Parca ii vad pe toti cum imi sar iarasi in cap, insa am capatat imunitate si deja toate doar ma amuza.
Am o intrebare: la mitingul anuntat de Forul civil Pro Europa va vorbi si Sergiu Mocanu? Daca da – o va face in aceeasi cheie ca de pe ecranul Jurnal TV, incepind cu august si continuind pe durata campaniei electorale?
Sau va spune deja ca PD-ul e bun de vreo alianta proeuropeana?
Va vorbi cumva si Marian Lupu? Va sta alaturi de Sergiu Mocanu?
Iar toti moderatorii de la Jurnal TV, in frunte cu sefii, la miting, vor vorbi in cheia Mocanu? Cei care mai intii l-au ridicat in slavi pe Rosca, apoi pe Serebrian, pe Chirtoaca (ceva mai putin, adevarat), apoi pe Filat – toti avind o „realizare extraordinara” – l-au votat pe Voronin pe 4 aprilie 2005, iar Chirtoaca ne invata si cum sa o facem… http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ ?
Au oare dreptul moral fostii trubaduri ai PPCD, acum ai PLDM, avindu-l pe lista pe deputatul gagauz Piotr Vlah, al 30-lea pe lista, ce a pledat la un post TV din sudul RM pentru federalizarea R.Moldova, pentru limba rusa ca a doua limba de stat si pentru ca M. Ghimpu sa nu detina nici o functie in stat, sa indemne acum formarea unei AIE-2? Cei care au transformat campania electorala la Jurnal TV si la Vocea Basarabiei intr-o campanie nedemocratica si neloiala tuturor concurentilor?
In general, avem noi oare autoritati morale in societate? Nu vi se pare ca nu le avem? Ca s-au ticalosit toti? Exista vreo morala in politica noastra? Morala – cine ne-o face? Sau e moral numai ce cred unii dintre semnatarii apelului, care cheama oamenii la mitingul de miine? Sau dedesubtul e unul – sa nu ramina Filat fara functie inalta in stat? ca ramin unii fara treucuta?
Va vorbi cumva si Constantin Tanase miine la miting? Daca da, iata si „un desert” din „Timpul” http://www.timpul.md/articol/cine-si-pentru-cine-a-lucrat-in-actuala-campanie-electorala-18032.html:
„Am spus-o şi o mai repet: nu-l cunosc pe acest Plahotniuc şi chiar dacă el o fi fiind Muma-Pădurii, nu înseamnă automat că Mocanu este Făt-Frumos. Eu încerc să judec matur şi responsabil. Alianţa este singura alternativă, iar din Alianţă face parte şi Lupu, nu numai Filat, Ghimpu şi Urechean. Toţi, absolut toţi – şi oficialii europeni, şi Traian Băsescu, şi oamenii responsabili din R.Moldova – leagă viitorul R. Moldova de existenţa Alianţei, iar Alianţa fără Lupu nu poate exista. Aşadar, ce facem? Îl ascultăm pe „inocentul” Mocanu şi distrugem Alianţa? Sau îl aducem pe Mocanu în Parlament ca să facă Alianţă cu prietenul său Voronin?
Eu, de exemplu, nu pot fi tovarăş de drum şi de idei cu mafia lui Mocanu. Consider cu toată sinceritatea că acesta e un provocator politic, plătit, care-şi ia solda pentru mizeriile pe care le face. Duminică vor avea loc alegerile, Mocanu nu va trece în Parlament şi de luni va intra acolo unde i-i locul: în bine meritatul şi definitivul anonimat. Eu voi exista şi după data de 28 noiembrie. Şi, de aceea, nu vreau să-mi fie ruşine că exist.
Cred că, prin acest text, am răspuns parţial la unele întrebări ale cititorilor mei, inclusiv la aceea de ce nu-l critic pe V.Plahotniuc. Pe V.Plahotniuc nu-l critic până nu mă voi convinge personal că el e mai mizerabil decât Mocanu…”
VP
Mâine, ora 12.00, Forul Civic Pro-Europa organizează un miting în Scuarul Operei Naționale pentru susținerea continuării guvernării Alianței pentru Integrare Europeană
Colaj: UNIMEDIA
|
Forul civic Pro-Europa face apel pentru continuare guvernării Alianței pentru Integrare Europeană. Mâine, ora 12.00, inițiatorii organizează și un miting în Scuarul Operei Naționale pentru a face public un mesaj către partidele politice care reprezintă Alianța pentru Integrare Europeană.
Grupul organizator este format din reprezentanți ai societății civile, ziariști, oameni de creație, dar și alții. Aceștia declară în apelul lor că o eventulă alianță PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetățenilor, și nu va fi în interesul național al RM, de asemenea această alianță nu va fi una reprezentativă la nivel național. „RM are nevoie de continuarea activității AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare și modernizare a țării, pentru a semna un acord de asociere cu UE în viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulație a cetățenilor RM în spațiul UE și pentru a onora creditul de încredere imens din partea UE și altor parteneri de dezvoltare a tarii”, se menționează în apelul public lansat de forul civic.
UNIMEDIA vă invită să vedeți mai jos întregul apel care va fi făcut public mâine la ora 12.00, în Scuarul Operei Naționale:
Apel al Forumului civic “Pro Europa” catre opinia publica si catre partidele politice care formeaza Alianta pentru Integrare Europeana Forumul civic “Pro Europa” format din reprezentanti ai societatii civile, ziaristi, oameni de creatie, etc. Considerind ca:
1. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie electoratul moldovenesc a oferit componentelor AIE 59 de mandate de deputati si a mandatat astfel aceste partide sa continuie activitatea in cadrul AIE. O eventula alianta PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetatenilor, si nu va fi in interesul national al RM, de asemenea aceasta alianta nu va fi una reprezentativa la nivel national.
2. In pofida crizei economice globale si regionale AIE a reusit sa guverneze eficient RM, a deblocat relatiile cu UE, FMI, Romania, Ucraina, Rusia si a obtinut investitii, donatii si credite importante de peste 2 miliarde de euro, care pot asigura si in continuare cresterea economica, onorarea platilor sociale si o buna derulare a guvernarii.
3. PCRM nu s-a reformat, este condusa de un personaj odios care apartine trecutului Vladimir Voronin si este o organizatie politica antinationala si antieuropeana care a mers in alegeri cu idei eurosceptice pledind pentru crearea unei structuri politice supranationale in cadrul CSI, abandonind astfel cursul spre integrarea europeana. Orice alianta cu PCRM va conduce la blocarea modernizarii RM si stoparea cursului integrarii europene.
4. Vizita lui Serghei Nariskin in RM si incercarea de a forta o alianta intre PD si PCRM constituie o imixtiune in treburile interne a RM. Aceasta inca odata in plus demonstreaza ca Alianta PD cu PCRM va fi una antieuropeana si antinationala.
5. Suntem ingrijorati de pericolul crearii unei aliante antieuropene intre PCRM si PD care va instaura un regim autoritar in interesul clanurilor politicoeconomice create in timpul guvernarii PCRM si a lui Voronin care vor face afaceri coruptibile si nelegitime si astfel va suspenda procesul de integrare europeana, va conduce la izolarea RM, si acest fapt se va rasfringe negativ in primul rind asupra poporului RM.
6. Este inadmisibil santajul din partea politicienilor la formarea noii AIE si consideram ca PD ar trebui sa accepte un compromis rezonabil propus de catre PLDM si PL atit la impartirea functiilor, cit si la formarea principiilor si valorilor aliantei de guvernare.
7. RM are nevoie de continuarea activitatii AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare si modernizare a tarii, pentru a semna un acord de asociere cu UE in viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulatie a cetatenilor RM in spatiul UE si pentru a onora creditul de incredere imens din partea UE si altor parteneri de dezvoltare a tarii. In final, facem apel cartre liderii PL, PLDM si in special PD sa constientizeze necesitatea continuarii activitatii AIE si sa faca compromisuri rezonabile pentru semnarea continuitatii guvernarii Aliantei pentru Integrare Europeana.
Semnat:
1. Val Butnaru, ziarist, dramaturg, Preşedintele Forului Civic “Pro-Europa”
2. Petru Bogatu, ziarist, analist politic
3. Valeriu Saharneanu, presedinte UJM
4. Nicolae Dabija, academician, poet
5. Valeriu Vasilica, director Info-prim Neo
6. Vitale Cazacu, director agentia Deca-Press
7. Veaceslav Tibuleac, directorul postului de radio Vocea Basarabiei
8. Roman Mihaes, presedintele asociatiei “Moldova Europeana Unita”, secreatarul Forului Civic “Pro-Europa”
9. Bacalu Lucia, director publicatia ‘Expresul de Ungheni’
10. Arcadie Gerasim, profesor universitar, ziarist
11. Victor Cobasneanu, director publicatia “Observatorul de Nord” (Soroca)
12. Tudor Iasenco, director publicatia “Cuvantul” (Rezina)
13. Grigore Matasaru, presedinte ONG “Pro Nova”
PLDM a crescut gratie sapunului si orezului.
PLDM are acces la baza de date a fiecarei persoane,si-a permis sa le foloseasca, scriind scrisori particulare fiecarui membru al familiilor,ceea ce este o incalcare grava a dreptului cetatetinlor, de-ai fi pastrate in secret,datele lor personale.Cine va pedepsi PLDM pentru aceasta incalcare grava?
Pt Osav
Nu avem de gind sa promovam Unirea in functie de ce crede Ghimpu. El ecu parerea PL, noi – cu parerea PNL.
La „dna Pavlicenco, cît n-aţi striga “Unirea” – pînă cînd cetăţenii nu v-or dori, nimic nu va fi.” (corect e „oricit ati striga Unirea”) – va raspund: ca cetatenii sa doreasca, cineva trebuie sa strige. Azi. O vorba spune: „Ca viitorul sa se implineasca, prezentul trebuie sa nu taca, sa actioneze”. E clar? Din tavan nimeni nu va accepta ceva, trebuie ca cineva sa sparga tacerea si frica.
Nu am de gind sa nu imi spun opinia fata de Ghimpu sau Chirtoacă de frica ce cred comunistii. Asta e grija lor. Ei trebuie sa faca asa ca nimeni dintre democrati sa nu spuna de ei rau si sa le para bine comunistilor. Deci – mingea e in curtea arogantilor Ghimpu si Chirtoaca. Pe Ghimpu nu=l respect pentru ca: 1. Nu a luptat deschis contra lui Voronin inainte de 2009, s-a ascuns in spatele ghebului lui Chirtoaca si a aparut neasteptat in politica mare pentru functii din partea PL. 2. Nu a cerut categoric condamnarea crimelor comunismului. 3. Nu a contribuit la mobilizarea si consolidarea partidei democratice. In concluzie: nu e curajos, este, in schimb, egoist si las. In nici un caz nu-l consider pe Ghimpu vertical.
Desigur, prin orice critica ne apropiem de Europa (şi de România), pentru ca acolo se critica, nu se tace ca „ar fi vorba de ai nostri”. Aceasta practica e proprie, dimpotriva, Rusiei si dumneata ai o mentalitate rusa asupra acestor chestiuni. Nu am de gind sa fac o cirdasie pentru scopurile de imbogatire ale lui Filat sau Lupu. Clar?
Voi faceti jocurile ruşilor si ale comuniştilor, prin faptul ca mentineti aici modelul nedemocratic si antipolitic rusesc.
Pt liviu
Nu avem relatii cu PNL din Romania. Au vrut, ne-au sprijinit si le-am multumit. Vor dori sa coopereze cu noi, in eventuale alegeri, vom vedea ce vom decide. Noi nu avem procente suficiente sa pretindem o cooperare.
Pt VV
Aveti dreptate cum comentati intilnirea secreta PL-PD. Asta arata ca doctrina si segmentul politic nu conteaza. Conteaza in politica doar interesele. Si PD, si PL sint suparati pe PLDM, pe Filat, pt ca e cel mai arogant si i-a cam frecat pe toti. iartati-mi cuvintul „pe toti”… Este un mare pericol sa fie debarcat Filat si el se teme enorm de asta.
Legat de Chisinau. Nu cred ca va mai cistiga Chirtoaca. Noi vom lupta foarte mult contra lui. Pentru ca nu ne-a permis sa punem publicitate electorala in Chisinau in aceste alegeri, pentru ca e infumurat, pentru ca atunci cind serveste un pahar se flioscaieste momentan si este dezgustator sa il vezi. Pentru ca nu a schimbat nimic maretreaba in Chisinau, pentru ca firmele snt rusesti pe institutii si companii, pentru ca limba rusa la Chisinau e prea la ea acasa. Si pentru multe altele. Stim ca s-au pus citeva milioane pentru unii candidati ca sa il rastoarne pe Chirtoaca. Insa Ghimpu continua sa creada ca ei sint buricii Moldovei.
Dna Tampiza scrie: „PLDM a crescut gratie sapunului si orezului”. Prea simplist si eronat interpretati lucrurile. V-am dat exemplele cu diaspora si mun. Chisinau, unde nu a fost folosit nici sapunul, nici orezul, nici resursa adminstrativa, caci avem un edil al capitalei de la alt partid.
Sunt de acord insa ca PLD trebuie taxat pt lucrurile urate pe care le-a facut.
V.Pavlicenco: „Voi faceti jocurile ruşilor si ale comuniştilor, prin faptul ca mentineti aici modelul nedemocratic si antipolitic rusesc.”, „Stim ca s-au pus citeva milioane pentru unii candidati ca sa il rastoarne pe Chirtoaca. ”
– Dna V.Pavlicenco – care-i scopul adevărat a luptei politice a Dstră? Oare nu înţelegeţi că fiind din aceiaş parte a baricadei politice cu forţile proruse şi procomuniste, avănd aceileaş persoane ca duşmani politici practic ajutaţi politicei Rusiei şi a comuniştilor??? Oare nu ajutaţi să revină comuniştii la putere? Cu ce se deosebeşte teoria şi practica luptei politice a Dstră de a lui Roşca?
Poate „in politica conteaza doar interesele”, dar sunt mai multe tipuri de interese inclusiv de alea de lunga durata, interese ideologice cum ar fi dreptate, demnitate, adevar, etc. Si intr-adevar multe partide pun inainte interesele imediate (functii, putere, etc).
Stim cu totii ca Filat a dat dovada deseori de comportament arogant. Este si asta unul din motivele pentru care se formeaza mai greu AIE2. Si aveti dreptate ca exista un pericol mare ca PLDM sa tradeze interesele celor care i-au propulsat la peste 30% de voturi in parlament. Si in Romania anilor ’90 multi au crezut in FSN ca apoi sa fie deziluzionati de Iliescu si ai lui… Societatea trebuie sa mentina presiunea pe liderii PLDM sa nu mai derapeze (spre exemplu trimitand soldati la Moscova, facand plecaciuni in fata lui Putin, etc).
Pe de alta parte, asa cum au spus mai multi pe aici, timpul trecut sub guvernarea AIE1 a fost bun pentru revenirea la adevarurile istorice, stiintifice si a creat conditii favorabile pentru dezghetarea constiintei nationale a moldovenilor de la est de Prut.
Hai sa sustinem acum deschis formarea unui AIE2 si apoi „punem tunurile pe guvernare” si aratam cat de mult se departeaza de propriile lor programe politice.
Ma intrebati daca PLDM ar face alianta cu PCRM. Nu stiu sigur, dar mi se pare ca imediat dupa alegeri Rusia a cerut o astfel de alianta (chiar trompeta Moscovei numita voronin zicea ceva de o asa alianta). Apoi se pare ca Filat a respins ideea asta si imediat presa ruseasca si PCRM au inceput sa-l atace vehement pe Filat iar Nariskin nu s-a mai intalnit cu el. Acum, sper ca Filat a invatat lectia ca promisiunile rusilor nu valoareaza nici cat o ceapa digerata. Asa vad eu lucrurile – poate dvs. stiti mai multe despre asta sau aveti cu totul alt punct de vedere.
Eu va intreb insa – daca PNL ar avea acum 5 mandate in parlament, cu cine ati face alianta? Sau ati prefera sa stati in opozitie chiar daca asta ar avantaja comunistii?
Si nu in ultimul rand nu considerati ca oamenii stiu ce ati facut in trecut sau care ar fi motivele sa fiti contra comunistilor. Mai demult imi sugerati sa caut pe Internet datele astea, dar eu unul (ca si multi alti oameni grabiti) preferam sa vedem o pagina in care sa va prezentati singura – sa stim punctul dvs. de vedere: spre exemplu, am fost parlamentar in perioada asta, am votat contra lui voronin, am suferit din cauza comunistilor in modul asta, am promovat constant ideile astea, etc. Nu uitati ca multi oameni care va viziteaza blogul sunt relativ tineri sau chiar foarte tineri care poate nici n-aveau drept de vot acum 6-8 ani sau persoane din Romania pentru care Basarabia nu mai reprezenta mare interes in epoca voronin (era perceputa doar locul ala uitat de Dumnezeu, cea mai saraca tara din Europa, o zona gri in care populatia rusificata voteaza comunistii, este ostila/dusmanoasa Romaniei si promoveaza tot felul de prostii inclusiv dictionare romano-moldovenesti). In politica perceptia oamenilor este foarte importanta.
Pt Osav
Da de unde ai invatat sa iei o fraza ca adevarata si sa discuti mai departe in baza ei? De unde ai luat ca sint de aceeasi parte a baricadei politice cu fortele proruse si comuniste?
Filat nu imi este prieten, dar asta nu inseamna ca imi este Lupu sau Voronin. Nici unul nu e prietenul meu si nu am nevoie de ei. Dar daca Voronin si Lupu nu imi sint prieteni, nu inseamna, automat, ca imi poate fi prieten Filat. Nu imi poate deveni, ca nu-i respect pe nici unul.
mai postez o data ce am postat. Poate, de data aceasta, vei intelege corect ce am scris.
„Nu avem de gind sa promovam Unirea in functie de ce crede Ghimpu. El ecu parerea PL, noi – cu parerea PNL.
La “dna Pavlicenco, cît n-aţi striga “Unirea” – pînă cînd cetăţenii nu v-or dori, nimic nu va fi.” (corect e “oricit ati striga Unirea”) – va raspund: ca cetatenii sa doreasca, cineva trebuie sa strige. Azi. O vorba spune: “Ca viitorul sa se implineasca, prezentul trebuie sa nu taca, sa actioneze”. E clar? Din tavan nimeni nu va accepta ceva, trebuie ca cineva sa sparga tacerea si frica.
Nu am de gind sa nu imi spun opinia fata de Ghimpu sau Chirtoacă de frica ce cred comunistii. Asta e grija lor. Ei trebuie sa faca asa ca nimeni dintre democrati sa nu spuna de ei rau si sa le para bine comunistilor. Deci – mingea e in curtea arogantilor Ghimpu si Chirtoaca. Pe Ghimpu nu=l respect pentru ca: 1. Nu a luptat deschis contra lui Voronin inainte de 2009, s-a ascuns in spatele ghebului lui Chirtoaca si a aparut neasteptat in politica mare pentru functii din partea PL. 2. Nu a cerut categoric condamnarea crimelor comunismului. 3. Nu a contribuit la mobilizarea si consolidarea partidei democratice. In concluzie: nu e curajos, este, in schimb, egoist si las. In nici un caz nu-l consider pe Ghimpu vertical.
Desigur, prin orice critica ne apropiem de Europa (şi de România), pentru ca acolo se critica, nu se tace ca “ar fi vorba de ai nostri”. Aceasta practica e proprie, dimpotriva, Rusiei si dumneata ai o mentalitate rusa asupra acestor chestiuni. Nu am de gind sa fac o cirdasie pentru scopurile de imbogatire ale lui Filat sau Lupu. Clar?
Voi faceti jocurile ruşilor si ale comuniştilor, prin faptul ca mentineti aici modelul nedemocratic si antipolitic rusesc.”
Oare nu ajutaţi să revină comuniştii la putere? Cu ce se deosebeşte teoria şi practica luptei politice a Dstră de a lui Roşca?
Pt ciprian
Eu am rabdare si imi pot pierde/cistiga timpul explicind.
Noi sustinem deschis formarea unui AIE-2. Luni vom discuta un proiect de declaratie la sedinta Biroului Permanent Central al PNL. Eu am spus la toate televiziunile, din chiar prima z acest lucru, am mai spus ca sint convinsa ca va fi AIE-2, si nu o alianta cu PCRM.
Daca, insa, nu se va face o AIE-2, nu cred sa imi puneti mie in circa asta.
Despre intilnirea cu Nariskin eu am o cu totul alta opinie. Eu cred ca este o rusine ca s-a intilnit cu el Ghimpu. A doua rusine e deplingerea lui Filat si alor sai ca Nariskin nu s-a intilnit si cu el. Eu cred ca Filat, daca nu ar fi prorus, trebuia sa fie mindru ca nu a dorit acesta sa se intilneasca si cu el si sa il dezavueze pe Ghimpu pentru intilnire. Cind colo, el e „obijduit” ca un sef de aparat de la Moscova nu s-a intilnit cu premierul roman al R.Moldova. Iata cum trebuie privite lucrurile, adica invers de cum e mentalitatea distorsionata a lui Filat si a societatii moldovenesti stricate. Nu mai spun de clasa politica ticalosita si fara demnitate.
Filat este de dispretuit pentru „idolul” sau anuntat public Putin, pentru ca a vrut si el o intilnire cu ratusca ruseasca, sa ia si mai multe voturi de la PD si PCRM, evident, pentru ca sta si mai disucta cu fete rusesti, intilniri despre care el crede ca noi nu stim. Stim. Stie si Bucurestiul.
Daca PNL ar avea 5 mandate in Parlament si de noi depindea majoritatea, obtineam si iesirea din CSI, si aderarea la NATO, si sprijin de la Vest pentru asemenea decizii indraznete, dar istorice si de importanta fundamentala pentru soarta celui de-al doilea stat romanesc. Plus condamnarea comunismului, dreptul de a fi roman in RM, multe altele, menite sa decomunizeze societatea si sa ii traga pe comunisti la raspoundere pentru furtul din averea statului.
Daca nu am fi obtinut asta, ramineam in Opozitie. Cu Demnitate. Asta nu o va face PL-ul, pentru ca nu are caractere.
Mi-ati dat o idee cu cartea mea de vizita. O voi face, ca plec la fiica-mea in Germania si voi avea putin ragaz. O voi pune-o la rubrica „Despre mine”.
pt. LIVIU
Ti-am citit toate coment-urile. Stai bine cu orientarile. E OK !! Chiar ca ma bucur!!
Am prins un fragment din emisiunea cu participarea lui Lupu de la Prime. El spune ca se poate intampla un lucru strasnic, daca la renumararea voturilor vor fi considerate un numar f. mare de buletine nevalabile, iar apoi CC va declara nevalabile aceste alegeri si va anunta alegeri repetate! Ma bine tacea, decat sa debiteze asemenea enormitati! Se vede insa ca Lupu se teme tare de alegeri repetate, caci exista, dupa jocul acesta duplicitar, pericolul prabusirii PD!
Osav spune:
12 December 2010, la 22:10
…Oare nu ajutaţi să revină comuniştii la putere?…..
Cer scuze D-le Osav, eu am lipsit 4 zile din ţară şi poate am scăpat ceva ….
Da ce , şi comuniştii au plecat undeva , pentru a reveni deundeva la putere?
Paremi-se, că ei nu au plecat nicăeri.
Au rămas tot la noi în ţară.
Deacord, că şi-au mai schimbat chipiurile, culorile, poate şi părul, da năravul?????????…………… e clar.
O mică precizare, dacă se poate.
Cînd vorbiţi de comunişti, despre care comunişti aveţi în vedere,
despre acei, care mai eri cîntau ” ne rastanusi s comsomolom”, legînd cravate roşii la pioneri, da astăzi cică sunt salvatorii democraţiei , infiltrîndu-se în partidele democratice, care din interese personale sau de frică să nu rămînă fără post de lucru,
sau despre acei comunişti, care mai eri apărau valorile democratice, sau social- democratice, mai stînd şi pe la dubă, iar astăzi declarîndu-se promotorii marcsizm-leninizmului, ocupînd locurile celor comunişti, care au trădat ideile comunizmului??
Sau poate nu au trădat?
Sau ppoate despre acei cică democraţi, care în 2005, după ce l-au făcut pe Voronin cu ou şi oţăt, la 4 aprilie 2005 personal î-l votează pe Voronin la funcţia de preşedinte al ţării, mai şi înmînîndu-i un buchet uriaşi de flori, scuipînd în electoratul care i-au votat pentru a-i debărăsa pe comunişti de la guvernare?
Şi acum răspundeţi-mi, cu ce sunt mai buni, comuniştii care l-au trădat pe voronin, sau democraţii care l-au votat pe Voronin decît actualii comuniştii, care mîne pot deveni şi ei democraţi ??????
Destul să adauge un „D” undeva pe la mijlocul PCRM şi va iesi PCDRM. Sună frumos, şi-i la modă. Totodată, prinzi doi epuri.
Te votează şi comuniştii, şi cei care cum văd un „D” în denumirea partidului, cum sunt gata să-şi dea şi ultimii pantaloni de pe el, numai să-l vadă pe „D” la guvernare.
Nu are importanţă că mai eri acest „D” era „C”.
Principala că astăzi el este „D”
Şi ce va fi el mîne, tot nu are importanţă.
Cam aşa judecaţi d-le Osav, ca şi electoratul majoritar , nu?
Pt Mihai Morteanu
Mihai, ca membru al BPC, ca miine avem la ora 16.00 sedinta BPC, ce crezi de acest proiect de Declaratie?
Proiect
„Republica Moldova trebuie sa se apropie de Romania, de NATO si de UE
Declaratia PNL
Pe 28 noiembrie 2010, cetatenii Republicii Moldova au facut alegerea in cadrul scrutinului parlamentar anticipat. Exista cauze obiective si subiective ca PCRM a obtinut inca multe voturi, iar partidele din cadrul AIE nu dispun, nici dupa aceste alegeri, de cele 61 de mandate necesare votarii, in Legislativ, a sefului de stat. PNL a optat pentru un Bloc al Unitatii Nationale, in scopul mobilizarii si consolidarii fortelor proeuropene in alegeri, insa componentele AIE, fara o asemenea formula, au contat, si de aceasta data nemotivat, pe un scor pe care nu l-au atins.
Increderea excesiva a celor trei componente ale AIE intr-un succes comun incontestabil, in raport cu PCRM, a devenit condamnabila, mai ales, dupa incheierea alegerilor, cind nu s-a inregistrat refacerea imediata a majoritatii parlamentare, in vederea alegerii speakerului si a desemnarii primului-ministru. Societatea era sigura de o asemenea decizie, inerenta redemararii formarii structurilor statului, insa Partidul Democrat oscileaza, de aceasta data, intre partidele liberale si gruparea comunista.
PNL este constient de cauzele ce impiedica o decizie rapida privind refacerea Aliantei. PNL considera ca, in dialogul celor trei partide, trebuie analizate toate aspectele si detaliile ce au impiedicat buna functionare a AIE, pentru a se evita abuzurile si necoordonarile neloiale in Alianta. Insa decizia de formare a AIE-2 trebuie luata cit mai transparent si cit mai repede, pentru a nu induce depresia in partea avansata a societatii, in rindul intelectualitatii, care opteaza ferm contra readucerii comunistilor la putere. Comunistii trebuie trasi la raspundere pentru cei zece ani de guvernare antipopulara si antidemocratica.
Partidul National Liberal considera ca toate potentialele componente ale AIE-2 trebuie sa admita concesii rezonabile pentru crearea majoritatii, sa continue programele si proiectele sprijinite de Uniunea Europeana, sa accelereze procesul apropierii in toate domeniile de Romania, pina la integrarea deplina si omogenizarea spatiului romanesc, cel care este un spatiu al securitatii euratlantice, necesar si ca in Republica Moldova sa vina investii si sa apara locuri de munca aici, acasa, pentru a opri exodul peste hotare al moldovenilor de toate nationalitatile. PNL spera ca politicienii care vor forma Puterea vor pleda pentru NATO si dupa alegeri, nu doar in campania electorala.
PNL isi va stabili pozitia fata de Putere in functie de majoritatea parlamentara ce se va forma si va taxa orice abateri ale guvernantilor de la regulile si principiile unei guvernari transparente, in spirit european.
Chisinau, 12 decembrie 2010″
Explicaţie..
PCDRM- Partidul Comuniştilor Democraţi din Republica Moldova.
Frumos sună, Partidul Comuniştilor Democraţi.
Da ce , Voronin singur a declarat, că el singur a votat pentru valorile democratice şi un viitor european al RM.
Personal, sustin total aceasta declaratie!
a fost scapata o mica greseala in prima fraza:
…cadrului scrutinului parlamentar anticipat.
P/u Dl M. Munteanu
În întregime sunt deacord cu subtextul întrebărilor. „Comuniştii” de astăzi (de dupa 1994) sunt cei mai mari burgheji.
Lupu 8 ani a fost cu Voronin şi a devenit împreună cu Diacov „anticomunist” şi cooperează cu „Edinaia Rusia” a lui Putin şi Grîzlov.
Filat a venit de la studii din România şi s-a dus la Diacov şi Lucinschii, în 2005 l-a votat pe Voronin şi şi-a format partid „anticomunist” şi al are „fan” pe Putin
De la pcrm „comuniştii” de astăzi au fugit la partidile „anticomuniste” PLDM şi PD .
„Comuniştii” şi „anticomuniştii” au „prihvatizat” împreună.
Şi eu Vă întreb: – în timp ce 40% din cetăţeni votează „comuniştii”-burgheji şi încă peste 40% de cetăţeni votează „anticomuniştii” (care au colaborat cu Lucinschii şi Voronin şi şi-au făcut milioane, poate miliarde de Euro):
1. PL trebuie să atragă „anticomuniştii” în lupta anticomunistă?
2. PL trebuie să rămînă în opoziţie să critice mai departe ideologia comunistă şi „anticomuniştii”, lăsînd pîrghiile guvernării în mînile „comuniste” pentru a „spăla creerii” cetăţenilor mai departe
Declaratia PNL
…insa Partidul Democrat OSCILEAZĂ, de data asta, intre partidele liberale si gruparea comunista.
Probabil răspunsul la întrebarea : „DE CE OSCILEAZĂ?” l-am dat în postarea de mai sus de la 23.11.
AIE 1 a fost cam fragid, şi nu a dovedit să se coacă bine, deaceia AIE 2 pluteşte undeva prin flori. Probabil albinuţele încă dorm şi nu are cine să-l polenizeze.
Dacă albinuţele se vor trezi la timp , sperăm să avem şi fructe la anu.
Una din aceste albinuţe suntem noi PNL, deaceia şi SUSŢIN declaraţia BPC a PNL.
Pt Osav.
Da de ce credeţi, că unicul PL poate salva RM de comunişti?
Cînd toţi cetăţenii vor conştientiza, că de dînsul personal poate depinde soarta ţării, şi se vor implica cu adevărat în lupta împotriva comuniştilor, lăsînd laoparte ambiţiile , şi cumătrizmul, asamblat cu ideologia că-i al nostru sau nu-i al nostru , numai atunci RM va avea şansa să se debaraseze de rîe.
Poporul trebue să fie dur în adresa politicienilor, care î-şi ignorează promisiunile şi propriul electorat.
În 2005 , după 4 aprilie electoratul s-a întors cu spatele la cei ce l-au votat pe Voronin.
Nu au trecut nici 4 ani, şi cei ce l-au adus pe Voronin la guvernare astăzi sunt declaraţi salvatorii naţiunii.
Pavlicenco nu l-a votat pe Voronin în 2005 , şi nici Urechenu, şi nici Untilă, şi nici Braghiş.
Astăzi aceşti politicieni nu sunt susţiniţi de electorat, iar cei ce l-au votat pe Voronin în 2005 astăzi sunt la guvernare.
unde e logica?
Reese, că pentru a căpăta simpatia electoratului trebue mai întîi să trădez, ca apoi să devii erou.
Sau la noi poporul e flămînd cu totul, sau eu nu mai înţeleg ce se întîmplă în ţara aceasta.
Unica mă frîmîntă. Şi copiimei, ca şi mulţi alţi tineri, după aceste alegeri vor să părăsească ţara.
Da eu am luptat anume pentru ca copiii mei să rămînă în ţară, şi să trpiască într-un viitor mai democrat şi european.
da ei nu-l văd acest viitor.
Aceasta e problema cea mai importantă la ziua de azi.
Da ei se scarpină, zic şi eu cu cuvintele lui Voronin:
” nu ştiu cum să împărţească jucăriile”.
Aşa că D-le Osiv să nu aşteptăm să vină cineva să ne facă curat în curte.
Ghimpu azi e erou, da peste 4 ani poporul se va întoarce cu spatele, cum s-a întors şi la componentele BMD după alegerile din 2005.
Apropo Dl Osiv, sînt Morteanu şi nu Munteanu.
Apropo .
Ghimpu va fi taxat, că nu a avut tărie să se debaraseze de liderizm şi să unească în jurul PL toate forţele anticomuniste şi cu valori naţionale şi proromîne, pronato, proue.
Aceasta e greşeala lui personală.
Păcat, dar acesta-i adevărul.
VV spune:
12 December 2010, la 21:09
Dna Tampiza scrie: “PLDM a crescut gratie sapunului si orezului”. Prea simplist si eronat interpretati lucrurile-e simplu dar prea real, ca sa treci cu vederea.Nu e deloc eronat,este purul adevar.Eu inca nu m-am invatat sa explic „donatia de orez si sapun” asa cum le face Marian Lupu-vocabular sofisticat si de fapt nimic spus.La drept vorbind,nu stiu cum as putea sa numesc”orezul”sau „sapunul” prin alte cuvinte,chiar sunt curioasa sa aflu ce sinonime ar avea?
Pentru Titirez,
Intra pe blogul lui Igor Dodon. Acolo sa vezi ce lupte crunte se dau :)))
Eu, paremi-se, încep sî înţeleg sensul orezului şi a săpunului.
Doar cînd mergi la o zi anomastică cu un cadou, alegi ceva specific omagiatului.
Aşa probabil e şi în acest caz.
Orezul, este pentru cei flămînzi, ce au aderat la pachet la formaţiunea dată, dar care au rămas fără funcţii.
Săpunul, este pentru comuniştii, ce au aderat tot la pachet la aceiaşi formaţiune, pentru a se spăla de păcatele mai vechi.
Fringhia, la care s-a referit D-na Pavlicenco, se află în rezervă, şi este secret de stat.
La timpul cuvenit va apărea şi fringhiia, iată nu se ştie pentru cine?
Aşa că, electoratul mai bine să înghită orez şi să se spele cu săpun
ca să nu vadă fringhiia.
Выборы в Гагаузии состоялись. Явка составила почти 57%. На данный момент лидирует Михаил Формузал, которого поддержало более 20-ти тысяч избирателей. Затем со значительным отрывом отстает Николай Дудогло. Он идет „ноздря в ноздрю” с Ириной Влах, опережая её едва на тысячу человек. Неподсчитанными остаются только результаты одного участка – №14 в Чадыр-Лунге. По предварительным результатам за Михаила Формузал проголосовало 36,8%, за Николая Дудогло – 32%, а за Ирину Влах – 30%.
E important totusi ca in turul doi sa nu treaca reprezentantul comunistilor! In ciuda unei campanii energice, agresive chiar, bolsevicii pare sa fie din nou infranti in gagauzia!
Pt VV
Mersi, am corectat.
Iata si sursa despre alegerile din Bugeac
http://www.gagauzlar.md/libview.php?l=ru&idc=295&id=1898&parent=0
Proiectul declaratiei de mai sus suna foarte bine. Felicitari!
Am votat PNL. Am presupus ca nu va trece pragul electoral si am intuit aproape de adevar rezultatele scrutinului.Am analizat minutios posibilitatile fiecarui partid si rezultatul a fost unul care il cunoastem.Lucrul care m-a impresionat a fost rezultatul PLDM.M-am gindit ca e fals si datorita tergiversarilor , care se produc in legatura cu formarea unei noi aliante democratice.Concluzia e, ca asistam la o farsa de proportii organizata de PCRM(rusii), rezultatul carea il vom vedea la finele enumerarii voturilor a doua oara. Compatimesc sustinatorii PLDM , care au cazut in asa cursa sofisticata, dar si dictata de politica dusa de comunisti acesti ani de dezastru economic pentru majoritatea populatiei RM.Se va incerca sa se formeze o alianta democratica(nici nu-mi vine a-i spune democratica ci speculativa-corupta)a partidelor de dreapta -centru , dar va fi subminata de rezultatele reenumerarii voturilor.Sarmanii de cetateni cinstiti si creduli ramin doar cu dezamagirea .Unica sansa in urmatoarele alegeri anticipate e formarea unui Front al Reintregirii cu Tara.Asta in cazul ca lumea prostita nu se va rascula si va matura arena politica a celui de-al doilea stat romanesc de toti acesti farisei politici.E o parere subiectiva.
Am urmarit triada la adresa d-ei Pavlicenco. Si as dori sa-i spun citeva cuvinte poetului anonim. Domnule, dumnezeu v-a inzestrat cu har nu pentru a batjocori si a injosi o doamna. Daca dna Pavlicenco si-a expus parerea. acesta e dreptul ei. Fiecare avem dreptul sa ne spunem parerea. Fiecare parere are o limita, care trebue sa tina cont si de etica, scuzati-ma, numai ca, in cazul dumnevoastra, e prea de tot. In primul rind, ati ofensat o doamna, apoi o persoana publca. Nu cred ca va face cinste. Doamnei Pavlicenco ii doresc tarie si curaj!
Pt. Tatiana.
Acesta-i electoratul anti PNL, antiNATO, antiROM|NIA.
Şi problema poate constă nu în faptul, că cineva încearcă să atace un lider de partid, ele căreia viziuni ideologice diferă de ideologia personală, deşi etica lasă de dorit, dar de ce o fac cu răutate şi încă şi sub anonimat.
Eu nu înţelegeam , de ce cei ce o atacă pe Pavlicenco postează sub anonimat.
Poate li-i ruşine de rude, de ei însuşi, de persoana atacată ?
NU. Acum am înţeles.
Ei se tem de Pavlicenco şi de PNL.
Înseamnă că Pavlicenco şi PNL sunt o forţă.
Şi Chiar dacă rezultatul alegerilor este mai slab, în schimb MESAJUL UNIRII, este foarte puternic.
Iată de ce se tem anonimii.
Pt Ghenadie
Spuneti ca e o parere subiectiva ce ati emis. Eu vreau sa va spun ca aveti absoluta dreptate si sunt bucuroasa ca gindim la fel.
Un editorial de C. Tanase
Ghimpu si Lupu impotriva lui Filat?
La Chişinău, partidele din fosta Alianţă au intrat în război deschis cu propriile electorate şi cu societatea, viaţa politică alunecând tot mai mult în faza unor realităţi depresive, dramatice şi chiar tragice.
Clasa politică e gravidă şi, deşi demult i-a trecut sorocul, nu poate naşte şi încă nici nu se ştie ce va naşte. O jumătate de ţară aşteaptă să se nască o alianţă europeană, cealaltă jumătate visează la o alianţă rusească. Clasa politică însă, repet, nu se grăbeşte să nască, deşi e asistată de moaşe serioase şi din Est, şi din Vest. PD-ul, de care depinde ce fel de făt va aduce pe lume clasa noastră politică, se comportă ca un negustor care vrea să-şi vândă marfa cât mai scump. Trage de timp, înaintează condiţii, invocă amintiri urâte din epoca AIE-1. Deşi are la activ doar 15 mandate, PD vrea constituirea unei asemenea alianţe, în care el va avea dreptul de veto asupra tuturor deciziilor celorlalte partide. Acest gând nu a fost formulat explicit, dar se pare că anume asta doresc patronii PD de la liderii PLDM şi PL.
Deşi se invocă „valori şi principii”, în realitate e vorba de împărţirea caşcavalului. Fiecare vrea să rupă cât mai mult. Aşa-zisul interes naţional despre care vorbesc liderii fostei AIE e o vorbă pentru proşti. O săptămână întreagă aceştia ne-au minţit că nu discută despre partajarea funcţiilor, pe când anume despre aceasta s-a şi discutat. Electoratul, naivul, care aşteaptă cu sufletul la gură naşterea unei alianţe proeuropene – căci pentru o asemenea alianţă a votat pe 28 noiembrie! – n-are de unde şti că el lipseşte cu desăvârşire din toate calculele care se fac după uşile închise unde se „negociază” repet, funcţii, nu valori şi principii.
C. Tanase
Pentru a obţine cât mai mult, fiecare partid exercită presiuni asupra celorlalte partide. PD şantajează cu formarea unei alianţe cu comuniştii, Filat le aduce aminte că nu sunt excluse alegerile anticipate, iar PL, din lipsă de alte pârghii, le-a dat toate pe una şi a intrat în negocieri separate cu V. Plahotniuc şi M. Lupu. Probabil că multă ură şi venin s-au adunat în inima lui Ghimpu, dacă el, un anticomunist altoit, a ajuns să intre în tratative separate cu cei care negociază cu comuniştii! Întâlnirea s-a produs în mare taină, dar până la urmă totul s-a aflat şi Serviciul de presa al Preşedinţiei a confirmat că la reşedinţa de stat a avut loc o întâlnire bilaterală, „în format restrâns”, între liderii PD şi PL. Nu este greu de ghicit care a fost scopul acestei „întâlniri bilaterale”. Se vorbeşte că în timpul negocierilor de vineri s-a produs o ciocnire verbală violentă între V. Filat şi M. Ghimpu. M. Ghimpu nu-i poate uita (şi nici ierta) lui V. Filat mai multe lucruri, începând cu simple şicane şi terminând cu mai multe umiliri la care a fost supus în timpul guvernării. Exact aceleaşi lucruri nu i le poate ierta lui Filat şi M. Lupu. Ba mai mult, şi Ghimpu, şi Lupu, dar şi Urecheanu îl acuză pe Filat de faptul că prin politica discriminatorie promovată de acesta faţă de celelalte partide din Alianţă le-a furat voturi. Observăm, aşadar, că solidarizarea lui Ghimpu cu Lupu nu are la bază idei înălţătoare despre soarta Patriei, interesul naţional, valori şi principii sfinte, ci ranchiuna şi rânza. În numele acestora, dar şi a bucăţii de caşcaval râvnite, precum şi din sete de răzbunare pe Filat, te poţi înfrăţi şi cu diavolul.
Astfel, este logic să deducem că întâlnirea bilaterală dintre liderii PD şi PL a avut drept subiect (şi scop) coordonarea acţiunilor acestor două partide împotriva PLDM. Solidarizându-se între ele în baza urii fătă de Filat, PL „a spart frontul” şi, împreună cu PD, va înainta PLDM-ului condiţii şi mai grele, poate chiar de neacceptat. Îmi imaginez ce clipe de profundă satisfacţie trăiesc acum comuniştii…
Stimata doamna Pavlicenco,
totul inteleg. Lupta politica necesita si murdarie in asa tara ca Republica Moldova. Dumneata esti femeie, totusi. De ce recurgeti si dumneata la asa metode de necinstite. Eu ma mir. Sint de 6 ani in Franta, desi urmaresc foarte interesata toata istoria de mai departe a Moldovei. Sper ca nu ma condamnati, ca altii, ca eu, fosta invatatoare de muzica spal acum vesela la barul garii din Fontainebleau. Dar ce sa fac, doamna politicana? Eu nu am salariu de deputat ca dumneata. Colegii mei primesc o leafa de nici 100 euro pe luna. Cum intretin o fata la facultate de stomatologie cu asa bani, la Iasi ! Puteti sa spuneti, va rog? Iar in privinta luptei politice, eu ce vreau sa va spun. Nu e bine cand se vine cu neadevaruri si minciuni. Este mare rusine ce a facut Rosca. Si unde a ajuns? Ce este el acum? Dar nu trebuie sa vorbiti de rau despre oameni foarte cinstiti ca Chirtoaca si Serebrian. De unde ati luat ca au votat pentru Voronin daca stim cu toti ca Voronin nu a fost votat la 7 aprilie asa cum ziceti dumneata ? Si nici Filat, daca nu gresesc nu a avut cum vota pentru ca era impotriva lui Voronin. Si cum poti dumneata sa spui aceste vorbe cand noi stim ca Serebrian era atunci cu noi in strada aici la Paris. Asta eu nu pot intelege, doamna deputat.
Pt Berenice
1. Nu sunt deputat de la 5 aprilie 2009. Sint neangajata temporar si exist cu ajutorul fiicei, care locuieste in Germania.
2. Va rog sa imi aratati exact metodele „necinstite” la care as recurge nu stiu in ce scop.
3. Nu pot condamna pe nimeni ca e peste hotare. Si fiica mea e acolo din 2000 si a cintat la colt de strada la vioara, in biserici si babutelor, ca sa existe, sa se intretina, sa poata invata, unde a intrat prin concurs cinstit postuniversitar, si ca sa ma ajute si pe mine cu vreo 200 de euro pe luna. Dimpotriva, lupt sa reveniti acasa, sa fie o economie buna si posibilitati de a plati altfel bugetarii.
4. In privinta luptei politice – nu e bine sa se vina cu neadevaruri si minciuni – este exact ce face Filat, daca va este idol. A luat orez si sapun destinat, din cite se pare, sinistratilor si a cumparat voturi. Parlamentul a fost votat de o Moldova imbatata si care si-a vindut votul pe 50 d elei inainte de vot si dupa. In special au facut asta 2 partide democratice. Sa le fie rusine!
5. Poate l-ati votat pe Rosca, va priveste, eu nu l-am votat, nu am fost niciodata in Front sau in PPCD, nu am nimic in comun cu Rosca.
6. Despre Chirtoaca si Filat puteti vedea aici http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/. Despre Serebrian stiti bine ca si el l-a votat pe 4 aprilie 2005 pe Voronin. Eu nu l-am votat. Deci – cine e cinstiti si cine – nu? Mie imi este rusine pentru dumneata ca ii consideri cinstiti pe Chirtoaca si Serebrian – dar ai dreptul. Numai ca prin votul sau Serebrian te-a alungat peste hotare, prelingind cu inca patru ani guvernarea comunista. Acum, Serebrian, care e alaturi de Lupu, care vrea sa mearga impreuna cu comunistii, este Ambasador. Eu sint somer si plec la fiica-mea in Germania, care ma ajuta sa supravietuiesc, pentru ca am intrat curata in Parlamente si am iesit la fel curata.
7. Nu am inteles nimic din ce ati spus de strada si de voturi, dar, repet – priviti aici si vedeti ce am in vedere. E vorba de faptul cum Filat explica de ce l-a votat pe Voronin pe 4 aprilie 2005, iar Chirtoaca dadea sfaturi cum trebuia votat Voronin pe 4 aprilie 2005 – http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/
8. Mai spun o data. Nu ca nu sunt deputat, dar nici angajata. Sint presedinte de partid pina la 9 mai 2011 si imi fac datoria asigurind activitatea partidului.
Si un sfat – inainte de a scrie ceva, mai informati-va.
Ca sa cititi mai usor, am dat cu caractere mai grase. Sanatate.
Toti stiu ca Filat si Serebrian au votat pe 4 aprilie 2005 cu Lupu. Ce a fost mai tarziu e alta. Pe 7 aprilie ma refer. Si cu toate acestea numai ca Serebrian n-a vrut sa repete fapta eroica si s-a abtinut sa fie al 61 vot in iulie 2009 s-a creat AIE. Despre rolul lui Filat nici nu mai vorbesc. Daca azi comunistii is minoritari e datorita in mare parte lui. Chirtoaca cum stit foarte bine nu a votat la 4 aprilie. Nu trebuie sa facem speculatii eftine. Tot asa nici Serebrian nu mai este in PD ca nici nu poate fi. A scris si presa despre asta. Un minimum de corectitudine trebuie sa existe.
Pt Gligoras
Nimeni nu speculeaza. Filat nu considera ca a gresit votindu-l pe Voronin pe 4 aprilie 2005, iar Chirtoaca ne invata, postfactum, cum trebuia fiecare partid sa dea cite un vot-doua pentru Voronin. Ceea ce inseamna ca l-ar fi votat si el pe Voronin pe 4 aprilie 2005. Aici, puteti privi si de citeva ori, daca nu intelegeti din prima: http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ Sau vreti sa pun ca un prim-articol separat, pentru ca lumea vad ca are tinere scurta de minte…