BOP-ul antiromanesc sau Ura proverbiala a sondajistilor-slugoi comunisti fata de PNL si Pavlicenco

La inceput, ca de obicei, nu m-am uitat peste rezultatele zisului sondaj BOP – Barometru al Opiniei Publice, facut de aceleasi persoane care au tot servit regimul rosu in anii de la urma http://www.ipp.md/libview.php?l=ro&idc=156&id=565&parent=0

Din cind in cind ele incearca sa se adapteze si sa treaca de partea noilor guvernanti. Raspunzind comenzilor patronilor financiari si politici, au facut si au dres, in acesti ani, matrapazlicuri si batjocuri la adresa bunului-simt. Au aparut mereu cu sondajele pentru a descuraja oamenii, a influenta voturile, a-i ucide pe politicienii care le incurca mafiilor din interior, jonctionate cu cele de pe dinafara. Sondajele BOP sint antiromanesti.

Apoi, mi-a venit in cap sa vad pe site ce e cu BOP-ul, filfiit atita pe la televiziuni. Ca sa descoper acelasi subiectivism oribil, pe care l-am cunoscut in toti acesti ani, fata de PNL si de mine, ca om politic si presedinte de partid. Cind, acum citiva ani, l-am intrebat pe unul dintre cei implicati in masluirea sondajelor, de ce introduceti doar partidul in nomenclator, nu si numele presedintelui, ca in cazul celorlalti, – raspunsul a fost unul dezarmant: “asa a decis bordul”. Nu mai ai ce spune, pentru ca “bordul” e ceea ce am spus mai sus – executantii comenzilor politice.

In toata aceasta campanie presa controlata de putere se tot chinuie sa ucida mediatic PNL. Ba ne baga in bloc la discutii cu invizibilii, ba ne baga mereu cu Maia Laguta, de la “Patriotii Moldovei”, iar cind mutra mea se afla pe micul ecran, jos, titrajul nu da Vitalia pavlicenco, ci “Maia Laguta”. E clar de ce – toti acesti slugoi comunisti au comanda antiunionista, dar si antiPavlicenco, de care se tem ca de dracul, pentru ca nu am crutat pe nimeni in comportamentul meu public.

Si cind am analizat de ce nu suna PNL nicaieri in stiri, noi avind “prestabilit” zero optiuni, am descoperit repede masinatiunea. Noi, PNL, care am iesit al optulea partid in alegerile parlamentare anticipate, de la 28 noiembrie 2011 (raminind acum al cincilea sau al saselea in top), adica plasindu-ne dupa cele patru formatiuni intrate in Parlament si dupa AMN, MAE si PUM, dintre care doua s-au dizolvat, iar PUM-ul si-a schimbat denumirea, NU FIGURAM NICAIERI in nomenclatorul partidelor BOP, despre care oamenii sint invitati, cica, sa isi spuna opinia. Ne-au pus la „Alte partide”, in timp ce partide care stau sub noi si cu mult mai jos decit PNL in rezultate, sint promovate in nomenclator la toate intrebarile adresate respondentilor. E vorba de PPCD, PSD si “Patriotii Moldovei”. Va dati seama ce manipulare fac baieteii aroganti? Doar odata e pus numele meu de familie si, in timp ce in dreptul unor persoane sta zero optiuni, in dreptul meu s-au temut sa puna chiar zero, pentru ca, probabil, nu e zero. Nu au pus nimic.

Sub acest text reproducem rezultatele alegerilor din 28 noiembrie 2010, ca sa vedeti ca BOP-ul a falsificat cind “a decis in bord” sa nu includa nicaieri, in mod tendentios, Partidul National Liberal in nomenclatorul partidelor despre care sa fie intrebata opinia public ace parere au. Acum ne vom gindi cum sa actionam mai departe. Nu avem puterea sa determinam actiunile obraznicaturilor, dar, daca vom gasi posibilitatea, vom face, poate, un precedent, ca sa ii chemam in judecata.

Si acum intrebam opinia publica, pentru ca pe “sondajistii” manipulatori nu are rost sa ii intrebam – va place sa traiti intr-o societate in care si sondajele cu rezultate comandate va manipuleaza continuu? Pai, asta e tot trafic de influenta si coruptie. Asa a fost comanda sa il ucida pe Urecheanu, asa e comanda sa omoare constant PNL, pentru ca deranjeaza nu numai optiunea noastra puternic proromaneasca, unionista, ci si lupta contra mafiilor, a coruptiei, a contrabandei de tigari, ca „a doua profesie” de premier, contra evaziunii fiscale. Zadarnic. Noi asta vom spune constant public, iar slugoii “sondajisti” ai regimurilor comunist si neocomunist, cum ar fi cel al Guvernului dominat de complexatul Filat, de la PLDM, nu au decit sa mai gaseasca posibilitati sa fardeze imaginea unei conduceri falimentare.

Chiar voi conduceti societatea spre deznadejde si poate ca asta va e misiunea, numai ca efectul va fi invers. Si, pentru aceasta, daca piftiti de ciuda contra PNL, va ofer posibilitatea sa piftiti de ciuda si contra FDRM, al caror Apel urmeaza pozitiei unioniste a PNL si pe care il postez in continuare, urmat de rezultatele alegerilor din 28 noiembrie 2011 – http://www.e-emocracy.md/elections/parliamentary/2010/results/

Vitalia Pavlicenco

Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova cere guvernelor de la Bucuresti si Chisinau sa reuneasca pana in 2012, Basarabia cu Romania

În 2012 se vor împlini 200 de ani de la încheierea Tratatului de pace dintre Rusia şi Turcia, care a prevăzut, între altele, ca teritoriul dintre Prut şi Nistru, ce a aparţinut de secole Ţării Moldovei, să fie anexat Rusiei ţariste. La 16 mai 1812, prin două semnături ale unor furi, a fost să înceapă una dintre cele mai mari tragedii de care a avut parte vreodată un popor care a aparţinut dintotdeauna Europei: cea a Basarabiei, se arata intr-un apel public al FDRM”, preluat de Romanian Global News.

Într-o anaforă adresată domnitorului Scarlat Calimah, membrii Sfatului Domnesc, îndureraţi de faptul că Moldovei i-a fost furat jumătate din teritoriul ei, aveau să protesteze în acele zile, subliniind că “s-au deosebit din trupul Moldovei partea cea mai bună şi însufleţirea hranei… poate mai mult de jumătate de ţară, într-un cuvânt, tot câmpul şi inima ţării”. Moldova pierdea atunci Marea Neagră, Gurile Dunării, Insula Şerpilor, întregul teritoriu dintre Nistru şi Prut, cu vechile fortăreţe voievodale Hotin, Soroca, Tighina, Cetatea Albă…

Ocupând Basarabia, Rusia lăţită pe două continente, se vedea mai aproape de Constantinopol, după cucerirea căruia urmând să devină, cum zice Testamentul lui Petru I, “adevăratul stăpânitor al lumii”. Din punctul de vedere al dreptului internaţional, Rusia ţaristă nu avea nici un drept asupra acestui teritoriu, ea a săvârşit o crimă rupând în două Ţara Moldovei, unitatea, istoria, poporul, pământurile ei. Au trecut de atunci aproape două secole. După dezmembrarea URSS, Basarabia a devenit stat independent cu denumirea Republica Moldova.

Dar calvarul ei – economic, politic, lingvistic – continuă. Acestea, credem, nu pot continua la nesfârşit. Ne gândim la copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri, care nu mai au nici un drept să sufere în continuare consecinţele unui tratat criminal, încheiat între două imperii care au dispărut demult de pe hărţile istoriei: Imperiul Ţarist şi Imperiul Otoman.

Facem apel către guvernele celor două state româneşti: să dea dovadă de înţelepciune şi până la împlinirea a două secole de calvar şi străinie a Basarabiei (a Moldovei de Est) să facă totul ca să înlăture o nedreptate istorică.

Credem că acestea urmează să depună eforturi dublate de explicaţii la nivel diplomatic partenerilor europeni, ca, împreună cu Societatea Civilă, cu instituţiile academice şi cu asociaţiile neguvernamentale din ambele state, să elaboreze un plan concret de acţiuni care, realizat, ar face ca în anul 2012 Prutul să nu mai fie râu de graniţă, iar cele două Moldove (care azi una se numeşte Republica Moldova, iar cealaltă – România) să revină la ce-au fost de sute de ani: un singur stat european, prosper economiceşte şi cu viitor demn de trecutul glorios al strămoşilor noştri. Voinţa noastră este să fim împreună cu fraţii de sânge, de istorie, de ideal, de unitate europeană. Anul 2012 să fie Anul reunirii noastre!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Consiliul Director al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova:

Nicolae DABIJA, scriitor, membru de Onoare al Academiei Române (preşedinte); Constantin TĂNASE, director al publicaţiei „Timpul” (vicepreşedinte); Valeriu DULGHERU, şef de catedră, Universitatea Tehnică, doctor în ştiinţe tehnice (vicepreşedinte); Ion BUGA, doctor în istorie, profesor universitar (secretar general); Acad. Mihai CIMPOI, preşedinte al Uniunilor de Creaţie din R. Moldova; Ion COSTAŞ, ex-ministru MAI si al Apărării; Ion UNGUREANU, ex-ministru al Culturii; Acad. Alexandru MOŞANU; Valeriu SAHARNEANU, preşedinte al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova; Valerian DOROGAN, prorector al Universităţii Tehnice din R. Moldova; Nina JOSU, preşedintă a Asociaţiei pentru Literatura şi Cultura Română „Astra” – “O.Ghibu”; Alecu RENIŢĂ, preşedinte al Mişcării Ecologiste din R. Moldova; protoiereu Ioan CIUNTU; Mihai PATRAŞ, doctor în ştiinţe economice; Mihai MORĂRAŞ, preşedinte al Filialei FDRM de la USM; Acad. Sergiu CHIRCĂ; Ion DICUSARĂ, doctor în ştiinţe tehnice, preşedintele Aripii Tinere a FDRM; Ion MELNICIUC, doctor în filologie, şef de catedră, USM; Acad. Petru SOLTAN; Aurelian SILVESTRU, doctor în pedagogie, directorul Liceului „Prometeu”; Acad. Ion MAHU, preşedinte al Aso¬ciaţiei Veteranilor Armatei Române; Timotei MELNIC, preşedinte al Ligii Pedagogilor; Valeriu MATEI, scriitor; Boris MOVILĂ, publicist; Acad. Gheorghe GHIDIRIM; Acad. Anatol CIOBANU; Acad. Diomid GHERMAN; protoiereu Petru BUBURUZ; Boris DRUŢĂ, avocat; Anatol VIDRAŞCU, editor, preşedinte al Asociaţiei „Litera”; Petru MUNTEANU, avocat; Gheorghe MAXIAN, profesor, preşedinte al Filialei Orhei a FDRM; Alexei MARULEA, om de afaceri; Gheorghe PALADE, doctor în isto¬rie; Anton MORARU, doctor habilitat în istorie; Tudor NEGRU, doctor în drept; Ninela CARANFIL, actriţă; Vasile TĂRÂŢEANU, preşedinte al Comunităţilor Româneşti din Ucraina; Petru GROZAVU, preşedinte al Asociaţiei „Dunărea şi Marea”; Ilie ILAŞCU, fost deţinut politic; Andrei IVANŢOC, fost deţinut politic; Tudor PETROV-POPA, fost deţinut politic; Alexandru LEŞCO, fost deţinut politic.

Chişinău, 16 mai 2011

http://www.rgnpress.ro/categorii/eveniment/1979-forul-democrat-al-romanilor-din-republica-moldova-cere-guvernelor-de-la-bucuresti-si-chisinau-sa-reuneasca-pana-in-2012-basarabia-cu-romania.html

Concurenţi electorali-28.11.2010 Voturi % Mandate
  Partidul Naţional Liberal 10,938 0.64% 0
  Partidul Democrat din Moldova 218,620 12.7% 15
  Partidul Liberal 171,336 9.96% 12
  Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” 8,238 0.48% 0
  Partidul Popular Creştin Democrat 9,038 0.53% 0
  Mişcarea “Acţiunea Europeană” 21,049 1.22% 0
  Partidul “Patrioţii Moldovei” 1,580 0.09% 0
  Partidul “Pentru Neam şi Ţară” 4,819 0.28% 0
  Partidul Republican din Moldova 1,763 0.1% 0
  Alianţa “Moldova Noastră” 35,289 2.05% 0
  Partidul Umanist din Moldova 15,494 0.9% 0
  Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 677,069 39.34% 42
  Partidul Liberal Democrat din Moldova 506,253 29.42% 32
  Valeriu Pleşca 2,036 0.12% 0
  Partidul Conservator 2,089 0.12% 0
  Gabriel Stati 8,199 0.48% 0
  Partidul Popular Republican 1,997 0.12% 0
  Mişcarea social-politică “Ravnopravie” 1,781 0.1% 0
  Partidul Social Democrat 10,156 0.59% 0
  Victor Stepaniuc 1,011 0.06% 0
  Mişcarea social-politică a Romilor din Republica Moldova 2,394 0.14% 0
  Evghenii Nazarenco 456 0.03% 0
  Gheorghe Russu 180 0.01% 0
  Partidul Muncii 873 0.05% 0
  Maia Laguta 1,799 0.1% 0
  Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova 1,385 0.08% 0
  Tatiana Ţîmbalist 724 0.04% 0
  Romeo Cereteu 260 0.02% 0
  Afanasie Bîrladeanu 512 0.03% 0
  Oleg Bolotnicov 199 0.01% 0
  Oleg Cazac 202 0.01% 0
  Vitalie Ţaulean 342 0.02% 0
  Elena Burghilă-Leonte 372 0.02% 0
  Valentina Cuşnir 351 0.02% 0
  Alexandru Demian 171 0.01% 0
  Sergiu Iachim 172 0.01% 0
  Natalia Axenova 689 0.04% 0
  Vasile Lupaşcu 397 0.02% 0
  Sergiu Banari 760 0.04% 0

 

 

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco, este clar ca ei, cei de la actuala nu pot admite un „tolcaci” naravas /pozitiv/, care nu este indiferent, care doeste din rasputeri sa se termine in sfirsitr praznicul hotilor, coruptilor, lenesilor, incapabililor.
  Ei se tem te mintea dumneavoastra agera si curajul de a numi lucrurile pe nume.
  O Pavlicenco ar prinde foarte bine oricarui partid politic si sistem executiv, numai cu o conditie : ca aceasta/ aceste Pavlicenco sa nu deschida gura, sa fie docila/le, sa faca „aport” sefului, indiferent ce fel de sef este „sefu” .
  Mai este o mare parte, ca acesti sefi, care pur si simplu sunt invidiosi pentru ca stiu ca nu pot ajunge la inaltimea dvs.
  Deaceea innebunesc ca existati si nu le dati ragaz sa intre cu totul, pina in crestet, in „baligar”.
  Cu BOP-ul/ si cu alte sondaje/ este clar……
  Sigur, au demonstrat rea credinta si pot fi trasi la raspundere impreuna cu bordul lor.
  Nici un Bord nu are dreptul sa ne dezinformeze sau sa tainuiasca, informatia, mai ales pe banii nostri, pe care ii platim bugetului.
  Succes si curaj. Votul nostru este pentru PNL.

 2. dar pe d-voastră,doamnă Pavlicenco,nu vă văd în lista cu semnături a Forumului Democrat.Vreţi să faceţi unirea de una singură,ca partid vorbesc?Doamnă nu contează cine-i primul sau ultimul în această idee naţională,determinant este ca toţi să fie uniţi pentru realizarea ei.Dumneavoastră prin ceea ce faceţi credeţi că contribuiţi la unitatea românilor basarabeni?

 3. Ce am observat eu, ca asa zisele televiziuni liberale, massmedia libera si proromaneasca, nu e deloc proromaneasca.
  Jurnal TV, arata filme, seriale straine, de la alegeri incoace, nu am vazut nici un film national, nici un film romanesc, nici un film despre Decebal, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, s.a.
  Moldova 1, dupa eliberarea de sub ocupatia comunista, ce face, nu am vazut nici acolo asa filme. pe linga aceste 2 se paote spune si despre restul, plus la toate astea, unde e proromanismul din massmedia? Despre Ion si Doina Aldea Teodorovici, massmedia pomeneste de 2 ori pe an, in ziua morti lor si in ziua cind se fac concursuri in numele lor. In loc sa fie promovate aceste repere ale artei noasrte romano-basarabene, ce vedem noi…ledy gaga, care nu e lady ci o strasnicie pentru cultura, filme straine, seriale prostesti si tot felul de filme rusesti, da frumoase (roman la serviciu, „s liohchim parom”) dar de mutl nu am mai vazut „turnul din lemn”, valeu valeu nu turna, Decebal….si alte filme foarte frumoase.
  Halal de asa schimbare, cica schimbarea pina la capat, dar und e ecapatul asta? …in mormint?

 4. Pentru Eugeniu

  Cred ca exista solutii.

  Faceti un grup pe Facebook „Vrem filme romanesti”, trimiteti scrisori catre Jurnal TV si Moldova 1, colectati semnaturi, scrieti pe bloguri sau puneti la cale proiectii cu filme romanesti in niste sali de cultura, cu intrare libera si afise in tot Chisinaul (sau oricare alt oras din RM) care sa invite publicul larg (eventual puneti si subtitrare in rusa). Alta solutie este sa promovati site-urile pe care se pot viziona filme romanesti online. De exemplu:
  http://filmeromania.blogspot.com/

 5. Princilalii scugoi ai PCRM sunt cei din PNL. 100 %.

 6. Si ca sa rezolvati cu problema costurilor adresati-va ONG-urilor pro-romanesti, Institutului Cultural Romanesc sau ambasadei Romaniei. Cred ca ati gasi suficiente persoane si organizatii interesate.

  In Iasi avem de mai multi ani un club al cinefililor care organizeaza proiectii gratuite la o casa de cultura. Poate va pot impartasi din experienta lor:
  http://clubul-cinefililor.blogspot.com/

 7. Nu e problema in filme romanesti, le avem, sunt multe, doar ca stau pe rafturi, problema e in guvernarea „proromaneasca” de azi, care, presupun, intentionat nu promoveaza romanismul in moldova, ca sa nu piarda electoratul rus. Asta e rusinea ca mare a lor.

 8. Sunt de acord. Voi insiva, cetatenii obisnuiti, ar trebui sa va ocupati de promovarea romanismului. Nu asteptati prea multe de la politicieni ca va vor dezamagi si va vor da senzatia ca romanismul e o cauza pierduta in Republica Moldova. Ei sunt „pragmatici”.

 9. Lucinschi a depus oua in toate partidele antiromanesti. In stejar Chirusa,in martisor Duntrel ,in trandafir alt Dumitras,pe secera si ciocan stau oule lui Şmecherila ca cele de colorado pe cartofi. Traiasca ca Lenin vesnic viu masonomafiotocgbistoantiromanisto. Ura!!! tovarisci din oAIE…beeee…

 10. Pt mircea.ro

  Pe mine nu m-au invitat sa semnez Apelul Forului Democrat al romanilor, pe care il salut. Mi l-a postat cineva pe blog si are semnatura de 16 mai 2011. Daca ma invitau, semnam. oricum eu semnez si subsemnez, chiar daca Dabija si altii, exceptind Vidrascu, membru al PNL, nu au subsemnat pozitiei PNL privind Unirea cu Romania. Dar i-am iertat – au sperat oamenii in Filat, in Ghimpu, in Chirtoaca, in Plahotniuc, in Lupu. Si in tanase, Godea, Nagacevschi.

  Pozitia mea fata de FRDM este expusa aici, pe blog, si e urmatoarea:

  „In sfirsit, s-a trezit cu “unirea” si FDRM – dar patronii politici ce va spun?
  Publicat la 25 mai 2011; 368 afişări; tag-uri: vai de capul vostru! | Edit
  Noi, PNL, de la fondare, din 2006, si pina nu demult, am fost mereu prezenti la actiunile Forumului Democrat al Romanilor din Moldova. In Parlamentul 2005-2009 am dat citire, de la tribuna principala, unui important Apel al FDRM, unde se arata citi romani au fost supusi genocidului sovietic. Am fost alesi, impreuna cu Nicolae Dabija, Constantin Tanase, si in conducerea Consiliului Mondial Roman, cu sediul la Atlanta, SUA.

  NICIODATA, insa, acest Forum nu a facut, in Apelurile sale electorale, vreun cit de mic indemn sa fie sprijinit PNL-ul din R.Moldova, alaturi de alte partide nominalizate de el. E prea mare, probabil, rinza “romanilor” de acolo, ca sa se poata depasi si sa sprijine, macar putin, PNL din RM, condus (“la naiba!”) de o femeie, partidul fiind cu adevarat romanesc, partidul lansind, sincer, mesajul proUnire cu Romania, mesajul reintregirii neamului romanesc.

  Totodata, cind Nicolae Dabija a candidat din partea PNL la Parlamentul Romaniei, propus de FDRM – o stie si el, o stie si Ion Ungureanu, care a fost si la sedinta DPN a PNL, o stiu si altii -, am raspuns imediat invitatiei de a fi alaturi de el si numai PNL a fost linga Dabija pina in ultima clipa, cu un sprijin concret, aducind cu masinile oameni la votare, identificindu-i, stind prin cabinetele reci de la sediul PNL, pe cetatenii romani cu drept de vot, astfel, PNL contribuind chiar mai mult decit putea un partid extraparlamentar la votarea lui Dabija. Ca au fost manipulari, ca sa nu spunem falsificari, deja nu e treaba noastra.

  Nu mai spun ca reprezentanti ai PL-ului si PPCD-ului, care l-au sprijinit atunci pe Eugen Tomac, l-au murdarit pe Dabija din cap si pina in picioare, ca si pe mine (fratilor Roncea le-a curs mucul pe la si pe linga consulate si Ambasada, ca si noua, pina la incheierea votarii, cu alti fosti propecedisti, acum – pelisti) , dupa care FDRM si Dabija au sprijinit PL-ul in alegerile ulterioare.

  Iar lucratori ai Ambasadei Romane au iesit de doua ori linga poarta sa ma “admonesteze” pe mine, pusi de cateii proPL-isti, pentru ca eu, de cind sint presedinte al PNL, am si ofer carti de vizita cu sigla partidului, ei “turnindu-ma” la membrii Comisiei”, unde trona Durnea, ca “fac agitatie electorala pentru PNL/Dabija”… In timp ce acesti catei umblau cu telefoanele la urechi si nevorbind cu nimeni, se faceau ca le spun ca “deja l-au votat pe Tomac”, sa influenteze votul…

  Dabija a devenit, astfel, brusc, pentru necesitatea alegerilor, membru al PNL din Romania si din R.Moldova. Ne-a cerut sprijinul si i l-am acordat sincer – intreg partidul, iar dna Alexandra Can si cu mine am fost persoane de incredere. El, noua, PNL, nu ne-a acordat, insa, sprijin efectiv niciodata. Chiar si pentru un Apel al nostru, in sprijinul candidatilor PNL din Romania, a fost sunat de Crin Antonescu. A doua zi dupa alegerile pentru Parlament Dabija a plecat din PNL, “sfatuit” de colegii din FDRM, care, atunci cind candida, erau prin tufari si se balabaneau intre Tomac-PL si alti candidati. Dupa aceasta, colaborarea PNL cu FDRM s-a incheiat.

  Cind eram in Parlament, Dabija mi-a spus ca sint unicul lor reprezentant – nimeni nu sufla acolo o vorba de Romania si romanism. Rosca de minune concubina cu Voronin, era “Alianta Vorosca”.

  Nici cind am lansat mesajul unionist “bravii unionisti” din FDRM nu ne-au sprijinit. Lor nu le-a placut de ce au facut-o PNL si Pavlicenco. Pacat de mentalitatea lor sovietica. Lor, mai curind, le era ciuda “de ce au avut acest curaj al mesajului unionist Pavlicenco si PNL, si nu idolii lor Ghimpulet, Chirtocel si Vladut” – “unionisti” in functie de conjunctura sau deloc. Noi stim de ce – pentru ca PL si PLDM se mafiotizeaza cu viteza cosmica si unionismul le este nu mai sus de… corect – cot.

  Acum, iata ca Forumul “s-a trezit”. Deja cere reunificarea celor doua state romanesti. Ii intrebam, sincer sa intotdeauna: si patronii vostri politici, pe care atita i-ati adulat si care “v-au fost atit de recunoscatori” – PL, PLDM, AMN, MAE, poate si PD – ce va spun acum?

  Noi, PNL, in referendumul din 5 septembrie 2010, si in alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, nu am spus oare mai mult decit clar ca nu exista alta cale decit Unirea cu Romania pentru a ne salva ca parte de neam romanesc? Bine ca macar dupa o perioada – chiar si indirect – monstrii nostri sacri – “marii nostri intelectuali unionisti in suflet” ne dau dreptate. Sa va lumineze Dumnezeu!

  Cu mult desgust – Vitalia Pavlicenco”

  „Daca vrem să facem unirea de una singură”, nu este adevarat, noi pornim ideea care, iata, aduna adepti cum ar fi FDRM, Platforma 2012, Actiunea-1812, dar am pornit-o noi, huiduiti de toti desteptii si unionistii mascati.

  Pentru noi nu conteaza cine o face primul – am stiut sa sprijinm pozitia altora. ALTII NU STIU SI NU POT, DE ORGOLII SI INTERESE3, SA SPRIJINE POZITIA NOASTRA, A PNL.

  „ca toţi să fie uniţi pentru realizare” E BINE, DAR ACESTI TOTI INCA NU STIU CE SA FACA.

  DA, CATEGORIC – prin ce facem le deschidem ochii romanilor basarabeni care nu trebuie sa isi bata joc de unitatea românilor in general.

 11. Pt Eugeniu

  Dupa care toti desteptii cu ochi albastri dau vina de venirea comunistilor pe PNL. Vai ce slabi sint. Si inca ceva: dupa toate acestea noi sa ii sprijinim pe cei care ne-au lipsit d eun minut gratis pentru clipuri, pe cei care fac un mediu mediatic si informational rusesc, pentru ca sa nu piarda voturile rusilor, ce nici nu vor veni?…

 12. Pt Liviu

  Nu e problema in „solutii”, e problema de ce se intimpla asa ceva…

 13. Pu: mircea.ro spune:
  1 iunie 2011, la 09:09

  Multi ar fi semnat in aceasta lista cu semnaturi, daca cineva ar fi propus sa sustina aceasta adresare. Nu e nimic deosebit, sa apara chit mai multe adresari semnate de diferite persoane.
  Nu cred ca PNL sau altii pot pretinde/si nu tebuie/ la monopolizarea acestei idei. Daca apar atare initiative din mai multe comunitati si asociatii obstesti, este foarte bine.
  Ce ai vrut sa spuneti cu aceasta? Ca Pavlicenco se „ascunde in tufari” ? Pavlicenco spune deschis, sus si tare despre unica posibilitate de integrare europeana a RM. Bine ca au inteles si altii, pina mai ieri spuneau ca nu este inca timpul favorabil. Dar chind va fi? La pastele calului? Dupa cotropirea totala de vechiul sistem dictatorial imperialisto-comuunisto-sto-sto-sto…..?

 14. Patriciu(A.Marin)

  În loc să se discute aiurea în tranvai cine cît e de unionist,cine primul a lansat apel ulunionist după ce comuniştii au pierdut alegerile în 2009,mai bine ne-am gîndi să elaborăm strategii şi tactici cît mai eficiente ce ar avea ca scop ca într-un răstimp cît mai scurt să convingă cît mai mulţi cetăţeni din teritoriile României din stînga Prutului (Basarabia), ce temporar încă nu sunt juridic în cadrul ţării pe care ne-au făurit-o înaintaşii neamului la 1918,să dorească încadrarea în hotarele ţării.
  Fiecare minte lumiuată sa-şi pună întrebarea:Cum de generaţia de la 1918 din Basarabia a reuşit să aducă Basarabia la ţară pe parcursul a unui an şi o lună (am în vedere începutul revoluţiei ruse 27 februarie 1917 – 27 martie 1918),generaţia de acum nu poate realiza aceasta nici în 20 ani( am în vedere desrămarea mperiului rusesc contemporan (URSS) în decembrie 1991 şi pînă acum)
  Oricum o perspectivă mai favorabilă pentru un viitor mai decent pentru teritoriile româneşti dintre Prutşi Nistru decîta existenţa lor în componenţa României,nu există.De ce să lungim timpul,de ce să nu realizăm asta mai repede?De dragul străinilor de aici, ce spun unii că în aşa caz se vor revolta,de dragul intereselor Rusiei în regiune,ce nu doreşte ca România să-şi recapate teritoriile ce i-au aparţinut,de dragul birocraţilor noştri stataliştii locali ce se tem că îşi vor pierde posturile?
  Cît oare o să luam în consideraţie voinţa acestora,cînd se vor împăca şi d-lor cu realizarea voinţei noastre?Doar fiind cît mai înţelepţi, rezistenţi vom reuşi.
  DOAMNE ajută!

 15. Astazi 1 iunie 2011 este o mare zi pentru poporul Georgiei.
  In a doua lectura a vost aprobata legea Lustratiei.
  Prima a avut loc in ziua de 21 mai.

  The Georgian parliament approved the Freedom Charter banning the use of Soviet symbols along with Nazi ones.
  The Charter also prohibits Soviet-era Communist party, Komsomol and national security functionaries from holding official posts in parliament, the government and the Security Council, etc.
  Neither will they be allowed to serve as university deans or judges. The Charter envisages the removal of
  monuments bearing Soviet symbols and renaming streets and towns whose
  names remind one of the country’s Soviet past.

 16. Pt luca

  Pe cind si in R.Moldova? Pe atunci pe cind PNL va fi in Parlament! Fara PNL-e Parlament nu e! Va fi sloganul viitoarei campanii electorale.

 17. PNL in Parlament pur si simplu nu e suficient. Si Ghimpu a avut initiative asemanatoare pe care nu le-au sustinut „pragmaticii” si „impaciuitorii” Lupu si Filat. Si ca PL si PNL sa ajunga la 51% e nevoie de transformari mari in mintile cetatenilor moldoveni.

 18. Pentru Liviu:
  De la initiative la fapte drumul este f. mare.
  Ia din mana lui Ghimpu sperietoarea comunista, cu ce ramane acest gratagiu? Cu bonjour maman? Si poate consilier la Colonita? Ma indoiesc.
  Nimeni din AIE nu vrea legea lustratiei.
  Pe toti va secera aceasta lege: fosti comunisti, comsomolisti, kgbisti, turnatori, actuali colaboratori ai FSB-ului si alte lichele.

 19. Banc foarte bun, auzit la televiziunea moldoveneasca „JurnalTV”, care se prinde si in Romania.

  Doi basarabeni discuta intre ei despre problemele „arzatoare” ale zilei:
  -Mai Ioane, intreaba Gheorghe, intre romani si rusi tu pe cine urasti mai mult?
  -Pai, normal ca pe romani.
  -Dar de ce, mai Ioane?
  -Cum de ce? Pai jandarmul roman l-a palmuit pe tata si eu nu pot sa le iert romanilor asta.
  -Dar tatal tau ce zice de povestea asta?
  -Pai nu mai zice nimic, ca l-au impuscat rusii…

  Bancul ar fi comic daca n-ar fi tragic. Cam asa stau lucrurile in Basarabia…

 20. Cand n-o sa mai aiba sens bancul respectiv, atunci poate vorbim si despre Unire.

 21. O impresie falsa care circula si consider ca trebuie combatuta cu argumente e aceea ca vezi doamne liderii politici basarabeni ar ajunge dupa Unire in plan secundar, ca li s-ar reduce vizibilitatea sau ca ar deveni cumva slugile Bucurestiului. Nimic mai fals. Vom avea mereu nevoie de politicieni corecti, in special intr-un stat mai mare. La nivel regional si local, politicienii cu radacini in acea comunitate au mai mari sanse de succes ca cineva venit din alta parte. Iar la nivel national, liderii care se vor dovedi activi in promovarea si infaptuirea Unirii au sanse foarte mari la presedentia Romaniei reunificate.

 22. Eu vreau ca intre cele doua tari surori sa fie construite legaturi economice, de infrastructura caci pe acestea nu le avem.

  Deasemenea Chisinaul trebuie marit cu moldoveni si romanii, ca sa creasca proportia noastra in capitala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *