5. Noi demitizari despre activitatea unui primar „liberal”

Imi pare bine ca aceste articole aduna multi vizitatori, inclusiv noi. V-as sugera sa discutati, insa, nu numai despre „trebuie-nu trebuie” sa cunoastem aceste opinii, dar si despre ce credeti voi despre asemenea lucruri. Adica – sa discutam pe subiecte. VP

1.Despre fabrica italiana-genocid antiromanesc de prelucrare a deseurilor. E necesara elaborarea unui cadru legal coerent de implementare a noilor tehnologii in domeniul colectarii, separarii si prelucrarii (reciclarii) deseurilor menajere; instituirea unui serviciu care sa fie responsabil de implementarea politicilor de gestionare a deseurilor. Pe timpul primarilor interimari si al consilierilor comunisti a demarat constructia Uzinei de prelucrare a deseurilor. Cistigatori de oferta i-au primbat prin Italia pe unii consilieri comunisti (Pavlov, Odobescu), dar si pe democrati (Nistor Grozavu, pe altii). Mai sint adepti si de la PLDM ai fabricii – de exemplu, viceprimarul Cotet. Acest proiect, periculos pentru mediu, si-a gasit, cu regret, continuitatea, si dupa venirea echipei asa-numite liberale, fiind aprobat si de actualul Consiliu. Costul uzinei e de 200 milioane de euro, adica de doua bugete ale Municipiului Chisinau. Chisinaul nu are nevoie de asemenea termovalorificatoare, adica de asemenea uzine de ardere a deseurilor, ci de tehnologii moderne, mai usoare si mai simple, al caror cost e de pina la 20 milioane, adica de zece ori mai ieftin. Pentru ca structura gunoiului din Municipiul Chisinau e una menajera, nu una de reziduuri industriale sau pneumatice, ca in centrele industrializate. Consilierii au fost plimbati de italieni, ca sa devina sustinatorii acestui proiect daunator pentru sanatatea moldovenilor=romanilor, la portile Europei. Pentru ca prevede arderea unor deseuri dubioase, in contract fiind prevazut ca, daca al nostru gunoi este insuficient de caloric pentru uzina ce urmeaza sa produca energie electrica, investitorul are dreptul sa il completeze cu reziduuri de tot felul, aduse din alta parte. Nu este oare asta o infractiune si genocid contra poporului roman, ca si trecerea pe teritoriul nostru a transportului cu gunoi radioactiv din Europa? De fapt, investitorii intentioneaza o afacere, vor sa se spele pe miini, vinzind-o apoi altcuiva. Actualul Primar – in loc sa pledeze pentru metoda poligoanelor ecologice, ca in Romania, care – la dimensiunile sale, nu a acceptat o uzina ca cea pe care o criticam, de 200 de milioane, Chirtoaca ne povesteste ca va construi si un poligon, ca, iata, ca sa vezi, uzina daunatoare nu e suficienta!.. Ca poligonul este un proiect si o realitate europene, in timp ce de la uzina se scurge profitul catre cei inca ”neconvinsi” de pericolul unei uzine nocive. Nu mai spunem ca, ca daca se construieste uzina, R.Moldova si Chisinaul au si au de platit, desi in contract nu e scris cit. Si alocarea terenului pentru constructia uzinei contravine prevederilor unui sir de acte legislative si normative, pentru ca nu a fost expus licitatiei publice. E greu sa iti imaginezi in ce hal sa iti urasti neamul ca sa permiti o asemenea faradelege. Proiect inceput de comunisti si promovat de liberali. Acestea sint “proiectele” liberalilor europeni?

2.Despre nelicitarea serviciilor. De exemplu, abia, intr-un tirziu, a fost demis seful Directiei transport si cai de comunicatie – vorbim de Terna Veaceslav. Dar ce fac mastodontii, ”vacile sfinte” (si astea intre ghilimele), ca Modirca, seful Directiei urbanism, Morgoci, feciorul ar fi consilier la PL in Parlament, acum candidat la primar la Durlesti, Nirca Vladimir, de la Directia comert, ce fac sefii pietelor, magazinelor afiliate, altii, care deschideau cu piciorul usa Primarii mai inainte, la fel cum deschid azi usa din spate la Primaria lui Chirtoaca. Ce facem cu toate persoanele puse de comunisti, metamorfozati/invinetiti si „liberalizati” peste noapte, oare la fel va fi si dupa ce Filat ii va readuce pe comunisti la Primaria Chisinau? Nu mai spunem de Tudor Manev, de la Autosalubritate, de care depinde curatenia in oras. Informatiile d ela oameni ne spun ca si cosurile de gunoi se cumpara, oficial, cu 6000 de lei, iar neoficial – cu 3000 de lei. Salubrizarea e sub nivel. Gunoaiele au impinzit toate spatiile virane. Nu exista urne de gunoi in fata magazinelor si a punctelor comerciale. Nu sint locuri de agrement pentru copii, cineva a privatizat toate locurile pentru odihna si joaca si acum construieste edificii si blocuri – e urit. Seful Pietei centrale – Ion Stratulat – deschide si el cu piciorul usa la Chirtoaca, ca la toti asa deschidea, asta nu mai intra prin antecamera – ce mai! Nu mai spunem ce se intimpla cu constructiile, pentru care se dau autorizatii fara acceptul vecinilor. Nici de Raileanu Gheorghe, de la Directia autorizare si disciplina in constructie (inspectia oraseneasca de constructie), care isi iese din piele „iubindu-i” pe oameni – sau nu e asa?

3.S-a marit considerabil numarul gunoistilor neautorizate, iar valabilitatea contractului de exploatare a gunoistii de la Tintareni a expirat la 31 decembrie trecut. Unde vor fi transportate toate deseurile menajere? In general, Chisinaul risca sa devina gunoistea Europei, si prin venirea firmei italiene, despre care am spus la analiza ”realizarilor”, ca e periculoasa si e un genocid antinational.

4.Spatiile verzi. Ce necesitate exista sa se dea 50 milioane de lei pe an Spatiilor verzi? Cine verifica ce proiecte sint aici finantate? Mai multe servicii trebuie concesionate in baza Parteneriatului public privat, cind, in baza contractelor, sectorul privat ofera servicii publice de calitate, in baza de concurenta. E vorba de concursuri investitionale, care lipsesc. Haruta permite sa se construiasca ce se doreste in spatiile verzi, il amageste si manipuleaza din plin pe Chirtoaca. Acolo banii par sa plinga doar pentru ca sint prea frumos spalati, pina se da de negru. La deservirea spatiilor verzi ori nu se fac licitatii, ori se fac de mama plinsului, de manipulate ce sint.

5.Achizitii publice. Aici e lipsa totala de transparenta. Desi, cind a venit la Primarie, Chirtoaca a declarat ca va pleda pentru transparenta si concurenta. Totul e formal. Asa cum au lucrat firmele pe timpul comunistilor, asa si continua, nu exista libera concurenta nici acum.

6.Primarul trebuia sa vina cu macar vreo initiativa  – ca din bugetul total al unui oras in proportie de 10 la suta sa participe la prestari servicii de catre oameni de afaceri femei, asa cum se obisnuieste in Occident, pentru ca Primarul s-a angajat sa faca o capitala „europeana”. Iar 20 la suta sa participe firmele cu rulaj mediu, ca sa fie sprijinit businessul mic si mediu. Doar se declara despre sprijinirea businessului mic si mediu, nimic nu se face. Primaria nu descurca, ci numai incurca lucrurile, nu se poate obtine o autorizatie de functionare, coordonarile cu serviciile sint extrem de dificile, anevoioase, coruptia infloreste, e un populism groaznic si in privinta lipsei de birocratie la obtinerea actelor necesare oamenilor. Capii Directiei generale de comert, care i-au servit pe toti „ursii” si „iordanii”, acum sint „in termeni minunati de buni” cu Primarul Chirtoaca – „tinar si foarte linistit”.

7.Piata centrala cufundata in coruptie. Fostul presedinte al Comisiei de circumscriptie la alegeri, pus de comunisti, prospera sub liberali. In functie se desemneaza de catre Primarie sau Consiliu municipal, de aceea – demult putea fi pus – pina la noi reforme – un alt sef la Piata Centrala, care sa nu promoveze coruptia. Asta inseamna exploatarea muncii oamenilor. Ce viitor, ce pensii au acesti oameni care lucreaza la negru, fara carnet de munca? Unde nu s edau bonuri fiscale si se vinde otrava pentru sobolani celor care vor sa otraveasca in chinuri ciinii? La ce batrinete ii sorteste Primarul pe oamenii din piata, in cirdasie cu cei care ii deshid usa cu piciorul si care, cred, stiu minunat a imparti din „valorile europene” pe care le detin…

8.www.moldovenii.md si-au pus publicitate unde au vrut, la fel ca si Pasat cu pokii lui Vladimirusca de la Biserica prorusa. Iar PNL nu si-a putut plasa publicitatea despre Unire in alegerile parlamentare anticipate, „sa nu fie bucluc in Chisinau” – de la Kirtoaka citire. De ce nu se face licitatie si pentru publicitate? Nu cumva pentru ca Dorin Chirtoaca are un frate care activeaza in domeniu?..

9.Ce a facut Chirtoaca pentru eliminarea poluarii din cauza traficului infernal si a faptului ca santierele capitalei nu respeca nici o regula sau, macar, un elementar bun-simt? Se atesta o proasta calitate a transportului public si a calitatii drumurilor din capitala. Oamenii nimeresc in spitale cu fracturi si comotii cerebrale pe motiv ca strazile principale nu sint curatate de zapada la timp. Soferii isi deterioreaza transportul din cauza numarului mare de gropi. Nu exista o transparenta in colectarea si distribuirea fondului rutier, pe care-l platesc toti proprietarii de autovehicule. Pina in momentul de fata, nu exista nici o parcare subterana sau supraetajata promisa. In Chisinau sint multe spitale si salvarea cere ceva timp din cauza traficului. Lumea spune ca pina vine Urgenta il poti inmorminta pe pacient.

10.Nu se face sensibilizarea opiniei publice si a factorilor de decizie de nivel municipal si guvernamental, asupra necesitatii neadmiterii poluarii solului, apelor si aerului si necesitatii derularii proiectelor concrete in acest domeniu.

11.Cita bataie de cap la defrisarea plantatiilor de plop, care cad, batrini fiind, peste masini si oameni la un vint mai puternic.

12.Nu s-a facut o curatire a canalizatiei pentru apele pluviale e nevoie de una ca atare in zona garii feroviare.

13.La balanta Primariei se afla aproape 1000 ha de terenuri in intravilan nevalorificate. Ele constituie o enorma sursa de venituri ratate de autoritati, iar cele 2 milioane de metri patrati de spatii municipale sint folosite de clientela apropiata Primariei. Curtea de Conturi, in urma unui control, a scos la iveala faptul ca arenda acestora este micsorata de 4-5 ori, insa nici aceasta nu este platita la timp in bugetul municipal. Nimeni dintre angajatii Primariei nu a suportat nici o sanctiune.

14.Prin constructiile autorizate de primarie este distrus sistematic centrul istoric al orasului. Sint in pericol monumentele istorice care vizeaza evenimentele din istoria nationala.

15.Birocratia infinita atunci cind vrei ceva sa intreprinzi /construiesti/ demolezi/ etc.

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Liviu din Iasi:

  Am accesat site-ul basarabenilor promotori de MOLDOVENISM RUSESC din Bacau, si ce crezi ca am gasit la galeria foto? surpriza! Dorin Chirtoaca prezent si el printre aceste gunoaie! iti imaginezi? Acum il mai crede cineva pe Chirtoaca? cum crezi? Am impresia ca Basescu le-a intors spatele acestor falsi liberali, promotori a Moldovenismul Rusesc in Basarabia, si mai nou in Romania …

 2. Dorin Chirtoaca alaturi de basarabenii din Bacau, promotori a Moldovenismului Rusesc atit in basarabia cit si in Romania. Amintesc ca Grupul de Initiativa Basarabeana Bacau este partener oficial a site-ul anti romanesc moldoveni.md

  priveste aici:http://gibbacau.ro/?page_id=512

 3. Basarabenii din Bacau nu sunt anti-romani. E o prostie, care ar fi dovada ? La fel sunt si atacurile murdare ale doameni Pavlicenco care nu servesc decat neprietenilor romanilor de pretutindeni. E complet dezamagitoate aceasta serie de „dezvaluiri”. Incep sa am reale indoieli despre patriotismul dumneaei.

 4. si ce propuneti d-na pavlicenco, sa-l alegem pe dodon?

 5. Pt basarabean

  Noi, PNL, propunem sa votati PNL. Chestia asta cu nesansa mereu a fost promovata de manipulatori. Votati mereu „sansa” si ramineti fara sansa…

  Pentru voi votul trebuie sa fie dupa principiul „svoloci, no nasa”? Noi nu asa vedem. Noi vrem un vot rational, de bun-simt, nu „util”, „de frica”.

 6. Toate leprele procomuniste s-au activat acum, disperati si nesatisfacuti, vor sa rupa voturi de la Chirtoaca…

  Sunteti niste flamanzi de putere, care niciodata n-o s-o aveti, din cauza miseliei voastre…

  Jos spurcaciunile pro-comuniste!

  Sus PL, sus Chirtoaca!

 7. Doamna Pavlicenco, am o intrebare la o absolut alta tema (daca nu va supara bineinteles). As dori sa stiu atmosfera relatiilor PNL-PNR. Vreau sa stiu daca colaborati, va ignorati sau e o concurenta intre voi? Ma rog, poate vreau sa stiu ptrea multe, dar „incercarea vina n-are” :).

 8. Pt toma

  Avem intelegerea sa fuzionam. Speram sa o facem la congresul viitor, al treilea, al PNL. Am avut deja trei intilniri.

 9. Pt Trubadur

  Chirtoaca nu are testament de mostenire pe voturi. Cind a cistigat Primaria – „de la cine el a rupt?” Ce e, in general, cu „ruptul asta”? Ce mentalitate troglodita, ce nu are nimic in comun cu democratia si europenismul. Lepre sint hotii, nu luptatorii pentru a zmulge mastile.

 10. D-na Pavlicenco, fac un comentariu si aici: Sper ca pe data de 6 iunei, sa Va cereti scuze public, daca veti avea curajul, si sa nu Va mai lasati dusa de setea oarba dupa putere! Inca odata, curaj!

 11. p/u berenice
  1. Am impresia că eşti persoană care doreşti să înţelegi ce se face în politcă, gîndeşti şi ai priviri anticomuniste, proeuropene, proromâne dar citind blogul dat pierzi încrederea în orce forţă politică, politician din RM care se declară cu aceste scopuri
  2. Aceasta este şi scopul Rusiei
  – cetăţenii RM să piardă încrederea în aceste forţe politice, politicieni – prin dezinformare, minciună, semiminciună-semiadevăruri, pseudoadevăruri, „dezvăluiri” care peurmă nu se confirmă, atacuri psihologice şi fizice, etc.
  – Organizarea, îndrumarea, susţinerea partidelor politice care se declară de orientare naţională dar scopul adevărat fiind susţinerea forţilor proruse prin dezbinarea forţelor patriotice. Principiul ocupantului „Dezbină şi conduce”. Nu este de mirare că în RM 20 ani masiv se votează comuniştii – ca rezultat suntem cei mai săraci din Europa
  3. Analizează cum a eliminat de pe eşicherul politic Roşca „românul” şi „anticomunistul” cu ” mâinele curate” ponegrind pe L. Lari, M.Druc, Ion Aldea Teodorovici, Moşanu, Matei, Nedelciuc… pînă şi pe Gr.Vieru. Şi dupa 2005 nici o vorbă despre atacurile lui Voronin împotriva României şi el făcîndu-se cu avere foarte bunişoară
  4. Analizează care este scopul adevărat a Dnei Pavlicenco. Este evident că lupta decesivă pentru Primărie se dă între liberalul Chiroacă şi comunistul Dodon. Pe cine trebuie de susţinut, sau cel puţin nu de ajutat contracandidatul? Fiecare din noi avem unele pretenzii către sine, către rude, cunoscuţi şi cu atît mai mult către Şefu. Dodon a fost şi el Şefu, şi chiar mai înalt şi are cu mult-mult mai mare „păcate”.
  Acuma ponegrindul pe Chirtoacă ajutăm pe Dodon, ponegrindul pe Dodon ajutăm pe Chirtoacă. Ce face Dna Pavlicenco este cunoscut, dar mulţi n-au înţeles, nici nu s-au gîndit că este şi scopul nedeclarat a Dnei Pavlicenco ponegrindul pe Chirtoacă.
  5. Toate „dezvăluirele” Dnei sunt semiminciună-semiadevăruri. În fiecare gospodărie, chiar şi personală, sunt probleme care nu se rezolvă cum doreşti sau se planifică de rezolvat (din cauza finanţelor,…) pe viitor. Chişinăul ca orce oraş are probleme. Chirtoacă a depus efort supraomenesc pentru a redrasa situaţia în măsura posibilă. Sunt rezultate necontestabile. Propaganda Rusiei+PCRM+PPCD+PNL neagă succesile şi denegrează pe Dorin Chirtoacă – scopul este de a cîştiga la conducerea Primăriei Dodon, dar ulterior şi guvernarea lui Voronin.
  6. Aanalizaţi nu numai scopurile decalarate a politicienilor, dar şi scopurile reale şi faptele care le-au făcut în condiţiile concrete. Salutare tuturor basarabenilor din Franţa. SĂNĂTATE ŞI DOAMNE AJUTĂ!!!
  7. SUCCESE FORŢILOR ANTICOMUNISTE (cu adevărat, dar nu celor doar proclamate)!!!
  8. SUCCESE lui DORIN CHIRTOACĂ!!!

 12. Jos spurcaciunile pro-comuniste!

  Traiasca Chirtoaca si Ghimpu!

 13. Vom ajunge timpul cand si de pe fata ta vom scoate masca.

 14. Buna dimineata,

  Dortmund, interesant este ca, uitandu-ma acum pe site-urile basarabenilor aflati la studii in Bacau si Cluj, nu mai vad linkul spre moldovenii.md. Ieri aparea si am trimis cate un mail la Departamentul Romanilor de Pretutindenti si la Ministerul Educatiei din Romania in care le explicam situatia. Poate a ajuns la cine trebuie sesizarea mea ori au protestat si altii.

  Gebeleizis, eu nu cred ca basarabenii din Bacau sunt anti-romani, ci cred ca exista moldovenisti dedicati infiltrati printre ei, care au rolul de a promova aberatiile si de a avea grijia ca nu cumva concetatenii lor sa se „romanizeze”.

 15. Uite, Gebeleizeis, dovada ca ieri aparea linkul spre moldovenii.md pe site-urile studentilor si elevilor din Bacau si Cluj:
  http://karadeniz-press.ro/kara/mancurtii-de-pe-axa-moldovenista-chisinau-bacau-cluj-ameninta-romania/

 16. Patriciu(A.Marin)

  Pentru Sibereacul :
  Citindu-ţi ultima creaţie,îmi pun şi eu întrebări:
  De ce berenice ar trebui să te creadă pe d-ta care nu ai nici curajul să scrii cu numele,nu eşti în interiorul nici unui partid,faci deducţii în necunoştinţă de cauză,nu o sfătu-i pe aceeaşi berenice să mă contacteze pe mine şi singur nu faci asta ca să vedeţi filmul care vil-am propus spre a fi vizionat,mai în scurt nu eşi deschis la discuţii cu membrii şi conducerea PNL ce ţi-au propus asta,doar ei nu se tem să iasă deschis la discuţii cu d-ta?
  Asta e doar o dovadă în plus că ori eşti cu un tip de zombare liberală şi totodată un fricos(te temi să eşi deschis la discuţii).Cam de ce ar trebui berinse să creadă pe cineva ce se dă sfaturi din umbră?
  Eu,cînd am avut întrebări de tipul celora pe carele pu-i d-ta,m-am dus personal la PNL,am văzut cum stau lucrurile cu ochii mei,cînd m-am lămurit personal,am intrat în acest partid,convingîndu-mă personal că sunt pe o linie corectă,i-am ajutat chear în unele locuri cu idei,unde la părerea mea consideram că nu se merge corect.
  Dacă sunteţi oameni de bună credinţă, bineintenţionaţi nu numai capabili de a da sfaturi din umbră (ca fricoşii),veţi face ca mine şi veţi scri cu numele vostru adevărat,aţi lăsa telefoanele de contact,precum le-am lăsat eu şi nu aţi binevoit nimeni să mă sunaţi,să vă lămuriţi persona lcum stau lucrurile.Îl mai dau încă o dată:
  060408828,Anatol Marin.
  Dacă nici de data asta nu mă ve-ţi contacta şi veţi continua a scrie aici aberaţii de tipul că PNL ar face interesele ruşilor şi comicilor dodonişti,apoi tot ce scrii aici are anume scopul pe care d-ta ne acuzaţi pe noi,că eşti interesat personal (siberec) ca la primărie să fie instaurată o mafie coruptă a liberalilor noştri,şi cea mai înţeleaptă părere a cuiva care vă citeşte e să nu dee nici o inportanţă la tot ce scrie acel ce nu are nici curajul să scrie cu numele său zicîndu-şi doar „siberiacul”.
  Anatol Marin, membru PNL

 17. … problema este ca o infringere a lui chirtoaca la chisinau poate insemna o revigorare a comunistilor in toata moldova . dupa scandalul cu legalizarea islamului si cererile de revenire asupra deciziei – corecte – a guvernului , te poti astepta ca o noua guvernare comunista sa zboare in afara legii si pnl … ca partid anti-statal sau ce le mai vine prin cap . poate prea -inaltatul in grade kgb vladimir va cere interzicerea „sectei lui pavlicenco” … iar la cererea inaltelor fete bisericesti comunistii vor trece la „treaba” … ca asa cere „boborul” . cum sanse de aderare la ue nu sunt deloc in viitorii 20 , numai de gura europei nu vor mai putea comunistii .

 18. Citat dintr-in excelent articol de C. Tanase din ziarul Timpul” de azi”:

  http://www.timpul.md/articol/chirtoaca-si-dodon-teze-si-antiteze-electorale-23728.html
  ––––––––––––––––––––––––-
  • Chirtoacă luptă de unul singur împotriva tuturor
  şi toţi luptă solidari împotriva lui Chirtoacă;

  lui Chirtoacă i-au sărit în cap nu numai panterele roşii de la NIT, ci şi –––mumele tricolore–––-
  şi cârtiţele mediatice ce-l slujesc pe Dodon.
  ––––––––––––––––––––––––––-

 19. Apropo de inalt prea sfintitul KGB-ist, de ce nu organizati niste proteste in sprijinul laicitatii Republicii Moldova, de fiecare data cand Mitropolia Moldovei de la voi face presiuni asupra Guvernului si Parlamentului?

 20. am ajuns la concluzia că soluţia pentru unitatea forţelor democratice este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de către PCRM,Cât au fost comuniştii la putere,sentimentul românesc era mai pregnant în societate, acum după 2 ani de guvernare democratică românofobia nedeclarată este îmbrăţişată pe faţă ca politică oficială prin sintagma popor moldovenesc,limbă moldovenească Cred că doamna Pavlicenco a sesizat acest lucru şi face tot posibilul să se urgenteze realizarea lui.

 21. p/u A.Marin
  1. Eu nu cer cuiva să mă creadă pe mine – eu îmi expun părerea mea şi chem să analizeze să gîndească. Persoană îşi face concluzie din diferite păreri
  2.Majoritatea de pe forum scriu nu sub numele adevărat. Poziţia mea este cunoscută în localitatea mea şi unde lucrez. Cu privire la frică – am frică de Dumnezeu. Nu văd necesitatea să mă deschid aici pe forum, în timp ce majoritatea nu o fac. Locuesc între alolingvi unde chiar că de la unii este periculos, ameninţat
  3. Nefiind în interiorul vre-unui partid pot face deducţii – corecte sau greşite, dar sunt a mele şi nu impun ca cineva să le indeplinească, cum fac membrii oricărui partid
  3. Persoana care se stăruie să gîndească să analizeze nu poate fi zombat. Şi altora eu le lămuresc de ce aşa şi nu altfel şi nu dău indicaţii să creadă pe un politician sau pe altul. Mie tot nimeni nu poate să-mi indice să fac ce spune partidul orecare.
  4. Corupţie este în fiecare stat, cu atît mai mult în RM. Chirtoacă a eliberat de la serviciu mai multe persoane (inclusiv membră PL), dar judecata i-a restabelit. Dodon, prins „cu mîţa în sac”, dacă vine la Primărie nu va mai fi corupţie? Voronin cu miliardele lui de Euro (cinstit făcute!?) se luptă să revină la putere şi acuză, strigă în gura mare el la alţii „hoţii!” Dacă vine Dodon la Primărie atunci Voronin cîte Ha de teren o să mai „cumpere” la preţuri de nimica?
  5.Interesul meu personal -oamenii să înţeleagă că acolo unde sunt comuniştii este sărăcie şi teroare, să nu mai voteze comuniştii şi neocomuniştii ca să revenim la normalitate, să nu ne simţim ca străini la noi acasă, parcă am fi în Siberia. Dar pentru aceasta TREBUIE DE GÎNDIT, DE ANALIZAT şi de susţinut măcar moral pe cei ce socoţi că te reprezintă.
  6. Vremea de 20 ani a dovedit care este cauza sărăciei noastre. Paremi-se că majoritatea n-au înţeles. Ne trebuie ca în Biblie 40 ani?
  7. Vremea o să lămurească faptele politicienilor nefricoşi, cum s-a lămurit şi cu Roşca „anticomunistul” şi „românul pentru Unirea cu România”. Numai că el s- făcut cu tipografie, post de televiziune … dar un milion de cetăţeni peste hotare din cauza sărăciei. Cu ce se deosebeşte tactica a PNL
  7. Vă doresc sănătate şi nu vă impun să mă credeţi, dar dacă doriţi puteţi să analizaţi, să gîndiţi

 22. Pt Sibereacul.

  Dle Sibereacul, dacă sînteţi atît de cinstit, de ce nu vă expuneţi deschis opinia, sub numele şi prenumele adevărat, pentru ca să vă cunoască băştinaţii , cît de onest sînteţi.

  În ceia ce priveşte lupta Dstră anticomunietă.

  Uitaţi-vă cît timp pierdeţi Dstră pe bligul lui Pavlicenco.

  Dstră cînd întraţi pe blog ce accesaţi? Pavlicenco. MD.

  Deci conştient întraţi la om în casă, şi încercaţi s-o împroşcaţi cu tot felul de aberaţii, încercînd să convingeţi un contracandidat a lui Chirtoacă să facă ceva, nu se ştie ce, numai să birue Chirtoacă.

  Poate vreţi ca PNL să meargă din casă în casă să facă agitaţie pentru PL?

  Dstră dacă întradevăr doriţi să birue Chirtoacă şi să nu revină comuniştii la guvernare, răsuflaţi-vă pantalonii şi mergeţi din casă în casă şi convingeţi electoratul comunist să nu voteze PCRM-ul, da să-l voteze pe Chirtoacă.

  În aşa mod Dstră într-adevăr veţi face ceva cu folos pentru simpatizantul dstră.

  Da să stai toată ziua la calculator şi să ataci un partid, care nu hotărăşte soarta ţării, deoarece PNL cu mesajul UNIRE are un electorat restrîns, mai ales cunoscînd faptul, că PNL-ştii sînt cu mult mai tari de caracter decît vă închipuiţi Dstră, şi nimic nu ne poate convinge în ideologia noastră .

  De ce ?

  e simplu: În PNL au rămas acei , care nu se vînd şi nu se cumpără.

  Aşa că sfatul meu: Nu pierdeţi timpul pe blog, dar ieşiţi afară, mergeţi la cei care votează comuniştii, şi încercaţi să-i convingeţi să-şi schimbe viziunea.

  Şi dacă convingeţi măcar cîte unu doi pe zi, să ştiţi că aţi făcut cu adevărat un lucru mare.

 23. Mihai Morteanu,
  „Dle Sibereacul, dacă sînteţi atît de cinstit, de ce nu vă expuneţi deschis opinia, sub numele şi prenumele adevărat, pentru ca să vă cunoască băştinaţii , cît de onest sînteţi.”

  Pentru FSB nu inchide nici un ochi! 😀

 24. Păi eu asta şi am în vedere, că de cînd e lumea agenţii FSB, KGB, SIS, ş.a. au un pseudonim, şi nu au dreptul să-şi devulge numele.” Ştirliţ ” nu alta.

 25. Dle Morteanu
  1.Aici pe forum doar trei nume adevărate Pavlicenco, Marin şi Morteanu. Maloritatea nu-şi expun numele, de ce insistaţi ca anume eu să-mi expun numele
  2. Eu am scris de mai multe ori că nu mă socot pe mine ca fără greşeli, ideal
  3. Nu am întrat în casa Dnei Pavlicenco. Acest blog este anume pentru ca persoanele să-şi expună părerile. Ce nu Vă convin părerile mele şi că compar tactica lui Roşca cu tactica Dnei Pavlicenco
  4. Convingeţi-mă pe mine şi pe altul că nu este aceiaş tactică ca a lui Roşca Toţi politologii spun că doar numai Chirtoacă şi Dodon pot deveni Primari.Părerea mea că Dna Pavlicenco conştient sau inconştient „lucrează” în favoarea lui Dodon, deci şi a lui Voronin Şi în politică trebuie de GÎNDIT
  5. Roşca tot era cu „mâinele curate”. Şi PNL „hotărăşte soarta ţării” , mai mult sau mai puţin. Întrebarea- ca şi PPCD, sau ca parti anticomunist şi pentru Unire (în timp ce atacaţi politicienii care prin fapte au rătat anticomunismul şi prormânismul – este alta problemă că unii nu văd, sau nu doresc să vadă)
  6. Cînd voi putea voi veni în Chişinău să conving, cînd am vreme încerc pe forum să conving oamenii de răul comunismului şi trădările mascate pentru comunişti
  7. Vă doresc sănătate! Vă mulţumesc Dstră şi Dlui Marin că nu sunteţi agresiv cum este un orecare liviu

 26. Pt Sibereacu.

  Privesc scum în direct Publica TV, la care a ibtervenit Chirtoacă cu un sondaj:

  Chirtoacă 39%,
  Dodon 26 %
  Buliga 4 %
  Laguta 1 %

  Dle Sibereacul, poate vă adresaţi lui Buliga şi Laguta să se retragă din cursă în folosul lui Chirtoacă.

  Dacă o convingeţi, să ştiţi că aţi făcut un lucru mare.

 27. Pt Suibereacul.

  Eu nu insist să vă expuneţi numele.

  A posta deschis este decizia fiecăruia.

  Însă atît timp , cît o să ne ascundem de cineva, temîndu-ne să ne exounem deschis opinia, să declarăm deschis că sîntem români, că unica cale de aderare în UE este UNIREA cu patria mamă România, că acest pământ este a urmaşilor lui Şt, cel Mare,
  că trebue să ieşim din CSI pentru a adera la NATO şi UE, atîta timp pe PMAN se va cînta ” Catiuşa”.

  Pentru a vă convinge că PNL este un partid deschis şi sincer, încercaţi şi discutaţi aceste teme pe alte bloguri, de ex. pe blogul Filat.md.
  Eu am postat o scrisoare pe acest blog prin februarie 2010 personal lui Filat, şi pînă acum nu am primit răspuns.

  Încercaţi şi Dstră.

 28. Dle Morteanu
  Acuma principalul să nu favorizăm comuniştii să revină la putere.
  Pe mine mai puţin mă interesează Chirtoacă, Pavlicenco, Godea, Ionescu sau Petrescu. Perspectivă are din aceştea doar Chirtoacă. La alegerile viitoare v-om vedea.
  Principalul este ca comuniştii să nu revină la putere. Dar în toate ţările Europene comuniştii au fost şi sunt agenţii Rusiei. Acolo cu jertve omeneşti s-a luptat împotriva comuniştilor şi ocupaţia rusească , dar la noi masiv se votează comuniştii, majoritatea din AIE doresc „Aliat strategic Rusia” în timp ce o parte din teritoriul RM este ocupat şi UNELE PARTIDE care se declară „anticomuniste şi pentru Unirea cu România” favorizează biruinţa lui Dodon la primărie şi revenirea la guvernare a lui Voronin.
  V-am mai spus de mai multe ori că mie şi PNL prin scopul declarat mii aproape. Pînă la urmă nu am cerut să se retragă Dna Pavlicenco, dar nu este (!?) de înţeles care este scopul final anticomunistei cu rezultatul alegerilor din 5 iunie
  Cunoscuţilor, simpli membri al PD demult le-am spus părerea mea despre Buliga candidat
  Repet – şi în politică trebuie de GÎNDIT la urmările delaraţiilor făcute, la consecinţe
  Toate cele bune. Sănătate!

 29. deocamdată în RM mesajul unirii nu are sens.El este considerat de majoritatea forţelor democratice de la putere ca având caracter destabilizator.Forţa imperiului de la răsărit asupra conştiinţelor şi mentalităţilor baştinaşe este covârşitoare.Pe de-o parte este criticat,arătându-se rolul lui nefast,numai la nivel declarativ,pe de altă parte este apărat în esenţa lui prin pragmatismul oficial.Nimeni,cu putere de decizie,nu ia cum spune românul taurul de coarne.Iar datele din teritoriu nu-i contrazic.Da domnulor,sunt diferenţe majore între trăitorii de pe cele două maluri ale Prutului,nu gândim la fel deoarece baza noastră culturală pe care ne-am însuţit-o este diferită.Poate peste 20,30 de ani vom putea vorbi de unire în alţi termeni.

 30. Uitati, doamna Pavlicenco, de ce eu inca sunt sceptic in privinta Unirii. Conform sondajului lansat recent de Institutul de Politici Publice;

  57% din populatia Republicii Moldova (44% Din Chisinau) crede ca Rusia trebuie sa fie principalul partener strategic, in timp ce in favoarea Romaniei sunt doar 7% la nivel national (13% in Chisinau).

  http://www.ipp.md/public/files/Barometru/Brosura_BOP_05.2011_prima_parte.pdf
  (pag. 121)

 31. Totusi 64% ar vota pentru integrarea europeana, desi doar 24% cred ca UE ar trebui sa fie principalul partener strategic. Cum vine asta? La prima vedere as putea crede ca cetatenii moldoveni vor sa fie „calul troian” al Rusiei in UE.

 32. Un alt paradox greu de explicat: 25% din romanii/moldovenii din Chisinau ar vota pentru integrarea RM in NATO si 30% din rusii din Chisinau!!!

 33. datele arătate de Liviu confirmă cele spuse anterior; adică ceva de genul,dacă nu ne place UE,trebuie să avem o portiţă de scăpare,la ruşi mă refer.Dansul geopolitic al politicienilor basarabeni cu iz de şantaj,adică dacă nu ne vreţi în braţele ruşilor mai lăsaţi din pretenţiile voastre,este contraproductiv cu o notă de neseriozitate.O fi occidentalul puţin naiv,dar dacă te-a prins cu fofârlica este pentru prima şi ultima oară când te mai ia în considerare.

 34. – Am mai spus despre principiul ocupantului „Dezbină şi conduce”, după care se şi ghedează Rusia.
  – Partidele care declară că sunt anticomuniste (adica şi contra influenţei masive a Rusiei şi eliberarea teritoriului RM, dar şi o posibilă Unire) dacă nu se pot uni între dînsele (!?), (dar strigă de Marea Unire ) cel puţin să nu să se ponegrească dar să lucreze pentru informarea corectă, educaţia dacă doriţi, a cetăţenilor în spiritul proclamat.
  – Pînă la alegeri mai este mult timp. Fiecare să facă ce poate în lupta anticomunistă
  – DOAMNE AJUTĂ FORŢILOR ANTICOMUNISTE!
  -DOAMNE AJUTĂ LUI DORIN CHIRTOACĂ!

 35. Domnilor nu am nimic impotriva lui Chirtoaca.Dar ar fi cinstit si crestineste sa recunoasca, venirea lui la functia de primar, ne-a adus in mare mizerie. In primarie e un haos adevarat. Si-a adus prietenii care conduc fara a avea studii in domeniul. Unul din ei e domnul Sofron Roman care ideie nu are de constructii, e amicul primarului, sora dansului e viceministrul Ministerului tehnologiilor Informationale si asa se poate de enumerat tot randul de neamuri. Alearga bine Dorin, era bun de un instructor pe sport. Mita a crescut, birocratismul a inflorit si noi vrem dinnou sa vina Dorin la primarie. A venit de la surprize-suprrize si a fost o surpriza. Nu mai vrem surprize, suntem satui. Votati Vitalia Pavlecenco, nu va fie teama de o femeie cinstita si directa, carturara. Sunt convinsa, va face mult va veti convinge.

 36. să vă dau un exemplu de diferenţă între manifestările de pe cele două maluri ale Prutului; în România,limba rusă impusă ca obligatorie după 1950 până în 1964 a fost o corvoadă pentru majoritatea românilor,practic nu o învăţa nimeni deşi era o materie de care depindea viitorul tău.Exista o repulsie colectivă,nu puteai să înveţi limba unei ţări care ţi-a făcut în istorie mai mult rău.După 1964,fiind o limbă străină la alegere,doritorii pentru a o învăţa erau foarte,foarte puţini,profesorii de limba rusă fiind obligaţi să predea alte materii.Poate vi se pare un lucru lipsit de importanţă,dar mie mi se pare definitoriu ca să putem avea un acelaşi limbaj.

 37. Dna Pavlicenco, nustiu cita inteligenta trebuie sa ai avand in sondaje foarte putin chiar cu o marja de eroare fie de 10% si in acelasi timp sa-l ponegresti pe D. Chirtoaca care cum n-ar fi el, a facut ceva la randul sau. Dstra stiti ca n-o sa treceti la alegeri si aruncati in Chirtoaca acum pe ultima suta de metri, cind stiti ca nu aveti sanse si cind este pericol ca comunistii sa puna mana pe capitala. Sa va fie rusine doamna. Tot timpul ati lovit in colegii vostri mai apropiati pentru a rupe electorat, decit sa criticati pe acei care au bagat tara in rahat 8 ani. Va dau un sfat sa cititi ultimile articolele a lui C. Tanase si sa terminati cu prtostiile voastre. Mii scarba sa citesc acest articol. :((((

 38. Patriciu(A.Marin)

  pentru Sibereac:
  Am venit acum de la servici şi am găsit ce mi-ai scris.
  1.Nu trebuie să ai curaj mare ca să dai ochii cu mine.
  2.Nu înţeleg de ce aşa de tare eşti supărat pe PNL şi d-na Vitalia.Doar d-ei prin cele spuse aici nu cheamă să nu fie votat Chirtoacă, ci arată greşelile şi la ce trebuie să lucreze d-l primar mai departe ca comicii să nu aibă de ce se anina de d-lui.
  3.Oricum forţele democratice, nu au un candidat mai bun ce ar putea sa-i unească contra ciumei roşii ca Chirtoacă (acum cînd Dondon şi partidul său de comici sunt atît de periculoşi cît sunt de tari şi potenţial pot să-şi reinstaureze controlul asupra Chişinăului),aşa că,dacă nu dorim să revină comicii la controlul oraşului suntem nevoiţi sa-l votăm pe Chirtoacă.
  4. În caz că Chirtoacă e ales ca primar şi continuă să activeze aşa cum a activat, neţinînd cont de lucrurile ce au fost descrise încele 5 părţi ale articolului despre demitizare a d-nei Vitalia, revenirea peste 4 ani a comicilor la putere în oraş este inevitabilă. Atunci oamenii vor fi cu mult mai greu de convins sa-i sprijine pe democraţi ascultînd baladele despre succesele sale ca edil sau mîngîindu-se ascultînd istorii despre crimele săvîrşite de comunişti. Cetăţenii vor dori fapte concrete,şi anume lichidarea lacunelor descrise în acest articol a d-nei Pavlicenco.(E o sinteză a multor minţi ce au văzut aceste neajunsuri a guvernării liberale,înţelept ar fi din partea edilului să iasă şi să recunoască greşelile,dînd şi cubvîntul că va face ce depinde de domnia sa de a lichida aceste neajunsuri.
  5. Numai fiind mai buni din toate privinţele decît comicii avem şansă să-i trimitem la arhivă sau la groapa de gunoi a istoriei.
  6. Acelora ce arată prieteneşte lacunele în activitatea liberalilor trebuie de mulţumit cavalereşte,nu trebuie de acuzat că ar face jocul comicilor.

 39. Pt Alexei

  Nu am sete oarba de putere. Nu am avut Putere si nu o voi avea. Imi place sa le dechid oamenilor ochii. Nu am de ce sa imi cer scuze. Noi sintem in campanie electorala. Eu cred ca voi va veti cere scuze peste citiva ani cind veti fi iarasi dezamagiti si veti vedea ca ati fost manipulati.

 40. Pt Victoria

  In R.Moldova sondajele sint manipulare. daca un partid are trei procente si sondajul are marja de trei procente, el, daca are indicatia de la patronii politici, sa nu puna un partid in fata, pune zero fara rusine. Asta e. Deciv – pentru noi, sondajele nu au nici o valoare, sint vindute si cumparate, s avedem daca nu le va fi rusine pe 5 iunie sau, poate, aceste rezultate vor fi si promovate in rezultatele finale? Cine stie… La noi e totul posibil.

 41. Patriciu(A.Marin)

  pentru Alexei:
  6. Acelora ce arată prieteneşte lacunele în activitatea liberalilor trebuie de mulţumit cavalereşte,nu trebuie de acuzat că ar face jocul comicilor sau au de gînd numaidecît să ajungă şi ei numaidecît cocoţaţilaputere.

 42. Pt Siberiacul

  Vai, ce oameni manipulati sinteti – imi vine sa rid continuu.

 43. Pt Liviu

  Pai, noi de cind spunem – ca rusii sint mai smecheri si mai deschis la schimbare decit romanii nostri zaticniti la cap?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *