bănuţi, talentele din RM.

  La Făleşti avem şi noi un campion mondial la ridicarea greutăţilor, Nicolae Bîrliba. Consiliul orăşenesc l-a remunerat cu un salariul al consilierilor, adică undeva vre-o 7 mii lei pentru performanţele din 2008 , care s-au desfăşurat în SUA şi N.Bîrliba a ocupat 1 loc.

  Problema este ,că acest atlet a plecat în SUA pe banii proprii adunaţi de la prieteni. Suma cîţtigată ea ajuns de drum acasă.

  Statul nostru nu preţueşte talentele, care sînt preţuite în alte state, inclusiv în SUA, unde i s-a propus antrenor, însă Nicolae nu plecă de la Făleşti, antrenînd copii, care vor să fie şi ei atleţi, într-o sală sportivă cu aparate de forţă vechi confecţionate de mînă.

  Cel mai important este, că întrebîndu-l pe Nicolae, şi cum tea-i simţit în calitate de campion, cît te-a remunert statul, Domnia s-a a răspuns:

  Nu are importanţă , că statul nu m-a ajutat cu niumic, cum şi acum nu sînt ajutat cu minic.

  Cea mai mare victorie pentru mine a fost, cînd aflîndumă-mă pe podiul, s-a cîntat IMNUL MOLDOVEI, iar americanii stăteau în picioare şi deasupra tuturor a fost arborat tricolorul RM.

  Iată aşa patruiţi talentaţi avem noi în ţară, ca şi Valentina Navorniţă, şi păcat că aceste talente nu sînt apreciate la timp de statul nostru.

 26. Cat e de simplu sa faci populism si sa manipulezi cetateni ignoranti.
  Pai cu asa un guru ca Pukin care de 12 ani se da in spectacole Filat are ce invata.
  In aceasta RssM, se sechestreaza cetateni ziua in ameaza mare de niste oameni armati pana-n dinti (companie de paza), se ticluieste restabilirea in functie de Judecator in cateva ore?
  Despe care „ordine” vorbiti? Unde? In cap?
  Creierii(acolo unde au ramas) sunt intorsi pe dos.
  Azi in rSSm a fi la putere inseamna a avea licenta de a fura.
  In aceasta lume criminala, oamenii gandesc CRIMINAL si voteaza criminalii.

 27. Se pare ca Prime TV al mult-hulitului Plahotniuc, membru al unui partid tipic „cu fundul in doua barci”, a difuzat relativ recent documentarul „Golgota Basarabiei”. Evident, ambasadorul rus, Kuzmin, a sarit ca ars:

  http://www.azi.md/ro/story/19223

 28. Apropo, Consiliul orăşenesc i-a oferit Dlui Nicolae Bîrliba titlu de cetăţean al or. Făleşti.

 29. P-tru Morteanu,
  cu tot respectul vis-a-vis de halterofilul Nicolae, care flutura un drapel a unei republici rusesti si nu tricolorul.
  o prefer pe Valentina din Cuhnesti, Glodeni care canta la Opera Nationala din Bucuresti.

 30. Cer scuze , cetăţean de onoare al or. Făleşti.

 31. P-tru Liviu,
  rusii au condamnat stalinismul.
  Dar daca il condamnam noi, romanii, ei iau acest lucru drept ca rusofobie.
  Asta este mentalitatea acestor canibali. Dupa ei trebuie sa ne iubim calaul.

 32. Pt Luca.

  Spre deosebire de Dstră, eu m-a bucurat nu mai puţn de Valentina Naforniţă, urmărind şi evoluţia D-ei în semifinală, şi victoria obţinută duminică seara, şi nu astăzi, concurînd cu SU, Irlanda, Elveţia Ucraina , pentru care a primit premiul bănesc de 15 mii lire +încă 2 mii.

  Eu sînt revoltat de faprul, că statul nostru nu i-a acordat nici un premiu , aşa cum se procedează în alte state.

  În ce priveşte N.Bîrliba, anume că în SUA a fost arborat TRICOLORUL RM şi s-a cîntat imnul LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ, lui Nicolae curgîndu-i lacrimi pe obraz, chiar dacă este vorbitor de limbă rusă.

  Problema nu e în Nicolae sau Valentina, ci în guvernele noastre fie comuniste fie democrate, care nu preţuesc talentele născute în RM, care crează imagini pozitive a RM la nivel mondial.

 33. Privesc toată ziua ştirile TV şi nici o informaţie cum s-a serbat astăzi la Chişinău ZIUA ELIBERĂRII, cu comemorarea ostaşilor români, care au luptat pentru eliberarea Basarabiei şi a Bicovinei de sub ocupaţia sovietică.

  Ce-i ci televiziunea noastră.

  Sau poate nu au ce comenta?

 34. P-tru M.Morteanu,
  Despre care „statul nostru” vorbiti?
  Nu exista Stat. Pe hartie? Chiar si declaratia de independenta a disparut sub ochii Presedintelui Parlamentului zaLupu.
  Exista un teritoriu populat de niste cetateni fara identitate care incearca sa supravetuiasca cum poate.

 35. Pt Luca.

  Cum adică nu avem identitate.

  Sîntem români.

  Şi dacă ziceţi că nu existp statull RM, de ce nu susţineţi mesajul UNURII ?

 36. Apropo la postarea de mai sus.

  La NIT toată ziua se cîntă: ” Vstavai strana ogromnaia”

  De ce canalele cică dempcrate nu difuzează nişte filme de eliberare a basarabiei pe data de 22 iunie 1941, totuşi este 70 de ani, decînd Armata Română ne-a eliberat de sub ocupaţia sovietică.

  De ce nu sînt comemoraţi militarii români căzuţi peteritoriul Basarabiei.

 37. Cu popoarele Baltice am avut o istorie asemanatoare aproape 200 ani.
  In ultimii 20 ani mergem in directii opuse
  De ce?
  Fiindca aici pe un km2 se afla mai multe lichele pe cap de locuitor decat in alta parte a lumii.
  In Tarile Baltice eroii cazuti in lupta cu calaii bolsevici sunt comemorati cu toate onorurile militare.

 38. luca spune:
  22 iunie 2011, la 20:08

  In Tarile Baltice eroii cazuti in lupta cu calaii bolsevici sunt comemorati cu toate onorurile militare.

  Вспомним всех поименно,
  горем вспомним своим…
  Это нужно — не мертвым!
  Это нужно живым…

 39. Domnule Mihai Morteanu, se gasesc multe filme despre eliberarea Basarabiei de catre Armata Romana pe youtube.com. Poate ar trebui trimise petitii catre posturile democratice in care sa fie rugate sa difuzeze astfel de filmulete. Mai ales posturile comerciale, daca ar fi suficienti doritori, poate ar accepta.

 40. Posturile de televiziune „nationale si democratice” sunt controlate de niste niste lichele si slugi ai regimului canibal din Kremlin.

 41. Atunci cautati alte mijloace. Din pacate, eu fiind in Iasi, nu pot contribui cu nimic, dar va sustin sufleteste 😀

 42. luca , у Валентины Нафорницы не только изумительный голос, но восхитительная очень непосредственная, искренняя, почти детская мимика. Красивая девушка с огромным обаянием. Жаль, если слава ее испортит.

 43. Pentru luca:
  Рекомендую посмотреть коротенький (всего 392 008 кб) румынский фильм о военных действиях румынской армии в 1944 году. Называется фильм „apa” -2007 г. Скачайте на torrents.md.
  Хотела бы узнать Ваше мнение о нем.

 44. P-tru Rusoica:
  Multumesc pentru trimiteri. Am sa vad neaparat

  Sunt de acord. Valentina din Cuhnesti este o Perla rara.
  Si aceasta perla depaseste frontierele nationale si devine un tezaur Universal.
  Este si va fi admirata de toata lumea care simte si iubeste frumosul.
  Nu cred ca gloria s-o afecteze.
  Aceasta lume a Operei astazi este foarte mica in comparatie cu lumea lui Justin Beaber si Lady Gaga.
  Daca va uitati la imaginile din 2009 la Atheneu Palace cu Valentina, ea avea aceasi rochie de la concursul de duminica la Cardiff.
  Lumea se tine si se misca inainte gratie acestor perle si oamenilor cu bun simt.
  Chiar daca sunt putini.

 45. Noi pina ce na sa ne dizbaeram de toti rusii din MD la noi nimic na sa se schimbe ….propun inchiderea scolilor ruse….cu asta vom stopa dezvoltarea lor si in citiva ani vom avea cu ntotul alta perspectiva

 46. Pt Liviu.

  Eu nu am probleme la capitolul adevărul istoric.

  Problema este în guvernarea cică democrată, care ca şi pe timpul comuniştilor se stărue să îndepărteze poporul român de pe ambele maluri ale Prutului , îngropînd adevărul istoric în Prut , şi care se închină şi astăzi imperiul bolşevic , lingîndu-le bocancii, controlînd mass media cică liberă şi democrată, care de frica guvernanţilor s-au temut astăzi să vorbească despre adevărul istoric.

  Şi nu e clar, de ce atîta închinăciune în adresa AIE din partea unor vizitatori, dacă ei nu pot asigura o televiziune liberă şi democrată, stînd cu capul plecat pentru a nu fi tăiat de sabia rusească.

 47. Legat de mass-media, uitati opinia peledemistului Iulian Fruntasu:

  „Adevărat este faptul că piaţa mediei electronice, în special, nu corespunde întocmai ponderii numerice a acestora [rusilor] în societate, însă lucrurile au început să se schimbe în bine odată cu venirea AIE la guvernare. Aceasta însă nu îşi poate permite o rectificare drastică a echilibrului respectiv, deoarece ar călca pe aceeaşi greblă ca la începutul anilor `90.”
  (deci, politica „pasilor marunti”, din punctul de vedere al PLDM)

  Sursa:
  http://www.jurnal.md/ro/news/rolul-politic-al-etniilor-ar-trebui-sa-devina-tot-mai-putin-important-206691/

 48. Către Mihai Morteanu.
  Prima întrebare. Cu articolul propriu zis replica mea nu are nimic. Pur și simplu m-a izbit în ochi titlul pe un banner. ”Cita” este numele maimuței din filmul Tarzan dacă nu greșesc, și diferă radical de cuvântul ”câtă”. Cu toate că titlul este inteligibil, dar crează profundă stare de discomfort la citire. De aia am intrat să scriu o observație.
  A doua întrebare. Nu am utilizat nick-ul John Connor niciodată. Mai mult ca atât, nu am utilizat alt nici decât pur și simplu John.
  Referitor la articol, eu demult nu citesc articolele d-nei Pavlicenco. Nu le pot lua în serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *