Intrebari si raspunsuri pe subiectul tabuizat al Unirii cu Romania (II)

– Oare prin anuntata liberalizare a regimului de vize in UE  nu vom mai avea nevoie de Unire? Prin gogoasa electorala cu circulatia libera in UE unii democrati fac o diversiune la adresa celor cu drept de a avea cetatenie romana, descurajindu-i sa si-o redobindeasca. R.Moldova nu poate asigura aceste conditii, pentru ca nu poate securiza frontiera de Est, cu Transnistria, cu Ucraina. In plus, liberalizarea regimului de vize in UE rezolva doar problema persoanelor ce vor sa plece in Europa la munca, nu si problema investitiilor in R.M. – adica problema eradicarii saraciei ramine nerezolvata.

– Care este atitudinea PNL fata de neutralitatea R.Moldova? Deputatii national-liberali opteaza ferm pentru aderarea la NATO, ca sistem occidental de securitate colectiva, prin care pot veni aici investitii, aparea locuri de munca si opri plecarea oamenilor in cautarea locului de munca peste hotare. Cei care nu sprijina astazi aderarea R.Moldova la NATO sunt fricosi in fata cercurilor antioccidentale din Rusia si actioneaza in detrimentul interesului national al romanilor din R.Moldova. In prezent, 34 la suta din cetateni pledeaza pentru aderarea la NATO.

– De ce Uniunea Europeana insista asupra Parteneriatului estic, aranjament care cantoneaza R.Moldova in zona gri a arhitecturii europene? UE are interese firesti politice, militare, de securitate, impreuna cu NATO, interese culturale, sociale, dar, mai ales, – economice, care au dictat Parteneriatul estic, о forma de cooperare a UE si cu R.Moldova, cu alte state. O explicatie ar fi caile principale de transport de la Marea Baltica la Marea Neagra, cu rol decisiv in cazul unui conflict militar, traversind trei tari din Parteneriat. Iata trei cai: soseaua de beton Odesa-Brest, asigurind circulatia marfurilor din UE spre porturile Marii Negre si viceversa, deplasarea tehnicii militare grele in ambele directii, cu posibilitatea folosirii, pe portiuni, a soselei ca pista de decolare/aterizare. Utilizarea partiala a traseului este nesemnificativa, insa utilizarea integrala poate aduce anual sute de milioane. 2. Si calea ferata de standard estic, de la Marea Neagra la Marea Baltica, trece prin Bielarusi, Ucraina si Moldova, fiind de o importanta clara. 3.A treia cale de transport dinspre UE spre Marea Neagra este reteaua de canale acvatice, ce uneste Marea Baltica si Marea Neagra, prin riuri si afluenti. Nodul strategic al cailor ramine Tiraspolul, unde interesele economice si militare se ciocnesc din evul mediu. Moldova trebuie sa-si constientizeze rolul de stat in calea intereselor, valorificindu-si pretul real – atat in fata UE, cat si in fata spatiului postsovietic. Moldovenii nu trebuie sa ramina ostaticii intereselor globale ale marilor puteri. De aici separatismul de la Tiraspol, dar si reticenta Europei de a reaccepta Basarabia in componenta Romaniei, lasindu-ne deocamdata ca placa turnanta intre Est si Vest. Depinde de noi daca raminem in Est sau mergem ferm si rapid spre Vest, prin Unirea cu Romania.

– Care ar fi Mecanismul Unirii celor doua state romanesti? Inca in alegerile locale din 2007 conceptul Uniunii Interstatale Romania—Republica Moldova a fost formulat de PNL drept mecanism de integrare accelerata in NATO si UE. Acest concept, expus in “Manifestul-Apel al PNL-Moldova privind imperativul solidarizarii nationale”, a fost adoptat la 3 martie 2007 si remis presedintilor de partid, Presedintiei si Guvernului din Romania.
Teritoriul Basarabiei si al Transnistriei – o aschie de pamint cu populatie romaneasca, rupta de mai multe ori, prin forta armelor, din contextul etnocultural si politic firesc, supusa unei deznationalizari dure pe parcursul a circa doua secole de ocupatie straina, – a rezistat in timp. Republica Moldova a devenit independenta in urma imploziei URSS, dar si gratie angajarii sutelor de mii de romani-moldoveni intr-o veritabila revolutie de eliberare nationala, ce a pus capat unei dominatii straine de secole. Astazi, dupa 19 ani de Independenta, R.Moldova, afectata de o profunda criza identitara interna, situata intr-o zona geopolitica disputata, se zbate intre un trecut tragic si un viitor incert.
PNL e constient ca grava problema identitara, situatia politica si economica deplorabila ale celui de-al doilea stat romanesc, rezultate din politicile coloniale sovietice, continuate de regimurile neocomuniste dupa 1991, stationarea trupelor rusesti de ocupatie pe teritoriul R.Moldova, un teritoriu ocupat de un regim terorist, sprijinit de Moscova si necontrolat de Guvernul de la Chisinau, au facut din R.Moldova un stat-problema, care nu dispune de suficiente resurse interne pentru depasirea starii de criza permanente. Cel mai firesc sprijin al efortului de europenizare a R.Moldova poate veni din partea Romaniei. Promovind conceptul moldovenismului vulgar si romanofob, antiromanii vor sa ancoreze R.Moldova in spatiul geopolitic eurasiatic, cultivat de cercurile politice revansarde din Rusia.
PNL considera ca, odata cu revenirea Romaniei in spatiul euroatlantic, a sosit momentul solidaritatii etnoculturale romanesti, ca unica sansa pentru a se oferi si R.Moldova un viitor civilizat cert. Pentru cetatenii R.Moldova, Europa se asociaza tot mai mult cu Romania, cu cetatenia romana. PNL propune conceptul politic, social-economic si cultural, numit Uniunea Interstatala Romania–Republica Moldova, care inseamna un Tratat interstatal provizoriu de fraternitate si parteneriat european privilegiat pentru integrarea celor doua state romanesti in UE.
Este un proiect de europenizare, de utilizare rationala a resurselor UE, pentru modernizarea rapida a Republicii Moldova. Guvernul roman ar trebui sa fluidizeze informatiile intre cele doua maluri ale Prutului, ceea ce ar conduce la o cunoastere mai buna in Romania a realitatilor din R.Moldova. PNL opteaza pentru omogenizarea infrastructurii politice din cele doua state romanesti care isi pot realiza idealul de unitate nationala prin Unirea celor doua state romanesti, ca cea mai scurta cale pentru UE. Conceptul Uniunii Interstatale Romania—Republica Moldova ca mecanism de  unificare a celor doua state include formarea etapizata a organelor de coordonare a politicilor acestei structuri, intre care o Adunare Parlamentara, formata din cite treizeci de deputati din ambele state, ce se vor intruni in sesiuni periodice la Bucuresti si Chisinau si care se vor preocupa de armonizarea si omogenizarea legislatiei R.Moldova cu cea a Romaniei, care este una europeana, si de Bugetul comun. Comisia Executiva interstatala, cu Oficiul central la Iasi, ar putea fi formata de un numar egal de reprezentanti ai Guvernelor Romaniei si R.Moldova si coordona executarea Bugetului comun, politicile de apropiere a R.Moldova de Romania, prin promovarea politicilor europene datorita realizarii unui mini-plan Marshall pentru solutionarea conflictului transnistrean si reabilitarea social-economica postconflict a R.Moldova, identificarea proiectelor de asistenta financiara internationala pentru Fondul de pensionare al celor doua state romanesti. Casa Sociala Interstatala va unifica sistemul de pensionare a cetatenilor din cele doua state si gestiona fondurile de pensii sociale. Guvernarile se perinda, poporul ramine. PNL crede ca a venit timpul sa se faca dreptate istorica acestei parti a poporului roman, care inca nu-si gaseste locul si destinul intr-o Europa tot mai unita.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
  1. De ce includeti in Uniunea interstatala si Transnistria? Niciodata nu a facut parte din Romania. Uniti-va macar cu dracu, dar lasati pe noi in pace.

  2. Doamna Pavlicenco, uniunea interstatala R.Moldova – Romania este cea mai mare greseala care li se poate intampla romanilor din dreapta si stanga Prutului. Se vor crea premisele independentei Transilvaniei si vecinii unguri deabia asteapta acest lucru. Singura varianta care poate fi vazuta este unirea pur si simplu asa cum s-a facut in 1918 fara un centru bipolar de putere. Practic d-voastra propuneti o struto camila de tara cu un minister de finante la Iasi? Nu vreau sa fiu tendentios insa mesajul d-voastra vine mai degraba din partea Rusiei in colaborare cu Ungaria care au ca principal scop in politica externa fata de Romania destabilizarea politica, economica si culturala.
    Chiar daca ati avea intentii bune rezultatul acestei uniri in viziunea d-voastra ar fi fatal neamului roman.
    Va multumes, o seara buna!

  3. Pt DeputatRoman

    Nu este un mesaj al meu, ci pozitia PNL. Apelul trimis tututror presedintilor de partide romanesti il postez. Aveti rabdare sa cititi.

    Manifest-Apel al PNL-Moldova privind imperativul solidarizarii nationale

    Acest document, adoptat la 3 martie 2007, a fost remis presedintilor de partid, Presedintiei si Guvernului din Romania.

    Teritoriul Basarabiei si al Transnistriei – o aschie de pamint cu populatie romaneasca, rupta de mai multe ori, prin forta armelor, din contextul etnocultural si politic firesc, supusa unei deznationalizari dure pe parcursul a circa doua secole de ocupatie straina, – a rezistat si a dainuit in timp. Acest miracol a devenit deosebit de evident la confluenta anilor 80-90 ai secolului trecut, cind a luat avint, in Republica Moldova, Miscarea de Eliberare si de Renastere Nationala. Statul Republica Moldova a devenit independent in urma imploziei URSS, dar si gratie angajarii sutelor de mii de romani-moldoveni intr-o veritabila revolutie de eliberare nationala, ce a pus capat unei dominatii straine de secole. Redobindirea constiintei de neam, decolonizarea totala si revenirea acestui spatiu in familia europeana necesita un efort colectiv de lunga durata, conjugat cu o inteligenta politica aparte. Astazi, dupa 15 ani de la proclamarea Independentei, Republica Moldova, afectata de o profunda criza identitara interna, situata intr-o zona geopolitica disputata, se zbate intre un trecut tragic si un viitor incert.

    Partidul National Liberal din Republica Moldova este constient ca grava problema identitara, situatia politica si economica deplorabila ale celui de-al doilea stat romanesc, rezultate din politicile coloniale sovietice, continuate de regimurile neocomuniste dupa 1991, stationarea trupelor rusesti de ocupatie pe teritoriul Republicii Moldova, existenta unui teritoriu ocupat de un regim terorist, sprijinit de Moscova si necontrolat de Guvernul de la Chisinau, au facut din Republica Moldova un stat-problema. In aceste conditii, Republica Moldova nu dispune de suficiente resurse interne pentru depasirea starii de criza permanente. Este nevoie de o asistenta internationala in stare sa readuca Republica Moldova pe orbita civilizatiei europene. Cel mai firesc sprijin al efortului de europenizare a Republicii Moldova poate veni din partea Romaniei.

    In acest context, Partidul National Liberal se declara consternat de declaratiile tot mai agresive, in stilul razboiului rece, proferate la adresa Romaniei, de catre conducerea comunista de la Chisinau, care nu are nici un merit in edificarea Republicii Moldova ca stat. Comunistii si liderii lor au stat, in cel mai bun caz, in expectativa, in momentul proclamarii independentei statale a Republicii Moldova. Erijarea lor astazi in statalisti consecventi nu este nimic altceva decit o farsa in stil traditional comunist. De fapt, promovind conceptul moldovenismului vulgar si romanofob, comunistii moldoveni sugruma si farima de statalitate ce a mai ramas intr-o societate depopulata prin politici economice falimentare, favorizind tendintele de ancorare a Republicii Moldova in spatiul geopolitic eurasiatic, cultivat cu mult sirg de catre cercuri politice revansarde din Rusia. PNL invita partidele democratice si proeuropene din Republica Moldova sa se solidarizeze in scopul opririi acestui proces distructiv pentru perspectiva europeana a statului nostru.

    In toti acesti ani, guvernarile de la Chisinau au ratat posibilitatile de a merge impreuna cu Romania pe calea integrarii europene. Cu mici exceptii, acestea au preferat sa promoveze politici antiromanesti. In consecinta, Romania a devenit membru NATO si UE, in timp ce Republica Moldova a alunecat in mod grav spre statutul rusinos de cea mai saraca tara din Europa. Acesta este rezultatul logic al politicii comuniste, dominate de instincte antiromanesti.

    Si tot in acesti ani, Romania a tinut cont mereu de reticenta – chiar de ostilitatea – guvernarilor de la Chisinau, rezervindu-si rolul de a contribui la educarea tinerei generatii, de a fi avocat pentru admiterea Chisinaului in diferite aranjamente europene, de a ajuta in proiecte economice cind nu exista, pur si simplu, o alta solutie. Spre deosebire de oficialii de la Chisinau, sutele de mii de cetateni ai Republicii Moldova, care au beneficiat, in acesti ani, de asistenta materiala si umanitara a statului roman, ramin profund recunoscatori pentru ajutorul dezinteresat, oferit in spiritul relatiilor dintre frati. Prin aceasta perspectiva, politica sincera a Bucurestilor devanseaza constant propaganda antiromaneasca, fapt ce ii irita enorm pe stabii comunisti de la Chisinau.

    Partidul National Liberal din Moldova considera ca acum, odata cu revenirea definitiva si plenara a Romaniei in spatiul euroatlantic – sigur si solidar -, a sosit si momentul solidaritatii etnoculturale romanesti, ca unica sansa pentru a se oferi si Republicii Moldova un viitor civilizat cert. Doar aceasta asistenta, care trebuie sa devina permanenta, coroborata cu strategiile Uniunii Europene, ar putea readuce si al doilea stat romanesc in comunitatea euroatlantica. Constiinta unui asemenea obiectiv nu poate fi impiedicata de nici un fel de manifestari antieuropene si antiromanesti, la care se deda conducerea antinationala de la Chisinau, votata de o populatie insaracita cu buna stiinta de catre o grupare interesata doar de pastrarea, cu orice pret, a puterii si a propriilor privilegii economice.

    Guvernarea comunista de la Chisinau a legalizat cetatenia dubla pentru a amplifica afluxul de bani de la propriii cetateni, plecati la munca in strainatate. Unicul export profitabil al Republicii Moldova sub guvernarea comunista a devenit cel al bratelor ieftine de munca. Insa politica de depopulare a Moldovei a adus si efecte nebanuite de catre comunistii romanofobi. Pentru cetatenii Republicii Moldova, Europa se asociaza tot mai mult cu Romania, cu cetatenia romana. A deveni cetatean roman inseamna a deveni parte a unei democratii europene, a sistemului cu reguli ale economiei de piata, bazate pe respectarea neconditionata a legii. Aceste practici creeaza precedente extrem de periculoase pentru dominatia regimului politic autoritar de la Chisinau, pentru traficul de influenta si ingerintele protectioniste ale politicului in viata economica din Republica Moldova. In asa fel, romanismul echivaleaza pentru comunistii moldoveni cu deplasarea discursului proeuropean din zona demagogiei politice in zona realizarii practice. Iar aceasta, la rindu-i, echivaleaza cu pierderea puterii politice. In acest sens, comunistii sint sortiti, prin definitie, sa ramina romanofobi incorigibili.

    In fata pericolului permanentizarii crizei cronice, care a afectat Republica Moldova, Partidul National Liberal din Moldova vine cu un proiect special – politic, social-economic si cultural -, numit Uniunea Interstatala Romania–Republica Moldova. Acest proiect poate fi infaptuit cel mai lesne prin semnarea, intre Romania si Republica Moldova, a unui tratat interstatal de fraternitate si de parteneriat european privilegiat, ce ar avea ca scop major integrarea plenara a celor doua state romanesti in UE. Este un proiect de europenizare, de utilizare cit mai rationala a resurselor Uniunii Europene, in scopul modernizarii rapide a acestora si recuperarea raminerii in urma a Republicii Moldova. Prin cresterea economica si reformele promovate, Romania si-a demonstrat capacitatea de a onora standardele europene. Urmarea exemplului ar aduce si Republica Moldova, in urmatorii zece ani – 2008-2018 -, la standardul de viata din UE.

    Adresam Guvernului roman propunerea de a initia un program de fluidizare reciproca a informatiilor intre doua maluri ale Prutului, ceea ce ar conduce la o cunoastere mai buna in Romania a realitatilor din Republica Moldova, de a incuraja depasirea tabuizarii temei Basarabiei. De asemenea, PNL-Moldova pledeaza pentru o relatie financiara total transparenta intre Bucuresti si Chisinau, care sa fie reluata de la zero. Actiune ce ar trebui precedata de publicarea intregii asistente acordate in 15 ani prin diverse proiecte ONG-urilor sau altcuiva din Republica Moldova, pentru a se evita specularile politice. In Republica Moldova, exista banueli ca acei bani au servit la imbogatirea unora ce nu-si pot justifica averile, dar care au devenit azi aliati ai comunistilor si incrimineaza asistenta financiara romaneasca exact celor care nu au participat la procesul de “facere de averi din afacerea profitabila a romanismului”. “Miinile murdare” nu trebuie sa discrediteze nobila idee de reintregire a neamului.

    PNL-Moldova pledeaza pentru necesitatea conjugarii eforturilor clasei politice romanesti de pe ambele maluri ale Prutului pentru edificarea noastra in comun asupra mai multor aspecte spinoase ale relatiilor moldo-romane. Partidul National Liberal din Moldova – prin identitatea, scopurile, conceptele si actiunile sale – incearca sa creeze un precedent de omogenizare a infrastructurii politice din cele doua state romanesti care, in cadrul UE, isi vor realiza idealul de unitate nationala.

    In viziunea PNL-Moldova, conceptul Uniunii Interstatale Romania—Republica Moldova ar putea include formarea etapizata a organelor de coordonare a politicilor acestei structuri, intre care o Adunare Parlamentara, formata din cite treizeci de deputati din ambele state, ce se vor intruni in sesiuni periodice la Bucuresti si Chisinau si care se vor preocupa de armonizarea si omogenizarea legislatiei Republicii Moldova cu cea a Romaniei, de Bugetul special al Uniunii Interstatale. Totodata, Comisia Executiva interstatala, ce si-ar putea avea oficiul central la Iasi si ar fi formata dintr-un numar egal de reprezentanti ai Guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, ar putea avea, in sfera sa de coordonare, executarea Bugetului comun, politicile de apropiere a Republicii Moldova de UE, obtinerea si realizarea unui mini-plan Marshall pentru solutionarea conflictului transnistrean si reabilitarea social-economica postconflict a R.Moldova, identificarea proiectelor de asistenta financiara internationala pentru Fondul de pensionare al celor doua state romanesti. Casa Sociala Interstatala ar putea promova unificarea sistemului de pensionare a cetatenilor din cele doua state si gestiona fondurile de pensii sociale.

    Acest concept va fi dezvoltat de Partidul National Liberal din Republica Moldova pentru a fi propus Parlamentului de la Chisinau. Totodata, ar fi de un real folos – pentru a reda o speranta romanilor, dar si tuturor celorlalti cetateni ai Republicii Moldova, ca si pentru a sensibiliza Occidentul asupra unei asemenea oportunitati, pentru a rezolva o grava problema din sudul Europei de Est – declansarea de discutii politice intre reprezentantii clasei politice de la Chisinau si de la Bucuresti. De vreme ce Romania declara ca politica sa va ramine neschimbata fata de Republica Moldova, fiind incadrata in standardele democratiei si ale respectarii drepturilor si a libertatilor omului, orice discutii si negocieri spre binele oamenilor isi au dreptul la viata. Guvernarile se perinda, iar poporul ramine. PNL-Moldova crede ca a venit timpul pentru a se face mai multa dreptate istorica acestei parti a poporului roman, care inca nu-si gaseste locul si destinul intr-o Europa tot mai unita.

    Adoptat in sedinta din 3 martie 2007 a Delegatiei Politice Nationale
    a Partidului National Liberal din Republica Moldova

  4. Lukashenko în timp ce caută abordare în UE
    PCRM puterea politică a unei naţiuni cu o istorie şi popor neo-latin
    (Partea)
    este de a face exact opusul.
    În cazul în care Ghimpu a fost greşit (pentru peste entuziasm), cu vin şi provocând Rusia, PCRM nu este mai puţin …
    Sunt curios să văd după alegeri …
    Pentru mine, unii politicieni au ajuns la un sfârşit de carieră …
    Are dreptate DeputatRoman

  5. Ca Passat Valeriu
    partide politice sau lideri politici, intelectuali nu prea mult sau prea narcisice obţină sprijinul …
    încânta seducţie poate pentru cateva minute, dar apoi este nevoie de consistenţă, practice …
    şi să propună acţiuni şi gânduri util şi fezabil
    şi să fie credibil în pătrat …
    Ma uit la partea bună a lucrurilor
    se vor anula reciproc:)

  6. Pentru deputat roman

    Pe 27 martie, Sfatul Ţării a votat în favoarea Unirii cu România cu următoarele condiţii:
    1. Sfatul Ţării urma să ducă la bun sfârşit o reformă agrară, care trebuia să fie acceptată fără obiecţiuni de guvernul român;
    2. Basarabia avea să rămână autonomă, având să aibă propriul său organ legislativ, Sfatul Ţării, ales prin vot democratic;
    3. Sfatul Ţării avea să voteze bugetul local, urma să controleze consiliile zemstvelor şi oraşelor şi avea să numească funcţionarii administraţiei locale;
    4. Recrutările aveau să fie făcute pe baze teritoriale;
    5. Legile locale şi forma de administrare puteau fi schimbate numai cu acordul reprezentanţilor locali;
    6. Drepturile minorităţilor urmau să fie garantate prin lege şi respectate în statul român;
    7. Doi reprezentanţi ai Basarabiei aveau să facă parte din guvernul central român;
    8. Basarabia urma să trimită în Parlameantul României un număr de deputaţi proporţional cu populaţia regiunii;
    9. Toate alegerile aveau să fie organizate pe baze democratice, urmând să se bazeze pe votul direct, egal, secret şi universal;
    10. Noua Constituţie urma să garanteze libertatea cuvântului şi a religiei;
    11. Urma să fie proclamată o amnistie pentru toate persoanele care comiseseră infracţiuni politice în timpul revoluţiei.
    Ce numiti D-v ?Aceste conditii sau anexarea fortata de la 26 noiembrie 1918?

  7. Ce numiti D-v =Ce numiti D-v „pur si simplu unire”

  8. Unirea cu România în planurile de politicieni ruşi şi posibilă numai cu implicarea Transnistriei incluse în pachet şi cu o creştere a trupelor
    14 armatei ruse
    Sau, poate reduce ajutor economic şi comision de energie …
    Sau pot agrava relaţiile dintre UE şi Rusia …
    Şi o şansă … cel mai scurt … dar, de asemenea, pentru a evita (cel puţin în acest moment …)

  9. Vladimir Voronin
    punct de pe acest fapt pentru a creşte lor de acţiune agresivă …
    aceste propuneri şi discursurile sunt stropite cu benzină pe foc care facilitează acţiunea de adversari …
    Apoi, nu vreau ca Moldova pierde unele dintre caracteristicile sale … dar chiar că a încetinit în dezvoltarea sa de către persoane incompetente sau false …
    Lupta împotriva sărăciei, împotriva privilegiile de castă, degradarea …

  10. Pt alex77fe
    Redacteaza-ti comentariile inainte de a le posta. Multa incoerenta.

  11. Dna Pavlicenco da de ce aveti in vedere prin FRONTIERA cu Transnistria????????

  12. or dv recunoasteti independenta Transnistriei???????

  13. pentru DeputatRoman:

    dle DeputatRoman bateti campii !!
    Eu nu am auzit atatea aberatii in viata mea, si ma MIRA ENORM de ce pot gandi unii oameni.

    Spre linistea dvs, Ungaria este stat membru NATO ca si Romania. Asta inseamna ca intre cele doua tari NU POATE FI MODIFICATA SUB NICI-O FORMA GRANITA.

    Spre linistea dvs, Transilvania are o populatie covarstioare romaneasca !
    de cand s-au facut recensamante in aceasta zona romanii au avut PESTE 55% CEL PUTIN !
    Daca nu credeti priviti:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Popula%C5%A3iaIstoric%C4%83Transilvania.png
    studiu facut de unguri !! ca sa nu spuneti ca o fi vreo minciuna !!!

    Apoi romanii sunt majoritari si in Transilvania fara Banat, Crisana, Maramures, apoi romanii sunt majoritari chiar si in (fasia) Ardeal (zona de Nord-vest si sud-est a transilvaniei, data de hitleristi Ungariei) si tot asa…

    Singurul loc unde sunt majoritari sunt in cele doua judete Harghita si Covasna, dar care sunt constienti ca nu se pot uni cu Ungaria sau declara autonomii teritoriale.

    Pemtr Sergiu Naghereneac: NIMENI nu a recunoscut independenta Transnistriei si NIMENI nu o sa o faca vreodata. Rusia abuzeaza si incalca mai multe tratate internationale si se foloseste de gaze pentru a crea SANTAJ lucru vazut ca TERORISM in Vest, dar nimeni nu zice PE FATA CEVA, dar cu siguranta toti din Vest „iubesc” foarte mult Rusia.

    Rusia se comporta intr-un mod total idiot, vrand sa arate disperata a super putere, cand de fapt nu mai este de mult (nici nu prea a fost pe vremea URSS super putere !!! a fost o minciuna gogonata –- avea rachete nucleare si chinuia popoare mici)
    Vrand sa mentina aceasta gogoasa umflata Rusia isi bate joc de unele tari mici chinuindu-le cu Transnistria, Abkhazia,.. .

    PS:
    mai lasati frica deoparte domnilor… mai lasati temerile ca castiga PCRM si vaaaiii sa votam numai AIE … .
    O PROSTIE !

    1. de fapt cine este PD? 50% din PD este numai Marian Lupu.
    Cine este Marian Lupu??? un comunist care era lacom sa fie sef. Un comunist care dorea sa fie sef peste PCRM !!
    Doar ca „regele” Voronin nu prea dadea semne ca iese la pensie, si dupa ce l-a mintit 10 ani pe prostul de Marian Lupu, acesta in sfarsit i-a picat fisa dupa 10 ani !!!!!!!!!!!! si si-a facut partid.
    Si nici macar nu l-a facut el ci Diacov sau cum il mai cheama

    2. cine este de fapt PLDM ? ca vedem ca spune „Moldova fara saracie”
    si apoi invadeaza Unimedia cu SOLUTIA PLMD DE IESIRE A REP.MOLDOVA DIN SARACIE !!! HA HA HA !!!
    „Bilete de avion low-cost” si „circulatia fara vize in U.E.” !!!!! HA HA HA!
    Adica PLDM vede ca singura sansa de iesire a RM din saracie, ca sa emigreze SA PLECE LA MUNCA NECALIFICATA toti cetatenii est-moldoveni !
    Cam asta e Filat, alt individ care se vede mare sef, dar uita cand glumea cu Voronin cu care dealtfel se intelege foarte bine.

    Noroc de PL si AMN care sunt partide si oameni care intradevar au ceva legatura cu notiunea de partid si munca in folosul cetatenilor.

    Si oricum AIE are puterea, sunt la guvernare, este datoria lor sa lupte contra PCRM sa nu abuzeze la alegeri cum au facut-o atatia ani de zile !!!

    Important acum este ca DACA INTRADEVAR VA DATI SEAMA CA PNL OFERA SOLUTIA REALA SI CEA MAI CONCRETA PENTRU DEZVOLTAREA TARII VOASTRE REP.MOLDOVA, SI ASTA INSEMNAND O VIATA REAL MAI BUNA PENTRU VOI (VOI DIRECT VOI !!! NU VOI LA GENERAL, CI TU ALA CARE CITESTI ACUM EXACT ACEST LUCRU) ATUNCI VOTEAZA PNL FARA FRICA.

    Daca votezi PNL atunci:
    1. PCRM va avea voturi mai putine
    2. PNL cu siguranta daca intra in Parlament atunci nu va face alianta cu PCRM (sa fim seriosi !!! adica cei mai aprigi anti-comunisti sa faca alianta cu PCMR??? ha ha ha… mai oameni buni … mai folositi si creierul)
    3. PNL cu siguranta poate aduce la masa putina VERTICALITATE si DEMNITATE care sa mai atenueze aerele de superioritate a lui Filat si Lupu.

    Daca nu ma credeti atunci intrebati singuri pe Lupu si pe Filat, ce parere au de parasirea RM a CSI ? si o sa isi dea arama pe fata imediat.
    Lupu va vrea doar ca masa de manevra pentru ca vrea sa fie presedinte peste RM, sa isi dea importanta, sa intre in istorie…
    Filat vrea puterea ca sa faca cat mai multe jocuri, in special economice.
    Nu ca ar fi rau, poate.. sa devina unul presedinte si altul premier, ca apoi aduc putin mai multa libertate decat PCRM asta e clar,
    dar parca nu strica si putin din PNL in guvern pentru a mai pune si oameni care au o viziune in viitor si sanatoasa, nu bilete ieftine sa trimitem pe est-moldoveni la munca in UE !!!

    Nu degeaba PCRM face spume la gura tocmai cand aude de PNL !!!!
    CEL MAI MARE DUSMAN A PCRM A FOST SI RAMANE PNL !
    Nici macar PL, PLDM, PD !!!
    Veti zice ca sunt nebun, ca exagerez, ca sunt radical, ca orice… dar PCRM si creierele negre din PCRM in frunte cu Tkaciuck si Voronin nu sunt prosti !!! sunt rai ! dar nu sunt prosti ! si stiu foarte bine ca AIE este doar apa care fierbe (ii fierbe pe comunisti mai exact) dar focul este de fapt PNL !

    PCRM stie ca lupta principala, la baza, acolo jos, undeva la fundamente, unde nu se vede direct la televizor, este ideologica, este de idei principale si mari, si PCRM stie ca cel mai mare dusman a lor este PNL ca varf de lance si PNL ca batul lanciei.

    pentru Voronin astia Lupu si Filat sunt cantitate neglijabila, i-ar putea intoarce intr-o alianta cu PCRM imediat daca nu ar fi PL mai vigilent,
    ca doar au facut asta si in trecut cu PPCD.

    Asa ca votati fara frica ceea ce considerati ca este bine pentru voi.
    De ce sa aveti regrete ?? Faceti ceea ce credeti ca va face sa nu simtiti regrete in viitor.

  14. Unirea este mult mai realista decit scoaterea armatei ruse din Transnistria.Transnistria este in gura porcului si mai degraba o va inghiti decit sa o cedeze unei tari mici ca Moldova.Unirea,pe de alta parte,este unicul mod de a scapa de rusificare,numai uniti putem asigura dainuirea neamului,dusmanii unirii sunt dusmanii Moldovei.

  15. In Мoscova au loc un sir de ASASINATE POLITICE.IN ACEEASI ZI AU FOST LICHIDATI 2 GENERALI.

    Вслед за генералом Дубровым, убит генерал Дебашвили. Шаманов ранен, на очереди Ачалов?
    Время публикации: 30 октября 2010 г., 22:30

    28 октября в Балашихинском районе Московской области на платформе «Заря» под поезд столкнули генерал-лейтенанта в отставке, бывшего командующего радиотехническими войсками ПВО Григорий Дубров.

    В этот же день, 28 октября, в центре Москвы было обнаружено тело другого генерал-лейтенанта минобороны России в отставке — Бориса Дебашвили, 1929 года рождения. Никаких подробностей не сообщается.

    «Подозрительные ассоциации как с гибелью Л. Рохлина. Похоже, начался «отстрел» строптивых. Какой ответ будет ГРУшников-десантников-диверсантов? Думаю никакой. Ачалов тоже умрет от ангины», отмечают патриоты.

    Тем временем сообщается, что генерал Дубров вызвал ненависть чекистов еще раньше, когда написал книгу «Генералы о еврейской мафии».

    Генерал Дубров также написал статью «Еврейское иго в России».

  16. Председатель Президиума генерал-лейтенант
    Дубров Григорий Карпович

    ЕВРЕЙСКОЕ ИГО В РОССИИ

    1. Октябрьский переворот – вооруженный захват власти в России евреями

    Сказки про марксизм-ленинизм, равенство, братство, свободу закончились, настала суровая реальная действительность, при которой русские и другие коренные народы оказались ограбленными и находятся под жесточайшим игом международного еврейства.

    Сегодняшнее вымирание русского народа, сокращение рождаемости, невиданное уничтожение народа алкоголизмом и наркоманией, организованной и безнаказанной преступностью – все это результат засилья евреев во всех эшелонах власти на протяжении всех 80-ти с лишним лет иудейского ига в России.

    Наше сегодняшнее положение вещей было предсказано немецким писателем Вильгельмом Марром еще в XIX веке. Он писал:

    «…В настоящий момент среди европейских государств одна только Россия – последний бастион в Европе, и именно против нее евреи готовят свой окончательный удар. Судя по ходу де, русская капитуляция – также лишь вопрос времени. В этой громадной империи … иудаизм найдет свою Архимедову точку опоры, с которой он сможет раз и навсегда сбить всю Западную Европу с ее устоев. Еврейские заговорщики (под жестким руководством Ленина, Троцкого, Свердлова и прочих – Г. Д.) вызовут в России революцию, какой мир еще не видел… В настоящее время еврейство в России все еще опасается изгнания из страны. Однако после того, как Россия будет повержена, им уже нечего будет бояться …».

    После победоносной еврейской революции 1917-го года в России Лениным был издан 27 июля 1918 года «Закон против антисемитизма». По этому закону Ульянова-Бланка (Ленина) евреи в России после вооруженного захвата власти получили величайшие льготы, назначались на руководящие посты в репрессивные органы, ВЧК, Министерства и другие злачные и элитные места, им давался приоритет при поступлении в ВУЗы. Троцкий, Председатель Реввоенсовета Республики, которому Ленин дал неограниченную власть над военным ведомством, расставил политкомиссарами во всех звеньях Рабоче-крестьянской Красной Армии только евреев. «Закон», по которому любого, кто неуважительно высказывался по адресу еврея, немедленно подвергали репрессии вплоть до расстрела и конфискации имущества в пользу «оскорбленного» еврея. Это ли не подлинный геноцид дедушки Ульянова-Бланка-Ленина по отношению к русскому народу.

    А чтобы читатель не подумал, что я события октября 1917 года назвал еврейской революцией только для красного словца, хочу напомнить, что во главе партии большевиков марксистов-ленинцев, во главе всех правительственных структур до 80 % были евреи, а 20 %- это полуевреи или мужики других национальностей, женатых на еврейках.

    А после еврейско-буржуазного переворота в России в 1991 году, который, как в 1917 году, возглавили евреи, все правительственные структуры, кремлевский аппарат Президента, финансовые и коммерческие структуры находятся в тех же руках, только они сегодня не твердые марксисты-ленинцы (мордехай-левисты-бланкисты-ленинцы, не забыли, что К. Маркс – это партийный псевдоним, а настоящее имя его – Мордехай Леви из древнего рода раввинов; Ленин – партийный псевдоним, а по матери – еврей Бланк).

    Многовековое одурачивание и зомбирование народов мира стало уже не тайной за семью дверями, а хорошо известной истиной. Сегодня народы понимают, кто действительный враг, разрушитель, террорист и палач.

    В вышеизложенном хорошо просматривается одна из главных целей иудосионизма – уничтожение России и его непокорного народа. Вот где причина всех нынешних зол и несчастий России, о чем так прозорливо писал немецкий писатель Вильгельм Марр в 1879 году, предсказывая захват России руками возбужденного еврейскими революционерами трудового русского народа.

    Жаль, что русская интеллигенция не сумела или не захотела вникнуть в суть этих пророчеств для судеб русского народа и Российского государства, а слушала развесив уши, сладкие речи создателей лженаучных теории, сочиненных лживыми пророками иудейских кровей.

    2. Марксизм-ленинизм, большевизм – идеологическое оружие еврейства

    Под звуки «Интернационала» марксизм-ленинизм, большевизм под скрытым руководством сионизма, положил многие сотни миллионов человеческих жизней, многие из которых сознательно жертвовали собой во имя высших идеалов человечества, а на самом деле, во имя мировой сионистской диктатуры.

    В соответствии с лженаучной философией марксизма (помните обещания молодого Мордехай Леви, партийная кличка – К. Маркс: «…И скоро я брошу человечеству мои титанические проклятья… Приняв мое учение, Мир глупо погибнет…) была создана в России Российская коммунистическая партия большевиков другим видным сатанистом и верным учеником Мордехая Леви Ульяновым-Бланком-Лениным, который также декларировал «святые» идеалы и «светлые» принципы.

    Сегодня большинство рабочего трудового люда на своей шкуре испытало все эти сладкие байки о равенстве и братстве и поняло, что это были лишь крючки, на которые ловили трудовой, забитый, неграмотный народ евреи и их хозяева. Маркс всего лишь программировал толпу темных людей. Пролетариат, толпа – это оружие для захвата власти и не более того.

    Кто был ничем, тот станет всем (это лозунг древнейших иудеев, но о себе, а не о нас), диктатура пролетариата – прекрасные лозунги для программирования наивных и верующих в светлые идеалы. (По А. Яковлеву: «Идеалы для дураков») А после свержения с помощью одураченной толпы национальной русской элиты в России кто оказался в 1917 году?

    Диктатура пролетариата. А кто это? Кухарка тетя Маша? Сапожник дядя Паша или слесарь дядя Вася? Нет, друзья мои, наших дедов надули евреи мордехаи и бланки так же ловко, как сегодня надули нас их духовные и кровные последователи «верные ленинцы» сионистского толка – «демократы».

    После еврейской революции в России 1917 года диктатором стал не пролетариат, а «вождь мирового пролетариата» калмыкоеврей Ульянов-Бланк-Ленин, который никогда не был пролетарием и никогда не занимался производительным трудом. Для осуществления своей диктатуры над русским народом он и команду подобрал соответствующую: Троцкий, Каменев, Зиновьев, Свердлов, все, как ни странно, евреи (нормальные пролетарии?). Эта шайка «пролетариев» тоже никогда не работала ни рабочими ни крестьянами. Далее идет «интернационал», состоявший на 80% из евреев и на 20% из полуевреев и еврейских холуев разных национальностей.

    Вот вам на деле и марксистско-ленинская «диктатура пролетариата». И эта еврейская «диктатура пролетариата» развязала такую кровавую бойню в России, которая унесла более 60 млн. человеческих жизней, лучших сынов русского народа, составлявших генофонд России. Россия, теперь советская, получила новую правящую элиту – еврейскую. Одна из задач иудо-толмудизма-сионизма при содействии марксизма-ленинизма в одной отдельно взятой стране (России) была решена.

    Уважаемый читатель, когда глашатаи еврейства, брызгая слюной, вопят с телеэкранов, что коммунисты-большевики разрушили православные церкви, уничтожили более 60 млн. человеческих жизней, ты должен четко понимать и относить это не к русскому человеку, а к международному еврейству, поработившему русский народ и Россию в 1917 году и продолжающему этот кровавый шабаш и сегодня.

    Из вышеизложенного четко просматривается вывод: марксизм-ленинизм, большевизм – это оружие международного (интернационального) еврейства.

    Сегодняшние руководители коммунистических партий и движений, если они честные русские люди, должны задуматься, под какие знамена они зовут русский народ и ими же раздробленный электорат. В конечном счете, они зовут русский народ встать под знамена, украшенные шестиконечной звездой иудейского царя Давида, в символике которой заложен смысл победы иудеев над нееврейскими народами (гоями).

    Подавляющее большинство поверивших в коммунизм, состоявших в КПСС и состоящих сегодня в КПРФ представителей российских народов – это честные, преданные своим народам и России, люди. Но они, зараженные сатанинской раввино-марксистской лжефилософией думают, что борются за Россию, а на самом деле они борются за господство евреев за деспотическое мировое государство под управлением еврейского царя-самодержца.

    Вам нужны примеры? Берите их из нашей трагичной действительности.

    Эпоха диссидентов-евреев, горбачевская эпоха «перестройки» – от советско-коммунистической еврейской власти к демократическо-капиталистической еврейской власти, ельцинская эпоха разрушения страны, разворовывания национальных богатств русского народа кучкой еврейских проходимцев, закабаление русского и других коренных народов этой же кучкой евреев, которые захватили все государственные рычаги власти, не без помощи отдельных русских трусов и предателей своего народа. К великому сожалению, среди этих трусов и предателей немало есть мужиков, которые носят штаны с лампасами.

    И, наконец, последняя заслуга Ельцина – сдал власть и свой разрушительный курс «преемнику» Путину, первые шаги которого не обнаружили в нем защитника русского народа от дальнейшего геноцида и уничтожения «рыночными реформами», проводимыми мировой закулисой.

    По неоднократным заявлениям В. Путина в СМИ, что он не допустит передела собственности, можно сделать вывод, что воры и грабители останутся с награбленным, а народ будет прозябать в нищете. Но о каком переделе идет речь? Кто с кем должен делиться? Награбившие баснословно много с теми, кто своевременно не сориентировался и хапнул меньше? Такой передел никому не нужен. Речь идет не о переделе собственности, а о ее возвращении народу, в казну государства.

    Такие «защитники» не преминут последнее достояние народа – землю продать за бесценок в те же ненасытные мафиозные структуры, которые присвоили народное богатство страны и которые сегодня реально управляют Россией. Кто им может противостоять? Исполнительная власть, законодательная власть (судя по голосованию депутатов Госдумы по ратификации договора СНВ-2) у них в руках. Все силовые структуры – тоже.

    Кто же встанет на пути дальнейшего разграбления и уничтожения России?

    Русский народ, если очнется.

  17. Pt Vladh

    Mersi, eu gindesc exact la fel.

  18. Pt Sergiu Nagherneac

    Am in vedere frontiera administrativa, pazita si azi d eseparatisti sio zisele forte d epace, in spatele carora sta armata 14.

  19. PNL are perfecta dreptate, din toate punctele de vedere, inclusiv in problema transnistreana.
    Bucovina, tinutul Herta, Basarabia inclusiv Bugeacul sunt teritoriii care apartin de drept Romaniei si au fost ocupate in mod abuziv de catre fosta Uniune Sovietica, cu acordul Germaniei naziste si aceste teritorii care au apartinut de drept Romaniei si astazi sunt locuite in proportie de 80% de vorbitori de limba romana ( in tinutul Herta, parte a fostului judet Dorohoi, proportia de vorbitori de limba romana este chiar de 93% ), iar limba majoritara vorbita in toate aceste teritorii se numeste limba romana, indiferent de ce afirma ritos si impertinent politruci si culturnici inculti si escroci, intelectuali facuti pe puncte, care isi inchipuie ca orice falsificare a adevarului stiintific este posibila printr-o simpla intosatura de condei. Insa, spre deosebire de Republica Moldova, statul roman considera ca Transnistria, teritoriu despre care se vorbeste mult in presa internationala si in marile cancelarii ale lumii, nu a apartinut niciodata Romaniei, chiar daca si acolo cei mai multi locuitori sunt romanii. La acest capitol conceptiile Romaniei si Federatiei Ruse coincid 100%. Si tot 100% sunt cetatenii statului roman, care, fara exceptie, sunt de acord cu cele stipulate mai sus. Pentru romani restul afirmatiilor facute din motivatii interesate necinstite chiar nu conteaza. Sommet-ul sau summit-ul Trilateralei ( guvernul discret mondial ) de la Bucuresti a acceptat aceasta situatie ca fiind cea reala. Restul este poezie… Puteti vorbi, toti cei care nu sunteti de acord cu acest punct de vedere pana vi se usuca saliva in gura si vi se imflameaza corzile vocale, puteti perora toate insultele si amenintarile inscrise in toate dictionarele din lume. Pe noi romanii NU NE INTERESEAZA! Acesta este adevarul istoric unanim acceptat. In plus, Romania este tara membra NATO si UE si care se afla sub protectia scutului antiracheta american. Deci cainii latra, caravana trece… Ce vor sa faca in aceste teritorii tarile ocupante si populatia locala autohtona este treaba lor… deocamdata. Dar nimeni, absolut nimeni, nu ne poate impune noua romanilor ce anume trebuie sa afirman atunci cand este vorba despre Bucovina, tinutul Herta, Basarabia impreuna cu Bugeacul, in afara adevarului istoric, adevar stiitific care, contrar opiniei unor preopinenti bezmetici, nu este interpretabil ( bineinteles ca in fosta Uniune Sovietica toata lumea era obisnuita ca pana si stiinta abstracta a matematicii sa fie interpretabila ). Iar comunismul si national socialismul ( nazismul ), ca doctrine, in absolut toate tarile care au apartinut fostului lagar comunist, cu exceptia RM, au fost interzise prin lege si nerespactarea acestei prevederi legale si constitutionale se pedepseste cu inchisoarea.
    Apropo de pozitia Romaniei fata de chestiunea transnistreana, nu v-ati intrebat niciodata domniile voastre, de ce, mai nou, atat Putin cat si Medvedev, dupa ce, ani de-a randul, Federatia Rusa a tot cerut excluderea Romaniei de la tratativele privind Transnistria, pentru ca ar avea un interes personal, solicita acum insistent ca “sa se tina cont de pozitia statului roman in solutionarea conflictului transnistrean”? Pentru ca rusii au constatat ca, de fapt, din multitudinea de factori implicati in solutionarea conflictului transnistrean, Romania este singura care are o pozitie corecta si in concordanta cu interesul statului rus, pentru ca ea solicita respectarea adevarului istoric, pe care, se pare acum si rusilor le convine sa-l respecte. Pentru ca asta presupune si recunoasterea influientei Rusiei asupra celorlalte doua state apartinatoare grupului lingvistic al slavilor de rasarit, Ucraina si Belarus.
    Si in tot acest context politic international, clasa politica din RM, isi imagineaza, in ignoranta ei, ca poate sa actioneze, dupa bunul plac, impotriva cursului istoric. Pe termen scurt acest lucru este posibil, cu tot cortegiul de consecinte negative pe plan international, inclusiv prin ramanerea la stadiul de republica bananiera, sau de paradis fiscal si teritoriu mafiot, care se repercuteaza dramatic asupra standardului de viata al populatiei. Pe termen lung insa, istoria nu poate fi oprita din mersul ei firesc. In RM sunt ultimele zbateri ale unei lumi apuse.

  20. Da, am mai auzit de acest concept de uniune intra-statala. Seamana izbitor cu ideea lui Napoleon al III lea si a reginei Victoria a Marii Britanii de la Osborne din 1857: unirea Moldovei si Valahiei cu doi domni, doua guverne si doua adunari parlamentare diferite. Asta ar fi permis oricand Marilor Puteri sa controleze eficient treburile interne ale unui stat frankenstainizat si struto-camilizat, si de aceea foarte fragil. Romanii au dat atunci o palma arogantei europene si l-au ales, legal, pe Cuza, moldovean pasoptist care impreuna cu alt patriot roman din Moldova, Kogalniceanu, au facut o unificare administrativa rapida, concomitent cu modernizarea noului stat.
    Punctul meu de vedere este ca nu avem nevoie sa ne scarpinam, cu mana stanga peste cap in partea dreapta.
    Noi vorbim despre reunificarea Romaniei, stat national, unitar, suveran, independent si indivizibi, NU DESPRE UN NOU CONCEPT POLITIC. Un nou concept politico-social si economic, o uniune intrastatala poate fi, teoretic, o faza tranzitorie catre unificarea deplina a tarii dar poate deveni la fel de bine si un instrument de distrugere a statului roman. In plus, Romania este un stat de un cu totul alt calibru si factura decat Rep. Moldova (cunoscuta si sub numele de Republica Molotov-a), din toate punctele de vedere. Cum poti impune in acest caz o abordare simetrica?
    In concluzie, eu am in vedere o reunificare dupa modelul Germaniei, dar pe baza legii fundamentale romanesti – si nu ma refer la Jux Valachorum ci la Constitutia Romaniei 🙂

  21. roman din Iasi, ROMANIA

    Parerea mea este ca ceea ce propune doamna Vitalia Pavlicenco este irealizabil. In primul rand pentru ca orice uniune interstatala Romania – Basarabia este un atentat la caracterul national unitar al Romaniei. In cadrul acestei uniuni, rolul Romaniei ar fi sa finanteze un teritoriu care nu ar fi al Romaniei, ci al unui stat tertz care numai ar profita de aceasta situatie. Eu ca roman, nu doresc decat sa ramanem asa cum suntem acum: adica doua tari straine una de alta, cu doua popoare straine unul de altul. Sa ne tratam ca doua state straine si, din nefericire, vecine!

  22. pentru DorDeTara si tuturor

    În pluralismul, există multe idei şi toate sunt acceptate pentru mai bine sau mai rău sau au un motiv să existe şi să fie discutat …
    PL face un efort imens pentru mine din punct de vedere mental şi caracterul să stea afară din PNB … nu sunt suprapun sau ambiguitate.
    Ideea şi locaţia PNL şi coerente … atâta timp cât îţi dai seama că multe lucruri s-au schimbat începând cu anul 2007.
    Deci, nu este nevoie pentru a explica dificultăţile pe care PNL ar putea avea de a accepta sau coaliţii sau au prieteni …
    În partea de jos este „o privire de vis sau un pic imatur, atât în rândul populaţiei şi în politică … destul de tipic pentru o naţiune care se găseşte doar într-un alt şi neobişnuit în comparaţie cu modul în care a fost utilizat (cu excepţia scurt Republica Moldova a fost întotdeauna inclusă sau în România sau in Rusia…).

    De asemenea, am unele suspiciuni sau risc ca DeputatRoman a scris …
    De aceea am scris şi şi-a exprimat opinia mea dupa ce am citit ce a scris DeputatRoman …
    Dacă sunt neconcordanţe vă referiţi la ceea ce am scris chiar înainte de „nu judeca ideea şi munca de PNL” fac scuzele mele … dar au suspectat de mult timp acest …

    Tu alegătorilor, toţi cetăţenii şi politic, mature, atunci când sunt mult mai onest, obiectiv şi realist … şi am scris doar pentru că văd un unghi foarte diferite, diferite evenimente şi eu sunt norocos să ştie un pic despre mecanismele de politică în general …

    Ne pare rau dar „… un pic de consistenţă, credibilitate …
    Tu nu sunt în măsură să ajungă la 33% în cadrul referendumului din septembrie şi doresc să facă acest pas?
    Tu punct cu degetul la Passat PCRM sau Valeriu şi alţii pentru dorinţa lor de a reveni sau să fie mai mulţi sateliţi în Rusia, în cazul în care cealaltă parte face exact opusul …

    Acestea sunt atitudini care creează această situaţie nerezolvată … şi întrebări în sensul real al independenţei Republicii Moldova …

    Apoi … opinia mea, … ştii ce poate arata ca, cu adaos de România şi Moldova si Transnistria si Găgăuzia şi amintindu-şi, probabil, Transilvania … etc?

    Iugoslavia … Dacă doriţi risc ridicat tensiuni sau conflicte etnice nu au nevoie de prea …

    Apoi, absurd să credem că modul de abordare al UE în Republica Moldova este afectată de întârzieri tocmai din cauza acestei …

    Decide ceea ce vrei sa faci, obţine ceea ce vrei, modul în care doriţi să obţineţi, pentru că doriţi să obţineţi într-o sinceră şi onestă … cel puţin am juca cărţi şi pentru a rezolva orice ambiguitate …

    Amintiţi-vă, totuşi, că ideile de politica interna din Rep Moldova, dacă acesta este prea extreme, ar putea crea, de asemenea, probleme cum ar fi politica externă şi nu doar cu referire la Rep Moldova, dar şi în general …

    Din fericire, atunci se pare că banii şi ajutorul primit din partea Occidentului că Rusia nu se implică schimbări în idei, obiceiurile de vot …
    Din fericire … deoarece în caz contrar se deschide pentru a evita acest scenariu:
    mergem unde vom ajunge mai mulţi bani … uitând că banii le fac pe acest lucru, dar ideile şi managementul talentelor care decide viitorul …

    Salutări

  23. Ed___

    „Veti zice ca sunt nebun, ca exagerez, ca sunt radical, ca orice… dar PCRM si creierele negre din PCRM in frunte cu Tkaciuck si Voronin nu sunt prosti !!! sunt rai ! dar nu sunt prosti ! si stiu foarte bine ca AIE este doar apa care fierbe (ii fierbe pe comunisti mai exact) dar focul este de fapt PNL !”

    esti una dintre puţinele cu consecvenţă mare şi înţelegerea între utilizatori şi bloggeri care scriu pe politic … Ai spus ceva foarte important şi doar …
    sunt conştienţi de rolurile diferitelor părţi interesate …
    În ansamblu, acest este convingerea şi sacrificiul tuturor celor partidelor extremiste trebuie să aibă o personalitate puternică, în conformitate cu credinţă sale politice …
    Anomalie sau un reziduu al Republicii Moldova şi PCRM şi încă foarte puternic şi încă destul de extreme …

    dacă vrei să-l stabilească toate … autoritarism vine de la est … tactici şi diplomaţia vine din vest …
    sau se amestecă două lucruri, fără a pierde atât anime sau datinile şi obiceiurile sau dezechilibrate sau nu veţi fi niciodată în măsură să ofere cele mai bune tradiţii ale corespunzătoare şi ceea ce este bun şi acest

    El începe să elimine toate elementele de destabilizare sau în măsură să încline balanţa în favoarea uneia facţiune şi nu în favoarea legalităţii şi transparenţei …

    În practică:
    1) costurile energetice
    2) Justiţia
    3) Locul de Muncă
    4) Meritocraţia şi nu de cea tradiţie a familiei sau a numelui sau pentru bani, şi înseamnă că ai …
    5) Începeţi să recunoască faptul că ambele au sprijin din partea Occidentului că Rusia şi un mare beneficiu şi poate recupera rapid alegeri sau indecizie din trecut
    6) Particularitatea din Moldova (naţiunii atârnă în balanţă)
    7) Foarte important:
    În ceea ce priveşte apropierea de Republica Moldova în UE (care este ceva real sau imaginar, sau chiar bine-a plăcut), de asemenea, serveşte pentru a da sistem mai eficient şi transparent, aşa că este încă un bun …
    8) Păstraţi în minte, cu tot respectul cuvenit nu pot avea ca pana am vorbit despre 10 septembrie de către Sergiu Mocanu sau Platohoniuc … şi previzibil şi că un plin de umbre şi a situaţiilor nerezolvate campania electorală …
    dar, în principiu, vrem să cunoască şi să înţeleagă va şi latura umană a actorilor politici … apoi, dacă aveţi nevoie de un sfat sau instrumente cred ca undeva veţi găsi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *