Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Formidabil,sa dea Domnul sa se uneasca toti intr-un partid mare,care ar opta pentru unirea cu Romania

 2. CU CINE SA SE UNEASCA PNL DIN PARTIDELE EXTRA…? MARE GUGUMANIE …

 3. China, tot mai aproape de o criză imobiliară …

  Balonul imobiliar din China este tot mai aproape să se spargă, este concluzia unui raport publicat astăzi de Academia de Științe Sociale, citat de China Daily.

  Prețurile apartamentelor din marile orașe au fost mult supraevaluate, în ciuda măsurilor restrictive impuse de guvernul de la Beijing.

  Conform unei anchete realizată în peste 30 de orașe mari din China, proprietățile imobiliare din 11 orașe au prețuri ce depășesc de la 30% la 50% un indice de referință care ține cont de 11 factori, printre care infrastructura și puterea de cumpărare.

  Diferența ajunge chiar la 70% în unele orașe. Conform cifrelor oficiale, prețurile apartamentelor erau în luna octombrie mai mari cu 0,2% față de luna anterioară și cu 8,6% față de perioada similară a anului trecut.

  Guvernul de la Beijing a început să impună măsuri împotriva creșterii prețului la apartamente încă din luna aprilie, una dintre ele fiind interzicerea băncilor de a acorda credite pentru cei care vor să-și cumpere un al treilea apartament.

  Creșterea prețurilor din China este alimentată de injecțiile masive de lichiditate în economie care au contrabalansat efectele crizei financiare mondiale, injecții care acum provoacă lărgirea masei monetare.

  „Obiectivul guvernului nu este clar, iar politica sa nu este coerentă”, spune Ni Pengfei, analist la Academia de Științe Sociale, citat de China Daily.

  Din nefericire, tot mai mulţi analişti vorbesc despre o iminentă explozie a balonului umflat ani de-a rândul de ritmul infernal de creştere a economiei din marele stat asiatic.

  „Se văd deja primele semne de recul ale pieţei imobiliare şi asta va afecta în curând sistemul bancar“, spune Kenneth Rogoff, profesor la Harvard şi fost economist-şef al Fondului Monetar Internaţional.

  Roubini: Chinezii au blocuri goale, aeroporturi pustii şi autostrăzi către nicăieri

  Până şi Xu Shaoshi, unul dintre membrii cabinetului de la Beijing, se teme de o apropiată corecţie severă pe piaţa imobiliară. Poate chiar în al treilea trimestru al acestui an. Cu toate acestea, oficialul chinez consideră că situaţia nu va semăna nici pe departe cu ceea ce au trăit americanii în ultimii ani.

  „Chinezii cumpără mai multe active imobiliare decât au nevoie. Ei speculează”, spune şeful celui mai mare fond de investiţii german, DWS, atrăgând atenţia asupra posibilităţii apariţiei unor vânzări masive. Şeful fondului este îngrijorat, în principal, de piaţa imobiliară chineză.

  De asemenea, Nouriel Roubini spunea de curând: Chinezii au construit enorm. Numai că acum au blocuri goale, aeroporturi pustii şi autostrăzi către nicăieri. Toate aceste proiecte duc la investiţii neperformante.

 4. Astazi societatea romaneasca nu se aseamana cu cea din epoca lui Alecsandri sau Cogalniceanu. In Romania actuala este nevoie de o noua dinastie Hohentolern pentru a face ordine in tara.Partidele scandaloase, inclusiv acel PNL al lor,duc tara de ripa. Se pierde Romania! Numai noi nu eram pe acolo !
  Ne vom uni atunci cind vor merita si ei ,si noi! Astazi nu meritam si terbuie sa ne cautam de treaba! Trebuie sa scoatem tara si poporul din mizerie. Daca PNL-ul poate cu ceva contribui- s-o faca! Poporul Va va fi recunoscator. Esiti din vesnicele scandaluri mahalagiste ca nu va sede bine! Ne facem de rusine in fata lumii intregi!

 5. Очень рекомендую всем посмотреть на Unimedia видиоролик с Новодворской „Выборы в Молдове”. Не пожалеете.-:)

 6. для Rusoaica:
  это ответ на вопрос который я задал ей в LiveJournal, вот ссылка на источник:
  http://vnovodvorskaia.livejournal.com/706136.html
  а вот ещё по теме:
  http://kborovoi.livejournal.com/288412.html

 7. Sergiu, правда прикольно? Любит Новодворская эпатировать своих сограждан. Уважаю ее за то, что не боится говорить то, что думает.

 8. Cогласен, Новодворская истину глаголит 🙂

 9. Nu e de dorit , dar dupa cum se vede vom avea alegeri anticipate anul viitor, posibil si in primavara. Rusii, daca nu vor obtine alianta de stinga , vor recurge la toate mijloacele sa nu permita alianta democratica.Comunistii deja au ridicat intrebarea fraudei electorale.Jale si scrisnire de dinti! Sa fi fost o dorinta a liderilor sa solutioneze situatia , deja era clar totul, ei insa cauta sa-si cistige asigurarea intereselor proprii.Mindrie, mare si multa mindrie.Pacat , mare pacat, nu se gindeste nimeni la tarani.

 10. Pt Ghenadie

  Este extrem de corect ce ai spus dumneata. Eu am spus asta in campania electorala. Ca rusii nu vor admite, in nici un caz, o coalitie proeuropeana. De aceea, salvarea este in ridicarea tuturor pentru Unirea cu Romania. Si punctum.

 11. DOAMNA , DE CE LA NUMAI UN PART AL LUI FILAT , GHIMPU SAU CHIRTOACA MATA SCRIAI CATE 3 ARTICOLE DENIGRATOARE , cu murdarii, INJURATIRI , PROSTIOARE INVENTATE de dumnata, iar acuma , cand IUDA 2 al Moldovei , LUPU, face ce face, mata , ai luat apa in gura ..IA SA VEDEM sau esti cu ei , cu voronin si lupu ?
  REGELE /REGINA E GOALA ,ASA CA NU INCEPE IARASI CU UNIREA CA NU MAI POTI MINTI PE NIMENI
  ESTI O DIVERSIONISTA ! DIN GURA MATALE UNIREA SUNA FALS!

 12. Pentru D-na Nina Gonta ar fi o concretizare , nu despre unire trebue de vorbit ci de reunire, fiindca am fost rupti in doua de statul tzarist rus imperial.Cit priveste reunirea trebue de ajuns la acest eveniment nu pur si simplu facind manipulari prin contracte de frontiera cum a facut-o D-l Filat, ci calitativ printr-o guvernare cinstita si cu obtinere a unui nivel de viata calitativ european. D-nei Pavlicenco ii doresc succes in activitatea PNL prin desfasurarea unor proecte viabile de infrastructura in economia unei zone economice libere cu Rominia. Spre astfel de unire trebuie sa tindem, crearea unei zone libere de comert si a unui spatiu socio cultural comun. Mai multe evenimente culturale ar fi de dorit, spectacole, concerte comune a oamenilor de arta, nu numai la Chisinau ci si la tara in sate , centre raionale in toate zonele republicii.Lumea e amarita de atita deznadejde si saracie.E usor a judeca ,dar sa tinem minte o vorba din batrini :”Taci tu, faptele tale sa vorbeasca!” Astfel se vede viitorul tarii cu PNL.Nu va temeti de nimeni si de nimic , doar de bunul Dumnezeu , ca ne tine cu ruga batrinilor din satele ramase pustii pe jumatate.Am muncit intr-un atelier de timplarie din Suceava si tin sa spun ca stie lumea propria istorie si ne compatimeau pe noi basarabenii care locuim inntr-un teritoriu ocupat. Sint mult mai credinciosi moldovenii de peste Prut, ce as dori si cetatenilor din RM ca unirea acestui neam e intr-o credinta in Dumnezeu.Liderilor politici din republica nu le-ar incurca mai multa credinta, astfel si problemele politice s-ar rezolva altfel.

 13. Pt GHENADIE

  Nu-i mai scrieti Ninei Gonta ca este o femeie nenormala. Nu are argumente, are numai calomnieri si invidie muiereasca elementara a unei ratate. I-am sters mesajele, pentru ca am prevenit-o sa vina cu idei, nu cu denigrari. Si nu va mai putea posta aici nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *