Filat, Untila, MAE si sondajistii fara credibilitate, dar avind pe ei costume noi si scumpe…

Luni am avut doua subiecte legat de care am fost solicitata sa imi spun opinia.

Primul e legat de aiurelile lui Veaceslav Untila, capabil, ca politist ramas la viata lui, sa practice doar metode politienesti in politica: trageri de sfori, urzeli, incercari de cumparari-vinzari-mituiri, amenintari, urmariri, vertuste, interceptari etc. Asa e si cu sondajele. Vazind ca nu are mesaj, ca nu poate vorbi, ca se bilbiie si nu stie ce sa spuna, ca nu are cu ce se deosebi de PL si PLDM, Untila si-a propus, ca satelit ratat sau, poate, inca recuperabil pentru PLDM, sa se intreaca neaparat cu AMN si cu PNL. A pregatit un spot electoral cu 3 procente inca inainte de a se da publicitatii datele „sondajului”, dubios ca autorii lui. Sondajistii, dupa unele „sondaje”, din rufosi cum ii stiam, apar in costume noi, scumpe.

Untila stie – daca va ramine de AMN si PNL, nu va mai putea indreptati cheltuirea unei parti din bocceluta luata de la cineva si, presupunem, dusa pe acasa, de unde le da la adulatori cu tiriita. Iata ca scenariul cu sondajele puse la cale cu oameni rai, de cind ii stim, si misogini invers proportional cu mintea scurta si sufletul mic, face oleaca de galagie. Ca de altceva MAE-aua nu e capabila. De ce sa voteze lumea cu MAE, si nu cu PL? Cu ce e mai buna MAE-aua? De ce sa voteze oamenii cu MAE, si nu cu PLDM? Cu ce e mai buna MAE-aua? Nimeni nu poate raspunde, pentru ca raspuns nu exista – nu-l pot gasi nici cei ce se invirt in jurul magulibililor de la MAE – niste romanasi care se tem de Unire, ca nu vor mai avea de lucru pe aici.

Am cooperat cu MAE formula fara Untila si nu am caracterizat fapta. Am evitat sa evocam lucrurile regretabile. Si nu o vom face nici acum, chiar daca oamenii au ramas foarte nemultumiti de totul prin ce au trecut. I-am lasat in plata domnului pe toti de la MAE. Dar, de cind a venit Untila, credem ca e cazul ca MAE-tica – care tot bijbiie prin politica moldoveneasca fara lider, fara locomotiva, fara mesaj, fara obiectiv, oscilind intre statutul de satelit si de formatiune independenta – sa se ocupe de functionalitatea echipei de vreo 33 de vicepresedinti, si nu de alte formatiuni politice. Inteleg, e mare frica – nu cumva PNL sa ia mai multe procente decit cei cu bani cic…lau, ca in povestea “brinza buna in burduf de ciine”.

Untila, de cind il stim, e mai putin cu muncitul, e mai mult cu trasul de sfori, cu scenarii si cu nebunii de tot felul. Dupa ce a crezut ca va merge la Filat cu 20 de presedinti de raioane de la AMN, dar nu l-au urmat decit vreo trei, din care a ramas unul sau doi, si a fost nevoit sa imbrace roba de lider ratat ab initio – stim bine ce cred despre el si “polittehnologii” sai! – iata ca se gindeste cum sa isi serveasca patronii verzi ratati, sa nu cada cu totul din “oboima”. Tot cauta pe linga cine sa se lipeasca din cei mai mascatei.

Vreau sa ii sugerez sa se linisteasca. PNL nu are nevoie de nici o cooperare cu MAE, oamenii nostri isi fac repejor cruce cind aud de MAE, care nu are viitor, pentru ca e o strutocamila ca si PLDM, urmind sa dispara, in pofida banilor – iar “bani are si …” – ei, dar asta o stie mai bine Diacov…

Noi, PNL, asa cum sintem “mici si neimportanti” in ochii mascatei MAE, de a carei imagine nu ne putem spala pina in prezent, nu avem nevoie de sfaturile anonimilor si impotentilor. Daca nu avem procente, nu avem nici ce darui, chiar daca stim noi citi ne vor vota. Nu va impiedicam spre marele vostru succes de 3 sau 33 la suta, lasati-ne in pace si cautati-va de treaba voastra oabla, cumparati-va corvalol si valocordin, ca sa vi le administrati pe 28 noiembrie. Pa!, cum spune PL.

A doua opinie mi-am expus-o legat de Tratatul de frontiera dintre RM si Romania. Am spus aici clar. Basescu a mai fost prin R.Moldova la momentul cel mai nepotrivit si a contribuit la votarea lui Voronin. Si-a cerut scuze pentru asta. Acum calca iarasi pe bec. Noi sintem impotriva politicilor Guvernului Boc-Bakonski-Blaga (deja plecat?)-Berceanu-Udrea. Sa il mai iubeasca, asa, cit mai poate sau cit mai trebuie sa plateasca (numai moral si politic, desigur, vai de mine – nu se poate altfel!!!) PL-ul.

Filat iarasi i-a fardat pe cei din “Alianta beton”. Intii cu compensatiile, acum cu Tratatul de frontiera. Leanca, cosmopolitul, si Bakonski, la fel, vind si cumpara totul ce ii place Europei, care traieste cu frica de Rusia. Mari patrioti romani – ce sa spun! Gata sa faca pe placul lui Filat, care vrea voturile Stingii proruse, pentru a ochi in citeva obiective: 1. Sa traga presul de sub PCRM si PD, care asteapta voturi de pe stinga. 2. Sa traga presul de sub PL, ca sa ii arate lui Ghimpu cine e cu cei trei Boci-Boboci romani – Basescu-Boc-Bakonski. 3. Sa faca pe placul Rusiei, de unde tot asteapta mila lui Putin si Medvedev, ca sa il accepte drept viitor demnitar inalt in continuare, ba chiar sa puna un cuvint, la un moment dat, pentru o coalitie PCRM-PLDM. Ca Filat de la bun inceput se uita printre degete la PD si PL, dupa ce, crede el, AMN-ul l-a terminat. Iata asta e boala, numita “betonita moldoveneasca”. Si, acum, spuneti-mi – ce guvernare va face Filat?

Romania putea astepta foarte bine sa treaca alegerile parlamentare anticipate si sa semneze ceva ca sa fie actul intregului Guvern, nu doar al lui Filat=PLDM. Sau, daca aveau sa cistige comunistii, sa nu semneze nimic.

Iar Romania – asta e. Nu se identifica deloc azi cu o guvernare strutocamilista compromisa PD-L. Iar ceea ce a facut-o sa actioneze astfel arata ca PD-L si PLDM sint solutiile imorale pentru romanism si unionism. Sint partide fariseice. Una spun si alta fac. Si le e in cot idealul de unitate romaneasca. Alo, PL – ce ai de spus?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

50 Comments

Add a Comment
 1. ce atita turnatzi zoi pe capul altora. trebuit sa facetzi un program ca sa mearga oamenii dupa asa numit partid pnl, dar stiind ca na sa tragetzi majoritatea populatziei, atzi mizat pe alegatorii bolnavi ,asa numitzii unionisti, fiindca ii mai usor sai duci cu promisiunile utopice, ca ivan susanin,in mlastina romanizarii.ce atzi facut dvs ca partid ?, cu ce va putetzi manifesta?.nimic ntzi facut si cu nimica nu va-tzi manifestat.numai scrietzi si ii murdaritzi pe altzii.ar fi una cand torni laturi pe comunisti si altzii de tipul lor dar invers , jucatzi in favoarea comunistilor.suntetzi jalnici.

 2. Niciun program economic de scoatere a Moldovei din criza n-ai, Pavliceanco! Dar tu ai misiune de la Kremlin sa decredibilizezi de tot cuvantul Unire. Vax. Se vede frustrarea ta. Ai vise sa conduci Moldova, sa conduci ceva, dar nu-ti iese. Scarba mi-e , rusoaico. Numele rusesc spune totul.

 3. exempul uzarii postului de guvernant pentru campania electorala actuala este spotul nr.1 a PLDM unde domnul presedinte .. ops prim-ministru este in plina munca de guvern si inconjura tde cetateni sinistrati ! imaginativa acelasi spot dar cu un alt prim-ministru din alt partid fie el de guvernare !! functia de guvern e folosita din plin pentru potcovirea electoratului tintit ! dovada si spotul doi ! se vede din el ca consilieri ilui Filat iau dat u nsfat sa nu abuzeze de functia detinuta de stat in spoturi si sa faca ceva ma isocial si mai simplu aproape de om ! bravo filat, e bine sa fii prim-ministru si sa pozezi cu o luna inainte de elctorala pentru viitoarele spoturi ! cheltuelile se rascumpara si indirect !

 4. asta e politia sub AIE ! ce ziceti au dreptul la indreptatire ca e mostenita de la PCRM ! le mai trebue vreo 2-3 ani ca mostenirea sa-si piarda din valoare ! si sa fie organ de fota sub AIE fara mosteniri despre care Catan mereu se indreptateste la orice critica asupra agentilor pe care tot el ii angajeaza si le da salrii ba chiar si le mareste!

  http://curaj.tv/local/chisinau/de-ce-copilul-dvs-poarta-tricolorul/

 5. Articol ce conține o analiza ‘profunda’ a starii economico politice din țară. Determinarea ‘dușmanilor’ și ‘trădătorilor’. Aprecierea costumelor celor avuți. Sigur, în stilul nostru național – „Sa moara capra vecinului”, asa trebuie sa arate pașii necesari pentru parcurgerea drumului spre scopul sacru.

  Au ramas 20 de zile.
  Chiar vreau sa vad ce veți culege.

  PS: Nici un cuvânt despre comuniști. Aia procedează exact la fel. Unde mai dai ca și dușmanii/trădătorii coincid.

 6. va mai amintiti cand dati in RO tot felul de documente despre Ghimpu, Dabija, Hadarca..etc?
  Toata lumea din RO stie ca sunteti scula FSB in RM. NU va mai agitati….k s-a trezit lumea! Apropos.. Crin Antonescu nu va mai veni in RM si nici nu te va mai sustine.

 7. bine a spus cineva intr-un coment-,,vaca nebuna,pavlicenco…,,asa si este.N-ai cu cine sa lupti?Umbli fix,ca cinele,care vrea sa-si muste coada.Am participat la multe intilniri si am vazut,ca MAE nu murdareste pe nimeeni,in afara de comunsti,iar pnl pe toti,numai nu pe comunisti.primiti un sedativ si odihniti-va,ati obosit….

 8. Doar o fraza am pentru inca un articol al Dnei Pavlicenco. Ranza moldovanului…

 9. Pt robin hud

  Daca ati aparut de o ora pe blog, nu inseamna ca PNL nu a facut nimic. Am facut foarte multe, de care nu stiti pentru ca e controlata mass media de Putere. Votati pe cine vreti in continuare si bucurati-va de succes. Noi vom merge cu sprijinitorii nostri, unionisti, pe care mereu autoritatile sovietice si comuniste i-au numit „bo9lnavi”. Se vede de unde proveniti.

 10. Pt alex_ro

  Avem program social si economic, a fost publicat pe blog si e publicat pe http://www.pnl.md. Obisiti-0va putin creierul si cititi-l.

  Numele meu este Vangheli, iar numele ucrainean Pavlicenco este al sotului, care e roman foarte bun, ca si mine. Si avem cetatenie romana din 1992. Eu am si Ordinul National al Romaniei „Pentru Merit”, in grad de Comandor, din partea Statului Roman, ca si Alexandra can si Anatol Vidrascu, ambii tot pe lista PNL. Nu sint rusoaica, nu am nimic in comun cu nici un serviciu ocult, dar va inteleg frustrarea ca am avut curajul noi sa mergem primii, cu capul sus si sa spunem ceea ce altii gem, dar, fiind cumparati de partide banoase si cu Lucinschi in spate, pretinse liberale si romanesti, nu fac. Va compatimesc lasitatea.

 11. Pentru :

  # Vichu spune:
  9 November 2010, la 08:08

  „Am participat la multe intilniri si am vazut,ca MAE nu murdareste pe nimeeni,in afara de comunsti,iar pnl pe toti,numai nu pe comunisti.primiti un sedativ si odihniti-va,ati obosit….”

  Alineat din articolul de pe blogul D-lui Petrenco despre Caravana de electorala de la Edinet…………:

  „Nu ar fi corect din partea mea dacă nu aşi scrie şi despre comportamentul nedemn al unor concurenţi electorali – răsturnări de situaţii, intimidări, brutalizări etc. faţă de membrii MAE. Nu, nu mă refer la PCRM…”

  Mai aveti comentarii ? Toti sunt rai, cotonogesc….intimideaza….numai nu ….comunistii, nu, nu asta nu se refera la PCRM…..Ei sunt cuminciori si dragalasi…….

 12. De ce vorbiti atit de rau de partidele din AIE si nu vorbiti de PCRM?
  pentru ca sunteti omul lor

 13. Pt e

  Intr-adevar, aici http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/, intr-un articol ce reproduce un alt articol al lui Dabija, e aratat si prin documente pe care le au mai multi cine sint killerii redesteptarii nationale in RM. Cititi, vedeti documentele la care a facut referire si Dabija. Aici se vede inca o data cine a avut de a face cu KGB-ul. Eu – nu, ca nu am avut niciodata nimic de a face cu nici un serviciu. Si-atunci cind Chirtoaca si Ghimpu vor sa para ingeri, iata ca nu sint. Cititi articolul si mersi ca mi-ati amintit. Cei prezenti la intilnirea cu subsecretarul de stat cind le-am dat romanilor sa vada si sa deschida ochii cine si ce reprezinta in politica moldoveneasca scriu acum, dar uita sa remarce ca eu fac ce fac public, nu pe ascuns. Pt ca nu accept sa fiu denigrata cind altii au probleme, EI, cu constiinta lor. Eu nu am.

 14. Pt Ostrovetchi

  Am criticat comunistii cit au fost la guvernare. Acum criticam liberalii care se comporta mai rau decit comunistii. Si care nu i-au tras la raspundere pe comunisti, pt ca sint ca si ei.

 15. http://www.basarabia91.net/2010/11/filat-si-basescu-termina-crima-inceputa.html

  Filat și Băsescu termină crima începută de Stalin și Hitler

  Documentul se intitulează „Tratatul între România şi R. Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în problemele de frontieră” şi va fi semnat de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi premierul R. Moldova, Vlad Filat. Cei doi demnitari vor face declaraţii de presă la ora 17.30.

  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat, luni, în discursul rostit la Summitul Dunării, eveniment găzduit de Bucureşti, „semnarea tratatului” între România şi R. Moldova, părând să facă aluzie la documentul care reglementează regimul de frontieră.

  „Salut semnarea tratatului între România şi Republica Moldova şi ştiu că sunt iniţiative similare în Balcani”, a spus preşedintele CE, fără a face alte precizări.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luna trecută, că România ar putea semna un acord privind regimul de frontieră cu R. Moldova, într-un efort diplomatic de a consolida credibilitatea AIE în lupta sa electorală cu comuniştii, care astfel şi-ar pierde argumentul că România vrea să acapareze R. Moldova. Preşedintele României a arătat că acest demers ar putea fi făcut de România pentru a crea o şansă în plus Alianţei pentru Integrare Europeană în raport cu comuniştii, arătând cetăţenilor din Republica Moldova că ei au fost capabili să negocieze cu România un astfel de acord.

  Scopul nostru: Sătui de monotonia pe care am ajuns să o numim „viaţă”, sătui de false valori, sătui de politică şi patriotism mincinos, sătui de îndobitocire, sătui de ceea ce lumea aşteaptă ca noi să fim, sătui de comercialism şi interese materiale, sătui de prejudecăţi, sătui de frică şi laşitate, sătui de comoditate, sătui de „corectitudinea politică” care ne face să ignorăm glasul sîngelui ce ne curge prin vene, am decis să ne oprim o clipă şi să privim în faţă sufletul românesc… Acum, până nu e prea târziu! (www.basarabia91.net)

 16. eu cred ca avem nevoie de calm si multa munca si nu de diaree verbala fara rost … 1] mae are dreptul sa roage alte partide sa se retraga in favoarea sa . cine vrea bine ,cine nu iarasi bine . si sa fim seriosi … si intre pnl si mae nu sunt deosebiri extraordinare, atit ca unii au curajul sa spuna lucrurilor in fata in timp ce ceilalti mai pe la colturi … 2] … despre sondajul ultim … poate m-as opri mai putin la optiunile pentru partide – nu vad ca pd sa fi crescut peste noapte la 19% daca tinem cont ca locomotiva acestui partid – m.lupu – scade ,scade si iar scade de la luna la luna …plus scandalul cu plahotniuc . nu vad ce actiuni extraordinare a infaptuit pd in ultima perioada de timp sa sara de la 13 la 19% . si repet cu un lupu intr-o scadere care pare a nu se mai opri . de discutat ar fi optiunile clare pro-ue si pro-csi … aici tind sa dau dreptate sondajului . multi s-au imbatat cu rezultatele unor sondaje anterioare care aruncau procente ametitoare pro-ue , fara a pune intrebarea principala in mod clar … intram in ue si parasim csi-ul ? raminem in csi si nu intram niciodata in ue ? pentru ca nu poti fi in ambele organizatii in acelasi timp . iar rezultatul echilibrat este credibil … bineinteles ca sondajul nu a luat in calcul pe cei de afara , dar citi voteaza dintre ei ? probabil ca realiatea – luind in calcul si pe cei de afara – ar fi undeva la 65% la 35% … dar ramine important sa vedem citi voteaza . conditii au acum – 75 de sectii de votare peste hotare . imbucurator este faptul ca numarul votantilor de afara este in crestere – la referendum au votat mai multe persoane ca la alegerile anterioare . cu o mobilizare buna se poate spera si la 50.000 de voturi . 3] cit despre tratatul de frontiera … trebuie clarificat ca nu e vorba de un tratat de baza dintre cele doua tari romanesti . e vorba in cazul romaniei de pregatirile pentru intrarea in spatiul schengen . nu vad logica nesemnarii acum a acestui acord … comunistii sunt acum in dezavantaj propagandistic . „Sau, daca aveau sa cistige comunistii, sa nu semneze nimic.” . aici e vorba ca acest acord tot trebuia semnat in cele din urma ca altfel nu intri in spatiul schengen . „Una spun si alta fac si le e in cot de idealul de unitate romaneasca”… vorbe mari aruncate la nervi . dar pnl-romania ce face in acest sens ? nimic . isi continua alianta cu neocomunistii psd …de fapt chiar antonescu liderul pnl -romania recunoaste ca cei cu care colaboreaza sunt [neo]-comunisti …iata :Opoziţia [din romania ] este în corzi. După ce Adrian Năstase [psd] l-a invitat pe Crin Antonescu la şedinţa BPN a PSD, dacă tot cunoaşte partidul aşa de bine, liderul PNL a răspuns:”Nu mă duc pentru că nu sunt comunist”. deci dupa ce a colaborat in permanenta cu neocomunistii din romania , antonescu ii face comunisti …se auto-denunta singur gugumanul .

 17. Prin „latratul” pe blog discreditati insasi ideea Unirii!

  Cum suna spotul ala al vostru: “Calea cea mai uşoară spre Integrarea Europeană este unirea Moldovei cu România”?

  Spuneti-mi va rog, unde este indemnul la unire pentru ca asa isi doresc oamenii, pentru ca suferit mult, pentru ca au acelesi neam, pentru ca au acelasi sange, unde este promovata dragostea de neamul romanesc???

  „singura cale” – foarte desgustator!!!!!!!!!!!!!!!!! tratati Romania ca un pod care da posibilitatea de a ajunge unde iti trebuie, pe cealalta parte.
  ce e asta? patriotism si valori sau oportunism si interese?

  Eu nu sunt mare unionist, cel putin acum, dar recunosc neamul din care fac parte, limba care o vorbesc, istoria neamului si stiu ca Unirea oricum va avea loc. Dar vreau sa vaspun ca aveti si Dvs o parte din vina pentru faptul ca nu-mi doresc Unirea acum, la moment. Stiti de ce? pentru ca promovati „singura cale”.

  Dau 10000000%, ca daca RM intra in UE in cativa ani, Dvs pur si simplu veti disparea, va veti evapora de pe scena politica, pentru ca mesajul vostru nu va mai avea rost. Sunt sigur ca nu veti prmova Unirea mai departe doar din motive morale si sufletesti…

 18. Acestea MuIE sunt niste kikashiosh, cred ca nici nu face de vb despre ei, am vb cu un prieten care este si director a unei televiziuni care mia spus lukruri interesante despre acest sondaj, care a fost facut din capul acelor de la axa si a fost comandat/cumparat de PD, si MAE a mai dat bani ca sa le dea si lor ceva.

 19. EU Enlargement.

  08/11 17:02 CET.

  The European Union is due to publish its annual report on enlargement, which will highlight key areas for improvement for those countries looking to join 27-nation bloc.

  And, it seems Turkey still has some way to go if it is to gain the EU green light. Brussels is becoming concerned at the number of prosecutions against journalists: media freedom, key in any democracy, is getting worse in Turkey according to Reporters without Borders, which placed the country 138th out of 178 states worldwide.

  The EU also wants Ankara to widen public debate on constitutional change essential if the Turks are to join the EU. The Commission once again criticised Turkey’s failure to comply with the Ankara Protocol, agreed in 2005, to open up its ports to Cyprus. The EU notes that there has been no progress in normalising relations with EU member Cyprus.

  Among the other hopefuls, Croatia, in the final furlong of accession talks, is advised to step up its fight against corruption and improve cooperation with the UN war crimes tribunal in The Hague.

  On the positive side, the EU praised the presidents of both Croatia and Serbia for their recent apologies for crimes committed during the Balkan Wars.

  For the first time, Croatia’s Ivo Josipovic and Serbia’s Boris Tadic jointly visited the graves of victims of the 1991 Serbo-Croat war and condemned the violence.

  The symbolic first step towards reconciliation will boost Serbia’s bid for membership but Brussels said Belgrade still needs to demonstrate a more constructive attitude towards Kosovo.

  Copyright © 2010 euronews

  http://www.euronews.net/2010/11/08/turkey-still-outside-the-eu-comfort-zone/

 20. Albania and Bosnia to see EU visa requirements lifted.

  08/11 19:48 CET.

  Travellers from Albania and Bosnia will no longer need visas for European Union travel from next month, Brussels has said, providing they have biometric passports, bearing digital photos. With this, the EU aims to encourage democratic reforms in the Balkan countries. At the same time, it warned that restrictions could be re-imposed if travel rules are abused.

  In Sarajevo, a resident waiting outside a consular office said: “I am happy that visas have been waived, because I need to go to Germany. I met a man there, and we need to get married there.”

  Another visa applicant said: “This is a good thing. But still, our financial situation is more or less the same. People with money will keep travelling. Those without will stay home.”

  Some EU governments are doubtful that Albania and Bosnia can cope with illegal immigration and trafficking. The bloc’s home affairs ministers insist the European Commission continue to monitor how the two countries comply with EU rules on border controls and passport security.

  Copyright © 2010 euronews

  http://www.euronews.net/2010/11/08/albania-and-bosnia-to-see-eu-visa-requirements-lifted/

 21. cineva spuna ca daca sa se produca unirea Rep. Moldova cu Romania pai doar atunci – din necesitati economice si nu din iubire frateasca!

  exact ca niste farisei ! din motive economice ca sa fim judecati de istorie ca am fost o generatie de oportunisti 🙂 unirea daca se produce trebue sa fie pur din dorinta etnica !! unirea economica o puteti face cumparinduva cetatenia !!! iar unirea etnica e ceea care ramine in istoria neamului !! iarasi revin la idea ca ati devenit prea nobili intr-o tara cu pib-ul indecent chiar si unor animale domestice ! daca vreti sa fiti considerati in pline privilegii atucni impreuna trebue sa trecem de sarcie indiferent cine e mai sarac sau mai bogat din romania sau moldova! ca un popor unit nu ca niste afaceristi care vor sa dea o figa si vreau sa primeasca numai profit ! pentru ce merite ??? SA VENIM SI SA NE ASEZAM LA MASA UNDE E TOTUL GATA FACUT SI GUSTOS oare veti putea minca atunci linistit ?!!

 22. # Ostrovetchi spune:
  9 November 2010, la 09:09

  De ce vorbiti atit de rau de partidele din AIE si nu vorbiti de PCRM?
  pentru ca sunteti omul lor

  e destul ca PCRM sa vorbeasca de rau de PNL pentru a demonstra lipsa se simpatie fata de comunisti a national-liberalilor ! si pentru ce trebue de luat piinea guvernantilor din AIE-ul farimitat pe partide pentru alegeri ! caci doar anti-comunizmul e arma lor principala pentru a stringe voturile !

 23. roman din bucuresti

  Romania a semnat acest tratat fiindca a fost stransa cu usa de mai marii Europei, una dintre conditiile de aderare la Schengen.Tratatul este un compromis.Tratatul se refera strict la tranzitul frontierei si alte chestii de acest fel si nu se refera la delimitari fizice ale frontierei.Eu am radacini basarabene din bunici deportati din satul Rudi, as dori unirea, dar aceasta se va face treptat, va fi in primul rand o unire economica si culturala(care deja a si inceput-vezi fuzionarea e-on moldova cu e-on romania,etc) care sa-i apropie pe basarabeni de Romania si in final va fi o unire politica.

 24. 09 nov 2010.

  Saakaşvili: Rusia nu mai are „influenţă culturală” asupra Georgiei, dar asupra Moldovei şi Ucrainei – da.

  „În Moldova jumătate din populaţie este vorbitoare de limbă rusă, televiziunea transmite în limba rusă, campania electorală este, de asemenea, în limba rusă. Acelaşi model îl găsim în Ucraina, statele Caucaziene și Asia Centrală. În Georgia, nu mai avem așa ceva. Noi nu privim posturile de televiziune rusești”. Declaraţia aparţine preşedintelui Georgiei Mihail Saakaşvili şi a fost lansată în cadrul unei întâlniri cu studenţii georgieni.

  Rusia a fost calificată de președintele georgian ca fiind „o ţară feudală înapoiată”. „Rusia este o ţară înapoiată ce are influență culturală asupra aproape tuturor fostelor republici sovietice” este convins Saakaşvili.

  „Nu spun că ar trebui să rupem legăturile cu cultura rusă. Trebuie s-o cunoaștem la fel ca și pe cea japoneză, chineză, arabă, sau turcă,” a spus preşedintele georgian.

  Sursa: UNIMEDIA

 25. D-na Pavlicenco

  Nu importati scandalul din Romania cu Basescu. Nu ajuta PNL-ul din Moldova, ba poate sa-i creeze probleme. PNL are sarcina istorica de intra in Parlament si de a lupta pentru unire cu tara. Inamicul nr.1 este PCM. Dati dovada de calm si intelepciune. Trebuie sa intelegeti ca nu exista oameni perfecti: nici Lenin, nici Stalin, nici Basescu cu oastea lui, nici Voronin, nici Ghimpu, nici Filat nimeni. Peste tot sunt bani si interese. Intr-adevar, va calca pe nervi duplicitatea unora din AIE, dar nu am vazut atacuri puternice si continui in aceasta campanie contra comunistilor. Daca veti continua facandu-va ca nu-i vedeti, pentru noi alegatorii apar semne mari de intrebare.

 26. Pt basarabean

  Cum, adica, nu-i vedem pe comunisti? Spotul nostru electoral l-ati vazut? Nu e oare contra comunistilor? mai uitati-va, o data, dupa care sa ne dati sugestii anticomuniste…

 27. Mda, Pavlicenco, unicul fara un mesaj clar e PNL.
  Ce program are? Unirea cu Romania? Pai Romania ne vrea? sau daca ne vrea, oare poate? poilitic si economic, nu altceva.

  Inainte de Unire, ambele parti trebuie sa fie pregatiti economic cel putin, dar cel mai important psihologic. Plus la asta chiar daca vom fi pregatiti, aici fara UE, SUA si Rusia nimic nu se misca. Si ei nu au interes in unire. Dar tu, Pavlicenco stii foarte bine asta. Doar joci pe emotiile oamenilor. celor ce inca mai spera ca au sa prinda Unirea. Maixum ce poate sa fie asta unirea in sinul UE.

  Poate ai si ceva cuvinte in adresa lui Lupu, Boronin, and Co. Sau numai MAE si PLDm si Chirtoaca?

 28. Pt Eu

  Voteaza pt cei cu mesaj clar, lasa-ne pe noi.

 29. Spotul este destul de scurt . Trebuie atacuri consistente ,concrete pe toata durata campaniei. Nu-i suficient sa convingi electoratul cu un spot de cateva secunde

 30. pentru tovarasa pavliucenco.provenentza me-a e din familii de moldoveni, care tot timpul si sau identificat ca moldoveni, avind studii si profesii, altzii si graduri militare, cei drept in armata romana.un bunel pierdut in timpul foametei si altul arestat si dus in mine la lucru pe 25 de ani, eliberat in 1956 si ulterior reabilitat in 1989 si este inscris in cartea memoriei din R.Moldova. scriu nu ca pentru sa ma indreptatzesc in fatza dvs, dar ca sa va arat cat de jalnica sintetzi intru a mascari si a ponegri o alta persaona.exact stilul bolisevic de a pune umbra pe persoana care nu este in acelas tren.

 31. Ziua de 9 noiembrie este sărbătorită ca zi a Căderii Zidului Berlinului .

  Astazi Germania sărbătoreşte căderea Zidului Berlinului.

  Germania aniversează 21 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Acest zid, înălţat în august 1961, timp de 28 de ani a fost simbolul „războiului rece” şi al scindării continentului, despărţind Berlinul Occidental de RDG.

 32. Nu sunt de acord cu Eu. PNL face un lucru f. important .Arata intregii tari o cale corecta spre o viata mai buna la toata populatia . De asta trebuie convinsi si rusii si gagauzii si ucrainenii. Nu au cum sa-si piarda limba , obiceiurile, drepturile. In Romania maghiarii fac parte din guvern de multi ani indiferent de partidele majoritare si au un cuvant greu. Nu vad de ce intr-o Romanie unita rusii nu ar putea castiga pozitii importante . Dar moldovenii ar fi fata de total populatie foarte multi si ar avea o pozitie puternica in conducerea Romaniei si in structurile statului.
  Prin descentralizare structurile locale au importanta si de aceea politia, functionarii, primariile , invatamantul, justitia etc raman cele actuale dar vor functiona dupa regulile din UE .Este si o cale de scadere a saraciei deoarece cheltuielie cu unele structuri guvernamentale actuale ar scadea . Moldovenii fiind mai multi in guvern si parlament ar putea obtine fonduri de dezvoltare la care acum nu pot nici visa. Este posibil ca asta sa nu le convina unor politicieni din Romania.
  Dar asta este cam departe. Unirea nu se va face daca basarabenii nu vor in primul rand.Cum si cand se va face se poate vedea pe parcurs ,dar in primul rand trebuie vointa si asta o are numai PNL.
  Votand PNL se voteaza pentru viitor demn,prosper .

 33. ….si nici un cuvintel despre moartea lui Paunescu, sau macar o referire la articolul lui Tanase(cum faceti de obicei cand cele 2 grame de creier ale DVS duc lipsa de inspiratie)…

  Numai sa mancati la kkt….

  …si nici un cuvintel despre Paunescu…

 34. iaca si statalistii au aprarut-)

  Victor Stepaniuc: PNL trebuie scos în afara legii

  2010-11-09/13:10 Partidul Naţional Liberal trebuie scos în afara legii din moment ce cheamă deschis la lichidarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova, fapt care contravine Constituţiei Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută, marţi, de candidatul independent Victor Stepaniuc, care a spus că va expedia o sesizare Curţii Constituţionale şi va cere preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, dar şi Ministerului Justiţiei şi Procuraturii Generale să întreprindă măsuri urgente pentru contracararea activităţilor antistatale lansate de PNL transmite Info-Prim Neo.

  Victor Stepaniuc spune că PNL face tot posibilul de a distruge statul Republica Moldova. „Doamna Pavlicenco (Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL, n.r.) şi echipa sa promovează idei care în mai multe ţări sunt interzise. În Constituţia Republicii Moldova se vorbeşte clar că acele partide care militează prin scopurile lor împotriva suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale sunt anticonstituţionale. În acest sens, consider că, neapărat, Curtea Constituţională ar trebui să dea un verdict. Dacă partidul este neconstituţional, atunci reiese că acesta nu poate participa în campania electorală”, a subliniat Victor Stepaniuc.

  Candidatul independent susţine că prin inscripţiile unioniste lăsate în incinta Parlamentului la 7 aprilie 2009, dar şi prin drapelele purtate în acea zi de către echipa PNL, aceştia au demonstrat o dată în plus că propagă idei unioniste, care în mod evident contravin suveranităţii statului Republica Moldova.

  „Mă adresez forţelor politice, dar şi concurenţilor electorali să ia atitudine civică contra escaladării propagandei şi acţiunilor forţelor unioniste pan-româneşti în viaţa politică a Moldovei care atentează la suveranitatea şi independenţa ţării noastre, tensionează relaţiile interetnice şi afectează procesul reglementării problemei transnistrene, alimentând ideologico-politic forţele separatiste din stânga Nistrului”, a declarat Victor Stepaniuc.

  În alt context, candidatul s-a refit şi la situaţia economică din ţară, care, în opinia lui, este în proces de stagnare. Victor Stepaniuc spune că nu putem vorbi despre o creştere economică. Republica Moldova se confruntă cu un deficit în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă. PIB-ul a crescut numai datorită creditelor, iar datoria externă se măreşte, a remarcat fostul deputat comunist.

  http://www.info-prim.md/?x=22&y=34626

 35. Pt basarabean

  Spunem pe unde putem, insa niciodata in istoria recenta partidele nationale cu adevarat nu au avut bani sa se promoveze prea bine. De aceea facem ce putem si cit putem. Dupa noi, poate, o vor face altii mai bine…

 36. 🙂 Am ris cu pofta d-na Pavlicenco, le spuneti lucrurilor pe nume :). Asta e – CAMPANIE ELECTORALA. Si aceasta campanie electorala e cea mai „mirsava” de pana acum.
  P.S. anonimi, impotenti s.a. stiti ce cuvinte ii „dor=durere” pe barbati insa ca fiind deja „nu in stare” se poate de folosit „mosnegi”. Ca o gluma – de unde stiti ca dealde Untila si altii sunt impotenti ? 🙂 , impotenti politici ati fi avut in vedere nu ? 🙂

 37. Stimată doamnă! La adresa indicată de Dvs. http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/ se poate citi:

  „23. PPCD – UN PARTID ANTIUNIONIST

  I.Rosca aproape ca are pretentia ca ar trebui sa-ti ceri voie de la el ca sa-ti iubesti tara, ca doar el are dreptul sa elibereze adeverinte de roman, monopolizind o cauza contra careia lupta, de fapt.

  Cine a fost atent poate descoperi ca Rosca a luptat eficient doar contra unionistilor, contra celora care fac cu adevarat cite ceva pentru cauza romaneasca.

  Si aici intreb: poate fi numita unionista o formatiune politica ce lupta contra altor unionisti?!

  Poate fi numit unionist un partid care – inventind mai degraba pretexte (coruptie etc.) – a distrus miscarea unionista din Basarabia?!

  Poate fi numita crestina o formatiune fruntasii careia colcaie de ura patologica fata de alti crestini?!

  Vrea sincer cineva unirea cu Tara, care nu lupta atit pentru unirea cu Tara, cit impotriva celor care pledeaza pentru unirea cu Tara?

  Se stie ca cel mai subtil antiromanism este romanismul tipat.

  Isteria lui Rosca a avut un efect invers: lumea s-a indepartat de Ideea Unirii.

  Tot el a compromis notiuni sfinte ca Romania, roman, Unire, Basarabia etc.

  Interziceti-i sa mai rosteasca aceste cuvinte, daca doriti ca visele sa vi se implineasca!

  Cu fraze unioniste, Rosca a distrus Miscarea Unionista din Basarabia.

  Cu sloganuri unioniste, I.Rosca ne duce spre Moscova.

  Cu fraze de Unire, ne-a razletit si pornit pe unii contra altora.

  Cu fraze de dragoste de romanism, Rosca a adus comunistii la putere. Pentru multi ani inainte.

  O formatiune care lupta contra celora care lupta pentru Tara, lupta, de fapt, contra Tarii.”

  P.S. Citiţi şi meditaţi. Mai recitiţi. Şi făptuiţi aşa, ca să vă feriţi de greblă.

 38. De cind a aparut MAE-ul, ma uit la ei ca la o organizatie fara nici un scop bine determinat politic, tot din aceasta miscare, subliniez TOT e numai pentru – a primi leafa la timp, adica organizatie ce presteaza citeva 10 -ci de locuri de munca binisor remunerate.

 39. Iaca si Stepaniuc „mosneagul abandonat” i-si da cu parerea, daca e sa ne unim cu Romania dealde Stepaniuc – cemodan – vogzal – Kuriliskie Ostrova.

 40. 🙂 Un coleg a facut o aluzie la dealde Stepaniuc – „avort politic” 🙂

 41. Pt Vitalie

  De toate. Impotenti la toate capitolele. Cel mai important e ca sint impotenti la capitolul curaj, dar sint primii la capitolul obraznicie.

 42. D-na Pavlicenco undeva ma simt cu musca pe caciula referitor la comentariul d-stra la mesajele mele 🙁 . Insa nu cred ca sa referit la persoana mea, adica nu ma consider atat de important.

 43. Iata stai si meditezi,cam pe cine sa votezi.Canditati s cu duiumul,pentru tara nu-i nici unul,Fiecare vrea putere ca sa-si faca o avere,ear taranul de la coasa ,n-are acoperis pe casa.Au navalit independentii,cu orgolii si pretentii,sa-i aleaga,sa-i accepte,desi nu spun doua vorbe intelepte.Dar se vor in parlament,nu mai zic kear „prezident”,in fotolii stau comod,ridic mina cind nu dorm.Dar fiind in parlament,gindul joaca permanent la o treaba marisoara,sa-ti faci casa s-apoi o moara

 44. NOI VOTAM CHEIA,NOI VOTAM MAE !!!

 45. Pt pettica

  Pai, daca sinteti pettica, ce sa mai votati? Corect – niste petici, adica niste cirpe.

 46. Pentru basarabean.

  Basarabenii indecisi si cei de etnie alta decat cea romana au primit explicatii dela Doamna VITALIA cum vor trai in ROMANIA dupa UNIRE. Daca vor sa se convinga si mai mult NU au decat sa se duca in Romania sa intrebe pa gagautii, rusii, turcii, bulgarii, ucrainenii, cum traiesc acolo de foarte multi ani. Asa vor primi “” toate elementele asiguratorii “”.

  Daca traiau rau demult ar fi parasit ROMANIA si sa se intoarca in tarile lor de origine.

  In ce priveste koko-munistii , partidul va fi desfiintat, indivizii NU vor fi spanzurati si nici deportati in SIBERIA si nici nu vor primi un glonte in ceafa dupa exemplul rusesc al NKVD-ului ci vor deveni cetateni cuminti cum se cuvine intr’o democratie occidentala.

  Iar rusii, care sunt cei mai ingroziti de a se uni cu ROMANIA caci au in vedere crimele conationalilor lor impotriva romanilor, nu au dece sase teama caci NU ei au facut crimele ci KOKO-munismul de care si ei au suferit mai mult ca orice alt popor in lume.

 47. „Pt Eu

  Voteaza pt cei cu mesaj clar, lasa-ne pe noi.”

  ia dna pavliviceu urmati-va singura sfatul si votati-va singura partidul si nu mai minca rahat atita. toate parditele is rele si fara mesaj numa mata esti pnl-inguoaica nebuna

 48. cirpe cirpe da le-ati lins suficient de mult :)))

 49. Pt doru

  Nu am lins niciodata pe nimeni si nu am avut favoruri, numai pierderi. MAE ne-a lasat cu datorii si acum in teritoriu suferim de la asta.

 50. aaa deci asta-i problema de fapt ca v-a lasat cu datorii, da dvs cu ce i-ati lasat? de asta le turnati zoaie in cap si ii injurati ca nu v-au imbogatit destul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *