La solicitarea unui membru al PNL, Procuratura si autoritatile statului cerceteaza ce e cu www.moldovenii.md

Andrei Versilov, membru al PNL, a depus recent la Procuratura Generala o solicitare de investigare a cazului site-ului www.moldovenii.md care – in opinia sa – pingaresc simbolurile de stat ale Republicii Moldova in scopul promovarii ideologiei moldoveniste, staliniste asupra identitatii romanesti a populatiei majoritare a celui de-al doilea stat romanesc, cea care provine, evident, de la nationalitatea romaneasca a populatiei de baza. Anterior, am scris despre aceasta pe blog si cind a fost oferita pe acest subiect o conferinta de presa http://www.pavlicenco.md/2011/05/19/9483/#more-9483

Zilele trecute, Procuratura Generala a inceput cercetarea asupra acestui caz, si a intentat un proces contraventional in baza art.322 din Codul contraventional, fiind vorba de partidul “Patriotii Moldovei”, care au pingarit simbolurile nationale ale R.Moldova pe durata intregii campanii electorale 2011. Cazul a fost intentat, astfel, in baza cererii lui Andrei Versilov, care, in cazul alegerilor repetate, pe care, totusi, Comisia Electorala Centrala le va numit pentru orasul Tighina, va candida din partea PNL la functia de Primar al acestui municipiu. In perioada 2004-2010 Versilov cu familia sa au fost supusi de doua ori represiunilor politice din partea regimului separatist instalat pe teritoriul Republicii Moldova ocupat de trupele rusesti.

Partidul “Patriotii Moldovei”, care activeaza cu suport dubios (sa invocam, cel putin, ultimul flaer al Maiei Laguta, bagata si ea in aceste alegeri pentru Municipiul Chisinau, care promoveaza o politica proruseasca grosolana, tradatoare fata de interesele nation ale Republicii Moldova, a umplut in ajunul si in timpul campaniei electorale capitala si alte orase ale republicii cu bilborduri enorme de publicitate, cu imaginea stemei de stat a Republicii Moldova, pe care a fost inserata in plan mare steaua comunista cu cinci colturi. Aceste bilborduri au propagate web-site-il care a facut propaganda in favoarea lui Igor Dodon, candidatul comunistilor la functia de Primar al Chisinaului, fost ministru al economiei in Guvern communist, cind economia statului s-a prabusit, iar activele acestuia au fost sustrase de agenti economici interpusi prin firmele familiei prezidentiale si ale lumii criminale din anturajul intim al lui Voronin, dirijat de Tkaciuk.

In legatura cu rolul important pe care comunistii aflati la putere l-au avut in consolidarea pozitiei separatistilo, precum si avindu-se in vedere ca steaua cu cinci colturi este, concomitant, o parte din simbolul autoproclamatei rmn, Andrei Versilov, membru al PNL si familia sa au considerat ca promovarea acestui simbol – si inca in mod vadit ilegal – constituie un prejudiciu moral adus cetatenilor Republicii Moldova si au cerut procuraturii sa se edifice asupra legalitatii acestei “afaceri” politice antinationale.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. Din pacate, nu pot sa va votez astazi, doamna, chiar daca bunicul si strabunicul au fost originari din Basarabia si refugiati in Romania.Nu am cetatenia RM, ci doar pe cea romana fiind nascut la Turnu Magurele.Oricum, bafta la alegeri, iar basarabenii sa voteze cu partidele pro-romane.

 2. BRAVOOO VERSILOV!!!!!TREBUIE DE STOPAT IDIOTIZMUL SHI TIMPITII CARE PROMOVEAZA MAGARII DE GENUL ASTA!!!!!!SUNTEM ROMANI SHI PUNCTUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRAIASCA ROMANIA MARE!!!!!!!!!!!!

 3. BRAVOOO VERSILOV!!!!!TREBUIE DE STOPAT IDIOTIZMUL SHI TIMPITII CARE PROMOVEAZA MAGARII DE GENUL ASTA!!!!!!SUNTEM ROMANI SHI PUNCTUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRAIASCA ROMANIA MARE!!!

 4. Cazul trebie napărat finalizat iar detaliile aduse mai apoi la cunoștința societății. Toată considerația pentru acțiune.

 5. dupa cum merge votarea va fi prezenta destul de buna la vot … cum orasenii merg masiv mai tirziu la votare – dupa ora 15 – probabil se ajunge la 45-50% . cum multi sint plecati afara, acesti 45-50% reprezinta in fapt 70-75% din votantii care se afla in tara . o prezenta buna la votare favorizeaza indiscutabil aie .

 6. http://www.moldovenii.md va disparea de la sine dupa alegeri … a fost o „jucarie” electorala , nimic serios . la ce gugumanii am citit acolo o si merita . citeva adevaruri puse in fata pentru a da o nuanta de credibilitate , intr-o mare de minciuni grosolane … „savantii” de acolo neaga o intreaga perioada istorica europeana …crearea statelor nationale unitare . dupa capul lor germania si italia trebuiau sa ramina inmpartite in zeci si sute de statulete , probabil pentru a fi mai usor controlabile de un mare imperiu rus rascracanat peste europa . clovnii filo-rusi – mari profesori de „istorie” si mari „patrioti” neaga dreptul popoarelor la unitate nationala …cu o singura exceptie : rusii . in acest caz se aplica o alta regula . rusii au dreptul la unitate nationala , ba chiar si la o „unire” silita – un viol in fapt – si cu alte popoare mai mici si nevinovate . i-m-p-e-r-i-a-l-i-s-m !

 7. Stimata doamna Pavlicenco,
  As fi foarte interesat despre opinia dumneavoastra asupra continutului cartii “Fereste-ma, Doamne, de prieteni!” scrisa de istoricul american Larry Watts, lansata cu mare pompa pe 31 mai la Bucuresti, eveniment la cere a participat toata crema fostilor si actualilor sefi ai serviciilor secrete romanesti, iar a doua zi, pe 1 iunie, la Chisinau, eveniment la care a participat crema istoricilor basarabeni. Am inteles, din gura istoricilor, ca tema principala, firul coducator al cartii, este descrierea cu lux de amanunte si cu argumente irefutabile a OBSESIEI ANCESTRALE A KREMLINULUI DE A DISTRUGE ROMANIA PRIN ORICE MIJLOACE. Ati observat ca, in ultima vreme, americanii sunt foarte interesati de tot ce priveste Romania si, mai nou, Republica Moldova, sau, daca vreti, de amandoua statele luate ca o entitate. Biden a fost la Chisinau, Obama a promis ca vine… Ceva se intampla… Poate este de bine… M-a mirat oricum declaratia lui Larry Watts: “Am preferat sa scriu eu aceasta carte, pe care multi istorici romani si-ar fi dorit, probabil, sa o scrie ei, pentru ca am contiinta faptului ca afirmatiile facute de un istoric american impartial au toate sansele sa fie mai credibile iar impactul lor sa fie mai percutant.”

 8. Pecizati, Va rod, despre ce fel de alegeri în Tighina merge vorba!

 9. Pt marian

  Da, http://www.moldovenii.md va disparea de la sine dupa alegeri. Dar 1) de ce trebuie sa apara cu implicarea functionarilor si a institutiilor statului. 2) Care e garantia ca nu reapare o asemenea diversiune?

  Iata de ce nu trebuie sa tacem.

  O alta problema e de ce se tace, de ce e permis, de ce e tolerat si de ce doar PNL trebuie sa lupte contra acestor diversiuni, asa cum NUMAI PNL lupta contra bilbordurilor lui Pasat si Vladimiruska?

  Deci – nu exista demnitate – dar de ce? Din cauza banilor rusesti care se pompeaza in proiecte politice rusesti aici. Fara o lege a lustratiei nu ne lamurim cine e cu Romania si cine e contra.

  Ce pacat ca moldovenii isi ia cetatenie romana, dar ramin, multi, inca manipulati!

 10. Multe site-uri de acest gen. Mi-e scarba de propaganda moldovenista!!!!

 11. Pt xyz

  Poate am observat, poate nu. Dar cred ca fara americanii „interesati de tot ce priveste Romania si, mai nou, Republica Moldova, sau, daca vreti, de amandoua statele luate ca o entitate”, nu rezolvam nimic legat de reaunificarea Romaniei mari.

  Larry Watts stie bine ca aici, in spatiul romanesc, sint multi vinduti si in RM, si in Romania, si ca adevarul inca nu e spus. Tocmai de aceea e important sa „vina americanii” si in cel de-al doilea stat romanesc. Americanii, inclusiv sau mai ales grupurile de evrei influenti, cred eu, vor salva Basarabia si o vor uni cu Romania. Restul – sint marionete, in special „marii si falsii politicieni” din RM.

 12. Felicitari pentru aceste actiuni PNL-ului din Republica Moldova si doamnei Pavlicenco! Va rog sa insistati (stiti cum e cu birocratia) pana se va afla adevarul.

 13. ca sa clarificam odata pentru totdeauna cu aceste idei „moldoveniste” … dupa cum se vede ele sint incurajate in primul rind de forte straine poporului pamintului… rusia , ucraina , rusofonii … si cozile lor de topor . aceste „idei moldoveniste” de fapt nu sint pro-moldovenesti ci subtil pro-rusesti . ni se flutura pe sub nas steaguri ale rssm si urss , panglici filo-ruse , tricolorul nostru este ars si batjocorit , multi functionari publici refuza sa vorbeasca cu cetatenii in limba de stat – chiar daca unii o cunosc destul de bine – , apoi invazia mediatica rusa , a rusismelor in limba , a alcoolismului care distruge demnitatea umana – si nationala as completa eu – … sa nu uitam de autonomia gagauza mult prea extinsa care a transformat regiunea intr-un bantustan rusofon si nu o regiune linistita si prospera autonoma , fidela moldovei . acestia sint „moldovenistii” domnilor …

 14. am votat sageata in consiliu pentru ca acolo e nevoe de andrei donica ! la primarie deja lam sustinut pe d-nul chrtoaca insa daca nul da afara din partid pe cernei o sa-l critic la nesfirsit !! da si moldovenizmul e o timpenie sa mearga moldoveisti iin moldova romaneasca de peste prut si sa incerce sa promoveze acolo aceste idei of of of ceo sai mai „laude” :))

 15. Владимир Филат румынизированый еврей также как и еврей Ткачюк с Ворониным под руководством Либермана хотят убить АЕИ и создать алиaннс между ПКРМ и ЛДПМ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *