Pt Veronica Herta – o secventa video nervoasa

Astazi am fost la dezbateri la Radio-Moldova. La inceputul saptaminii au mai fost dezbateri si au participat reprezentanti de la PCRM, Alianta Verde si PNL. A vorbit linistit fiecare ce a dorit.

Daca in cadrul acestei campanii, ca si in cea din 29 noiembrie 2010, partidele parlamentare, care controleaza presa, au fortat-o sa organizeze numai dezbateri „dupa categorii”, pe noi, „extraparlamentarii=dusmanii poporului” plasindu-ne de ochii lumii pe unde s-a putut sa ne bage sa nu deranjam „granzii”, iata ca ultima mea participare la Radio-Moldova a speriat „antenele” partidelor de la guvernare, care au hotarit, prin papusile din conducerea Radioteleviziunii, sa ne amestece vineri seara cu PL si PLDM, ca sa nu influentam prea mult lumea manipulata de AIE. Cind l-am intrebat pe executantul orb despre „schimbarea brusca”, omuleanul a lasat a se intelege ca „asa s-a hotarit”. De fapt, a fost o incercare de executare publica a mea si, poate, si a PPCD, ca nu sprijinim candidatul AIE-lei, care, iarasi, brusc, a decis ca e nevoie deja de acest sprijin, dupa ce, de doi ani, ne tot declara pe noi, partidele extraparlamentare, si nu pe comunisti, „principala piedica in guvernarea” lor corupta, prin care nu se deosebesc de PCRM.Ok.

Intrasem in studiou, am spus „buna” pentru toti si am intrebat unde e locul meu. Dupa care fosta lucratoare cu protectie de unchi mai comunist la CCCEC, ulterior „mare contabila si finantista liberala”, acum si consiliera liberala, dar si goarna, impreuna cu un alt traseist, Oleg Cernei, spre PL (un buldog si o buldoaga de dat la bot oponentilor), pe nume Veronica Herta, ma „zadara”: „Dna Pavlicenco, il veti vota pe Dodon?” Ii raspund: „Draguta, eu nu votez pe nimeni, e clar? Da ce ai tu, fosta lucratoare la CCCEC, avind unchi-umbrela comunista acolo, apoi poposita la Primarie, sa ma intrebi?” La care „consiliera”, holbata pe loc (ca nu e mare placere sa o vezi) s-a repezit si mi-a dat peste miini. Am ramas perplexa. Adica, dupa toate matrapazlicurile facute peste tot, dupa scandalul cu ilegalitatea dorita de a scoate banerul de pe sediul PNL, iata ca PL-ului ii crapa nervii si sare la bataie. Asa intelege PL-ul ca trebuie sa obtina de la alte partide sprijinul pentru kopkilul Dorinel, ca sa nu vina Dodonel? Bravo, mi-am zis.

Nu am mai spus public, la radio, ca Herta a sarit la mine fizic. Probabil a crezut ca nu stie nimeni de unde provine brusc liberala care cocheta mai ieri cu PCRM, iar azi, impreuna cu Cernei, ii fac fatada lui Chirtocel.

Ciuda cea mare e ca „de ce Pavlicenco nu-l sprijina pe Chirtoaca?” Iata asa – nu-l sprijina. Oamenii nostri fac ce vor, ca si mine. L-am sprijinit pe Chirtoaca in 2007, am sprijinit AIE in 29 iulie 2009 – gata, a intarcat Balaia. Nu aveti nevoie, nu va sprijinim. Asta ne mai trebuie – sa ne spuneti miine-poimiine ca v-am facut rau prin a va sprijinini sau ca nu era nevoie de sprijinul nostru. Voi „stiti” mai bine ce va trebuie si ce nu…

Si inca ceva. Mai postam o data, pentru nervoasa Herta, care nu crede ce spunem – secventa dintr-o emisiune despre 4 aprilie 2005, cind Filat spunea ca l-a votat pe Voronin si nu a iesit nimic din asta, iar Chirtoaca (daca tacea, filozof raminea) ne invata cum „trebuia votat, prin compromis, ca o formalitate”, Voronin.

Amintesc – eu pe 4 aprilie 2005 am fost in Romania. Eu nu am votat niciodata comunistii. Iar Chirtoaca mai bine tacea, ca evenimentul totuna trecuse. Nu, ca el se apuca sa ne invete – de fapt a spus o enormitate grava, o bilbiiala perfecta – cum trebuia fiecare fractiune democrata sa dea cite un vot-doua si sa-l voteze pe Voronin. Ati inteles ca, daca PL era in Parlament atunci, pe 4 aprilie 2005, il vota si acest partid, poate chiar Chirtoaca, „delegat” sa dea aun vot-doua, pentru Voroin, asa ca Filat? Chiar si Lorena Bogza a ramas tablou.

Si, in final. Repet pentru cei isterici si zombificati. PL este un partid egoist, imatur, arogant, care nu poate uni forte, la fel ca toate partidele democratice. Ca sa vezi, el se crede „mare” alaturi de PLDM, de PD, ce mai! Lui nu-i trebuie „pigmeii”. Probabil, e mare in a inventa scheme de a prelua schemele ilegale de la comunisti, aducatoare de bani electorali. Partid care conduce Chisinaul, permite banere cu www.moldovenii.md (la cererea unui membru PNL, Procuratura a deschis dosar administrativ”, dar nu permite publicitate unionista. Ok. Daca nu era asa, PL trecea peste rinza umflata, chema PNL, PPCD, alte partide si spunea: „Fratilor, trecind peste una-alta, sprijiniti-ne, iar noi va promitem ca vom avea un dialog si vom tine cont de viziunile voastre asupra a ce e nevoie in Chisinau”.

Nu, de unde – ca „e prea mare muschii lora” sa vorbeasca ei cu „pigmeii”. Daca e asa, dati-ne pace. Noi, „pigmeii unionisti”, „dusmanii poporului”, doar pentru ca nu-i iubim pe manipulatori, pe ofertantii de pomeni electorale, pe mincinosi si corupti, pe netransparenti si nereformatori, noi, cei foarte suparati pe bataia de joc numita alegeri, nu contam. Obtineti-va sincer si muncind din greu victoria. Daca nu v-a dus capul si nu v-a lasat rinza sa faceti ceva mai altfel, sa nu vina comunistii.

V-ati batut joc de PNL-isti in teritoriu. Sa va ajute Dumnezeu si sa va dea ce meritati. Exact cit meritati. Acum, cind veti renumara voturile in Chisinau, mai vedeti, poate a ramas ceva inca nefurat de la PNL. Luati si sa va stea in git.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
  1. „Luati si sa va stea in git.” – :)))) Vorbe de politician. Care, prin definitie, tre sa fie un om educat, retinut, diplomatic, rabdator. Da Dvs, cum va vine in minte ceva, tisneste deodata pe gura, nu mai trece prin alte parti o corpului. A mai ramas doar in p..da masii sa-i trimiteti, si considerati ca va-ti indeplinit misiunea. Cel putin, deocamdata.

  2. Pt DarkOne

    Dar cind Chirtoaca a spus public in sedinta Primariei „Da-o in masa”, tirajat si azi la televiziuni, a fost vorba de politician? Iata asta e problema – ca nu va puteti aprecia si taxa idolii vostri… De aceea – zero respect pentru de astia ca voi.

  3. mi-am facut datoria de alegator in 2007 cind am dat votul pentru Chirtoaca, de doua ori nu mai votez pentru un inapt. Altul mai bun nu este? a fost, in primul tur, PNL, insa lumea a votat cum a votat. In turul doi nu merg la votare si gata.

  4. Чекистская власть держится на волоске.

    Распад России неизбежен

    Время публикации: Сегодня в 01:20

    Известный московский журналист и политолог Олег Кашин, которого в прошлом году пытался убить по приказу Лубянки чекистский киллер Свиридов, рассказал в интервью сайту «КаспаровРу» о ситуации в медведевско-путинской России:

    «Мы все еще живем в 1972 году, и до перестройки еще лет 15. У нас государства нет, failed state.

    Блог «Толкователь» Павла Пряникова постоянно сравнивает Россию с африканскими державами. Это вполне корректное сравнение.

    У нас в стране есть какая-то странная теневая бандитская группировка, которая уже много лет, по крайней мере, с 2005 года занимается мелкими и не очень уголовными преступлениями против оппозиции, против прессы, против всего на свете.

    Все ждали, что с приходом либерального Медведева путинский «гопнический» стиль отойдет в сторону. Медведев президентствует уже три года, и кроме часовых поясов и техосмотра, он ничего не произвел.

    Все избранные президенты, тот же Мубарак, незадолго до своего падения побеждали на выборах, Чаушеску побеждал на выборах, его партия.

    Мы уже в таком состоянии, что непонятно, есть государство или его нет, а если есть, то зачем оно, любое маленькое движение, как в сказке «Репка», когда пришла мышка, может изменить все», указал Кашин.

    В свою очередь азербайджанский политолог Вафа Гулузаде заявил, что Россия сильно ослабла, что не позволяет ей противостоять США.

    «Россия не в силах противостоять влиянию США в мире, так как она очень слаба», — заявил Вафа Гулузаде агентству «Регнум».

    «Я удивляюсь, почему Россия возмущается появлению ядерного крейсера в Черном море, ведь она сама неоднократно позволяла американским подводным лодкам находиться в Охотском море и в других морях.

    Россия перестала быть супердержавой после распада Советского союза, и она должна осознать эту реальность. Единственный рычаг, который еще остался в руках России, это ее голос в Совете безопасности ООН. Видимо, скоро у Москвы отнимут и это.

    Недавно бывший кандидат в президенты США сенатор Джон Маккейн предлагал вообще упразднить ООН, и на ее месте создать Лигу демократических государств. Маккейн — не простой человек, я его лично хорошо знаю, и он не будет делать пустых заявлений, видимо в американском истеблишменте уже идут обсуждения этого плана», сказал Гулузаде.

    Он отметил, что Россию, как империю, в скором времени ожидает распад.

    «Распад России неминуем, поскольку после распада СССР она не развивается. Россия за счет нефти и газа держится на плаву и оттягивает развал. В России идет процесс распада, государство не имеет национальной идеи.

    Независимо от того, кто придет к власти в России, она будет утеряна. В настоящее время в России нет развития, нет возможности провести реформы в армии, рушатся системы здравоохранения и образования, это они и сами признают. Из-за всего этого я не верю в будущее России.

    Поэтому Янукович и даже Лукашенко осознают эту истину и пытаются дистанцироваться от России. России уже больше никогда не удастся вновь восстановить Советский Союз, ее поезд ушел. Она сейчас должна задуматься над тем, как бы остановить свой развал (он неотвратим и неизбежен — КЦ), а не о Сирии, Беларуси или Украине», отметил Вафа Гулузаде.

    Отметим, что Гулузаде в свое время являлся советником по внешнеполитическим вопросам бывшего президента Азербайджана Гейдара Алиева.

  5. Pt shah

    Eu nu prea inteleg de ce postati atitea articole rusesti, dar le las doar pentru ca ma gindesc – de o fi sa se implineasca si sa se duca dracului Rusia, prin dezmembrare, poate ne va lasa si pe noi in pace si vom putea realiza Unirea.

  6. Doamna Pavlicenco,

    Eu cred ca „shah” posteaza aici pentru ca, la fel ca si mine, va considera blogul un loc unde se aduna si discuta cei care gandesc romaneste si le pasa de soarta Republicii Moldova.

  7. Pt Liviu

    De acord, nu am spus nimic rau, dimpotriva – articolele despre demnitatea Georgiei sint foarte utile.

  8. Dna Pavlicenco, si eu am aceleasi considerente ca si dvs.

    Nu as posta articole in limba rusa. Nu eu le scriu, ci le selectez din presa rusa. Fiindca nu am timp sa le traduc, le postez asa caci CONSIDER ca sunt de actualitate si importante pentru cititorii din RM.

    daca observati, eu nu postez orice ar fi, ci foarte selectiv si potrivit cu situatia cu care si noi ne confruntam, caci de fapt inca mai suntem sub influienta rusa.

    traducerea din limba rusa este foarte anevoioasa, stiti si dvs, e vorba de topica, expresii care traduse nu sunt firesti limbii romane. altceva este sa traduci din italiana, ebgleza si franceza. Limbajul imediat devine elevat si firesc limbii romane.

    eu imi cer iertare de la romanii basarabeni si nu numai care nu cunosc limba rusa, uneori traduc si eu un mic rezumat, sau macar tema.

    dar stiu ca multi cunosc limba rusa si lasa sa citeasca ceea ce este important de stiut si anume: RUSIA ESTE IN DERIVA SI IN DESCOMPUNERE. Nimic nu poate opri acest proces, pentru ca societatea rusa este demoralizata, nu au valori morale pentru care sa reziste. Iata la ce se poate ajunge din cauza unei propagande imperialiste, ateiste-comuniste indelungate.

    Propun sa ne regasim in valorile morale inalte, caci numai asa vom avea energia edificatoare si curajul de aprogresa spre lumea buna.

    Totuis, va indemn sa mergeti la votare… este foarte important.

    daca

  9. Omul cind e inervat face greseli dupa greseli. D-tra, d-na Pavlicenco, sunteti foarte agresiva, iata de ce nu sunteti votata. Cei care au votat PNL, sunt mai multi decit V.Pavlicenco.

  10. Da,ma femee itreci orice masura,esti buna numai de tras mita de coada si deacea nu vom iesi nici odata din rahat cu moldoveni ca tine.

  11. Patriciu(A.Marin)

    Să mai descărcăm niţel atmosfera….
    Am o sugestie pentru cei de la PD:
    De ce pînă acum nu avem un film ce ne-ar pvesti despre viaţa,activitatea,lupta politică a tovarăşului Plahotniuc.Cîndva aveam un film dedicat marelui revoluţionar,conducător de oşti,tov. Grig.Ivanovici Kotovschii.Îi zicea acelui film „Ultimul haiduc”.Oare tov. Plahotniuc nu merită la fel,ca tov. Kotovschii un film,cel puţin o odă ce s-ar chema cam aşa:”Odă dedicată ultimului haiduc,tov. Plahotniuc”?
    Aşa că,dragi scriitori,muzicieni,cineaşti,la treabă.Să auzim creaţiile D-ră la tema:
    „Trăiască ultimul haiduc,tov.Plahotniuc”

  12. Cred ca e pentru prima data cind trebuie sa recunosc ca aveti dreptate. Cat despre comportamentul PL-lui, cred ca acei care nu cred(sau mai au dubii) ar trebui sa stea de vorba cu fostii MAE-ti.

    MAI MARE RAHAT CA pl-UL NU EXISTA !!!!! SI MAI PORC CA ghimpu TOT NU GASESTI!!!!

  13. завтра все дружно идем на выборы … каждый голосует то что ему по вкусу, а маргиналы из пэнэлэ пускай и дальше нюхают брынзу …
    как говорится, ваше место возле парашы … )))

  14. Patriciu(A.Marin)

    D-na Vitalia!

    I-am spus lui Al.Melnic de la Călăraşi despre iniţiativa „Odă ultimului haiduc Vova Plahatniuc”
    D-lui a manifestat o mare îngrijorare faţă de amintirea unei asemenea personalităţi importante a politicii noastre moldoveneşti cum e bravul vicepreşedinte a parlamentului cît şi a tovarăşului Dodon.A spus cam aşa: „Aceşti oameni manifestă atîta grijă faţă de poporul moldovenesc,atîţea bani cheltuesc pentru al face fericit,nici chear d-l Voronin nu avea atîta grijă de acest năpăstuit popor polietnic precum au d-lor,încît trebuie de început construcţia pentru domniile lor a cîte un mauzoleu,(la fel ca conducătorului proletariatului mondial) şi, teamă îmi e, – a zis Alexandru Melnic,că îşi vor cheltui toţi banii cu alegerile şi alte proiecte de modernizare a vieţii din Rep.Moldova,încît nu vor mai rămîne bani pentru a construi asemenea edificii destinate înveşnicirii numelui acestor bravi conducători.De aceea, d-l Melnic propune de a se organiza la NIT, Publika TV, şi alte surse masmedia nişte colecte de bani pe nişte conturi speciale, destinate construcţiei edificiilor menţionate,unde cetăţenii recunoscători acestor bravi conducători îşi vor aduce mulţumirea şi recunoştinţa lor exprimată în unităţi nominale.
    P.S. Din spusele d-lui Melniic ce temporar nu are accesla internet.

  15. Eu sunt prima care voi dona niste banuti.Cine isi asuma deschiderea contului?

  16. „Pt DarkOne

    Dar cind Chirtoaca a spus public in sedinta Primariei “Da-o in masa”, tirajat si azi la televiziuni, a fost vorba de politician? Iata asta e problema – ca nu va puteti aprecia si taxa idolii vostri… De aceea – zero respect pentru de astia ca voi.”

    In primul rind, nici Chirtoaca si nici alti wanna-be politieni moldoveni nu sunt idolii mei. In virtutea soartei, ma aflu la moment departe de Moldova si de toate chestiile care se petrec acolo. Nu trebuie sa considerati cu daca cineva va critica pe blog, inseamna ca e automat idol al democratilor, si invers – daca cineva manifesta acordul cu ceea ce scrieti Dvs, inseamna ca uraste amarnic celelalte partide.

    In al doilea rind, da stiu faza, a spus Chirtoaca asa ceva. Asta e unul dintre minusurile sale: e si prea tinar, si prea zvapaiat, prea emotiv. Iar lupii in virsta stiu asta, si in mod intentionat il provoaca cu unele chestii, ca el „sa explodeze” si sa zica ceva de genul frazei de mai sus. Lasa-ti chestiile astea moldoveniste: ala a facut un rahat, de aia l-am facut si eu. Chipurile rahatul aluia va justifica propria actiune negative. Foarte interesanta ipoteza. Pai atunci cu ce va deosebiti de acelasi Chirtoaca atunci?? Daca motivati ale Dvs expresii de tractorist, cu cele rostite de el? Nu puteti fi mai sus ca el?

    Respectul, deci si voturile alegatorilor, se cistiga prin actiuni concrete, nu prin venin improscat la nimereala. Iata, de ex, sa luam articolele Dvs. De ce nu faceti o investigatie (fie si in comun cu Donica) cu privire la actiuni ce depasesc cadrul legal, si sa o postati apoi pe site? Cu poze, cu video, cu declaratii documentate ale unor persoane. De ex, despre faza cu vinzarea combustibilului de catre Mihai Ghimpu. Gasiti firma respectiva, vorbiti cu oamenii, filmati-le declaratiile, faceti poze, veniti cu denumiri concrete, etc. Si oamenii vor citi, vor vedea dovezi, si se vor gindi – ma da stai putin, da d-na Pavlicenco zice corect. Dar asa, ce se intimpla? „PL ne-au furat voturile, au cumparat oamenii cu hrisca si ulei”. Gata, aia sunt kazioli. Punctum. Unde-s poze, dovezi, declaratiile oamenilor, parerile lor, etc etc??. Pai nu, sigur ca e mai usor sa impusti ceva venin uzual, pe juma de pagina, fara nici o dovada: aia au furat voturi, aia au dat mita, aia au mintit, etc. Asa se poate afirma orice – poate a „kliui” cineva. Pai uite ca putini de tot „kliuiesc”, si asta se vede perfect la alegeri. Salut

  17. PMNL , PPCD , partide comuniste ascunse sub steaguri unioniste .. pavlicenco so risca +++ cutre bolisevice , agenti ai Moscovei , KGB+ISTI DEVOTATII , CU GRADE ..

  18. PNL , PPCD .. PARTIDE COMUNISTE SUB SLOGANE UNIONISTE

  19. VETERATII se revolta impotriva lui pukin.

    АНТИЧЕКИЗМ.

    Против Путина начали выступать его активные сторонники, кровавые вЫтираны ВОВки

    Время публикации: Сегодня в 00:40

    По сообщениям русских СМИ, кровавый 88-летний недобиток, вытиран ВОВки Ильин оставил подаренные «Жигули» у входа в «областную администрацию» оккупированной Россией украинской Воронежщины. Вытиран объяснил свой поступок так: у него отобрали гараж, а власти не в силах помочь.

    ВОВочник открыто признался, что он участвовал в захвате Воронежа, ранее очищенного от большевичья Германской Армией-Освободительницей.

    Ранее еще один вытиран ВОВочник, 87-летний недобиток из села Елань-Колено Новохопёрского района на той же украинской Воронежщине Засорин, отправил посылкой Путину накануне шабаша русской нечисти 5/9, дня временной победы русских над украинским и другими свободолюбивыми народами, все свои иудины «награды», так как местные власти не хотят подарить ему льготную квартиру.

  20. ba prostilor si mancurtilor, in frunte cu pavlicenco voastra. ba chiar sunteti atat de toromaci si prostiti ca nu vedeti ce sta in fata ochilor vostri??? nimeni nu zice ca dorin chirtoaca e ideal, dar omul asta e sincer, e serios si are intentii bune pentru tara asta. de cealalta parte sta intunericul comunist in care va va plonja dodon cu gasca lui de criminali si mancurti. nu faceti prostia de a va baga piciorul in propriile voastre destine, oameni buni.

  21. Pt eu

    1. Te rog frumos sa nu te adresezi membrilor PNL cu asemenea calificative. Mai curind adreseaza-le membrilor PL< care sint niste intoxicati. Cei care s-au desteptat au venit deja la PL, numai ca noi nu facem parada ca Filat. Mai tirziu. 2.Deci - repet - prosti, mancurti, toromaci si prostiti gasesti la PL cu duiumul. Ai nostri nu sint manipulati. In spatele ;lui Chirtoaca se fac mari afaceri, iar pe el il prezentati ca ingeras. Foarte interesantW! in 2007 au deschis cont pe site ca nu aveau bani, iar acum au refuzat banii lui Filat si au milioane d echeltuit - de und eoare? Din coruptia d ela Primarie. In locul lui Chirtoaca, nu m-as fi ascuns, dar as fi venit sa infirm, cu dovezi, acuzatiile lui Dodon. pe mine Chirtoaca nu m-a convins ca e cinstit. Voua, daca va plac "ai nostri, chiar si necinstiti" - asta e. 3. Chirtoaca nu e sincer si ride de voi ca il credeti asa. E o papusa a lui Ghimpu, Bodrug, Salaru, iar voi - niste prostiti. 4. Nu are Chirtoaca intentii bune pentru R.Moldova, care nu e "tara". Daca avea, facea reforme. Nu le-a facut, sa nu piarda alegerile. De aceea, vrea sa ramina sa aranjeze in continuare financiar treburile partidului. 5. Pt mine e totuna - intuneric comunist sau intuneric liberal. In cazul comunistilor, dusmanul e in fata, in cazul falsilor liberali - e un fariseism inimaginabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *