Odă proștilor

Circula pe internet, in Romania, un text in versuri care descrie perfect universul romanesc, inclusiv cel moldovean, in toata hidosenia lui…

Exista un text asemanator scris pe vremuri de Mihai Eminescu, numai ca acel text este mult prea licentios ca sa poata fi publicat pe un blog. Concluziile sunt insa cam aceleasi, semn ca nu e nimic nou sub soare.

Odă proştilor

De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
Si actualii, dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamant
Au fost intotdeauna… PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
“Iubite Doamne, fa-ma… PROST!”

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera,
Ajunge numai sa fii… PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de… PROST.

Avem impozite cu carul,
Dar inotam in saracie,
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe… PROSTIE.

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste grâul
Cum cresc recoltele de… PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti.

 

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. Poezia respectiva,este oglinda societatii Romanesti,actuale,dar,este si o oglinda pentru societatea RM !

 2. Trist, dar adevarat…

 3. În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.
  Cînd veni fata, baiatul îi mîngîie pisoiul.
  Ioana ii zise eroului sa-i bage aparatul in priza.

 4. Prost in politica, eu consider persoana, care pune interesul personal mai presus ca cel de partid, partidul care pune interesele de partid mai presus ca interesul national. Generalul si particularul ne poate clasifica cine-i prost si cine-i destept.

 5. Iar visul meu e acelasi mereu, dela Eminescu:
  Numai România Mare !

 6. Ptr. EUROPA : Ce face un prost,nu dezleaga ..100 de intelepti ! De acea un prost,poate conduce 100 intelepti,deoarece inteleptii spun : lasa-l,ca e prost ! Dar,inteleptii,in intelepciunea lor,nu „vad”, ca sunt ei insusi condusi,de un…prost !

 7. Orice persoana care incredinteaza politica politicenilor deja este un prost. Politica este prea serioasa s-o incredintezi politicenilor, dar lumea n-a gasit o alta forma de-a conduce statul, decît prin politiceni. Sunt politiceni care se subordoneaza si cîstiga si sunt politiceni care ordoneaza si pierd si invers.

 8. Mademoiselle ivropa,

  ne ingrijoreaza starea sanatatii D-voastre.
  Citind ultimele 10-15 mesaje, am notat ca sunteti incurabila. Situatia este grava, nici macar cura „scuipatului de pe balcon ” pe acest blog nu va ajuta.
  Cine zicea ca la Parij medicina face miracole?

 9. Madame Luca,
  Sper ca in Moldova sunt medici talentati, va recomand sa treceti un control. Pentru mine tu esti un miracol, deci este de dorit sa te adresezi direct la medicul pe probleme psihice. Atunci nu vei reactiona unilateral la cuvintele ” Oda prostilor” .

 10. Ne-a facut prosti madame Pavlicenco. O inteleg foarte bine.
  Dupa mariajul politic ( fara PNL ) nu-i ramane decat sa fie suparata pe taota lumea.

 11. Pt ela

  Ba ne facem de o mie de ori cruce ca nu ne-am incurcat pina acum cu regii contrabandei si reginele vamilor de pe cele doua maluri de Prut. Partidele care au fuzionat cu PL si PLDM merg la TREUCA PUBLICA, pentru ca, liderii lor, dupa ce au fost macar putin la putere, nu se pot intarca de la treuca. Noi stam si ridem cum Untila si Urechean(u) au capitulat in fata Treucii albastrioare si verzi. Rideti si voi, cit nu e tirziu. Consolidarea Dreptei prin debarcare si inghitire. Stiati cum a fost „contopirea” MAE cu PL? Interesati-va, e foarte amuzant, daca nu ar fi si trist pentru multa lume. Pentru noi – nu. Ca nu a fost nevoie, in general, de un asemenea partid.

  Versurile au fost plasate la comentarii de vizitatorul xyz si circula in Romania. Nu eu am scris aceste versuri, dar au dreptul la viata. Cine se simte vizat, il compatimesc.

 12. Стихи – в точку!
  По-моему из «прогрессивных» Штатов к нам пришла пословица: «Если ты такой умный, то где твои деньги?». У нас самые «умные», это те, кто воруют по-крупному, и делятся с теми, кто у власти. И те и другие «уважаемые» люди. Менталитет населения настолько деформирован, что воровство воспринимается также естественно, как явления природы.

 13. …spaţiul românesc de la Prut încolo şi-a aranjat umbrela şi nu plouă. Sub umbrelă te poţi aştepta la orice – democraţie. Şi’ncă- sub fiecare umbrelă poţi călca în ceea ce nici nu cauţi…Dar dacă te apuci de scurmat …se răspândeşte un „ambre” nu numai pe blog. Am văzut noi şi alte „universe” . Este o regulă pentru cei cu şepte ani deacasă – din crâng ieşi intotdeauna cu un bucheţel de flori, chiar de ai uitat să-ţi închei pantalonii…

 14. Epigramă de I.Diviza; Oricât s-ar afla de tare,nu ne-ar bate hoarda slavă, Dacă n-ar avea-n dotare, Coada de topor moldavă.

 15. Odă proştilor este scrisă de poetul român Radu Demetrescu care are pseudonimul literar Radu Gyr. Citiţi pe Internet poeziile şi alte opere ale sale. Merită.

  Radu Gyr (născut 2 martie 1905 la Câmpulung Muscel – decedat 29 aprilie 1975, București, pseudonimul literar al lui Radu Demetrescu) a fost un poet, dramaturg, eseist și gazetar român. O bună perioadă a fost asistent universitar la catedra de estetică a profesorului Mihail Dragomirescu.

 16. E tate e bine e actual si sunt intru totul de acord cu autorul,seamana cu un banc actual.Stau patru insi la o masa,unul e destept s-au se crede ca e, altul e prost dar nu recunoaste,al trei-lea mai mult tace i-ar cand deschide gura, toti il i- au de prost.Oare mai are rost sa vedem cum e a-l patru-lea?

 17. Daca tot suntem in contextul Prostilor, cititi va rog explicatiile lui Urekian(fara u) de unde a aparut zvonul ca el pleaca Ambasador in Turcia:
  „privind fuzionarea AMN-PLDM, le-am spus că voi vorbi cu colegii din AIE1 şi le voi spune că mă fac ambasador în Turcia, ca să scap de ei și să fiu mai departe de ţară”, a mărturisit Urechean zâmbind.

  Daca alegem asa PROST care „se face Ambasador” intr-o tara mai mica ca o fuga de realitate or ca pedeapsa(exact ca in URSS), cum putem sa ne intrebam de ce traim PROST.

  Ne-am bucurat ca am scapat de acest aparatchik din Jurasic Parc?
  Vorba Doamnei Pavlicenco: „dupa ce au fost macar putin la putere, nu se pot intarca de la treuca.”
  Cazul lui Urekila e si mai grav: asta e la putere(mai mica si mai mare) de 30 de ani si tot nu se satura. E in misiune baitul: Misiunea „pentru binele Poporului”. Vedeti ca nu mai putem de horosho deatata bine.

 18. Un alt personaj care poate exista si activa doar in Tara Prostilor RM.
  Untila. Si asta are o misiune pentru binele Poporului sa sparga partidele in cioburi. Recent a facut praf MAE, ceva mai devreme AMN.
  Nu sunt la curent cu evenimentele anilor 90(din lipsa informatiei) dar am inteles ca a pursit bine si atunci acest MENT sovietic.

 19. Autoarea acestui blog este debilă şi alte gânduri sănătoase n-au cum să-i vină în cap. Desigur dânsa plasează această poezie deoarece se regăseşte aici, ca nicăieri în altă parte…

 20. pt. Nicu:
  Esti un agent platit KGB !
  Pashol na Turbinku !

 21. e tare poezia cu prosti si are si rima …….cu alte cuvinte e super tare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *