Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. Am o curiozitate: Jurnal TV este considerat un post TV pro-european, romanesc (am inteles corect?), dar vad ca are un Talk Show in limba rusa. Se uita rusofonii la aceasta emisiune sau ce rost are?

 2. Pt Liviu

  Se uita si trebuie sa le decshidem si loi ochii, nu doar romanilor. Sa nu uitam ca rusofonii spun ca nu va fi Unirea atita timp cit nu vor dori-o rusii.

 3. Referitor la troleibuse…….

  Se discuta in capitala ca aceste troleibuse au fost cumparate intr-un mod straniu: chipurile milioanele de Euro au fost transferate unui intermediar intr-o terta tara si nu direct in Belarusi, producatorului. Se mai spune ca/virgula/ costul achitat de catre cumparator intermediarului a fost mult mai mare ca pretul de vinzare de la producator si ca la intermediar in tara terta ar fi ramas o suma considerabila de mijloace financiare. O fi oare adevarat ? E o simpla intrebare. Si daca exista neclaritati in acest sens, cred ca informatia respectiva este de interes public si lumea trebuie sa stie adevarul. Cred ca aceasta informatie trebuie sa fie infirmata, daca nu corespunde adevarului.
  Se mai spune ca numai Regia „Transport electric” stie cum au fost achitate aceste troleibuse. Se mai discuta in jurul garantiei creditului imprumutat pentru aceste troleibuse.

 4. D-na Pavlicenco, urmariti emisiunea Negru si Bogat? Daca da, nu vi se pare ca din ce in ce mai mult acesti „analisti” il apara pe Filat si PLDM-ul cu multa sirguinta. Si indeosebi Jurnalul se transforma parca in presa verde. Acesta nu este un verdict, dar o proprie viziune si o iontrebare pentru dumneavoastra.

 5. Pt Andrei SV

  Nu mi se pare. Nu privesc, deja imi este greata de asemenea lingai. Mi se pare, totusi, ca acestia doi s-au mutat cu linsul la Ghimpu si Chirtoaca…

 6. Totusi recunoasteti ca sunt lingai, astazi am privit si aveam o ciuda nebuna ca visul unor TV-uni independente a disparut fiind spulberat de Jurnal si Negru cu Bogatu ( a mai ramas doar Publika ). Nu prea am observat sa-l aude pe Chirtoaca dar din contra, iar Filea estye eroul lor de mult timp Filat cel Mare.

 7. tu: Andrei SV spune:
  30 aprilie 2011, la 22:10

  Din aceasta cauza, Filat deja isi imagineaza ca este Mesia pe acest pamint.

  Lumea l-a stricat si mai mult. Lumea este de inteles, se teme de Bau-Bau, dar domnia sa ar trebui sa nu uite ca este numai un om, un om si mai mult nimic. Miine va fi un fost prim-ministru, cum sunt si altii, la trecut.

 8. Balbaitul # 1 P.Bogatu
  Balbaitul # 2 N.Negru
  Balbaitul # 3 A.Gherasim
  sunt trei presuri la usa PLDM-ului.

  Afacerea cu troleibusele din Belorusia este cea mai mare porcarie a actualei guvernari.
  S-au dat baniii publici regimului sangeros Lukashenko.

 9. SI CHIAR CREDETI CA RUSII VOR DORI VREODATA
  RE-UNIREA MOLDOVEI CU ROMANIA ?
  N.B.
  de vorbit si lor IN RUSESTE , da, e bine, ca sa stie ce dorim noi.
  dar majoritatea lor, niciodata nu vor accepta Re-Unirea noastra.

  MODEL DE GANDIRE de ASASINI KGB:
  http://www.timpul.md/articol/lupu-la-bucuresti–apoi-la-moscova-22909.html

  19. De ПЛАВЕЦ la 30.04.2011, ora 21:01
  УСПОКОЙСЯ DRACULA ! ВАС ТРАХАЛИ ТРАХАЮТ И БУДУТ ТРАХАТЬ ВЕЧНО ! ПОКА НЕ ПОУМНЕЕТЕ, ПОКА НЕ СТАНЕТЕ ЛЮДЬМИ !
  ВСПОМНИ ИСТОРИЮ,ТАК БЫЛО ВСЕГДА.

  –––––––––––––––––––––––––––
  Pavlicenco spune:
  30 aprilie 2011, la 17:05
  Pt Liviu
  Se uita si trebuie sa le decshidem si loi ochii, nu doar romanilor. Sa nu uitam ca rusofonii spun ca nu va fi Unirea atita timp cit nu vor dori-o rusii.

 10. PASTELE BLAJINILOR

  DE PASTELE BLAJINILOR SA NE RUGAM
  PT. SUFLETELE MARTIRILOR NEAMULUI OMORATI DE KGB:

  aprilie 2010:

  “Sa ne amintim numai de o parte din personalitatile acelor vremuri care, din pacate, nu mai sunt astazi printre noi:
  Ion Vatamanu, Lidia Istrati, Ion si Doina Aldea – Teodorovici, Nicolae Costin, Gheorghe Ghimpu, Grigore Vieru, Alexandru Usatiuc, Mihai Dolgan, Ion Dumeniuc s.a.

  Lor si tuturor celor ca ei le datoram libertatea noastra si viitorul european al Republicii Moldova si faptul ca eu ma aflu astazi in fata dumneavoastra, in PARLAMENTUL TARII“,

  declara marti presedintele Mihai Ghimpu, in plenul reunit al Parlamentului Romaniei.

  http://www.ziuaveche.ro/opinie/curvele-si-dudele-mai-presus-de-parlamentul-tarii-5750.html

 11. IN LISTA ADORATILOR PRIETENI DE PE INTERNET

  AI ALEI MANDACANU DE LA MONTREAL,

  SE AFLA SI UNUL DIN PUTINII MASCULI PE ACOLO –

  FOTOGRAFIA LUI FILAT. O FOTO DIN TOTALUL CELOR 17.

  DE CE OARE ?

  http://www.123people.com/s/ala+mindicanu

 12. http://www.timpul.md/articol/ct-costa-moartea-pe-timp-de-criza-4615.html#comenteaza

  Agentia „Funeral-service”
  a fost alaturi de cei care i-au pierdut pe Ion si Doina Aldea-Teodorovici, Gheorghe Ghimpu, Lidia Istrati, Ion Vatamanu, Nicolae Costin,
  Mihai Dolgan, Grigore Vieru, Andrei Vartic.

  TOTI EXTERMINATI DE KGB PT. CA AU CANTAT ROMANIA MARE.

  CINE E URMATORUL ? PRIMARUL DORIN CHIRTOACA ?

 13. IN MEMORIAM: LIDIA ISTRATI

  Marţi, 09 Februarie 2010 13:09
  Interviu cu Ecaterina Mardarovici, preşedinta Clubului politic al femeilor 50/50, directoarea Fundaţiei „Agapedia”
  Cum este drumul de la politică la caritate? / ANETA GROSU /

  http://www.civic.md/interviuri/6717-partidul-politic-nu-e-un-srl.html

  Ce a însemnat pentru dvs. regretata Lidia Istrati?

  O profesoară, o luptătoare şi o mare iubitoare de oameni ca scriitoare, dar şi ca om politic. O talentată povestitoare cu un simţ fin al umorului. Aşteptam cu nerăbdare şedinţele Biroului Executiv, care începeau cu o informare despre cele petrecute în Parlament.

  De la ea am învăţat aplicarea normelor democratice în activitatea politică, respectarea prevederilor statutare, responsabilitate personală în luarea deciziilor colective. Era şi dură, mai ales atunci când nu-ţi îndeplineai obligaţiunile asumate. Discuţiile cu ea începeau de la ce-ai făcut şi apoi ce doreşti. Ştia să-şi apere echipa, să ne aprecieze pentru lucrul făcut, era foarte atentă şi identifica la fiecare o calitate specifică acelei persoane şi o punea în evidenţă. O voce puternică şi curajoasă a politicienilor democraţi din anii ‘90.

  A fost o fire cu o intuiţie rară. Susţinea mereu că, din cauza «învrăjbirii democraţilor», acest popor va fi ţinut mereu pe marginea prăpastiei. O astfel de stare de lucruri există şi în prezent. Spunea, de multe ori, că oponenţii o apreciază mai mult decât colegii democraţi. La un an de la moartea ei, Argentina Cupcea-Josu scria: «E de datoria morală a tuturor celor care au cunoscut-o, au respectat-o, au iubit-o să nu-i trădeze idealurile şi să-i poarte prin ani amintirea vie, dăruindu-i Lidiei Istrati ceea ce a meritat din plin — neiutarea».

  Uitării, însă, este sortită chiar şi cea care «a meritat din plin neuitarea». Uitarea este soarta femeilor care au făcut istotie de-a lungul secolelor. A luptat pentru limba română, pentru independenţa R. Moldova şi a votat Declaraţia de Independenţă, alături de Vatamanu, Costin şi Ghimpu, din uitare, nu din rea-voinţă, nu a fost inclusă în lista celor cărora, recent, li s-au adus omagii de către cei doi preşedinţi.

 14. IN MEMORIAM: LIDIA ISTRATI

  LIDIA STRATI,
  SCRIITOARE SI DEPUTATA, A FOST ASASINATA
  PRIN IRADIERE DE KGB SI „MOARE” LA 25 APRILIE 1997.

  DOMNULUI SA NE RUGAM !

 15. IN MEMORIA MORTILOR

  http://unimedia.md/?mod=news&id=15950

  Stalinus, 16 ianuarie 2010, ora: 12:52;
  0 (0)
  răspunde
  Lil:”Eu sunt virgina, dar angajata la casa de toleranta, am papat usturoi, dar din gura nu vreau sa imi puta, cu vaca nu ma duc, dar lapte si smantana vreau.”…corect Lil…in plus amai adauga: am fost la tradus documentatia rusesca de armament in Cuba dar n-am lucrat pentru KGB si „am lucrat la Itar Tass la Bucuresti sub comanda Lt Col KGB Diacov unde racolam ziaristi romani pt KGB dar nu am lucrat pentru KGB „niciodata”…

  Pavlicenco urmeaza acelasi tipar politic aplicat cu mare succes de alt KGB-ist Iura Rosca dar care acum nu prea mai tine.Madama tipa striga o face pe romanca fanatica revendica, critica ataca ,miriie face spume ,pentru ca asa au fost instruiti ca sa -si faca platforma de pro-romani si odata ajunsi sa conteze fac stinga imprejur la ordinele Moscovei edxact ca Iura Rosca si PIPICIDII lui…

  Partea buna e ca moldovenii au cam mirosit-o pe aceasta doamna si au cam trimis-o la cratita(politic vorbind) dar tovarasa are ordine si nu se poate lasa cu una cu doua .
  ––––––––––––––––––––-

  Ion_cu_calul, 16 ianuarie 2010, ora: 13:08;
  0 (0)
  răspunde
  11. Stalinus, ora: 12:52; 16 ian 2010
  Pavlicenco urmeaza acelasi tipar politic aplicat cu mare succes de alt KGB-ist Iura Rosca dar care acum nu prea mai tine.Madama tipa striga o face pe romanca fanatica revendica, critica ataca ,miriie face spume ,pentru ca asa au fost instruiti ca sa -si faca platforma de pro-romani si odata ajunsi sa conteze fac stinga imprejur la ordinele Moscovei edxact ca Iura Rosca si PIPICIDII lui…

  Cand a fost intrebata de articolul regretatei Lidia Istrati “Cutra kaghebista” al carei protagonista era, Vitalia Pavlicenco a raspuns ca “Lidia Istrati l-a scris, fiindca era scriitoare”. Cu acest raspuns a ramas repetenta la capitolul colaborare cu KGB-ul. Dar am mari dubii si in privinta dlui Anatol Petrencu cu MAE-ul lui.
  –––––––––––––––––––––––––––-

 16. LEONIDA LARI:

  La Chişinău îmi era greu că vroiau să mă lichideze fizic,
  la Bucureşti e greu din punct de vedere moral”.

  http://www.stiri.romanism.net/frontul-popular-din-moldova.html

 17. Interviu cu Vladimir Besleaga:
  „RM e un stat parazitar,
  format conform unui plan al Moscovei”.
  August 2008

  http://forum.md/Themes/TARDISBlog/297477

  Pavel Paduraru:
  – De ce Romania era contra unirii?
  – Deoarece exista un scenariu pregatit demult, la Moscova, ca republicilor unionale sa li se acorde suveranitate si independenta, dupa care toate sa fie bagate in CSI, urmarindu-se restabilirea URSS. La finele anilor ’90, Pavel Borodin, fostul sef al administratiei de la Kremlin, spunea ca rusii au un plan de refacere a imperiului, esalonat pentru 50 de ani de la destramarea Uniunii, timp in care vor face totul – prin presiuni economice, diversiuni si coruptie – ca sa reanimeze colosul sovietic. Bucurestiul a fost contra unirii pentru ca in 1990 Iliescu a semnat cu Moscova un tratat de prietenie care stipula neamestecul Romaniei in strategia geopolitica ruseasca. Adrian Nastase era ministru de Externe si, dupa o vizita la Moscova, a facut o escala la Chisinau, unde s-a intalnit cu noi. Eu l-am intrebat de ce n-a discutat cu rusii problema pactului Ribbentrop-Molotov, dar Nastase a tacut…

  – Cum explicati metamorfoza prin care a trecut, in acesti ani, Iurie Rosca?
  – Zviad Gamsakhurdia, seful frontului din Georgia, a fost detronat de Sevardnadze, dupa care a fugit in munti unde a fost prins si executat. Liderul frontului ucrainean, Veaceslav Ciornovil, a fost omorat intr-un accident rutier inscenat, iar liderul din Azerbaidjan s-a retras si a disparut. Numai Rosca a ramas in picioare pana azi – asta-i miracolul care da de gandit. Am impresia ca el a fost santajat sau amenintat cu moartea, desi nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca Rosca e politicianul ce urmareste nu interesele cauzei, ci ale sale proprii. Ca sa-si realizeze aceste interese si sa ajunga la putere, el a facut un joc bine regizat si continua la fel. La noi, toti au cedat, nimeni n-a vrut sa fie victima, n-a avut curajul sa-si sacrifice viata si cariera.

  – S-a opus cineva deciziei lui Snegur de a adera la CSI?
  – Cand s-a intors de la Alma-Ata, unde a semnat acordul de intrare in CSI, noi l-am chemat pe Snegur la fractiune si regretata Lidia Istrati l-a intrebat: „Dle presedinte, cum te-ai dus si-ai semnat documentul, fara sa vii in parlament si sa ne consulti?”. El a raspuns: „Am vazut ca toti semneaza si am semnat si eu”. Ulterior, intrarea in CSI a fost propusa parlamentului in repetate randuri, dar nu era ratificata. Ea a fost votata tocmai cand a venit Lucinschi – in prezidiu insa, nu in plenul parlamentului. Astfel, clasa politica de atunci fiind debusolata, se faceau multe ilegalitati.

  – In ce conditii mai e posibila unirea cu Romania si cum vedeti viitorul RM?
  – Pentru viitorul apropiat, nu vad nicio sansa de unire. Dar nici sanse de existenta RM nu are. Vad viitorul Basarabiei confuz si trist, fiindca aici nu exista nici constiinta statala, nici politica, nici electorat, iar partidele se inmultesc si joaca pentru o guvernare dictatoriala. RM nu are viitor. Pamantul acesta va mai fi o formatiune statala atata timp cat convine Moscovei si Occidentului. Un fel de fantoma care, ramasa intre Romania si Ucraina, poate fi al doilea Konigsberg. – Si atunci care e insemnatatea independentei RM?

 18. 10 Mai – Adevărata sărbătoare a poporului român
  Tripla semnificaţie a zilei de 10 mai vine de la cele trei mari evenimente din istoria poporului român care s-au întâmplat în această zi:

  10 Mai 1866 – sosirea în Bucureşti a prinţului Carol;

  10 Mai 1877 – declararea Independenţei de Stat a României;

  10 Mai 1881 – declararea Regatului României şi acordarea titlului de Rege al tuturor românilor domnitorului Carol I.

  Partidul din care fac parte, PNŢCD, este expresia politică, organizată, a două principii fundamentale ale tradiţiei istorice româneşti: ideea afirmării independenţei şi unităţii naţionale şi ideea realizării dreptăţii sociale. Conform primului principiu, ideea afirmării independenţei şi unităţii naţionale, PNŢCD consideră că există două zile mari în istoria României: Ziua Independenţei (10 Mai) şi Ziua Unirii (1 Decembrie).

  Fără a trece cu vederea importanţa zilei de 1 Decembrie (Ziua Marii Uniri, pentru realizarea căreia Partidul Naţional Român, antecesorul PNŢCD, a avut un rol extrem de important), trebuie să subliniez importanţa zilei de 10 Mai care, conform tradiţiei şi importanţei, ar trebui să fie astăzi, de fapt, Ziua Naţională a României.

  Interzisă de comunişti, ignorată de autorităţile de după decembrie 1989, ziua de 10 Mai ilustrează, poate, cel mai bine încercarea la care a fost supus poporul român prin tentativele de ştergere a tradiţiilor româneşti, de desfigurare şi răstălmăcire a sensurilor acestora. Motivul principal pentru această situaţie este faptul că ziua de 10 Mai este indisolubil legată de instituţia monarhică – probabil cea mai atacată şi hulită instituţie românească, din cauza simbolului de luptă împotriva comunismului pe care aceasta îl reprezintă.

  Eşafodajul de minciuni clădit în jurul acestei zile, din păcate, nu a dispărut nici astăzi, când românii, în marea lor majoritate, încă nu au aflat semnificaţia zilei de 10 Mai. Adevărata sărbătoare a poporului român este trecută în continuare cu vederea, Ziua Independenţei de Stat a României fiind sărbătorită în mod fals pe 9 mai, dată la care a fost mutată de comunişti după 1947 doar pentru a nu mai exista legătura cu Monarhia.

  Circumstanţele politice cunoscute sunt singurele motive pentru care ziua de 10 Mai nu a fost, după 1989, recunoscută ca Ziua Independenţei de Stat şi Ziua Naţională a României, în ciuda faptului că au existat numeroase tentative în acest sens după 1989.

  Astăzi, la 142 de ani de la fondarea Familiei Regale Române şi la 127 de ani de la proclamarea statului european suveran şi independent cu numele România, suntem datori cu toţii să aducem omagiul nostru Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi să aducem aminte tuturor că orice naţiune care se respectă îşi sărbătoreşte ziua naţională cu ocazia Zilei Independenţei. M-aş bucura să văd că, la un moment dat, o conducere politică a României va recunoaşte importanţa Zilei de 10 Mai şi o va readuce în mod oficial la rangul pe care istoria şi tradiţia i l-au conferit.

 19. Afacearea „troleibuzul” a fost una f profitabila pentru unii kirtocei.

 20. Vasile Niculita

  D-nă Vitalia vă stimez ambiţiile dumneavoastră ,dar de ce spuneţi despre Negru şi Bogatu aşa.Dumneavoastră ca politician spuneţi că-s lingăi ,alţii pot să spună despre dumneavoastră.Noi cei de departe nu ştim de exemplu nimic despre dumneavoastră şi multe ori avem dubii asupra politicii care o promovaţi .Poate sunteţi provocator?
  Despre Petru Bogatu ,vizionam Mesagerul din anii 1990-1992 cu interes ,şi îl socoteam o persoană care promova spiritul Romînismului în anii 90.Nu cred că joacă la comanda cuiva şi nu duce o politică de dezbinare în societatea noastră.

 21. Vasile Niculita spune:
  1 mai 2011, la 11:11

  Persoanele nominalizate sunt oameni normali. Insa nu si echidistanti. Cred ca se dau si sunt dependenti de cel ce „da cu banul”.
  Acest lucru ii scoate din categoria oamenilor cu principii.
  Ca si artistii – chinta pentru oricine, daca plateste.
  Vi se pare normal sa mergi alaturi de un partid cu o istorie criminala si sa chinti in favoarea acestui partid/PCRM/ pentru bani ? Sa-l aduci la guvernare pe capul acestui popor ?
  Asta-i povestea cu „interesul”. Ma refer la artisti, chintareti s.a.

 22. IN MEMORIA MORTILOR

  KGB-istei care se ascunde indaratul acestui nickname i-as spune sa nu-i masoare pe toti cu masura sa. Eu am spus si repet, pentru cei de buna credinta, ca pentru securisti nu are rost, ei au misiuni chiar si prin Canada. Nu sint santajabila si nu am fost in Cuba decit ca sotie. Iar sotul si-a satisfacut serviciul militar, chemat ca soldat in termen. Eu am fost 9 luni gravida si fiica am adus-o de 10 luni. In rest, puteti face spume la gura cu toti stalinusii vostri si tiganii de la Balatina, ca totuna nu am avut, spre deosebire de voi, relatii cu nici o institutie oculta si nu sint santajabila. De aia si nu va puteti linisti.

  Impreuna cu Lidia Istrati am luptat la editura Stiinta impotriva conducatorilor comunisti. Nu m-am bagat niciodata la FPCD, PPCD sau sa o rog pe Istrati sa ii duc geanta si sa ma faca deputat. Asa cum au facut, intr-adevar cutrele, adapostite azi prin Canda, unde promoveaza moldovenismul. Dupa ce au contribuit la a se da diplome false unor persoane si dupa ce il asteptau pe Voronin la ziua de nastere la ULIM.

  Iar Cutra sau Cutrele a pus-o pe Istrati exact dubioasa Ala Mindicanu sa scrie, inducind-o in eroare pe biata femeie, pentru ca nu s-a putut impaca – intoleranta si invidioasa fiind toata viata, ca omul mic, – niciodata cu statutul meu de om independent, curajos, luptator si curat. Vai de capul acestor oameni mici.

 23. Pt Vasile Niculita

  Spun asa, pentru ca eu cred asa. Si spun ce cred. Nu asa ne invata democratia? – spune ce gindesti!

  Ce a facut Bogatu in acei ani, a stricat ulterior, cit a stat sub Rosca.

  Eu am luptat si in acei ani, si dupa, si nu am calcat cu stingul pina acum. iar ei calca, formindu-si idoli falsi continuu. Acum nu isi pot ierta ca s-au inselat si cu Filat. Si o scalda in doua ape. Vai si de capul lor.

 24. Am inteles ca soparla Ala-Mandakala aflandu-se in misiune, nu doar dezbina comunitatea romanilor din Canada dar a reusit sa se cuibareasca in Municipiul orasului Montreal cu post la guvern.
  Ma intreb cum o cartita kgb-ista se infiltreaza in structurile guvernamentale canadiene?
  Aceste materiale trebuiesc trimise in atentia Serviciilor Canadiene de Securitate – GRC.
  Ma intreb daca Domnul Mircea Popescu poate sa intervina?

 25. IATA CE INSEAMNA, DE FAPT, „sarbatoarea” de 1 Mai:

  По сообщению немецких СМИ, ведьмы и колдуны Германии провели традиционное праздничное первомайское шествие (фото) с метлами в Гарце в Нижней Саксонии.
  http://www.dein-niedersachsen.de/tourismus-artikel/items/walpurgisnacht-im-harz-0000017.html

  Особое массовыми были первомайские демонстрации служительниц Сатаны в населенных пунктах Bad Grund, Hahnenklee и Sankt Andreasberg.

  http://www.mdr.de/I/8524519.jpg

  Первомай ведьмы и колдуны празднуют по всей Европе, по крайней мере, 1000 лет. Кульминационным моментом оргий сатанистов является Вальпургиева ночь в Гарце, который сейчас называется «праздником весны и плодородия».

  Праздник сатанистов продолжается 2 суток: 30 апреля и 1 мая.
  http://www.tlz.de/startseite/detail/-/specific/Walpurgisnacht-in-Thueringen-420400559

  Репортаж немецкого телевидения с первомайских торжеств сатанистов и их сторонников в Гарце можно посмотреть по этой ссылке. В репортаже указывается, что в Гарц съехались на свой Первомай ведьмы со своей Германии, настоящие ведьмы, а не имитаторши для туристов.

  Ведьмовские оргии тоже настоящие. «Со всех федеральных земель съезжаются любители Вальпургии, так как ярко полыхающие костры, дикие оргии и любительская музыка со смеющимися ведьмами бывает только на Вальпургий», объясняет выходящая в Тюрингии демократическая мейнстримовская газета Thüringer Allgemeinе.
  http://www.thueringer-allgemeine.de/startseite/detail/-/specific/Im-Suedharz-gehoert-die-Nacht-zum-Sonntag-den-Hexen-1561625438

  Укажем в этой связи, что сатанисты заставили отмечать малоосведомленных простых людей свой праздник, неуклюже подобрав к нему предлог, еще в 19 веке.

  3 мая 1886 года в промышленном центре США, городе Чикаго, полиция открыла огонь по забастовщикам одной из ремонтных фабрик. Полиция открывала огонь по забастовщикам много раз и до этого, и не только в США, но и в Европе, в частности, в Париже, но это были «неправильные» дни.

  Спустя 3 года, проводившийся в Париже конгресс масонов из т.н. «Второго Интернационала» якобы «в память о событиях в Чикаго 1886 года» постановил объявить 1 мая ежегодным «днем солидарности трудящихся всего мира».

  Почему в таком случае они объявили своим днём 1 мая, а не 3 мая, до сих пор никто из этой публики объяснить не удосужился.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *