De aia nu trecem Puntea (spre Romania), ca se tot infratesc „liberalii” cu Dracu’

Asta e problema. Politicieni care vin pe valul national si democratic isi fac scop din a obtine transfer de imagine de la Tzarii rusi. Argumenul ca „iau transfer si de la demnitari romani” nu tine, cum nu tine ca „trebuie sa ne infratim cu Dracul, sa trecem Puntea”. Pai, daca nu s-a mai infratit si satrapul bolsevic moldovean mereu cu Diavolul rosu – si ce a obtinut?  Daca demnitate nu e, nimic nu e.

La cele spune de George Friedman, in postarea anterioara, intrebam: in eventualitatea destramarii UE, ce mai ramine din cel de-al doilea stat romanesc? Nu ar fi mai bine sa ramina incorporat, in mod firesc, in primul stat romanesc? Asa sint guvernantii nostri astazi, falsi liberali si falsi democrati, care vor sa mai stea la putere, pt ca se complac in fotolii de guvernanti ai unui stat creat de Stalin, in loc sa accepte ca viitorul e doar unul singur si trebuie depuse eforturi sincere si comune pentru a-l realiza. Trebuie sa fii orb sau pus rau pe planurile de a mai fura ce a ramas neprivatizat in statul asta, ca sa nu vezi acest viitor cert si unic.

Vedem, deci, ca si analistii externi confirma mesajul si optiunea noastra, de Unire cu Romania, ca unicele corecte. O confirma, indirect, si Filmul „Golgota Basarabiei”, pe care Partidul Liberal si-il vrea manifest electoral cind se teme sa spuna ca Unirea e singura noastra salvare de urgia comunista si imperiala rusa. (Nu va alertati – poza cu Ghimpu e plasata inca „prea corect!” – cunoasteti vorba romaneasca „o cazut ghetul om in cap”…)

Oamenii ne suna si ne spun ca PL-ului ii va fi greu fara PNL in viitorul Parlament. Si se va convinge doar peste putin timp de aceasta. In loc sa spuna, „Frati romani, votati pentru PL si PNL – unicele partide care apara valorile nationale si idealul de reintregire a neamului romanesc”, Mihai Ghimpu (cel care nu vorbea si nu s-a mai impacat cu fratele sau Gheorghe Ghimpu, cit acesta a fost in viata…), se foloseste azi din plin de imaginea-i, pt a se perpetua la Putere, unde uita de iesirea din CSI, de necesitatea intrarii in NATO, de retragerea armatei ruse, „dind vina” doar pe Tiraspol, uitind de obiectivul reintregirii neamului romanesc. De ce oare? Oare a uitat lumea ca cetatenia zero pentru rusi a fost promovata de gasca Lucinschi, Ghimpu si Hadirca? Oare nu vede lumea cine a stat pe 5 aprilie in spatele PL/PLDM, cine a stat pe 29 iulie in spatele PL/PLDM, cine azi – Lucinschi – a iesit la rampa deschisa pt PL si PLDM, unde e cocotat si fi’ su? Oare am uitat cine a restabilit Partidul Comunistilor in RM, in 1993? Corect – Lucinschi.O fi devenit P.L. – Petru Lucinschi roman si european?

Oare noi am uitat de cind a devenit Ghimpu „liberal”? Ii amintim – de cind noi, cei din PL-ul de dupa 2001, l-am unit in AMN pt doborirea comunistilor in 2005 (lucru nereusit si prin votul lui Filat din 4 aprilie). Atunci, un actual vicepresedinte al PNL i-a „facut un bine” si i-a sugerat lui Ghimpu sa ia denumirea. Numai ca a devenit Ghimpu din „reformator” in „liberal” cum sint eu fata mare cu o fiica mare cit mine… Cu batutul cu pumnul la sedinte de partid… Rusine pentru cei cocotati in functii pe dupa ghebul lui Chirtoaca, dupa principiul Vanika-Vstanika, iaca este, iaca nu-i, acum mare sef de stat si de ris… Ei lupta contra lui Voronin cind e in Opozitie… Eu am luptat contra lui Voronin (si mai am si acum un dosar la CEDO vs statul RM si R.Moldova), cind el era la putere, pe cal rosu, tocmai de aia acesti falsi liberali nu ne inghit – pe fundalul nostru, ei arata fara virilitate politica, ci doar ahtiati dupa populism, pentru a fi la treuca Puterii.

Noi, PNL, am cam tacut in aceasta campanie electorala, insa dupa ce Ghimpu a chemat oamenii sa uite de nr.1 si nr.13 din buletinul de vot, deschidem lupta contra liberalilor, nu doar contra Stingii antiromanesti! Pentru ca cei mai mari inamici ai Unirii sint liberalii falsi de pe dreapta. Ne-am suparat pentru ca Ghimpu ne-a pus pe acelasi cintar cu partidul verde corupt PLDM. Ghimpu uita ca societatea civila a gasit persoane nedemne pt Parlament pe lista PL si PLDM, si nu pe lista PNL!!! Noi nu vom uita ce a facut el acum…

Vladimir Filat iar i-a jurat credinta si dragoste lui Vladimir Putin. S-a intamplat azi, pe la pranz, la Sankt Petersburg

http://www.facebook.com/l/26f311G6Q4oUpBD_wKnIRkcAZkg;roncea.ro/2010/11/19/vladimir-filat-iar-i-a-jurat-credinta-si-dragoste-lui-vladimir-putin-s-a-intamplat-azi-la-sankt-petersburg-fotoinfo/

Premierul “moldovean” Vladimir Filat a avut o intrevedere tete-a-tete cu omologul sau rus, Vladimir Putin. Intalnirea a avut loc in cadrul summit-ului sefilor de Guverne din CSI, care se desfasoara la Sankt Petersburg, informeaza sursele deschise de la Chisinau.

Serviciul de Presa al Guvernului anunta ca Filat si Putin au discutat intregul spectru de probleme ce tin de relatiile bilaterale. Vladimir Putin a reiterat sprijinul Rusiei pentru Republica Moldova si disponibilitatea de a construi in continuare relatii bazate pe parteneriat strategic. Cei doi premieri au vorbit despre protectia sociala a cetatenilor moldoveni ce muncesc in Rusia, dar si despre cooperarea dintre agentii economici din cele doua tari, mentionand ca prin dialog pot fi identificate solutii pentru toate problemele ce apar. De asemenea, Vlad Filat s-a intalnit cu omologul sau ucrainean, Nikolai Azarov. Cei doi oficiali au discutat despre situatia de la frontiera din regiunea satului Palanca si au convenit sa stabileasca un format de negocieri pentru solutionarea problemelor ce au aparut.

La o intrevedere cu premierul kazah, Vlad Filat s-a referit la progresele in reglementarea problemei transnistrene inregistrate pe durata Presedintiei Kazahstanului in OSCE. Karim Masimov a reiterat deschiderea tarii sale pentru dezvoltarea relatiilor cu Republica Moldova si disponibilitatea de a contribui in continuarea la identificarea unei solutii pentru conflictul transnistrean.

Premierul Filat a fost insotit in Rusia de ministrul Finantelor, Veaceslav Negruta, viceministrul de Externe, Natalia Gherman (fiica lui Snegur, prezenta si la Trilaterala de la Bucuresti – de care-i place tovarasului CTP), si viceministrul Economiei, Octavian Calmac. Reuniunea sefilor de guverne a avut loc in incinta bibliotecii “Boris Eltin” din Sankt-Petersburg.

Lucrarile Summit-ului au demarat cu o sedinta in format restrans a sefilor de Guverne a statelor membre ale Comunitatii Statelor Independente. Ulterior, a avut loc sedinta Consiliului sefilor de guverne al CSI in format largit, cu participarea membrilor delegatiilor. In debutul sedintei, premierul Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a propus ca statele membre ale CSI sa semneze un Acord privind zona de comert liber a CSI. Documentul, care ar urma sa inlocuiasca Acordul semnat in anul 1994, ar putea fi gata de semnare pana la finele acestui an. De asemenea, premierul rus a reamintit despre initiativa Federatiei Ruse de a deschide centre expozitionale, care sa ajute la promovarea produselor din spatiul CSI. Vladimir Putin a precizat ca partea rusa este gata sa ofere in arenda centrele sale expozitionale pe o perioada de 50 de ani contra pretului simbolic de o rubla anual.

Loading Facebook Comments ...

71 Comments

Add a Comment
 1. Nimic nou pe lume. Politica de a fi cu fundul in doua luntri. Politica care este foarte nociva si aduce doar la stagnarea societatii.

 2. Vitalia,de ce nu-l intrebi pe Ghimpu,ce a facut cu partidul REFORMEI, CUMPARAT DE la vicele lui, Salaru. L-a pierdut pe un porc si un butoi de vin pariind in1998 in alegeri. Ar fi bine sa puna un pariu si la aceste alegeri, pe un magar si o mirtoaga si sa excluda din denumire L, sa ramina numai cu o P… Liberal nu-i trebue, totuna
  in doctrina liberala nu pricepe nici o p.la.

 3. Pt kosti

  Nu intreb, ca le stiu pe toate. Si PNL nu a aparut dupa Chirtoaca, ci inainte. Pe 2 februarie 2007, iar Chirtoaca a fost ales in primavara lui 2007. Ghimpu a ramas un badaran necioplit, cum a fost mereu, nu l-au saturat nici functiile care il depasesc. Nu ma supara afirmatiile unei fiinte nizkovo poliota, ma supara minciunile si egoismul, pe care Ghimpu le pune in prim-plan, in loc sa vada interesul national. „Polzucim ne dano leteti” – asta e mesajul unor colegi din PNL pentru gasca PL, condusa de un voronin liberal, care nici unionist nu e, liberal nu e, iar din CSI iese si in NATO intra cind e in campanie electorala.

 4. PL este un partid prorus. Nu e spus tare. Este rezultatl actiunilor sale in ultimul an. Mai popular parafrazand: A iesit rahatul la suprafata. Este unul dintre proiectele KGB-ului inca din anii 90. Baza fiind pusa in Frontul Popular. De altfel, ca si toate celelalte FP din URSS. Membrii FP din Lithuania Sajudis au declarat acest lucru prin Mea Culpa. Lucrul care trebuie sa-l faca si Rosca in compania lui Selaru, Ghimpu si altii.

 5. pt dna Pavlicenco
  De cand dl Cristian Tudor Popescu a devenit tovaras? El, care e un om vertebral, cum rar gasesti, si un vechi si adevarat anticomunist

 6. Nu-mi place deloc lupta asta dintre liberali. Fara indoiala, are si dl Ghimpu o buna parte din vina.

 7. Pt VladV

  Nu am inteles intrebarea.

 8. Cei care vor sari cu argumentele gen Piatra, anticomunist, decrete. Calmati-va. Totul este un paravan. Permis de jocul cekistilor de la Kremlin. Regele e gol. Acest parvenit din Colonita cu ortacii sai corupti trebuiesc aruncati la cosul de gunoi pe 28 noiembrie.

 9. Partidele politice sunt oglinda societatii….cam asa se spune…vad ca de multe ori se afirma ca un partid sau altul pot educa societatea,eu cred ca e o premisa gresita,societatea se poate vindeca doar singura cu conditia sa i se acorde libertatea de a se informa…PL-ul nu marseaza deschis pentru unire sau pentru iesire din CSI sau pentru intrare in NATO de teama de a nu scadea dramatic in sondaje,nu risca…PNL-ul risca si poate ca nu va prinde acum cu pro-unionismul insa s-ar putea ca pe viitor treaba sa stea altfel,cand PL-ul va vorbi de unionism,NATO si CSI,PNL-ul va fi deja pe acest segment si deci va avea un avantaj…in perioada urmatoare spectrul politic ar trebui sa se mai cristalizeze,sa ai 20 de partide inscrise in campania electorala e prea mult,asa era in Romania anilor 1990,probabil ca pe viitor partidele liberale vor incerca sa se uneasca asa ca e mai intelept ca sa existe o minima dorinta de a colabora si nu cred ca e indicat,nici din partea PL si nici din partea PNL sa declanseze acum un razboi intre ele…PLDM-ul am inteles ca se revendica a fi popular deci nu are nici o legatura cu familia liberala deci n-aveti de ce sa protejati acest partid insa liberalii ar trebui sa fie mai reticenti in a se ataca intre ei,nu se stie ce va fi in viitor si cum va evolua miscarea liberala…

 10. La drept vorbind, kostimocanroshcatule, cam toate partidele ar trebui să-şi facă circumcizie, după care vor rămâne – mişcarea mafie, partidul LiberDeMinte, partidul Coţcarilor etc.

 11. oare nu masoneria e Dracu? Mergeti pe la cluburi intelectuale?!

 12. @VladV – iertată să fie copipasta!

 13. Hotul striga „hotii”.

 14. Pt 1

  Nu mergem. Facem parte din Districtul Rotary Romania-Republica-Moldova 2241, spre deosebire de unii liberali tineri cu gheb in spate, intrati, din cite ni se spune, in Loja Masonilor prin SUA. Dar e dreptul lor.

  Dracu’ e ocupantul rus. Asta pt osobo odarioniie tupie, nu pt dumneata.

 15. Pt VladV

  Nici mie nu-mi place, dar sintem atacati.

 16. trebuie sa ma autocenzurez serios.
  trecem peste scarbosenia articolului si barfele de doi bani, dar, stimata doamna:

  „Partidele şi numărul candidaţilor monitorizaţi pentru fiecare partid a fost stabilit în funcţie de şansele
  acestora de a accede în Parlament (conform ultimelor sondaje de opinie şi rezultatelor ultimelor alegeri parlamentare), în ordine descrescătoare şi cu o anumită marjă de eroare. Au fost monitorizaţi şi candidaţii din listele partidelor care au ocupat anterior funcţii publice importante. ” http://www.moldovacurata.md/sys/files/19.pdf (spre deosebire de d-voastra, doamna doctor in filologie, eu dau si sursele citatelor). De fapt si monitorizarea asta a fost facuta de niste persoane care nu prea stiu cu ce se mananca asa ceva, nu au fost in stare sa spuna care e nr de candidati monitorizat de la fiecare partid etc. Si psd-ul e la fel de curat ca si d-voastra. Aveti intr-adevar cu ce va lauda. Nu va bateti capul sa-mi raspundeti, stiu ca va fi ceva de genul celorlalte raspunsuri pe care ati binevoit sa mi le dati si care s-ar putea traduce: „nu spui cum vreau eu, esti tampita”. Oricum, felicitari pentru modul in care reusiti sa pastrati pe fata masca onorabilitatii la emisiuni.

 17. to:diana

  „Oricum, felicitari pentru modul in care reusiti sa pastrati pe fata masca onorabilitatii la emisiuni.”

  Eu cred ca Pavlicenco nu se bîlbîe la emisiuni din doua motive foarte clare:
  1. Este bine informata, stie ce vorbeste, vorbeste mai repede de cum altii citesc.

  2. Nu vorbeste diferit asupra unui subiect, vorbeste cum crede si in ce crede.

  Saracii concurenti electorali, nu pot fi ca ea de versata si ar dori ca d-ei sa dispara de pe arena politica, dar „nu mor caii cînd vor cîinii” .

  Ce sa mai spun, ea este ca o carte deschisa, ceilalti vor sa nu piarda nici alegatorul indragostit de moscalia si nici pe cel de neam romanesc. Astfel mai rar se intimpla.
  Oricum, Pavlicenco a readus din nou mesajul Unionist prin mare efort si forta.

  Va plac liderii partidelor de guvernamint ? Nu va cruciti de lasitatea si setea lor de a fi la putere cu orice pret?

  De chit sa chistigi cu un prost, mai bine pierzi cu un destept……

 18. p-tru zombie diana
  articolul pe care tu il definesti „scarbosenie si barfe de doi bani” contine 6 alineate. Contrargumenteaza barem unul.
  In schimb ceia ce ai scris tu este absolut un delir.

 19. Tragedia acestui petec de pamant este in faptul ca e populat in marea parte de zombies-sovieticus. Poti sa-i manipulezi si sa faci ce vrei cu ei. Hotii si excrocii ajung la putere si fura ca in codru. Si acesti zombies continua sa-i voteze.
  E suficient sa te declari anticeva, un Kotovski si imediat ai un grup de sustinatori care te ajuta sa ajungi la putere.

 20. Doamne,
  daca ar fi sa am putere sa schimb legile in RM, as face asa ca toti liderii partidelor sa poata intra in Parlament, unde, deci, sa poata toti sa se expuna si discuta. S-ar parea ca nu este logic si tutusi, asa cum este, cand exista iar riscul real de a nu trece pragul?

  Nici intr-un caz nu vreau ca votul meu sa ajunga la pcrm, iata cauza de ce sunt la rascruce. Si, cred, ca multi sunt ca mine.

  totusi, mai avem timp sa ne gandim. Va doresc tuturor Pace in suflet, caci avem o SAPTAMANA inainte foarte interesanta.

  Deci, sa ne gandim toti BINE, si sa iasim la VOT!

 21. В путинo-медведевской России Лев Толстой сидел бы на нарах как экстремист

  По сообщению Франс-пресс из Москвы, власти нынешней России полностью проигнорировали 100-летие со дня смерти Льва Толстого 20 ноября 2010 года. Не было ни передач по ТВ, ни ретроспективных выставок в музеях.

  — Он был бы недоволен, если бы увидел нынешнюю Россию. Он любил правду, а в России сейчас время лжи и ханжества, – засвидетельствовал корреспонденту Франс-пресс правнук Льва Толстого, Владимир Толстой, директор музея Ясная Поляна.

  Со своей стороны корреспондент Франс-пресс сообщил:

  «Толстого считают тяжелой морализаторской фигурой, которому в нынешней России, скорее всего, поставили бы клеймо экстремиста.

  — Сегодня он такое же нежелательное лицо, каким был 100 лет назад. Если бы власти отмечали его юбилей, люди бы вспомнили о России за прошедшие 100 лет, а этого никто не хочет.

  Его мысли о материальном богатстве кажутся абсурдными в современной России, в которой сейчас период стяжательского капитализма. Параллели между временем смерти Толстого и нынешним днем ужасают, начиная с того факта, что революционная ситуация возникает, когда имеются сверхбогачи и масса бедняков.

  А тем временем катящийся с горы снежный ком набирает силу. Те социальные несправедливости, которые критиковал Толстой, снова выступили на первый план.

  Трагично, что в России повторяется та же история, что Россия завязла в порочном круге, – засвидетельствовал Франс-пресс Павел Басинский, автор книги «Бегство с небес» о последних днях Толстого.

  — Со времени смерти Толстого насилие и отчуждение в русском обществе только усилились. По улицам городов шествуют вооруженные дубинками полицейские. Еще 20 лет назад такое было просто невозможно вообразить, — говорит Абдусалам Гусейнов, директор института философии РАН.

  «Кремль хранит ледяное молчание о годовщине», поражается английский журналист и продолжает: «Директор фильма с участием русских актеров заявил по «Эху Москвы», что дистрибьюторы отказываются брать картину в прокат. «Я этого не понимаю», указал директор.

  Эндру Осборг отмечает, что даже такие далекие страны, как Куба и Мексика уже организовали фестивали, посвященные творчеству писателя, а в Германии и США публикуются произведения Толстого в новых переводах.

  «Дэйм Хелен Миррен и Кристофер Пламмер были номинированы на Оскар за их главную роль в англоязычном фильме «Последняя станция» (The Last Station), в котором рассказывается о двух последних годах жизни Толстого. В прошлом месяце фильм вышел на экраны Британии», передает Эндру Осборн в своем репортаже из Москвы.

  Напомним, что в конце января 2010 года стало известно, что решением суда в Ростовской области от 11 сентября 2009 года писатель Толстой Лев Николаевич, мужчина 1828 г. рождения, русский, женатый, место прописки: Ясная Поляна Щекинского р-на Тульской обл., был признан экстремистом в ходе одного антиэкстремистского процесса в Таганроге.

  В интернете выложено заключение экспертизы, которая засвидетельствовала об экстремистский характер мировоззрения Льва Толстого, возбуждавшего религиозную вражду и/или ненависть по признакам статьи 282 УК РФ, в частности, в следующем высказывании писателя:

  «Я убедился, что учение [русской православной] церкви есть теоретически коварная и вредная ложь, практически же собрание самых грубых суеверий и колдовства, скрывающее совершенно весь смысл христианского учения».

  Суд постановил, что данное высказывание Льва Толстого формирует негативное отношение к русской православной церкви (РПЦ), и на этом основании статья, содержащая данное высказывание, была признана одним из экстремистских материалов».

  Отметим, что Толстой является не просто экстремистом, а экстремистом-рецедивистом.

  В 1901 году Толстой Лев Николаевич, мужчина 1828 г. рождения, русский, женатый, место прописки: Ясная Поляна Щекинского р-на Тульской обл., уже был официально осужден за крамольные мысли в отношении РПЦ, отлучен от церкви и предан анафеме.

  Кроме того, царские, а затем большевистские и нынешние демократические власти России до сих пор тщательно скрывает факт принятия Львом Толстым на закате своей жизни Ислама.

  В постановлении русского церковного суда от 20 февраля 1901 года говорится:
  «В своих сочинениях и письмах, во множестве рассеиваемых им и его учениками по всему свету, в особенности же в пределах дорогого Отечества нашего, он проповедует, с ревностью фанатика, ниспровержение всех догматов православной Церкви и самой сущности веры христианской; отвергает личного живаго Бога, во Святой Троице славимого, Создателя и Промыслителя вселенной, отрицает Господа Иисуса Христа — Богочеловека, Искупителя и Спасителя мира, пострадавшего нас ради человеков и нашего ради спасения и воскресшего из мертвых, отрицает бессеменное зачатие по человечеству Христа Господа и девство до рождества и по рождестве Пречистой Богородицы Приснодевы Марии, не признает загробной жизни и мздовоздаяния, отвергает все таинства Церкви и благодатное в них действие Святаго Духа и, ругаясь над самыми священными предметами веры православного народа, не содрогнулся подвергнуть глумлению величайшее из таинств, святую Евхаристию.

  Все сие проповедует граф Толстой непрерывно, словом и писанием, к соблазну и ужасу всего православного мира, и тем неприкровенно, но явно пред всеми».

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЭКСПЕРТОВ по комиссионной комплексной судебной экспертизе по гражданскому делу № 3–35/08 по заявлению Прокурора Ростовской области, легшее в основу решения русского областного суда от 11 сентября 2010 года, можно прочитать по линку на этой ссылке.

  Лев Толстой был признан в России по суду экстремистом уже в третий раз. 18 марта 2010 года в Кировском суде г. Екатеринбурга на одном из многочисленных антиэкстремистских процессов, которые сейчас происходят по всей России, эксперт по экстремизму Павел Суслонов веско засвидетельствовал:

  «В листовках Льва Толстого «Предисловие к «Солдатской памятке» и «Офицерской памятке», направленных к солдатам, фельдфебелям и офицерскому составу, содержатся прямые призывы к разжиганию межрелигиозной розни, направленные против православной церкви».

 22. Discutii sterile. Unica noastra cale- spre Romania Mare !
  Restul e agentura KGB.

 23. FIINDCA ACUM CIRCUL NU LUCREAZA,
  va propun sa cititi ca sa va relaxati spre folos si intelepciune
  Лев Толстой как зеркало русского экстремизма

  „Всякий мыслящий человек нашего времени
  не может не видеть, что из того тяжелого
  и угрожающего положения, в котором мы
  находимся, есть только два выхода:
  первый, хотя и очень трудный — кровавая
  революция, второй — признание правительствами
  их обязанности не идти против закона прогресса,
  не отстаивать старого, или, как у нас,
  возвращаться к древнему, — поняв направление
  пути, по которому движется и человечество,
  вести по нем свои народы.” Л.Н.Толстой (1902 год)

  ( Перефразируя изречение из дембельского альбома: «Кто был в суде, тот в цирке не смеется».)

  17 и 18 марта 2010 г. в Кировском районном суде г.Екатеринбурга состоялись очередные судебные заседания о признании печатных материалов экстремистскими.
  Прокуратура Кировского района г.Екатеринбурга подала в Кировский районный суд г.Екатеринбурга представление о признании экстремистскими материалов:
  1) листовки «Верь себе, а не власти»,
  2) статей «Спасайся кто может», «Честь и совесть нации?», рубрику «Кризис», размещенных в газете «Друг народа» за ноябрь 2008 г.,
  3) листовки «Обращение к милиции», за подписью Эдуарда Лимонова и Захара Прилепина.

  Эти материалы были изъяты работниками центра «Э» ещё 31 января 2009 г. у Юрия Баска, Владислава Стрелковского и Александра Лосицкого в Екатеринбурге при незаконном задержании…
  Процесс этот тянется с сентября 2009 г. …Эксперт Плотникова сделала выводы:

  «1. В информационных материалах «Верь в себя, а не власти», «Обращение к милиции», статьи «Спасайся кто может», «Честь и совесть нации?», рубрика «Кризис», размещенные в газете «Друг народа» (выпуск – ноябрь 2008 г.) содержатся высказывания в форме призывов к народным восстаниям, направленным на противодействие правительству и президенту. Рассмотренные информационные материалы содержат высказывания, утверждающие противоположность и несовместимость интересов власти и интересов народа. Квалификация высказываний как возбуждающих социальную рознь не относится к компетенции лингвиста.

  2. В исследуемых текстах содержится обоснование и оправдание необходимости народных восстаний, студенческих волнений, направленных против правительства и президента, а также обоснование таких действий, как срочное аннулирование вкладов и скупка продуктов. Прямые призывы к народным восстаниям и студенческим волнениям, направленные на возбуждение национальной, социальной, расовой, религиозной розни, в исследуемых текстах отсутствуют.»

  17 марта 2010 г. в Кировском районном суде была заслушана эксперт Плотникова. В ходе допроса выяснилось, что выводы в её экспертизе сделаны не по каждому исследуемому материалу в отдельности, а по всем текстам общим чохом. При этом содержательная часть экспертизы не соответствует выводам. Так что судье пришлось задавать уточняющие вопросы по каждому материалу в отдельности. На вопрос судьи, почему была проведена только лингвистическая, а не психолого-лингвистическая экспертиза (как написано в определении суда), эксперт Плотникова сослалась на распоряжение своего начальника.

  Также в ходе судебного заседания 17 марта 2010 г. в качестве специалиста был допрошен Павел Суслонов, хотя не филологом, ни психологом он не является. Тут господин Суслонов выдал такие перлы, что нужно цитировать их дословно. Вот некоторые выдержки из его выступления в суде (расшифровка диктофонной записи):

  «На мой взгляд, самый опасный текст из исследуемых – это, конечно же, листовка «Обращение к милиции». У читателей этой листовки создается ощущение, что власть неизбежно будет использовать милицию в противоправных целях, отдавая ей преступные приказы. Хотя никаких оснований логических для этого пока что я не усматриваю. Вы справедливо сказали, что народ действительно может восстать против тирании, но надо чтоб была эта тирания. Я тиранию у нас в стране не усматриваю… Сотрудники милиции деморализуются, то есть лишаются должной дисциплины, должного морального духа, который им необходим для выполнения своих общественно важных функций. А это, в свою очередь создает опасность для прав, свобод и законных интересов граждан, если их сотрудники милиции должным образом не могут защитить, в том числе от массовых беспорядков, которыми сопровождаются любые революции… Напомню присутствующим, что реминисценция – это некая отсылка к некой ранее им известной ситуации. То есть Эдуард Лимонов, как талантливый литератор, безусловно, знает об аналогичной листовке, написанной больше чем сто лет назад. Я ее показываю: Лев Толстой «Предисловие к «Солдатской памятке» и «Офицерской памятке». Эта листовка направлена к солдатам, фельдфебелям и офицерскому составу. По правде говоря, Толстой здесь использует гораздо более жёсткую лексику, в этой листовке, хотя мы сейчас её и не рассматриваем на предмет наличия в ней признаков экстремизма. Здесь содержатся прямые призывы к разжиганию межрелигиозной розни, направленные против православной церкви. Но это к делу сейчас не относится, это я в качестве примера. Вот это приём реминисценции и приём аллюзии. То есть реминисценция – это отсылка к некой уже известной ранее имевшей место ситуации, то есть революционной ситуации. А аллюзия – это однозначный прямой намёк на какой-то конкретный исторический факт. Вот, в частности, на такую листовку. То есть здесь Эдуард Лимонов ничего нового в принципе не придумал, написав такую листовку…».

  Бедный Лев Толстой, его произведения тоже могут попасть в федеральный список экстремистских материалов! Особенно, если экспертизу будут проводить эксперты типа Суслонова или Плотниковой. И запылают костры из книг великого русского классика…

  Далее судья Ишенин зачитал выдержку из «лингвистического исследования» Суслонова: «В листовке «Верь себе, а не власти», в материалах газеты «Друг народа» (статья «Спасайся кто может!», рубрика «Кризис») содержатся призывы готовиться к худшим временам, запасать продукты питания и товары первой необходимости. Таким образом, создается депрессивное ощущение безысходности, что ведет к возбуждению социальной вражды между различными группами населения и индивидами». И затем состоялся забавный разговор.

  Судья: «А может, нет? А может, всем запастись и делиться?»

  Суслонов: «Дело в том, что когда еды мало, то человек по своей природе начинает борьбу за выживание, конкуренцию, вражду со своим ближним».

  Судья: «В принципе, ведь не говорится, что продукты кончатся как таковые».

  Суслонов: «Говорится о том, что их становится всё меньше и меньше. Времена всё тяжелее и тяжелее. Хотя я бы так не сказал» (Дружный смех в зале судебного заседания).

  Суслонов: «От голода ещё никто не умер».

  Судья: «Нет. Были случаи».

  Адвокат Роман Качанов: «… Создается депрессивное ощущение безысходности, что ведёт к возбуждению социальной вражды между различными группами населения и индивидами…» Почему, всё-таки? И между какими группами населения и индивидами? Почему социальной вражды? А может, национальной, к примеру? Может, вообще ни к какой вражде не ведёт?»

  Судья: «Может, наоборот, к единению на почве голода?»

  Суслонов: «Ну, насчёт национальной вражды здесь я ничего не могу сказать, поскольку никаких соответствующих фраз, речевых оборотов не приведено. Насчёт социальной вражды, поскольку голодный человек… В нём пробуждаются худшие животные инстинкты, и он начинает бороться за выживание».

  Адвокат Качанов: «И он начинает есть своих ближних?»

  Суслонов: «Кто-то да».

  Адвокат Качанов: «Ой…»

  Судья: «А что, Вас это насторожило?»

  Адвокат Качанов: «Ну очень насторожило. Я думаю, меня начнут есть первым».

  Суслонов: «Один из национал-большевистских лозунгов – «Ешь богатых!»

  Адвокат Качанов: «Я не отношусь к богатым»

  Такой вот Суслонов «по своей природе» социальный дарвинист и пессимист. Перефразируя изречение из дембельского альбома: «Кто был в суде, тот в цирке не смеется».

  В итоге 18 марта 2010 г. суд принял определение о проведении третьей (!) по счёту экспертизы всё тем же ГУ «Уральский региональный центр судебных экспертиз», в связи с тем, что уже проведённая вторая экспертиза не отвечает принципу полноты, так как фактически проведена лишь лингвистическая экспертиза, а не психолого-лингвистическая экспертиза. Производству по делу приостановлено до окончания экспертизы.

  Ну и напоследок приведу список представителей органов, отдаленно напоминающих правоохранительные, затеявших этот «антиэкстремистский» процесс и «пахавших» на нём (страна должна знать своих героев!)…
  (…)
  Если кто-то охарактеризует их как граждан с дипломами о высшем юридическом образовании, уклоняющихся от общественно полезной деятельности, не будет ли это воспринято ими как возбуждение социальной розни к социальной группе «менты и прокуроры Российской Федерации»?

 24. eu nu inteleg un lucru … . am si eu o mica curiozitate … . . .

  CUM DE CLASA POLITICA EST-MOLDOVENEASCA, ASA IN GENERAL, TOATA, TOT VORBESTE DE REUNIFICAREA REP. MOLDOVA ADICA UNIREA CU TRANSNISTRIA ???

  DE CE NU VORBESC SI UNIREA CU BUCEAGUL, CU NORDUL BASARABIEI ???

  Adica nu inteleg… oare astia care se dau mari PATRIOTI si MOLDOVENI de ce nu incearca sa „reunifice” tara asa cum Rep.Moldova a fost absorbita de URSS cu forta ???

  O gramada de politicieni si zeci de urmasi votanti, tot sustin sus si tare „reunificarea” „tarii” tot privind mereu spre Tiraspol !
  Si cum Tiraspol = Moscova, practic „reunificarea” Rep.Moldova cu Transnistria inseamna readucerea MD la sanul RUsiei.

  Oricine este cu mintea clara stie ca Rep.Moldova NU ESTE INDEPENDENTA si nu poate fi singura INDEPENDENTA.

  Toata chestia cu Transnsitria a fost pusa la punct dinainte si gandita pentru secole intregi de NKVD si KGB, ca sa tina in sah pentru totdeauna Moldova de Est !
  Este atat de evident, incat ma mir cum multi est-moldoveni sunt ca insectele atrase de lumina, fara sa isi mai foloseasca creierul.

  Oricum acum la aceste alegeri se va afla daca Rep.Moldova va merge spre Vest sau va ramane in Est
  (daaaa … . Rep.Moldova actualmente participa la CSI in timp ce alte tari se adunau la NATO, si Rep.Moldova azi este o tara asiatica de facto, sora cu Kirgistan, Uzbekistan, etc)

  Daca PUMD a lui Valeriu Passat (care isi doreste amnistie generala – sa scoata toti puscariasii din puscarii !!!!!!!!!! acest CRIMINAL sef al SIS care aresta tinerii care postau pe Unimedia, acest CRIMINAL care confisca calculatoare ale tinerilor), care isi doreste unirea Rep.Moldova cu Rusia va avea un procent mai mare decat PNL care isi doreste unirea Rep.Moldova cu Romania, atunci inseamna ca Rep.Moldova este la cel putin 10 de ani distanta de orice tentativa de a reveni in Europa si a adera la UE.

 25. Pt Diana

  Cautati corupti in primii 15 de pe lista PNL. Pe lista PNL sint oameni care tin la valorile nationale, la aspiratiile romanesti, nu la treuca publica si la Putere fara principii. Nu credeti ca ii ofensati pe acesti si pe alti oameni cind scrieti aiureli izvorite din invidie pe blogul meu? Credeti ca toti acestia, care stau in echipa noastra, astazi condusa de mine, sint niste prosti, si nu sint oameni onorabili? De ce Ghimpu a stat atita vreme cu stampila Partidului Reformei in buzunar fara cohorta aparuta acum, cind au simtit posibilitatea prostirii oamenilor cu tinarul Chirtoaca, cel care nici tinar, nici liberal nu e? Pt ca nu se deosebeste prin nimic de comunisti la capitolul respectarii legii in cazul concurentilor electorali. Noi nu putem plasa nici un fel de publicitate in Chisinau din cauza ca maria sa Ghebosul nu vrea. Sa vedem cum va mai deveni Primar. Si il mai avem in echipa si pe consilierul municipal Severovan, fost Primar al Chisinaului, care acum nu a candidat, dar e alaturi de noi si si-a mincat sufletul cu nistori grozavi si dorini chirtoci democrati numai in vorbe la capitolul concurenta loiala. „Hapugi” de orice, nu alta.

  1.Pavlicenco Vitalia, ex-deputat, Chisinau
  2.Revenco Anatolie, medic privat, Chisinau
  3.Can Alexandra – ex-ministru al industriei si comertului in Guv.Sturza, dir.”Artima”, Chisinau
  4.Iuri-Andrei Apostol, ex-deputat, primul presedinte PNL, Chisinau
  5.Tampiza Nina, profesoara de franceza, Cahul
  6.Vidrascu Anatol, director „Litera”
  7.Cascaval Ion, pensionar MAI,Telenesti
  8.Curtasov Tatiana, economist, Soroca
  9.Creanga Mihai, om de afaceri, Cantemir
  10.Deleu Iulia, avocat, Chisinau
  11.Rusu Mircea, om de afaceri, ex-presedinte al PNL, Chisinau
  12.Biriuc Larisa, femeie de afaceri, Chisinau
  13.Arsenii Feodor, om de cultura, Orhei
  14.Cultuclu Mariana, pensionara, ex-presedinte al Miscarii Unioniste, Orhei
  15. Morteanu Mihai, om de afaceri, Falesti

 26. Valenta spune:
  22 November 2010, la 07:07

  Valenta, dvs nu stiti ca a fost modificat codul electoral ?

  Mandatele/ acumulate de partidele care nu au trecut pragul/ se redistribuie in felul urmator :

  Sa admitem ca au trecut pragul electoral 5 partide cu urmatoarele voturi acumulate:

  PNL – 33%

  PD – 4,1%
  PL – 30%

  PLDM -6%

  MAE – 4 %

  Astfel, partidele care au trecut pragul au au acumulat aproximativ 77 de mandate.
  Restul 24 de mandate se impart in felul urmator:
  24 : 5 = primele 4 partide/ PNL, PD, PL, PLDM/, care au acumulat voturi mai multe vor obtine chite 5 mandate,

  MAE, care au obtinut mai putine voturi – 4 mandate.

  Adica se distribuie chite un vot la fiecare partid, apoi inca chite un vot, inca chite un vot si asa pina la urma .
  In functie de chite partide au trecut pragul si chite mandate se redistribuie, la unu sau 2-3 partide le va reveni cu un vot mai putin de chit partidelor, care au obtinut mai multe voturi, din cele care au trecut pragul.

  Asa ca argumentul sa nu dau votul, sa nu pierd votul s.a.m.d. nu tine de aceasta data……..

 27. pentru simpatizant

  Sa dea dumnezeu sa se intimple anume asa cum scrii tu, simpatizantule….

  Cred ca esti Unionost si prognoza este un Vis ! Sa dea Domnul !

  Interesant, daca s-ar intimpla asa, ce aliamte vor fi facute, cine cu cine ?

  Oare PL-ul va calca orgoliul lor, vor face alianta cu PNL-ul, pe care il tot vrea sa-l arunce la groapa ?

  Ei intradevar atentioneaza sa nu cumva sa greseasca cineva sa voteze PNL.
  De ce oare ? Chiar sunt antiunionisti ? Oare nu cred ca aceasta este unica salvare ?

  Oricum, foarte multa lume se teme sa spuna in glas ca vor vota pentru UNIRE din respect si pentru incurajarea rlrctoratului sa nu se teama. Mi-au spus unii de la PLDM ca vor vota PNL.

  Lasa un comentariu

 28. Simpatizant, sincer, nu am stiut, imi scapa si mie unele lucruri, fiind axata pe alte interese.
  MULTUMESC din toata inima pentru raspuns! Doamne, Ajuta-ne!

 29. Si totusi, ca SA FIU sincera pana la capat: Nu-mi place ca dna Pavlicenco a plasat fotografia dlui Ghimpu cu capul in jos! VA SPUN: Nu desconsiderarea oamenilor de buna credinta va ajuta PNL, ba chiar considerarea lor i-ar da o greutate mai mare.

 30. Cre ca totusi acest articol a luat-o rau de tot pe aratura. Renunt a mai credita pe Vitalia si PNL care nu intelege care este dusmanul si ca totusi razboiul politic trebuie sa aiba niste limite, pentru oamenii cu caracter bineinteles…

 31. Dna Pavlicenco, unde ma rog d-voastra acuz pe vreunul din oamenii de pe lista d-voastra ca ar fi corupt etc? Am scris doar ca e o prostie sa va laudati cu un raport de monitorizare care nu spune nimic, si nu spune nimic pentru ca a fost prost facut. Dupa cum ati observat numai actualele partide parlamentare apar cu oameni in raport. De unde sa stiu eu cati oameni au fost monitorizati de la d-voastra? Iar la modul in care s-au adus argumentele includerii pe lista neagra cam oricine putea fi acolo. De exemplu dl Severovan a fost acuzat de Cernei (mai voalat sau mai putin voalat) in mai multe randuri de coruptie in cazul uzinei de ardere a deseurilor. Aceasta acuza, intemeiata sau nu, era de ajuns – dupa criteriile celor care au facut „monitorizarea” sa-l faca pe dl Severovan sa ajunga pe lista. concluzia: laudati-va ca aveti oameni cinstiti, dar nu aduceti ca argumente studii facute aiurea. ADica asa ati fi facut daca considerati ca publicul d-voastra tinta este unul inteligent si capabil sa gandeasca.

 32. @simpatizant:
  nu m-am referit la capacitatea d-nei pavlicenco de a nu se balbai, ci de capacitatea de a-si ascunde fata pe care o vedem aici, pe blog, si care e tare urata. Eu m-as bucura daca toti politicienii importanti ar avea un astfel de loc in care sa le vedem adevarata fata. Chiar ii multumesc doamnei ca mi-a dat posibilitatea de a o admira in toata frumusetea, altfel m-ar fi putut pacali la televizor.

 33. @luca,
  dna Pavlicenco se desconsidera prin limbaj si prin barfe de genul ghimpu care nu s-a impacat cu frate-su etc. Prin folosirea unor astfel de stratageme nu arati decat cat de meschin esti.
  In rest, chestia cu Unirea acum si aici este o poveste de adormit copiii si care nu ajuta la nimic. Asta-i o treaba mai complicata.

 34. Oameni buni! Oare in ce tara traim?..Fara hotar,fara natiune,cu o limba ca la nimeni(politica/stiintifica),cu doi presedinti si un bascan.Trei feluri de structuri administrative,doua armate, trupe de militie si politie, si o imensa armata de trintori-sugaci din agonisitul acestui popor Nimeni din concurentii electorali nu au venit cu o idee nationala de lunga durata(o conceptie de dezvoltare si consolidare),nestramutata cu schimbarea puterii. In acest haos,din aciasta miscare brouniana se intrezareste un singur VECTOR;vectorul UNIRII! Sa voptam N;I din buletin. Unica.esire din mocirla demagogico-statalista.Jos separatistii de toate soiurile!!!

 35. Pt CS

  Nici mie categoric nu-mi place ca Ghimpu sa cheme oamenii sa voteze contra unui partid care promoveaza optiunea Unirii. Cu ce se deosebeste de PCRM? In loc sa cheme sa nu voteze PCRM, Pasat, Moldova Unita, care, desigur, sin t si in conexiune cu Lucinschi, ce mai! – el cheama sa nu voteze pt PNL? Groaznic! Nu am nevoie de sprijinul oamenilor care sprijina Indemnul lui Ghimpu sa nu voteze un partid unionist. Deci, Ghimpu nu numai ca e cazut in vcap, dar e si cu Lucinschi antiromanul in suflet, adica e antiunionist. S-a demascat.

 36. Doamna Vitalia Pavlicenco,Va Doresc Mult Curaj!!!

 37. Tot respectul pentru DVS, stimată doamnă, dar politica pe care o promovaţi este una greşită, nu vă uitaţi la bârna din ochiul fratelui, dar uitaţi-vă la paiul din ochiul DVS.
  Încă o remarcă, vă rog mult scrieâi cu â şi nu cu î, dacă tot promovaţi românismul, lăsaţi această curvărie cu 10 feţe! Curaj Dlui Ghimpu împotriva atâtor provocări populiste.

 38. CITESC CU ATENTIE CE SCRIETI PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA.AZI V-AM ASCULTAT LA DEZBATERILE ELECTORALE DE LA VOCEA BASARABIEI SI AM TRAS O CONCLUZIE-ATI DECAZUT LA NIVELUL UNEI „BABORNITE ” DE LA PEATA CENTRALA.PARCA SUNTETI FRATI DE CRUCE CU KLIMENKO.SEGMENTUL VOSTRU DE ALEGATORI ESTE OCUPAT DE PARTIDUL LIBERAL SI VA PIERDETI TIMPUL IN ZADAR.SI DATORITA AGRESIVITATII D-STRE SUNTETI NUMITA DE MAJORITATEA POPULATIEI „NEBUNA DE PAVLICENCO”.AH,DA VA SUSTIN CA DEOBICEI PINA LA 1% DE ALEGATORI. MAI BINE ATI HRANI CIINII LA FAZENDA

 39. Pt vasiliok

  Respectam toate punctele de vedere, inclusiv ale retardatilor. Spre deosebire de presa noastra, afiliata puterii, care discrimineaza partidele extraparlamentare, eu, pe blogul meu, dau voie fiecaruia sa isi expuna punctul de vedere.

 40. Pt Aristotel

  Cautati pe acest blog raspunsurule mele legate de i din i sau din a. Am explicat si rasexplicat, nu are nimic romanismul cu aceasta. Sint doctor in filologie, este legea R.Moldova, pe care nici lingvistii, nici politicienii nu au curajul sa o modifice. Bine ca macar spun despre limba romana, unii – cu jumatate de gura.

 41. Pt Badea Vasile

  Mersi pentru incurajare.

 42. Rautacioasa de tot, si nu pe motiv

 43. SONDAJ INTENTII DE VOT DIASPORA.
  PLDM 28%
  PL 20,5%
  PCRM 20%
  PDM 10%
  AMN 7%
  PNL 6,5%
  Indecisi 5%
  Nu stiu 3%

  In diaspora intentia de vor este mult mai diferita decat in sondajele realizate in interiorul Republicii Moldova. Pe un esantion de 850 de participanti s-au inregistrat procentele de mai sus.
  PLDM este pe primul loc, PL este pe locul doi si abia pe locul trei se gaseste PCRM. Sondajul a fost comandat de FAPTE-AFAR si executat de Sindicatul Liber European pe baza intentiilor de vot exprimate in ultimele 28 de zile.

 44. RETARD MENTAL IL AU PERSOANE CA ALDE DUMNEAVOASTRA CARE FOLOSESC UN LIMBAJ SCIRBOS CA SI VORONIN. NU -L FACE PE CINEVA GREBANOS, DAR UITETE LA TINE CA NU POTI PRONUNTA TOATE LITERELE .NICI-O DATA N-AI AJUNS SINGURA CU PUTERILE TALE IN PARLAMENT,ASA CA TE SCREMI DEGEABA . SUNTETI UN CADAVRU POLITIC CA SI ROSCA TE APUCA „BELCA” CA NIMENI NU VA IA IN SEAMA.

 45. Tov.Vasileok(Posibil Valera) mai bine i-ai spune d-lui Ghimpu şi altor PL-şti că e mai înţelept să susţină PNL.De la asta vor avea de cîştigat noi,cu toţii. Lăsaţi prejudecăţile conform cărora dacă un partid e condus de o femee este atins orgoliul bărbaţilor.Eu,de pildă, tuturor le spun că liberalii cu Ghimpu în frunte ar fi mai buni şi mai eficienţi dacă alături de d-lui ar fi o femee de talia d-nei Vitalia.Dacă insişti în insultele adresate d-nei Vitalia,la părerea mea,nu te deosebeşti de Vova Vor.numai că pe altă fază.

 46. nu, ghimpu nu e antiroman…..lui e frică ca pnl ii rapeste unionistii din pl..si pl ar sa acumuleze putin din asta cauza..io asa cred

 47. DOAMNA PAVLICENCO .. NU VOI VORBI LA TEMA DAR VREAU SA VA ZICA CA PRIVESC ACUM DEZBATERILE ELECTORALE LA CARE „INCERCATI„ SA VA MANIFESTATI.
  DOAMNA PAVLICENCO , STERGETIVA MUCII DE LA NAS SI APOI VORBITI DE PARTIDE CU SANSE SI CU O BAZA PUTERNICA!PLDM NICIODATA NU A IMPARTIT SI NU VA IMPARTI ASTFEL DE AJUTOARE.DOAR CU MINCIUNA PUTETI DOBINDI CEVA.RUSINE SA VA FIE!DORITI UNIREA CU ROMANIA DAR SINGURA PROVOCATI DEZBINAREA POPORULUI DE CEI RUSI!

 48. PATRICIU,MAI TOVARAS ESTI TU,DEOARECE NU POTI FACE DIFERENTA INTRE O PERSOANA SINCERA SI UNA CARE PENTRU UN FOTOLIU DE DEPUTAT E GATA SA-I MURDAREASCA PE TOTICE-I STAU IN CALE.SI IN CALEA EI ACUM SUNT PLDM,PL,MAE SI AMN,CARE SUNT ATACATI INTR-UN MOD SCIRBOS.SI ALEGERILE VOR DOVEDI UNDE LE ESTE LOCUL POLITICIENILOR CU ASA COMPORTAMENT.TREBUIE SA POTI PIERDE DESTOINIC,NU PRIN INSULTE.NU E REA ECHIPA PNL,DAR LOCOMOTIVA E UZATA DEJA

 49. pentru: vasiliok spune:
  22 November 2010, la 23:11

  Mai Vasilec !

  Piu-piu ! Piu-piu!

  Esti zacuriti, net zacuriti !

  CSI este o baba batrina si ea vrea sa mai traiasca, ei si acum ce sa-i faci ? Las-o sa mai traiasca !

  Memorandumul Kozac este un mos batrin, lasa-l sa mai traiasca !

  Cunosti cinei cu „baba CSI” si „mosu Kozac” ?

  Poate Saakasvili il sfatuie ca „baba” si „mosu” – CSI si Kozac- nu sunt buni pentru poporul basarabean…..

  Numai ca prezicatoarea a spus ca Cel, care a avut concomitent doua functii inalte in Moldova va ramine un simplu deputat. A mai spus ca fostii conducatori nu vor mai fi trasi la raspundere niciodata ! Si cine sa-i trraga, Vasilec ? „Piu-piu” si discoteci este mai usor sa faci dechit sa tragi la raspundere criminalii. Ai priceput ? Ce au promis si ce au realizat ?

  Piu- piiiiiu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *