Roibu: „Mai, mai, mai!”

In ultimul timp, Republica Moldova este zguduita de crime groaznice, care nu sint, nicidecum, descoperite. Ministrul de interne, cu ditamai experienta prin toate departamentele si pe la curtile tuturor guvernantilor, imbratisat si reimbratisat de liberal-democrati, in loc sa faca reforme, s-a ascuns in birou, nu discuta cu ministrii sai adjuncti si afla despre crimele savirsite de la cine credeti? – corect … de la presa si de la primul-ministru. Sa ne spuna ca nu e asa.

Intr-adevar, ceea ce s-a intimplat cu omorul de la Durlesti trebuia sa ii alerteze pe cei ce au obligatia sa identifice rapid criminalii si sa previna repetarea crimelor in alte parti. Insa cazul familiei directorului fabricii de vinuri de la Milestii Mici demonstreaza ca nu avem institutii de stat, care sa protejeze cetateanul.

Deja se cunoaste – vorbesc nu numai comunistii – ca se intorc autoritatile penale/interlope in Republica Moldova. Spatiile nu suporta sa ramina goale. Este foarte grav ca Ministerul de Interne, despre care chiar am crezut ca se reformeaza, mai sa plece si in Georgia, de unde – a spus PNL – e multa experienta de preluat, iata  nu ca nici nu a inceput reformele, dar ne readuce perioada neagra, cu mafii si dezmat.

In loc sa faca ordine si schimbari, MAI-ul se ocupa cu sechestrarea materialelor de agitatie ale PNL, despre care i-am comunicat si premierului Filat, pentru ca nu pot ajunge la ministru. Cunoaste acest lucru si CEC-ul, unde am depus sesizari, dar inca nu are o nota informativa din partea politiei de la Ungheni, preocupata de agitatia PNL.

Dar cel mai interesant e ca, dupa ce MAI-ul anunta ca a retinut un suspect in cazul Durlesti si ca, deja, ancheta e pe ultima suta de metri de a transmite dosarul instantei de judecata, avind probe destule pentru invinuire, apare, intre timp, la Ialoveni, un caz similar celui de la Durlesti, unde s-au tras focuri de arma intr-un politist cu o doamna aflata noaptea, cu el – desigur, din pura intimplare – pe dealurile Ialovenilor, verzi si frumos mirositoare, ca primavara.

Probele ultimului caz demonstreaza ca suspectul intruneste – desigur, dupa spusele politiei, – toti parametrii stabiliti in cazul Durlesti – s-a tras din arma de vinatoare, s-a sustras casetofonul. Si cind ni se spune ca sint deja arestati criminalii – autori ai cazurilor groaznice – ei reapar, vazindu-se ca, de fapt, MAI-ul propaga minciuna, adica nu a gasit nici un banuit, iar autorii crimei, posibil dintre politisti, le reediteaza.

Apare intrebarea – cine a fost inchis, daca a fost inchis cineva cu adevarat, iar daca a fost inchis, la ce torturi e supus omul inchis, ca sa depuna marturii ca principal banuit? Care sint metodele aplicate acestui detinut, despre care, apoi, se stabileste ca nu e vinovat? Timpurile trec, dar metodele ramin vechi.

Si acum – de ce am numit articolul – “Roibu: mai, mai, mai!” Se spune, prin tirg si prin culoarele Guvernului, ca premierul, fiind intr-o deplasare, il suna pe Roibu si il intreaba ce se aude despre cazul de la Milestii Mici. Ministrul, “foarte surprins”, il reintreaba despre ce caz e vorba. Premierul ii povesteste atrocitatile de la Milestii Mici, la care ministrul Roibu spune “mai-mai-mai-mai-mai!”

Frumos Guvern, frumos premier, dar – si mai frumos – ministru de interne!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Pai nu are cum un om sa modifice o structura asa monstruoasa ca MAI intr-un timp asa de scurt.
  Ar fi similar cu ceva de felul : Dna Pavlicenco pusa in fruntea PCRM impune toate leprele de acolo sa ceara Unirea 🙂

 2. Ar fi o solutie : Pavlicenco in fruntea PCRM!

  Cred ca cei de acolo ar primi-o, caci dansa a criticat doar partidele din AIE si apropae niciodata PCRM, poate chiar este sponsorizata pentru aceasta de ei, sau de cei care nu vor bine pentru Moldova, caci, vedeti, EA SCRIE NUMAI VERDE,
  vede numai cai VERZI pe pereti si posteaza de-o haba de vreme numai pepeni… poate e o diagnoza?

 3. Patriciu(A.Marin)

  pentru browser:
  Dacă pe acei ce i-ai numit lepre ar cere Unirea şi ar deveni unionişti,ar fi pe calea de a deveni oameni normali.
  Doamne,ajută-i pe aceşti oameni să devină şi d-lor oameni normali! Au şi d-lor dreptul de a deveni oameni normali!

 4. APROPO DESPRE LEGEA LUSTRATIEI!

  Ieri, parlamentul Georgiei lui Saakashvili, imi place ala sa spun, deci a adoptat o Lege prin care s-a hotarat ca TOTI membrii PCUS, toti KGB-istii sa fie supusi lustratiei.
  Totodata
  In Gruzia, adica Georgia lui Saakashvili, va fi interzisa prin LEGE orice simboluri comuniste si fasciste!
  Iaca-sha! Bravo, GEORGIA! Luati exemplu de la Saakashvili!

  ГРУЗИЯ. Коммунистов и чекистов подвергнут поголовной люстрации. Отныне в стране запрещена любая советская символика

  Парламент Грузии в пятницу одобрил «Хартию свободы», сообщает «Грузия-online». Законопроект предполагает поголовную люстрацию бывших сотрудников КПСС и советских спецслужб.

  Кроме того, хартия предусматривает смену названий населенных пунктов, которые имеют отношение к советскому прошлому. Законом также запрещается советская и фашистская символика в Грузии.

  Кроме того, в хартии говорится о мониторинге стратегических объектов, передвижении грузов стратегического назначения и контроле за подозрительными финансовыми операциями. Советская символика сейчас запрещена в Литве, Латвии, Эстонии и Польше.

 5. Valentina Cușnir

  da la noi mai suntem judecați după codul cu privire la locuințe a r.s.s.moldovenești, bazat pe constituția urss , șegislația sovietică și constituția rssm. Conform preambului la cod noi construim societatea comunistă și ne bucurăm de rezultatele biruinței marii revoluții socialiste din octombrie, suntem conduși de partidul comunist al urss!!! Chiar așa este ! Citiți și vedeți cum aie 1 în 2009 a întrodus modificări în acel cod, prin care a exclus art.art.29 și 441, atunci cînd codul are doar 162 articole!!!! Așa este publicat în monitorul oficial și așa este pe site-ul ministerului justiției!!!!

 6. Bravo dna Pavlicenco. Lucrurilor trebue de spus pe nume. Inlaturarea lui V.Catan de la conducerea MAI a fost facuta intentionat pentru a distruge organele de interne. Dl Catan lent, dar sigur a inceput reformarea, fapt care l-a nemultumit pe Filat, pentru ca preluarea de catre PLDM a MAIului a avut ca scop redirectionarea fluxurilor financiare de la PCRM la PLDM. Or, se cunoaste ca in MAI activeaza grupuri bine organizate care pot aduce partidului pina la 150 mii euro pe luna (crisa la piete, contrabanda cu tutun, benzina, km 7 Odesa, etc). Dl Catan a refuzat sa actioneze ilegal, fapt care la costat functia. Aducerea in fruntea MAIului a unui hozeaistvennik, care nu are idee de prevenirea si combaterea infractionalitatii ne intareste in convingerea, ca nu se doreste reformarea MAIului. Ca rezultat al actiunilor distructive ale premierului Filat si ale „profesionistului” Roibu, nivelul infractionalitatii a „explodat”. In satele mari, cum ar fi Truseni, Cojusna, Magdacesti, Ratus, Drasliceni, Peresecina, Singera, Ciorescu si altele din apropierea capitalei actioneaza grupuri de criminali bine organizate care savirsesc furturi de sute de mii de lei, fiind acoperite de catre politisti, cu care se impart. Politistii, la rindul lor se impart cu cei din MAI si cercul se inchide. Oamenii pagubiti apeleaza la detectivi si la banditi pentru asi recupera macar ceva din bunurile furate. Iata asa stau lucrurile!!!

 7. 1.Despre Legea Lustratiei adoptata in Parlamentul Georgiei mass media de pe malul Bacului rusinos a tacut. Cum credeti de ce?
  2. Acest Roibu este atat de necioplit ca nici la coada vacii nu are dreptul sa stea. Nu ditai Ministru.
  De fapt in tara imbecililor orce e posibil.

  3. Oare cum se numesc locuitorii de pe malul raului Bac? Bacareni or bacineni?

 8. Pt luca

  Dati-mi ce stiti despre legea lustratiei din georgia, poate e mai aproape de realitatile noastre, sa definitivam, si noi, un proiect si sa-l propunem spre dezbatere publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *