O zi speciala (poze super)

Desi sint extrem de ocupata cu “sarbatorile electorale”, astazi, de Sfintele Pasti, mi-am daruit o zi de suflet. Dupa noaptea Invierii Domnului, cind Sergiu, ca de obicei, a fost si a sfintit Pasca, oua si cozonac, am vizitat-o, de dimineata, pe mama sa, adica mama-soacra, careia ii dorim multi ani inainte, fiind la o virsta onorabila de peste 80 de ani. Dupa care am fost sa ne luam ciinele care sta, de obicei, la casuta de vacanta, cind ne aflam acolo si noi, iar in lipsa noastra – niste vecini minunati -, ce urmeaza sa treaca pentru sezonul de vara in zilele urmatoare. Sageata – ca asa o cheama pe catelusa noastra – abia s-a bucurat, dupa 5 luni de sedere intr-un satuc de linga Chisinau, sa isi revada habitatul si prietenii de la fazenda. In aceasta perioada noi am vizitat-o regulat.


Am combinat aceste schimbari la mijloc de primavara cu o intilnire de suflet – am mers la casuta de vacanta cu profesoara de vioara a fiicei noastre si sotul ei, veniti de peste hotare, unde au stat mai multa vreme la fiii lor. Fiica noastra Beatriz, care, impreuna cu ginerele nostru, are bucuria primului copil, ne-a sunat si a vorbit, si ea, cu profesoara care a invatat-o sa cinte la vioara si care a indrumat-o sa mearga in Germania. Intimplarea a fost ca si casuta de vacanta am cumparat-o la sugestia acestei familii, de la un dirijor cunoscut de orchestra din Chisinau, aflat astazi peste hotare. Asta a fost prin 1995, de atunci ne-am depanat vremurile intre a fi incintati sa mergem in afara orasului si preocuparea ca nu mergem uneori, fiind foarte ocupati.

Acum, cind am iesit la pensie, doar treburile obstesti si incheierea onorabila a carierei profesionale ne mai tin pentru a nu ne retrage si noi, ca si vecinii, in sinul naturii.

Oricum, de cind conduc masina, e o alta viata, iar mobilitatea te face si sa gindesti altfel.

La casuta de vacanta, unde am mers cu catelusa infiata si cu pisicuta Jessica, ramasa singura dupa pierderea, acum o luna si jumatate, a pisicului Cezar, natura a inviat, iar Soarele ne-a daruit o zi minunata, care ne-a umplut sufletul de caldura. Asta se vede din pozele minunate, facute si la rugamintea copiilor nostri.  VP

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. Am atins si noi culmea fericirii !!!
  Spre deosebire de colegii mei pedagogi, care mai inainte au iesit la o pensie de 900 lei, eu voi primi tocmai 1300.
  Mare prilej pentru bucurie!
  …Iar soarele a linundat cerul cu lu lumina sa orbitoare si caldura lui ne aminteste „ca-n oblastea norocului e bine de trait”.
  Hristos a inviat !!!

 2. Am atins si noi culmea fericirii !!!
  Spre deosebire de colegii mei pedagogi, care mai inainte au iesit la o pensie de 900 lei, eu voi primi tocmai 1300.
  Mare prilej pentru bucurie!
  …Iar soarele a inundat cerul cu lumina sa orbitoare si caldura lui ne aminteste “ca-n oblastea norocului e bine de trait”.
  Hristos a inviat !!!

  PS. Ma uit si eu la pisica mea care toarce linistit sub floarea unei ramure de cires si ma gindesc:ce griji are ea? De-i frig, de ploua, de bate vintul,stapinul totuna se va imparti cu ea cu ultima bucatica de piine.

 3. fotografii vad dar poze nu.ori pl-istii stau numai in poze???

 4. Pt robin hud

  De pe http://dexonline.ro/definitie/poz%C4%83

  PÓZĂ, poze, s. f. 1. Atitudine pe care cineva și-o impune; ținută, poziție. ◊ Expr. A(-și) lua o poză = a adopta o atitudine afectată pentru a produce impresie. ♦ (Rar) Fel, mod, chip, procedeu. 2. (Pop. și fam.) Fotografie. ♦ Ilustrație, reproducere. – Din fr. pose.
  Sursa: DEX ’98 | Adăugată de RACAI | Greșeală de tipar | Permalink
  PÓZĂ ~e f. 1) Poziție a corpului; fel de a ține corpul; ținută; postură; atitudine. ◊ A(-și) lua o ~ a lua o atitudine nenaturală, prefăcută (pentru a face impresie). 2) fam. Imagine pozitivă obținută prin fotografiere; fotografie. ◊ A(-și) face o ~ a (se) fotografia. /

