Asta e „presa libera”? Despre jurnal.md

Ura proverbiala fata de mine a presei fals nationale, cosmopolite, conjunctural unioniste, “libere si intruchipate” in trustul jurnal.md (si ce mai e pe acolo), e cunoscuta. Ca lucrurile le dirijeaza “lideri de opinie-monstri sacri” ori femeile, care suna frumos cind le trebuie informatii ori numere de telefon, carora le-am dat o sumedenie de informatii si documente in calitate de deputat, nu mai conteaza. Chiar daca unele dintre ele au fost debarcate pe ultima suta de metri de Filat, care le-a promis sa le cunune si nu a mai facut-o. Le-a lasat balta. Dar asta se uita, probabil, cind “in joc si la mijloc” (acentul e pe “o”) sint alte interese.

Dupa ce intreg “trustul” asta, cu Jurnal TV/md/de Chisinau, au indeplinit, cu Mocanu sau fara, cu Topii sau fara, o evidenta comanda politica, in spatele careia lumea il simtea pe Filat, acum i-am vazut pe unii “monstri sacri” in spatele ghebuletului lui Chirtoaca. Sa credem ca si-au schimbat patronii politici? Nu stim.

Deschidem, intimplator, in chiar ziua depunerii actelor PNL de inregistrare in cursa electorala pentru Chisinau, adresa http://www.jurnal.md/ si vedem un sondaj de opinie cu … sapte persoane. Eu, Vitalia Pavlicenco, m-am inscris a opta, cind Valentina Buliga, de exemplu, care figureaza printre acestia, inca nu se inscrisese in cursa, ea depunind dosarul miercuri si nefiind inca inregistrata. Noi, PNL, am depus actele luni si am fost inregistrati ieri, joi. In sondajul “monstrilor sacri” si al portalului de presa nelibera figureaza lista precum o vedeti in screen.

Astia de la jurnal.md induc oamenii in eroare, inducindu-le ca nici nu candidez. Ei cred ca ma ofenseaza prin atare atitudine, ca asta e motivul adevarat al gestului unui portal/site neliber, care compromite, de fapt, idea de presa independenta. Nu, nu ma ofensati, va faceti de ris pe voi, care manipulati, schimbindu-va, din cite vedem, patronasul – din Filat in Chirtoaca.

Cu asemenea presa obraznic afiliata vreti sa inscrieti RM in lista tarilor democratice?

Conform ultimului scrutin, PNL este acum al cincilea partid in top. Macar pentru aceasta trebuiau respectate niste realitati. In alegerile parlamentare anticipate noi am luat al optulea rezultat, fiind dupa primele patru partide parlamentare si dupa AMN, MAE si PUM. Primele doua, AMN si MAE, au decedat, sa le fie tarina usoara. PUM-ul a devenit PPD si, acum, nu-l prea vedem pe arena politica. Astazi a reaparut Pasat, asa ca, probabil, va apare si candidatul opt in zisul sondaj de pe jurnal.md. Din cite stim, are probleme cu achitarea kilometrilor de bilborduri politico-religiosi de la intersectiile rutiere din RM. ne amintim cum Jurnal TV a luat declaratii de la mine de cind ne judecat cu PUM, dar, ajunsi ziaristii la „centrala”, au aruncat reportajul la gunoi…

Noi, PNL, si eu, care va enervez, probabil, ca altfel nu mi-ati da de inteles ca nu exist politic si nu trebuie sa candidez la functia de Primar de Chisinau, sintem acum al cincilea partid in top, depasind in scrutinul precedent PPCD-ul, PSD-ul, klimencii si pe altii, care va sint dragi si ii puneti in sirul partidelor in sondaj, ca sa il scoateti pe noul patron, Chirtoaca, de asupra. Da Filat nu se supara? Sa va fi rusine!

Chestia cu sondajele cu manipulare pe site contra mea a facut-o, in trecut, si „Timpul”, nu e nimic nou. Si-acum vedem ce scrie, ajungind sa spuna despre Filat ce spun eu de doi ani. Asa o sa ajungeti si voi, in cautarea unor umbrele, dind mereu peste cele gaurite…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
  1. IN VINEREA CEA MARE, SA NE GANDIM LA ROMANIA MARE !

    http://actiunea2012.ro/unirea-in-zece-motive.html

    FOI VOLANTE IN TOATA BASARABIA !

    IN FIECARE CASA,
    PE ORICE MASA,

    LA BIROU SI MAGAZIN,
    SA LE CITIM DIN PLIN !

    SI LA PIATZA SI ACASA,
    NU MAI FI TU NATAFLEATZA !

    TARA MARE TE ASTEAPTA
    NU FI STRAMB SI TE-NDREAPTA !

    ROMANIA MARE -I COAPTA,
    UITE-O VINE PE LA POARTA !

    10 MOTIVE pt. campania pro-România Mare

  2. Ori figurati, ori nu…ce schimba? 😀

  3. Dupa ce ati trambitat, insinuat ca Jurnal e al lui Filat, iata ca aflati, cica, ca e deja al lui Chirtoaca! Timpul e al cui?

  4. Pt Alex

    Nu trebuie sau trebuia sa „trimibitez” eu ceva. Se vede totul d ela o posta.

    Nu trebuie sa „aflati” de la mine ceva, mai ales despre Jurnal Tv sau md. Eu emit opinii, care s-r putea sa fie sau sa nu fie adevarate, ca nu sint in interiorul institutiei. Dar ceea ce este evident este si puteti nega sau fi de acord.

    Al cui e Timpul? nu cunsoc, nu am date despre finantarile ziarului. Eu judec dupa articole si atitudini. Timpul pare sa fi fost cu Filat, acum pare sa nu mai fie. Dar nici eu, ca Sandu tanase, nu sint de acord ca, daca nu esti cu filateii, inseamna ca esti cu plahotniucii.

    Imi pare rau ca judecati atit de rectiliniu. Pur si simplu, nu sinteti credibil.

  5. Săptămâna Patimilor să ne facă mai drepţi,mai înţelepţi şi mai români.Sărbători fericite,multă sănătate şi lumină în suflet vă doresc doamna Pavlicenco!

  6. Buliga: Filat şi colegii lui ameninţă membrii PDM

    Vicepreşedintele PDM, Valentina Buliga a lansat acuzaţii grave la adresa premierului, Vlad Filat şi a colegilor lui din PLDM, vineri 22 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit vicepreşedintei, candidaţii PDM au fost somaţi să renunţe la partid şi să se alăture PLDM.

    “Astă noapte în comuna Vorniceni, Străşeni, candidatul PDM la funcţia de primar, Rodica Jereghi a fost atacată noaptea şi i s-a lăsat un topor în cameră în semn de moarte. La fel, a fost atacat Ion Sturza, iar paznicul a fost bătut crunt”, a expus Buliga.
    Potrivit vecipreşedintei, un caz asemănător a avut loc în Ungheni, primarul declarând că munceşte alături de PDM, însă a fost cumpărat cu altă ofertă pentru a merge pe listele PLDM.

    “Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Chişinău, Briceni, Ştefan Vodă. Candidaţii au fost contactaţi personal de către prim-ministru ca să plece de la PDM. Însă noi nu ne vom da în lături, ci vom folosi toate metodele de a proteja oamenii, dar nu ne vom implioca în atacuri de persoane”, a subliniat Buliga.

    Candidatul PDM a mai menţionat că toate partidele sunt îndemnate să renunţe la racolare şi că se doreşte o campanie electorală corectă, ci nu una murdară.

    De menţionat, că deocamdată PLDM nu a comentat acuzaţiile aduse.

  7. Draga Doamna, in Iasi sunteti un bun exemplu pentru noi , nationalistii….Noua Dreapta Iasi este alaturi de nazuintele dumneavoastra, care de fapt sunt si ale noastre. Se vede foarte clar si de la Iasi ca presa este aservita politic anumitor structuri deja depasite si care nu sunt democratice. Cu atat mai mult lupta si ambitia dumneavoastra ca reprezentanta a unei miscari politice trebuiesc sa fie si mai apriga. Daca vom lupta impreuna pentru acelasi tel vom izbandi si multi IUDA se vor spanzura in propria lor gradina in care cu cei 30 de arginti si-au tradat radacinile.Dumnezeu sa va dea putere de lupta ! TLC !

  8. Trebuie cu toate mijloacele sa ajutam companiile de satelit de televiziune sa ajunga la sate si sa poata vedea oameni si altceva decat pana in prezent.

  9. Eu cred ca prea exagerati ponderea partidului Dvs in aceste alegeri …

  10. Pt iulianna

    Noi am invocat date constatate oficial. Nu am spus ceva de viitor, nu am facut pronosticuri. Ce am exagerat? Rezultatul 8 in alegerile parlamentare anticipate luat de noi, ceea ce e stiut de toti, e rezultat oficial.

  11. doamna pavlicenko critica jtv ??? Cam straniu, jtv a devenit versiunea româneasca a NIT-ului comunist si pro rusesc, ar trebui sa va bucurati.

  12. Dna Pavlicenco critica Jurnalul pt ca e al lui Chirtoaca sau al lui Filat si ii pare rau ca nu e al lui Voronin?Ca ea de fapt partid nu are, ci doar functia de presedinte. Lasati Jurnalul in pace.

  13. Dna Pavlicenco, libertatea presei reprezinta libertatea de ashi alege „Stapanu'”

  14. Pt sofia

    Jurnal.md trebuie sa fie impartial si al nimanui. Daca e al cuiva, sa ascunda mai bine asta, altfel, se decredibilizeaza, daca mai e ceva de decredibilizat.

  15. Pt Maresalu’

    Aveti dreptate, mi-a placut remarca.

  16. Vântu lui Ghiţă: Ai mână liberă să vorbeşti cu premierul Vlad Filat şi să ceri cele 50 milioane de euro

    23 aprilie 2011

    O inregistrare audio scandaloasa a discuţiei între patronul Realitatea TV din România, Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă – noul manager al postului, conţine mai multe detalii despre afacerile din Republica Moldova ale miliardarului român.

    Stenogramele date publicităţii în aceste zile de către presa română, care fac trimitere la scandalul iscat între Sorin Ovidiu Vântu – Sebastian Ghiţă, contin înregistrări (despre care se spune că au fost realizate pe 13 aprilie), si in care cei doi vorbesc, într-un limbaj colorat, despre „conflictul” dintre ei, despre viitorul Realitatea Media, despre cum este finanţată Publica TV din Republica Moldova şi despre cine este intermediar în relaţia Chişinăului cu China, dar şi despre cele 50 milioane de euro, care cică iar fi fost furate lui Vântu în ţara noastră.
    Potrivit înregistrării audio, Vântu îi cere lui Ghiţă să îi transmită lui premierului Vlad Filat că îşi doreşte deblocarea banilor săi de la Chişinău, dar este gata să primească banii în tranşe.
    Amintim că Adevărul, ediţia din Republica Moldova a publicat un amplu material referitor la faptul că şase companii controlate de Sorin Ovidiu Vântu au dat în judecată Banca Naţională a Moldovei, Guvernul şi Banca de Economii şi cer despăgubiri de 50 de milioane de euro, reprezentând aportul de capital al companiilor dirijate de Vântu la Banca Investprivatbank, aflată în lichidare după o ordonanţă a Băncii Naţionale.

    În transcriere Vântu apare cu prescurtarea SOV, iar Ghiţă cu SG
    Mai jos dăm transcrierea discuţiilor dintre Vîntu şi Ghiţă care se referă la Republica Moldova.
    Textul integral îl găsiţi aici
    Transcrierea completă a discuţiilor dintre Vântu şi Ghiţă pe marginea presupusului scandal de la Realitatea TV

    Intermediari între
    Republica Moldova şi China

    „SOV Ai văzut?! Vezi că l-ai cucerit p-ăla, pă Dumitru de la Moldova, de la Publika (Dumitru Ţîra, director n.n.), sută la sută. L-ai cucerit sută la sută…
    SG I-am dat banii pentru salarii, de exemplu..
    SOV Prin felul în care te-ai comportat..
    SG Păi nu m-am băgat peste ei… I-am predat tot ce pile am mai avut şi eu.. I-am zis, ia-le, foloseşte-le, adu bani la Publika.. Încearcă şi tu să aduci bani, că tu stai aici, nu cred că l-ai văzut pe Vîntu sau pe mine…
    SOV Când mai pleci, a propos, când mai pleci în Moldova?
    SG Ar trebui să mă duc, că mi-a tot zis „vino, vino”.. Îl aştept pe frate-meu să facă un protocol între China şi Moldova şi mă duc atunci cu el..
    SOV Spune-i lui Vlad când te duci acolo, că nu mai trimit eu pe altcineva, spune-i să deblocheze banii
    SG I-am zis şi eu, şi Dumitru..
    SOV Lasă, mă, spune-i că l-am rugat să deblocheze banii. Dacă nu, dau statul moldovenesc în judecată.

    Vântu: Am fost furat de 50 de milioane de euro

    „SOV – …acum ce faci? Nu vreau saaaa…
    SG – ar nu era procesul ala, la Curtea Constituţionala?
    SOV – Păi tocmai! Dacă dă drumul la bani nu sunt obligat să dau statul în judecată, mi-au furat totuşi 50 de milioane de euro… Îs bani furaţi ăştia. Pune-i să-mi dea drumul la bani… În tranşe, pot aştepta şi 10 ani, n-am nevoie de bani azi… Pot aştepta şi 10 ani da’ să-mi dea drumul…
    SG – La cum îl cunosc eu pe Filat, tre’ să-i ziceţi şi lui ceva…
    SOV – M-aş duce eu, da’ nu pot merge…
    SG – Ei, nu, înţelegeţi ce vreau să spun.
    SOV – Păi, dacă te rog pe tine, care eşti partenerul meu,
    SG – Îi zic „dă drumul la bani,,,”
    SOV – Sebi, daca eu te rog pe tine, ca eşti partenerul meu, înseamnă că ai mână liberă
    SG – .. procentul…
    SPV – Înseamnă ca ai mână liberă
    SG – Bine. O să văd, dacă e zgârcit el, eu nu ..??..
    SOV – Sa nu trimit un salariat acolo, trimit un partener un partener, d-aia te rog pe tine sa vorbeşti cu el, nu mă pot duce eu.
    SG – Da
    SOV – OK. Si ai mina libera. Ce mai ai nevoie?
    SG – Nimic, decât de minte… (râde)
    SOV – Din partea mea…
    SG – de linişte…

  17. Ucraina cere din nou Chişinăului controlul asupra terenului disputat de la Palanca
    23 Aprilie 2011

    Ministrul ucrainean de externe: pretenţiile teritoriale ale României nu au temei legal

    Ministrul ucrainean de externe, Kostiantin Hrişcenko, a declarat că intenţionează că ceară Moldovei să transfere Kievului controlul asupra unui teren disputat de la graniţă, din satul Palanca, pe unde trece şoseaua Odesa-Reni, relatează Interfasx-Ucraina, citată de NewsIn.

    “Poziţia noastră rămâne clară. Şi mi se pare că toată lumea înţelege că este de datoria părţii moldovene, o datorie care trebuia îndeplinită acum 10 sau 12 ani. Partea ucraineană nu mai acceptă astăzi niciun fel de amânări şi argumente”, a declarat Hrişcenko, vineri, în Parlament.

    Imediat ce se vor încheia alegerile locale din Republica Moldova, Kievul va insista asupra organizării unor discuţii internaţionale, inclusiv la nivel de miniştri de externe, pentru a discuta opţiunile pentru cooperare între cele două ţări, a mai spus el. “Bineînţeles, acest subiect va fi o prioritate a agendei viitoarelor noastre relaţii”, a punctat ministrul ucrainean.

    Ucraina susţine că, potrivit acordului de graniţă din 1999, Moldova a dat Kievului suveranitate asupra unui segment cu o lungime de 7,7 kilometri din şoseaua Odesa-Reni, dar a continuat să deţină proprietatea teritoriului adiacent drumului din satul Palanca.

    După ce la Chişinău a venit la putere noua coaliţie proeuropeană, Ucraina a anunţat că revendică un teren de 1.000 de hectare, argumentând că decizia Kievului de a da Chişinăului, în 2002, peste 450 de metri pe malul Dunării a permis Moldovei să-şi termine construcţia portului de la Giurgiuleşti.

    Palanca este o localitate în Raionul Ştefan Vodă, din Republica Moldova. Satul se află la graniţa cu Ucraina şi este punctul extrem de la est al Republicii Moldova. Şoseaua care trece prin centrul localităţii este cu atât mai importantă cu cât face legătura între Ucraina, Republica Moldova şi România. Tot pe teritoriul comunei Palanca se află Vama Bender.

  18. Patriciu(A.Marin)

    Am primit un răspuns de la moldovenii.md,iată ce le răspund eu:

    Voi o face-ţi pe nebunii,sau chear într-…?

    Îmi pun întrebarea:Cu-i serviti voi? Cu-i şi pentru ce îi trebuie ca vorbitorii unei si aceiaşi limbi (română) sa fie dispersati în state separate (România,Moldova)? Cine şi pentru ce doreşte ca neamul românesc sa aibă o ţara mică (Moldova) şi alta România, atunci cînd purtătorii celor mai luminate minţi ale neamului nostru sau jertfit generaţii la rîndul ca moldovenii,ardelenii şi valahii (muntenii) să fie uniţi politic în ţara întrgului neam – România?
    Vrînd-nevrînd,iată ce răspunsuri îmi vin:

    Sovinistilor locali si din rasarit cit si celora din Ungaria,polietnicilor (sovieticilor ramasi inca ca natie moldoveneasca ce au doar complexe de inferioritate fata de alte natiuni,cit si o dragoste lipsita de demnitate si eul propriu fata de rusi (ca pisica fata de un stapin care orice nu i-ar face,dar tot la el se va trage),cit si birocratilor locali care si-au creat posturi de lucru pe baza existentei creaturii staliniste republica Moldova.
    La ce mi-ar trebui sa ma consider natiune moldoveneasca in tara mica Moldova,pe care ne-a facut-o tov.Stalin la 2 august 1940 prin incalcarea chear si a propriei Constitutii din 1936, precum doresc propogandistii site-ul moldovenii.md? In primul rind a-si face un pacat fata de bunicul meu Alecu Marin care a luptat la Marasesti ca ostas al armatei ruse si in unul din regimentele moldovenisti care au faurit Romania Mare la 1918 (primii basarabenii au pornit-o intregirea Romaniei Mari la 1918 (cu aceasta trebuie sa ne mindrim,noi,urmasii acelor basarabeni ce au realizat visul de aur a multor genera de romani ardeleni,moldoveni si munteni)prin votarea Unirii cu ţara neamului romanesc – Romania, la 27 martie 1918)
    Ce sa va mai spun voua,celora care imi spune-ti despre diferite opinii referitor la istoria moldovenilor?
    Eu sunt moldovean – roman de rind cu toti moldovenii din dreapta Prutului si cu acei din stinga Prutului ce nu sunt jertfe a propagandei de denationalizare si dezbinare a neamului romanesc ce ne-au facut-o aici sistemele securiste straine si mancurtii si tradatorii locali,adica sunt un reprezentant a unei natiuni medii de pe glob de vre-o treizeci de milioane.Voi,daca ramîneti doar moldoveni (numai cu numele catelei Molda,fara a va simti si romani de la romanii de demult,ce au fost cindva stapinii lumii),purtati-va sanatosi doar numele caţelii lui Dragos,ca de numele de roman nici nu sunte-ti demni,nici nu-l meritati sa-l purtati deoarece mai aveti de crescut atit in cunostinte,cit si constiinta nationala,adica precum v-am scris data trecuta,duce-va la specialistii psihiatri de la Codru ca sa va puna diagnoza corecta a bolii de simt al inferioritatii fata de semenii vostri vorbitori de aceeasi limba romana ca si voi, de care suferiti.
    De altfel, va inteleg misiunea: Doriti cu propovaduirea moldovenismului primitiv sa face-ti aşa ca si mai departe sa fim socotiti de alogeni mai lesne bîci,muli,barani,etc.,doar ei ne stiu istoria noastra adevarata,ca suntem romani,iat noi considerindu-ne doar moldoveni,ese ca si cum i-ai spune cuiva: “Ma, tu esti un baiat destept,bravo”,iar el ar raspunde:”Nu, eu insist sa fiu socotit un baiat mic, prost si neputincios”.
    P.S. Cind eram in Armata Sovietica ca ocupant a Kazahstanului (anii 1983 – 85, unitatea 49566, Leninsc 10,Baiconur) erau camarazi de alte etnii care in toate bancurile ce le spuneau, eroii natafleti al acelor bancuri fiind maldavan si ciuccea. Mai ziceau acei camarazi din alte etnii cam asa “ruminu palet v rot ne zasueosi”.Desi ma consideram si atunci moldovean-roman,(erau si acolo vre-o citiva din moldoveni basarabeni care se considerau ca voi, un soi de rasa superioara moldovenista fata de ceilalti romani din Ardeal si Valahia,deosebita de cea romana).De multe ori aceşti “maldaveni” serveau ca obiecte de zeflemea a camarazilor). Atunci ma suparam pe acei ce ii numesc barani,muli etc. pe moldoveni,(ma gindeam,cu ce sunt vinovati ei ca sunt jertfele propagandei sovietice de denationalizare si inca nu au constiinta nationala si nu simt ca fac parte din neamul romanilor),acum, cind citesc aiurelile de pe sit-urile ce mi le propune-ti pe moldovenii.md, nu ma mai supar deloc pe acei ce le ziceau la moldoveni barani,bici etc. Iata de ce:Daca inca dupa atita lamurire ale istoricilor in acesti 20 care e numele comun al moldovenilor,ardelenilor si muntenilor si inca la ei nu a ajuns, si inca se mai tin de moldovenism primitiv,apoi foarte mare dreptate au acei ce numesc rasa deosebita a moldovenilor ce simt doar moldoveni,nu si romani,
    ,ca bici,muli,barani etc.Lasa strainii sa le zica in continuare asa,poate va ajunge cindva si la ei ca sunt urmasii Romei,nu numai purtatorii numelui catelii lui Dragos.Am observat din putina experienta referitoare la mentalitatea moldovenilor ce nu se considera romani,ca daca doresti sa-i faci sa inteleaga ceva,trebuie sa-i spui realitatea pe dos.
    Va urez baieti insanatosire psihica cit mai grabnica si revenire urgenta in intre moldovenii normali ce sunt si urmasi ai Romei,nu numai a cateluştei Molda.
    Anatol Marin, moldovean – roman din stinga Prutului,Chisinau.
    P.P.S. Nu face-ti de ris neamul romanesc cu aberaţiile si aiurelile de pe site-ul vostru moldovenii.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *