S.Saka: „Lustraţia mai stă sub şapte peceţi şi după două decenii de la prăbuşirea Imperiului Răului”

De douazeci de ani „mesterii” in a inchide gura oamenilor liberi folosesc argumentul colaborarii cu securitatea, pentru a se simti comozi unde sint si a comite faradelegi sub acoperirea demagogiei privind democratia si integrarea europeana. In gura celor de la Putere nu auzi o data ceva gen „coruptie”, „oligarhi”, „mafie”, „trafic de influenta”, „grupari de presiune”, „clanuri criminale”, „cercuri imperiale de la Kremlin”, „ocupatie ruseasca” etc…

Asa cum am mai spus, am incercat de citeva ori sa pregatesc un proiect de Lege  al Lustratiei, care ar insemna sa nu mai poate detine functii in stat cei care au colaborat cu KGB-ul. Au mai trecut doua scrutine si poate ca ceva se va mai linisti, desi analistii nu prezic, din pacate, asa ceva. Mai mult- pina acum nu s-a putut alege seful statului, acum, se pare, nu se va alege usor nici Primarul General. Asta e stat? Nu e stat. Tocmai de aceea numai Unirea cu Romania ne poate salva de marasmul falsei statalitati.

Iar aplaudacii pretinsilor liberali si democrati trebuie sa mearga si sa ii convinga, din casa in casa, pe votanti, nu sa scrie aiureli inimaginabile pe blogul meu. Desi ei stiu perfect ca nu sint santajabila si ca nu de mine depinde cine va fi ales edil al capitalei. Va spun eu de cine depinde: de cirtitele prorusesti din sinul AIE, care spun una si fac alta.

Am o rugaminte: cine cunoaste cum a functionat sistemul KGB, sunati-ma la 069111682 si haideti, impreuna, sa facem un proiect de Lege al lustratiei. Chiar vreau sa vad daca sint asemenea persoane in Chisinau. Eu nu am avut si nu am prieteni in asemenea institutii si nu pot face o asemenea lege. Zilele trecute m-am intilnit intimplator in strada cu Tudor Botnaru, ex-sef SIS, prieten cu Veaceslav Untila, si i-am reiterat rugamintea: cind, totusi, am putea face un proiect de lege? La care domnia sa, in gluma, mi-a raspuns: cind deveniti Primar General. Adica – ati inteles… – la sfintu’ asteapta.

Mai jos republicam un interviu acordat de regretatul scriitor Serafim Saka, cel care va convinge, inca o data, daca mai era nevoie, cine sint pretinsii nostri intelectuali, care ne dau lectie de morala… La sfirsitul interviului, preluat din Jurnal de Chisinau, am postat o nota.

http://www.jurnal.md/ro/news/regretatul-serafim-saka-despre-securistica-scriitorilor-din-rssm-206222/

RM rămâne ţara în care despre securistica intelectualilor publici din perioada URSS se vorbeşte în continuare în cercuri restrânse. Deconspirarea turnătorilor şi securiştilor în Basarabia, desigur, ar fi un proces firesc, în contextul condamnării crimelor comunismului.  Până a se iniţia procesul lustraţiei la noi, doar în ideea de a nu deveni o armă politică a foştilor KGB-işti ca şi în alte ţări foste socialiste, avem nevoie de ample discuţii publice pe marginea acestei chestiuni.

În urmă cu mai bine de doi ani, regretatul scriitor Serafim Saka, mi-a făcut o serie de dezvăluiri la acest capitol. La început era foarte hotărât să-l publicăm, apoi, dintr-odată mi-a interzis să-l dau publicităţii până la dispariţia sa. Mi-am respectat promisiunea şi cred că cititorii noştri merită să afle cât mai repede declaraţiile regretatei personalităţi.

Ispitele KGB: „Că doar n-o să se deconspire pe ei înşişi!”

După ce maiorul Glotov mi-a spus ce se vrea de la mine, i-am recunoscut că l-am auzit şi eu, Nicolae Lupan mă vorbea de bine. „Acum trebuie să luaţi atitudine, cum se spune, şi să scrieţi sincer tot ce credeţi despre acest odios post, ar putea să fie chiar bine… Noi vă punem toate materialele la dispoziţie. Le studiaţi, vă documentaţi serios şi scrieţi un articol-două, aşa cum numai dumneavoastră ştiţi să faceţi”, mă ia acum pe verticală blândul maior Glotov.

– De ce numai eu?! – m-am mirat eu, sincer.

– Las’ că ştim noi cine şi cât poate.

– Acum pot mai mulţi.

– O fi putând, dumneavoastră însă sunteţi un nume crezut.

– Crezut de cine?

– În primul rând, trebuie să vă creadă cititorii. Aşa că scrieţi sincer tot ce credeţi despre această, aşa-zisă voce liberă, la care Lupan îndrugă verzi şi uscate despre Republica sovietică socialistă moldovenească. Faceţi un articol-două, poate chiar un ciclu întreg, despre cine a fost şi ce vrea acum de la noi acest Lupan. Şi în general… Articolele le publicaţi la Literatura şi Arta.

– Dar o să fie de acord cei de la „L şi A”? o fac eu pe prostul.

– Asta-i de-acum problema noastră.

– Bine, dar… ce-o să zică lumea?

– Lumea?! Care lume?

– Lumea ştie că sunt un om onest şi am avut destule probleme cu publicarea… şi în general…

– Mai corect ar fi să ziceţi unele probleme…

– Dvs. nu aveţi de unde cunoaşte problemele pe care le-am avut eu cu editarea, dar şi cu televiziunea… care nu m-a admis optsprezece ani la ecran.

– Ba da, avem de unde şti, şi le cunoaştem… Dar se poate face în aşa fel, ca să nu le mai aveţi. Acum aveţi libertatea să alegeţi.

– Nu, n-am să pot.

– Să înţelegem că nu vreţi…?

– Nu că n-aş vrea, nu pot! – am zis eu categoric, convins să mă opun cu orice preţ. Trebuia să fiu un mare ticălos ca să scriu de rău – că asta se vroia de la mine – despre  Nicolae Lupan, dar şi despre Europa Liberă.

Şi-i înşir întreaga poveste, începând cu documentarul Paralela 47 (făcut împreună cu regizorul Iacob Burghiu) în care am adus – scoasă din fondurile-trofeu ale Filmotecii sovietice – acasă imaginea neîntrecutei Maria Cibotari. De la Maria Cibotari la Maria Bieşu, un procedeu-ştafetă din cele mai sovietice. Înăcrita nomenclatură culturală sovietică moldovenească, insista să rămână numai o Marie. Maria noastră Bieşu! Revoltaţi, şefii au convocat de urgenţă Comitetul pentru radio şi televiziune la care Dovba, preşedintele de atunci al radioului, care, pe lângă că era un retrograd de Doamne fereşte, mai scria şi poezii pe deasupra, ne-a cerut să scoatem secvenţele cu Maria Cibotari, motivând că ea i-o cântat la Viena lu’ Ghitler, filmul urmând să fie fundamental revăzut, iar autorii daţi afară de la lucru. Norocul nostru că nu aveau de unde ne da. Eram studenţi la Moscova, iar Moscova, lucru ştiut de toţi, recunoscut însă numai de unii, descătuşa spiritele, aşa că nici vânt rece nu ne mai ajungea.

„Am fi putut face o treabă bună…”

Ce implicaţie avea Nicolae Lupan în această chestiune?

– Şi uite atunci a intervenit Nicolae Lupan, şef de redacţie la radio, care, spre deosebire de majoritatea absolută a comitetului convocat care l-a susţinut pe Dovba, a tăcut mâlc, Lupan ne-a apărat bărbăteşte şi cu un surplus de argumente.

După intervenţiile dumnealui, nu era mare act de curaj să spui ceea ce am spus eu, când mi s-a cerut să-mi fac pocăinţa:

– Eu nu vreau să cred, tovarăşe Dovba, că dvs. o învinuiţi pe Maria Cibotari că n-a ieşit atunci în avanscenă să strige: Hitler, ieşi afară, altfel nu cânt?!

Aici s-a râs, dar nu prea.

– Da’ nu cumva vrei să zâci c-ar fi fost rău?! – s-a mirat, inept, în foarte moldoveneasca lui limbă tovarăşul Dovba, cei prezenţi au râs ceva mai tare, şi eu am continuat:

– Dacă un scriitor, de exemplu, poate – în cazul în care nu este publicat – să-şi  ţină pentru mai târziu manuscrisul în sertar, cântăreţul, precum şi dansatorul, nu au decât timpul vocii şi al picioarelor. Ei trebuie să se întâmple, vorba unui fost regizor, în clipa care li s-a dat. Oricare ar fi să fie timpurile.

– Chiar c-aşa! – n-a întârziat să reacţioneze exclamativ maiorul Glotov, încă sperând să mă poată converti.

(Evocat de mine peste ani la lansarea cărţii lui Aurelian Dănilă Opera basarabeană, Maria Bieşu, prezentă în sală, m-a îmbrăţişat şi sărutat pentru mulţi, mulţi ani înainte.)

– Acest Lupan al dumitale, a întors-o acum, deloc blând, maiorul Glotov, aduce mari prejudicii republicii noastre şi poporului moldovenesc cu emisiunile lui de la Europa Liberă.

Chiar aşa?!

– Tot vorbind la Europa lui Liberă că limba moldovenească şi poporul moldovenesc sunt o invenţie pur sovietică, ascultătorii ar putea crede, până la urmă, că-i chiar aşa. Ştim că vă cunoaşteţi încă de la Cernăuţi, mă ia de mai demult maiorul Glotov. Vă dădea des la radio de acolo.

– Nu chiar des, dar mă dădea. Când veneam vara în vacanţă, uneori treceam şi pe la redacţia radio. Atunci l-am cunoscut. Dar numai de bine.

– Numai de bine, în timp ce toată lumea îl ştie numai de rău.

– Să scrie atunci lumea care-l ştie.

– Dacă despre aceştia dânsul nu vorbeşte.

– Ei îl vorbesc de rău, pentru că dânsul nu-i vorbeşte de bine.

Când s-a convins că operaţia nu are sorţi de izbândă, a dat-o pe laude şi elogii, declarându-mi că sunt aşa şi pe dincolo şi mai sunt – pe lângă câte eram deja – şi un scriitor serios. Serios, neserios, dar am reuşit să nu mă las convins, maiorul Glotov, exprimându-şi, la despărţire, părerea de rău – am fi putut face o treabă bună – fără să dea semne că regretă prea mult.

„Călăii se vor împotrivi ca să-i ţină în vinovăţie pe cei fără nicio vină”

Povestea legăturii dvs. cu Nicolae Lupan este interesantă, dar în ce constau disensiunile cu Nicolae Dabija?

– Cu Nicolae Dabija povestea e şi mai lungă, şi poate şi mai tristă. La scurt timp după tentativa maiorului Glotov de a mă convinge să-l murdăresc pe Nicolae Lupan în săptămânalul, încă neprivatizat, al lui Dabija, Literatura şi Arta, apare sub semnătura neştiutului de nimeni Sorin Vlaicu o pagină (episodul doi)  – Calea lungă a trădării –  despre Nicolae Lupan şi Europa lui Liberă. Mai apoi, la 17 decembrie 1987, scrie Nicolae Lupan în cartea sa Însemnări de desţărat – „instigatorul şi provocatorul procuror Dabija moderează pentru televiziune un fel de proces jdanovist în deplasare, unui trădător de neam şi ţară, avându-i ca martori ai acuzării pe Victor Teleucă, Mihail Murzac, Vladimir Curbet, Constantin Martânovschi şi câţiva consăteni aleşi pe sprânceană…

Tribunalul la care n-a fost admisă niciuna din rudele mele apropiate,scrie Nicolae Lupan în acelaşi volum, a adoptat un „verdict” de înfierare pe care l-au trimis laEuropa Liberă, ca să ştie şi cei de la Munchen cât de mult îi face de râs Nicolae Lupan din satul Cepeleuţi. Cele patru surori ale mele, nenumăraţi veri şi verişoare din Basarabia şi Cepeleuţi, au trecut prin mari emoţii în seara când această porcărie sovietică a fost difuzată la radio şi la televiziunea din Chişinău.” Cam asta-i cu Dabija…

Aţi cunoscut ofiţeri de securitate care întocmeau rapoarte despre intelectuali?

– Doar generali, precum ţi-am spus, dar aceştia nu întocmeau, aceştiaprimeaurapoarte. Cât priveşte ofiţăretul securistic, l-am bănuit doar. Dar cum bănuiala-i cu păcat, sunt în acest sens, un mare păcătos.

– Există în RM o instituţie credibilă care ar putea să se angajeze în deconspirarea dosarelor?

– Nici măcar una incredibilă. Nu are cum exista. Până nu dispar victimele, călăii  se vor împotrivi din ultimele răsputeri, ca să-i ţină în vinovăţie pe cei fără nicio vină, absolvindu-se şi absolvindu-i de răspundere pe gradaţii împovăraţi de păcate. Că doar n-o să se deconspire pe ei înşişi!

Acesta ni-i destinul contra căruia noi nu am ştiut – sau n-am voit! – să mergem până la capăt.

Angelina OLARU, Jurnal de Chișinău

Nota mea: Eu i-am cunoscut pe copiii lui Nicolae Lupan – Victor si Mariana, cu care au invatat la aceeasi facultate – de limbi straine, sectiunea franceaza. Erau niste copii deosebiti, care ne impresionau. Erau copii ai unor intelectuali neinfrinti de vitregiile abatute de doua sute de ani asupra acestei parti de popor roman. – Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

41 Comments

 1. Precizăm că senatorul american John McCain, rivalul lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie 2008, vine la Chişinău duminică, 12 iunie, la invitaţia premierului Vlad Filat. Oficialul va avea întrevederi atât cu prim-ministrl Vlad Filat, cât şi cu preşedintele interimar, Marian Lupu.

  Amintim că ieri, 9 iunie, MAEIE a calificat declaraţia MAE rus, care a pus la îndoială legalitatea rezultatelor scrutinului electoral din 5 iunie, drept stranie. Potrivit diplomației moldovenești, aceasta ar putea fi interpretată ca imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova şi încercări de susţinere făţişă a unui candidat electoral. PCRM, însă, nu a comentat în niciun mod declarația ministerului rus de externe.

  UNIMEDIA precizează John McCain este pilot de profesie și a luptat în războiul din Vietnamn. În 1967 acesta a fost prins de autoritățile de la Hanoi și supus torturii. A fost prizonier de război până în 1973. În activitatea sa, McCain a avut o retorică dură față de Federația Rusă, spre deosebire de contracandidatul său de la prezidențiale, Barack Obama.

  „Când vedem o Moldovă mică, guvernată în sfârșit de reformatori democrați, dar încă luptând contra forţelor interne şi externe, care doresc să arunce ţara înapoi în întuneric, trebuie să recunoaştem că lupta lor nu este diferită de cea a Europei de Vest de după Război. Acum, trebuie să facem tot ce stă în puterea noastră ca să înclinăm această balanță spre libertate”, a declarat John McCain în luna martie 2011 în discursul său din cadrul Consiliului Atlantic anual.

 2. Scandal public la Moscova.
  Un oarecare SATANovschi, liderul congresului evreiesc din Rusia vis-a-vis de un jurnalist rus despre viitorul incert al Federatiei Ruse.

  ACEST CONFLICT DE VIZIUNI reflecta de fapt atmosfera incendiara ce domneste in diferite structuri din Federatia rusa.

  SATANovschi a prezis RAZBOI CIVIL…

  МОСКВА. Сатановский пообещал убить Шевченко

  Публичным скандалом и угрозой убийства закончилась дискуссия между журналистом Максимом Шевченко и президентом Российского еврейского конгресса Евгением СATANовским.
  Как передает корреспондент «НР», перепалка завязалась на конференции «20 лет после СССР. Что дальше?», которая прошла в Москве.

  Российская Федерация – парадоксальное государство, заявил журналист, ведущий Первого канала, член Общественной палаты РФ, руководитель Центра стратегических исследований религии и политики современного мира Максим Шевченко. Никто и никогда не мечтал о создании РФ. Она не является результатом борьбы русских за свободу, она – результат катастрофы.

  «Для русских крушение империи воспринимается как катастрофа, – сказал Шевченко. – Российская Федерация – результат крушения проекта «русский имперский проект», который создавался веками».

  Крушение СССР он считает закономерным – никто не встал на его защиту, ни партийная номенклатура, ни КГБ и другие силовики, ни народ.

  Кому же нужна Российская Федерация? Первые бонусополучатели те, кто разбогател на приватизации.

  «Олигархическая номенклатура – первый и главный заинтересант образования РФ. Второй – народ, который оправился от шока и живет, помятуя о 90-х годах», – считает журналист.

  Население воспринимает РФ как осколок Советского Союза и не хочет дальнейшего распада страны. Ради ее сохранения люди готовы мириться со многим.

  Сам Максим Шевченко считает Российскую Федерацию самым демократическим государством в мире, где во власти представлены все политические группы. Дискуссии о судьбе России он назвал полезными, но при одном условии.

  «Все попытки продолжить распад РФ, призывы отделить ту или иную часть являются преступными», – заявил он.

  Как утверждает Шевченко, конфликт в России не национальный, не религиозный, не цивилизационный, а социально-политический. И нужно не вести разговоры об отделении каких-то республик, а оказывать сопротивление олигархии, которая опять растаскивает страну.

  После доклада Шевченко ведущий конференции попросил прокомментировать прозвучавшую точку зрения президента Института Ближнего Востока, президента Российского еврейского конгресса Евгения Сатановского. Тот заявил, что «комментировать этот бред не хочет». В итоге дискуссия вылилась в перепалку между двумя общественно-политическими деятелями, в ходе которой Шевченко и Сатановский употребляли выражения, не свойственные интеллигентным людям, вроде «жирный скот», «прикуси свой поганый язык» и прочие.

  Сатановский заявил, что «Шевченко является гестаповцем, а разговор еврея с гестаповцем возможен только через прицел».

  Через какое-то время известный телеведущий покинул зал, заявив, что в такой обстановке он вести дискуссию не желает. А мстительный президент Российского еврейского конгресса поделился планами на будущее: «Если начнется гражданская война, первый человек, которого я убью, будет Шевченко».

 3. Nota mea: / VITALIA/
  Eu i-am cunoscut pe copiii lui Nicolae Lupan – Victor si Mariana, cu care au invatat la aceeasi facultate – de limbi straine, sectiunea franceaza. Erau niste copii deosebiti, care ne impresionau. Erau copii ai unor intelectuali neinfrinti de vitregiile abatute de doua sute de ani asupra acestei parti de popor roman. – Vitalia Pavlicenco

  DA ? INTR-ADEVAR ?
  STITI CA ACUM VICTOR LUPAN CONDUCE UN ZIAR RUSOFON SOVINIST DE LA PARIS ? „LA PENSEE RUSSE” ?
  IAR MARIANA NICI NU MAI STIE UNDE ESTE NASCUTA,
  TOT CALATORIND SPRE ISRAEL !
  SARMANUL LOR TATA !

 4. 08 mars 2010
  Vieille ordure de Loupan !
  http://loupan.canalblog.com/

  Dernière nouvelle ! Notre vieille ordure Victore Loupan n’a vraiment pas de chance !

  Son alliée en Grande-Bretagne s’est faite coincer pour diffamation sur Internet – diffamation contre Anatoly Livry – sur ce même blog où notre ordure Loupan est intervenu en pleurnichant parce que, soi-disant, il ne serait ni le pédé, ni la taupe de GRU ! Et qu’il n’a pas publié Anatoly Livry dans sa « pensée, dite russe » parce que Livry a craché sur la gueule de Coldefy et de Jurgenson, ses « amies ».

  La Police britannique a donc fermé la page calomniant Anatoly Livry. On la retrouve encore dans les moteurs de recherches, type google.com, mais, depuis l’action du procureur britannique, la calomnie commune de Loupan et de sa copine anglaise n’est plus accessible http://4ibor.livejournal.com/1503.html

  Notre ordure Loupan est devenu, en Grande-Bretagne, le co-diffamateur d’Anatoly Livry et est donc poursuivi en compagnie son alliée de 120 kilos ! et son mail à Wladimir Troubetzkoy – où Loupan explique explicitement qu’il « casse » Livry parce que, lui, Loupan est l’ami de Coldefy et de Jurgeson – a été transmis au procureur anglais. Tout cela ne change pas trop ce porc judiciable Loupan de son amie Anne Coldefy, actuellement prête à être foutue hors de la Sorbonne à cause de la calomnie qu’elle a menée en compagnie de son amie-ordure Buhks, ex-professeur, ex-maquerelle http://efimkurganov.canalblog.com

  Sur cette publication parue dans les « 4 Vérités » et sur la fin de Coldéfy, amie loupanesque, à la Sorbonne, vous pouvez prendre des renseignements à la Présidence de la Sorbonne. N’hésitez pas contacter directement le président Georges Molinie president@paris-sorbonne.fr , Tél. : 33 (0)1 40 46 26 80 !

  Il vous racontera comment Coldefy, envoyée par son amie-ordure Buhks, toutes les deux couvertes par Loupan, avait calomnié le petit-fils de victimes de la Shoah et comment elle s’est faite chopée, dans cette glorieuse action, par le professeur de la Sorbonne Dominique Millet-Gérard, en flagrant délit de calomnie :
  http://www.les4verites.com/L-Antisemitisme-denonce-a-Paris-IV-Sorbonne-2677.html

  Les anciennes taupes du GRU, comme Loupan, ont un grand avenir devant elles.
  Envieux ! Ridicules ! Nuls et arrogants ! Dès que nos Loupan pètent ou ouvrent leur gueule, ce qui est la même chose, ils se retrouvent encore plus cons qu’avant !

  Ordures du monde entier ! unissez-vous à Loupan !

  Affaire à suivre…

 5. Pt VALELEU

  Eu nu stiu ce fac aceste persoane acum. Nu am pastrat nici o legatura cu ele dupa plecare, ca nu am spus ca am fost prieteni. Dar atunci cind i-am cunoscut se deosebeau ca tineri. Poate imi puneti in circa raspunderea pentru fiecare om din Basarabia? Ca eu am multa putere sa ii tin in circa, nu?

  Si ideea nu asta era. Ideea este ca e nevoie de o Lege a lustratiei.

 6. „Iritarea Rusiei poate accelera reunificarea” pe blogul: Diaspora si Reintregirea (http://mipopescu.wordpress.com)

 7. Iata cine sunt IDOLII imperiului rus: unul din ei este generalul Budanov, care a fost judecat pentru viol.

  Foarte graitor este faptul ca, desi Budanov a fost judecat pentru faptul ca a rapit o tanara in Cecenia, de care si-a batut joc si a omorat-o, totusi „poporul rul” il considera un EROU.
  Imediat, dupa ce ieri necrofilul Budanov a fost impuscat mortal, la locul incidentului, imperialistii rusi au inceput sa ADUCA FLORI, iar presa a inceput sa publice articole laudabile despre acest „brav”general TIPIC din Armata rusa…

  iata aici cadre de la locul incidentului:

  http://www.youtube.com/watch?v=iUc1ArW9rSo&feature=player_embedded#at=28

  Ликвидирован насильник-некрофил полковник Буданов

  Последнее обновление: 10 июня 2011 г., 16:05

  В Москве уничтожен полковник российской армии Юрий Буданов. «Лучшим русским» назвали его патриотически русские движения после того, как Кремль инициировал фарс с так называемым «судебным процессом» в связи со зверским убийством 17-летней Эльзы Кунгаевой в селении Танги-чу. А поэты и певцы даже сочинили песенку, объявив этого больного ублюдка и некрофила русским героем.

  Напомним, что русский герой Буданов похитил чеченскую девочку, увез к себе в часть, жестоко пытал её, а затем уже мертвую садистски изнасиловал. При этом сам Буданов заявил, что насиловал труп девочки, будучи в состоянии аффекта, так как, мол, она была «чеченской снайпером».

  В 2003 году Буданов был формально приговорен к 10 годам лишения свободы. Фактически полковник-некрофил в тюрьме не сидел и мог спокойно выходить на волю.

  Между тем российские СМИ передают некоторые подробности ликвидации Буданова. Сообщается, что полковник-некрофил был пристрелен в центре Москвы в пятницу после полудня, у дома 38/16 на Комсомольском проспекте. Буданов выходил из нотариальной конторы, когда к нему подошёл мужчина и выстрелил из пистолета с глушителем в голову.

  В Москве уверены, что операция по уничтожению Буданова была тщательно подготовлена, и за ним в течение некоторого времени велась слежка.

  Сообщается, что обнаружен сожженный автомобиль, который использовала диверсионная группа, и пистолет с глушителем.

  Тем временем по другим данным, которые сообщает чекистский сайт Life News, в Буданова стреляли шесть раз прямо из машины. Четыре пули попали в голову полковнику. Сколько человек сидели в машине неизвестно. В течение нескольких минут машина поджидала Буданова во дворе дома.

  Русские чекисты-националисты уже отреагировали на ликвидацию своего национального героя.

  Один из лидеров лубянского движения «Русские» Дмитрий Демушкин пригрозил «всплеском националистических настроений» в России в связи с уничтожением Буданова. По его словам, «у националистов нет сомнения, что следы убийства ведут в Чечню».

 8. CITAT ruso- frantuzit:
  http://loupan.canalblog.com/

  „С удовольствием прочел ваш рассказ о злосчастном Ливри. Я тоже отказал ему в публикации в „Русской мысли”. С тех пор, он меня преследует, рассылая фальшаки написанные якобы мной, пишет, что я агент КГБ, приписывает мне педерастические наклонности. А я – женат уже 30 лет, отец четырех детей и дед двух внучек. После многомесячного молчания, он вдруг снова прислал мне свой поразительный бред. Поэтому, я глянул в Интернет, чтоб посмотреть, что он там обо мне пишет, и набрел на вас. Я пытался добраться до него, но это сложно. У него все под псевдонимами и без концов. Успехов вам. ”
  Виктор Лупан

 9. 15 septembre 2003
  Loupan, taupe du KGB

  Victor Loupan, une taupe du KGB désœuvrée perd les pédales ! Qui est prochain !?

  Mais pour être AGENT du KGB ?! Non ! c’est de l’arrogance ! un gaga comme cela ne peut pas être un agent du KGB. Un crétin ridicule comblé de l’arrogance d’un kolkhozien devenu membre du Parti ne peut pas être un vrai agent du KGB !

  Une simple taupe, OUI, on veut bien croire à cela. Oui, une taupe du KGB au chomage, un ex-seksot, c’est le niveau de Loupan. Mais pour être un agent du KGB il faut avoir un peu plus de la matière grise, Victor !

 10. Iritarea Rusiei poate accelera reunificarea
  11 Iunie 2011
  http://mipopescu.wordpress.com/

  Pe 8 Iunie, MAE rus a emis un comunicat extrem de taios care in limbaj diplomatic se numeste imixtiune in problemele interne ale unui stat strain, iar pe intelesul tuturor o amenintare voalata la adresa administratiei de la Chisinau. Practic, diplomatia rusa acuza Chisinaul de actiuni ilegale, adica de falsificarea alegerilor locale, cu bataie directa la confruntarea pentru primaria capitalei dintre reprezentantul PCRM, Igor Dodon si reprezentantul PL, Dorin Chirtoaca.
  Reactia MAE de la Chisinau a fost prompta, considerand ca Moscova nu trebuie sa-si vare nasul in probleme care n-o privesc. Desigur, tonul a fost diplomatic-indulcit invinuindu-i pe rusi de lipsa de informare.

  Doua zile mai tarziu, pe 10 Iunie cu ocazia omagierii zilei de 12 Iunie, Ziua Nationala a Rusiei, Ambasada Rusiei la Chisinau, prin ambasadorul sau Valerii Kuzmin, palmuieste guvernul Basarabiei prin recunoasterea titlului de ”sef al diplomatiei transnistrene” pentru Vladimir Iastrebceak invitat sa ia cuvantul in aceasta calitate de “ministru de externe” in fata intregului corp de diplomati straini acreditati la Chisinau.
  Episodul a dus la retragerea in corpore a diplomatilor basarabeni aflati la receptia Zilei Nationale a Rusiei, acest gest reprezentand cel putin o declaratie neoficiala de reconsiderare a relatiilor cu Rusia din partea administratiei basarabene.

  Daca la aceste doua episoade “oficiale” luam in considerare si schimbarea de pozitie a Ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov care acum “sugereaza” federalizarea Basarabiei, dupa ce in prealabil convenise cu omologul sau de la Chisinau, Iurie Leanca (conform afirmatiilor acestuia) ca reglementarea problemei transnistrene sa se puna strict in cadrul unei “tari integre”, atunci ne aflam in fata unei situatii inedite in relatiile Moscova-Chisinau care ne duce cu gandul la provocarile armatei ruse in retragere si a actiunilor comuniste din anul 1917 care au determinat si au accelerat marele Act al Sfatului Tarii de la 27 Martie 1918.
  Si acum, ca si atunci, Chisinaul incepe sa simta amenintarea din ce in ce mai accentuata a unei Rusii care reactioneaza furios simtind ca pierde teren in fostele ei posesiuni.

  Alegerile pentru Chisinau, dincolo de aspectul “bunei administrari”, reprezinta un moment crucial in razboiul identitar dar si geopolitic: Dodon reprezinta moldovenismul agresiv si anti-romanesc, promovand teoria Moldovei Mari, deci a conflictului deschis cu Bucurestiul, in timp ce Dorin Chirtoaca, in pofida unor ezitari datorate mai mult lipsei de experienta politica, este reprezentantul curentului pro-romanesc din Basarabia.
  Semnificatia castigarii Chisinaului este extrem de importanta pentru destinul Basarabiei
  Victoria lui Chirtoaca va reprezenta un moment de mare insemnatate, va reprezenta victoria fortelor pro-vestice, dar si pro-romanesti impotriva moldovenismului agresiv.
  In acelasi timp, eventuala victorie a lui Dodon il va propulsa pe acesta in varful PCRM-ului, pozitie din care va putea sa reia politica ostila anti-romaneasca si consolidarea moldovenismului in Basarabia, implicit intoarcerea spatelui Romaniei si Uniunii Europene.
  Constiente de aceasta perspectiva, partidele din AIE au decis sa faca front comun pentru mobilizarea electoratului in sustinerea tanarul Chirtoaca. In acest fel, are loc o regrupare definitiva a politicului basarabean creindu-se un pol contrar intereselor hegemonice ale Moscovei in regiune.

  Faptul ca de Ziua sa Nationala, Rusia a trimis un semnal clar de sustinere a pretentiilor de suveranitate ale Tiraspolului poate duce la o reevaluare majora a pozitiei Chisinaului in relatiile cu Rusia pe care le poate vedea ca o reeditare a situatiei din 1917. Daca va urma si o declaratie oficiala de protest a MAE de la Chisinau, atunci se poate considera ca relatiile dintre cele doua capitale au ajuns la cota de avarie si doar o revenire rapida a Basarabiei la Romania poate contracara efectele nedorite ale viitoarelor presiuni economice din partea Moscovei cu grave tulburari sociale pe plan intern, bine exploatate de PCRM.

  Si in timp ce Rusia ataca Basarabia pe toate fronturile, relatiile acesteia cu Romania devin capitale pentru supravietuire si pentru crearea unei infrastructuri economice compatibile si interconectabile, pas important pentru o integrare “din mers”.
  Actiunile in forta necugetate ale Rusiei lasa o marja foarte ingusta de miscare pentru Chisinau care se va vedea nevoit sa accelereze procesul politic avand ca finalitate reeditarea acelui 27 Martie 1918 scris cu litere de aur in Istoria noastra nationala.

  Exista doua mari semne de intrebare:
  1. Se mai gasesc oare in Basarabia oameni politici de statura celor din Sfatul Tarii de acum 93 de ani?
  2. Mai exista o societate civila de talia celei a anilor ’90 care reusea sa adune peste 1 milion de oameni in Piata Sfatului Tarii si sa impuna Tricolorul si Imnul comun “Desteapta-te romane”?

  Posted by Mircea Popescu pe iunie 11, 2011 in Reintregirea tarii

 11. În orice caz, atât România, cât şi Federaţia Rusă ar trebui să se implice mai puţin în treburile interne ale Republicii Moldova, susţine el. “Şi totul va fi bine”… FRAGMENT DINTR-UN INTERVIU ACORDAT DE CATRE DODON UNUI ZIAR DIN ROMANIA … SI CE VEDEM NOI ? INTERVENTII BRUTALE ZILNICE ALE RUSIEI CONTRA MOLDOVEI . CA ALEGERILE NU AU FOST CORECTE , I SE DA CUVINTUL UNUI TERORIST SMIRNOVIST LA CHIAR AMBASADA RUSIEI DIN CHISINAU … ASA CA DODOANE TE POTI ADRESA ORICIND VREI STAPINILOR TAI DE LA MOSCOVA PENTRU CA SA SE „implice mai puţin în treburile interne ale Republicii Moldova” .

 12. Elena, tu chiar crezi ca romanasii isi doresc Unirea cu voi basarabenii?.

  Ne costa scumpo vre-o 80 miliarde $ sau avem unguri pe cap la ce ne mai trebuie si rusnaci e principalul argument al contribuabilului roman.

 13. PENTRU TOTI NOSTALGICII DUPA URSS,
  inclusiv pentru cei care sunt prosti si vor ca Dondon sa devina primar,
  va recomand sa VA DUMIRITI CAT NU ESTE PREA TARZIU ce viitor ati putea avea daca vin comunistii la putere –

  cititi articolul de mai jos, in care se povesteste cum un ucrainean a fost terorizat 13 zile de FSB-isti doar pentru ca fiul lui este deputat in Consiliul regional Livov:

  Чекисты 13 дней избивали украинца за то, что его сын депутат львовского облсовета

  По сообщениям украинских СМИ, на пресс-конференции во Львове украинец Роман Семчий, сын депутата львовского облсовета от ВО «Свобода» Михайла Семчия, рассказал об очередном преступлении русских против украинцев и Украины.

  ….
  19 мая его схватили члены русской террористической организации ФСБ России, заявив, что он находится в международном розыске за избиение какого-то кровавого сталинского недобитка, «вытирана ВОВки», во время устроенного агентами ФСБ шабаша 5/9 во Львове, и поэтому должен быть «этапом направлен в Украину».

  «Мне дали возможность забрать вещи … И повезли меня в Североенисейск в КПЗ», — сказал он и добавил, что там «майор ФСБ Кирбизанов» обратился к нему: «Ну что, Бандера, сейчас я тебя покажу».

  «И сразу ударил меня в глаз! И потом взял меня в кабинет и начал выбивать показания, он меня бил-бил-бил, потом заставили меня умыться и завез к адвокатше. Русская «адвокатша» (чекистка, нечекистских в России нет) сказала, если я ничего не скажу, то не уеду из этой тайги! », — рассказал жертва русских бандитов.

  В ФСБ пообещали, что за правдивые показания его, может быть, отпустят на работу, но затем закрыли в камере.

  «Мне трижды там вызвали« скорую »…

  Через три дня его поместили в камеру-одиночку. На одной из бесед с «русским врачом», когда на ее вопрос о месте жительства заложник сообщил о своей украинской прописки, «врач» заявила: «Значит пишем «бомж».

  «Кормили плохо, но когда в Украине разразился скандал, начали подкармливать лучше», — сообщил он и рассказал, что его по местному оккупационному телевидению показали «как врага народа». Через некоторое время его перевели в общую камеру, в которой было 8 человек, находившихся под следствием за уголовные преступления.

  Впоследствии, из-за международного скандала, русская банда ФСБ была вынуждена его освободить. Русские бандиты выдали ему на дорогу жалкие 700 рублей.

  Депутат львовского облсовета «свободовец» Михайло Семчий отметил, что к его отцу русские применили политические репрессии.

  «За что человек отсидел более 13 дней в России? Кто за это будет отвечать? «, — спросил он. Депутат отметил, что сегодня его также вызывают украинские правоохранители.

  Роман Семчий обещал, что больше никогда не вернется на работу в бандстрану Россию…

  «У меня еще не все побои сошли», — отметил он.

  В свою очередь руководитель юридического управления ВО «Свобода» Олег Махницкий отметил, что уже после приезда Романа Семчия в Украину, у него еще раз зафиксировали побои и направили жалобу на незаконные действия «правоохранителей» в России.

  «По всем нормам международного права, в случае объявления лица в розыск, нашедшая его сторона, должна провести задержание, но никаких допросов», — подчеркнул Махницкий.

  Он добавил, что не верит, что русского бандита майора ФСБ Кирбизанова когда-либо привлекут к ответственности за его уголовные преступления.

  «Наши правоохранители не имеют права наказать русских, но для чего существуют МИД, посольства, консульства? Мы должны обратить внимание на это преступление международного сообщества!», — указал Махницкий.

 14. Gerula, dar tu de pe care parte a Prutului esti?

 15. Gerula este un cetatean a Maghiariei, insa nu exclud ca ar fi vreun moldovanas membru sau sustinator a PL – Chirtoaca …

 16. 80 mrd$ este o cifră scoasă din burtă,nu are nici un fundament.Ar însemna peste 20000$ pe cap de locuitor în condiţiile în care în RM ar fi spatiu gol;pentru comparaţie,România are cca 10000$ pe cap de locuitor pib.Cifra care s-a vehiculat a fost de cca 15mrd euro pe o perioadă de 10 ani,efortul pentru România în acest caz fiind sustenabil.Pentru contribuabilul român ar însemna o taxă suplimentară de cca 30 euro pe lună pentru realizarea unităţii naţionale.Problema care se ridică este,vor face românii un astfel de efort după ce vor cunoaşte realităţile basarabene?

 17. Sustinatorii PL am vazut ca sunt unionisti (in general), numai ca nu au incredere in Vitalia Pavlicenco.

 18. Da, mircea.ro, dupa ce vor cunoaste ca 30-40% din populatie e educata sa urasca romanii.

 19. eşti optimist Liviule,procentul românofobilor este mult mare;fă un calcul simplu,toţi cei care votează PCRM plus cam jumătate de la PLDM plus un 80% de la PD plus un 10% de la PL,grosso modo vorbind,şi-ţi va da peate 65-70%.Aşa că despre unire,deocamdată,dicutăm ca să ne aflăm în treabă.

 20. N-am zis nimic de Unire, dar ma indoiesc ca votantii PL si PLDM ar fi, in general, romanofobi, iar liderii PD-ului au un limbaj echilibrat fata de Romania (dar electoratul e rupt din cel comunist).

 21. MAREA DURERE ESTE CA MAI SINT MOLDOVENI CARE VOTEAZA CU PCRM …FARA EI PCRM AR DORMI IN OPOZITIE PENTRU TOTDEAUNA . CHIAR NU AU O MINIMA CONSTIINTA NATIONALA ? SINT COMUNISTI , IUBESC ACEASTA DOCTRINA [ CRIMINALA , FIE VORBA INTRE NOI ] SA CREEZE UN P.COMUNIST NATIONAL MOLDO-ROMAN . MACAR ATITA BUN SIMT SA AIBA …NU VAD CA SINT LA REMORCA IMPERIALISMULUI RUS ? ARMATA A XIV -EA …

 22. din punctul meu de vedere in RM avem urmatoarea situatie; cei care voteaza PCRM sunt toti moldoveni altceva decat romani,vorbitori de limba moldoveneasca,la PLDM,PD sauPL cei care nu se considera romani se autoidentifica ca moldoveni,vorbitori de limba romana ,majoritatea au constiinta faptului ca fac parte din acelasi neam,dar vor o dezvoltare separata.

 23. Uitati cum gandeste o doamna/domnisoara care probabil voteaza PCRM:

  „jos FILAT si banda lui de traficanti!recunoast eti ca fara rusi suntem morti de frig si de fomae si nu mai strigati in gura mare ca vreti DEMOCRATIE!cind o sa va vina facturile la gaz si lumina si toate celelalte de o sa ti se faca parul maciuca atunci o sa vedem citi dintre voi o sa vreti DEMOCRATIE!”

  Sursa: http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/vezi-aici-moldova-colorata-cu-rosu-pcrm-isi-prezinta-victoria.html

  Sunt multi care gandesc asa in Republica Moldova?

 24. uitati ce politica energetica au facut comunistii timp de 8 ani de zile pentru a santaja populatia rurala si a o determina sa-i voteze; au gazeificat mai multe sate si comune,normal cu gaz din import,facandu-i pe cetateni dependenti de aceasta sursa si explicandu-le ca vor achita un pret rezonabil daca vor sti cum sa voteze.In loc sa cresti investitiile in surse alternative de energie sau sa investesti in noi capacitati de productie ce pot sa-ti asigure o oarecare independenta,se practica o politica de inrobire fata de un vector politic strain.

 25. UN LUCRU ESTE TRECUT SUB TACERE DE MULTI …REVENIREA SPECTACULOASA A P.LIBERAL IN ACESTE ALEGERI . LA CHISINAU -CONSILIUL MUNICIPAL- AU OBTINUT UN REZULTAT FARA PRECEDENT … APROAPE 32% ! DEJA DUPA ALEGERI MULTI II CINTAU PROHODUL … SI URMEAZA TURUL 2 CU MULTI CANDIDATI PL RAMASI IN CURSA , IN FRUNTE CU DORIN CHIRTOACA .

 26. SA SE DUCA ACASA KUZMIN SI CU HOARDA DE FESEBISTI SI GRU-ISTI DE LA AMBASADA IMPERIULUI RUS DIN CAPITALA …VREM SA STIM CITI SOBOLANI MISUNA PRIN ACEA AMBASADA PINA LA UNUL …CE OBIECT DE ACTIVITATE AU ? SPIONAJUL ? SABOTAREA MOLDOVEI ? DIVERSIUNI ? ATENTATE TERORISTE ? CE FAC ACESTE SUTE SI SUTE DE „ANGAJATI” LA ACEASTA AMBASADA ? PARCA MOLDOVA AR FI CHINA SAU INDIA DE SE INGHESUIE ATITA SOBOLANIME „DIPLOMATICA” LA CHISINAU …

 27. Rusia nu se simte bine nici de ziua ei, dacă vecinilor nu le este rău …
  Că Rusia are o atitudine imperialistă faţă de vecini – o ştiu toţi.

  Că Rusia face pe dracu’ în patru să-şi refacă spaţiul geopolitic de pe timpul fostei uniuni – o ştiu toţi.

  Că Rusia foloseşte toate metodele accesibile: politice, economice, de amestec în viaţa vecinilor şi de destabilizare – o şiu toţi.

  Că Rusia controlează viaţa vecinilor prin structuri socio-politice cu nominaţie democratică (societate civilă, partide politice) şi structuri economice – n-o ştiu toţi.

  Că Rusia nu gafează în relaţiile cu vecinii, dar îi încearcă de minte şi îi struneşte după nevoi – n-o ştiu toţi.

  Că Rusia nu se simte bine nici de ziua ei, dacă vecinilor nu le este rău – n-o ştiu toţi.

  Că Rusia se va simţi bine numai dacă vecinii vor capitula fără rezerve – n-o ştiu toţi.

  Că limbajul diplomatic rusesc care masca suficient intenţiile imperialiste nu mai este suficient – de-acum vom şti-o toţi.

  Aşa deci, ieri seară Kuzmin nu a gafat, ieri seară Kuzmin a fost sincer şi a spus „adevărul” rusesc în problema transnistreană. Iar, prin aceasta şi tot adevărul despre noi.

  A spus-o din criză de timp. Ce îl grăbea? – 19 sau 21 iunie? Alegerile Primarului General al Chişinăului de duminica viitoare? Sau, Summit-ul 5+2? Cred că ambele – ca să ne bage minţile-n cap, să nu uităm unde ne găsim; ca să mobilizeze echipele pro-ruse pentru alegerile de duminică – 19 iunie; ca să preîntîmpine componentele formatului 5+2 cum să se compoarte pe data de 21 iunie; ca să revigoreze structurile ruseşti din acest teritoriu, care pe data de 5 iunie, n-au fost la nivelul aşteptărilor (ne apravdali daverie); ca să dezonoreze clasa politică de la Chişinău şi să-i testeze componentele în ce măsură pot fi influenţabile.

  Deci, Kuzmin nu a gafat. Kuzmin a fost sincer pînă la nebunie.

  Dar, adevăr este, că Kuzmin nu ne cunoşte adevărul nostru, că Kuzmin nu a învăţat bine lecţia despre noi.

  Că nu i se răspunde cu brutalitatea care-o practică ruşii, se datorează faptului că am fost şi rămînem un popor civilizat, indiferent de nevoile şi sărăcia pe care le trăim şi-s provocate tot de ei.

  Kuzmin se informează din SRL-urile care-l dezinformează şi nu-i spun adevărul gol-goluţ:

  – Că moldovenii cunosc foarte bine anul 1812;

  – Că moldovenii cunosc foarte bine anul 1918;

  – Că moldovenii cunosc foarte bine anul 1940;

  – Că moldovenii cunosc foarte bine, pe viu, nu din cărţi, gulagurile, siberiile, colhozurile, deznaţionalizările, depopulările anilor 1944-1990;

  – Că moldovenii cunosc foarte bine anul 1992 cu tinerii crucificaţi şi cu fetele violate la Nistru;

  – Că moldovenii cunosc foarte bine crizele economice şi energetice provocate de ruşi în ultimii 20 de ani.

  Kuzmin nu cunoaşte că moldovenii cunosc foarte bine Rusia.

  Şi totuşi, Kuzmin nu vrea să cunoască că moldovenii, cu toate nedreptăţile care li s-au făcut, au fost şi rămîn oameni.

  Kuzmin, îţi mulţumim pentru sinceritatea de ieri, dar sinceritatea ta doare, doare pînă la suflet.

  Dar, mai bine această sinceritate, decît făţărnicia cărei îi ziceţi diplomaţie.

  Acum pentru autoliniştire, Domnule Ambasador,

  Pe data de 19 iunie, Dorin Chirtoacă va fi ales Primar General al Chişinăului şi Chişinăul va respira şi gîndi europeneşte.

  Am înţeles cu toţii că nu vrei să ne fii prieten, dar, tare-am vrut ca în aşa calitate să prezentaţi un popor mare cum este poporul rus.

  Şi ce este, poate cel mai important pentru dvs, este că corpul diplomatic, prin retragerea de la această recepţie, v-a înţeles corect.

  P.S: Vă atrag atenţia, Domnule Ambasador la îndemnul bloggerului Andrei Fornea: Kuzmin go home! care se rostogoleşte peste Moldova ca un ecou.

 28. da, Kuzmin, du-te acasa la matusca Rossia

 29. greseli peste greseli comit rusii … iar ce a facut kuzmin le-a intrecut pe toate . marele perdant ? pcrm … urmeaza turul 2 in chisinau si alte 512 localitati . mie imi miroase a macel pentru comunisti . rusii au reusit sa enerveze si irite multa lume …iar asta se va vedea la votul care se apropie .

 30. Da, Marian, dar ce se va face oare Chirtoaca cu un consiliu local majoritar comunist?

 31. aici vad numai gudron de huila in capul marazmaticilor din pnl

 32. Oare cînd va înceta să mai trăncănească Vitalia Pavlicenco? Să se ia de mînă cu Maia Laguta şi să admire natura Chişinălui.Oricum aceeaşi credibilitate au printre votanţi.

 33. imbold,

  lasa cainii sa hamaie,
  lasa porcii sa se tavaleasca in murdarie,
  lasa pigmeii sa se unga cu balega de elefant,
  lasa diavolii sa se duca in Iad…

  ce au sfintii comun cu necuratii?
  ce au lebedelele albe comun cu porcii?
  ce au porumbeii comun cu pigmeii ?
  ce avem noi comun cu cainii care-si mananca ce au vomitat>?

  Lasa-i pe ei sa se duca pe calea pierzarii pe care si-au ales-o.
  Lasa-i sa se duca dracului cu comunistii…

  iar noi vom merge in ADEVAR SI DREPTATE.
  IN IUBIORE DE TARA SI DE FRUMOS,
  IN FIDELITATE SI DEVOTAMENT
  si toti impreuna suntem crestini patrioti
  care dorim o viata cu demnitate, libera si prosprera…

  SA VOTAM PENTRU UN PRIMAR tanar si frumos – DORIN CHIRTOACA – ENERGIC, ONEST, CU VERTICALITATE, DEVOTATA SI CREDINCIOS PATRIEI.

  TRAIASCA CHIRTOACA!

 34. Trubadur, ai scris tare.

  eu putin te-am redactat:

  LASA DRACII SA SE DUCA IN IAD!

  lasa cainii sa hamaie,
  lasa porcii sa se tavaleasca in murdarie,
  lasa pigmeii sa se unga cu balega de elefant,
  LASA diavolii SA SE DUCA IN IAD!

  Iar noi, CEI TARI IN CREDINTA,
  sa mergem vitejeste INAINTE, I N A I N T E !!!!

  Caci, ce avem noi comun cu ei,
  cu acesti pigmei?
  Ce au sfintii comun cu necuratii?
  ce au lebedelele albe comun cu porcii?
  ce au porumbeii comun cu pigmeii ?
  ce avem noi comun cu cainii
  care mananca ce-au vomitat
  si al nostru rahat?

  Lasa-i pe demoni sa se duca in iad!

  Lasa-i pe ei sa se duca pe calea pierzarii
  pe care si-o merita, pe care-au ales-o.
  Lasa-i sa se duca dracului toti ratatii,
  banditii, hotii – adica comunistii…

  Iar noi vom merge cu VICTORIE INAINTE,
  I N A I N T E vom merge din PUTERE in PUTERE.

  Drapelul nostru este ADEVAR SI DREPTATE.
  Inima ne este plina de IUBIRE DE TARA,
  DE tot ce-i FRUMOS si SANATOS!
  DECI, sa mergem cu biruinta INAINTE, FRATE!

  Sa ridicam TRICOLORUL CAT MAI SUS,
  cu DEVOTAMENT, IN FIDELITATE
  toti impreuna – CRESTINI PATRIOTI
  care dorim o viata cu demnitate,
  PROSPERA SI IN LIBERTATE…
  SA aducem VICTORIA TOTALA FINALA
  asupra spurcaciunii, minciunii

  SA VOTAM, deci, UN PRIMAR tanar si frumos –
  pe DORIN CHIRTOACA –
  ENERGIC, ONEST, CU VERTICALITATE,
  DEVOTAT acestui popor SI CREDINCIOS
  POPORULUI si PATRIEI.

  TRAIASCA CHIRTOACA!
  Sus Chirtoaca!

  Si sa piara in iad toare leprele lepadate.

 35. RUSIA ARDE!
  Pana in prezent, in anul acesta deja a ars mai mult decat in tot anul trecut!

  РОССИЯ В ОГНЕ. Площадь лесных пожаров в России растет, а пожарника Путина все еще не видно

  Время публикации: 11 июня 2011 г., 23:03

  Хотя власти России заявляют о своей готовности к очередному засушливому лету и способности противостоять лесным пожарам, ситуация выходит из-под контроля.

  Этой весной леса сгорело столько же, сколько за весь 2010 год.

  Лето только началось, а в России уже вовсю полыхают лесные и торфяные пожары.

  Площадь леса, пройденная огнем, составила около 2,5 миллиона гектаров, сообщил Deutsche Welle руководитель лесной программы организации «Гринпис России» Алексей Ярошенко. По его словам, этот показатель примерно равен площади лесных пожаров, зафиксированных за весь 2010 год.

  Между тем по неофициальным данным, полученным путем мониторинга, который провели специалисты экологических организаций, в 2010 году сгорели 6–7 миллионов гектаров леса. Руководитель агентства лесного хозяйства России Виктор Масляков эти сведения не подтвердил.

  Он также сообщил, что по всей России на 8 июня 2011 года зафиксировано более 11 тысяч очагов возгорания общей площадью 752 тысячи гектаров. Больше всего беспокойства, по словам Маслякова, вызывают Ханты-Мансийский автономный округ, Иркутская область и Красноярский край, где лесные пожары пока не удается локализовать.

  Но в целом, отметил чиновник, лесное хозяйство готово к тому, чтобы не дать стихии разгуляться.

  Такая же ситуация сложилась и с торфяными пожарами. На 8 июня на территории Центрального округа и Нижегородской области экологи «Гринпис России» зафиксировали 64 отдельных очага торфяных пожаров.

  Несоответствие официальной статистики и информации экологов специалистов «Гринпис» не удивляет, хотя и очень беспокоит. «К сожалению, так же, как и в прошлом году, информацию о лесных пожарах скрывают», — говорит руководитель лесной программы «Гринпис России» Алексей Ярошенко.
  Уровень противопожарной безопасности в России сегодня низок, как никогда, констатируют эксперты. Положение усугубляется тем, что противостоять серьезной стихии просто некому.

  После принятия Лесного кодекса кадры стали катастрофически сокращаться. Общее количество специалистов, занимающихся лесом, уменьшилось в четыре раза, а тех, кто обеспечивает лесную охрану, — в шесть раз, сообщил Алексей Ярошенко. «Все они работают с удвоенной нагрузкой, но большую часть времени занимает, увы, не выполнение основных обязанностей. Им нужно заниматься еще бюрократическими делами, оформлять формуляры, и в лес они не попадают», — сетует руководитель лесной программы «Гринпис России».

 36. МОСКВА. Каспаров: »Режим агонизирует”

  Находясь в Брюсселе, Каспаров дал интервью русскоговорящей службе государственного Radio France Internationalе, в котором в рассказал о положении в помирающей на помойке истории России.

  Опппозиционер отметил:

  «В России ничего хорошего не происходит. Это агония режима. Эта агония может быть страшной, потому что никуда от власти эти люди уходить не хотят. Но лучшим индикатором того, как сейчас развивается Россия, как она деградирует, является то, что, при ценах на нефть в 110 долларов за баррель, режим не может консолидировать бюджет.

  В авторитарных режимах политическая оппозиция вообще не находит никакой поддержки. В Египте 30 лет этой оппозиции не было, потом, в течение 30 дней режим Мубарака пал. А в России оппозиция убрана с политической арены.

  Российская оппозиция существует, она борется. Мы считаем, что Интернет и современные технологии дают нам возможность обращаться к людям.

  Другое дело, что скорость изменения ситуации в таких режимах, как российский, бывает быстрой и внезапной. Поэтому я сегодня не делал бы никаких выводов из сегодняшней асоциальной доминации Путина и его клики в официальном пространстве».

 37. 80 mliarde de dolari vi se pare mult? cind ati verificat pib-ul romaniei ultima oara?

 38. AL DOILEA RAZBOI…

  POATE MERITA SA SARBATORIM ZIUA DE 22 IUNIE, care se apropie, ca o SARBATOARE A CADERII – FIE SI VREMELNICA – a puterii sovietice in unele teritorii ale fostei URSS?

  ……

  Вторая гражданская!

  А что, может быть и правда начать нам праздновать 22 июня, как раз близящееся, в качестве праздника падения — хотя бы временного — советской власти на хотя бы некоторых территориях СССР?

  Торжественно отмечать — в пику этим… медалькозвонам, сталинским недобиткам, рабам с георгиевскими ленточками, марширующим по брусчатке Красной площади каждое 9 мая; в пику всем ветеранам заградотрядов, всем СМЕРШевцам и политрукам — тогдашним и нынешним, — всей этой международной русско-имперско-реваншистской краснознаменной гопоте, наконец-то хоть раз получившей заслуженно по роже — недавно во Львове…

  О, как они драпали от приближающихся немцев в июне-июле 41-го, — все эти краснопузые твари, коммунисты, чекисты, исполкомовцы и сельсоветовцы!.. Только пыль стояла столбом.

  Позорное бегство до самой Москвы этой хваленой «краснознаменной и легендарной», руководимой маршалами — вчерашними сталинскими зэками с выбитыми на допросах зубами — не заслуживает ничего, кроме презрения. (Как и их последующая «победа» — горами трупов, десятью своими на одного немца…)

  Орда рабов и подонков, ни на что не способная, не то что «родину защищать» и Пахана своего усатого, — единственное, что они могли, как оказалось, это сдаться в плен.

  Пять миллионов пленных лета 41-года, 5 миллионов рабов и ничтожеств — апофеоз позора этой сатанинской империи, который она так хотела бы заставить всех забыть!!. – не заслуживают и сегодня ни малейшей жалости и сострадания.

  Такие же, как они, краснозвездные дикари, остервенелые азиатские варвары от большевизма, только чуть помоложе, следующих призывов — бешеной лавой пронеслись через три с небольшим года по Европе, громя, круша, поганя все на своем пути, грабя и мародерствуя, изнасиловав только в Германии и Польше 2 миллиона женщин…

  Радостно праздновать их «день скорби», 22 июня, – это единственный вариант достойного и симметричного ответа на «победобесие» нынешней чекистской хунты в Кремле и ее верных холопов в Украине, Беларуси, да и везде их полно.

  Ответ на их миф о «великой победе», ставший становым хребтом, стержневым идеологическим мифом, оправдывающим само существование их империи после крушения всех прежних мифов — о «пролетариате», «классовой борьбе», «мировой революции» и т.п.

  В ответ им можно — и нужно! — отмечать 22 июня (70-летие как раз подходящий повод!) как праздник долгожданного (хотя бы временного) крушения кровавой коммунистической диктатуры и раскрепощения всех творческих сил, еще оставшихся в порабощенных народах после более чем 20-летнего ада ГУЛАГов, колхозов, массовых расстрелов и т.д. и т.п.

  Как начало Второй гражданской войны — между стремящимися к свободе русскими (власовцы, красновцы и все прочие движения такого рода) — и русскими рабами своей родимой византийщины и азиатчины, преданными холопами сталинского имперского «отечества». Торжественно отмечать хотя бы начало ее, хотя бы попытку — ибо о победе в такой войне приличным людям на 1/7 суши говорить не приходится до сих пор…

  История — не тротуар Невского проспекта, как известно. Через кровь и грязь, через страшные мучения, катаклизмы, голод и смерть Второй гражданской прокладывала себе дорогу Свобода. Свобода от большевистской московской тирании, ставшей апофеозом русского колониализма всех веков. Свобода народов и личности, — увы, так и не сбывшаяся на этих землях по сей день…

  Немцев, как известно, массово встречали везде цветами, как освободителей. А почему было, собственно, их цветами не встречать, если каждому, жившему при советах, было ясно как день: хуже уже не будет? Увы, немцы так и не распустили по-настоящему даже колхозы…

  Но именно 22 июня стало днем, когда первый шаг к своему будущему прозрению, к своей грядущей высокой (в веках!) миссии сделал генерал Власов… А уже 30 июня, сразу после поспешного бегства коммуняк, во Львове был торжественно провозглашен акт о возрождении Украинской Народной Республики 1918 года.

  Создание РОА и УПА, провозглашение УНР во Львове и республики в Локте, и еще множество и множество самых разнообразных исторических фактов такого рода — наглядно показывают, как пестра и разнообразна оказалась живая жизнь, живое творчество и самодеятельность отдельных людей и целых народов, как только с них сняли смирительную рубашку большевистского тоталитаризма и вынули кляп изо рта. (Вот так же нескончаемо пестра и разнообразна может она оказаться на этих просторах и завтра, когда рухнет чекистский московский режим со всеми своими «антиэкстремистскими» законами!)

  Не праздник того, что гитлеровцы напали, а праздник того, как коммуняки бежали в панике, теряя свои партийные билеты и груды нажитого на чужой крови скарба, — вот что такое этот праздник 22 июня!.. Да и, собственно, как может не быть праздником день, когда с самого утра вся краснозвездная авиация уже была уничтожена на аэродромах, не успев подняться в воздух, а большевистские власти городов и сел спешно собирались и драпали, оставляя в своих брошенных кабинетах лишь горы мусора?.. А что было потом — это уже вопрос второй.

  Впрочем, и дальше было не так плохо. Поджигавшую крестьянские избы в Петрищево — во имя исполнения изуверского сталинского секретного приказа № 0428 (тотально уничтожать все населенные пункты за линией фронта, не оставлять врагу) Зою Космодемьянскую простые деревенские мужики повесили, несмотря на то, что она была московская комсомолка, да еще с тайным заданием от большевистского подполья.

  И правильно сделали, что повесили! — и сделали это именно простые русские мужики, наконец-то покончившие с уходом красных со своим колхозом, а вовсе не немцы, как твердила потом 50 лет советская пропаганда. Впрочем, и по сей день еще не утихают споры, кто ее выдал и была ли вообще повешенная Космодемьянской или какой-то другой девушкой…

  Кстати, можно отметить и день 16 октября — когда в панике вся Москва, вслед за уже слинявшими комиссарами и чекистами, рвалась на восток от подступающих немцев. Когда уже все ЗНАЛИ точно, что Москва будет сдана. Ну и что же, что сдана она так и не была? Осужденного ведь можно помиловать и на эшафоте, перед самой казнью.

  Но есть такое понятие — позорящее наказание, гражданская казнь. (Как над Чернышевским — поставили к столбу и сломали над головой шпагу — в свое время.) Так вот, и 22 июня, и 16 октября стали днями предельного позора и гражданской (впрочем, не только) казни для коммунистов, днями явного, у всех на глазах, крушения их власти, — хуже им было только в августе 1991-го… Это достойно отдельного торжественного упоминания. Недаром они так лютовали — пуще прежнего — когда вернулись…

  А еще потом… Еще потом были и позорные выдачи красновских казаков и пр. Сталину, на верную смерть. И циничный дележ Европы, описанный Черчиллем в его мемуарах. И массовая отправка в ГУЛАГ бывших пленных, остарбайтеров, «перемещенных лиц», — всех, кого удалось заманить из Европы «домой». И лживый Нюрнбергский процесс, где катынские расстрелы официально «повесили» на немцев, хотя все знали правду.

  И — как высшая точка, пик абсолютного мужества, вершина самопожертвования и выход в астрал, за грань возможного в этом мире — война УПА и прибалтийских «лесных братьев» против страшной карательной машины огромной империи аж до 50-х годов. В одиночку, в окружении, без помощи и без надежды… Следующим массово взятым пиком героизма такого же запредельного уровня стало уже только в 1994-м сопротивление чеченцев ельцинской танково-бомбардировочной армаде…

  Но не все так гладко. Естественно, первые, кто будет категорически против такого праздника и такого подхода — это еврейские организации всего мира. То, что пережили во второй мировой войне евреи, есть величайшая катастрофа в истории человечества, и прощена она быть, конечно же, не может. Хотя и начался геноцид не 22 июня 1941 года, а задолго до того.

  Позиция этих организаций известна и ничего не может вызвать, кроме досады: она откровенно прорусская и во многом спекулятивная. Это, конечно, похвально — быть принципиальным и не прощать убийц своего народа. Только вот никому ни холодно, ни жарко сейчас от вашей принципиальности, ребята, если в погоне за призраком давно исчезнувшего III Рейха вы становитесь на защиту убийц других народов.

  Убийц не менее массовых, свирепых и кровожадных. Ничем другим, как только одобрением и поддержкой Холокоста кавказских народов, устроенного Сталиным в 1943–44, нельзя считать подобострастное лизание еврейскими организациями всего мира жопы Путина — нынешней плешивой реинкарнации кремлевского тирана тех лет, тоже ответственной за геноцид кавказцев.

  Хваля красную армию с ее сталиными и мехлисами за «победу над фашизмом», евреи тем самым позорно целуют жопу чудовищу еще более мерзкому — сталинскому красному фашизму, который их самих чуть не уничтожил в 1953 году…

  (И, конечно, уже полным позорищем выглядит, когда, к примеру, депутат Сейма Латвии, глава известной промосковской фракции «ЗаПЧЕЛ» — фракции русско-советских мигрантов и оккупантов, мечтающих затащить Латвию обратно под московское колониальное ярмо (вообще их не надо было в Сейм пускать!) — одновременно оказывается… главой еврейской общины Латвии!

  Ничего, кроме новых — и уже вполне обоснованных, увы! — всплесков антисемитизма такая позиция этой общины, хотя бы просто в лице ее руководителя, вызвать не может. А помножьте это на влияние не латвийской, а всемирной какой-нибудь организации, типа ВЕК…)

  Единственный вариант — это канализировать их праведный гнев в другое русло, в исторически правильное. Предтечей Холокоста был страшный Кишиневский погром 1903 года — погром на румынской территории, к тому времени уже отобранной русскими у турок, оккупированной Россией и «окормлявшейся» ее православным попьём. (Которое, кстати, и несет ответственность за большинство такого рода инцидентов наряду с полицией и «Союзом русского народа».)

  «Протоколы сионских мудрецов» тоже ведь были написаны и впервые опубликованы в России, спустя всего 2 года после Кишинева; а уж Альфред Розенберг, будущий идеолог гитлеризма и один из главных организаторов Холокоста, остзейский немец из Риги, не только был по рождению российским подданным, но и, оказавшись 1920 в Иваново, пытался вроде бы даже вступить в ВКП(б)…

  Словом, СССР и нынешняя РФ как его правопреемница полностью разделяют с гитлеровской Германией ответственность за Холокост, а вовсе не являются «спасителями» евреев. Прежде всего, конечно, потому, что это Сталин и его режим организовали приход Гитлера к власти, вырастили его, выпестовали, снабдили всем необходимым — оружием, стратегическими ресурсами,и пр. и пр. — чтобы натравить на несчастную Европу…

  И вторую мировую они развязали в 1939-м вместе — разделом Польши и совместным парадом в Бресте. И хорошо было бы все же еврейским организациям — если не на территории РФ, то хотя бы в мире — это признать открыто. Потому что это правда. А правда не терпит умолчаний.

  И сколько бы ни обнимался хасидский «главный раввин России» Берл Лазар с Путиным, сколько бы ни уверяла верхушка ФЕОР и пр. структур такого рода, что, мол, в России уже давно покончено с антисемитизмом государственным, остался только бытовой, и вообще, государством для евреев наконец-то созданы замечательные условия (ага, давно вам стекла не били в Марьиной Роще!..) — мы же помним, что в первые годы после революции в СССР тоже были для евреев условия замечательные; недаром же и сегодня антисемиты-черносотенцы так визжат!.. А вот потом…

  Тем паче, что точки разрыва этого сусального лубка, точки, где правда вылезает наружу, все-таки есть. В прошлом году МИД РФ разразился аж целым гневным «разоблачительным» заявлением в ответ на решение Федерального окружного суда Вашингтона о том, что знаменитая «библиотека Шнеерсона» принадлежит движению Хабад Любавич» и должна быть ему Россией возвращена. «Подумать только, вся дипломатия нашей великой державы бросилась на борьбу с бруклинской синагогой», — иронически комментирует заявление МИД руководитель отдела ФЕОР по связям с общественностью Борух Горин. И добавляет: «Это еще одна страница в летописи непростых отношений евреев со страной, которая каких-то 100 лет назад была родиной для большей части евреев мира».

  Вот-вот. «Непростых» — это еще мягко сказано. И пока Россия не рухнет и не перестанет существовать — она вам библиотеку Шнеерсона не отдаст, ребята, не надейтесь. Так что помочь ее поскорее закопать — и в ваших интересах тоже. К тому же, как свидетельствует множество мемуаров и документов, антисемитизм и в самой воюющей Красной Армии, и на «гражданке», и во время войны, и после нее, еще даже до начала «борьбы с космополитизмом» — уже зашкаливал.

  Характерно было то, что те — неполные еще — сведения о масштабах Холокоста, которые обрывочно становились известны советским гражданам, отнюдь не вызывали в них сочувствия к жертвам этой трагедии — ни к погибшим, ни к выжившим. Считалось то ли неприличным, то ли даже опасным упоминать именно о массовом истреблении евреев немцами, а виноватыми в нем как бы молчаливо считались… сами евреи! То есть, если отвлечься от сегодняшнего грома салютов и рябящих в глазах красных девятомайских флагов — то оказывается, что евреи выжили вопреки не только гитлеровскому рейху, но и сталинскому.

  Так что, по совести, им следовало бы если и не начать праздновать 22-е июня — то уж хотя бы перестать праздновать паскудный праздничек сталинских рабов и палачей — 9-е мая и ползать на коленях перед маразматическими сталинскими вЫтиранами, будь то в Израиле или в России. И вот тут-то оказывается, что все гораздо глубже и что выдвинуть серьезные международные претензии (компенсации за геноцид, такие же, как выплачивает Германия!) Москве — Израиль не может! Почему?

  Да потому, что, видите ли, главный враг сейчас — Иран. А против Ирана нет другого средства, кроме как ООН и ее резолюции (хотя они мало помогают…). А в совбезе ООН постоянным членом с правом вето сидит Россия. И если Израиль рыпнется против нее — Россия просто заблокирует все меры против Ирана, ей для этого и пальцем шевельнуть не потребуется, а для крохотного Израиля это — беда…

  Что же остается? Говорить правду, больше ничего, увы. Правду и только правду, какие бы «высокие» «государственные» интересы это не нарушало. И об этой проклятой стране, в которой угораздило родиться — и которой теперь, благодаря этому, может быть, удастся помочь наконец-то рухнуть и распасться на множество изначальных составляющих. И об этой войне, из которой еще коммунисты сделали фетиш — а нынешние чекисты так и вообще дубинку, чтобы ею молотить по башке всякого, кто не согласен с оккупацией русскими половины Европы и с террористическим зажимом свободы слова внутри самой России. О войне, которую они, по сути, проиграли — ибо развязывали ее ведь не для того, чтобы захватить пол-Европы, а для того, чтобы прибрать к рукам весь мир!

  И об этой нынешней ООН, ничтожной и прогнившей, давно ждущей тех, кто ее уничтожит. ООН, в которой — словно в насмешку — постоянными членами СБ с правом вето сидят Россия и Китай, а в составе всех комитетов по правам человека оказываются диктатуры типа узбекской или сирийской…

  Москва породила все это зло в мировом масштабе (вплоть до растления и проституирования ООН). Она порождает его уже много веков подряд — только зло и ничего кроме зла. Она должна быть не на положении «Нью-Йорка» в США — самого крупного, но не столичного города, — как предлагает Широпаев в проекте своего мифического «Залесья». (Слишком жирно будет, кстати, отдать под это «Залесье» весь нынешний ЦФО с явно тяготеющими к Украине Курском, Белгородом, Брянском и Воронежем).

  Она должна быть уничтожена навсегда. Взорвана, срыта и затоплена водой из канала Москва-Волга!

  Кто бы ни шел походом на это средоточие Мирового Зла — ордынскую Москву, от Ивана III до Путина — это уже само по себе можно праздновать. Неважно, кто там — Гитлер, Наполеон, кто еще. Тут даже эпидемии чумы и холеры были меньшим бедствием, нежели просто обычная, рутинная деятельность «кремлевской администрации» любых столетий.

  И вместе с 70-летием позорного драпа коммунистов и взятия 5 млн. красноармейцев в позорный плен — жаль, не успели достойно отпраздновать в этом году юбилей еще одного великого исторического события.

  А именно — 440 лет назад, в мае 1571 года, войска крымского хана Девлет-Гирея сожгли Москву

 39. Iata cu Legea lustratiei sunt de acord. Si nu numai aici, dar si in Romania, mai ales acolo.

Comments are closed.