 5. Bai,robin hud, tu nu ai invatat nici pina acum sa iti scri numele corect???vezi ca asta nu e rusesc si se scrie altfel…nu iti soun cum pentru ca asa poate inveti sa si citesti(adica a intelege ce citesti)….in rest am vazut ,,ghiolbani” ca tine la MIlano,drept dovada ca prostia se raspindeste cu viteza luminii…

 6. pentru pavliucenco-oamenii pozeaza pentru a face fotografii(semnificatzia acestui cuvint-fotografie- nici de cum nu e romanesc).in lume nu se zice pozografii, numai tzaranii de romani si urmasii acestei mode vorbesc aiurea.vorbitzi cum se cade si nu implimentatzi tzaranizme romanesti. mai zicetzi si la coca-cola -suc si vam apreciat intelegentza. da, sa nu uitatzi si la bauturile alcoolice care au culoare cafenie sa le zicetzi- coniac.

 7. pentru cristian- bai, ii tattu, ca esti needucat si incult se vede de la o posta.mii jale de tine, uite-te ce ai scris tu si incearca sa mai scrii ca sa fie de intzeles.

 8. I mare mila lui Dumnezeu, cum de mai tine pamintul acesta asa prosti ca robin hud?

 9. Da Sergiu la ce biserica a sfintit pasca? MM sau MB?

 10. …daca ar durea ,,prostia”,cretini ca robin hud nu ar putea sa caste gura de ,,durere”….vorba aia ,,Cind esti prost pe unde te doare??”

 11. Pt Victor

  La cea care e mai aproape de casa. In R.Moldova nu ai o biserica demna – e o tema aparte si foarte dureroasa – cind PNL nu gasea un preot sa ii binecuvinteze lansarea campaniei… Personal, sint cu cei care spun adevarul si despre MM, si despre MB, dar sint fricosi si astia. Am mari dezamagiri.

 12. PASTELE BLAJINILOR

  CERERE URGENTA
  Tuturor deputatilor Parlamentului,
  si pt. Domnii Ghimpu, Filat, Lupu
  in calitate de persoane oficiale:

  ESTE DE DATORIA DVS, sa initiati IMEDIAT ANCHETE DE CERCETARE la toate aceste ASASINATE si sa STOPATI NIMICIREA NOASTRA, a MOLDOVENILOR.

  UN ALT ASASINAT:
  a murit cântaretul de muzica populara Vlad Gheorghelas /martie 2011/, cica de ” cancer la oase” / la comanda KGB/
  1.
  In ultimii 11 ani, acest cântaret a colaborat cu Grigore Vieru, care i-a scris versuri pt. cântecele sale.
  Vesnica tema : VECINII !
  Atentie: Grigore Vieru a scris si versurile la multe cântece pt. Doina si Ion Aldea Teodorovici, alti cântareti omorâti la comanda KGB in Oct. 1992. Mama Doinei, Dna Eugenia Marin a declarat presei ca atunci când a dorit
  sa re-activeze dosarul cercetarilor mortii lor, seara ea a fost sunata la telefon si o voce i-a spus: „ia aminte, mai ai un copil mic !”. Iar fratele lui Ion, cântaretul Petre Teodorovici declarase in public in 1997, ca unchiul sau Chiril de la Bucuresti detine niste documente ale Securitatii române ce dovedesc implicarea KGB de la Chisinau in asasinarea lui Ion si Doina. Si… Petre moare „SUBIT” de „ciroza” in acelasi an, la 6 iulie 1997. Iarasi coincidente ?

  Coincidenta ? Ca toti acesti patrioti /cei mai importanti mesageri prin cântec/ au murit cu totii atât de repede ? Doina, Ion, Grigore si Vlad, Petre ?
  2.
  Nu uitati ca si alt cântaret Nicolae Sulac cu “o suta de moldoveni ceceni” ” a plecat dicolo” la comanda, ca si patriotul sculptor Tudor Cataraga si sotia sa Dora intr-un “accident ghidat” din dec. 2010. /autorul monumentului Libertatii in memoria tinerilor torturati la 7 aprilie 2009/
  3.
  Ascultati atent versurile lui Grigore Vieru din cântecele lui Gheorghelas.
  Nu transmit ele un mesaj poetic de durere si pro-Re-UNIRE pt. poporul românesc ? Toate acestea in perioada ultimilor 8 ani de guvernare comunista de la Chisinau /2002-2009/.
  4.
  Dictionar medical:
  “Cancerul osos apare cel mai des la tineri si adolescenti mai ales dupa EXPUNEREA LA RADIATII SAU TRATAMENT PRIN CHIMIOTERAPIE”.
  Intrebare:
  – a fost cântaretul atât de tânar la 61 de ani ca sa moara ca un adolescent bolnav?
  5.
  Sarmanul cântaret a fost invitat la emisiuni TV din România,
  UNIND astfel MALURILE DE PRUT spre o viitoare Românie Mare.
  Intrebare:
  – credeti ca acest lucru ii place KGB-OMON de Tiraspol / dar si de Kishinau si Moskova/ ?
  6.
  Retineti data imprimarii acestei serii de emisiuni de la TV România: 27 Aprilie 2009. Deci imediat dupa revolta din 7 aprilie 2009 / atunci când frontiera de la Prut era inchisa/ si dupa Asasinarea prin accident simulat a lui Grigore Vieru din Ianuarie 2009. Gheorghelas mai avea si un apartament la Iasi / un motiv in plus ca sa fie “lichidat”/.
  Iata de ce a fost asasinat Vlad Gheorghelas.
  Intrebare:
  credeti ca KGB a lasat nepedepista o asemenea activitate patriotica de unire prin muzica ?
  Nu ! zilele acestea, 14 Martie 20011, cântaretul e mort de “Cancer la oase “/ la indicatia KGB/ . Ca si primarul Nicolae Costin din 1994 / prin radiatie KGB /.
  7.
  In secventa 7 din video, cântaretul spune ca Grigore Vieru vroia ca acesta cântece sa fie cunoscute de INTREAGA TARA, dar el a “murit”, asa ca datoria ii revina lui Gheorghelas. Dar si el a “murit”.
  http://www.youtube.com/watch?v=J7-RGIQkYpA
  8.
  Cine e Urmatorul pe lista neagra KGB – rosie de sânge ? Doamna Vitalia Pavlicenco ? Ion Costas ? Dorin Chirtoaca ? Tinerii unionisti de la „ACTIUNEA 2012” ? Alti patrioti ?

  CERERE:
  Parlamentul RM trebuie sa opreasca IMEDIAT activitatea criminala de omu-ucideri a DEPARTAMENTULUI DE LICHIDARE DE LA SIS / KGB/ Chisinau, care, supravegheat de KGB/ PUTIN si OMON de la Tiraspol, LICHIDEAZA PATRIOTII MOLDOVENI prin „accidente” simulate, iradieri sau otraviri-imbolnaviri „SUBITE”.

  N.B.
  Domnul Mihai Ghimpu a declarat presei prin Martie 2011, ca in KGB-SIS de la Chisinau, nimic nu s-a schimbat din 2009, totul asa si a ramas ca pe timpurile criminalului Voronin. si Resetnikov, conducatorii asasinatelor.

 13. da eu îl susțin pe robin hud, el are dreptate!

 14. Так вот она, ваша «победа»…

  И снова приближается он, этот изуверский, людоедский коммунистический праздничек — «день победы»…

  То, что русские со все большей и большей помпезностью из года в год празднуют 9 мая — это не день «победы над фашизмом». Это день победы одного фашизма над другим. Красный фашизм, который был в 100 раз хуже и убивал без всякой жалости собственный народ, победил гитлеровский нацизм, непоправимо запятнавший себя Холокостом…

  Советы создали, вырастили, выпестовали гитлеровский режим, дали ему, что называется, «путевку в жизнь». Именно раскол социал-демократии и коммунистов Германии, организованный Сталиным, дал вообще возможность гитлеровской партии победить на выборах в 33-м.

  Сталин сознательно готовил и создавал агрессивную нацистскую Германию, чтобы она, согласно аппетитам ее фюрера, захватила бы сперва Европу — а сталинская Россия потом выступила бы «освободителем» Европы от Гитлера и захватила бы ее уже под свой контроль. За многие месяцы до 22.6.1941 Сталин готовил собственное нападение на Германию — «освободительный поход в Европу» в июле 1941-го — и бывший друг и союзник просто вынужден был нанести упреждающий удар…

  Как Советы между двумя мировыми войнами вооружали и обучали у себя Вермахт, запрещенный Версальским договором, — это вообще отдельная песня. Название сборника документов на эту тему, изданного стотысячным тиражом в 1992 году в Москве, говорит само за себя : «Фашистский меч ковался в СССР».

  То есть, Сталин, СССР и большевизм не только делят с гитлеровским рейхом полную ответственность за развязывание II Мировой войны — но красная сталинская Москва несет еще и всю ответственность за само возникновение в Германии гитлеровского режима, за его приход к власти и все последующее — Холокост, концлагеря, оккупацию и т.д.

  На Сталине, большевистском руководстве, на СССР и его сегодняшней правопреемнице — РФ — лежит, таким образом, вся полнота ответственности за трагедии народов Европы и СССР, пережитые в ХХ веке — голод, войны, геноцид, немецкие и советские концлагеря, десятилетия иностранной оккупации…

  Метод «победы» был один: завалить противника трупами русских солдат! Потерь не считали принципиально. «И было ведомо солдатам, /Из дома вырванным войной, / Что города берутся к датам, / А потому — любой ценой», — писал поэт Юрий Нестеренко. Маршалы же — по крайней мере некоторые, вроде Рокоссовского — были перед самой войной выпущены усатым «Хозяином» из лагерей…

  «Оба хуже». Праздновать такую «победу» есть кощунство и мерзость. Пляски на костях тех, кто умер в ГУЛАГе, в лагерях Колымы, Воркуты, Джезказгана; на крови тех, кого расстреляли на фронте СМЕРШевцы или кого прямо в тюремной камере убивали летом 1941-го выстрелом в голову НКВД-шники — чтобы не дать приближающимся немецким частям освободить «врагов народа».

  В набор же сегодняшних пропагандистских агиток «Я помню, я горжусь» не входят почему-то ни кадры совместного советско-немецкого парада в Бресте в 1939-м году, ни глава Совнаркома СССР Молотов, поднимающий в Берлине в 1940-м тост за Гитлера…

  Каждый празднующий эту «победу» красного фашизма над коричневым — становится, таким образом, соучастником преступлений сталинизма. Красные и черно-рыжие портянки, вместе с портретами Сталина развешиваемые по городам России, свидетельствуют и в этом году, как всегда, только об одном: Россия — страна рабов. Ветераны заградотрядов, бренча медальками, маршируют по Красной площади.

  Потомки рабов, воевавших за власть своих рабовладельцев в 1941–45, поддерживают рабовладельцев и сегодня. Власть прекрасно знает и цинично использует рабскую сущность своего «народа» (сброда) для увеличения своей популярности: спрос рождает предложение. Только неисправимые, генетические рабы могут праздновать эту чудовищную победу сталинских палачей, СМЕРШевцев, политруков и заградотрядовцев. «…Где победу в войне над собой отмечает народ», — навсегда заклеймил их Тальков.

  «Праздник» на костях миллионов ГУЛАГовских зэков. На трупах миллионов умерших от голода украинских крестьян, — и до, в 1932–33, и после, в 1946–47. «Победа» 1945 спасла режим Голодомора и обеспечила ему возможность повторения пройденного. Дальше были и «борьба с космополитизмом», и массовые депортации из стран Балтии, и волна «повторников» 1948–50 гг., и «дело врачей»…

  Еще до «победы», в 1943–44 произошло варварское выселение целых народов с Кавказа и из Крыма, ставшее, по сути, актом геноцида, — до места ссылки доезжало обычно менее половины выселенных… Лагеря, расстрелы, депортации, ямы с трупами, находимые при раскопках в занятых немцами городах…

  Кровавыми палачами были и те, и другие. Но победа одних палачей над другими — вовсе не повод для торжеств. Ни суд над КПСС, ни люстрация для палачей и стукачей ЧК-НКВД-КГБ, ни подлинная «десталинизация» (невозможная без декоммунизации страны, официально в 1991 объявившей себя правопреемницей СССР, т.е. без отказа от этой правопреемственности) никогда не были проведены в России.

  Население в массовом порядке поддерживает чекистские власти в придании «дню победы» значения главного идеологического праздника страны, а событиям мая 1945 года — статуса основополагающего, стержневого мифа всей идеологии нынешней российской государственности, не имеющей после крушения коммунизма и вскрытия всей страшной правды о преступлениях СССР никакого права на существование.

  Достаточно посмотреть, в каком количестве уже 6 лет развешиваются населением на своих автомобилях пресловутые «георгиевские ленточки» — чисто кремлевский проект для демонстрации поддержки Кремля населением — чтобы перестать верить в популярные нынче сказки. Что, мол, русский народ не виноват в зверствах имперского руководства, сам от них пострадал и сам им противостоит и сопротивляется…

 15. Doamna Pavlicenco, se scrie „sunt” nu sint. si nu „sa cinte” ci „sa cânte” s.a.m.d.

 16. Frumoase poze.

  Interesant cum bolsevicu si robin hus se susTIN reciproc.

 17. Pt aster

  Eu scriu cu „î” din ”i”, toata viata si asa voi scrie, nu pierdeti timpul cu asta.

 18. Dacă nu vă supătaţi, domnă Vitalia, ce fel de flori sunt în a doua poză?:)
  Merci,
  Dana

 19. Domnule Robin, revizuiţi-vă gramatica şi apoi să veniţi cu aşa „declaraţii revoltatoare”;)))))

 20. Domnule Robin, ia, luminaţi-mă – cum se zice corect: ridicol sau caraghios? ;))))

 21. Pt Dana Matei, RM

  La intrebarea legata de flori voi raspunde dupa ce il voi intreba pe sotul meu. El se ocupa de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *