Raspuns lui A.Petrenco – „europeanul” care sterge toate mesajele…

http://anatolpetrencu.md/?p=2353

Dl Petrenco, „marele unionist” camuflat, nu merita nici un raspuns. Insa, pt ca sint adepta transparentei, plasez aici raspunsul meu, care, impreuna cu cel al dnei Alexandra Can, vicepresedinte al PNL, au fost blocate pe blogul „europeanului” Anatol Petrenco:

„Nu va mai framanta pe Dvs. nici o chestiune. Pur si simplu, nu stiti ce sa mai scrieti ca sa salvati imaginea, lipsa carismei si a locomotivei, a vectorului si a vreunei ideologii a MAE. Acum, concret:

1. Cu Leonida Lari incercati sa discutati. Eu am mai fost sunata de ea acum un an. Am vazut-o la Bucuresti. Dupa ce veti discuta, veti avea raspuns la intrebare. Dar v-as intreba despre Lari – de ce nu a venit o data macar in RM sa adune lumea si sa ne povesteasca si cum a promovat unionismul in Parlamentul Romaniei, precum si ce probleme mai avem noi pe care dinsa sa le faca mai cunoscute acolo? Intrebati-va si de ce nu a mai fost promovata de nici un partid. Eu stiu de ce.

2. Cu Mircea Druc am vorbit. Nu are cetatenie moldoveneasca si nu a putut candida. A spus ca ne sprijina din tot sufletul. Dar a spus ca daca i s-ar da acum urgent cetatenia RM, ar fi nevoit, poate, sa se simta obligat in fata liderului altui partid… Nu precizez – e clar, nu?

3. Cu Ilie Bratu, „recunoscutul lider al Mişcării Unioniste din Republica Moldova (MURM)”, am discutat de citeva ori. El a cerut sa modificam urgent Statutul PNL. Asta nu am putut sa o facem acum. Martori a ceea ce vorbesc sint Alexandra Can, ex-vicepresedintele Miscarii Unioniste Mariana Cultuclu, pe lista pt deputati a PNL, si Teodor Arseni, presedintele Filialei Orhei a PNL, la fel pe lista de candidati a PNL pt Parlament. Intrebati-i ce impresie le-a lasat discutia cu Bratu.

4. Pe Iacob Golovcă, „incontestabilul lider al organizaţiei „Anti-Pact Ribbentrop-Molotov”, il cunosc accidental. Cred ca o mai buna reprezentanta a ceea ce a insemnat Miscarea Unionista ramine Mariana Cultuclu. Este mai rationala. Ea este pe lista PNL in primii 15.

5. Despre Nicolae Dabija, „nu doar scriitorul, ci şi liderul incontestabil al Forului Democrat al Românilor din Moldova (FDRM)”, nu discut. Pentru ca stiti bine ce eforturi s-au depus pentru a-l aduce pe 5 aprilie pe lista MAE si nu a reusit. Pina la urma, tot Dvs. nu l-ati prea vrut, v-a speriat concurenta. Eu am spus ca ii cedez locul. Acum Dabija ne este noua dator, nu noi – lui. Pt ca, dupa ce l-am sprijinit pentru Parlamentul Romaniei, fiind membru a doua PNL-uri, el a uitat a doua zi de noi, iar FDRM niciodata nu a sprijinit nici MAE, nici PNL. MAE l-a sprijinit mai putin pe Dabija in acele alegeri.

6. L-am invitat pe lista pe Gheorghe Vita, de la Uniunea romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, care ne sprijina, pe Constantin Mitache, liderul Partidului National Roman, am discutat cu Lazar Constantin, de la Asociatia cetatenilor romani, cu dl Ion Mahu, de la veteranii romani. A venit la noi Valeriu Matei, l-au primit membrii DPN cu aplauze si ridicati in picioare, insa a disparut fara a spune de ce. Probabil, l-au pus la cale „scriitorii”.

Si acum – citeva sfaturi, dle Petrenco:

1. Fiti unionist si veti demonstra ca sinteti om nesantajabil.
2. Promovati Dvs. un mesaj unionist si adunati-i pe toti sub drapelul MAE.
3. Terminati cu minciunile, de orice gen.
4. Impacati-va cu ideea ca MAE e proiect esuat.

Noi, PNL, o echipa de calitate si unita, cel putin ne facem datoria cinstit, indiferent de gradul de ticalosie al „patriotilor romani”.

Restul – sint aberatii puse la cale de sforarii Dvs. de pe ambele maluri de Prut. Metodologia luptei politice este sa lovesti in cei de la care poti lua voturi si PNL considera ca sint multi rataciti si dezamagiti la PLDM, aflati acolo la treuca, iar Filat e un pericol de dictatura la fel ca si Voronin. Va veti convinge.

Eu nu va spun al cui satelit a incercat sa fie MAE. Nu ma intereseaza. Dumnezeu cu Dvs. si cu partidul pe care incercati sa il conduceti. Foarte multe as avea sa va spun, insa incerc sa ramin fidela angajamentului de dupa 5 aprilie – despre MAE – ca despre morti – ori de bine, ori deloc. Pa, si ne intilnim dupa 28 noiembrie. Nu este exclus – fiecare cu dezamagirile lui…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

45 Comments

Add a Comment
 1. iarasi mitraliera comunista. Pavlicenco, mai bine recunoasteti ca sinteti al doilea Rosca. Ati vazut ca extrema dreapta a ramas neacoperita si tot insistati sa deveniti „unicul” unionist din MD. Dar de fapt sinteti acelasi kgb/ist ca si Rosca, cu aceleasi scopuri.

 2. Interesant de ce nu a participat aseara la dezbateri Untila sau Peteârencu dar a venit Colesnic
  se tem de unire, iata adevaratii patrioti

 3. MAE – proiect esuat? :)) spune-ti va rog atunci ce rezultate are pnl din 97 sau din ce an este ong-ul dvs cu rezultate grandioase

 4. Eu personal sunt increzut ca MAE ia milioane de la filat s-au mutat si cu traiul la ei acasa, asa ca ii indemn pe toti sa nu incerce sa aiba incredere in acest ong, mai ales in frunte cu Untila care este un ment corupt. Unicul sfat este ca Petrenco Anatol sa paraseasca ong-ul si sa mearga la PL sau PNL.

 5. 🙂 Doru am scris in acelasi timp de ong, doar ca ai incurcat adresa 🙂

 6. auzi spurcatule da de ce nu a participat altcineva de la pnl? in afara de pavlicenco mai este cineva in ong-u asta? nu aveti nici un om de referinta, nu are cine va reprezenta partidul, nu aveti oameni. MAE tot timpul va avea oameni nu numai Untila, Petrencu sau Colesnic asa ca linistiti-va cu unirea voastra fictiva

 7. E buna asta doamna P. MAE proiect ratat. pai cum sa fie ratat ca de abia e la a doua participare in alegeri? Partidul dumneavoastra incape intrun microbuz, cu tot cu pisica si catel, iar dupa 20 de ani de politica increderea dumneavoastra este aproape de o. Pai cam cine e ratat? Aveti 0 idei economice, 0 idei sociale, 0 idei de politica externa, 0 idei despre orice. singurul lucru pe care il trambitati e unirea cu Romania. Trebuia sa veniti la Congresul MAE unde au fost 2000 de oameni, cam de 10 ori citi membri de partid aveti dumneavoastra. Va urmaresc de mult timp, dar se pare ca imbatriniti urit, cu cit scuipati mai mult venin, cu atit mai mult venin vi se aduna in gusa. si il scuipati mai ales acolo unde a-ti pupat cu entuziasm. cand erati umila in spatele lui Petrencu in posterele electorale va placea, doamna P? ia spuneti, va placea?
  Domnul Petrencu greseste ca va pomeneste numele, in orice context chiar si pozitiv cum a fost in ceea ce relata.
  Si inca un lucru: ati furat sigla PNL, dar eu nu am vazut niciodata pe nimeni de la Bucuresti sa va bage in seama. Se zvoneste chiar pe la dumneavoastra in partid ca doar secretara de la intarea de la PNL-Romania mai vrea sa vorbeasca cu dumneavoastra. si in final, diferenta intre MAE si dumneavoastra este ca noi suntem la inceput, pe cand dumneavoastra va cantati cantecul de lebada in politica.
  Fara stima, doar cu dezgust,
  Cristian Popa, membru MAE Chisinau

 8. Ca intotdeauna atac la persoana si nimic mai mult.

 9. Parca erai odata la alegeri cu MAE, ce te-a apucat de data asta? Linisteste-te draga! Fii calma! Nervii scad din viata…stiai?

 10. sa vedem daca va posta ce am scris si eu pe la el in acelasi blog

  „faceti o vizita in moldova romaneasca si spuneti-le ca sunteti moldovan nu roman sa vedem ce reactie or avea oamenii culti de acolo! sper sa nu fiti scuipat si cel putin sa nu va ia in serios. la asa o virsta frageda si deja cu asa niste aberatii despre limba si convingeri etnice omg”

 11. „Am privit ieri seara la TVM dezbaterile electorale. Se pare că cea mai sclipitoare prezenţă a fost cea a dnei Vitalia Pavlicenco. ” afirma dl Petrenco.

  Bravo dna Pavlicenco pentru faptul ca si ceilalti recunosc lumina (sclipirea) care o aduceti dvs in discutiile dvs.

  cu respect,
  Ed

  Poate ar trebui facut un mesaj pentru toti (est)moldovenii care sunt peste hotare, intr-un articol separat, pentru a le propune sa voteze cu PNL, printr-un articol separat pe blogul dvs / link Unimedia, in care sa prezentati cateva puncte cu CE AVANTAJE ar obtine daca ar vota PNL

  De curiozitate am navigat putin pe net sa imi dau seama daca exista un site mai central al diasporei din Rep.Moldova si vreau sa spun ca nu am gasit.

 12. mda.. rahatul continua sa iasa la suprafata. Acesti „unionisti” cu ghimpi si cu petrenci cu CU isi dau mastile jos. Ar fi mai sinceri sa se declare antiunionisti si sa stea in tabara Voronin-Rosca-Klimenko-Ghimpu-Lupu-Filat-Untila-PetrenCO cu CU-Urechean-Pasat-Turcan-Andronic- etc.etc.etc.

 13. bravo Petrencu care nu ataca sau bravo Pavlicenco care raspunde cu atacuri la persoana pentru o fraza de admiratie si o constatare minuscula pe linga rautatile scrise de Pavlicenco despre MAE si Petrencu si alti membri?

 14. SONDAJ CORECT SI ADEVARAT :

  Viziuni de pe ambele maluri ale NIstrului: PCRM (27 %), PLDM (19 %), PD (10%), PL (9%), AMN (6%), PUM (4%)

 15. Doua lacrimi gemene – PNL și MAE 🙂
  Cred ca PNL va lua mai mult ca MAE.
  0.3% contra 0.2%

 16. browsere tu de la cine esti? de la tigarete sau de la domnul elicopter dansator? sau de la soarele rasare de est. Daca au inceput sa plateasca partidele din astia sa posteze impotriva MAE inseamna ca am inceput sa contam cu adevarat

 17. Poate acolo,la centru ,se vede altfel politica.Insa in provincie,in sate situatia este cu mult mai delicata.Badea Gheorghe si tata Ilieana n-o sa inteleaga niciodata ca mai exista viata buna si dupa colhozuri. Iar cind d-stra va permiteti sa spuneti direct si tare la moldova1 ca vreti unire, va ridicati pe cap toti pensionarii. NU este viabila acesta unire! Romania no sa ne accepte fiid la un nivel asa mic de dezvoltare! Vom avea unire reala atunci cind poporul o sa vrea! Atunci nimeni no sa mai poate face nimic!Pina atunci-doar vorbe…

 18. A promova,a justifica creatura stalinistă Republica este nu altceva decît o complicitate ordinară cu crimele stalinismului.Acei ce continuaţi a susţine în orice mod această glumă de prost gust în istoria milenară a românilor-moldoveni sunt doar nişte stalinişti ordinari.Teama de a vorbi deschis pe aceste teme e în cel mai bun caz o laşite.
  De mult aşi fi fost în MAE dacă d-l Petrencu Anatol făcea ceea ce face d-na Pavlicenco.

 19. Despre Nicolae Dabija… dupa ce l-am sprijinit pentru Parlamentul Romaniei, fiind membru a doua PNL-uri, el a uitat a doua zi de noi,

  Грустно… Кому же тогда верить?

 20. Pt Eu

  Nu am nimic in comun nici cu (virgula) comunistii, nici cu Rosca. Ceea ce numiti ca extrema dreapta – mesajul unionist – va pune stapinire pe toti patriotii romani ca si convingere – mai devreme sau mai tirziu. Ceea ce va supara este ca „mesajul e bun”, dar vi se pare ca „e in miini proaste”. Luati-l, vi-l cedam, sa va vedem daca aveti curajul. Nu-l aveti. Sau poate asteptati sa va spuna Snegur cind va fi unirea? Ca asa ne-a promis si a uitat de promisiune…

 21. Pt Ioan Gura de Aur

  Untila este extrem de slab si e pitigaiat. Nu are consistenta, idei, convingeri, voce si tarie interna. De aceea, ciripitul sau e slab raportat la pozitia PNL. Fiind slab, misogin, feminofob si nervos mascat, se teme de barbati, dar, mai ales, de femei puternice.

 22. Pt doru

  Da, MAE e proiect esuat. Si i s-a taiat deja vina financiara. Si se teme sa nu aflu eu. Am aflat, desi nu ma intereseaza. Acum cauta bani la oamenii de afaceri. Nu va gasi, ca nu baga nimeni bani in proiecte nascute moarte. S-a terminat speranta. sa scoata Untila bocceluta si sa isi onoreze angajamentele. A mers la AMN sa ii ia pe lista pe vreo doi. Asta dupa ce a dat cu piciorul in Urechila. Au fost refuzati. PLDM-ul demult a pus cruce pe ei, desi Petrenco, dezamagit, fricos sa nu bage mina in rezervele sacre financiare, se gudura si prin articolul comentat pe linga Filat. Sint jalnici.

  Legat de PNL. Priviti dezbaterile excelente cu reprezentantii PNL. Anatol Vidrascu, un cunoscut editor, a fost la TV 7 ieri, a fost o dezbatere extraordinara. Alexandra Can, fost ministru al industriei si comertului, a fost la Chestiunea Zilei ieri, la Jurnal TV, apoi a fost la Vocea Basarabiei azi dimineata, a fost si la Publika TV, miine e din nou la Publika TV pe teme de industrie. Anatol Revenco, e medic, a fost la Publika si la posturi d eradio. Mihai Severovan, consilier municipal PNL a fost la posturi d eradio, dar, mai inainte, si la Jurnal TV de citeva ori – el acolo nu are interdictie, ca mine, care sint in lista neagra la Jurnal TV. Filipp Druta, jurist, reprezentantul la CEC, a fost la Vocea basarabiei. Iulie Deleu, avocat, va fi pe 26 noimebrie la Publika TV, tot pe teme de justitie. Roman Cociu, a fost la Vocea basarabiei, la Albasat si la Publika TV in probleme de administrare locala si privind conflictul transnistrean. Iuri-Apostol Andrei, fost deputat, primul presedinte al PNL, este mereu la posturile d eradio din zona bulgara si gagauza. Plus oamenii din teritoriu – Vinitinchi – Edinet, tampiza si Creanga la Cantemir si Cahul, Postolache la Balti, Morteanu la Falesti si multi, multi altii.

  Am scris suficient si sper sa deveniti profund. Acum sinteti superficial.

 23. @Cristian
  Nu-i măsura pe alții după propria statura.
  Mai bine spune-mi câte procente crezi ca va lua MAE 🙂

 24. Pt Bogdan

  Si eu cred ca MAE s-a vrut, cu venirea lui Untila un satelit al PLDM. Insa Untila a promis sa vina cu multe, peste 20 de raioane. A venit cu doar 3. Filat l-a debarcat. Urecheanu i-a spus lui Filat ca paraseste AIE daca il ia pe Untila. Filat s-a oprit, ca raminea fara fotoliu d epremier. Ii trebuia lui asta? Desigur ca nu. Si Untila a ramas kidanit. Acum va deveni cersetor. Filat ride. Iar Petrenco scrie impotriva mea sa ii placa lui Filat. Adica Untila si Petrenco, impreuna cu romanasii inutili, care nu se impaca foc sarmanii cu acel Bodrug incuiat, umbra lui Untila, isi cauta acum krisa. Succes in asta! petrenco, d efapt, a pierdut busola. Mai bine ar cauta-o uin unionism, decit in a-l servi continuu pe marele combinator Untila, care doigralsea i perehitril sebea. Traduceti-le, va rog, si romanilor de la MAE, care nu stiu rusa…

  Si o remarca pentru romanii valentini si valentine. Sint suparata pe voi pt ca nu sinteti corecti. Am vorbit cu voi ca oamenii, iar voi ati incercat s ama obstructionati pe toate caile. Nu v-a iesit. V-ati imaginat ca oamenii de la PNL se vind? Pe cine ati luat, sint o povara – nu e asa? Si v-ati convins ca din …. adica dinj Untila, nu faci lider de partid? V-ati convins. Acum duceti-va acasa, ca se termina banii.

 25. dna pavlicenco da cuvintu feminofob il gasiti in dex? :))
  si cu lista dvs magica cu oameni magici m-ati convins deplin am devenit foarte profund si mi-am dat seama ca nu meritati nicio atentie 😀
  si eu chiar cred ca Petrencu si MAE tremura noaptea si sa gindesc cum sa faca sa nu aflati ca ei nu au bani. Sunteti penibila, si penibila e putin spus.

 26. Pt Cristian, cu profund dezgust

  MAE e proiect ratat. Cititi raspunsul de mai jos, dat lui Radu. Da, e la a doua participare in alegeri? Dar e avorton. Fara ideologie, fara mesaj, fara directie, fara statut (la guvernare sau in Opozitie), fara locomotiva, fara carisma. Si cu alte „fara”.

  PNL are sedii in aproape toate raioanele si in microbuz, cind vorbiti d eel, probabil, porniti de la situatia cu MAE, nu? Veti vedea ce partid aveti cind nu veti avea bani. Noi l-am avut continuu.

  Increderea in persoana mea e de 16 la suta, conform sondajului Gallup, comandat de IRI.

  Privind ideile economice, sociale, politica externa, despre orice – citit pe blog platforma electorala. Stiu ca va e lene, faceti un efort, inainte de a scrie prostii.
  Am vazut congresul MAE, cu 2000 de oameni platiti s avina. Plaf in ochii PLDM< care nu va vede. De noi, nu va bateti capul, nu va vedem si nici nu vrem s ava vedem.

  "Sa fim frumosi si cind imbatrinim" este un cintec foarte frumos romanesc. Si asta facem.

  Niciodata nu am fost umila in spatele nimanui, spre deosebired e altii care au stat asa, santajabili, fiind mereu, in fata regimului comunist.

  Mai departe. Sigla PNL a propus-o cind s-a format partidul Anatol Taranu, cind nu se stia cine va fi presedinte. Si bine a propus. Acum e jinduita d emulti, dar sa aiba grija sa nu aibe infarct.

  Nu avem nevoie ca nimeni sa ne bage in seama. Inainte de a fi presedinte PNL, am fost la PNL, dupa ce ne-am format – nu. Pt ca am participat numai la alegerile locale din 2007, cind a fost la trei luni dupa formarea partidului, apoi abia acum, ca entitate politica. In rest nu am participat decit in comun cu MAE pe 5 aprilie si ne-am retras pe 29 iulie. Deci, neavind procente, nu ne-am bagat in sufletul nimanui. Si nu ne bagam. Ne vor gasi inainte de alegerile din Romania, cum s-a mai intimplat cu Dabija.

  Cunosc o gramada de national-liberali, dar nu deranjam pe nimeni. Ne-a trimis Crin Antonescu scrisoare de sprijin si i-am trimis scrisoare de multumire, la sediul PNL Bucuresti. Nu cerem primire in audienta.

  MAE, astfel nu e la inceput. La inceput e PNL care creste zilnic.

  Cintecul de lebada in politica e al lui Petrenco si Untila. Pa.

 27. Pentru dl Petrenco:

  Postez pe acest blog opinia mea, deoarece pe blogul dlui Petrenco nu a fost admis textul…

  Pentru dl Petrenco

  A.Can: Indraznesc si eu /cu permisiunea DVS/ sa-mi expun punctual opinia.

  A.Petrenco:
  „Se zice cum că liderul PNL „loveşte” în toţi. Chiar aşa să fie oare? Înainte, însă, de a răspunde la această întrebare, vreau să formulez o altă întrebare.”
  A.

  Can :Unde „se zice” D-le Petrenco, in „maxi-taxi”?

  Credeti ca la adresa DVS, a mea sau a altora „se zice” mai putine diverse opinii? Este normal ca persoanele publice sa fie supuse discutiilor cetatenilor. Insa nu prea este onorabil ca un politician sa foloseasca expresiile „se zice”, „cica”, „am auzit in maxi-taxi”…

  De ce sa va truditi Dvs. sa raspundeti la aceasta intrebare? Va intrebat cumva cineva si nu stiati ce sa raspundeti? Nu admiteti riscul ca puteti gresi, raspunzind in locul dnei Pavlicenco? De ce nu o intrebati pe dna Pavlicenco, pentru o mai buna claritate? Oricum, dnei a raspuns punctual la intrebarile DVS, care va framinta…..

  A.Petrenco: „Dar vreau să răspund la prima întrebare: în cine nu loveşte doamna lider al PNL?”

  A.Can: Din text am inteles ca o indreptatiti pe V.Pavlicenco, pentru criticile la adresa unor partide.

  A.Petrenco: „Aşadar, dl S.Mocanu luptă împotriva PDM în interesul PLDM, dna V.Pavlicenco luptă împotriva PLDM, PL şi MAE în interesul PDM.”

  A.Can: A declarat V.Pavlicenco ca lupta impotriva PLDM, PL si MAE sau in interesul PDM? Parlamentarii si guvernantii sunt alesi/numiti/ de popor pentru ca sa schmbe lucrurile spre bine in aceasta tara. Daca le reuseste ceva-foarte bine, daca gresesc-merita sa fie atentionati. Daca le vrem binele. Daca vrem sa calce prin boscheti – putem lauda la orice pas…

  A.Petrenco: „Dar vreau să răspund la prima întrebare: în cine nu loveşte doamna lider al PNL?

  Este atacat PCRM şi pe bună dreptate; nu insist, aici totul este clar. Este atacat PLDM, pentru că unii membri ai acestuia au traficat ilegal ţigări în proporţii incomensurabile, deci, pe bună dreptate. Este atacat PL, liderul căruia ba este, ba nu este unionist şi care se hrăneşte din palmele lui Lucinschi, şi pe bună dreptate. A fost lovit MAE, liderul acesteia şi subsemnatul, dar fără nici un motiv plauzibil.

  A.Can: Dle Petrenco, nu va suparati, dar stiti foarte bine ca nu ati respectat intelegerea negociata in campania electorala din 5 aprilie 2009, mai exact: dupa alegeri unim MAE si PNL, Petrenco-presedinte, denumirea noului partid unit – Partidul National Liberal European sau PNL, sau PNL-AE, si promovarea, in continuare, a mesajului unionist.

  Dupa alegeri, nu ati mai respectat intelegerea, sub pretextul rodajului abreviaturii MAE. Ar fi culmea sa spuneti ca nu a fost anume asa. Au mai existat si alte promisiuni si angajamente, pe care nu le-ati respectat si Dvs. stiti foarte bine. Astfel, nu a avut loc unirea partidelor noastre. PNL nu este Pavlicenco si Pavlicenco nu este PNL, ci liderul ales in mod democratic de catre membrii partidului. Va place sau nu va place, asta e. DVS sunteti pentru sau contra Unirii ? Daca DA, de ce nu ati cedat denumirea „MAE” de dragul interesului national si promovare a mesajului unionist? Daca NU- este clar de ce singur intrebati, singur raspundeti… Nu tine, dle Petrenco.

  A.Petrenco: „Cine rămâne nelovit? Corect: PDM cu Marian Lupu, Vladimir Plahotniuc şi Dumitru Diacov.”

  A.Can: Pai mai „loviti” si Dvs.! De ce asteptati ca o femeie-lider sa tot „loveasca” in toti, si liderii-barbati – nimic ?

  Nu puteti tolera femeile-lider, dle Petrenco, mai ales pe cele cu verticalitate.

  Sa ne auzim de bine si va doresc succes in alegerile parlamentare.

  Daca nu ne-am inteles destul de bine prima data, poate urmatoarea data ne vom intelege mai bine.

 28. Pt MARIA

  Pe badea Gheorghe si tanti Ilieana trebuie sa ii pregatim ca este viata buna si dupa colhozuri. Nu ne deranjeaza ca pensionarii inca nu inteleg ce inseamna Unire, vor intelege cind vor ajunge la fundul gropii. Se vede ca inca nu au ajuns. Nu le permite Filat. UNIREA este viabila! Romania va accepta – nu Basescu, ci altii. Ne sprijina pe noi PNL si PNTCD din Romania. Totul incepe de la vorbe…

 29. Boala se acutizeaza…. Cit e de complicat! Cum indrazneste acest Petrenco sa scrie impotriva dnei Pavlicenco sa ii placa lui Filat? Rusine!!!!

 30. Pt Ion Viscu

  In noi au lovit PCRM, candidatul independent Stepaniuc, PL si MAE. Care e urmatorul?

 31. Revista Catavencu din Romania are o expresie: „Avem o tara… Cum procedam?”. In cazul Rm, acum in ajun de alegeri, expresia asta suna a franghie in casa spanzuratului. Tare ma tem ca ati avut o tara si ati cam facut-o praf. Nu ca as fi mare fan al domnului Petrencu, cu aerul sau de profesor scos de la naftalina, care nu suporta sa fie contrazis de preopinenti ( pur si simplu le sterge potarile la cea mai mica ‘nepotrivire de caracter” ), care este in stare sa debiteze ore in sir platitudini adormitoare si care are legatura cu politica in aceeasi masura in care am eu legatura cu nemurirea.

 32. Astazi fiecare trebuie sa-si puna urmatoarea intrebare: daca vor mai exista romani intre Nistru si Prut or nu?
  Daca va continua in acelas ritm ca si din 1990 incoace, vom avea soarta romanilor intre Nistru si Bug.
  E o chestiune de supravetuire.
  Raul vine de la Rasarit care nu vrea sa cedeze acest pamant „strategic” pentru ei. Lichelele autohtone ale kgbistilor din Kremlin au impanzit acest teritoriu in toate structurile de stat, administrative, mass-media, cultura si cele politice.
  Trebuie sa ne unim in jurul Ideei de a Supravetui.

 33. PL-ist care votez PNL!

  Interesante lucruri afli de la oameni kind se emotioneaza, de fapt PL intodeauna lua in calcul mai mult PNL dekit MAE, totodata ii sustinea si totodata se temea ca nu cumva PNL sa se avinte. De fapt le era si le este mai mult frica de Pavlicenco V., pentru ca este o fire puternica si cu verticalitate, chiar daca kiteodata face abuz de duritate. Ce tine de MAE stiu ca nimeni nu doreste sa lege o colaborare, deoarece daca la fondare acesta era facut ca o miscare, un ong, nu ca partid, si era format din anumite personalitati, pai el demult a fost cumparat, aceste personalitati majoritatea au plecat si nu mai are maeul acele scopuri ca la inceput, acum 80-90% este format din tradatori si treucari, care stau pentru a suge bani cum tintarul suge singe, dar fara un viitor. Ei nu au „sterjini”, mai ales cu tradatorul si politistul Untila in frunte. As spune ca a murit inainte de a se naste acest partid ca partid. Urmeaza doar sa vedem kit vor mai baga stapinii, care au cumparat acest partid, dar cred ca nu sunt bukurosi ca au inceput acest proiect dubios. Unicul unionist este Petrenco A., dar se discrediteaza in fiecare zi fiind aci. I-as sugera sa plece cu demnitate, chiar daca ii va fi greu, pentru ca el a fost unul dintre principalii fondatori, dar, din pacate, trebuie sa constientizeze ca nu-l mai salvezi, deoarece Untila nu este lider.

 34. PL-ist care votez PNL!

  Inca un lukru, ar fi extraordinar daca Petrenco A. doar el sg. ar placa la PNL sau PL pentru a lupta pentru ideie si adevarul istoric.

  p/s: Am incercat sa intreb si dlui pe blog dar nu a permis intrebarea si as vrea sa o pun aici pentru ca sunt convins ca va citi comentariile:
  De ce se rusineaza de numele pe care il poarta adevarat: PETRENCO si il schimba in Petrencu??? Dar chiar si daca este o erata sovietica de ce pina la ziua de azi nu isi schimba buletinul deoarece personal am schimbat. Nu este bine ca sa iti fie rusine de ceea cine esti.

 35. Ne-banuite sunt caile tale, Doamne ! Intr-o noapte si peste o noapte si cu ajutorul lui Saakashvili, Moldova de Est va reveni negresit la maica ei iubita- Romania ! Acesta este un mesaj de SUS.

 36. PNL daca va intra in parlament nu va face alianta cu comunistii, nu-i asa ?
  Trebuie comunicat asta ca sa priceapa tot omul !

 37. marți, 23 noiembrie 2010Noi votam pe 28 sarbatorim pe 1, iar PCRM vor pleca pe front in Coreea de Nord!

  Teritoriile Romaniei si Moldovei in administratie unica
  Noi toti oameni normali, cetateni civili ca toti europenii , ne pregatim sa votam pentru viitorul neamului romanesc pe data de 28 noiembrie, iar pe data de 1 Decembrie sa ne bucuram de sarbatoarea tuturor romanilor.
  Comunistii au un program diferit ! Ei spera sa ajunga (cumva, nu se stie!!) la putere si sa indrepte urgent armata republicii Moldova spre ajutor Coreei de Nord !
  Pericolul re-venirii comunistilor la putere ne-ar duce fii nostri in Asia la razboi pentru apararea cauzei comunismului in lume ! Asadar, ATENTIE! Mergeti si votati cu democratii sa nu trimitem tinerii militari ai Moldovei la razboiul corean!
  Publicat de BAGIU OVIDIU ILIE la 10:05 0 comentarii
  SONDAJ INTENTII DE VOT DIASPORA.
  PLDM 28% [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
  PL 23%[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
  PCRM 18% [[[[[[[[[[[[[[[[[[
  PDM 9% [[[[[[[[[
  AMN 9% [[[[[[[[[
  PNL 9% [[[[[[[[[
  Nedecisi 4% [[[[
  Nu stiu 2% [[

 38. inca ceva in contradictie cu moldovenizmul promovat de Dodon sau Petrenco:

  paradoxal dar daca ar avea u nmanual de literatura „moldoveneasca” cine ar fi clasicii ? nu tot ce idin literatura romana ? si daca nu cine? si daca da atunci cine altii daca nu clasicii demonstreaza care este limba vorbita ? vorbesc de Eminescu, Creanga, Sadoveanu…

  daca nu sunteti de acord spunet citi poieti si scriitori macar sau dezvoltat si au promovat limba moldoveneasca !! fie ea pe atunci si in grafie kirilika

 39. unele „grupări obscure” vor utiliza numele şi simbolurile „Noii Drepte” pentru a provoca acţiuni violente în centrul capitalei. În acelaşi timp, asociaţia atenţionează că orice declaraţie sau comunicat care nu a fost publicat pe site-ul oficial al „Noii Drepte”, nu îi aparţine.

  http://antimedia.info/?p=892

 40. FRATILOR RUSOFONII IS BAT JOC DE NOI PE ACEST FORUM

  http://forums.frocus.net/index.php?showtopic=6794&view=findpost&p=73439

  SA NE APARAM DEMNITATEA!!!!!!!!!!!!

 41. Scrisoarea a VI

  …Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii *
  Toţi gebiştii, toţi bandiţii, comuniştii şi toţi hoţii
  Toţi acei numiţi “patricii” şi toţi lacomi de avere
  Toţi dorind să sugă singe prin seringile puterii
  Căci e clar, ca bună ziua, nu avem de mult elită
  Avem doar nomenclatură, într-o ţară ostenită
  Avem doar fluid ce curge, din partide în partide
  Masa asta nesătulă, plaga asta ce ne frige
  Pre-a făcuta-ţi neamul nostru de ruşine şi ocară …**
  Jumătate din Moldova a fugit de Voi din ţară
  Au rămas doară bătrînii si copiii ostatici
  Tineretul care tace sugrumat de poliţişti.
  Prea furata-ţi fără frică, fără grijă de nimic
  Aţi lăsat în urma Voastră peisaj cosmic, pustiit
  Şi acum aveţi nevoie iar, ca glasul să V-il dăm
  Să venim încet ca boii, tot pe Voi să Vă votăm?!
  Toată astă lupăraie care părul îşi schimbă des
  Iar se vrea instaurată în fotolii moi de şefi !…
  Toţi mancurţii, rusofonii, trădătorii şi mişeii
  Se visează peste noapte c-au ajuns la cîrma Ţării
  Voi acei hapsîni şi lacomi mai puneţi la îndoială
  Că odată şi odată Vă vom cere socoteală
  Că odată şi odată cineva o să Vă-ntrebe
  Că de unde-aveţi palate şi oficii şi hotele?
  Şi de unde-aveţi canale, radiouri şi ziare
  Pe cînd gloata- nu privelişti, nici de pîine astăzi n-are
  Voi ce inventaţi dosare şi le-nchideţi pentru bani
  Ce luaţi ultima suflare ca impozit din ţăran.
  Au, de ce în ţara Voastră sunt chiar şi miliardari
  Pe cînd Ţara mea produce doar sudoare de ţăran
  De ce-i încă sărăcie pîn-la sapa cea de lemn
  Pe pămîntul ce-i asemeni cu grădina din Edem
  Voi care aţi scos din Ţară avioane şi ţigări
  Voi ce de-aţi putea aţi vinde chiar şi stelele din cer
  Oare chiar Voi nu-nţelegeţi, şi chiar nu Vă este teamă
  Că va naşte Ţara asta un nou Ţepeş- Lăpuşneanu
  Oare nu Vă este teamă de a gloatelor furie
  Ce o ţineţi priponită cu-n lanţ dur de sărăcie
  Oare în trufia Voastră ne aveţi pe toţi de proşti
  Credeţi că furia gloatei e ceva delicios?

  Şi mai am o întrebare către cei din Alianţă
  Cum de-aţi omorît în oameni chiar şi visul la speranţă
  Şi de ce Voronin asăzi nu se află-n puşcărie…
  -Corb la corb nu scoate ochii- doar se-mpart din ciugulire
  Unde-s legile lustrării, unde-i deprivatizarea ?!
  Aţi promis cu-n an în urmă… Vă dăm marea, Vă dăm sarea
  Unde-s cele miliarde ce-au fost supte din popor,
  Sau V-aţi înfruptat din ele, undeva într-un ofşor ?!
  De ce moldovanul simplu jupuit şi pustiit
  Nu mai are ce să vîndă, decît propriul rinichi ?
  De ce gaşca comunista are vile şi păduri
  Pe cînd noi în ţara Voastră nu avem nici păr la fund ?
  De ce unele din posturi s-au vîndut cu milioane,
  Şi de ce judecătorii duc procesele cu anii ?
  Şi de ce nu-s investiţii, unde-s locuri noi de muncă,
  Şi de ce de Voi- bandiţii, noi fugim tocmai în tundră?
  De ce mafia conduce prin canale nevăzute
  Cu atîtea ministere, cu atîtea instituţii !?
  De ce nu aveţi curajul, să ne-o spuneţi drept în faţă ?!
  Cine-s ăştea… mafioţii, ce post ţin, şi ce reglează ?!…
  Dacă conturi, asta-i una, dacă statul, asta-i alta,
  Vrem să ştim- avem speranţă, sau lăsăm la naiba, baltă ?!
  Tot ce ne-au creat strămoşii, tot ce singuri am muncit
  Şi fugim în larga lume, doar cu ştreangul prins de gît.
  Şi de ce democraţia, pentru noi e vorbă goală
  Pentru Voi lingou de aur şi izvor de căptuială ?
  Şi de ce plătim prin vamă, pentru orice răsuflare,
  Şi de ce-s pete pe soare, ziua în amiaza mare ?!
  De ce vetrele străbune, zac în neagră pustiire,
  De ce voi aveţi palate, noi nici loc în cimitire ?!
  Şi de ce Moldova Voastră e cea mai săracă-n lume ?!
  Oare cine-i vinovatul, oare dinsul n-are nume ?!!!
  Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei, ***
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  *, **, *** – Scrisoarea III M. Eminescu

  21 noiembrie 2010 Chisinau

  Iurie Osoianu

 42. care demnitate? nu vedeti ca in RM totul se vinde,inclusiv si demnitatea. De unde s-o aiba cetateanul de rind ,daca ea lipseste si la acei ,care ne guverneaya Ce sa le spune-mi copiilor nostri ,ca suntem un popor fara viitor,ar fi prea dur cu toate ca intuiesc ,ca unii isi dau seama si singuri de aceasta. Nu demult un tinar de 17 ani mi-a spus ca este rusinos si nedemn sa te nasti intr-o familie de nimic , dar e si mai ,,leva” sa te nasti intr-o tara de nimic…
  Care-i concluzia ?

 43. Buna ziua sau ma rog cind ve-ti citi mesajul meu….Sint intru-totul deacurd cu dvs.Doamna Pavlicenco,in ceea ce priveste politica partidului dvs,eu fiin-d un roman casatorit in Moldova.Dar va-ti gindit vreodata la o alianta cu Ghimpu?!Asta stie eu,lozinca unde-s doi puterea creste…..si ca sa nu ramane-ti in anonimatul alegerilor,sint partide mult mai putrnice decit a dvs.Sau ma rog la orice fel de aliante,unainte de legeri…?Mult succes

 44. Pt giulian

  Cititi Scrisoarea catre membrii Partidului Liberal, si ca raspuns la ce m-ati intrebat. E primul articol acum plasat pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *