PLDM nu stie de lege. AMN ii face un satelit „republican”

Fuzionarile AMN-PLDM si MAE-PL merg greu. Am explicat motivele intr-un articol pe blog. In ultimele zile vin la noi oameni cinstiti si ne spun minunatii. Ca sa vezi – amenistii care “nu incap” pe listele PLDM sint indemnati” de staf-ul AMN de la Chisinau sa mearga la Partidul … Republican. Ce sa spun? Parca nu prea ai ce. AMN a fost un conglomerat social-democrato-liberal plus mai multa lume fara identitate si acestia au evoluat, in timp, spre statutul de „treucari”. Spun sus si tare: cine pleaca astazi la Partidul Republican este un treucar, un agrarian-saslicar, un comunist fripturist camuflat. Nu inzadar lumea buna spune despre astia ca “umbla cu satra si se duc unde kurge kapika”, dupa principiul “serafika-i cu kapika”.

La modul serios, ceea ce se intimpla e grav si trist. Un partid
inexistent, ca Partidul Republican, condus de finul lui Veaceslav Untila (vedeti cum s-au incurcat lucrurile? – MAE trebuia sa mearga, doctrinar si ca identitate, la PLDM, iar AMN – la PL) si de finul finului, din cite stim, ii ia pe fripturisti ca sa ingroase rindurile unui partid antiromanesc. Pentru ca si Andrei Stratan, si Valeriu Ostalep, ce conduc PR,  au promovat in toti anii, cit au fost ministru sau ministru-adjunct de externe, o politica externa antiromaneasca si antieuropeana, adica, de ochii lumii, europeana, iar, de facto, antieuropeana si antinationala. Ei au atacat constant Romania, la indicatia clanului Voronin-Tkaciuk-Reidman-Morei-Resetnik, plingindu-se institutiilor paneuropene ca “Romania romanizeaza si ocupa Republica Moldova si nu-i da voie, „sarmanicai”, sa devina stat”.

Fratilor, nu va e rusine ce faceti? Insa iata de ce si de unde „kurge kapika intr-akolo girla”, e la fel de interesant. Pentru ca, dupa ce si-a debarcat oamenii, Filat si „Serafica-i cu kapika” au decis sa faca un aerodrom de rezerva, pe care sa aterizeze mustele ca la …, pentru ca mustele nu au verticalitate, stiati, nu?… E limpede ca ochii prea albastri, ca sa nu spunem spalaciti, si ca dintii chinuiti ai lui Bodiu, la „cite miliarde straine a ros, aducindu-le, cica, in RM”. Macar de i-ar spune cineva sa nu mai deschida gura…

Apropo de PLDM, ca demult nu i-am mai “periat”. Campania electorala inca nu a inceput, insa capusele verzi deja improasca postere prin oras, probabil, din contrabanda copioasa de tigari, cu indemnul sa fie votata echipa PLDM. Si-aici chiar ne suparam. De ce?

De aia. Pentru ca nici un subiect electoral inca nu a fost inregistrat sa participe la alegeri, pentru ca inca nu au fost deschise conturi electorale. Iar pe un colt, total ilizibil, sta plasata o informatie despre un tiraj „minuscul” pentru un partidoi ca PLDM, de 10 mii, tiparit de un oarecare BonsOfices, despre care se spune ca imprima formulare de stat… Ce e la mijloc?

Pentru ca PLDM nu respecta legea si nu se teme ca cineva ii va cere sa respecte legea. Cum sa nu fie una ca asta cu partidul avind in frunte un puric-buric (accentul e pe “i”) cu paranoia in capul imbogatit artificial cu populatie, cind puricul se considera Mintuitorul neamului maldavinesc?

Cit priveste echipa, ditamai partidoi – format din limacsi reci si cinici -, si-o pune pe Loreta Handrabura – precum a spus Bodiu, azi Limaxul nr.1, – pe locul 5 pentru consilieri municipali, ea fiind ministru-adjunct al educatiei. Sa aiba Loreta probleme cu ministrul de aceeasi culoare verde? Sau sa redescopere sarmul statutului de ales local, mai exact – de consilier municipal, – de unde, a plecat, social-democrata fiind, la liberal-democrati? Ca sint aceleasi partide prorusesti – o stim. Loreta e delegata, probabil, de partid sa le bage in cap invatatorilor sa il voteze pe Bodiu si lista PLDM. Asta nu inseamna resurse administrative si intimidare pentru colectivele pedagogice, care depind in aceasta saracie si de bani si de concept – de cei de sus… Rusinica. Ditamai partid peledemeaua asta si, cind colo, ii trec pe unii dintr-o functie in alta, de parca nu mai au candidaturi.

In campania electorala din 28 noiembrie am fost la Balti la o intilnire organizata firesc si, cind am iesit, veneau incolonati pedagogii minati fortat la intilnire ca venea o alta adjuncta, tot verde, a educatiei.  Iar sefii de studii si directorii i-au intors din drum pe cei porniti la intilnirea cu mine din interes si, poate, placere. Ma intreb – avem la putere democrati sau tot comunisti, numai ca harbuziti?

Revenind la cum staful AMN si PLDM ii trimite pe amenisti la Partidul Republican sau la – fiti atenti si nu lesinati! – la „Moldova Unita” a lui Turcanu – asta arata cita dreptate am avut cind am spus ca aceste partide, ca si PL/PD, sint prorusesti si antiromanesti, carora bunul simt le este total strain. Vor urma si minunatiile despre PL. VP

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. D-na Brambura decat sa umble pe la primarie, mai bine ne-ar spune cum se face ca la 20 de ani de la asa zisa „independenta”, copii moldoveni trebuie sa studieze lb. rusa in mod obligatoriu.

 2. NUMAI ROMANIA MARE NE VA SCAPA DE LIMBA RUSEASCA DIN SCOLI CARE PRODUC IN CONTINUARE MUTANTZI
  CARE SI-AU PIERDUT IDENTITATEA!

 3. Pentru „unu”,
  Absolut corect punctul dumneavoastra de vedere. In Romania, limba rusa nu mai este obligatorie inca din 1964, in plina perioada comunista, iar dupa 1990 a disparut aproape cu totul din scoli din lipsa de solicitanti. Argumentul ca RM este inca membra CSI este invalid. In UE limba de comunicare interetnica pentru domeniul politic este limba engleza. Cu toate acestea limba engleza nu este obligatorie in invatamantul romanesc. Mai exista un argument, in vitutea caruia am vazut ca firmele institutiilor guvernamentale sunt scrise si in limba rusa si anume ca in RM limba rusa este de comunicare interetnica. Nu va suparati dar statul in care „limba de comunicare interetnica” este alta decat „limba de stat” ( formulare care denota incompetenta juristilor din RM, deoarece termenul corect este „limba oficiala” ), nu este un stat cu adevarat independent. Ori acea limba de comunicare interetnica este si ea limba oficiala si atunci intreaga activitate se desfasoara in ambele limbi cu statut egal, situatie care nu se justifica datorita componentei etnice a RM, ori, pur si simplu, acea limba de comunicare interetnica nu ar trebui sa existe. Lucrul acesta se vede si din modul de a actiona al autoritatilor, care, in numele unui asa zis pragmatism al politicii oficiale, pragmatism indreptat de fapt impotriva mult trambitatei statalitati, permit cetatenilor minoritari sa nu cunoasca limba oficiala a statului respectiv. Cunoasterea limbii oficiale ar trebui sa constituie conditie obligatorie pentru posesia cetateniei RM. Daca RM nu respecta aceasta regula nu prea cred ca mai poate spera sa acceada vreodata in UE, unde acest principiu este obligatoriu. Multiculturalitatea si polilingvismul UE se refera la cu totul alte obiective culturale si lingvistice comunitare, inclusiv cultivarea limbilor captive si minoritare. Cunoasterea uneia din cele 23 de limbi oficiale ale UE, limbi care sunt oficiale, fiecare din ele, in unul sau mai multe state din cele 27 care formeaza organismul comunitar, este obligatorie. Altfel nu poti primi cetatenia statului respectiv si nu poti deveni cetatean european.

 4. Am observat ca, mai nou, „moldovenii” statalisti si antiromani tot aduc argumente impotriva statului roman criticile formulate din interior si din exterior asupra politicii oficiale actuale ale unei conduceri politice vremelnice ( asta-i democratia ) si isi tot exprima speranta ca, datorita acestor critici, Romania si eventual Bulgaria vor fi excluse din UE. Am sa dau o veste trista acelor zelosi antiromani: Pozitia geografica a Romaniei si a Bulgariei este atat de importanta pentru unitatea treitoriala a UE, incat, dupa o amanare, justificata de alt fel, stiind din start ca cele doua state nu prea indeplinesc toate conditiile de aderare ( celebrul acquis comunitar ), in Parlamentul European s-a votat in unanimitate admiterea lor in UE. Deci nu sperati si nu aveti teama. Niciodata Romania si Bulgaria nu vor putea fi excluse din UE. Si nici din NATO. Deci argumentul folosit pentru ai desuada pe unionisti, conform caruia unirea cu Romania este inutila pentru ca zilele Romaniei sunt numarate in UE este inca o manipulare ordinara fabricata in laboratoarele integrationiste rusesti. Si va spun asta eu, care nu sunt un fanatic al unionismului.

 5. un roman de langa Prut

  Domnule xyz, eu sunt totalmente împotriva aşa-zisei uniri cu populaţia zombificată dintre Prut şi Nistru, şi cred că ar trebui să-i lăsăm pe pruto-nistreni să se bălăcească în continuare în manipulările şi minciunile lor. Mie îmi pare bine şi râd cu o plăcere diabolică când văd cât de jos decad cei de la patrioţii.md, moldovenii.md şi alţi pruto-nistreni, când văd cât de proşti sunt, când văd că ei chiar cred că se poate îndeplini tot ce visează ei sau ce ar vrea ei. Ăştia nu pot lucra şi produce bunuri spirituale sau materiale, dar în schimb trăiesc într-o visare perpetuă şi pot face doar planuri fantasmagorice, nerealiste. Prostia lor mă binedispune şi constituie subiect de bancuri şi amuzament în cercul de prieteni şi colegi de muncă. Vrabia mălai visează, iar pruto-nistreanul praznic! Un paşte fericit tuturor românilor!

 6. Vai şi amar de românii basarabeni şi transnistreni.

  Vom suferi veacuri încă dacă nu facem unirea în cel mult 2 ani !

 7. Alianta se afla in agonie totala.In aceastacstare a adus-o Vlad Filat.
  Filat a spulberat,cu mare regret,toate asteptale alegatorilor.
  Filat sa dovedit a fi un OBESCEALCIN,din cea ce promite nu face nimica.A promis ca pina in toamna cei din Hincesti vor trece in casele lor-MINCIUNA,oamenii pina in prezent umbla pe drumuri. Avind materiale de constructie suficiente,avind finantarea necesara,Filat ca Prim Ministru nu a stiut sa organizeze treaba.Japonejii intr-o luna de zile au construit 180.000 de case,Filat nu a fost in stare sa construiasca 700.
  Filat a trimbitat problema madicamentilor,iar medicamentele au devenit mai scumpe,la farmacii bardacul a devenit insuportabil.
  Filat a trimbitat cu Moldtelecomul,problema asa si a ramas nerezolvata.
  Filat a promis ca se va clarifica cu broblemele Bancii de Economii,dar problema a devenit si mai grava,aceasta Banca a devenit FALIMENT.
  Filat a zis ca hotomanii cu masinele aduse in Rebublica nelegitim vor plati toate darile la STST,asa cum se cuvine dupa LEGE,ca sa aflam alta hotarire,TOTAL ABERANTA.Daca Filat nu va lua masurile care se cuvine si nu va respecta CUVINTUL DAT pe el si Alianata nu-l mai salveaza nimene,ciar si MERCHEL.
  Societate civila are datoria sa se ocupe serios de treburile PLDMului,si in speta de Filat,altfel noua tuturor ne va fi CAIUC

 8. „Vor urma si minunatiile despre PL. VP”
  – Interesant!
  PNL cu Dna Pavlicenco v-a fi de aceiaş parte a baricadei lupte politice cu PCRM+PLDM+PD, cu aceia care au fost împotriva Decretelor Dlui Ghimpu cu privire la ocupaţie, retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM, condamnarea comunizmului, parada de la 9 mai din Moscova? Dna Pavlicenco, la fel ca şi Voronin şi Filat, v-a ponegri pe Dl Chirtoacă?
  -Suntem cei mai săraci din Europa, ocupaţi de Rusia pentru că făcînd-o pe „patrioţii” te lupţi din aceiaş parte a baricadei cu forţile proruse şi procomuniste. Întrebarea – nu gîndim, sau unepe partide „patriotice” îndeplinesc indicaţiile KGB-iste?

 9. Sarbatori Fericite,d-na V Pavlicenco, atat d-voastra,cat si familiei d-voastra,de aici,de pe meleagurile Hunedoarei. Tudor.

 10. Pt ionescu tudor

  Va multumesc, va doresc la fel.

 11. Doamna pavlicenco, dupa cite observ cu politica o duceti tare rau, la alegeri nu luati voturi, sunteti buna numai de vorbit prostii si de mincat rasarita. Va recomand sa va luati o taraba si sa mergeti in piata centrala ca acolo e locul tau. Inafara de critici si prostologii nu mai vad de la tine nimic. Nu observati ca in tara asta nimeni nu va sustine…numai neamurile tale si gata. Finita la comedia, la alegerile viitoare o sa ei si mai putin ca oamenii la noi in tara incep sa prinda la minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *