Si la Riscani lucrurile se inrautatesc

O mare depresie domneste in rindul oamenilor simpli. Persoanele tinere si de virsta medie nu au de lucru, barbatii basarabeni muncesc in calitate de zilieri, cautind ceva ca sa isi hraneasca familiile, pensionarii nu stiu cum sa se descurce, regimul democratic nu le-a redat speranta aproape ca pierduta sub regimul comunist. Dimpotriva, ghemul de probleme care se formeaza e tot mai mare.

La conferinta PNL din Riscani, unde s-au adunat membrii cei mai activi ai grupului care a lucrat pentru formatiune in alegerile

parlamentare anticipate trecute, au fost initiate imediat discutii despre cetatenia romana, despre ce face Romania ca sa satisfaca in masura cit mai mare acest deziderat pentru romanii basarabeni, care nu vad decit prin redobindirea nationalitatii a sansei de a supravietui etnic si economic.

La Riscani au fost prezenti la conferinta si persoane vorbitoare de limba rusa, cu rude in Romania si cu viziuni corecte asupra perspectivei acestui pamint romanesc.  Este imbucurator ca membrii PNL nu sint dezamagiti si sint gata sa continue lupta pentru a obtine locuri in Consiliile de toate nivelurile, ca sa impuna o alta administrare publica locala.

Daca actuala guvernare va imparti, in continuare, societatea in membri ai partidelor componente ale acesteia, spre care au mers majoritatea profitorilor, si ceilalti, care o duc de azi pe miine, asta neinteresindu-i pe cei ce vor sa decida destinele basarabenilor de sus, din virfurile Puterii, pericolul revenirii comunistilor este mare.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
  1. Oamenii trebuie sa invete engleza si germana pentru a se angaja in viitor.In curand multinationalele din vest vor veni in Moldova si vor angaja acesti oameni.Eu lucrez in Romania la o asemenea multinationala care primul criteriu la angajare sunt limbile straine.dintre un candidat cu o experienta de 20 de ani care nu stie o limba strina angajeaza un candidat cere stie limba strina dar care 3-4-5 ani experienta.

  2. RM-Republica Mafiei

  3. ptu opinie

    RM = Ribentrop-Molotov

  4. CITAT:
    „La Râscani au fost prezenti la conferinta si persoane vorbitoare de limba rusa, cu rude in România si cu viziuni corecte asupra perspectivei acestui pamânt românesc”.

    O SUGESTIE:
    CRED CA AR FI BINEVENIT SA GASITI O PERSOANA RUSOFONA CLARA LA MINTE, CARE SA VORBEASCA MEREU IMPREUNA CU DVS,
    LA TOATE REUNIUNILE DESPRE MESAJUL RE -UNIRII.

    GEN „RUSOAICA” sau altcineva, dar negresit rus, si nu moldovean rusofon, ca sa fie mai credibil ! Pentru informarea corecta a segmentulu rusofon din populatie.

  5. Comentariul de mai jos este în afara topicului acestui articol, dar trebuie tratat ca un semnal de alarmă!

    ###

    Se întâmplă un fenomen interesant la Unimedia.

    Dacă de curând am observat că slugile FSB-iste de la patriotism.md îmi cenzurează comentariile, iată o nouă surpriză.

    Tocmai am sesizat că orice aș posta ca și comentariu pe unimedia nu mai este publicat automat. Să înțeleg că băieții m-au băgat în lista neagră?

    Îmi moderează comentariile?

    Da’ ce-am făcut așa de grav pentru cuibul FSB-ist care se întrevede acolo?

    Aaaa, că am spus câte ceva despre tovarășul Leancă? N-am spus nimic mai mult decât informațiile care sunt publice deja pe wikipedia și în alte surse online.

    Tovarășul Leancă în anul 1989 lucra ca și secretar 2 al Ambasadei URSS de la București și evident că era agent KGB. În țările blocului de la Varșovia (și nu numai) personalul ambasadei era format de fapt din agenți de informații protejați de imunitate diplomatică.

    Îi este rușine tovarășului Leancă de originea domniei sale?

    Mai bine i-ar fi rușine de răul pe care îl face RM când cere eliminarea posibilității ca RM să fie inclusă în blocul țărilor candidate la UE chemat al Balcanilor de Vest. De mai bine de 5 ani președintele Băsescu se zbate pentru a conferi RM acest statut.

    Tovarășul Leancă pare să fie încă foarte conștiincios angajamentului său față de FSB.

  6. agentul Fleancă este la datorie: Mentinerea Basarabiei sub ocupatia ruseasca.
    Trebuie de mentionat devotamentul cauzei si exces de zel vis-a-vis de sefii sai.
    De ar fi doar un Leanca si de ar fi doar la Chisinau? Eu sunt multi. Pe malul Bâcului si pe Dâmbovita. Legea lustratiei? Mai vorbeste azi cineva despre ea? Nu. Intrebati-l pe Kiril Lucinschi. El stie ce stie.

  7. Pt POLOVRAC

    Mersi pt sugestie. Avem asemenea persoane – rusolingve si care pledeaza pentru Unire. Si chiar care au aplicat pentru cetatenia romana, sint si in Biroul Permanent central.

  8. PERFECTA IDEE, BRAVISIMO POLOVRAC !!!

  9. Nu stiu ce spune Rusoaica deoarece mesajele persoanei respective sunt in limba rusa desi se adreseaza vorbitorilor de limba romana.
    Sau poate doreste sa se adreseze exclusiv rusilor, nedorind sa transmita niciun mesaj romanilor.
    O fi benefica populatiei rusofone aceasta autoizolare la care se supune? In felul acesta se ajunge la bantustanizarea Basarabiei.
    Desigur, daca romanii-basarabeni care inteleg rusa raspund tot in ruseste inseamna ca incurajeaza acest gen de comunicare, indiferent care sunt intentiile sau limitarile vorbitorilor de limba rusa si nu-i ajuta sa se integreze.

    Mircea Popescu

  10. То Mircea Popescu:

    # Mircea Popescu spune:
    10 aprilie 2011, la 20:08
    Rusoaica:
    Oare dece doriti sa va adresati doar cititorilor rusi? Nu doriti sa transmiteti niciun mesaj romanilor?
    Aceasta autoizolare la care va supuneti, credeti ca-i benefica populatiei rusofone? In felul acesta se ajunge la bantustanizarea Basarabiei.
    Desigur, daca romanii-basarabeni care inteleg rusa va raspund tot in ruseste inseamna ca va incurajeaza, indiferent care va sunt intentiile sau limitarile si nu va ajuta sa va integrati.

    Господин Popescu,
    На этом блоге меня в основном интересует деятельность и точка зрения на происходящие в Молдове события госпожи Павличенко, как женщины-политика. Абсолютное большинство моих комментариев адресованы хозяйке блога. Кроме того, в Молдове, по-моему, нет людей не понимающих русский язык. Как и в Индии нет индусов, не владеющих английским.
    Я не требую, чтобы со мною общались на русском, пусть каждый пишет на том языке, которым лучше владеет, хоть на английском или французском (госпожа Павличенко свободно владеет четырьмя языками). Да ко мне никто и не адресуется на русском, только на румынском. Понимая румынский язык, я пока что не могу себе позволить писать на нем комментарии из страха допустить ошибки. Кроме того, это бы отняло у меня много времени и не позволило бы свободно выражать свои мысли.
    Мне кажется, Вы, господин Popescu, не должны так болезненно реагировать на русский язык. В том, что произошло и происходит в Молдове виноват не русский язык, а зомбированные большевистской идеологией молдавские политики. Если бы политики не делили население Молдовы на „своих” и „чужих”, не заставляли бы всех говорить на „государственном” языке, у нас бы не было тех проблем, которые мы сейчас имеем. Мы бы не потеряли Транснистрию и о коммунистах давно бы уже все забыли. Но „мудрые” политики хорошо усвоили правило: Разделяй и властвуй. Только в этом случае они могут спокойно решать свои личные проблемы обогащения. А обогащаются они преступными методами путем коррупции и воровства. А чтобы гражданское общество не ловило их за руку, общество надо отвлечь другими „важными” проблемами, а именно: что делать с русофонами? Они, видите ли, до сих пор смеют говорить на своем языке! И эти вопросы поднимают не малообразованные деревенские жители, а политики – ЛИБЕРАЛЫ. Видимо, эти, так называемые „либералы”, не совсем понимают значение этого слова и используют главным образом большевистские репрессивные методы запрета в управлении государством. Яркий тому пример, неприятие закона о не дискриминации сексуальных меньшинств в Молдове, которая якобы стремится войти в ЕС. Менталитет большинства политиков-мужчин Молдовы находится на уровне Средневековья. Именно поэтому меня интересует госпожа Павличенко, как прогрессивный политик-женщина.

  11. rusine unimediei pentru ca mi-a blocat contul fara nici o cauza morala si fizica !

  12. I-am adresat Rusoaicei de 3 sau patru ori aceeasi rugaminte,d-le popescu !! Nu a binevoit sa ia in considerare ceea ce i-am explcat si i-am cerut cu toata politetea posibila. Se poate vedea f limpede din citatul care il da ,ca intelege limba romana. Si inca foarte bine. Ceea ce face acum si repetat este pur si simplu o sfidare grosiera.O provocare tipica pentru unui om obraznic si plin de sine: este chiar aroganta de „rasa superioara” cu dispret fata de ceilalti care vorbesc o limba…inferioara
    Am rugamintea la doamna Vitalia Pavlincenco sa curme aceasta sfidare la adresa noastra a tuturor interzicand accesul domniei sale RUSOAICA la un blog privat si care se adreseaza in primul rand vorbitorilor de limba romana!! I-am rugat si pe participantii la comentariile de pe acest blog sa faca oficiile de traducere , fie si in rezumat a celor scrise de Rusoaica. Nimeni nu a miscat un deget. Ceea ce fac dansii nici nu se mai numeste toleranta, ci complacerea si acceptarea supuseniei la aroganta si sfidare.
    In situatia ca sunt considerate excesive si nu minimale observatiile mele, va rog sa ma considerati retras de la aceasta fuga de noi insine care este intru totul regretabila si inadmisibila. Nu am de gand sa ma fac partas la incalcarea demnitatii mele de conational intre conationali .

  13. Pentru cei care nu inteleg ce scrie Rusoaica:
    Este o „veche” vizitatoare a Blogului. Foarte rar intervine. Dar se vede ca urmareste cu mare atentie activitatea gazdei. Ceea ce si esplica mai sus.
    Dupa mine aceasta doamna or domnisoara este bine educata si cu bun simt. A explicat mai sus ca are probleme sa se exprime romaneste. Ii ia mai mult timp. Dar aceasta nu este o problema. Daca se depune efort, se depaseste.
    Sa stiti ca eu pe Rusoaica noastra n-o schimb pe miile de serghei si dodoni.

  14. Va salut D-na Rusoaica.Am citit comentariul D-tale scris in l.rusa.Asi fi scris in l.rusa,dar nu-mi permite tastatura.Va admir – fiindca numiti lucrurile pe nume. Ati scris l.romana-asa cum e corect si nu l.moldoveneasca,cum sustine marele „patriot” V.Stati,care spre marea rusine a noastra a editat si un dictionar moldo-roman.In spatele pseudonimului D-voastra se ascunde un nume si recunosc,ca e mare pacat ca nu-l cunosc.Asi merge in lupta impreuna cu D-ta pentru prosperitatea acestui popor.Nici odata nu m`a interesat de ce nationalitate este omul,tot timpul m`a interesat ce prezinta acest om in fapte.Ce-i ce nu trag concluziile adecvate,care decurg din realitatile istorice-risca sa ramana in analele istoriei.
    Pentru mine important e omul.Omul de valoare trebui sustinut,iar daca e cazul in jurul lui trebuiesc postati traducatori,ca el sa-si aduca valorile la indeplenire.Oare putini asemenea oameni au fost?Au fost multi,dar noi am fost obisnuiti sa promovam nulitatile si tot rahatul-cu sloganul-sa fie de-al nostru.Amintiti-va,cati oameni incompetenti,dupa proclamarea suveranitatii,au condus aciasta sarmana tara.Si cati o mai conduc si astazi.Meritam pe deplin ceia ce avem.Nu merg mai departe-dar cititi cu atentie unele mesaje.Mie personal imi provoaca dezgustul total aciasta incarturarie.Aidoma autorilor acestor mesaje,se avanta sa conduca tara oameni de doi bani,pe care ,daca ii iai la bani marunti nici cum ii chema nu stiu.Pentru a scapa de aciasta exema e nevoie de o societate civila puternica,care in momentele cruciale sa poata influenta decisiv situatia din tara.Politicienii corupti se tem de acest lucru,fiind-ca asta ii vizeaza direct.Numai politiceanul onest poate accepta acest lucru.
    Intuesc D-na Rusoaica,ca nutriti adevarate sentimente patriotice fata de poporul in mijlocul caruia convetui-ti.Va stimez si asi dori,ca toti sa inteleaga esenta lucrurilor,asa cum o intelegi D-ta.Va salut.
    P.S.Fac un apel catre D-ta.In politica sustin oamenii onesti.Eu am facut deja alegerea.Voi lupta pentru D.Chirtoaca,omul,care intruneste in sine onestitatea.Si va rog sa ma crede-ti,ca un asemenea om,nu va face niciodata diferente pe criterii etnice.Va provoc si V-a rog sa proceda-ti la fel ca mine.

  15. Raportul Departamentului de Stat al SUA despre R. Moldova: „Corupţia în cadrul poliţiei şi justiţiei rămâne endemică”.

    08.04.2011

    Corupţia în cadrul poliţiei şi justiţiei, abuzurile şi discriminarea anumitor categorii sociale sunt în continuare probleme care afectează Republica Moldova, potrivit raportului privind Drepturile Omului pe 2010 al Departamentului de Stat al SUA, dat publicităţii vineri.

    „Corupţia în cadrul poliţiei şi justiţiei rămâne endemică”, notează raportul, adăugând că au existat informaţii privind bătăi aplicate de poliţie, detenţie arbitrară şi percheziţii ilegale.

    Guvernul a influenţat presa, a intimidat jurnalişti, a restricţionat libertatea de întrunire şi a refuzat înregistrarea oficială a anumitor grupuri religioase. Au existat de asemenea informaţii referitoare la discriminări împotriva femeilor, a romilor, trafic de persoane, hărţuire şi abuzuri ale reprezentanţilor minorităţilor sexuale sau limitări ale drepturilor angajaţilor. Contrar anului anterior, nu au mai fost raportate omoruri comise de forţele de securitate.

    Legislaţia prevede pedepse penale pentru oficialii corupţi, însă autorităţile nu au implementat aceste legi eficient, iar organizaţiile neguvernamentale şi internaţionale au afirmat că fenomenul corupţiei este extins la nivelul întregii societăţi.

    Conform procurorilor, Ministerul de Interne a ignorat sau a examinat superficial sesizările referitoare la corupţia din poliţie. Procurorul responsabil de activităţile anticorupţie ale Ministerului de Interne a menţionat că fenomenul corupţiei este endemic şi este prezent la toate nivelurile, de la funcţionari până la miniştri.

    Legislaţia prevede de asemenea o justiţie independentă, dar au existat cazuri în care oficiali guvernamentali nu au respectat această prevedere. Presiunile oficiale asupra judecătorilor continuă să pună probleme, existând informaţii credibile conform cărora procurorii şi judecătorii locali au cerut mită în schimbul reducerii unor acuzaţii sau pedepse. Judecătorii sunt uneori supuşi presiunilor politice, potrivit analiştilor, iar factorii politici joacă un rol inclusiv în numirea judecătorilor.

    Raportul Departamentului de Stat mai notează că există o percepţie generală în Republica Moldova că autorităţile, inclusiv Ministerul de Interne, procurorii, Parchetul General şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, continuă să efectueze percheziţii şi interceptări ilegale. În plus, tribunalele continuă să accepte dovezi obţinute ilegal.

    http://www.gandul.info/international/raportul-departamentului-de-stat-al-sua-despre-r-moldova-coruptia-in-cadrul-politiei-si-justitiei-ramane-endemica-8142027

  16. Aceasta postare m-a rugat sa o plasez Mircea Popescu.

    „Inteleg ca doamna are probleme de exprimare in romana si ii ia mai mult timp sa compuna un mesaj in limba majoritatii populatiei din spatiul romanesc. Dar pentru a se integra, este nevoie de putin efort, mai ales ca domnia sa se pare ca intelege limba romana. Parerea mea este ca n-ar trebui sa fie jenata de eventualele greseli de exprimare sau gramaticale, mai ales ca acestea abunda si in textele unor romani care au facut scoala in spatiul romanesc de dincoace de Prut. Eu, de exemplu, fiind de vreo 20 de ani in America si fiind supus unei presiuni lingvistice mai mari intr-o permanenta „baie de limba engleza” sunt convins ca fac numeroase greseli, dar daca doresc sa comunic ceva o fac cu tot riscul de a fi luat peste picior de vanatorii de greseli.
    Vreau sa spun ca-i imposibil de purtat un dialog in care unul nu intelege.

    Exemplul acesta este edificator pentru felul in care se vor putea intelege, in cazul reintregirii, viitorii cetateni romani rusosfoni din Basarabia cu majoritatea romanilor din partea dreapta a Prutului. In opinia mea, doar rusofonii vor avea de pierdut.
    Cred ca doamna respectiva mi-a dat o explicatie, dar … eu nu pot intelege ce doreste sa-mi explice din cauza barierei de limba.

    Pentru a trece peste un prim prag, o rog pe interlocutoare sa-mi trimita raspunsuri in romana pe emailul personal (m.popescu@sbcglobal.net) si o asigur ca voi aprecia la superlativ eforturile pe care le va face.

    Consider ca, asa cum rusa este limba de comunicare in spatiul CSI, tot asa ROMANA TREBUIE SA DEVINA LIMBA DE COMUNICARE IN SPATIUL ROMANESC.

    Mircea Popescu”

  17. Plecarea lui Tănase și începutul decăderii lui Filat

    sursa: alexcozer.com
    foto: tanase.md
    14746

    Iată că inevitabilul s-a produs. Mult mai târziu decât am prognozat, deoarece scriam încă din septembrie 2010 că Tănase și Filat sunt la cuțite și că plecarea primului din partid este iminentă. Atunci Filat l-a tolerat pe Tănase pentru că o plecare a acestuia din partid în preajma alegerilor ar fi creat disensiuni pe interior, dar și un rezultat mai slab la scrutin, iar Tănase a rămas în partid pentru că înțelegea bine că nu avea unde să plece. Erau doar două partide în care se putea pleca: PL sau PD. La PL, partid care împărtășește aceeași ideologie cu Tănase, nu era loc, deoarece Tănase niciodată nu i-a agreat pe Ghimpu și Chirtoacă și viceversa. La PD nu se putea nici atât, pentru că s-ar fi spulberat orice dubiu asupra relației lui Tănase cu Plahotniuc, iar ideologia democraților nu coincide deloc cu cea a Ministrului Justiției, un astfel de pas putându-i afecta mult imaginea.

    Filat, deranjat de creșterea în imagine a lui Tănase

    Tănase probabil a mai stat în PLDM și pentru că spera că partidul îl va înainta în calitate de candidat la funcția de Primar al Capitalei. Și chiar dacă nu cred că Tănase ar fi cel mai bun Primar posibil, zău că PLDM-ul nu putea găsi un candidat mai bun și cu șanse mai mari de a se impune în cadrul scrutinului. Plus că Tănase, indiferent de toate minusurile sale, a avut o contribuție foarte importantă la creșterea PLDM-ului, iar dacă Filat ar fi fost un tip fair-play ar fi trebuit să-l lase pe acesta să-și încerce norocul la Primărie. Ar fi fost mult mai bine pentru partid.

    Un eventual succes în Chișinău i-ar fi asigurat lui Tănase un capital de imagine apropiat de cel al lui Filat, iar asta este și cea mai mare fobie a liderului PLDM – nu cumva să existe în partid un om care să-i pericliteze puterea și să rivalizeze cu el la funcția de președinte de partid. Chiar și congresul PLDM care se va desfășura duminică, dar care trebuia să se petreacă în luna octombrie a anului trecut, a fost amânat de Filat atât de mult pentru că era posibil ca Tănase să candideze la funcția de Președinte al formațiunii (în octombrie). Sigur că șansele de victorie ale lui Tănase ar fi fost unele mici, însă din nou, o astfel de confruntare ar fi afectat imaginea de ”Capo di tutti capi” pe care o are Filat în partid, putându-se repeta chiar și cazul Untilă cu AMN.

    În aceste condiții, Filat a avut grijă să ia toate măsurile ca Tănase să nu aibă nicio șansă de a candida pentru Primăria Capitalei, din acest scenariu făcând parte chiar și aducerea lui Urechean în partid, care chipurile ar fi trebuit să candideze din partea PLDM, blocându-i astfel prim-vicepreședintelui partidului calea spre Primărie. Că duminică va fi numit un alt candidat, care nu va fi nici Urechean nici Tănase, demonstrează încă odată calitățile de om care-și ține cuvântul pe care le are Filat. Mâine Filat va înainta la Primărie propria sa jucărie, pe care o poate controla dintr-o mișcare, deși-i promisese lui Urechean că el va fi candidatul PLDM.

    Greșelile lui Tănase

    Sper să nu mă înțeleagă cineva greșit și să creadă că eu îi iau aici apărarea lui Tănase, după ce în câteva articole recente l-am cam ”periat”. Nu, Tănase a făcut și el greșeli grave, care i-au făcut viața imposibilă în partid. Totul s-a început de anul trecut, atunci când se zvonea că își dorește șefia partidului și că ar avea relații strânse cu Plahotniuc. Despre aspirațiile la șefia partidului nu știu dacă există vreun temei real sau e doar o invenție a paranoiei lui Filat și fricii de a pierde controlul partidului, cu siguranță însă că relațiile lui Plahotniuc au existat și cred că există în continuare. Despre aceasta am scris în nenumărate rânduri și nu cred că e cazul să mai repet.

    Apoi Tănase a gafat când la Ministerul Justiției a preluat vechiul sistem comunist, nedărâmând nici măcar o cărămidă din acesta. Filat ar fi vrut să pună un nou șef al penitenciarelor, pe când Tănase l-a păstrat pe tipul care stă acolo încă de pe vremea comuniștilor și care a creat din funcția sa o adevărată mină de aur. Mină de care a profitat și Tănase.

    Nici lipsa totală de reforme în justiție, pe care și le asumase Tănase, nu i-au făcut acestui viața ușoară și l-au făcut vulnerabil în fața lui Filat.

    Capac la toate au pus declarațiile lui Tănase din ultimele săptămâni, când acesta a spus că elucidarea evenimentelor din 7 aprilie nu va fi posibilă atâta timp cât Filat nu-și va dori acest lucru. Nu a zis-o deschis, dar cred că toată lumea a înțeles asta. Sigur, aici Tănase nu a spus un neadevăr, dar practic și-a făcut existența în partid imposibilă, pentru că Filat tolerează multe, numai nu declarații care să-i știrbească din imagine. Mai ales când acestea vin din partea unui coleg de partid.

    Decăderea lui Filat

    Despărțirea dintre Filat și Tănase pare a fi una decentă. În schimbul unei funcții importante, Filat s-a asigurat că Tănase pleacă fără scandal. În timp ce Tănase pleacă și el cu o imagine foarte bună, dând impresia că părăsește formațiunea deoarece nu mai poate tolera dictatura lui Filat. Pe termen scurt, ambele părți par să iasă bine, doar că pe termen lung Filat va avea mult de pierdut.

    Plecarea din partid a lui Tănase nu e prima, și nu vreau să vorbesc despre Vieru și Nagacevschi aici. Din partid au plecat însă mulți oameni mai puțini cunoscuți, integri și demni, care au pus serios umărul la creșterea partidului. Acești oameni au părăsit PLDM-ul pentru că au văzut că Filat dă cu piciorul la toate idealurile lor și doar a profitat de ei. Am scris recent că Filat devine un dictator și o copie fidelă a lui Voronin și că acest lucru a mers cât a mers, doar că în ritmul ăsta nu se mai poate.

    Pentru PLDM au votat alegători care nu-și doresc lideri precum Voronin, ci lideri europeni, care să realizeze măcar cât de puțin din ceea ce au promis în alegeri. Ori Filat nu ne aduce nimic, decât mai multă minciună și sărăcie. El știe că electoratul de dreapta, care e mai cultivat, nu-l vor mai vota niciodată pentru minciună și sărăcie, încercând să treacă astfel pe segmentul de alegători al comuniștilor. Doar că ăia sunt fideli până la moarte lui Voronin, iar aici e și marea greșeală a liderului PLDM.

    Plecarea lui Tănase din PLDM e practic punctul culminant din care își va începe decăderea Filat. Deoarece în locul oamenilor integri și demni (nu mă refer aici la Tănase, Vieru sau Nagacevschi) care părăsesc partidul, Filat aduce nomenclaturiștii lui Urechean ori trădători de-ai lui Voronin. Iar la primul pas nesigur al PLDM-ului, aceștia vor migra în altă parte. Iar până atunci în jurul lui Filat nu va mai exista nimeni de încredere, dar și de valoare.

    Alex Cozer

  18. 11 Apr 2011

    Alexandru Tănase, despre „sacii cu bani” și „democrația de partid”

    Lipsa de democrație în interiorul PLDM pare a fi unul dintre principalele motive care l-au determinat pe Alexandru Tănase să părăsească partidul.

    Politicianul a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, fără a face referire la un partid concret, că atunci când într-un partid nu există un sistem democratic de adoptare a deciziilor, când membrii partidului află din presă despre deciziile care au fost adoptate, nu te poți aștepta ca o asemenea formațiune să aducă democrație în societate.

    Potrivit lui Tănase, de cele mai multe ori, în partide decid sacii cu bani și nu membrii formațiunii.

    „Îmi pare rău că nu am insistat ca partidele politce să fie finanțate de la bugetul de stat. Ca să nu vină cineva și să-ți reproșeze că dacă vrei să iai decizii, fă-ți partid și finanțează-l”, a sugerat politicanul.

    Totuși, întrebat de moderatoare cum este Vlad Filat în calitate de lider de partid, Tănase a refuzat să se expună, declarând doar că a avut relații bune cu președintele PLDM și speră ca și de acum înainte să aibă o comunicare bună cu el.

    În ceea ce privește plecarea sa de la Ministerul Justiției și din PLDM, Tănase a declarat că nu este vorba despre o capitulare, ci despre o decizie asumată

    http://www.jurnal.md/ro/news/alexandru-tanase-despre-sacii-cu-bani-i-democra-ia-de-partid-203761/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *