Invitatie pentru presa

Partidul National Liberal ii invita pe ziaristi la conferinta de presa cu tema ”Atitudinea CEC fata de solicitarea PNL privind desfasurarea alegerilor pentru Consiliul Municipal Bender/Tighina. Abuzuri din partea concurentilor electorali”. Participa Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Donica Andrei, candidat pentru CM Chisinau, Versilov Andrei, presedintele Organizatiei obstesti “Plot”.

Conferinta de presa va avea loc joi, 19 mai, ora 11.00, la sediul PNL, pe Calea Iesilor nr.6, etaj 4. Va asteptam.

Serviciul de presa al PNL.

 

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco, si totusi, macar acuma in campanie electorala puneti mana pe inima si spuneti-ne : cat adevar este in istoria cu apartamentul primit de la Lucinschi pentru participarea la distrugerea PFD? Nu va suparati, dar ori de cate ori aduceam eu sau alti colegi din regretatul Tineret SL vorba de dvs imediat unii colegi mai varstnici care va cunosteau bine din parlamentele vechi spuneau lucruri tare taioase despre moralitatea dvs, printre care des figura si aceasta intrebare. Va pusese cineva odata intrebarea asta la un interviu prin net, dar ati evitat parca sa raspundeti transant. Stiu ca timpul a trecut si acum dl Lucinschi este un personaj pozitiv al politicii moldovenesti, dar totusi… SI pana la urma stiti zicala veche populara – nu e foc fara de fum.

 2. Pt berenice

  Degeaba va roade aceasta problema. Nu Lucinschi mi-a dat apartament, ci Guvernul, Valeriu Matei, dimpotriva, spunindu-mi, cu mindrie, ca a sprijinit aceasta decizie. Pentru ca el stia situatia. Ce spune acum, daca spune, e pe constiinta sa, insa Dumnezeu le vede pe toate si pedepseste pentru minciuni. Cu boli.

  Adevarul este urmatorul: in familia mea sint trei doctori in stiinte – sotul, eu si fiica. Spatiul locativ, care ne-a fost dat de la locul meu de munca, pentru institutia care a cotizat la constructiile facute de stat, nu a inclus metrii suplimentari care trebuiau dati in asemeena cazuri. Am primit primul apartament la virsta de 36 de ani, sotul meu avind 45, lucrind la Universitate de la virsta de 24 de ani si neprimind NIMIC.

  Dupa niste ani, ca deputat si conform Legii privind Statutul deputatului, am facut scrisoare la Guvern si s-a decis sa se dea trei apartamente persoanelor din ADR: lui Eugen Stirbu, de la PD, lui Vladimir Ciobanu, de la PRCM (Snegur), si mie, de la PFD. Cind s-a discutat in Guvern, s-a ridicat Ion Paduraru, ministrul justitiei pe atunci, omul lui Lucinschi, si s-a opus. Deci, lucrurile stau total invers. Prim-ministru era Ion Sturza si decizia a fost luata. Cind am mers sa ridic bonul de repartitie, ca eu eram la Amsterdam, in momentul deciziei, tocmai aparam acolo, la AP NATO, istorica Rezolutie privind retragerea trupelor rusesti din R.Moldova, Urecheanu mi-a spus cu gura sa: „Am primit indicatie de la Lucinschi sa nu va dau bonul de repartitie, dar vi-l dau”. Adica Lucinschi i-a spus sa incalce legea. Am deprivatizat apartamentul vechi si l-am privatizat, cu aceleasi bonuri patrimoniale de la inceputul anilor ’90, pe cel nou.

  INSA: spre deosebire de TOTI cei care locuiesc in blocul de pe Florica Nita, si cei alti doi care au primit apartamente acolo, impreuna cu mine – Stirbu si Ciobanu – numai familia mea, iarasi, are trei doctori in stiinte si nici aici nu este spatiu suficient – este un apartament obisnuit, tip 143, cabinetul meu de lucru, ca doctor in filologie, fiind in … dormitor. Asta o stie o lume intreaga, cea care ne-a vizitat. Si adevarul mai este ca, in INTREG blocul, nu este alta familie nici cu doi doctori in stiinte, dar mite cu trei, dar TOTI, in afara de jumatatea noastra de scara, au nu UN APARTAMENT, ci DOUA APARTAMENTE UNITE, adica apartamente de doua ori mai mari decit cele de pe partea noastra de scara, unde sint cite doua si cite trei camere. Ei, toti ceilalti, au cite CINCI camere. Iata noi, ca o familie cu trei doctori in stiinte, trebuia sa avem un asemenea apartament, dar nu ne-au dat. Eu va invit oricind, daca aveti curaj, sa va convingeti personal de acest lucru.

  Acum – de ce ne-am mutat de pe Ismail, cu un apartament tot de trei camere, cu doi metri mai mare (41 metri patrati de spatiu locuibil), in unul pe Florica Nita, unde sintem acum, cu 39 metri patrati locuibili? Iata de ce. Sotul meu este doctor habilitat, seful catedrei de literatura universala, este profesor, avem o biblioteca imensa, care, pur si simplu, mucegaia in blocul de pe Ismail, fapt care a fost motivat in cerere. Aici casa cu noua etaje e din piatra-bloc.

  Insa, in acel apartament, mai locuia, alaturi de noi, sora si fiica ei, gravida, care nu mai puteau locui in casuta-tren de pe Armeana, unde crescuse copiii deja mari si nu incapeau, unde cumparasem in 1979 doua camere fara lumina, doar una cu geam la drum, cu 13 mii ruble, platind toata viata. Acolo eram noi trei, familia noastra, mama mea si sora cu trei copii, adica opt persoane. Ultimele datorii pe casa, pentru care am intors zece ani, tocmai le intorsesem inainte de moartea mamei, la 22 martie 1987, si oamenii au aduc datoriile inapoi, sa ne ajute sa ne inmormintam mama. Copilul meu si cei trei ai surorii, au fost mereu bolnavi din cauza lipsei luminii, cel mic al ei a murit in miinile mele, la virsta de cinci ani, pe nume Victoras, ca si tatal nostru, Victor.

  Si ultimul lucru: zece ani s-a judecat cu mine, pentru acel apartament care a fost privatizat legal de sora mea, tot pe bonurile patrimoniale, nefolosite, ca nu avea cum la inceputul anilor ’90, ca locuia in casuta privata inghesuita, impreuna cu fiica cu trei copii si sotul. Am cistigat procesul, in baza legislatiei CEDO.

  Ati face bine, acum, ca sa va dau un sfat, sa va interesati de toate apartamentele, mari, cu multe camere, revenite „marilor” demnitari agrarieni, comunisti si chiar democrati, care au pus mina pe ele fara nici un drept. In privinta asta am un document masiv, cu toate datele de la Procuratura Generala. Ne intilnim si va dau o copie.

  Sotul meu si cu mine, in plus, sintem membri ai unor uniuni de creatie – sotul e membru a doua Uniuni de Scriitori – din Romania si R.Moldova, primit fara insistenta sa deloc. Iar eu sint si membra a Uniunii Jurnalistilor. Pentru aceasta si pentru gradele stiintifice se cuvine spatiu locativ in plus, pe care nu il avem.

  Daca sinteti interesat cu adevarat de problema si nu sinteti un surup in miinile oponentilor politici, eu va stau la dispozitie, cu telefonul 069111682, ca sa va conduc sa va arat toate aceste lucruri pe viu si cu documente. Haideti – iesiti la lumina.

  Eu am o moralitate ireprosabila. Daca era altfel si eram santajabila, stati linistit/a – era greu sa rezist in aceasta viata politica si publica murdara. Dar sint rezistenta pentru ca nu sint santajabila. Pentru un politician acest lucru este fundamental. Nu prea inteleg despre ce tineret spuneti, dar daca e sa discutam despre politicienii pe dreapta, birfe sint o sumedenie. Poate cunoastem si fapte. Important e ce fac, unde au ajuns prin comportamentul lor. Eu cred ca au ajuns prost.

  Despre multi din acestia se stiu multe lucruri. Eu, insa, spre deosebire de ei, nu ma imbat sa ma sui gol in copac, sa vina unchiul sa ma dea jos, nu vomit prin masini, pentru ca „nu tin la bautura” (eu, personal, sa stiti ca tin la bautura, dar nu consum nimic absolut, nu-mi place si mai sint si sofer), nu mi s-a intimplat niciodata sa ma inec in bazin, beat fiind la sauna, unde sa fiu plecat cu persoane de la Lucinschi, si sa fiu salvat de sofer, nu am tata membru al PCM, dar, de fapt, sa ma dau social-liberal, nu ma fac de ris, ca nu tin la bautura pe la Bruxelles si multe, multe altele, nu figurez in liste de la arhiva oficiala a statului ca infiltrat in miscarea de renastere nationala (nu in liste facute de tipi de la PPCD, rizind prin cabinete de parlament, ca am si raspunsuri despre aceasta de la SIS-ul nostru).

  Personal, nu am colaborat in viata mea cu nici un serviciu ocult si vreo securitate, asta ii face pe toti sa turbeze, pentru ca isi stiu ei colaborarile. Nu am avut frati prin lagare in Rusia, cu care s ama laud, dar stiindu-se ca ei, acolo, au fost „stucacioci”, adica turnatori si multe altele.

  Si eu, si sotul meu am crescut fara tati, nu am avut labe paroase, am invatat, studiat, am trait in saracie, am dat rasraspunsuri si legat de serviciul sau militar in Cuba, unde am fost noua luni gravida si de zece luni am adus fiica aacasa, cind am revenit, fiind plecata, contrar vointei decanatului, care spunea ca „aveam sa zbor, peste doua zile, in America”, adica nu-mi permiteau sa plec in calitatea mea de sotie, la 21 de ani… Si multe altele.

  Asta e problema – ca am avut un parcurs onest, nesantajabil si toate porcariile al caror instrument sint si unii de pe blog sint un pacat care se va intoarce impotriva pacatosilor. Am cetatenia romana din 1992, ca si intreaga familie – mai devreme nu s-a putut. Cind le-am spus si altora sa isi faca, ei m-au turnat si m-au dat afara de la Moldova-pres. Nu regret – pentru ca am invatat sa fiu om foarte liber. Am primit, in 2003 sau 2004, nu mai tin minte, Ordinul National al Romaniei „Pentru merit”, in Grad de Comandor, de care sint mindra, l-am primit cind eram somer, nu deputat, spre deosebire de pepecedisti sau liberali, care nu au ordine, liderul liberalilor avindu-l doar pentru ca a ajuns, accidental, „prezident interimar”. La fel ca si colegii mei de partid, care au ordine ale Statului Roman – Alexandra Can, Anatol Vidrascu.

  Sotul meu are sase doctoranzi din Romania, carora le-a fost conducator stiintific. Nu mai spun de cei de aici. I-a murit tatal cind erau cinci copii dupa el. Este o persoana foarte apreciata si nu i-am dat voie, in Cuba, sa intre in Partidul Comunist. Atunci asta era un curaj, ca si multe altele. Asa ca aveti grija de imaginea idolilor vostri, noi de viata noastra am avut grija si ne-a incheiem cu demnitate si fara pacate, desi ea a decurs in perioade nefaste…

  Noi nu ne-am ticalosit.

 3. Nu demult, americanul – stiti voi care – a venit in Chisinau,
  DE REMARCAT: NU PENTRU A NE AJUTA
  SA ne REUNIM CU PATRIA — R O M A N I A ;
  nu pentru a solutiona conflictul din Transnistria;
  nu pentru a ne ajuta sa dezvoltam E C O N O M I A,
  SAU sa intram mai repede in UE…
  ci DOAR pentru a CAPATA permisiunea
  CA evreii sa aiba acces liber IN ARHIVELE NOASTRE!
  (Apropo, dlui Mihai Ghimpu,
  cand era PRESEDINTELE Parlamentului RM- nu i s-a dat voie!!!)

  De ce evreii au nevoie de arhivele noastre? –
  ca sa gaseasca “documente” pe care apoi sa le foloseasca
  pentru a cere recompense pentru averile lor “nationalizate” de sovietici?
  sau pentru a LICHIDA unele documente INCOMODE
  care dezvaluie ca anume multi evrei au organizat
  impreuna cu rusii genocid,
  un ADEVARAT HOLOCAUST impotriva ROMANILOR BASARABENI???

  Rusinea cea mai mare, ca acest american a fost intalnit CU ASA MARE ONOARE, de cine?? – De Filat @company.
  Mai ceva decat atunci cand a venit Basescu –
  care ne vrea ADEVARATUL BINE.
  Unde-i proverbiala MINTE a moldovanului cea de pe urma?

  Cat o sa mai rabdati sa va VIOLEZE orice spurcaciunile
  DREPTURILE VOASTRE LEGITIME?????

  Mat!!

 4. doamna Pavlicenco,pentru prestanţa d-voastră şi imagine,cred că nu are rost să daţi atâtea explicaţii în privinţa situaţiei familiare locative;aţi intrat în plasa persoanei respective ,fiind iritată,iar răspunsul d-voastră cu tot respectul care vi-l port,aduce mai mult a bârfă.Cei interesaţi de situaţia locativa a unor politicieni sunt din categoria-să moara capra vecinului-.De ce nu interesează eforturile care le faceţi pentru propăşirea neamului românesc din Basarabia,lupta ce o duceţi cu elementele imperiale?şi asta este o modalitate de a duce în derâdere esenţa problemei.

 5. ROMANI basarabeni,
  daca nu aveti suficient curaj, luati exemplu de la TATARI!
  CHIAR SI TATARII au indrazneala sa sfideze imperialistii rusi care i-au deportat si matratat.

  Ieri tatarii din Crimeea au organizat o demostratie de protest impotriva GENOCIDULUI, HOLOCAUSTULUI – organizat de comunistii sovietici care IN NUMAI 48 DE ORE – AU EVACUAT toti tatarii din Crimeea si i-au deportat in vagoane pentru vite – inSiberia si Kazahstan

  In 48 de ore – in Crimeea nu a ramas nici un tatar!

  КРЫМ.
  На митинге в Симферополе крымские татары потребовали прав коренного народа

  18 мая, в Симферополе прошел траурный митинг, посвященный 67-й годовщине депортации крымскотатарского народа из Крыма.

  На главной площади Симферополя собрались несколько десятков тысяч представителей крымскотатарского народа, съехавшихся из разных регионов Крыма.

  Несмотря на то, что Украина признает преступность депортации крымских татар и демонстрирует им свою солидарность, в государстве до сих пор не предприняты необходимые меры по полному восстановлению прав крымскотатарского народа, заявил в 2010 году председатель Меджлиса крымскотатарского народа, народный депутат Украины Мустафа Джемилев, отмечают СМИ.

 6. IATA CINE SI CUM IMPARTE LUMEA IN ZONE DE INFLUIENTA…

  FEBRUARIE, 1945 YALTA

  …Тут-то Черчилль и коснулся темы, которая больше всего его интересовала.
  — Давайте урегулируем наши дела на Балканах, — сказал он. — Ваши армии находятся в Румынии и Болгарии. У нас там имеются интересы, наши миссии и агенты. Давайте избежим столкновений по мелким делам. Поскольку речь идет об Англии и России, то как Вы думаете, если бы вы имели 90 % влияния в Румынии, а мы, скажем, 90 % влияния в Греции? И 50 % на 50 % в Югославии?
  Пока его слова переводились на русский язык, Черчилль набросал на листе бумаги эти процентные соотношения и подтолкнул листок Сталину через стол. Тот мельком взглянул на него и вернул обратно Черчиллю. Наступила пауза. Листок лежал на столе. Черчилль к нему не притронулся. Наконец он произнес:
  — Не будет ли сочтено слишком циничным, что мы так запросто решили вопросы, затрагивающие миллионы людей? Давайте лучше сожжем эту бумагу…
  — Нет, держите ее у себя, — сказал Сталин.
  Черчилль сложил листок пополам и спрятал его в карман.

  — Бережков В. М. Сложности межсоюзнических отношений. Странное предложение // Страницы дипломатической истории. — 4 изд.

 7. PENTRU ROMANII CARE NU CUNOSC LIMBA RUSA
  traduc un rezumet din articolul de mai sus, copiat din Wikipedia –
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F

  In februarie 1945 Chorchill ii propune lui Stalin, scriind pe o foaie, zicand:
  – Ca sa nu avem conflicte, propun ca URSS sa aiba 90% control in Romania, Noi 90% – in Grecia, iar in Yugoslavia – 50% la 50%,
  Vazand ca Stalin tace, Chorchil schimba vorba zicand, ca de fapt, ar fi ceva foarte dur, caci este vorba de viata a milkioane de oameni.
  deci, Chorchill a intrebat:
  – Sa rup foaia?
  Stalin i-a raspuns: – Nu!
  Si Chorchil a pus foaia in buzunar!

 8. in ultimile 24 de ore numarul incendiilor in Rusia a crescut de 4 ori! Ce va fi la Vara? Sai, cine, de fapt, aprinde Rusia???

  Exista presupunerea sa aceste incendii sunt provocate de rusii care astfel protesteaza impotriva regimului totalitar de la Moscova, condus de Putin si Medvedev.

  In fata imensitatii acestor incendii Kremlinul se arata a fi foarte neputincios…
  Unele publicatii de limba rusa, chiar se arata sarcastic satisfacute de aceste incendii, deoarece, rusii altfel nu mai au posibilitatea sa protesteze si sa doboare de la putere regimul totalitar rus.

  Площадь пожаров в России за сутки увеличилась вчетверо

  Охваченная лесными пожарами территория России за минувшие сутки (17–18 мая) увеличилась в 4 раза, до 39,93 тыс. га.
  Всего на территории России за сутки зарегистрирован 431 очаг лесных пожаров.
  Наиболее сложная для чекистской хунты обстановка с пожарами складывается на территории Якутии, Хабаровского края, Свердловской и Амурской областей, передают добрые вести СМИ русских гостеррористов.

  Добрым удушливым дымком попахивает центральная Россия. Пока массово горят торфянники, которые тоже поджигают народные дестабилизаторы. Скоро подключатся более крупные коллективы народных поджигателей и веселым, радостным огоньком заполыхают «подмосковные леса». На данный момент уже горят торфяники в Московской, Владимирской, Ярославской областях. А в Гусь-Хрустальном районе под Владимиром пожары, слава Богу, уже вышли из-под контроля.

  Тем временем чекистская хунта предпринимает жалкие судорожные попытки остановить суровых народных поджигателей. Повсеместно гражданам запрещают ходить в лес и его поджигать в целях дестабилизации России и скорейшего свержения ненавистной медведевско-путинской власти.. Лес, однако, большой и около каждого дерева мента с чекистом не поставишь.

  Тупая чекистская власть тем не менее думает, что идейные поджигатели будут соблюдать ее «запреты». Например, «в Томской области по распоряжению губернатора Кресса введено ограничение на пребывание граждан в лесах, сообщила 18 мая пресс-служба областной администрации. Пропускной режим в леса введен на месяц из-за участившихся пожаров.

  Выдавать пропуска на право посещения лесов будут главные лесничие и главы муниципальных образований. Пропуска получат только те, для кого дорога через лес проходит к месту работы, жительства, на дачу или огород.

  На лесных дорогах появятся контрольно-пропускные посты. Проверять соблюдение пропускного режима будут «рейдовые группы совместно с сотрудниками органов внутренних дел». За нахождение в лесах без разрешения граждан будут штрафовать», пугают москали-оккупанты.

  Напомним, что поджигать «русский лес» — моральнй долг и священная обязанность каждого уважающего себя человека.

 9. Eu ma bucur ca dna Pavlicenco a avut curajul sa raspunda asa de detalizat la intrebarea locativa. Nu o simpatizez pe doamna politic, dar era nevoie ca la aceasta intrebare care apare permanent sa fie raspuns. De fapt aveti dreptate cei care spuneti ca poate fi si o plasa. E curios ca de apartamentele celor cu adevarat bogati nu se intereseaza nimenea.

 10. Presa rusă, dezamăgită de Dmitri Medvedev
  19 Mai 2011

  Presa rusă îşi exprimă dezamăgirea, joi, la o zi de la marea conferinţă de presă a preşedintelui Dmitri Medvedev, care nu a răspuns „principalei întrebări” privind intenţiile sale pentru alegerile din 2012, relatează AFP, citat de Mediafax.

  Întâlnirea cu peste 800 de jurnalişti „a fost bizară”, scrie cotidianul de afaceri Vedomosti.
  Preşedintele rus, care a avut o astfel de întâlnire pentru prima dată de la preluarea conducerii ţării în 2008, „nu şi-a făcut nici bilanţul, nici nu şi-a expus proiectele de viitor”, adaugă cotidianul.
  Majoritatea publicaţiilor se aşteptau ca Medvedev să ofere până la urmă un răspuns la „principala întrebare” privind ambiţiile sale prezidenţiale cu ocazia acestei conferinţe.

  Dmitri Medvedev „ştie ce trebuie să facă un preşedinte după 2012, dar nu spune cine va face acest lucru”, titrează Kommersant, în timp ce mentorul şi predecesorul lui Medvedev, Vladimir Putin, a oferit indicii privind posibila sa decizie de a reveni la Kremlin.

  Putin, care a fost nevoit să renunţe la preşedinţie din cauza numărului limitat de mandate consecutive, poate reveni la Kremlin, potrivit Constituţiei. Fostul agent KGB este în continuare considerat drept cel mai puternic om politic din ţară.

  „Am impresia că lui Medvedev i s-a dat peste degete (…) Nu a zis nici da nici nu, iar acest lucru sună mai mult ca un nu”, apreciază analistul politic Aleksei Malaşenko pentru cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

  „Domnul preşedinte, cine este?”, ironizează editorialistul cotidianului Moskovski Komsomoleţ, Aleksandr Minkin.
  „Aţi dat răspunsuri la 20 de întrebări, dintre care majoritatea erau previzibile. Care a fost sensul?”, se întreabă el.

  Unii comentatori merg mai departe, ca analistul centrului Carnegie din Moscova, Lilia Şevţova, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

  „Totul a părut neputincios. În faţa întregii ţări, Medvedev a comis un harakiri politic. De ce trebuie să apari pe scenă dacă nu ai nimic de zis?”, se întreabă Şevţova.

 11. Pt mircea.ro

  Nu am cazut in nici o plasa. Dar nici nu-mi place sa mi se spuna ca ascund ceva. Nu ascund nimic. Tocmai de aceea pot raspunde la orice intrebare. Sa imi mai aratati un politician care procedeaza la fel.

 12. Oameni buni veniti cu totii la CAHUL si AJUTATI !!!!!!!!!!
  COMUNISTII VOR SA PETREACA UN MARS DE PROTEST SI SA DETURNEZE TEMA ALEGERILOR LOCALE! Ei AU FOST LA PUTERE LA NOI IN ORAS ULTIMII 12 ANI, EI AU COMIS MULTE INLEGALITATI, AU RETRIBUIT PAMINTURILE CONSILIERILOR LOCALI CIND IN RIND STATEAU 2000 DE OAMENI, EI AU MONOPOLIZAT PIATA TIGARILOR IN ORAS, EI AU PRIVATIZAT CU PRETURI DE NIMIC FOARTE MULTE OBIECTE IN ORASUL NOSTRU!!! SI MULTE ALTE! EI VOR SA SE MOBILIZEZE SI SA NU ADMITA SA I SE PUNA INTREBARI CARE NU LE VOR EI!!! AJUTATI NE SA RASPINDIM MESAJUL DAT, TRIMITE LA TOTI CUNOSCUTI ACEST MESAJ! !!!!!!!!!!
  PROTESTELE LE PLANIFICA PE DATA DE 21 MAI!!!!!!!!! e URGENT TRIMITETI VA ROG MESAJUL DAT LA TOTI CUNOSCUTI!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *